.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ FUND !!!

ΥΨΟΥΣ 144.000.000€
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει και κόκκινα δάνεια με εξασφαλίσεις.




Την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, κυρίως μη-λιανικής τραπεζικής προς την B2Kapital Cyprus Ltd ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, η B2Kapital Cyprus Ltd κατέχει άδεια από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να λειτουργεί ως εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων και είναι εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της B2Holding ASΑ, Νορβηγικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

Σημειώνεται επίσης ότι όλες οι αναγκαίες διαδικασίες βάσει της σχετικής νομοθεσίας και η λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, έχουν ολοκληρωθεί.
Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της και είναι σε καθαρά εμπορική βάση.



Το μεικτό συνολικό ποσό των περιουσιακών στοιχείων που πωλήθηκαν είναι €144 εκατ., αποτελούμενο από 1.082 δανειολήπτες και 1.809 χορηγήσεις (με στοιχεία της 31ης Μαΐου 2018).

Επιπλέον, τονίζεται πως η Συναλλαγή δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην κατάσταση αποτελεσμάτων και στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας λόγω των υφιστάμενων προβλέψεων που λήφθηκαν για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.

Τέλος, τονίζεται ότι η Συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Τράπεζας για "διόρθωση" του ισολογισμού της, ενώ παράλληλα συνάδει με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιπλέον της οργανικής μείωσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου, η Τράπεζα παραμένει επικεντρωμένη στην επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates