.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΑΥΛΑΙΑ ΣΕ 2 ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Του Λεωνίδα Στεργίου

Σε δύο φάσεις ανοίγει η αυλαία του νέου πτωχευτικού νόμου που δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν όλες τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, διαχειριστές δανείων και άλλους ιδιώτες πιστωτές αλλά και χρέη προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία) ή να κηρύξουν πτώχευση.

Η πρώτη ομάδα που θα κάνει πρεμιέρα στον νέο πτωχευτικό περιλαμβάνει όλα τα φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα και νομικά πρόσωπα με τζίρο άνω των 700.000 ευρώ και περιουσία μεγαλύτερη από 350.000 ευρώ. Όσοι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούν μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 να προετοιμαστούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και διαδικασίες ώστε να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στον νέο πτωχευτικό σε δικαστήριο.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που δεν εμπίπτουν στην πρώτη ομάδα (ιδιώτες χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και νομικά πρόσωπα με τζίρο μικρότερο των 700.000 ευρώ) θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στον νέο πτωχευτικό μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Ιουνίου 2021. 

Διευκρινίζεται ότι τόσο οι οφειλέτες της πρώτης ομάδας όσο και της δεύτερης θα ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός. Η μόνη διαφορά είναι ότι η πρώτη ομάδα καταθέτει την αίτηση σε δικαστήριο και η δεύτερη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Από την 1η Ιουνίου και μετά, όλες οι κατηγορίες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα διεκπεραιώνονται μόνο από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στον νέο πτωχευτικό νόμο μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν κόκκινα δάνεια τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί και δανειολήπτες με "πράσινα” δάνεια, των οποίων η οικονομική κατάσταση μεταβλήθηκε δυσμενώς και προβλέπεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στο εξής.

Οι παρατάσεις

Ο νέος πτωχευτικός θα ξεκινούσε την 1η Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει παρατάσεις (1 Μαρτίου και 1η Ιουνίου) ώστε να δοθεί χρόνος σε δανειολήπτες και οφειλέτες με χρέη προς εφορίες και ταμεία να προετοιμαστούν (δικαιολογητικά, αιτήσεις κ.λπ.). Επίσης, δόθηκε χρόνος προκειμένου να λυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, όπως κοινές υπουργικές αποφάσεις και η έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που καθυστέρησαν λόγω πανδημίας και lockdown.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates