.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2020 !!! ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

 


Η εκπομπή που πρέπει να βλέπουν όλοι οι Έλληνες δανειολήπτες και όχι μόνο !!!

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ !!!



ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ(25/12/2020)

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΜΩΣ ΑΧΝΑ !!!

 


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ...ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

 


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ !!! ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΓΥΡΤΕΙΕΣ !!! ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ...ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(25/12/2020)

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΒΡΗΚΕ 6 ΔΙΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ...ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

 


Βρήκαν χρυσό 6 δις σε χωράφια και ιδρύουν τράπεζα


Τύχη… βουνό είχε ένας Τούρκος παραγωγός ο οποίος θα αποκομίσει κέρδη 6 δισ. δολαρίων από μια πρόσφατη ανακάλυψη χρυσού, η οποία μπορεί να του να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, με την ίδρυση μιας ισλαμικής τράπεζας.

Ο Φαχρετίν Πουραζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού Gubretas, γνωστό και ως Tarim Kredi, δήλωσε ότι το πολύτιμο μέταλλο θα εξορυχθεί από το 75% των ιδιοκτητών των γεωργικών πιστωτικών συνεταιρισμών με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.

Όπως έγινε γνωστό, μεταδίδει το Bloomberg, τα 3/4των εσόδων θα διατεθούν στο Tarim Kredi, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για τον «μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στόχο της ίδρυσης τράπεζας συμμετοχής» Η εν λόγω τράπεζα θα προσφέρει στήριξη στον Προέδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να επεκτείνει τη χρηματοδότηση σύμφωνα με τη Σαρία, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 5% των δανείων στη χώρα.

ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΩΣ 31/3/2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ !!!

 


Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, κατόπιν απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΦΟΡΙΑΣ: ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ !!!

 



Με μια σειρά από προθεσμίες βρίσκονται αντιμέτωπα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που καλούνται μέσα στις αντίξοες συνθήκες την πανδημίας να καλύψουν τις φορολογικές και άλλες οφειλές τους τους καθώς πλέον οι αναστολές υποχρεώσεων είναι περιορισμένες και αφορούν μόνο τις κλειστές επιχειρήσεις.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές επιβαρύνονται υπέρμετρα καθώς συνεχίζουν να επιβαρύνονται με όφειλες. Μέσα στους προσεχείς μήνες καλούνται καλύψουν τόσο τις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και τους φόρους και τις ρυθμισμένες οφειλές που είναι σε αναστολή. Το “χρονολόγιο” της εφορίας είναι κάπως... περίπλοκο καθώς κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν «παγώσει» ή έχουν προστεθεί δόσεις, ενώ άλλοι φόροι τρέχουν κανονικά, με τους πολίτες να καλούνται να τους πληρώσουν στην ώρα τους. Ειδικότερα:

Δεκέμβριος

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν η έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις, ακόμα και από αυτές που κατέβασαν ρολά με κρατική εντολή τον προηγούμενο μήνα με την επιβολή της δεύτερης καραντίνας καθώς και η δόση ή οι δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους επιχειρήσεων που δεν ανήκουν στη λίστα των ΚΑΔ που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων οι οφειλέτες που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και έχασαν τις ρυθμίσεις τους το διάστημα Μαρτίου - Νοεμβρίου καθώς σταμάτησαν να πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις.

Ιανουάριος

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ !!!

 



Το ζήτημα της απάλειψης των φορολογικών επιβαρύνσεων κληρονομιάς σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης από την εταιρία λόγω απώλειας ζωής, τέθηκε στο πλαίσιο της 2ης Εθνικής Συνδιάσκεψης των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας.

Ένα από τα πάγια αιτήματα της ασφαλιστικής αγοράς – πέρα από την θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας – είναι η απάλειψη των φορολογικών επιβαρύνσεων κληρονομιάς σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης από την εταιρία λόγω απώλειας ζωής. Το επίμαχο θέμα, μάλιστα, τέθηκε για ακόμη μία φορά υπόψη του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε ειδική τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της 2ης Εθνικής Συνδιάσκεψης των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας.

ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ !!!

 


Μέχρι και πέρσι άνεργοι που βρίσκονταν σε Αττική ή Θεσσαλονίκη μπορούσαν να μετακινηθούν δωρεάν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από φέτος αυτό αλλάζει και δωρεάν μετακινήσεις με μετρό, τραμ, ηλεκτρικο, λεωφορεία έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της Αττικής ενώ το ίδιο ισχύει και για την Θεσσαλονίκη.

Με την απόφαση αυτή, καταρχάς εξασφαλίζεται η παροχή δωρεάν μετακίνησης με τις συγκοινωνίες της Αθήνας για τους άνεργους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021.

Το ίδιο εξάλλου ισχύει τα τελευταία χρόνια με τη δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ στα μέσα του ΟΑΣΑ η οποία παρέχεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους της περιφέρειας Αττικής.

ΑΥΛΑΙΑ ΣΕ 2 ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Του Λεωνίδα Στεργίου

Σε δύο φάσεις ανοίγει η αυλαία του νέου πτωχευτικού νόμου που δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν όλες τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, διαχειριστές δανείων και άλλους ιδιώτες πιστωτές αλλά και χρέη προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία) ή να κηρύξουν πτώχευση.

Η πρώτη ομάδα που θα κάνει πρεμιέρα στον νέο πτωχευτικό περιλαμβάνει όλα τα φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα και νομικά πρόσωπα με τζίρο άνω των 700.000 ευρώ και περιουσία μεγαλύτερη από 350.000 ευρώ. Όσοι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούν μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 να προετοιμαστούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και διαδικασίες ώστε να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στον νέο πτωχευτικό σε δικαστήριο.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που δεν εμπίπτουν στην πρώτη ομάδα (ιδιώτες χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και νομικά πρόσωπα με τζίρο μικρότερο των 700.000 ευρώ) θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στον νέο πτωχευτικό μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Ιουνίου 2021. 

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟ 2021 !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ !!!

 


Και κάποιοι ονειρεύονται ανάπτυξη για την χώρα το 2021...

ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 


ΝΕΕΣ ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ !!!

ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html




Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες οχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρίες σε δανειολήπτες και οφειλέτες γενικότερα.

«Οι εισπρακτικές συνεχίζουν να ενοχλούν τους δανειολήπτες και οφειλέτες γενικότερα, χωρίς να εφαρμόζουν όσα η νομοθεσία προβλέπει. Μια εισπρακτική για να καλέσει κάποιον οφειλέτη πρέπει να έχουν περάσει δέκα ημέρες από τότε που γίνεται ληξιπρόθεσμη η οφειλή. Επίσης, μπορούν να τον καλούν μόνο μία φορά κάθε δύο ημέρες. Οι εισπρακτικές ούτε καλούν κάθε δεύτερη μέρα, ούτε μία φορά την ημέρα. Αν δεν απαντήσεις, λένε ότι δικαιούνται να παίρνουν όσες φορές θέλουν. Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και λέει ότι μόνο μία φορά θα ενοχλήσεις. Έχουν δικαίωμα να ενημερώσουν μόνο για την οφειλή. Όχι να απειλούν. Έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα για παραπλανητική πληροφόρηση», είπε η κ. Νούκα.

Στην εκπομπή μίλησε και η κ. Λουκία, καταγγέλλοντας τα δικά της προβλήματα με τις εισπρακτικές.

«Όχι μόνο με παίρνουν τηλέφωνο, αλλά μου έστειλαν και χαρτιά που μου λένε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αυτόματης υποθήκευσης της οικίας του συζύγου μου. Χρωστάω για το πατρικό μου. Είχα πάρει ένα δάνειο και με απειλούν ότι θα βάλουν αυτόματα και υποθήκη το σπίτι του άντρα μου, χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Ο σύζυγος είναι εγγυητής. Δεν τον έχουν καν ενημερώσει για το θέμα. Δεν μου έχουν στείλει κάποια άλλη ειδοποίηση», είπε η κ. Λουκία.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24/12/2020

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ;;;

 



Το ενδεχόμενο δικαστικής διεκδίκησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και για τους δικηγόρους εξετάζει ο ΔΣΑ, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Εδώ και καιρό, οι δικηγόροι έχουν θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για το μήνα Δεκέμβριο 2020, στο ύψος που έχουν λάβει πληττόμενοι κλάδοι, προς μερική αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος που έχει επιφέρει τόσο η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όσο και η γενικότερη δυσμενής οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Ζητούσαν να υπάρξει ιδιαίτερη για τους δικηγόρους των περιοχών εκείνων, όπου ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων πριν την 6η Νοεμβρίου 2020.

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί, στην έννοια της αποζημίωσης δεν συγκαταλέγεται το ειδικό βοήθημα από το λογαριασμό ανεργίας του ΟΑΕΔ (του άρθρου 66 ν. 4576/2020) , ο οποίος συγκροτείται από τις εισφορές των δικηγόρων.

Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση, πέρα από την άμεση καταβολή του επιδόματος εντός του 2020, για την επαναρτίωση του λογαριασμού με τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΦΚΑ και την απόδοση των αποθεματικών κατ’ αναλογία σε όλους τους επιστήμονες που τα έχουν καταβάλει.

«Ενώ ο ΔΣΑ έδωσε έστω ένα δείγμα αλληλεγγύης και βοήθειας στους συναδέλφους μας από το αποθεματικό του – το οποίο σημειωτέον συνεχώς συρρικνώνεται – η Κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία στα προβλήματα επιβίωσης του δικηγορικού κόσμου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε ad hoc Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο, Ευστάθιο Αναλυτή και τον Σύμβουλο του ΔΣ, Βασίλη Παπαστεργίου, η οποία με τη συνδρομή συναδέλφων εξειδικευμένων στο διοικητικό δίκαιο, θα μελετήσει τις νομικές πτυχές του ζητήματος.


Το διεκδικητικό πλαίσιο

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ !!!

 

ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ & ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ !!!

 


Με την απόφαση Α.1273/2020, οι προθεσμίες για την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής, κατά το άρθρο 63 του ν. 4174/2013 που έχουν λήξει ή λήγουν από την 9η Νοεμβρίου 2020 έως και την 31η Ιανουαρίου 2021 αναστέλλονται για εξήντα (60) ημέρες. Ειδικά η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 5 του άρθρου 63 του ν. 4174/2013 που δεν έχει συμπληρωθεί από τις 16 Νοεμβρίου 2020 έως και την 31η Ιανουαρίου 2021, εφόσον έως τις 16 Νοεμβρίου 2020 δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής, παρατείνεται έως και τις 31.03.2021.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

 



Εκτίναξη ακόμη και πάνω από 50% στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Φορολογικές και πολεοδομικές αλλαγές φέρνει το 2021 για την αγορά ακινήτων, καθώς, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, προωθείται η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν να ισχύουν από το καλοκαίρι, έχοντας όμως αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου για τον υπολογισμό φόρων, όπως π.χ. ο ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, το νέο έτος θα σηματοδοτήσει και την έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων που ψηφίστηκαν πριν λίγες ημέρες και εισάγουν σημαντικές αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση.

Ειδικά όσον αφορά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αυτή θα έχει ευρεία μορφή, καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός, ώστε η φορολόγηση να είναι δίκαιη. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές αυξήσεις σε πληθώρα περιοχών, που ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. συνοικίες στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, περιοχές των νοτίων προαστίων και δημοφιλείς τουριστικές ζώνες σε νησιά κτλ.). Σε ορισμένες περιοχές, οι εισηγήσεις που έχει λάβει το υπουργείο Οικονομικών από τους εκτιμητές ακινήτων ξεπερνούν ακόμα και το 50%, καθώς στις προηγούμενες αναπροσαρμογές επικράτησαν μικροπολιτικοί υπολογισμοί και δεν έγινε οι δέουσες κινήσεις.

Παράλληλα, η παρούσα αναπροσαρμογή προβλέπει και τη σημαντική διεύρυνση της φορολογητέας ύλης, καθώς σχεδιάζεται η ένταξη χιλιάδων ζωνών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού, με στόχο την άντληση πρόσθετων εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ. Ανάλογα με τα επιπλέον έσοδα, θα καθοριστούν και οι μειώσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει το οικονομικό επιτελείο στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες σήμερα περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ & ΤΟΚΟΥΣ !!!

 



Πληρωμές ύψους 11,5 δισ. ευρώ ακόμα και για τα δάνεια του πρώτου Μνημονίου θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021, ενώ το δημόσιο θα πρέπει να δανειστεί, μεσα στην επόμενη χρονιά, ποσό ύψους 12 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές και να αποφύγει έτσι να βάλει βαθιά το χέρι στον «κουμπαρά» των ταμειακών διαθέσιμων του κράτους.

Το πρόγραμμα δανεισμού του υπουργείου Οικονομικών για το 2021 αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση λόγω του αστάθμητου παράγοντα της πανδημίας όσο και της ανταπόκρισης των διεθνών αγορών σε συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στο 2021 λήγουν σημαντικές προθεσμίες για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει η χώρα.

Συγκεκριμένα το 2021 πρέπει να πληρωθούν τα εξής:

- Οφειλή ύψους 1,869 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

 



Κοροϊδία - ή απάτη - της Εθνικής Τράπεζας στους πελάτες της για το δάνειο-εξπρές των 2.000 ευρώ...


Η κοροϊδία, σύμφωνα με τις καταγγελίες στην ιστοσελίδα μας, ξεκίνησε με το πρώτο διαφημιστικό της τράπεζας. Μίλαγε για δάνειο-εξπρές 3.000 ευρώ και όταν οι πελάτες της Εθνικής έμπαιναν στην ιστοσελίδα της έβλεπαν 2.000.

Αλλά και δω ακριβώς υπάρχει η μεγάλη κοροϊδία. Ακολουθούσαν τις οδηγίες, δημιουργούσαν το e-banking κι όταν το ολοκλήρωναν και έπρεπε να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, το σύστημα δεν τους άφηνε να το πραγματοποιήσουν. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!!

 



Κεραυνοί Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σε άρθρο του στο dikastiko.gr :


Διμέτωπη επίθεση στη ΝΔ αλλά (με βαρύνουσα σημασία) και στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.

Με την φαρμακερή αποστροφή “το γαϊτανάκι της διαπλοκής εξελίσσεται με νέους μάλιστα συμμετέχοντες” ασκεί δριμεία κριτική και στις δυο κυβερνήσεις με αφορμή την ετήσια έκθεση της GRECO αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αυτή “τονίζει την εργαλειακή μεταχείριση του ΠΚ υπέρ της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας και ζητά την άμεση τροποποίηση των σχετικών διατάξεων”.

Η έμφαση όμως που δίνει στην ευθύνη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνεται έκδηλα από την φράση “αν βέβαια από τη Δεξιά περιμέναμε να πράττει όπως και κατά το παρελθόν, το πρόβλημα είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πεπατημένη, ενώ άλλα είχε υποσχεθεί και άλλα μετά βεβαιότητας μπορούσε να πράξει. Αυτά δηλαδή που οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ανέμεναν και διατηρούσαν ακεραία την ελπίδα μέχρι τέλους”.

Οι δυο ρυθμίσεις

Οι αναφορές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης αφορούν, όπως λέει “τις αιτιάσεις που διατυπώνονται στην έκθεση, (σ.σ οι οποίες) άπτονται των αλλαγών του νέου ΠΚ και αφορούν κυρίως α) την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και β) την κατάργηση του μηχανισμού ελέγχου, από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσων τραπεζικών στελεχών διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια» που ορθά είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Έκλεισαν “εκκρεμότητες”

Η ολομέτωπη επίθεση κατά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , κορυφώνεται μάλιστα με την διατύπωση πως ουσιαστικά η ψήφιση των κωδίκων το καλοκαίρι του 2019 (και η επακόλουθη μετάθεση των εκλογών κατά μια βδομάδα) έγιναν για να κλείσουν “εκκρεμότητες”:

“…Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι για να προλάβει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εκτελέσει την ανωτέρω απαράδεκτη και πολλαπλώς ελεγχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία, όχι μόνο επέλεξε την ψήφιση δύο σημαντικοτάτων κωδίκων με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και ότι μετέθεσε κατά μία εβδομάδα τις εκλογές του Ιουλίου 2019, παρά την αρχική εξαγγελία, αντιλαμβάνεται και ο πλέον φανατικός, τη ζέση που τους διακατείχε να μην αφήσουν «εκκρεμότητες»”.

Κάλεσμα

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ BAD BANK ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ+ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

 



ΤτΕ: Στις διοικήσεις των τραπεζών η πρόταση για την Bad Bank

Tην πρόταση της για τη δημιουργία μίας Εταιρείας Διαχείρισης Στοιχείων Ενεργητικού (Asset Management Company) η οποία θα μπορούσε να απορροφήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια 40 δισ. ευρώ κατέθεσε στις διοικήσεις των τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως απεκάλυψε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο πλαίσιο κλειστής συνάντησης εργασίας NPL Summit, που διοργάνωσε η Ethos Group.

Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας η ευθύνη πλέον για την προώθηση και την υλοποίηση της AMC έχει περιέλθει στην Κυβέρνηση και τις τράπεζες, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία, παράλληλα με το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων "ΗΡΑΚΛΗΣ" μέσα στο 2021.

Ο διοικητής της ΤτΕ προσέθεσε ότι αντίστοιχες εταιρείες έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία), επισημαίνοντας ότι η Asset Management Company (AMC) θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τις δύο σημαντικότερες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!! Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΑΛΛΑ, ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ 26 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr και ο Πέτρος Κουσουλός :


Ανατροπή στην υπόθεση των ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς με κατηγορούμενο τον πρώην «τιμονιέρη» του πιστωτικού Ιδρύματος, Μιχάλη Σάλλα, τον πρώην αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πανταλάκη, τον πρώην γενικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Γεωργίου και 25 ακόμη πρόσωπα.

Με πρόταση τής εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτης στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ζητείται η παραπομπή των κατηγορούμενων προσώπων σε δίκη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας λόγω της ζημίας ύψους 3.000.000 ευρώ που φέρεται να υπέστη η περιουσία της Τράπεζας εξαιτίας ενός ασύλληπτου παιχνιδιού με αγοραπωλησίες αλλά και αγορές μετοχών.

Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει περάσει από χίλια κύματα, καθώς η δίωξη ασκήθηκε τον Απρίλιο του 2017, κατόπιν παραγγελίας του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη, και έκτοτε βρισκόταν στα χέρια της πέμπτης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Στο πλαίσιο των απολογιών κλήθηκαν οι κατηγορούμενοι οι οποίοι, πάντως, αρνήθηκαν ότι η Τράπεζα ζημιώθηκε. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2019 ψηφίστηκε, όμως, ο νόμος της Νέας ∆ημοκρατίας, ο οποίος ουσιαστικά αμνήστευε τα τραπεζικά στελέχη, καθώς για τις περιπτώσεις απιστίας προέβλεπε ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάθεση έγκλησης από την πλευρά της Τράπεζας.

Πρόταση

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!





Οι καταπτώσεις 700.000 δανείων φυσικών προσώπων και εκείνες 30.000 επιχειρήσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα μπουν στο μικροσκόπιο του υπουργείο Οικονομικών


Η ώρα της εξέτασης των 730.000 εκκρεμών αιτημάτων κατάπτωσης δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών έφτασε. Πρόκειται για 700.000 υποθέσεις, που αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και 30.000 σε επιχειρήσεις. Λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων, του ορισμένου 3ετούς χρονοδιαγράμματος εκκαθάρισης τους καθώς και του μη επαρκούς προσωπικού της αρμόδιας Διεύθυνσης Κρατικών Εγγυήσεων και Κίνησης Κεφαλαίων, το υπουργείο Οικονομικών θα υπογράψει 30 συμβάσεις μίσθωσης έργου με ισάριθμα φυσικά πρόσωπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ειδικότητας Δημοσιονομικών ώστε να συνδράμουν στη διεκπεραίωση του έργου.

Με την εκκαθάριση αιτημάτων, που αφορούν σε δάνεια φυσικών προσώπων, θα απασχοληθούν 15 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι 15 θα αναλάβουν την εκκαθάριση των επιχειρηματικών δανείων. 

Το προς εκτέλεση έργο, καθορίζεται ως εξής:

α) Κάθε ανάδοχος ο οποίος θα απασχοληθεί αποκλειστικά με την εκκαθάριση αιτημάτων που αφορούν σε δάνεια φυσικών προσώπων, αναλαμβάνει το έργο της ολοκλήρωσης τουλάχιστον 24.840 αιτημάτων σε χρονικό διάστημα 3 ετών, από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης, τα οποία επιμερίζονται σε 2.070 αιτήματα παραδοτέα ανά τρίμηνο.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΟ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Πολύ υψηλά κεφαλαιακά ελλείμματα αναμένεται να προάγει η εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών που ζητά να ληφθεί σχετική μέριμνα.

Ο αντίκτυπος στους ισολογισμούς των τραπεζών παραμένει πολύ σημαντικός (+ 18,5%, και ακόμη περισσότερο για τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι αγοράς στην Ευρώπη: + 22,4%).

Η εκτίμηση αυτή προάγει δυνητικά ένα έλλειμμα κεφαλαίου μεταξύ 33 δισεκατομμυρίων ευρώ και 52,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο τμήμα αυτού σε μεγάλες τράπεζες.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν κομμάτι της ενημερωμένης αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) σχετικά με τον αντίκτυπο της επικείμενης εφαρμογής της συμφωνίας Βασιλείας III στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ FUNDS ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


Όλα αυτά με τις πλάτες της ασυλίας που τους έδωσε το πολιτικό σύστημα....Για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να το ανέχεται η ελληνική δικαιοσύνη ;;;; Το "μπαλάκι" λοιπόν στον Άρειο Πάγο, εν αναμονή της κρίσης για την συνταγματικότητα της ασυλίας των τραπεζιτών....

Δείτε σε μεγένθυση το σημερινό άρθρο "Τα NPLs και τα «περίεργα» πωλητήρια" από την εφημερίδα Dealnews:

ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ !!! 7 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΜΙΚΡΗ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!

ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ 1 ΣΤΙΣ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
8 στις 10 επιχειρήσεις έχει πληγεί αρκετά έως πολύ από τη κρίση του κορωνοϊού, ενώ 7 στις 10 θεωρούν ότι οι τράπεζες δεν βοήθησαν καθόλου !!!



Μόνο το 29% των επιχειρήσεων θεωρούν ότι βοήθησαν πολύ ή αρκετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενώ λίγο δηλώνει το 44% και καθόλου το 25%, όπως προκύπτει από έρευνα για το σήμερα και το αύριο της επιχειρηματικότητας που πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρεία Opinion Poll.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 36% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι το click away είναι μια δυνατότητα αύξησης του τζίρου, ενώ στο Εμπόριο το ποσοστό αυτό είναι 20,9%. Παράλληλα, το 23% των επιχειρήσεων δηλώνουν ως πολύ ή αρκετά πιθανόν να κλείσουν, ενώ ιδιαίτερα δε φαίνεται να πλήττονται οι επιχειρήσεις που απασχολούν 1-6 εργαζομένους.

Μάλιστα, μόνο το 11% θεωρούν ότι οι Τράπεζες έχουν βοηθήσει σε αυτή την περίοδο με παροχή δανείων για κεφάλαιο κίνησης με μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία, ενώ το 75,6% έχει αρνητική άποψη.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN+ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ !!! 2η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Ελάχιστα πιο πίσω από το Βέλγιο η Ελλάδα...αλλιώς θα είμασταν πρωταθλητές Ευρώπης στην ακρίβεια !!!


Η Ελλάδα ήταν η δεύτερη πιο ακριβή χώρα της ΕΕ όσον αφορά τις τιμές επικοινωνίας το 2019 με 175 μονάδες PPS (πρότυπα αγοραστικής δύναμης) στη λίστα των 27 κρατών - μελών, σύμφωνα με τη Eurostat.

Την αρνητική πρωτιά κατέχει το Βέλγιο με 176, ενώ στην Κύπρο, σύμφωνα με τη Eurostat, η μέση τιμή ήταν 110,8 PPS το 2019 από 90,5 το 2018.

Συνολικά, οι τιμές επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019 ήταν σχεδόν πέντε φορές υψηλότερες στο πιο ακριβό κράτος μέλος της ΕΕ από ό, τι στο φθηνότερο. Συγκρίνοντας τα επίπεδα τιμών σε χώρες με τον δείκτη μέσου επιπέδου τιμών της ΕΕ (100), τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 2019, οι τιμές επικοινωνίας ήταν υψηλότερες στο Βέλγιο (με δείκτη επιπέδου τιμών 176) και στην Ελλάδα (175 το 2019 αύξηση από 154,5 το 2018).

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 23/12/2020

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ: "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!




Οι έως 120 δόσεις έγιναν....έως 100 !!!



Ξηλώνεται μετά από παρέμβαση των δανειστών η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές των 3,1 δισ. ευρώ προς τους Δήμους.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών αιφνιδιαστικά χθες βράδυ στη βουλή, αλλάζει το πλαίσιο διακανονισμού των οφειλών από δημοτικά τέλη ενοίκια, λογαριασμούς ύδρευσης και κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία, ενώ μειώνεται σημαντικά η περίμετρος των δικαιούχων μετά από την θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τα φυσικά πρόσωπα.

Το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης περιορίζεται δραστικά και από το γεγονός ότι δυνατότητα υπαγωγής έχουν μόνο όσες εταιρίες νομικά πρόσωπα επλήγησαν από την πανδημική κρίση. Επίσης με τη νέα διάταξη ο αριθμός των μηναίων δόσεων κουρεύεται στις 100 από τις 120.

Η νέα ρύθμιση είναι προσαρμοσμένη στο αυστηρό πλαίσιο των οδηγιών που έδωσαν οι θεσμοί στο υπουργείο Οικονομικών αφού όπως διεμήνυσαν η ρήτρα διαφυγής που είναι σε ισχύ αφορά ρυθμίσεις που συνδέονται με την πανδημική κρίση και όχι κάποιο γενικευμένο πλαίσιο μόνιμων ρυθμίσεων, όπως αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Η αγορά πάντως πιέζει και θέλει νέες 120 δόσεις για να ανακουφιστεί από τα χρέη της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Όταν μιλάμε για μια πώληση ακινήτου, έχουμε στο μυαλό μας μια τυπική συναλλαγή, κατά την οποία ο αγοραστής εξοφλεί το ακίνητο προκαταβολικά. Εάν χρειαστεί να ζητήσει δάνειο από την τράπεζα, τότε το συμβόλαιο υπογράφεται μετά την δανειακή έγκριση. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα συμβαλλόμενα μέλη δεν θέλουν να εμπλακούν καθόλου με την τράπεζα; Τότε μιλάμε για πώληση ακινήτου με δόσεις μέσω της χρηματοδότησης του ίδιου του πωλητή.

Στην Ελλάδα της κρίσης, ο αριθμός των χορηγούμενων στεγαστικών δανείων έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Delfi Partners, το 2018 χορηγήθηκαν μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ σε στεγαστικά δάνεια σε σχέση με τα 15,6 δισεκατομμύρια του 2006. Αν υποθέσουμε πως το ύψος κάθε δανείου έφτανε τις 100.000€ τότε συμπεραίνουμε πως αγοράστηκαν μόνο 2.000 ακίνητα. Αυτό δείχνει πως η γκάμα του αγοραστικού κοινού είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που έχουν αναλάβει το ρόλο του τραπεζίτη. Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ενδιαφέροντος, προσπαθούν να διευκολύνουν τους αγοραστές παρέχοντας τη λύση των γραμμάτιων (υποσχετικών). Ουσιαστικά, ζητούν από τους αγοραστές την προκαταβολή ενός ποσού και ύστερα την πληρωμή του υπολοίπου σε πολλαπλές άτοκες δόσεις.

Αυτή η κίνηση διευκολύνει σημαντικά τους αγοραστές καθώς επωφελούνται από λιγότερο αυστηρές προϋποθέσεις προκαταβολής και καταβολής των δόσεων, πιο ευέλικτα επιτόκια και καλύτερους όρους. Δεν είναι λίγοι εξάλλου οι υπέρμαχοι της άποψης «Καλύτερα να πληρώσω δόσεις και στο τέλος να μου μείνει, παρά ενοίκιο».

Το λεγόμενο seller financing, δηλαδή η πώληση ακινήτου με δόσεις χωρίς την εμπλοκή τράπεζας, αν και είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, δεν αντιπροσωπεύει μεγάλο ποσοστό της αγοράς. Αυτό οφείλεται κυρίως στους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την απουσία της τραπεζικής συναλλαγής. Ωστόσο, αν ο πωλητής λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις και τη σωστή επαγγελματική καθοδήγηση, οι κίνδυνοι μειώνονται σημαντικά.


Τι προβλέπει ο νόμος

Ως προς την πώληση ακινήτου με δόσεις, χωρίς την εμπλοκή τράπεζας, ο ελληνικός νόμος προβλέπει δύο βασικούς τρόπους συναλλαγής: την πώληση με Αναβλητική Αίρεση και την πώληση με Διαλυτική Αίρεση.

