.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΗ: ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ 100 ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :

Τελικά δεν βάζουν μυαλό, παρά την επανειλημμένη δικαίωση δανειοληπτών σε μεγάλο αριθμό αγωγών εναντίον τους, ύψους 6.500 ευρώ η κάθε μια.

Με περισσή αγένεια, η συγκεκριμένη εταιρεία του Ταύρου, αυτή με τα πολλά ονόματα (Αρμενίδου, Ευτυχισμένου, κ. Καλλιόπη κ.λπ.) συνεχίζει να παρενοχλεί οφειλέτες της ΔΕΗ, για ποσά 100 και 200 ευρώ, απειλώντας και χωρίς να τηρεί το νόμο. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, σαν να μην υπάρχει καν νόμος.

Άλλωστε, έχουν μετατρέψει το λειτούργημα του δικηγόρου σε… λειτούργημα εκβιαστή. Που, όπως γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται ειδική μόρφωση.

Προφανώς ο κύριος Χατζηδάκης έχει αντίθετη γνώμη από τον Άδωνη Γεωργιάδη και αφήνει ανεξέλεγκτους τους διευθυντές της ΔΕΗ, να εκχωρούν στο πολυκαταγγελόμενο δικηγορικό γραφείο, τις απαιτήσεις της εταιρείας και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Γιατί άραγε; Θα επανέλθουμε!

Τι είναι νόμιμο και τι όχι

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι, ήδη από το 2016, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι παράνομο να τους τηλεφωνούν εισπρακτικές εταιρείες, εφόσον δεν τους έχουν ενημερώσει πρώτα ότι έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία τους.

Θα πρέπει, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων, οι τράπεζες να έχουν πρώτα ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και η τελευταία να ενημερώσει τους δανειολήπτες πως έχει στην κατοχή της τα δεδομένα αυτά. Το ίδιο, αναλογικά, ισχύει και για κάθε άλλη επιχείρηση και όχι μόνο για τις τράπεζες.

Εάν όλα αυτά δεν συμβαίνουν, οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε καμία ερώτηση όταν τηλεφωνεί η εισπρακτική εταιρεία, ενώ ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει και την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη, η οποία είναι τουλάχιστον 5.870 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους). Μπορεί επίσης να καταφύγει και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, για να καταγγείλει τις τηλεφωνικές οχλήσεις, πιέσεις, απειλές και γενικότερα απαράδεκτες συμπεριφορές των εισπρακτικών εταιρειών, που δυστυχώς συνεχίζονται αμείωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates