.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ GAY ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΟ GAY PRIDE ;;;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ GAY PRIDE ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΚΕΪΔΕΣ !!!


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

ΜΕΣΩ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ...
Κρατική περιουσία έως 25 δις ευρώ θα μπορούν να ρευστοποιούν οι δανειστές !!!

\
Εάν το ελληνικό Δημόσιο δεν καταφέρει να αποπληρώσει κάποια δόση του δανείου ύψους 86 δισ. ευρώ που εισέπραξε με το τρίτο μνημόνιο, τότε οι δανειστές θα μπορούν να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων που έχουν περάσει στο "υπερταμείο", ήτοι στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου (ΕΕΣΥΠ).

Αυτό προβλέπει το άρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου.

Με το συγκεκριμένο άρθρο ουσιαστικά τροποποιείται η δανειακή σύμβαση του 2015 με τον ESM και δίδονται οι αναγκαίες εξουσιοδοτήσεις προς τους αρμόδιους παράγοντες.

Η τροποποίηση αυτή ουσιαστικά αποφασίστηκε κατά την τρίτη αξιολόγηση και πλέον τίθεται σε εφαρμογή, αφού το "υπερταμείο" πλέον ενεργοποιήθηκε.

Αναλυτικά:

Η ΕΕΣΥΠ αμετάκλητα και άνευ όρων:


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!



Είναι δυνατή η επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου που προκύπτει στο πλαίσιο εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 με βάση το εισόδημα του 2016. Για την παραπάνω επιστροφή, ο ασφαλισμένος απαιτείται να έχει συμπληρώσει ηλεκτρονικά τον σχετικό αριθμό λογαριασμού IBAN στα ατομικά στοιχεία του διαδικτυακού λογαριασμού που τηρεί στον ΕΦΚΑ.


 Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα οδηγίες, για την πραγματοποίηση της επιστροφής δεν απαιτείται η υποβολή έγγραφου αιτήματος, αλλά η επιστροφή διενεργείται αυτόματα με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου μέχρι και την 31/1 του επόμενου έτους.

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ !!!

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ
Ο Άρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.




Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τελικώς την ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ποινή φυλάκισης δύο ετών. Πρωτοδίκως ο Α.Γεωργίου είχε απαλλαγεί.


ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΝΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τροποποίηση και στον Πτωχευτικό Κώδικα

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με «τις διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022» περιλαμβάνονται δύο άρθρα αρμοδιότητας υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορούν, την επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών, και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε οφειλέτες που πτώχευσαν.

Αναλυτικότερα, στο άρθρο 23 του πολυνομοσχεδίου προστίθενται τρία εδάφια στο άρθρο 966 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορά την κατάσχεση της κινητής περιουσίας του οφειλέτη και την μη κατακύρωση ακινήτου που βγαίνει σε πλειστηριασμό (άκαρπος πλειστηριασμός).

Κατά την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, η επίμαχη τροπολογία αποσκοπεί στην επίσπευση της όλης διαδικασίας επανάληψης του πλειστηριασμού: Σήμερα προβλέπεται ότι αν δεν παρουσιαστούν πλειοδότες, το πράγμα που πλειστηριάζεται κατακυρώνεται στην τιμή της πρώτης προσφοράς σε εκείνον υπέρ του οποίου έγινε η εκτέλεση, αν το ζητήσει.
Αν δεν υποβληθεί αίτηση, γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν στο νέο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο (μετά από σχετική διαδικασία) μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε 30 ημέρες με την ίδια ή κατώτερη τιμή.



ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 150% ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ 1/1/2019 !!!

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/02/20_28.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/20.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/blog-post_93.html




Aυξήσεις φωτιά έως και 150% στα ΙΧ που θα χρησιμοποιούν από τις αρχές του 2019, την Εγνατία Οδό φέρνει η τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής για τον αυτοκινητόδρομο ενόψει του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες με σύμβαση παραχώρησης που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα καταργείται από 1 Ιανουαρίου του 2019 κάθε απαλλαγή διοδίων που εφαρμόζεται σήμερα πλην της κατηγορίας των ανέργων, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν στους σταθμούς διοδίων της κάρτα ανεργίας τους.

Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρίστος Σπίρτζης, αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού της χρέωσης από 0,03 ευρώ σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα ΙΧ, ο οποίος θα επιβάλλεται για όλο το μήκος χρέωσης κάθε σταθμού διοδίων, όπως αυτός καθορίζεται με βάση την απόφαση. Για παράδειγμα στον σταθμό των Μαλγάρων, λίγο πριν την Θεσσαλονίκη που είναι ένα από τους πιο εμπορικούς σταθμούς, η ζώνη χρέωσης αφορά 59,7 χιλιόμετρα, με το ύψος του κομίστρου να εκτινάσσεται από το 1,20 ευρώ σε 2,98 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 150%! Aντίθετα στην Θεσσαλονίκη που αποτελεί ένα σταθμό που δεν έχει ανοίξει ακόμη, η χρέωση θα είναι 0,69 ευρώ.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

611.445 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 373€ ΜΕΙΚΤΑ...
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», σχεδόν το 1/3 των κύριων συντάξεων είναι κάτω από 600 ευρώ !!!




Ένας στους τέσσερις συνταξιούχους (1.157.000 έναντι συνόλου 4.492.000) λαμβάνουν συνταξιοδοτικές παροχές που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ, με βάση στα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ για το μήνα Μάρτιο.

Σχεδόν το 1/3 των κύριων συντάξεων είναι κάτω από 600 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 611.445 συντάξεις γήρατος που δεν ξεπερνούν τα 373 ευρώ μεικτά το μήνα. Σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι κύριων συντάξεων λαμβάνουν κάτω από 1000 ευρώ, ενώ περίπου 707.600 συνταξιούχοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη από 501 έως 1000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2018 πληρώθηκαν συνολικά 4.492.712 συντάξεις, από τις οποίες 2.850.957 ήταν κύριες, 1.234.686 επικουρικές και 407.069 μερίσματα.

Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα ταμεία παρέμεινε σταθερή στα 2.313.932.987,78€ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ FAST TRACK ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με συνοπτικές διαδικασίες θα πωλούνται πλέον τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια στα funds. Σχετική πρόβλεψη υπάρχει στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα αίρεται η υποχρέωση των τραπεζών να ενημερώνουν μέσα σε 12 μήνες τους οφειλέτες και τους εγγυητές μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, πριν την πώλησή τους στα funds. Ταυτόχρονα αίρεται και η δυνατότητα που παρέχεται, από το ισχύον καθεστώς, στους οφειλέτες να διακανονίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας. Το συγκεκριμένο μέτρο, δηλαδή πώληση του δανείου χωρίς πρότερη ενημέρωση, ίσχυε μόνο για τους μη συνεργάσιμους οφειλέτες. Πλέον το μέτρο επεκτείνεται και στα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια ενώ εκτός νυμφώνος μένουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των φυσικών προσώπων.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα είναι αυτά που προκάλεσαν τις δύο ισχυρότερες οικονομικές υφέσεις των τελευταίων 100 ετών. Αυτή του 1929 και αυτή του 2008. Και στις δύο περιπτώσεις τον κυριότερο ρόλο έπαιξε το ανεπαρκές ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις τράπεζες.

Από το 2008 και μετά καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από τους οικονομολόγους και τους νομοθέτες ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.

Πίσω στο 1929, οι μακροοικονομολόγοι οδηγήθηκαν στην δημιουργία του Glass-Steagall Act. Ένας νόμος που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ και διαχώριζε εντελώς τις επενδυτικές τράπεζες και τις καταθετικές τράπεζες, δημιούργησε το κεφάλαιο εγγύησης καταθετών και υποχρέωσε τις καταθετικές τράπεζες να τηρούν το 100% των καταθέσεών τους στο θησαυροφυλάκιο.

Στις μέρες μας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πάλι οι απόψεις μακροοικονομολόγων ότι οι τράπεζες πρέπει να αποθεματοποιούν το 100% των καταθέσεών τους. Ο κυριότερος λόγος που προωθείται αυτή η ιδέα είναι ότι οι τράπεζες χρηματοδοτούν τα νέα τους δάνεια από χρήματα που δημιουργούν μέσα από την έκδοση νέων δανείων. Με άλλα λόγια, όταν ένα δάνειο εκδίδεται, μετατρέπεται σε κατάθεση και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλασματικό απόθεμα για την έκδοση νέου δανείου. Αυτό είναι ένα καίριο ελάττωμα του τραπεζικού συστήματος για δύο βασικούς λόγους.



ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΠΕΦΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ !!!

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ-Τραπεζική & Οικονομική Δικαιοσύνη και η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) θέλοντας να είναι δίπλα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με Τραπεζικά δάνεια, Διαταγές Πληρωμής, Πλειστηριασμούς, Φορολογικά κ.λπ., πραγματοποίησε επιτυχημένη ημερίδα στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ στις 6 Ιουνίου 2018 ημέρα Τετάρτη στις 18:00 έως τις 21:30, επί της οδού Λεωφόρος Βεργωτή 131, στο Αργοστόλι.




Η ημερίδα είχε ως θέματα : 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ


• ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
• ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
• ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ
• ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ Ν. 3898/2010
• ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
• ΤΡΟΠΟΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
• ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ



ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ..... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον επί κεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!

Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 

"ΛΑΘΟΣ" ΤΗΣ "ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ" ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 195.000€ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

Η ΕΝΤΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ...
Ποιος ή ποιοι εφοριακοί έκαναν το "λάθος-δώρο" που οδήγησε στην ακύρωση του προστίμου ;;;




Μια "γκάφα" ολκής των φοροελεγκτών της ΔΟΥ Κηφισιάς χάρισε σε φορολογούμενο φόρους και πρόστιμα ύψους 195.000 ευρώ. Ο λόγος είναι η «τυπική πλημμέλεια» που επέδειξε το συνεργείο ελέγχου!

Για τον συγκεκριμένο φορολογούμενο είχε ζητηθεί ο φορολογικός του έλεγχος το 2015, από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, επειδή περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες ότι είχε διαπράξει φοροδιαφυγή το έτος 2011.

Ο έλεγχος πράγματι έγινε και ολοκληρώθηκε το 2017. Όμως οι ελεγκτές του βιάστηκαν. Του κοινοποίησαν την προσωρινή πράξη προσδιορισμού του φόρου στις 20 Δεκεμβρίου 2017, η οποία εκτός των άλλων αναγράφει πάνω, ότι ο φορολογούμενος έχει δικαίωμα να εκφράσει τις αντιρρήσεις τους εγγράφως εντός 20 ημερών από τη λήψη της προσωρινής πράξης. Όμως λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Δεκεμβρίου 2017, του έκαναν ένα απίστευτο «δώρο». Του κοινοποίησαν την οριστική πράξη προσδιορισμού του φόρου, πριν προλάβει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του και πριν περάσει το 20ήμερο.

Ο φορολογούμενος φυσικά το εκμεταλλεύτηκε, προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και δικαιώθηκε! Το πρόστιμο των περίπου 195.000 ευρώ, μηδενίστηκε, με την απόφαση 1827/23-3-2018 της ΔΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΟΥ Κηφισιάς είχε βρεθεί και πέρυσι τον Ιούλιο του 2017, στο επίκεντρο του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, όταν αποκαλύφθηκε ότι το 2016, το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου, έλαβε φορολογική ενημερότητα, ενώ είχαν δεσμευτεί τα περιουσιακά τους στοιχεία, και μεταβίβασαν την υπερπολυτελή βίλα που κατείχαν στην Σύρο. Την υπόθεση ψάχνουν ήδη η Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ διεξάγεται και εσωτερική έρευνα στη ΔΟΥ.



ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: 7.500 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

ΕΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 600.000.000€ ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (που δημιουργήθηκαν έως 31.12.2017) μειώθηκαν τον Απρίλιο στα 97,529 δισ. ευρώ, από 97,885 δισ. ευρώ το Μάρτιο αλλά τα νέα αυξήθηκαν τον Απρίλιο στα 4,154 δισ. ευρώ, από 3,55 δισ. ευρώ τον Μάρτιο !!!





Αυξήθηκε τον Απρίλιο ο αριθμός των οφειλετών σε βάρος των οποίων η εφορία προχώρησε σε κατασχέσεις, χωρίς ωστόσο αυτή η εξέλιξη να φρενάρει τη δημιουργία των νέων χρεών και των απλήρωτων φόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι οφειλέτες όμως στους οποίους επιβλήθηκαν κατασχέσεις ανήλθαν τον Απρίλιο σε 1.117.530, ήτοι 7.559 περισσότεροι σε σχέση με τον Μάρτιο (1.109.971). Έτσι, ο αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη μειώθηκε τον Απρίλιο κατά 41.965 σε σχέση με το Μάρτιο, ήτοι από τους 3.865.882 στους 3.907.847.



ΕΡΧΕΤΑΙ "ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_62.html




Με το ενδιαφέρον πολιτών τρίτων χωρών για την απόκτηση άδειας διαμονής στην χώρα μας να αυξάνεται συνεχώς, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει άμεσα το πρόγραμμα «Golden Visa» όχι μόνο σε όσους αγοράζουν ακίνητα στη χώρα μας όπως γίνεται μέχρι σήμερα αλλά και σε όσους επενδύουν σε εταιρείες ή και ομόλογα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας είναι σχεδόν έτοιμο και αυτό που μένει για να κατατεθεί στη Βουλή είναι να ξεκαθαρίσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η επέκταση του προγράμματος να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, για να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις αναφέρουν πως ο βασικός προβληματισμός που επικρατεί στο επιτελείο του υπουργείου είναι το πως θα διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που θα επενδυθούν σε κινητές αξίες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα από ξένους πολίτες θα παραμείνουν στη χώρα και μετά την παροχή της άδειας διαμονής. Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα -σε αντίθεση με τα ακίνητα- μπορούν να αλλάξουν χέρια εύκολα και γρήγορα.


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΛΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑ
Στα 15,4 έτη είναι η ηλικία του στόλου στα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά της χώρας μας σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, όντας ένας από τους πιο γερασμένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




Όπως αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά ο ΣΕΑΑ, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά της τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Euro 6c), ανεξαρτήτως καυσίμου (βενζίνη, πετρέλαιο, ηλεκτρικά κ.λπ.).

Και ενώ το ποσοστό των αυτοκινήτων πολύ χαμηλών ρύπων στις Ευρωπαϊκές πόλεις αυξάνεται, η Ελλάδα δυστυχώς για άλλη μία φορά μένει πίσω με τον στόλο των επιβατικών το έτος 2017 να φτάνει κατά μέσο όρο τα 15,4 χρόνια, ξεπερνώντας χώρες όπως η Ρουμανία (15,3 χρόνια) ή Ουγγαρία (14,5 χρόνια).Πίνακας: Μέση ηλικία στόλου επιβατικά ανά κράτος μέλος.


Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ;;;



Τι αποκαλύπτει το newpost.gr σε ρεπορτάζ του :

ΕΛ.ΑΣ: Δεν βρέθηκαν ίχνη επίθεσης στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη - Δικογραφία για τον φρουρό του

Ανατρέπει η Αστυνομία τα δεδομένα σχετικά με την επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης ότι δέχτηκε επίθεση στο γραφείο του, ωστόσο από την έρευνα που διεξήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη που να το επιβεβαιώνουν. Αντιθέτως, στον δεύτερο όροφο που στεγάζεται το γραφείο του βουλευτή, όπου «γειτονεύει» και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δικαστών και Εισαγγελέων, οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές. Έσπασαν την πόρτα και έγραψαν στον διπλανό τοίχο συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.


ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Συμφωνία Αργεντινής με ΔΝΤ για διάσωση 50 δισ. δολαρίων


Σε συμφωνία με το ΔΝΤ κατέληξε η Αργεντινή για μια πιστωτική γραμμή 50 δισ. δολαρίων, για να ανακόψει την πτώση στο πέσο, το νόμισμα της χώρας, και να τονώσει την κυβέρνηση του προέδρου Mauricio Macri στην προσπάθειά του να μειώσει τα ελλείμματα.

Ο Macri αναζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ πριν από τέσσερις εβδομάδες, καθώς η πτώση του πέσο απείλησε την ικανότητα της Αργεντινής να εξυπηρετήσει το χρέος της, μεγάλο μέρος του οποίου είναι σε αμερικανικά δολάρια.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε απαιτεί ακόμη την έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ σε ψηφοφορία. Το μέγεθος του προγράμματος βρίσκεται στο ανώτατο όριο των 30-50 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!

ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών καθώς πλέον δικαίωμα στις 120 δόσεις ρύθμισης θα έχουν και οι οφειλές που «γεννήθηκαν» το 2017 ενώ αυξάνονται στα 250.000 ευρώ (από 100.000 ευρώ σήμερα) τα ποσά που μπορούν να ρυθμιστούν και αφορούν χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και τον ΕΦΚΑ.




Και ταυτόχρονα απλοποιούνται οι διαδικασίες ένταξης στο νόμο και περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Στόχος είναι να «ανοίξει» η ομπρέλα και να ενταχθούν όσο δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι στις ευεργετικές πρόνοιες του ν. 4469/2017 να δοθούν πρόσθετα κίνητρα σε όσους έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης και βελτιώνονται οι συνθήκες συνεργασίας μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών παρέχοντας ταυτόχρονα ενίσχυση της απαιτούμενης προστασίας των οφειλετών.

Συγκεκριμένα θα μπορούν:


ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΛΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!!

ΛΟΓΩ ΚΕΕΛΠΝΟ
Και εν αναμονή των καυτών πορισμάτων...




Στις 19 Ιουνίου κλήθηκε τελικά προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Προηγήθηκαν οι καταγγελίες των ελεγχόμενων από το ΣΟΕΕ (Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου) υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τις καταγγελίες αυτές υιοθέτησε με ανακοίνωση και δημόσιες τοποθετήσεις ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και ζήτησε την κλήση της κ. Παπασπύρου.

Το ίδιο ζήτησαν και εκπρόσωποι της Ν.Δ., οι οποίοι επίσης φαίνεται να υιοθετούν καταγγελίες προσώπων που ελέγχονται για πράξεις που τέλεσαν ενώ υπηρετούσαν στον συγκεκριμένο φορέα. Αναμένεται με ενδιαφέρον η ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας, ενώ προκαλεί ιδιαίτερη απορία το πώς η αξιωματική αντιπολίτευση, με κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, εκ των προτέρων υιοθετεί καταγγελίες πριν ακόμα δει τα ολοκληρωμένα πορίσματα των επιθεωρητών, τα οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έχουν ήδη αποσταλεί και βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα.


ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Οι αποφάσεις του ΣτΕ για το χρόνο παραγραφής υποθέσεων φοροδιαφυγής, αναγκάζουν τις αρμόδιες φορολογικές αρχές να διαγράφουν πρόστιμα και άλλες χρηματικές ποινές, που επιβλήθηκαν βάσει του νόμου σε διαπιστωμένες παραβάσεις.




Τελευταία - και πλέον κραυγαλέα - περίπτωση, η διαγραφή από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) υψηλών προσίμων που είχαν καταλογισθεί σε ζευγάρι φορολογουμένων, που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Τον έλεγχο της λίστας των συγκεκριμένων εμβασμάτων ζήτησε με εντολή του, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά σκόνταψε στις καθοριστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες ορίζουν ότι:



ΣΕ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Θα ακολουθήσουν τιτλοποιήσεις καταναλωτικών, ναυτιλιακών και στεγαστικών δανείων !!!

Σε τιτλοποίηση δανείων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, και σε έκδοση καλυμμένου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ, προχωρά εντός του Iουνίου η Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα πρόκειται να προχωρήσει σε τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, ως πρώτο βήμα στο πλαίσιο ενός προγράμματος τιτλοποιήσεων της τάξεως των 4 δισ. ευρώ. Σε επόμενη φάση, τον Οκτώβριο, θα ακολουθήσουν δύο τιτλοποιήσεις, καταναλωτικών και ναυτιλιακών δανείων, ενώ στις αρχές του 2019 θα ακολουθήσει και τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει ότι βγαίνει στις αγορές με έκδοση καλυμμένου ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Την πρόθεση της Τράπεζας για ομολογιακή έκδοση είχε προαναγγείλει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.


REUTERS: ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ 400.000.000€ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Όπως μεταδίδει το reuters οι προσφορές είναι περίπου στο 5% επί του κεφαλαίου των δανείων...δηλαδή η τράπεζα θα πουλήσει πολύ πιο κάτω από το 5% επί των συνολικών απαιτήσεων !!!

Πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας για την πώληση κόκκινων καταναλωτικών μη εξασφαλισμένων δανείων 400 εκατ. ευρώ είναι η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Το project Arctos περιλαμβάνει περίπου 220.000 μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων με ακαθάριστη λογιστική αξία 400 εκατ. ευρώ.
Σχεδόν το ήμισυ των δανείων κυμαίνονται στο εύρος των 1.000-5.000 ευρώ.


«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική φάση με τρείς αγοραστές που έχουν επιλεγεί από την αγορά, τις APS Holdings, Intrum και EOS» ανέφερε ένας τραπεζίτης κοντά στη συμφωνία.



Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

DIESELGATE: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΣ VOLKSWAGEN !!!

ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Η αντιπροσωπεία πρέπει να πάρει πίσω το όχημα, το οποίο είχε αγοραστεί έναντι 26.500 ευρώ το 2012, δίνοντας στην πελάτισσα τιμή ανώτερη από την τιμή αγοράς, 29.000 ευρώ, λόγω των τόκων.




Αυστριακό δικαστήριο διέταξε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων να αποζημιώσει πλήρως μια πελάτισσα η οποία είχε αγοράσει από αυτήν ένα αυτοκίνητο Volkswagen λόγω της ύπαρξης σε αυτό ενός λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές για τις εκπομπές ρύπων, ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσώπησε.

Το εμποροδικείο της Βιένης εκτίμησε πως «αν η ενάγουσα γνώριζε ότι ένα λογισμικό που αποσκοπούσε να παραποιήσει τις εκπομπές στη διάρκεια δοκιμών είχε εγκατασταθεί στο εν λόγω αυτοκίνητο, δεν θα το είχε αγοράσει» σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που επικαλείται το δικηγορικό γραφείο Poduschka.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη αυτή απόφαση, η αντιπροσωπεία πρέπει να πάρει πίσω το όχημα, το οποίο είχε αγοραστεί έναντι 26.500 ευρώ το 2012, δίνοντας στην πελάτισσα τιμή ανώτερη από την τιμή αγοράς, 29.000 ευρώ, λόγω των τόκων.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;;;


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 20 FUNDS ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με 20 εταιρίες διαχείρισης θα βρεθεί η ελληνική αγορά NPLs

Τις είκοσι αναμένεται να φτάσουν προσεχώς οι εταιρίες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, η παρουσία των οποίων θεωρείται "κλειδί" για τη μείωση των NPEs από τις ελληνικές τράπεζες. Οι τελευταίες θα πρέπει να μειώσουν κατά 29 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους στο διάστημα που απομένει μέχρι τα τέλη του 2019, διαμορφώνοντας το απόθεμα των NPEs, προ προβλέψεων, στα 64,6 δισ. ευρώ από 93,6 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2018.

Ήδη η ΤτΕ έχει αδειοδοτήσει 12 εταιρίες και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται νέα "παρτίδα" αδειών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μεταξύ των εταιριών που βρίσκονται στην "ουρά" είναι η HipoGes, μία από τις κορυφαίες εταιρίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Ιβηρική χερσόνησο με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 11 δισ. ευρώ. Η εταιρία έχει γραφεία σε Μαδρίτη, Λισαβώνα, αλλά και στο Μιλάνο, ενώ στην Ελλάδα έχει αναπτύξει συνεργασία με την Eurobank για την προώθηση προγράμματος εθελοντικής παράδοσης ακινήτου.


AEGEAN: Η....ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ FOLLI FOLLIE !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :


Τάλε κουάλε...

Με την Folli Follie η περίπτωση της Aegean. Δύο μόνο... μικροδιαφορές των δύο σκανδάλων. Ο Μελισσανίδης ρίχνει το φταίξιμο σε ορισμένους κακούς υπαλλήλους της εταιρείας του τους οποίους ήδη έχει απολύσει. Τουλάχιστον ο Κουτσολιούτσος δεν έδειξε τέτοια μικροψυχία. Δεύτερη, οι "αμφισβητούμενες συναλλαγές". Από το αμφισβητούμενο ταμείο στις "αμφισβητούμενες συναλλαγές" (για την ώρα του 2015).


ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 50%...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ !!!

ΣΤΟ 25% ΤΡΕΧΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ενώ η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανεβάζει το βασικό της επιτόκιο στο 40% !!!




Το πάθος των Αργεντίνων για το ποδόσφαιρο είναι γνωστό. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο που μια τράπεζα πιστεύει πως τουλάχιστον κάποιοι απ’ αυτούς είναι διατεθειμένοι να πάρουν δάνειο με 50% τόκο για να ταξιδέψουν μέχρι τη Ρωσία ώστε να δουν την εθνική τους ομάδα στο φετινό Μουντιάλ.

Η BBVA Franco Frances SA, η τοπική μονάδα της ισπανικής τράπεζας καλεί μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων τουw Αργεντίνους να υποστηρίξουν τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίχτες του λαμβάνοντας επταετές δάνειο. Η τράπεζα προσφέρει 1 εκατ. πέσος (περίπου 34.000 ευρώ), τα οποία αποπληρώνονται σε 84 δόσεις.

Ο ετήσιος τόκος 50% που επιβάλλεται στο δάνειο μπορεί να φαίνεται τρελά υψηλός ακόμη και στους πιο φανατικούς πιστούς της στρογγυλής θεάς. Αλλά με τον πληθωρισμό της Αργεντινής να τρέχει στο 25% και την Κεντρική Τράπεζα να ανεβάζει το βασικό της επιτόκιο στο 40%, η προσφορά της BBVA μοιάζει λιγότερο τρελή. Ο υψηλός πληθωρισμός «σπρώχνει» τους ιδιώτες να δανειστούν και να αποπληρώσουν τα χρέη τους αργότερα όταν το χρήμα θα είναι πιο φθηνό. Το χαρτοφυλάκιο δανείων ιδιωτών της BBVA Frances αυξήθηκε κατά 80,5% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν καθώς οι Αργεντινοί σπεύδουν να πάρουν καταναλωτικά και ενυπόθηκα δάνεια.


ΚΥΠΡΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ FUND !!!

ΥΨΟΥΣ 144.000.000€
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει και κόκκινα δάνεια με εξασφαλίσεις.




Την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, κυρίως μη-λιανικής τραπεζικής προς την B2Kapital Cyprus Ltd ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, η B2Kapital Cyprus Ltd κατέχει άδεια από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να λειτουργεί ως εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων και είναι εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της B2Holding ASΑ, Νορβηγικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

Σημειώνεται επίσης ότι όλες οι αναγκαίες διαδικασίες βάσει της σχετικής νομοθεσίας και η λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, έχουν ολοκληρωθεί.
Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της και είναι σε καθαρά εμπορική βάση.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η "ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ" ΑΓΟΡΑΣΕ 25.000.000€ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

ΕΤΣΙ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΤΗΣ ΝΔ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Η επικεφαλής της Θεάς Άρτεμις, κα Δήμητρα Πανταζή, είναι η collection manager στη γνωστή δικηγορική-εισπρακτική Χαρακτινιώτη και έχει πλούσιο βιογραφικό στον κλάδο των εισπρακτικών εταιρειών !!!



Artemis Securitisation SA, Rue de Bitbourg 19, 1273 Luxembourg

Recueil Electronique des Sociétés et Associations Numéro RCS : B214339
Référence de publication : RESA_2018_008.396
Publié au RESA N° RESA_2018_008 le 09/01/2018
Déposé et enregistré le 09/01/2018


Artemis Securitisation SA has its registered office in Luxembourg, Luxembourg. Its current status is listed as active. The company is registered at the Registre de commerce et des sociétés at the local court of Luxembourg with the legal form of Société Anonyme (number B 214.339). The company has one location. The company report was last updated on May 7, 2017.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

MARK BECKETT - 2-4, rue du Palais de Justice, L-1841 Luxembourg
JAMES BODY – 16, rue Erasme, L-1468, Luxembourg
CHRISTIAN TAILLEUR – 16, rue Erasme, L-1468, Luxembourg


Έρχεται από το παρελθόν η σχέση της ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ με την ATTICA BANK

Δευτέρα 08/01/2018 - bankingnews

Τι θα γίνει στην περίπτωση που οι εισπράξεις από ρυθμίσεις, πωλήσεις και εκποιήσεις ενεχύρων των δανείων που τιτλοποιήθηκαν είναι χαμηλότερες από τα senior bonds;

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ !!!

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ
Σε εταιρεία που ανήκει στην Alpha Bank περιήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες του capital, ακίνητο στη Γλυφάδα που ανήκε στη σύζυγο και την κόρη του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου.




Πρόκειται για τριώροφο κτήριο με δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, που βρίσκεται σε οικόπεδο 1,1 στρέμματος και εκπλειστηριάστηκε, χθες, με επισπεύδουσα την Alpha Bank για οφειλές ύψους 4,4 εκατ. ευρώ, σε τιμή πρώτης προσφοράς 2,2 εκατ. ευρώ.

Το ισόγειο αποτελείται από τρία καταστήματα εμβαδού από 110 τ.μ. έως 150 τ.μ., στον πρώτο όροφο βρίσκεται σχολή εκμάθησης γιόγκα, ενώ στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο υπάρχουν οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Η ψιλή κυριότητα του κτηρίου ανήκε στην Αλκμήνη Αγούδημου, την κόρη του Γεράσιμου και της Ανθής-Μαρίνας (Ροδάνθη) Αγούδημου, ενώ η επικαρπία βρισκόταν στην τελευταία, δηλαδή στη σύζυγό του.


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ...ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ & ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_976.html




ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΛΟΓΩ WLTP !!!

ΝΕΟ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Σοκ αναμένεται να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την 1η Σεπτεμβρίου που τίθεται σε ισχύ ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου που ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) και θα αυξήσει τα δεδομένα σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα και κατ' επέκταση το κόστος κτήσης αλλά και χρήσης.




Ειδικότερα η φορολογία για την απόκτηση καινούριων ή εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπολογίζεται πέραν της Αξίας Λιανικής προ Φόρων και από τις εκπομπές Co2.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού των εκπομπών ρύπων οι τιμές σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να κινηθούν ανοδικά τόσο οι φόροι που πληρώνονται κατά τον εκτελωνισμό του οχήματος όσο και οι τιμές διάθεσης των αυτοκινήτων.

Αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς αν αυξηθούν πολύ οι εκπομπές ρύπων θα αυξηθεί ανάλογα και το Τέλος η απόκτηση νέων μοντέλων μπορεί να καταστεί ασύμφορη.

Οπότε για κάποιες εισαγωγικές η μείωση του περιθωρίου κέρδους θα αποτελέσει μονόδρομο αν θέλουν τα μοντέλα τους να έχουν ανταγωνιστικές τιμές πώλησης και να συνεχίσουν να σημειώνουν πωλήσεις.

Το δεύτερο και μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι θα δουν το κόστος χρήσης των οχημάτων τους να «απογειώνεται» εξαιτίας της αύξηση των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΚΑΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ ;;;

Η ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 3638/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 200 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΤΟΥΣ 20 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ
Η απόφαση απορρίπτει βασικά επιχειρήματα της Εθνικής Τράπεζας και δικαιώνει τους συνταξιούχους !!!



ΝΕΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Κλονίζεται από δικαστική απόφαση το νομικό οικοδόμημα της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο στηρίχθηκε, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, η απόφαση της τότε διοίκησης Φραγκιαδάκη να κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ), αφήνοντας έκτοτε απλήρωτους 16.000 συνταξιούχους.

Το θέμα έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την τράπεζα, σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο τέως διευθύνων σύμβουλος, Λ. Φραγκιαδάκης, καθώς με τη διακοπή της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ απέφυγε μια «βαριά» ετήσια δαπάνη, που ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ και συμμορφώθηκε, πάντα σύμφωνα με όσα έλεγε ο κ. Φραγκιαδάκης, με τις υποδείξεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για απαλλαγή της τράπεζας από αυτή την επιβάρυνση.

Το «λογαριασμό» για την Εθνική θα διαμορφώσουν τελικά οι αποφάσεις των δικαστηρίων, που θα κρίνουν αν και σε ποιο βαθμό είναι η τράπεζα υποχρεωμένη να καλύπτει τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ. Η Εθνική παγίως υποστηρίζει (τουλάχιστον από το 2008, όταν έγινε άλλη μια απόπειρα, από τον Τάκη Αράπογλου, να διακοπεί η χρηματοδότηση της επικούρησης) ότι δεν έχει τέτοια υποχρέωση.



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκος Νικολόπουλος: "Μια ακόμα δικαστική υπόθεση αποδεικνύει την καλοστημένη απάτη των κυκλωμάτων διαπλοκής, τα οποία, με την βοήθεια νομοθετικών εκτρωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμούν αντί πινακίου φακής την αξία των ακινήτων με σκοπό να υφαρπάξουν περιουσιακά στοιχείο που έχουν μπει ως εγγυήσεις για την παροχή δανείων, όταν το υπόλοιπο ποσό θα εξακολουθεί να βαραίνει τους υπόχρεους" !!!




Νίκος Νικολόπουλος: Εξευτελιστικές οι τιμές εκκίνησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Την αγωνία του για την απόλυτη οικονομική απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών εκφράζει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και με αφορμή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αρχικά, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αναρωτιέται: Υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί το όνομα της Αριστεράς, από αυτούς που το «λερώνουν», συνδέοντάς το με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών;

Και συνεχίζει: Μια ακόμα δικαστική υπόθεση αποδεικνύει την καλοστημένη απάτη των κυκλωμάτων διαπλοκής, τα οποία, με την βοήθεια νομοθετικών εκτρωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμούν αντί πινακίου φακής την αξία των ακινήτων με σκοπό να υφαρπάξουν περιουσιακά στοιχείο που έχουν μπει ως εγγυήσεις για την παροχή δανείων, όταν το υπόλοιπο ποσό θα εξακολουθεί να βαραίνει τους υπόχρεους!



Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000€ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Alpha Bank με την απόφαση υπ΄αριθμ. 47/2018.




Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε τράπεζα για μη ικανοποίηση δικαιώματος πρόσβασης σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Η υπόθεση ξεκίνησε με καταγγελία πολίτη για τη μη ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασής του στα δεδομένα συγκεκριμένων τηλεφωνικών συνομιλιών με υπαλλήλους/συνεργάτες τράπεζας, σχετικά με οφειλή του από επιχειρηματικό δάνειο.

Ειδικότερα, ο προσφεύγων αναφέρει ότι δέχθηκε στα γραφεία της επιχείρησής του τηλεφωνική όχληση από την Τράπεζα, και συγκεκριμένα από τη διευθύντρια του καταστήματος, η οποία ενημέρωσε για την οφειλή του προσφεύγοντος.

Στο τηλεφώνημα όμως αυτό, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, δεν απάντησε ο προσφεύγων, ο οποίος είναι ο οφειλέτης, αλλά ο θείος του Γ, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω οφειλή και βρισκόταν συμπτωματικά στο γραφείο του προσφεύγοντος.


ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΜΙΑΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ !!!

SOCIETE GENERALE: ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 250.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ !!!

GOLDMAN SACHS ΚΑΙ SOCIETE GENERALE "ΔΑΓΚΩΣΑΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ...
Οι Λίβυοι τις έχουν κατηγορήσει για απάτη και ζητούν αποζημιώσεις !!!




Η τράπεζα Societe Generale δεσμεύθηκε να πληρώσει 250 εκατομμύρια ευρώ για να μην δικαστεί στη Γαλλία για την υπόθεση των συναλλαγών της με το λιβυκό κρατικό επενδυτικό ταμείο, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας που είναι αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα.

Στη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας η οποία επιτρέπει σε μια επιχείρηση να διαπραγματευθεί ένα πρόστιμο χωρίς να περάσει από δίκη ούτε από μια διαδικασία παραδοχής της ενοχής της, η εισαγγελέας Ελιάν Ουλέτ έκανε επίσης γνωστό ότι οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται η τράπεζα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν "διαφθορά ξένου κρατικού παράγοντα".



ΑΠΩΛΕΙΕΣ 1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ/ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥ !!!

59 ΔΙΣ ΕΥΡΩ/ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ
Απώλειες πωλήσεων ύψους 1,359 δισ. ευρώ ετησίως λόγω παραποιήσεων και απομιμήσεων σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας καταγράφει νέα έρευνα του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).




Το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί σε απώλειες 125 ευρώ ανά κάτοικο και στο 12,3% των πωλήσεων σε τομείς που είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως φάρμακα, είδη ένδυσης και καλλυντικά.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι απώλειες φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ (ή 7,5% των πωλήσεων).

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, επειδή οι νόμιμοι κατασκευαστές παράγουν λιγότερα από όσα θα παρήγαγαν αν δεν υπήρχαν προϊόντα παραποίησης/απομίμησης, με αποτέλεσμα να απασχολούν λιγότερους εργαζομένους. Έτσι χάνονται επίσης άμεσα 15.356 θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς στην Ελλάδα και 434.000 στην ΕΕ συνολικά.


DIESEL ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 670€ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000€ !!!



Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάιος έκλεισε με εντυπωσιακά υψηλή άνοδο στις εισαγωγές μεταχειρισμένων κατά 60%. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι ισχύει στην πραγματικότητα ως προς τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους.

Όπως διαβάσατε στο Newsauto τις προηγούμενες μέρες, μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας, μπαίνουν σε ισχύ απαγορεύσεις που αφορούν τα ντίζελ μοντέλα (Euro 5 και παλαιότερα). Το μέτρο «στοχεύει» 12 εκατομμύρια οχήματα και, όπως είναι φυσικό, οι τιμές μεταπώλησης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων έχουν φτάσει στον απόλυτο πάτο.

Την ίδια στιγμή, στην ελληνική πραγματικότητα, οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυξήθηκαν κατά 60% καθώς, όπως όλα δείχνουν, η αγορά τους αποφέρει τεράστια κέρδη.
Πηγές από το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζουν πως ο κύριος όγκος των αυτοκινήτων είναι ντίζελ και κατά βάση Euro4 (αυτοκίνητα με ηλικία 10 ετών και άνω με 400.000 & 500.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ τους), για τα οποία εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας με το τρικ της βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας σε πόλεις της περιφέρειας. Θυμίζουμε ότι τα Euro4 και παλαιότερα απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς προβλέπεται πρόστιμο, αφαίρεση στοιχείων, ενώ παράλληλα, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να μην σε καλύψει σε περιπτώσεις εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.


ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ, ΜΑΝΟΥΣΗΣ, ΚΑΡΟΥΖΟΣ & Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Τρανταχτά επιχειρηματικά ονόματα που κυριαρχούσαν για δεκαετίες στην επιχειρηματική κοινότητα περιλαμβάνουν οι πλειστηριασμοί της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018.




Πρόκειται για το κύκνειο άσμα μιας εποχής που έφθασε στο τέλος της καθώς οι τράπεζες οδηγούν τους οφειλέτες στην … έσχατη ποινή βγάζοντας στο σφυρί ακίνητα επιχειρηματιών που απέτυχαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. 

Ανάμεσα στη λίστα των επωνύμων είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που για δεκαετίες ήταν ο ισχυρός άνδρας των κατασκευών με τη Μηχανική. 

Στη λίστα των επωνύμων είναι και ο πρώην καναλάρχης της Θεσσαλονίκης με το New Channel το TV 100 στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και δημιούργησε παράλληλα την εταιρεία ΣΑΟΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σαμοθράκης. Οι απόγονοι του Γεράσιμου Αγούδημου χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα λόγω χρεών προς τις τράπεζες. 

Στο σφυρί βγαίνει ακίνητο στο Κολονάκι της εταιρείας Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης.
Τίτλοι τέλους και για τις Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM A.E. μετά από μία δεκαετία που να σημειωθεί ήταν η …φωνή των ερτζιανών του συγκροτήματος Λαμπράκη το οποίο πέρασε στην ιδιοκτησία του Μαρινάκη. 



ΑΙΣΧΟΣ: Η ALPHA BANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ, 100% ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Για χρέος που έχει απομείνει 80.000 ευρώ, η ALPHA BANK βγάζει στο σφυρί, αύριο(σ.σ. σημερα) Τετάρτη, πρώτη κατοικία 120 τ.μ σε συμβολαιογραφείο Αθηνών. Αυτή η πρώτη κατοικία είναι μια ακόμη, μέσα στις πολλές, που πλειστηριάζονται και αυτήν την εβδομάδα.

Η πρώτη αυτή κατοικία που εκπλειστηριάζεται ανήκει σε τρισεγγυητή, ο οποίος είναι τυφλός, 100% ανάπηρος με επίσημα έγγραφα και στην κατοικία αυτή ζει ο τυφλός πατέρας μαζί με την σύζυγο του και τα δύο άνεργα παιδιά τους.

«Κακοπληρωτές» θα πει η Κυβέρνηση, οι τράπεζες και τα «παπαγαλάκια» τους για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την απάνθρωπη συμπεριφορά.

Η ευαισθησία της Κυβέρνησης και της τράπεζας είναι ανύπαρκτη. Ο συμπολίτης μας, να προσθέσουμε ότι έχει προβλήματα υγείας και το αυτί τους δεν ιδρώνει!


ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΚΟΥΒΕΡ ;;; ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ !!!



Γνωρίζετε ότι τα καταστήματα εστίασης δεν επιτρέπετε να σας επιβάλλουν επιπλέον χρέωση ως κουβέρ (σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες κλπ) ή ότι όταν η καθυστέρηση στην πτήση φτάνει ή ξεπερνά τις 5 ώρες, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου σας εάν δεν θέλετε να πετάξετε με καθυστέρηση;

Σε αυτά αλλά και πολλά άλλα ερωτήματα που αφορούν στα δικαιώματα του καταναλωτή έρχεται να απαντήσει η νέα εφαρμογή με τίτλο Traveler Rights GR που έχει στόχο να ενημερώσει τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές και ταξιδιώτες για τα δικαιώματα τους ειδικότερα ενόψει της τουριστικής περιόδου.


Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή κινητών τηλεφώνων είναι κάτι που δεν υπάρχει αντίστοιχο σε όλη την Ευρώπη, είναι έμπνευσης και δημιουργίας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΑ), είναι κατανοητή και προσβάσιμη σε όλους ακόμα και σε ΑΜΕΑ, μπορεί να κατέβει και εκτός δικτύου και οι πληροφορίες που παρέχει είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ και όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕΚΑ Ιωάννα Καρανδινάκη «είναι μια προσπάθεια που γίνεται με στόχο έναν ενημερωμένο καταναλωτή ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε διάφορα φαινόμενα που τον πλήττουν».

Στην εφαρμογή αυτή για τα δικαιώματα των καταναλωτών, που είναι ήδη διαθέσιμη προς χρήση, συμπυκνώνονται διατάξεις από 33 νόμους, ενώ η εξειδίκευση της έγινε μέσα από την κατηγοριοποίηση των διάφορων καταγγελιών που δέχεται η ΕΕΚΑ κατά καιρούς.
Ειδικότερα, μέσα στην εφαρμογή υπάρχουν πληροφορίες για ο,τιδήποτε αφορά τον καταναλωτή και έναν ταξιδιώτη όπως:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Cosmos 96,5
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!




Γράφει η Σπυριδούλα Αναλυτή της ενημερωτικής ιστοσελίδας Cosmos 96,5 :

Με τα προβλήματα της καθημερινότητας σε πρώτο πλάνο με φόρους και δάνεια να κουράζουν και να κάνουν πολίτες και επιχειρηματίες να μην ξέρουν πώς να κινηθούν και να ανταπεξέλθουν το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ έρχεται να βοηθήσει και να δώσει και κατευθυντήριες σε όλους όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Ένα κίνημα που δεν σχετίζεται με κόμματα, έχει 5 χρόνια ζωής, έχει 30.000 μέλη και όλοι ενώνονται ενάντια στην τραπεζοκρατία. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ έρχεται στην Κεφαλονιά την Τετάρτη 6-6-2018 στις 6 το απόγευμα στο επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για να δώσει τα "φώτα της" σε όσους τα χρειάζονται με μια θεματολογία εξαιρετικά επίκαιρη και χρηστική.


ΒΟΜΒΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!! ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ !!! ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ FUNDS ΣΤΟ 3% !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ
Γνωρίζετε αν, αντιστοίχως, συμβαίνει το ίδιο και με τις άλλες δανείστριες τράπεζες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ρωτά ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Και συνεχίζει : Μήπως, η προληπτική πιστωτική γραμμή, για την οποία κόπτεται ο κος Διοικητής, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να εκβιάζει την κυβέρνηση, είναι τελικά ο «φερετζές» της μακροημέρευσης των μνημονίων και της εποπτείας των δανειστών, που του εξασφαλίζουν την απαραίτητη «πολιτική» νομιμοποίηση και εξουσία για να συνεχίζει να εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, και τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού, λειτουργώντας δια της προληπτικής πιστωτικής γραμμής ως «χωροφύλακας» των δανειστών, θα μπορεί να συνεχίσει να συγκαλύπτει, ανενόχλητος και ανεξέλεγκτος, κάθε αντίστοιχη και ανάλογη μεθόδευση ;;; Πως αντιμετωπίζεται το ζήτημα αυτό από τον SSM και την ΕΚΤ ;;; Οι πιέσεις τους, καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, για μαζικές πωλήσεις κόκκινων δανείων σε funds, αφορούσαν και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ;;; Μήπως τελικά αυτός ήταν ο λόγος που, η κυβέρνησή σας, δεν βρήκε ούτε μια αντίσταση από την αντιπολίτευση, όταν ψήφιζε τον νέο ΚΠολΔ και τα κατάπτυστα για τους δανειολήπτες νομοθετήματα Σταθάκη και, ακόμη, όταν νομιμοποιούσε τον λεόντειο υπέρ των τραπεζών και προδήλως καταχρηστικό για τους δανειολήπτες Κώδικα Δεοντολογίας του κου Γιάννη Στουρνάρα ;;; 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος

Αρ. Πρωτ: 6593/6.6.2018

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Η Attica Bank ξεπουλάει τα δάνεια των κομμάτων σε funds, χαρίζοντας εκατομμύρια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, με βασικό θέμα ημερησίας διάταξης το ενδιαφέρον επενδυτών, που ενδεχομένως να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και για τις τρεις προσφορές που κυμαίνονται από 60-75 εκατ. ευρώ, για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, των λεγόμενων NPEs, ύψους 700 εκατ. ευρώ, από τις εταιρείες Aldridge, που ανέλαβε να διαχειριστεί και το προηγούμενο χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ της τράπεζας, την Duet και, τέλος, από την κοινοπραξία Pimco, Qualco και Oaktree.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!! ΤΑΜΕΙΟ 441.245,67€ !!!

ΝΕΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ;;;
Η ΝΔ δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές τράπεζες και κρατάει τα μετρητά στα χρηματοκιβώτια της Πειραιώς ;;; Ή μήπως τα αναγραφόμενα στον ισολογισμό της 31/12/2017, 441.245,67 ευρώ του ταμείου της, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γνωστό, παλιό κόλπο, με το οποίο καλύπτουν τις μαύρες τρύπες και τα ελλείμματα των ισολογισμών τους οι Κουτσολιούτσοι όλου του πλανήτη ;;; 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΗΣ 31/12/2017:



Πιστεύει κανείς ότι υπήρχαν πραγματικά 441.245,67 ευρώ στο ταμείο της ΝΔ την 31/12/2017 ;;;

Και αν ναι, ας μας πουν ποιοί έκαναν την καταμέτρηση. Και να μας πουν ακόμη πόσα μετρητά υπάρχουν στο ταμείο σήμερα. Και όσα λείπουν, να μας πουν που πήγαν. Τι πλήρωσαν και πως τα πλήρωσαν, αφού για πληρωμές άνω των 500 ευρώ υπάρχει η εκ του νόμου υποχρέωση των τραπεζικών συναλλαγών.

Παίζει από απιστία και απάτη ......  μέχρι νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ....
Κουτσολιούτσος ΙΙ ..... Το αποκορύφωμα της αριστείας !!!

Μπράβο Κυριάκο !!!


SSL Certificates