Συμβόλαιο με Αναβλητική Αίρεση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/3/2021 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΕΩΣ 50€ ΧΩΡΙΣ PIN !!!

 



Έως την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 παρατείνεται η εφαρμογή της αύξησης του ορίου των ανέπαφων συναλλαγώνμε κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του μέτρου ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!

 



Έναν χρήσιμο οδηγό με 13 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης 2020-2021 εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιξε τη Δευτέρα το βράδυ. Αναλυτικά:

1.Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης;

α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι' αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

2. Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενταχθώ στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Θέρμανσης;

ΤΡΙΖΕΙ Ο ΑΚΤΩΡΑΣ: ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝ ΠΟΛΥΜΗΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ !!!

ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Ο παγκόσμιος Οργανισμός προσθέτει την εταιρεία στην «μαύρη λίστα» των μη επιλέξιμων εταιρειών για έργα που χρηματοδοτεί από τις 15 Δεκεμβρίου του 2020 έως και τις 14 Μαρτίου του 2022 !!!



Σε επιδείνωση της θέσης, της φήμης αλλά και του διεθνούς της κύρους με αδιευκρίνιστες επιπτώσεις και στις εγχώριες κατασκευές, οδηγεί η απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας να αποκλείσει για δύο χρόνια την Άκτωρ από την ανάληψη έργων.

Ο παγκόσμιος Οργανισμός προσθέτει την εταιρεία στην «μαύρη λίστα» των μη επιλέξιμων εταιρειών για έργα που χρηματοδοτεί από τις 15 Δεκεμβρίου του 2020 έως και τις 14 Μαρτίου του 2022, με την κατηγορία της διαφθοράς για παλαιότερη υπόθεση που συνδέεται με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε έργα του εξωτερικού. Κατά πληροφορίες η υπόθεση αφορά την Κολομβία.

Η εταιρεία μάλιστα προ διμήνου διέρρευσε στον τύπο ότι η δίωξη σε βάρος της από το 2018, βρίσκεται υπό έλεγχο αφού ισχυριζόταν ότι είχε προσλάβει εξειδικευμένο σε υποθέσεις της World Bank, νομικό γραφείο της Ουάσιγκτον, το οποίο εγγυόταν την επίλυση του προβλήματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ίδιοι κύκλοι της εταιρείας έκρουαν το καμπανάκι του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι μια διαφορετική τροπή της υπόθεσης, όπως ο αποκλεισμός της εταιρείας από άλλα έργα της Παγκόσμιας Τράπεζας κινδύνευε να συμπαρασύρει και τις χρηματοδοτήσεις έργων από τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ BAD BANK ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 !!!

 



Την βεβαιότητα πως η Bad Bank θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2021 εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, αποκαλύπτοντας πως το πλήρες σχέδιο που επεξεργάστηκε η εποπτική αρχή από κοινού με τις Rothschild, Boston Consulting και Deloitte κατατίθεται σήμερα, Τρίτη, στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών Ομίλων.

«Με τη δημιουργία μίας Εταιρείας Διαχείρισης Στοιχείων Ενεργητικού (Asset Management Company) θα μπορούσαν να απορροφηθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ύψους 40 δισ. ευρω. Σε συνδυασμό δε, με το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων ‘Ηρακλής’, αυτή θα ήταν δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο κλειστής συνάντησης εργασίας που διοργάνωσε η Ethos Group, υπενθυμίζοντας πως αντίστοιχες εταιρείες έχουν ήδη λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλεονέκτημα της Bad Bank έγκειται στην δυνατότητα να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών, ήτοι: τα «κόκκινα» δάνεια – παλαιά, κληρονομιά της 10ετούς οικονομικής κρίσης, ύψους 58,7 δισ. ευρώ με στοιχεία γ’ τριμήνου του 2020, αλλά και νέα, απόρροια της πανδημίας – και τον αναβαλλόμενο φόρο.

ΥΠΟΙΚ: "ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ, ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ" !!!

 


Τι γράφει το enikos.gr :


Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ" ενώ συγχρόνως παρατείνεται και η έναρξη εφαρμογής του Νόμου για τον πτωχευτικό Κώδικα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Ειδικότερα:

« 1ον. Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», για την επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας των πληγέντων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού:

Παρατείνεται κατά 3 μήνες, δηλαδή έως τις 31.3.2021:

-Η προθεσμία εντός της οποίας οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης δανείων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

-Η προθεσμία έναρξης καταβολής της κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» οι οποίοι έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμών. Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά και την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών περί δυνατότητας ένταξης σε πρόγραμμα αναστολής δόσεων δανείων ή για παράταση της υφιστάμενης αναστολής πληρωμών δανειακών τους υποχρεώσεων μέχρι τις 31.3.2021. Σε κάθε περίπτωση, η εννεάμηνη κρατική επιδότηση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μπορεί να ξεκινήσει, το αργότερο, έως την 1η.4.2021.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ: ΕΤΣΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

 



Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ-μπαρ και εστιατόρια πήραν το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των 5,5 δισ. ευρώ των επιστρεπτέων προκαταβολών. Στην πρώτη δεκάδα με τις επιχειρήσεις που έλαβαν τα μεγαλύτερα κονδύλια συμπεριλαμβάνονται: περίπτερα, ψητοπωλεία, πρατήρια βενζίνης, παντοπωλεία, ταξί, ηλεκτρολόγοι και λιανικό εμπόριο ρούχων. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων των κλάδων της οικονομίας ήταν για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τις μεγαλύτερες ενισχύσεις έλαβαν:

-4.430 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις β’ κατηγορίας και κάτω, με ή χωρίς εστιατόριο έλαβαν 290 εκατ. ευρώ

- 5.452 Εστιατόρια- Υπηρεσίες Παροχής Γευμάτων έλαβαν 82,1 εκατ. ευρώ

- 8.026 Καφετέριες έλαβαν 81 εκατ. ευρώ

- 5.946 Ιδιοκτήτες Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ ΤΟ...6G !!!

 


Τη στιγμή που στην Ελλάδα εγκαινιάζεται το δίκτυο 5G, στην άλλη άκρη της Ευρώπης ένας Ελληνας καθηγητής, μηχανικός επικοινωνιών, λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ερευνας για να εξελίξει το 6G. «Η μετάβαση από το ένα επίπεδο της τεχνολογίας των δικτύων στο επόμενο, δηλαδή από το ένα G στο επόμενο, απαιτεί περίπου δέκα χρόνια ερευνητικής δουλειάς και εκατομμύρια εργατοώρες», εξηγεί στην Καθημερινή ο δρ Μιχάλης Ματθαίου, καθηγητής Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος στο Πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. «Κάθε νέα γενιά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας μοιάζει με έναν επιπλέον όροφο πολυκατοικίας. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά η εν λόγω τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ίδιος μαζί με την ομάδα του, που απέσπασαν χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, εργάζονται τώρα κάνοντας προβολή στο μέλλον και στις ανάγκες που θα έχουμε τότε για ασύρματες επικοινωνίες. «Εκτιμάται ότι το 2025 στον πλανήτη θα εκπέμπουν κατά προσέγγιση 50 με 70 δισ. κινητές συσκευές, αν και ο πληθυσμός θα κυμαίνεται στα 8 δισ.», λέει ο Θεσσαλονικιός καθηγητής στην «Κ», «και αυτό γιατί ο καθένας μας θα έχει μια πλειάδα συσκευών: το κινητό, το τάμπλετ, το λάπτοπ, το ρολόι, το αυτοκίνητο, αλλά και πολλές έξυπνες συσκευές (όπως πλυντήριο), καθώς θα έχει φθάσει η εποχή του Internet of Things ή καλύτερα Internet of Everything». Η πρόκληση, επομένως, για τον 39χρονο επιστήμονα είναι προφανής: «Πώς θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες;»

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΖΑΡΙ" ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Ευρωπαϊκός κόμβος δεδομένων για τις τιτλοποιήσεις των τραπεζών


Η νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών που αποφασίστηκε στο τελευταίο Eurogroup δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και, κυρίως, δεν θα περιορίσει τη ζημία από τη νέα γενιά NPLs λόγω πανδημίας εάν δεν δημιουργηθεί μία ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης και ανταλλαγής στοιχείων, σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ τραπεζών, επενδυτών και εποπτικών αρχών.

Σε αυτό το κεντρικό σύστημα θα συλλέγονται και θα αποθηκεύονται όλες οι συναλλαγές σε κόκκινα δάνεια - ακόμα και σε επίπεδο δανείου και δανειολήπτη. Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά θα είναι ανώνυμα, προκειμένου να τηρείται η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR).

Στα δεδομένα περιλαμβάνονται τιμές και αποτιμήσεις κόκκινων δανείων και τιτλοποιήσεων, ποιοτικά χαρακτηριστικά και στρατηγικές διαχείρισης κάθε τράπεζας ανά συναλλαγή και δάνειο. Σε όλα τα στοιχεία και την αντίστοιχη τεκμηρίωση θα έχουν πρόσβαση τα funds και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να ασκείται online εποπτεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει την υφιστάμενη πλατφόρμα της ΕΚΤ που συλλέγει στοιχεία για μια κατηγορίες τιτλοποιημένων δανείων με εξασφαλίσεις. Πρόκειται για το European Datahouse, το οποίο είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής σύστημα που έχει στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα σε επίπεδο "δανείων” για περισσότερες από 1.600 τιτλοποιήσεις που εμπίπτουν στον σημερινό του ρόλο. Δηλαδή, συλλογή, έλεγχος και διανομή στοιχείων για ειδικές τιτλοποιήσεις (Asset-Backed Securities ή ABS) και μεγάλα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια δανείων.

BREXIT & ΙΔΙΩΤΙΚA ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Τα… απόνερα που «σηκώνει» το Brexit, επηρεάζοντας μία σειρά από κλάδους, μεταξύ των οποίων και τον ασφαλιστικό, επιχειρεί να ελέγξει η κυβέρνηση, φέρνοντας διάταξη για τον τρόπο που θα ασκούν οι επιχειρήσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, με βάση διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπεται ότι «ασφαλιστικές επιχειρήσεις με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες ασκούν δραστηριότητες πρωτασφάλισης στην Ελλάδα – με εγκατάσταση ή διασυνοριακά – πριν από την ημερομηνία αποχώρησης, δύνανται να συνεχίσουν την άσκηση αυτών έως τις 31.12.2021, προκειμένου και μόνο να διασφαλιστεί η συνέχεια των συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν από την ημερομηνία αποχώρησης, περιλαμβανομένης της εξυπηρέτησης των συμβάσεων αυτών και της εξόφλησης των σχετικών απαιτήσεων από ασφάλιση. Δεν δύνανται να προβούν στη σύναψη νέων συμβάσεων παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών ή στη δημιουργία, ανανέωση, επέκταση ή επανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης που προβλέπεται σε συμβάσεις που έχουν συναφθεί πριν από την ημερομηνία αποχώρησης».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: FOLLI FOLLIE: ΚΕΡΔΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 180.000.000€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ" ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !!!

 


Ποσό που ξεπερνά αθροιστικά τα 180 εκατ. ευρώ αποκόμισαν οι Δημήτρης και Τζώρτζής Κουτσολιούτσος από τις πωλήσεις μετοχών (μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων – placements), μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου της εταιρείας τους, αφού προηγουμένως και επί σειρά ετών, όπως κατηγορούνται, είχαν «φουσκώσει» με λογιστικές αλχημείες τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie.

Το ποσό αυτό αναφέρεται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC που πρώτο αποκάλυψε χθες το newmoney για το διαχειριστικό έλεγχο στη Folli Follie. Για πρώτη φορά πιστοποιείται το άμεσο όφελος που αποκόμισαν πατήρ και υιός Κουτσολιούτσου από συνολικά επτά placements που πραγματοποιήθηκαν κατά την τριετία 2014-2017. Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει (ως βασικός μέτοχος) ο Δ. Κουτσολιούτσος με 130,5 εκατ.ευρώ από πώληση μετοχών μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων και επιπλέον 44 εκατ. ευρώ από τις διανομές μερίσματος και επιστροφές κεφαλαίων που πραγματοποίησε η εταιρεία από το 2001. Αντίστοιχα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, από placements ο Τζ. Κουτσολιούτσος αποκόμισε έσοδα 3,8 εκατ.ευρώ και από μερίσματα/επιστροφές κεφαλαίου έσοδα 2,2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η PwC στην επίμαχη έκθεση αναφέρει πως υπάρχουν έγγραφα που δημιουργούν εύλογες υπόνοιες πως σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις είχαν εκτελέσει αγοραπωλησίες μετοχών μέσω τρίτων αποκομίζοντας ακόμη μεγαλύτερα οφέλη.

Η έκθεση αναφέρει πως τουλάχιστον από το 2001 είχαν ξεκινήσει οι λογιστικές αλχημείες της διοίκησης Κουτσολιούτσου στη Folli Follie. Ήδη τα οικονομικά στοιχεία της FFG από 2007-2017 θεωρούνται ψευδή και παραπλανητικά από τις Αρχές. Η πλασματική όπως αναδεικνύεται μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών της Folli Follie και η συνεπακόλουθη ανοδική πορεία της μετοχής της εταιρείας, επέτρεψε στους δύο βασικούς μετόχους να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από την σταδιακή πώληση των μετοχών τους μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων και όχι μόνο.

Ανοιγόκλειναν κατά βούληση το ταμείο

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΜΑΜΟΥΘ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ....ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ !!!

 



Το μυαλό όσων βρίσκονταν πριν από λίγες ημέρες σε ένα υποκατάστημα τράπεζας επί της λεωφόρου Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο πήγε στη ληστεία, όταν είδαν έκπληκτοι τον διευθυντή να ξυλοκοπείται από δύο αγνώστους.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από την ξαφνική επίθεση κρυβόταν ένα… ροζ σκάνδαλο, μια πολυετής παράνομη σχέση και ένα δάνειο που δεν ξεχρεώθηκε ποτέ! Ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν ξαφνικά μπήκαν στην τράπεζα δύο άνδρες, παρακάμπτοντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την είσοδο συναλλασσομένων λόγω του κορωνοϊού. Αγνόησαν τον υπάλληλο που επιχείρησε να τους κάνει συστάσεις και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του 48χρονου διευθυντή, ο οποίος φάνηκε ότι ταράχτηκε μόλις τους είδε να τον πλησιάζουν.

Μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων υπαλλήλων και των λιγοστών πελατών που βρίσκονταν στην τράπεζα, ο ένας από τους δύο άνδρες άρπαξε από τη γραβάτα τον αδύναμο να αντιδράσει διευθυντή και αρχίζει να τον… περιστρέφει γύρω από τον άξονά του σαν σβούρα! Μόλις σταμάτησε, ο δεύτερος του έριξε μια γερή γροθιά στο πρόσωπο σπάζοντας τα γυαλιά που φορούσε!

Το βίαιο επεισόδιο διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αλλά προκάλεσε αναστάτωση σε όσους έγιναν αυτόπτες μάρτυρες. Όμως, κανείς δεν τόλμησε να αντιδράσει, κι έτσι οι δύο άγνωστοι άρπαξαν ανενόχλητοι το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο. Κάποιοι που βρίσκονταν κοντά τους τούς άκουσαν να λένε στον αιμόφυρτο τραπεζικό: «Μείνε μακριά από την…»!

Μήνυση

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 22/12/2020


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΠΟΙΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ;;; ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 7.000 ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ 10ΗΜΕΡΟ !!!

 

 

Χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά θα περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, μάλιστα εν μέσω πανδημίας, στο σκοτάδι και στο κρύο !!!


«Μέχρι τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν 7.000 διακοπές ρεύματος στην Αττική, εκ των οποίων οι 1.700 στη Δυτική Αθήνα»: Αυτή ήταν η ενημέρωση εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ σε αντιπροσωπεία σωματείων και μαζικών φορέων που την Παρασκευή πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της επιχείρησης στο Χαϊδάρι, ενάντια στις αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται καθημερινά αποκοπές ρεύματος για χρέη σε σπίτια λαϊκών οικογενειών στη Δυτική Αθήνα, και η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αντίστοιχης παρέμβασης από σωματεία στο Αιγάλεω.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με εκπροσώπους σωματείων και μαζικών φορέων του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας, συμμετείχε και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Μιχάλη Σελέκο. Εκεί ενημερώθηκαν ότι παραμονές του νέου χρόνου χιλιάδες οικογένειες θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

ΘΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ....ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/12/blog-post_899.html



Τι μεταδίδει το businessdaily.gr:

Προβλημάτισαν ιδιαίτερα τις τράπεζες οι αναφορές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι μικρό μόνο μέρος της μεγάλης ρευστότητας φτάνει στην οικονομία. 

Οι τράπεζες δεν διαφωνούν με τον διοικητή, τα στοιχεία εξάλλου είναι πολύ σαφή, ωστόσο θεωρούν ότι η αναφορά δίνει τροφή σε μια μονόπλευρη κριτική που αγνοεί τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργούν η δομή του επιχειρηματικού χάρτη (με την απόλυτη κυριαρχία των πολύ, πολύ, μικρών επιχειρήσεων) και η απροθυμία των επιχειρηματιών να ενισχύσουν με ίδια κεφάλαια τις επιχειρήσεις τους.
SSL Certificates