.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ !!!




Τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων των τραπεζών, οι έλεγχοι των καταθέσεων και οι κατασχέσεις της εφορίας κρατούν σε στρώματα και θυρίδες πάνω από 20 δις ευρώ


Με υψηλά επίπεδα, πάνω από 20 δισ. ευρώ παραμένει το χρήμα που κυκλοφορεί εκτός τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι αιτίες είναι πολλές, όπως η έλλειψη εμπιστοσύνης, τα χαμηλά (έως μηδενικά) επιτόκια, αλλά κυρίως οι έλεγχοι των καταθέσεων και οι κατασχέσεις της εφορίας. Έτσι, οι Έλληνες εξακολουθούν να κρατούν στα στρώματα και στις θυρίδες σημαντικά ποσά μετρητών… «δια τον φόβο τον Ιουδαίων».

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου, η εκτιμώμενη νομισματική κυκλοφορία ως ποσοστό του ΑΕΠ υποχώρησε σε 12% στο τέλος της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 από 16% αντιστοίχως το 2018.

Σε νούμερα, τα συγκεκριμένα ποσοστά σημαίνουν ότι το 2018 κυκλοφορούσε εκτός τραπεζικού συστήματος, ποσό ύψους 29,5 δισ. ευρώ, ενώ φέτος το ποσό μειώθηκε σε 23 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ 100 ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :

Τελικά δεν βάζουν μυαλό, παρά την επανειλημμένη δικαίωση δανειοληπτών σε μεγάλο αριθμό αγωγών εναντίον τους, ύψους 6.500 ευρώ η κάθε μια.

Με περισσή αγένεια, η συγκεκριμένη εταιρεία του Ταύρου, αυτή με τα πολλά ονόματα (Αρμενίδου, Ευτυχισμένου, κ. Καλλιόπη κ.λπ.) συνεχίζει να παρενοχλεί οφειλέτες της ΔΕΗ, για ποσά 100 και 200 ευρώ, απειλώντας και χωρίς να τηρεί το νόμο. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, σαν να μην υπάρχει καν νόμος.

Άλλωστε, έχουν μετατρέψει το λειτούργημα του δικηγόρου σε… λειτούργημα εκβιαστή. Που, όπως γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται ειδική μόρφωση.

Προφανώς ο κύριος Χατζηδάκης έχει αντίθετη γνώμη από τον Άδωνη Γεωργιάδη και αφήνει ανεξέλεγκτους τους διευθυντές της ΔΕΗ, να εκχωρούν στο πολυκαταγγελόμενο δικηγορικό γραφείο, τις απαιτήσεις της εταιρείας και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Γιατί άραγε; Θα επανέλθουμε!

Τι είναι νόμιμο και τι όχι

ΚΙ ΟΜΩΣ: Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!


Σύμφωνα με ειδική έρευνα που πραγματοποίησε η υπηρεσία Taxi2Airport.com, αξιοποιώντας τις αξιολογήσεις που αφήνουν οι χρήστες στο TripAdvisor για τις υπηρεσίες ταξί σε δημοφιλείς προορισμούς

Μια αναπάντεχη για πολλούς πρωτιά έχει η Αθήνα, η οποία παρουσιάζεται ως η πόλη με τις καλύτερες υπηρεσίες ταξί στην Ευρώπη. Τουλάχιστον για τους τουρίστες.

Σε ειδική έρευνα που πραγματοποίησε η υπηρεσία Taxi2Airport.com, αξιοποιώντας τις αξιολογήσεις που αφήνουν οι χρήστες στο TripAdvisor για τις υπηρεσίες ταξί σε δημοφιλείς προορισμούς city break, η Αθήνα πήρε τον καλύτερο βαθμό με μέσο όρο 4,88 με άριστα στο 5.

Βέβαια, όπως είναι κατανοητό, η βαθμολόγηση αφορά υπηρεσίες μεταφοράς από το αεροδρόμιο και ειδικές υπηρεσίες για τους τουρίστες και όχι την γενικότερη εικόνα των υπηρεσιών ταξί.

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΠΟ S&P ΚΑΙ FITCH !!!



Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα νύχια των κορακιών...

Οι οίκοι αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch και Standard and Poor’s (S&P) προχώρησαν στην υποβάθμιση του κρατικού χρέους της Αργεντινής χθες Παρασκευή, κρίνοντας πως η χώρα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση "επιλεκτικής χρεοκοπίας", μετά την αναβολή της πληρωμής εντόκων γραμματίων του δημοσίου αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Η Αργεντινή δεν τήρησε τις δανειακές υποχρεώσεις της", επιχειρηματολόγησε ο Φιτς ανακοινώνοντας την υποβάθμιση του αξιόχρεου του δημοσίου της χώρας ως προς τα ομόλογα και τα άλλα αξιόγραφα που έχουν εκδοθεί στο νόμισμα της κατά δύο επίπεδα, σε "RD" (επιλεκτική χρεοκοπία) από "CC".

Ο S&P επίσης υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής για τα ομόλογα και τα άλλα αξιόγραφα εκπεφρασμένα σε πέσος σε "SD" (επιλεκτική χρεοκοπία) από "CCC".

Στη φρασεολογία των οίκων αξιολόγησης, "επιλεκτική χρεοκοπία" είναι η κατάσταση στην οποία ένα κράτος οφειλέτης δεν τιμά τις υποχρεώσεις του ως προς ένα μέρος του δανεισμού του, αλλά συνεχίζει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του για άλλα είδη χορηγήσεων. Πρόκειται για το προτελευταίο στάδιο στην κλίμακα πριν από τη χρεοκοπία ("D").

ΙΔΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": 700 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΣΤΕΓΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ !!!

ΕΝΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...
Τσακίζει κόκκαλα η φτώχεια στη Πάτρα !!!





Τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προκαλούν σοκ.

700 άτομα, σύμφωνα με Θ. Τουλγαρίδη, έχουν υποβάλλει αίτηση για βεβαίωση αστεγίας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το πρόβλημα γιγαντώνεται μόνο και μόνο αν συνειδητοποιήσει κάποιος πως σε πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από συμπολίτη ή συμπολίτισσα υπάρχουν από πίσω οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων πολυμελείς.

Μιλάμε για καταγεγραμμένα περιστατικά, τους εν δυνάμει άστεγους.

Στο… δρόμο και στην πανσιόν του Δήμου

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ !!!

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ...ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ !!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ...ΕΝΩ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ...
Όπως μεταδίδει σχετικά η Ναυτεμπορική, σε διάλογο που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισήμανε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης. Οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει. Άλλη χώρα δεν θα είχε την ίδια τύχη» !!!



Για τις τράπεζες, που αυτές σώθηκαν στην πράξη με τα μνημόνια, ούτε λέξη !!!

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΖΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!!



Εικόνες από την Ελλάδα της "ανάπτυξης"...

Οικονομική κρίση μας έφερε αντιμέτωπους με το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας. Μία γυναίκα στην Κρήτη ζει μόνη της μέσα σε ένα αυτοκίνητο, εδώ και δύο χρόνια. Ο λόγος για την κυρία Μαρίνα, η οποία λαμβάνει, όπως λέει, ένα επίδομα φτώχειας, με το οποίο δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές της ανάγκες. Κοιμάται στο αυτοκίνητο, ενώ πίνει δωρεάν τον καφέ της στο ΚΑΠΗ Δειλινών.

Οπως περιέγραψε στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV η γυναίκα, που εργαζόταν παλαιότερα ως καθαρίστρια, η καθημερινότητά της είναι εφιαλτική. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που τη στηρίζουν, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες οικογένεια από τη Σάμο τής έκανε πρόταση να μεταβεί στο νησί αυτό του Αιγαίου τις ημέρες των Χριστουγέννων για να μην κοιμάται στο αυτοκίνητο.


Δείτε το βίντεο:

ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΓΑΛΕΡΑΣ" ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα δύο τραπεζικά καταστήματα κινδυνεύουν με «λουκέτο», καθώς δύο φορές έχουν «συλληφθεί» να απασχολούν εργαζόμενους με ωράρια «λάστιχο» χωρίς να τους πληρώνουν !!!





Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας «κλείνει» στον Βόλο ταμείο για το 2019 με πρόστιμα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Θ» το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η υπηρεσία του Βόλου έχει επιβάλει τα περισσότερα πρόστιμα σε όλη τη χώρα για το 2019, ενώ δύο τραπεζικά καταστήματα κινδυνεύουν με «λουκέτο», καθώς δύο φορές έχουν «συλληφθεί» να απασχολούν εργαζόμενους με ωράρια «λάστιχο» χωρίς να τους πληρώνουν. 

«Την τρίτη φορά θα κλείσουν. Δεν ξέρουμε πώς σκέφτονται και πώς ενεργούν οι διευθύνσεις των δύο τραπεζών, αλλά είναι συνεχώς υπότροπες. Ο νόμος δεν περιλαμβάνει εξαίρεση για τη συμπεριφορά τους και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 25.000 ευρώ στην καθεμία, τις τελευταίες ημέρες», τονίστηκε από στέλεχος του υπουργείου στη «Θ». 

Το «ποινολόγιο» των 25.000 ευρώ για την καθεμία, αφορούσε στο ωράριο, καθώς εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται πολλές υπερωρίες χωρίς να δηλώνονται στην Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και χωρίς να καταβάλλονται επιπλέον χρήματα σε αυτούς.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ....


ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!


Πειραιώς: Πούλησε 30 ακίνητα για 3,18 εκατ. ευρώ

Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του Νοεμβρίου 2019, μέσω του properties4sale.gr. Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και την Πειραιώς Leasing A.E.

Στην πρόσφατη δημοπρασία, εγκρίθηκε η πώληση 30 ιδιόκτητων ακινήτων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, με συνολικό τίμημα ύψους €3,18 εκατ., ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερα από 260 φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποβάλλοντας προσφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερα από ένα ακίνητα.

SSM-ΕΚΤ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ !!!

"Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ..."
Ενώ σε σχέση με το σχέδιο Ηρακλής ο πρόεδρος του SSM σημείωσε: «Αν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί σωστά μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη πώληση των κόκκινων δανείων...» !!! Στα κοράκια των funds συμπληρώνουμε εμείς...



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Τι μεταδίδει το ethnos.gr :

Ενρία: Οι δανειολήπτες δεν αφορούν την ΕΚΤ - Σημαντικό το σχέδιο «Ηρακλής»


Απαντήσεις για τα «κόκκινα δάνεια» και τις συνέπειες του σχεδίου προστασίας περιουσιακών στοιχείων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση (σχέδιο «Ηρακλής») έδωσε ο Αντρέα Ενρία, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Απαντώντας σε επιστολή του ευρωβουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Εμ. Φράγκου.

Οπως εξηγεί, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για τη φερεγγυότητα, την κερδοφορία και τους πόρους των τραπεζών, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών. Τα υψηλά επίπεδα ΜΕΔ παρεμποδίζουν επίσης την ικανότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων να χορηγούν νέες πιστώσεις στην οικονομία, με αρνητικές επιδράσεις για την οικονομική ανάπτυξη.

«Στον ελληνικό τραπεζικό τομέα παρατηρούνται υψηλά επίπεδα ΜΕΔ σε όλα τα χαρτοφυλάκια δανείων, συμπεριλαμβανομένων των ενυπόθηκων δανείων. Επομένως, η έγκαιρη μείωση των επιπέδων ΜΕΔ είναι ζωτικής σημασίας για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να αναζωογονήσουν τις δραστηριότητές τους που αφορούν τη χορήγηση δανείων και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αν το σχέδιο «Ηρακλής» σχεδιαστεί και εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη πώληση των ΜΕΔ και να στηρίξει τις προσπάθειες προς την επίτευξη πιο βιώσιμων επιπέδων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μεσοπρόθεσμα» τονίζει ο Αντρέα Ενρία.

ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤτΕ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΔΙΕΤΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟ 2020-2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Υποβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και το Υπουργικό Συμβούλιο η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη Νομισματική Πολιτική 2019. 

'Οπως αναφέρει η ΤτΕ σε ανακοίνωση της:

Η κερδοφορία των τραπεζών βελτιώθηκε, η κεφαλαιακή επάρκεια παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα

Το εννεάμηνο του 2019 τα καθαρά έσοδα (λειτουργικά έσοδα μείον λειτουργικά έξοδα) εμφάνισαν άνοδο και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σημαντικά έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018. Όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια, τόσο ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών (Common Equity Tier 1 – CET1) όσο και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας σε ενοποιημένη βάση παρέμειναν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 σε ικανοποιητικό επίπεδο (15,9% και 16,9% αντίστοιχα).

Η υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων – θετική εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδίου “Ηρακλής”

Ο ΖΑΒΒΟΣ, Η PRAXIA BANK & ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το insider.gr :

Ειδικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της Praxiabank έχει εκδηλώσει όπως μαθαίνω ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα Γιώργος Ζαββός. Όπως μου λένε, προ δεκαημέρου ο υφυπουργός απευθύνθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας ενημέρωση για το θέμα της αύξησης κεφαλαίου της Praxia και την αναζήτηση επενδυτών. 

Βασική ανησυχία του υφυπουργού ήταν το σε ποιο βαθμό το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων το γνωστό ΤΕΚΕ θα καλούταν να αποζημιώσει καταθέτες σε περίπτωση που η τράπεζα έπρεπε να βάλει λουκέτο.

Η απάντηση Στουρνάρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ;;;

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2022...
Η Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου κατέβαλε πρόωρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 2,7 δισ. ευρώ, εκ των συνολικά 8,3 δισ. ευρώ που του όφειλε. Έτσι, σήμερα το ανεξόφλητο χρέος της Ελλάδος προς το Ταμείο ανέρχεται σε 5,6 δισ. ευρώ.



Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε χθες πως η κυβέρνηση εξετάζει μέσα στο 2020 να αποπληρώσει πρόωρα μέρος αυτού του χρέους των 5,6 δισ. ευρώ, το οποίο φέρει επιτόκια υψηλότερα από εκείνα με τα οποία η Ελλάδα έχει δανειστεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Γιατί δεν αποπληρώνουμε όλο το ποσό, αφού έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα να το κάνουμε;

Διότι η ευρωζώνη θέλει η Ελλάδα να παραμείνει σε πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας του ΔΝΤ, το οποίο θα σταματούσε εάν η χώρα μας εξοφλούσε εφάπαξ το Ταμείο ή αποπλήρωνε το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών οφειλών.

Για την ακρίβεια η Ελλάδα θα εξέλθει αυτόματα του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας όταν τα χρέη της προς το Ταμείο μειωθούν κάτω από τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην ποσόστωση (quota) της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΝΤ.

ΣΤΗΝ INTRUM ΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ PQH ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο με κόκκινα δάνεια ύψους 2,4 δις ευρώ και αφορά 175.000 δανειολήπτες !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr επίκειται, ενδεχομένως και σήμερα, η υπογραφή συμφωνίας της PQH με την Intrum για την πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών.

Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο "Αίολος" που περιλαμβάνει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, κυρίως καταναλωτικά, από πιστωτικές κάρτες και μικρά επιχειρηματικά. Το χαρτοφυλάκιο αφορά περίπου 175.000 δανειολήπτες, 220.000 δανειακές συμβάσεις και 230.000 δάνεια, συνολικής έκθεσης 2,4 δισ. ευρώ.


"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ" ΤΗΣ ΑΑΔΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 200.000 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ !!!

Η ΕΦΟΡΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ
Καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, αναλογούντες φόρους και τις προσαυξήσεις 5 ετών !!!


Χριστουγεννιάτικους… μποναμάδες σε 200.000 μισθωτούς και συνταξιούχους αποστέλλει με επείγουσες διαδικασίες η Εφορία, για αμοιβές που δεν δήλωσαν το έτος 2013 και πιάστηκαν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ!

Στους συγκεκριμένους φορολογούμενους, επιβάλλονται πρόστιμα για τη μη δήλωση των αμοιβών, καταλογίζεται ο αναλογών φόρος εισοδήματος και ταυτόχρονα καταλογίζονται και προσαυξήσεις, πέντε ετών.

Πρόκειται για μισθωτούς οι οποίοι έλαβαν με καθυστέρηση αμοιβές για προηγούμενα οικονομικά έτη, εντός του 2013, λόγω οικονομικής αδυναμίας των επιχειρήσεων που εργάζονταν ή μισθωτούς και συνταξιούχους, που έλαβαν αναδρομικές αμοιβές, με βάση δικαστικές αποφάσεις.

Κάποιοι εξ αυτών, δεν τις δήλωσαν και αποδείχτηκε ότι ήταν πολλοί, περίπου 200.000.

Με κατ΄ επείγον έγγραφό της, η ΑΑΔΕ ζητεί από τις ΔΟΥ όλης της χώρας να βεβαιώσουν σε βάρος των συγκεκριμένων φορολογουμένων, τους φόρους και τα πρόστιμα που αναλογούν, μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2019, ώστε να προλάβουν την παραγραφή.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να μην παραγραφούν οι υποθέσεις αυτές και γι΄ αυτό έδωσε επείγοντα χαρακτήρα στην υπόθεση, καθώς, για όσους φορολογούμενους δεν εκδοθεί «Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου», μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, η υπόθεση παραγράφεται, ο φορολογούμενος γλιτώνει πρόστιμα και προσαυξήσεις και το Κράτος χάνει έσοδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!


Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΜΕ "ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ"...1.700.000$ !!!



Η πιο ακριβοπληρωμένη CEO της Βρετανίας έβγαλε 422 εκατ. δολάρια το 2019


Η Ντενίζ Κόατς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη CEO στη Βρετανία για το 2019, με κέρδη που φτάνουν τα 422 εκατ. δολάρια.

Η ισχυρή γυναίκα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η ιδρύτρια της διεθνούς εταιρείας στοιχημάτων Bet365 και τα έσοδα της φαίνεται να αυξάνονται δραστικά κάθε χρόνο που περνά.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του CNBC, τα 422 εκατ. δολάρια περιλαμβάνουν τόσο το μισθό της ως CEO, αλλά και το μερίδιο της από τα κέρδη της εταιρείας, καθώς διαθέτει το 50% των μετοχών.

EUROBANK: ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 26 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ 248.000.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Το deal της Eurobank με την DoValue εξυπηρετεί τα σχέδια της τράπεζας για την μείωση των NPEs αφού με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα μειωθούν στο 15% του συνόλου των δανείων. 

Επίσης η Eurobank με την τιτλοποίηση του Cairo ύψους 7,5 δισεκ. θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ενταχθεί στο σχέδιο Ηρακλής λαμβάνοντας εγγύηση για το senior bond που θα εκδώσει 2,4 δισεκ. ευρώ. 

Η διοίκηση Καραβία της Eurobank ορθά υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη τράπεζα που αντιμετωπίζει ριζικά το μείζον ζήτημα των προβληματικών ανοιγμάτων και ως διοίκηση αποδείχθηκε πρωτοπόρος στην πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των προβληματικών ανοιγμάτων.

Η Eurobank επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της επιθετικής εξυγίανσης που θα έχει επίδραση 1,6 δισεκ. στα κεφάλαια της. 

Όμως ενώ το deal με γενικούς όρους είναι ένα θετικό βήμα για την Eurobank υπόκειται σε συγκρίσεις.

Σύγκριση με Πειραιώς 410 εκατ έναντι 288 εκατ της Eurobank
Συγκρίνεται με την λύση της Πειραιώς που λόγω της κεφαλαιακής αδυναμίας δεν υιοθέτησε μοντέλο τιτλοποιήσεων αλλά μόνο διαχείρισης με την Intrum και για 27 δισεκ. διαχείριση NPEs πήρε 410 εκατ ευρώ. 

Η Eurobank για ένα σύνθετο και σίγουρα πιο κοστοβόρο κεφαλαιακά μοντέλο που αφορά 26 δισεκ. NPEs έλαβε 288 εκατ και υπό όρους τα 40 εκατ τα καθαρά είναι 248 εκατ και τα 40 εκατ επιπλέον έσοδα σε βάθος ετών. 

Πρακτικά η Eurobank θα πάρει 248 εκατ ευρώ άμεσα τα υπόλοιπα 40 εκατ σε μέλλοντα χρόνο. 

ΙΚΕ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ !!!




Δεν θα αλλάξει, σε γενικές γραμμές, το 2020 το "καθεστώς" των ασφαλιστικών εισφορών για τα μέλη και τους διαχειριστές των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (Ι.Κ.Ε.).

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας στο Capital.gr και, έτσι, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις πληροφορίες αυτές, η απαλλαγή από εισφορές η οποία ήδη ισχύει για τα μέλη (εταίρους) των πολυπρόσωπων Ι.Κ.Ε., θα συνεχίσει να ισχύει και τον επόμενο χρόνο.

Μόνο προαιρετικά, δηλαδή αν οι ίδιοι το επιθυμούν, θα μπορούν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές θα προκύψουν από το νέο σύστημα ελεύθερης επιλογής (σ.σ. κατ' ελάχιστον 126 ευρώ/μήνα -210 ευρώ/μήνα) το οποίο θα ισχύσει από το νέο έτος, αφού ψηφισθεί το αναμενόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ωστόσο, τα μέλη πολυπρόσωπων Ι.Κ.Ε. που, ταυτόχρονα, ασκούν καθήκοντα διαχείρισης υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση σαν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή θα πληρώνουν κατ΄ελάχιστον 126 ευρώ/μήνα (αν έχουν έως 5 έτη ασφάλισης) ή 210 ευρώ/μήνα (αν έχουν πάνω από 5 έτη ασφάλισης).

Παράλληλα, όποιος είναι διαχειριστής μίας Ι.Κ.Ε (είτε μονοπρόσωπης, είτε πολυπρόσωπης), αλλά δεν είναι μέλος της υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση σαν να ήταν ελεύθερος επαγγελματίας (σ.σ. καταβάλλει εισφορές 126 ευρώ/μήνα-210 ευρώ/μήνα).

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ;;;

Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΛΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!
Αν η ελληνική Δικαιοσύνη θέλει να λέγεται ανεξάρτητη, στα ελάχιστα περιθώρια του αυτεπάγγελτου που της απέμειναν, ας ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για την διερεύνηση των ευθυνών εκείνων που πλούτισαν, κάνοντας την ευκαιρία κρίση, προκειμένου, στην συνέχεια, να ξαναπλουτίσουν με τα μνημόνια, κάνοντας την κρίση ευκαιρία .... Ας κληθούν λοιπόν πρώτοι να απαντήσουν, στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα, όλοι ανεξαιρέτως οι Διοικητές ΤτΕ, από το 2000 μέχρι και σήμερα !!!



Νομισματική πολιτική

Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως μέλος του Ευρωσυστήματος συμμετέχει στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ και είναι αρμόδια για την εφαρμογή της στην Ελλάδα.

Πρωταρχικός σκοπός της νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ είναι η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών. Με άλλα λόγια, το κύριο καθήκον της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος, είναι να διατηρεί την αγοραστική δύναμη του ευρώ. Αυτό το καθήκον αντανακλά τη γενικά αποδεκτή άποψη ότι, με τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών, η νομισματική πολιτική συμβάλλει σημαντικά στη διατηρήσιμη ανάπτυξη, την οικονομική ευημερία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ AIRBNB ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!



Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους που διέπουν την κτηματαγορά κρίνοντας ότι δεν λειτουργεί ως κτηματομεσίτης αλλά ως κοινωνία ηλεκτρονικών πληροφοριών και επομένως εμπίπτει στις οδηγίες περί ηλεκτρονικού εμπορίου.



Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJEU) απεφάνθη και η γνωμοδότησή του ξεκαθαρίζει το τοπίο στην τουριστική αγορά όχι μόνο της Γαλλίας που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια, αλλά όλης της Ευρώπης, ασχέτως αν κάποιοι εξακολουθούν να αντιδρούν για τον τρόπο δράσης και λειτουργίας του Airbnb και τις συνέπειες που επιφέρει στη διαθεσιμότητα και τις τιμές των ακινήτων σε πολλές πόλεις.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι η γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους που διέπουν την κτηματαγορά, όπως ισχυριζόταν ο γαλλικός σύνδεσμος τουρισμού που είχε κινηθεί εναντίον της Airbnb, κρίνοντας ότι δεν λειτουργεί ως κτηματομεσίτης αλλά ως κοινωνία ηλεκτρονικών πληροφοριών και επομένως εμπίπτει στις οδηγίες περί ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πρόκειται για μια τεράστια νομική επιτυχία για την Airbnb και με ευρύτερες επιπτώσεις για όλη την περιοχή, άρα και για τη χώρα μας, δεδομένου ότι δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο για όλη την Ε.Ε.

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ: ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 700€ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!




Χιλιάδες εργαζόμενοι ανέβηκαν μισθολογική βαθμίδα λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτου

Στα χαμηλά κλιμάκια αμοιβής βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό από τους συνολικά 1,986 εκατ. εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Εργάνη.

Από την ανάλυσή τους προκύπτει ότι με λιγότερα από 700 ευρώ καλείται να περάσει τον μήνα ένας στους τρεις εργαζόμενους, ενώ σχεδόν ένας στους δύο εισπράττει κάτω από 800 ευρώ.

Ποιο συγκεκριμένα:

* Λιγότερα από 500 ευρώ εισπράττουν 406.416 εργαζόμενοι.

* Στη ζώνη 401-600 ευρώ βρίσκονται 65.179 εργαζόμενοι. Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται μειωμένη κατά 150.971 άτομα, γεγονός που εκτιμάται πως οφείλεται στην αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτου μισθού.

* Αυξημένη κατά 59.484 άτομα είναι η κατηγορία 601-700 ευρώ και φτάνει τις 233.116 άτομα.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Κάνουν... πάρτι οι συμβολαιογράφοι

Δουλειές με τη… σέσουλα προσφέρουν στη συμπαθή επαγγελματική κατηγορία των συμβολαιογράφων οι τράπεζες, το Δημόσιο και λοιπές… δυνάμεις, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που βρίσκονται στο φόρτε τους.

Κάθε εβδομάδα, προστίθενται και νέοι πλειστηριασμοί με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάνει -αισίως μέχρι την Τρίτη- τις 54.231 εκ των οποίων οι 1.985 να έχουν προγραμματισθεί για την τρέχουσα εβδομάδα. Αν έχετε απορία για την άλλη εβδομάδα θα σας την λύσω: Υπάρχει λίγο κράτει -εξ αιτίας των αργιών και όχι για τίποτα άλλο-, με τη διεξαγωγή μόνο 43 πλειστηριασμών. Πάντως, για να καταλάβετε τη ζέση με την οποία έχουν πάρει οι τράπεζες την υπόθεση, σημειώνω ότι ο τελευταίος πλειστηριασμός για το 2019 έχει προγραμματιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ ο πρώτος για το 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά το μέλλον, αυτό προβλέπεται… λαμπρό, δεδομένου ότι η εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής», όπως λένε οι καλώς γνωρίζοντες, θα προσθέσει και νέα… πραμάτεια.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!




Του Νίκου Στραβελάκη* 

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν σίγουρα πυκνή σε γεγονότα τόσο στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής, όσο και στο επίπεδο των γεωπολιτικών εξελίξεων στο Αιγαίο. Τόσο πυκνή που κινδυνεύει να περάσει απαρατήρητη η κατάθεση του σχεδίου «Ηρακλής» στη Βουλή, δηλαδή, της τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με κρατικά λεφτά. Αφορμή αυτήν τη φορά τα «κόκκινα» δάνεια. 

Το σχέδιο είναι καταστροφικότερο από τα προηγούμενα γιατί ούτε το Ελληνικό Δημόσιο παίρνει μετοχές των τραπεζών για τις εγγυήσεις / χρήματα που βάζει ούτε οι δανειολήπτες και κυρίως οι κάτοχοι «κόκκινων» δανείων προστατεύονται. Συγκε­κριμένα, το Ελληνικό Δημόσιο προσφέρει στους αγοραστές «κόκκινων» δανείων αξίας 36 δισ. ευρώ –τα περιβόητα «κοράκια»– εγγυήσεις που κατά την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου θα ανέλθουν στα 12,5 δισ. ευρώ. 

Οι εγγυήσεις αυτές θα καλύψουν το τμήμα εκείνο των «κόκκινων» δανείων που έχει την υψηλότερη πιθανότητα αποπληρωμής (senior tranche) και σκοπό έχουν να καταστήσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση αυτής της κατηγορίας δανείων ΒΒ+, δηλαδή, ίση με την τρέχουσα πιστοληπτική αξιολόγηση του Ελληνικού Δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες θα λάβουν υψηλότερο τίμημα για την πώληση των δανείων, αφού τα «κοράκια» θα πληρωθούν την ονομαστική αξία του δανείου στην περίπτωση που δάνεια δεν εξυπηρετηθούν και οι εγγυήσεις καταπέσουν. 

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ !!!

ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Η αμφισβήτηση λογαριασμών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων κυριάρχησαν στα αιτήματα/καταγγελίες που υπέβαλαν το 2018 οι Ελληνες καταναλωτές. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), οι καταναλωτές υπέβαλαν πέρυσι 11.617 αιτήματα/καταγγελίες, εκ των οποίων, ποσοστό άνω του 50% αφορά σε παράπονα και καταγγελίες, σχετικά με τους λογαριασμούς που εξέδωσαν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.



Η ΕΕΤΤ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν προσφέρει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία. Σημειώνει ωστόσο ότι βασικότερο θέμα των καταγγελιών που έφτασαν στον Τομέα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών (ΤΕΚ) της Επιτροπής, είναι η αμφισβήτηση χρεώσεων σε λογαριασμούς.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, το 49,6% των αιτημάτων αφορούσε σε αμφισβητήσεις λογαριασμών. Ακολούθησαν η κατηγορία των «αυθαίρετων ενεργοποιήσεων υπηρεσιών» από τους παρόχους (αντιστοιχούσε στο 15,7% των καταγγελιών), η «άρνηση/καθυστέρηση παροχής νέας σύνδεσης» (11,7%), η «μη αποκατάσταση βλάβης» (8,6%) και λοιπά θέματα (14,4% των καταγγελιών).

Αναφορικά με τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις πολλαπλών υπηρεσιών σταθερής (double-play, triple-play), οι καταγγελίες σχετικά με την «αμφισβήτηση λογαριασμών» ανήλθαν στο 45,9%, ακολούθησαν οι καταγγελίες για «μη-αποκατάσταση βλάβης» σε 15,81%, η «άρνηση/καθυστέρηση παροχής νέας σύνδεσης» με 9,79% κ.ο.κ. Τέλος, για τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, οι καταγγελίες που αφορούσαν σε «αμφισβήτηση λογαριασμού» έλαβε το 69,7% των καταγγελιών, η «αυθαίρετη ενεργοποίηση» το 6,62%, η «άρνηση/καθυστέρηση παροχής νέας σύνδεσης» το 3,74% κ.ο.κ.

120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: Ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :



Χάος επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα με την επικαιροποίηση της διάταξης για το νέο επιτόκιο 3% αντί 5% στα ρυθμισμένα με 120 δόσεις χρέη, βγάζει άκυρες όλες τις αιτήσεις για άρση των κατασχετήριων λογαριασμών στις τράπεζες, μιας και δεν εμφανίζεται πουθενά ότι ο οφειλέτης έχει πληρώσεις μία ως έξι δόσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΒΝ, το ηλεκτρονικό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), προχώρησε αυτόματα στο επανυπολογισμό των δόσεων που είχαν ρυθμίσει περίπου 550.000 οφειλέτες σταδιακά από το καλοκαίρι, στο νέο επιτόκιο 3% με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τις δόσεις που είχαν πληρωθεί-ανάλογα με τον μήνα που υπέβαλε κάποιος την αίτηση- και να υπολογίσει εκ νέου στις υπόλοιπες με το νέο επιτόκιο, αντί του 5% που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση.

Με τον επανυπολογισμό όμως, χάθηκε η αρχική ρύθμιση και το σύστημα άρχισε να μετρά από την αρχή, αφαιρώντας ωστόσο, τις πληρωμένες από το καλοκαίρι δόσεις (δηλαδή 4-5 δόσεις), με αποτέλεσμα, όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση για άρση κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, να μην φαίνονται ενήμεροι στο σύστημα και να πρέπει να πληρώσουν την δόση της 31ης Δεκεμβρίου, ώστε να πάρουν την πολυπόθητη άρση.

Το πρόβλημα με τις αργίες των επομένων ημερών εντείνεται, καθώς όποιος δεν μπορέσει να «καθαρίσει» τη θέση του μέσα στις επόμενες 4-5 εργάσιμες μέρες, θα πρέπει να προσέλθει στα υποκαταστήματα των ασφαλιστικών ταμείων στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!



Μετά την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οι καταστηματάρχες πέρασαν στην αντεπίθεση καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που διαμαρτύρονταν για πτώση του τζίρου και μείωση του αριθμού των πελατών. Έτσι, η πρώτη Λέσχη καπνιστών είναι γεγονός.


Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά συγκεκριμένων διατάξεων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, αρκετοί καταστηματάρχες ζήτησαν να δημιουργηθούν Λέσχες καπνιστών.

Όπερ και εγένετο, με την πρώτη εταιρία να εγγράφεται στο ΓΕΜΗ στις 12 Δεκεμβρίου.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!




H κεντρική τράπεζα της Σουηδίας θα γίνει η πρώτη που εγκαταλείπει τα αρνητικά επιτόκια


Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας αναμένεται να καταστεί σήμερα η πρώτη στον κόσμο, η οποία θα εγκαταλείψει τα αρνητικά επιτόκια, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για τις ανεπιθύμητες παρενέργειές τους σε βαθμό που να υπερκαλύπτουν τους φόβους για την αισθητή επιβράδυνση της ανάπτυξης της σουηδικής οικονομίας και των απογοητευτικών προοπτικών παγκοσμίως.

Η Riskbank οδήγησε τα επιτόκια υπο το μηδέν στις αρχές του 2015 για να αποφύγει την απειλή του αποπληθωρισμού. Δεν είναι η μόνη που έχει επιλέξει αυτό το εργαλείο. Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Δανίας, της Ελβετίας, της Ουγγαρίας και της Ιαπωνίας έχουν επίσης βγάλει από τη φαρέτρα τα αρνητικά επιτόκια.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι σήμερα η σουηδική αρχή θα αποφασίσει την αύξηση του βασικού επιτοκίου της στο μηδέν από -0,25%.

ΔΟΥΛΕΜΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ 8% ΜΕ...ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 30% !!!

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ...
Στάχτη στα μάτια των ιδιοκτητών ακινήτων η προαναγγελία της μείωσης στον ΕΝΦΙΑ !!!




Τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, για το 2020 εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, αλλά οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βγουν ζημιωμένοι, αφού πριν την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, θα έχουν απογειωθεί οι αντικειμενικές αξίες.

Το ισοζύγιο για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων θα είναι αρνητικό και ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν θα είναι υψηλότερος, σε σχέση με εκείνο που πλήρωσαν για το 2019.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες».

Είναι σαφές ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 8% θα χρησιμοποιηθεί για να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Δεν φτάνει όμως, καθώς οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα είναι πολλαπλάσιες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επιμελήθηκε το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών ακινήτων Spitogatos (www.spitogatos.gr), στο κέντρο της Αθήνας, με το πέρας του δεύτερου τριμήνου, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης διαμερισμάτων εμφανίζει ετήσια αύξηση ύψους 31% σε 1.522 ευρώ/τ.μ. Μεγάλη αύξηση, κατά 18,2%, εμφανίζουν και οι ζητούμενες τιμές στον Πειραιά, που ανέρχονται πλέον σε 1.346 ευρώ/τ.μ., ενώ στα νότια προάστια η άνοδος αγγίζει το 13,3% σε 2.530 ευρώ/τ.μ.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης η μέση τιμή των κατοικιών είναι αυξημένη κατά 25% και διαμορφώνεται από 1.000 σε 1250 ευρώ.

ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΙΧ ΣΑΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ !!!



Οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους από το νέο έτος, επειδή δεν μπορούν να ανταπαξέλθουν στα έξοδα χρήσης και συντήρησής τους και θέλουν να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης, πρέπει μέχρι 31-12-2019 να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Μόνο με την κατάθεση των πινακίδων απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες από τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και από την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος και από τον τεχνικό έλεγχο.

Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και εάν το Ι.Χ. δεν κινείται, συνεχίζει να επιβαρύνεται με τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα, με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 31-12-2019:

α) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2020.

β) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2020. Επιπλέον, όσοι εξ’ αυτών κατέχουν αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Ελλάδα από την 1η-1-2010 και μετά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελείας για το έτος 2020. Θα γλιτώσουν δηλαδή επιπλέον από την καταβολή ποσών που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.

ΛΑΡΙΣΑ: ΟΙ ΕΞΠΕΡ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ" ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΝΑΝ" ΚΟΣΜΟ & ΚΟΣΜΑΚΗ !!!




Φινάλε σε μια πολύκροτη υπόθεση που τάραξε τα “ήσυχα νερά” της ζωής του Θεσσαλικού κάμπου έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πριν περίπου μια βδομάδα.

Την τύχη να βρεθεί στη θέση του θύματος και στην ανάγκη νομικής υπεράσπισής είχε γνωστός Καρδιτσιώτης δικηγόρος, ο οποίος εξαπατήθηκε από «χρηματιστή», χάνοντας το ποσό των 187.000 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ευρηματικός κύριος με εξειδίκευση στο Χρηματιστήριο Παραγώγων της Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατάφερε να κερδίσει τη εμπιστοσύνη του Θεσσαλού νομικού, πείθοντας τον για ποσοστό κέρδους που θα ξεπερνούσε το 20% ενώ παράλληλα υποσχόταν επιστροφή χρημάτων επένδυσης μέσα σε λίγες ημέρες. Η υπόσχεσή του δεν τηρήθηκε και ο λόγος του αποδείχτηκε πομφόλυγας και εφιάλτης για τις προσδοκίες του δικηγόρου.

Μολονότι ο καιρός περνούσε, ο master της απάτης «χρηματιστής» πετύχαινε να κερδίζει χρόνο, παρέχοντας εγγυήσεις ότι διέθετε πλούτο και φορτωμένο χαρτοφυλάκιο καταθέσεων.

«Όσο περνούσε ο καιρός δεν είχα πάρει ούτε καν κωδικό και όταν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα κατάλαβα πως την πάτησα λόγω άγνοιας» κατέθεσε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τελικά ο «χρηματιστής» τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλάκισης, ποινή μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Σύμφωνα με τα λεχθέντα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο νομικός ισχυρίστηκε πως εξαρχής ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως ειδήμων των αγορών και πως διέθετε άριστη εξειδίκευση στον τομέα των Παραγώγων. Παρά το γεγονός πως η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου έλεγε πως η διαφορά ήταν αστική, αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

Το «μωσαϊκό» με τις απάτες επιτήδειων Λαρισαίων «χρηματιστών» που «δαγκώνουν» ανυποψίαστους επενδυτές

97 ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ INTRUM !!!

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Και ενώ έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος ΟΤΟΕ με τη διοίκηση της τράπεζας !!!



Παρά τη Δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων, 97 τραπεζοϋπάλληλοι, που εργάζονται με σύμβαση δανεισμού στη νέα εταιρία με την Intrum (AFS) δήλωσαν την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην τράπεζα Πειραιώς!

Οι 250 συνολικά εργαζόμενοι στο πρώην RBU, που εργάζονται ως δανειζόμενοι (συμβάσεις τρίμηνης, εξάμηνης και εννιάμηνης διάρκειας) είχαν περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου να δηλώσουν την οριστική απόφασή τους είτε να συνεχίσουν στην Intrum ως μόνιμο προσωπικό, είτε να επιστρέψουν στην Πειραιώς.Σύμφωνα με πληροφορίες οι 97 από τους 250 δήλωσαν ότι επιθυμούν να γυρίσουν στην τράπεζα. Ο αριθμός είναι πέραν του αναμενομένου λόγω των 24 απολύσεων που έχουν προηγηθεί.

Συνεπώς η Πειραιώς έχει πλέον να διαχειριστεί εκτός από τις 24 απολύσεις, που έχουν προκαλέσει τη σύγκρουση με την ΟΤΟΕ, την απορρόφηση 121 του πρώην RBU οι οποίοι βρίσκονται στο ψυγείο, καθώς και των 97 προς επιστροφή.

Η ΑΠΔΠΧ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ EUROBANK ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

Η EUROBANK ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 98/2017 ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ
H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριψε την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η Eurobank με την οποία η εν λόγω τράπεζα προσέφυγε κατά των συστάσεων της Αρχής για την υποχρέωση ενημέρωσης των οφειλετών της σχετικά με τη διαβίβαση των δεδομένων τους σε εισπρακτικές εταιρείες.





Ειδικότερα, η τράπεζα Eurobank ζήτησε την ανάκληση της απόφασης 98/2017 της Αρχής, με την οποία της απευθύνθηκε σύσταση αναφορικά με τον τρόπο εκπλήρωσης της υποχρέωσης ενημέρωσης των οφειλετών της, των οποίων τα στοιχεία διατίθενται σε Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, παραπονούμενη ότι με αυτήν θεσπίστηκαν δυσανάλογες υποχρεώσεις σε βάρος της ίδιας και των λοιπών δανειστών.


Η Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τις αιτιάσεις της τράπεζας και της παρεμβαίνουσας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, απέρριψε την αίτηση θεραπείας, διότι έκρινε ότι με την αίτηση αυτή ζητήθηκε η επανεξέταση της νομικής ορθότητας της προσβαλλόμενης απόφασης της Αρχής χωρίς προσκόμιση ή επίκληση νέων στοιχείων, κρίσιμων για την εφαρμογή του νομικού καθεστώτος που ίσχυε κατά την έκδοσή της.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ-ΣΑΛΛΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ PRAXIA BANK !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΣΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...
Άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας έχει έντονο ενδιαφέρον για την Praxia...Αφού επικεφαλής της τράπεζας είναι η Αναστασία Σακελλαρίου, προσωπική επιλογή του όταν ήταν ΥΠΟΙΚ για το ΤΧΣ(ουσιαστικά την είχε επιβάλλει), ενώ την στήριξε απόλυτα όταν της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ...Για όσους ίσως δεν θυμούνται την ήθελε και ως υποδιοικήτρια στην ΤτΕ...

Πάντως έχει ενδιαφέρον τα πως "κάηκαν" τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε η Αναστασία Σακελλαρίου ως επικεφαλής της Praxia που μάλιστα βραβεύτηκε και προσφάτως για τη «συνολική της προσφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα»...




Καταλύτης διεργασιών και αναδιάταξης δυνάμεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Praxia Bank, η οποία εμφανίζει μεγάλες ζημίες πριν ακόμη αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί και ο βασικός της μέτοχος προσπαθεί να την πουλήσει.

Μετά την αποτυχία διαφόρων κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση, ως «λευκός ιππότης» - υποψήφιος αγοραστής – εμφανίζεται τώρα η Παγκρήτια Τράπεζα, υπό την καθοδήγηση του τραπεζίτη Μιχ. Σάλλα.

Όπως ανακοινώθηκε  η Παγκρήτια υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για εξαγορά της Praxia Bank και οι δύο τράπεζες βρίσκονται από σήμερα σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιανουαρίου.

Η Παγκρήτια ενδιαφέρεται προφανώς για την τραπεζική άδεια της Praxia, καθώς η «νεαρή» τράπεζα δεν διαθέτει αξιόλογη παρουσία σε κανέναν τομέα χρηματοπιστωτικών εργασιακών.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Στα χέρια κινεζικού κολοσσού ελληνική βιομηχανία γεωργικών εφοδίων



Στα χέρια της εταιρείας ADAMA AGRICULTURE B.V. ("ADAMA"), που ανήκει στον όμιλο ChemChina, περνά ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής εταιρείας ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ.

Με βάση τη συμφωνία η ολλανδική εταιρεία ADAMA AGRICULTURE B.V., που ανήκει στον όμιλο ChemChina και η οποία κατέχει ήδη ποσοστό 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ, έχει έρθει σε συμφωνία με τους μετόχους της ελληνικής εταιρείας για την απόκτηση του υπολειπόμενου 51% των μετοχών, και συνεπώς να καταστεί κυρία του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο επί αυτής.

Σύμφωνα με το capital.gr, η ADAMA θα αποκτήσει μόνο την εμπορική δραστηριότητα της ΑΛΦΑ και τα συναφή στοιχεία του ενεργητικού, τα οποία συνίστανται στην εκ μέρους της ΑΛΦΑ διανομή γεωργικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της διανομής προϊόντων προστασίας καλλιεργειών, σπόρων και λιπασμάτων, καθώς οι λοιπές δραστηριότητές της παραγωγής σκευασμάτων και της παροχής υπηρεσιών logistics, θα μεταβιβασθούν σε χρόνο προγενέστερο της συγκέντρωσης σε άλλη εταιρεία, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εν τέλει δεν θα μετέχει η ADAMA.

ΘΑΜΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟI ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανοίγει ένα-ένα τα αρχεία που κατάσχεσε μετά την έφοδο στα γραφεία των τραπεζών

Τι γράφει το mononews.gr :

Κάθε τρεις και λίγο στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μαθαίνω ότι είναι οι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών. 

Κι αυτό διότι το άνοιγμα των στοιχείων που πήρε η Επιτροπή από τα γραφεία των προέδρων, των CEOs και των στελεχών των τραπεζών ξεκίνησε και απαιτείται η παρουσία των δικηγόρων καθώς στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και πολλά προσωπικού χαρακτήρα… 

Σε δουλειά να βρισκόμαστε!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ GRECO
Ενώ επαναλαμβάνει την ανάγκη συμμόρφωσης της Ελλάδος με τα διεθνή πρότυπα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες !!!




Η διαφθορά, τα προβλήματα στην απονομή Δικαιοσύνης και ο μη σεβασμός του Κράτους Δικαίου είναι από τα θέματα που οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές λαμβάνουν υπόψη προκειμένου να επενδύσουν σε μια χώρα.

Έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) και η οποία καταρτίσθηκε μετά την αξιολόγηση των πρόσφατων αλλαγών στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα και στη νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος, υποστηρίζει πως η Ποινική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι επαρκής για να καταπολεμήσει τη διαφθορά και εκπέμπει έτσι ένα αρνητικό μήνυμα.

Το περιεχόμενο της έκθεσης

Ο διεθνής φορέας στην έκθεση του επικρίνει τις τροποποιήσεις που έφεραν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία στον Ποινικό Κώδικα και με τις οποίες έπαυσε η δυνατότητα των εισαγγελέων να ασκούν αυτεπάγγελτα διώξεις σε μια σειρά από αδικήματα. «Το μέτρο αυτό ενδέχεται να αποδυναμώσει περαιτέρω την καταπολέμηση της διαφθοράς και ενδεχομένως άλλων συναφών εγκλημάτων, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», σημειώνει η έκθεση της GRECO.

Πέραν τούτου η GRECO επαναλαμβάνει την ανάγκη συμμόρφωσης της Ελλάδος με τα διεθνή πρότυπα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να διαφανεί πως η πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να τροποποιήσει τη νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος αποδεσμεύοντας περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευθεί ως εγκληματικό προϊόν για παραπάνω από 18 μήνες, χωρίς να έχει προηγηθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δεν είναι σωστή.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ LEHMAN BROTHERS !!!


ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ AIRBNB ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΙΣΘΩΣΗ Ή ΟΧΙ
Προβλήματα σε όλη την Ευρώπη έχουν δημιουργήσει οι βραχυχρόνιες μισθώσεις !!!



Κρίσιμη δίκη για το μέλλον της AirBnB σε Ευρώπη και Ελλάδα

Στις 19 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αποφασίσει για τον χαρακτήρα της λειτουργίας του Airbnb στην Ευρώπη.

Η εν λόγω απόφαση εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις ευρείας κλίμακας, ενώ η υπόθεση καταδεικνύει τη σοβαρότητα των νομικών διλημμάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι ρυθμιστικές Αρχές της εκάστοτε χώρας.

Τα τελευταία χρόνια το Airbnb έχει έρθει αντιμέτωπο με ξενοδόχους και δημοτικές αρχές από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Άμστερνταμ και από το Βερολίνο μέχρι το Παρίσι.

Εκτός όμως από επαγγελματίες και τοπικούς άρχοντες, το Airbnb κατηγορείται και από πολίτες για την έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων προς τυπική ενοικίαση, που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα στα χαμηλά εισοδήματα.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ": 1.715 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«Κόκκινο» θα χτυπήσουν σήμερα, Τετάρτη, οι πλειστηριασμοί


«Φωτιά» παίρνει το e-σφυρί καθώς οι πλειστηριασμοί που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη.

Το τελευταίο διάστημα «βροχή» φεύγουν τα κατασχετήρια από τις τράπεζες, με τους δανειολήπτες να βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στον πλειστηριασμό.

Οι τράπεζες επιταχύνουν τον ρυθμό των πλειστηριασμών ακινήτων, βάζοντας στο παιχνίδι και τις εταιρείες διαχείρισης, που είναι επισπεύδουσες σε ένα σημαντικό αριθμό νέων πλειστηριασμών που διενεργούνται τους προσεχείς μήνες.

Οι πλειστηριασμοί

Μόνο για σήμερα προγραμματίζονται 1.715 πλειστηριασμοί και οι ρυθμοί αναμένεται να επιταχυνθούν από τη νέα χρονιά, καθώς από τον προσεχή Μάιο λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό ακινήτων, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΓΙΑ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ & ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !!!

ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ 16 ΑΤΟΜΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Την άσκηση νέων ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της Folli Follie, παρήγγειλε με έγγραφό του ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.



Η δίωξη στρέφεται κατά 16 συνολικά προσώπων, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, και αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της χειραγώγησης.

Για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζητείται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιου του Τζώρτζη καθώς και σε ακόμα 4 πρόσωπα-στελέχη και υπαλλήλους της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 άτομα-στελέχη και υπάλληλοι της εταιρείας.

Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ DARK WEB !!!



Για πρώτη φορά η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο Έλληνες πολίτες για αγορά πλαστών χαρτονομισμάτων από το Dark Web.

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων πολιτών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, για την αγορά πλαστών χαρτονομισμάτων από το «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους, ένας 39χρονος και μία 52χρονη, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονική Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται, ο εντοπισμός τους έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ύστερα από κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και πουλούσε πλαστά χαρτονομίσματα, μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ 4ης ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!


Πέρασε στα ψιλά των πρωτοσέλιδων του συστημικού, τραπεζοδίαιτου τύπου, που επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ταϊζει σανό τους Έλληνες.....

Μεγάλη μπίζνα ο ΗΡΑΚΛΗΣ !!!

5 Δις θα κοστίσουν μόνον οι τιτλοποιήσεις των εμπράγματων εξασφαλίσεων 36 Δις κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Δλδ 14% !!!

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ !!!

Ας υπολογίσει λοιπόν ο κάθε Φορολογούμενος, που θα ανακεφαλαιοποιήσει, για 4η φορά με τον ΗΡΑΚΛΗ, το χρεοκοπημένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τι μεροκάματα θα μοιράσει μια προμήθεια ακόμη και της τάξης του 1ο/οο, στους νταραβεριτζήδες που θα κόψουν και θα μοιράσουν τα χαρτιά.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Οι τράπεζες και τα… ψίχουλα επιβράβευσης στους συνεπείς


Η επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών αποτέλεσε προγραμματική θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Δικαίως, καθώς πρέπει να αποκατασταθεί μια αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς με τον τρόπο τους πλήρωσαν την ασυνέπεια μεγάλου τμήματος δανειοληπτών, η οποία, είτε οφείλεται σε πραγματική αδυναμία ή σε απροθυμία ανάληψης υποχρεώσεων.

Εξ αρχής είχε, δε, διευκρινισθεί ότι το κόστος της επιβράβευσης θα το αναλάμβαναν οι τράπεζες και όχι το Δημόσιο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι συστημικές τράπεζες έβγαλαν, η μια μετά την άλλη προγράμματα επιβράβευσης.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ !!!



Τέλος οι επισκέψεις στην εφορία για χιλιάδες συναλλαγές

Σε νέο γύρο αποσυμφόρησης των εφοριών με κατάργηση των υποχρεωτικών επισκέψεων των φορολογούμενων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Μια σειρά σημαντικών και πολύ συνηθισμένων μεταβολών στα στοιχεία Μητρώου των φορολογούμενων θα μεταδίδονται αυτόματα στο Τaxis και θα καταχωρούνται στο Μητρώο τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε τη σχετική απόφαση που προβλέπει τη διασύνδεση κρίσιμων υπηρεσιών με τα συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να γίνεται αυτόματη επικαιροποίησή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπουργική απόφαση η ΑΑΔΕ θα διασυνδεθεί με το πληροφοριακό σύστημα "Μητρώο πολιτών" του υπουργείου Εσωτερικών

Η διασύνδεση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση των παρακάτω διαδικτυακών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

- Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων ληξιαρχικής πράξης γάμου.

- Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.

ALPHA BANK: ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ 25% 1,8 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 4.000 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η Fortress με 450.000.000€ παίρνει κόκκινα δάνεια ύψους 1,8 δις ευρώ που διαθέτουν ως εξασφαλίσεις ακίνητα που η αξία τους ξεπερνάει το 1 δις ευρώ !!!
Θυμηθείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/funds-alpha-bank.html


H Fortress αναδείχθηκε, όπως όλα δείχνουν, προτιμητέος επενδυτής για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο της Alpha με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Neptune).

Μετά την κατάθεση βελτιωτικών προσφορών από Fortress και Bain, η προσφορά της πρώτης κρίθηκε καλύτερη, ως προς το τίμημα και τους όρους καταβολής του. Έτσι, αναμένεται να εισέλθει σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Alpha Bank.

Η περίμετρος του χαρτοφυλακίου έχει υποστεί από την έναρξη του διαγωνισμού αλλαγές, τόσο ως προς την έκταση του χαρτοφυλακίου όσο και ως προς τη σύνθεση των δανείων. Το τίμημα εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει, μετά τις αλλαγές και την προσθήκη απαιτήσεων υψηλής ποιότητας, τα 450 εκατ. ευρώ και θα ξεπεράσει το 25% του οφειλόμενου κεφαλαίου.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΟ 97% ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΣΗΛΘΕ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

68.000(ΑΠΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 70.000 ΣΤΗΝ ΕΕ) ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DIE WELT
Σύμφωνα με την έκθεση, η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δεν προέρχεται από τη Συρία (14%), αλλά από το Αφγανιστάν (30%). Ενώ ακολουθούν πολίτες από το Πακιστάν (9,5%), το Ιράκ (8%) και την Τουρκία (5%) !!!



Σύμφωνα με νέα, εμπιστευτική, έκθεση της ΕΕ στην οποία αναφέρεται στην έντυπη έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου εισήλθαν στην ΕΕ συνολικά 70.002 πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι όταν είχαν καταφθάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος 47.847 άνθρωποι.

Τους περισσότερους νεοαφιχθέντες από την Τουρκία φέρεται να καταγράφει η Ελλάδα με σχεδόν 68.000 ανθρώπους ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 1.803, η Βουλγαρία με 197 και η Κύπρος με 261. Αξιοσημείωτο είναι, όπως επισημαίνει η Welt, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δεν προέρχεται πλέον από τη Συρία (14%), αλλά από το Αφγανιστάν (30%). Ακολουθούν πολίτες από το Πακιστάν (9,5%), το Ιράκ (8%) και την Τουρκία (5%).

Στους υπερπλήρεις καταυλισμούς ζουν σήμερα πάνω από 40.000 άνθρωποι ενώ υπάρχουν υποδομές μόλις για 8.530

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι προσφυγικοί καταυλισμοί στα ελληνικά νησιά είναι στο μεταξύ υπερπλήρεις. Στους καταυλισμούς ζουν σήμερα πάνω από 40.000 άνθρωποι ενώ υπάρχουν υποδομές μόλις για 8.530.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΣΕ Η OLAF ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ME ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 2011 ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ...
Αληθεύει ότι η OLAF έστειλε και στοιχεία Ελλήνων Ευρωβουλευτών στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση αλλά δεν έγινε τίποτα ;;;





Ο Δανός ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας πιάστηκε κατόπιν έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών της Δανίας, με πλαστογραφημένα εικονικά τιμολόγια όπου αποδεικνύουν ότι προσπαθούσε να εκταμιεύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ.

Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί ξανά και στο παρελθόν. Ο ίδιος καθώς και Έλληνες Ευρωβουλευτές, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Δανού φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Λόγω των διευθυντικών θέσεων που κατείχε σε MELD και FELD ο Messerschmidt κατηγορείται από τον OLAF, οτι χρησιμοποιούσε τους θώκους του για ιδίον όφελος και τον κατηγορεί για απάτη. Συγκεκριμένα, η έκθεση του OLAF καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ευρωπαϊκό κόμμα MELD καθώς και το συνδεδεμένο με αυτό κεφάλαιο FELD επί σειρά ετών είχαν “παράνομα, ακανόνιστα και αδικαιολόγητα έξοδα” ύψους περίπου 4,35 εκατομμυρίων κορώνων.

Η εν λόγω υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Δανία με τα σενάρια να δείχνουν πώς αν κριθεί ένοχος ο ευρωβουλευτής θα καταλήξει στη φυλακή. Ο OLAF φέρεται να έχει ενημερώση και την ελληνική εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την εμπλοκή των ελλήνων ευρωβουλευτών, ωστόσο τα στοιχεία έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Και ξανά προς τη “δόξα” τραβά

Βέβαια, τα άνω δεν αποτελούν τις μοναδικές κατηγορίες του Δανού ευρωβουλευτή. Ο απατεώνας πλαστογράφος ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας είναι αυτός που έκανε πρόβα ανάρτησης της Δανικής σημαίας σε ιστό με την Ελληνική σημαία , κατά την επίσκεψή του σε Ελληνικό νησί (μάλλον Σπέτσες ή Ύδρα) και είναι ο ίδιος που έχει προτείνει στη Δανική κυβέρνηση να υποθηκεύσει τη νησί της ΚΩ, προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα.
SSL Certificates