.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΠΩΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ: ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

 



Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου έχει υποβάλλει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφορικά με την πώληση της εταιρείας.

Η μηνυτήρια αναφορά παραμένει ανοικτή προς διερεύνηση από τον εισαγγελέα και πως η τύχη της θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ταχθεί κατά της πώλησης του 80% της εταιρείας στο fund CVC, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για «ξεπούλημα» και κυοφορούμενο σκάνδαλο.

Ο Σύλλογος στηρίζει αυτή την θέση επικαλούμενος το τίμημα που κατέβαλε η Generali Ελλάδος για την απόκτηση της AXA Ελλάδος και των προϊόντων bancassurance της AlphaBank.

Όπως αναφέρουν, αναλογικά το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα έπρεπε να πουληθεί για 547,2 εκατ. ευρώ -σε σχέση με τα κέρδη προ φόρων – και όχι για 390 εκατ. ευρώ που προσφέρει η CVC. Αναλυτές, εκτιμούν πως η θέση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ορθή και πως ενδεχόμενη πώληση μετοχών της εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου, θα επιβεβαίωνε αυτά τα επίπεδα αποτίμησης.

Εάν ο εισαγγελέας ενστερνιστεί τις θέσεις του Συλλόγου θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση και εμπειρογνωμοσύνη, οπότε θα έχουμε συνέχεια στο σίριαλ…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates