.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 


Του Βασίλη Βιλιάρδου


Οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας των τραπεζών είναι ασφαλώς οι κυβερνήσεις – αφενός μεν με τα μνημόνια που επέβαλλαν στους Έλληνες με αποτέλεσμα την κατάρρευση των εισοδημάτων και της αξίας των ακινήτων τους, αφετέρου με την υπογραφή του εγκληματικού PSI, με το οποίο «κουρεύτηκαν» τα κρατικά ομόλογα των τραπεζών. Ένοχος είναι εν μέρει και ο νόμος Κατσέλη, ο οποίος επέτρεψε τη μη πληρωμή των δόσεων εξόφλησης των ενυπόθηκων δανείων – ενώ θα ήταν θετικός μόνο εάν η κρίση διαρκούσε τα φυσιολογικά τρία χρόνια. Με τη μετατροπή όμως της χρεοκοπίας της Ελλάδας σε κυλιόμενη, τα πράγματα έγιναν ανεξέλεγκτα – έχοντας την άποψη πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη Έλληνες που θεωρούν σωστή την πολιτική των μνημονίων και το PSI, με κριτήριο την απίστευτη καταστροφή που έχουν προκαλέσει στη χώρα μας, μοναδική στην παγκόσμια ιστορία.

Είναι άλλο όμως το τι συνέβη τότε και εντελώς διαφορετικό το τι επακολούθησε στη συνέχεια – όπου ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου στήριξη των τραπεζών εις βάρος των Ελλήνων, μία απίστευτη ληστεία τους, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Πόσο μάλλον όταν υπήρχε η λύση, χωρίς να χρειαστεί να εφεύρουμε τον τροχό – αυτή δηλαδή που είχαν εφαρμόσει οι Η.Π.Α. το 1934, ο πρόεδρος Roosevelt, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, ενώ την έχουμε αναφέρει άπειρες φορές ήδη από το 2011.

Με απλά λόγια, η δημιουργία ενός κρατικού οργανισμού που θα αναλάμβανε όλα τα κόκκινα δάνεια, θα επιμήκυνε τις δόσεις με χαμηλά επιτόκια και θα επέτρεπε στους Πολίτες να τα εξοφλήσουν σταδιακά, χωρίς να χάσει κανένας το σπίτι του – εναλλακτικά η λύση της Ισλανδίας, η οποία άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, διαχωρίζοντας τες σε καλές και κακές, έτσι ώστε να μη χαθούν οι καταθέσεις των Πολιτών της .

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ !!!

 



Στην Ιταλία πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν ότι, καθώς αυξάνεται η φτώχεια και οι πολιτικές συμμαχίες καταρρέουν, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και νεοφασίστες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να καλύψουν τυχόν οικονομικά και πολιτικά κενά, τα οποία θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να επιφέρουν χειροτερα δεινά στην Ιταλία από ό,τι η πανδημία.

Ο Pasquale Telese, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών εστιατορίων «Μικρή Νάπολη» δήλωσε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 6 μ.μ., σήμανε και την καταδίκη ορισμένων εστιατορίων να χάσουν έως και το 90% των εσόδων τους, ενώ η φορολογία και τα άλλα πάγια έξοδα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα.

Περίπου 200 ιδιοκτήτες εστιατορίων που εκπροσωπούνται επίσης από το σωματείο διαμαρτυρήθηκαν ότι πραγματοποίησαν επενδύσεις για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και κοινωνικής απόστασης μέσα στις εγκαταστάσεις τους, μόνο και μόνο για να κλείσουν ξανά.

Απελπισμένοι για βοήθεια, μερικοί στο νότο στράφηκαν στη μαφία, η οποία είναι γνωστό ότι προσφέρει οικονομική υποστήριξη με το αζημίωτο βέβαια. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει βίντεο στα οποία συμμορίες της Μαφίας φαίνονται να δίνουν φαγητό και αγαθά σε όσους έχουν πληγεί από τον Covid-19 σε περιοχές της Καμπανίας, Καλαβρίας, Σικελίας και Πουλίας. Η ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Luciana Lamorgese, προειδοποίησε ότι «η μαφία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αυξανόμενη φτώχεια, αγοράζοντας μαγαζιά ή προσλαμβάνοντας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη στην οργάνωσή της».

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη νομοθεσία της για τη φορολογία εισοδήματος, βάσει της οποίας διαφοροποιείται η φορολογική μεταχείριση όσον αφορά επιχειρηματικές ζημίες που προκύπτουν στην Ελλάδα και ζημίες που προκύπτουν σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ/του ΕΟΧ. Ταυτόχρονα, αμφότερες οι κατηγορίες επιχειρηματικού κέρδους υπόκεινται σε φορολογία στην Ελλάδα.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω ελληνική νομοθεσία, όπως ερμηνεύεται από υπουργική εγκύκλιο, διαφοροποιεί τη φορολογική μεταχείριση, όσον αφορά τη φορολογική αναγνώριση ζημιών, των φορολογούμενων κατοίκων ημεδαπής των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και των φορολογούμενων κατοίκων ημεδαπής των οποίων τουλάχιστον μέρος των επιχειρήσεων έχουν εγκατασταθεί σε άλλα κράτη της ΕΕ/του ΕΟΧ. Ενώ τόσο τα επιχειρηματικά κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα όσο και τα επιχειρηματικά κέρδη που παράγονται σε άλλο κράτος της ΕΕ/του ΕΟΧ υπόκεινται σε φορολόγηση στην Ελλάδα, η μεταχείριση των ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή περιορίζεται.

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!

ΑΦΟΥ ΑΠΟ 1η/1/2021 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ
Η υποκρισία ξεχειλίζει σε αυτή τη χώρα...ιδίως από το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα !!!

 



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :


Σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τους κατοίκους στη Σάμο, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, πήρε απόφαση να απέχουν όλα τα μέλη της μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, από οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών

Οι κάτοικοι της Σάμου και των γύρω νησιών ζουν και θα ζουν για μήνες ακόμα, με το φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από έξι Ρίχτερ .

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΛΥΣΗ WIN-WIN ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

 


Η διαμεσολάβηση ως εξωδικαστική ευχέρεια στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) συζητήθηκε στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Χρηματοοικονομικής Διαμεσολάβησης (ΕΛΚΕΧΔ), στο πλαίσιο του Greece NPL Investing & Management Forum.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε η κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, συμμετείχαν οι: Παρασκευή Αγαλίδου, χρηματοοικονομική μεσολαβήτρια, Λουκάς Σπανός, διευθυντής του ΕΛΚΕΧΔ, Σπύρος Ανδρίτσος, νομικός σύμβουλος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, στέλεχος της εταιρεία διαχείρισης UCI Hellas.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του ΕΛΚΕΧΔ κ. Λ. Σπανός, η διαμεσολάβηση μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» για τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης, με προφανή διαδικαστικά, ουσιαστικά και οικονομικά οφέλη για τους δανειολήπτες. Θα είναι αμοιβαίο το όφελος όπου υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τον οφειλέτη, καθώς δίνεται η δυνατότητα και στα δυο μέρη, με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου και ουδέτερου διαμεσολαβητή με εμπειρία και εξειδίκευση στα τραπεζικά θέματα, να καταλήξουν από κοινού σε μια βιώσιμη λύση ρύθμισης, που θα είναι προϊόν της δίκης τους βούλησης. Ανέφερε δε, ότι «το Κέντρο έχει ήδη αναπτύξει πιλοτικές συνεργασίες με εταιρείες διαχειρίσεις, που εκκινούν πλέον οι ίδιες τη διαμεσολάβηση, ζητώντας από τους οφειλέτες να προσέλθουν για να ρυθμίσουν της οφειλές τους».

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΝΔ !!!

 

 
Σε μεγένθυση:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΠΑΡΟΧΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ...ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!


 Σε μεγένθυση:

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ COLPO GROSSO ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΑΓΑΠΑΕΙ"...ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 




Του Κώστα Στούπα


Υπάρχουν 5-6 χώρες στην Ε.Ε. που μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία σε σχέση με τις επιθετικές κινήσεις της σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και θα χρειαστεί σημαντική διπλωματική προσπάθεια και τα κατάλληλα διλήμματα για να αλλάξουν θέση.

Μεταξύ αυτών η Γερμανία θα είναι από τις τελευταίες χώρες της Δύσης που θα συμφωνήσει στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ή έστω που θα δώσει το πράσινο φως για άλλου είδους αμυντική υποστήριξη των ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την τουρκική επιθετικότητα.

Οι λόγοι είναι πολιτικοί, ιστορικοί, οικονομικοί και κυρίως δημογραφικοί. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά...

Οι πολιτικοί λόγοι...

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ !!!

 



Η ΕΚΠΟΙΖΩ προέβη σε μελέτη και επεξεργασία των καταγγελιών που δέχτηκε από τον Φεβρουάριο 2020 έως τον Σεπτέμβριο 2020, σχετικά με προβλήματα που αντιμετώπισαν οι καταναλωτές από τις διαδικτυακές αγορές. Επίσης πραγματοποίησε διαδικτυακό δειγματοληπτικό έλεγχο σε ορισμένες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Από την επεξεργασία των καταγγελιών αλλά και από το δειγματοληπτικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα:

  • Εφαρμόζουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές για να προσελκύσουν τους καταναλωτές
  • Παραβιάζουν τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των καταναλωτών (π.χ. δικαίωμα υπαναχώρησης)
  • Η εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτη
  • Δεν ενημερώνουν σύννομα τους καταναλωτές μέσα από τις ιστοσελίδες τους

Σταχυολογώντας τις καταγγελίες των καταναλωτών, τα προβλήματα εστιάζονται στα εξής:

ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !!!

 


Ληγμένα φαγητά σε δόκιμους αστυφύλακες στην σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας προσέφεραν ως γεύμα σύμφωνα με καταγγελία της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Αυτό αναφέρει η καταγγελία που κοινοποιήθηκε στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί: «Βρέθηκαν τρόφιμα τα οποία δόθηκαν προς κατανάλωση με ληγμένη ημερομηνία λήξης άλλα και με επικολλημένη νέα, πάνω στην παλιά, ημερομηνία λήξης, κάποια εκ των οποίων καταναλώθηκαν αφού δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως».

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΒΡΕΧΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!! ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ !!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!
Ένας ακόμη δανειολήπτης της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί ότι παραβιάστηκαν οι προϋποθέσεις επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων από την EUROBANK, και δικαιώθηκε πετυχαίνοντας την αποζημίωσή του με 2.000 ευρώ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στις Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΗ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html
 


Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΓΔ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300.000€ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ !!!

 


Κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, η εταιρεία υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις τόσο κατά τη διαφήμιση των υπηρεσιών της μέσω δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών.

Μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών σε βάρος της επιχείρησης “COSMEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, επειδή, κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις τόσο κατά τη διαφήμιση των υπηρεσιών της, μέσω, κυρίως, δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών στην έδρα της.

Επιπλέον, η επιχείρηση παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθώς και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε περιπτώσεις συμβάσεων από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν.

ΣΕ ΣΟΚ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ INTERCONTINENTAL !!!

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες ελαστικά εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Intercontinental» δεν ειδοποιήθηκαν για τη λήξη της αναστολής των συμβάσεών τους και, όταν ζήτησαν εξηγήσεις από τη διεύθυνση, άκουσαν την εξωφρενική προτροπή... «παραιτήσου γιατί ούτως ή άλλως δεν θα έχεις άλλα μεροκάματα»


Η προσπάθεια να εξωθηθούν σε παραίτηση αφορά σε «εξτρατζήδες», ελαστικά δηλαδή απασχολούμενους στο «Intercontinental», οι οποίοι κάνουν κάποια μεροκάματα τον μήνα (15 προβλέπει η σύμβασή τους).

Η εργοδοσία του εν λόγω ξενοδοχείου, χωρίς καμία προειδοποίηση, αποφάσισε εν ψυχρώ να τους βγάλει από το καθεστώς αναστολής συμβάσεων, χωρίς να υπάρχει προοπτική να επανέλθουν κανονικά στις δουλειές τους, με αποτέλεσμα να μένουν «στον αέρα» και σε ομηρία μέχρι «να ανοίξει η δουλειά», χωρίς καν το (πενιχρό) επίδομα των 534 ευρώ.

Μιλάμε για δεκάδες εργαζόμενους στο «Intercontinental», μερικοί από τους οποίους συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 29/10 έξω από το ξενοδοχείο, αλλά ο διευθυντής αρνήθηκε να τους συναντήσει, παρά το ραντεβού που είχαν συμφωνήσει. Ένας από αυτούς κατήγγειλε στο Left.gr ότι στελέχη του ξενοδοχείου τον κάλεσαν να... παραιτηθεί γιατί δύσκολα θα έχει ξανά δουλειά. 

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!

 


Με μία ιδιαιτέρως σημαντική απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (ΠολΠρΑθ 1599/2020) ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και απηύθηνε μία σειρά από προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών υιοθέτησε κατά πλειοψηφία την άποψη της μειοψηφίας της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα ελέγχου καταχρηστικότητας των όρων των δανειακών συμβάσεων σε ελβετικό φράγκο.

Το Lawspot, παρακολουθώντας επί σειρά ετών το σχετικό ζήτημα, δημοσιεύει την απόφαση, με την οποία για πρώτη φορά τίθενται τα εν λόγω ερωτήματα στο Δικαστήριο της ΕΕ από ελληνικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο της ΕΕ έχει ήδη εκδώσει αποφάσεις στο αντικείμενο των δανείων σε ξένο νόμισμα, έπειτα από σχετικά ερωτήματα δικαστηρίων άλλων κρατών - μελών της ΕΕ.

Μάλιστα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο σημειώνει στην απόφασή του ότι έχει τη γνώμη (κατά πλειοψηφία) ότι τα Ελληνικά δικαστήρια μπορούν να προβούν σε έλεγχο καταχρηστικότητας και ρητρών, οι οποίες απηχούν νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις αναγκαστικού (και ενδοτικού) δικαίου.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αναφέρεται:

ΣΚΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 




Κουίζ: «Οι εταιρείες μου είναι κατακόκκινες»!!! Ποιος το ομολόγησε σε τραπεζίτη ;;;

Γράφει ο: Νίκος Μανεσιώτης

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται γνωστή εταιρεία η οποία αντιπροσωπεύει γερμανικά αυτοκίνητα στην αγορά μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης (Car Voice), η εταιρεία αυτή -με τις πολλές γερμανικές φίρμες αυτοκινήτων- αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Ο ιδιοκτήτης της ζητά από τις τράπεζες μια ευνοϊκή αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της. Οι τράπεζες, όμως, διστάζουν εξ αιτίας της καθίζησης της αγοράς αυτοκινήτου που έφερε η πανδημία. Προβλέποντας, μάλιστα, ότι τα χειρότερα με τον κορονοϊό έρχονται το 2021 γίνονται ακόμα πιο διστακτικές.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ...."ΕΥΕΛΙΚΤΟ" 10ΩΡΟ !!!

 




Ανατροπές στο οκτάωρο - Υπερωρίες χωρίς πρόσθετη αμοιβή


Ευελιξία στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών και ριζικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στις γονικές άδειες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Νοέμβριο.

Εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις θεωρούνται και εκείνες που αφορούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το Εργάνη II και η ψηφιακή κάρτα εργασίας για την online παρακολούθηση του ωραρίου των εργαζομένων.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στο 8ωρο, ενώ σημαντική αύξηση προβλέπεται στο πλαφόν των νόμιμων υπερωριών.

Στο εξής, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις εργαζομένους έως 10 ώρες ημερησίως το μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός 6μήνου εξοφλούν τις επιπλέον 2 ώρες πέραν του 8ώρου με αντίστοιχη μείωση ωρών σε άλλες εργάσιμες ημέρες, ή με ρεπό, ή με ημέρες άδειας.

Οι συμψηφισμοί του χρόνου εργασίας μπορούν να λαμβάνουν χώρα για ένα 6μηνο εντός ενός έτους που αναμένεται να είναι η περίοδος αναφοράς. 

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025 !!!

 



Είστε εργαζόμενος ;;; Ένας στους δυο δεν θα έχετε δουλειά μέχρι το 2025 !!!


Όταν το 2016 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωνε επίσημα την έναρξη της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, λίγοι το άκουσαν, ακόμα λιγότεροι κατανόησαν τι ακριβώς θέλει να πει ο «ποιητής» της παγκόσμιας οικονομίας

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), του οποίου η ετήσια Σύνοδος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νταβός κάτω από δρακόντια μέτρα, συγκεντρώνει όλη την πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική ελίτ του κόσμου και αποφασίζει τις τύχες όλων των λαών.

Το 2016 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωνε επίσημα την έναρξη της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι η ένωση, η σύζευξη όλων των σημερινών τεχνολογιών επικοινωνίας με την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Είναι η πλήρης αυτοματοποίηση, ψηφιοποίηση και ρομποτοποίηση των πάντων με συνεχή αλληλοεπίδραση με τον άνθρωπο (cyber-physical systems, internet of things, cloud computing).

Για την ιστορία, η 1η Βιομηχανική Επανάσταση που άρχισε στο τέλος του 18ου αιώνα (1770) αφορούσε την εκμηχάνιση της παραγωγής, η 2η Βιομηχανική Επανάσταση στα τέλη του 19ου αιώνα (1870) αφορούσε την μαζική παραγωγή με χρήση του ηλεκτρισμού, η 3η Βιομηχανική Επανάσταση στα τέλη του 20ου αιώνα (1970) αφορούσε την αυτοποιημένη παραγωγή με χρήση υπολογιστών, και η τωρινή 4η Βιομηχανική Επανάσταση, που μόλις άρχισε, αφορά την παραγωγή μέσω της σύνδεσης του φυσικού, του ψηφιακού και του βιολογικού κόσμου.

Κι ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας από την 1η Βιομηχανική Επανάσταση ως και την 3η έμοιαζε να περιορίζεται σημαντικά, κι από την εκμετάλλευση της εργασίας να περνά στην κατάργηση της εργασίας δημιουργώντας κενές θέσεις, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση θα αποτελεί πλέον παρελθόν και μόνο ιστορική αναφορά.

Η ουσιώδης όμως διαφορά είναι ότι οι οικονομικές ευκαιρίες που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της 3ης Βιομηχανικής Επανάστασης μετά την παγκόσμια κρίση δεν υπάρχουν πια. Η οικονομία ακόμα στενάζει, η ανάπτυξη είναι περιορισμένη σε ελάχιστους και συγκεκριμένους τομείς, οι τράπεζες δεν βοηθούν με δανεισμό, οι μεσαία τάξη καταργείται και φτωχοποιείται χωρίς εναλλακτικές λύσεις.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ !!! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.000€ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ & ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Ένας ακόμη δανειολήπτης της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη η διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων, από την τράπεζα, στην εισπρακτική, και δικαιώθηκε πετυχαίνοντας την αποζημίωσή του με 5.000 ευρώ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας, κα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΟΓΚΟΥ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html
 

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Του Γ. Χ. Παπαγεωργίου


Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα εγκαινιάζεται μια περίοδος μεγάλης κοινωνικής δοκιμασίας καθώς ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων απλών ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους όχι επειδή διέπραξαν κάποιο οικονομικό «έγκλημα» ή άλλη παρασπονδία, αλλά επειδή γονάτισαν λόγω της κρίσης.

Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη η οποία θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις όχι μόνο κοινωνικές, αλλά και οικονομικές καθώς χιλιάδες άνθρωποι, ιδιώτες και επιχειρηματίες, θα λάβουν τη χαριστική οικονομική βολή και θα τεθούν εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να τεθούν σε καθεστώς πτώχευσης, να χάσουν όλη την περιουσία τους, ακόμα και την πρώτη κατοικία με διαδικασίες εξπρές χωρίς δυνατότητα άμυνας.

Υποτίθεται ότι ύστερα από ένα εύλογο διάστημα οι δανειολήπτες θα καθαρίζουν και θα μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή, κάτι που στην περίπτωση των εταιρειών μπορεί να έχει νόημα, αλλά όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα που θα χάσουν το σπίτι τους η έννοια της «δεύτερης ευκαιρίας» χάνει το νόημά της.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΟ 6ΕΤΙΑΣ...ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ;;;

 


ΠΗΡΕ ΦΕΚ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!! ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟ 2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4738/2020 ‘Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις’. 

Ο νέος νόμος περιέχει εξ’ ολοκλήρου νέα ρύθμιση για τη διαδικασία της πτώχευσης, ασφαλιστικές, φορολογικές και εργασιακές διατάξεις. Δείτε το Νόμο όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ εδώ

ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΠΛΑΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !!!

 


Η ΑΦΘΟΝΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 



Του Μιχάλη Καρχιμάκη*


Σε αντίθεση με τη μεγάλη κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, ούτε οι αγορές έχουν σταματήσει να δανείζουν το κράτος, ούτε μαζικές εκροές καταθέσεων παρατηρούνται στις τράπεζες. Ρευστότητα υπάρχει! Την ίδια στιγμή, όμως, οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας, αυτές που συνηθίζουμε να λέμε ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δίνουν αγώνα επιβίωσης σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας, αδυνατώντας να βρουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Κάθε επιχειρηματίας που αγωνιά καθημερινά να καλύψει τα κενά ρευστότητας μιας μικρής επιχείρησης, που δημιουργούνται από την απότομη πτώση του τζίρου, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, δύσκολα θα πίστευε ότι, την ίδια στιγμή, η Ελλάδα γίνεται δέκτης τεράστιων, πρωτοφανούς έκτασης ενισχύσεων ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι ίδιες τράπεζες που κατά κανόνα απορρίπτουν αιτήματα για δάνεια, βλέπουν στη διάρκεια αυτής της κρίσης τις καταθέσεις να αυξάνονται.

Κι όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος:

1. Τα έκτακτα προγράμματα για τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης, που αποφάσισε τον Μάρτιο η ΕΚΤ, έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα πρόσθετη ρευστότητα της τάξεως των 50 δισ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο. Από αυτά, τα 37 δισ. ευρώ είναι χρηματοδοτήσεις προς τις τράπεζες και μάλιστα με αρνητικό επιτόκιο έως -1%. Η ΕΚΤ πληρώνει τις τράπεζες για να τις δανείζει! Τα 13 δισ. ευρώ έρχονται με τη μορφή των αγορών από την ΕΚΤ ελληνικών ομολόγων, που έχουν επιτρέψει στο Δημόσιο να δανείζεται με άνεση από την αγορά, καθώς η απόδοση των 10ετών ομολόγων κρατιέται χαμηλότερα και από 1%, ενώ στις αρχές αυτής της κρίσης, τον Μάρτιο, είχε εκτιναχθεί ως το 4%, ποσοστό απαγορευτικό για δανεισμό της χώρας, που θα είχε οδηγήσει σε μια νέα κρίση εξυπηρέτησης του χρέους, εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση της ΕΚΤ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

 



ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ;;;



Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Συγκεκριμένα το αντικείμενο της επιτροπής είναι η τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κυρίως με γνώμονα το έργο της Ομάδας Εργασίας που συνεστήθη με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 5542/Φ.325/24-1-2019, προκειμένου να προβεί σε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων του ΚΠολ.Δ. που επέφερε ο ν. 4335/2015.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή οφείλει να περατώσει το έργο της, έως την 31η Ιανουάριου 2021.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποτελείται από τους:

ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 



Πρωτοφανείς αλλαγές στο δίκαιο προστασίας των δανειοληπτών που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη. Καθιερώνεται μια απρόσωπη δαιδαλώδης και πολυέξοδη για τους πολίτες διαδικασία που εξυπηρετεί μόνο τις τράπεζες !!! Μειώνονται αντί να αυξάνονται οι δικαστικοί λειτουργοί στις υπερφορτωμένες εισαγγελίες και στα ειρηνοδικεία !!!


Το πάρτι των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη συνεχίζεται. Μοναδικοί «ακάλεστοι» οι πολίτες, που τώρα απειλούνται όχι μόνο με πτώχευση και απώλεια της κατοικίας ή της επιχείρησής τους αλλά και με στέρηση του δικαιώματός τους να κριθούν από δικαστήριο για εκκρεμείς υποθέσεις αιτήσεων με βάση τον Νόμο Κατσέλη. Καλεσμένοι και σε αυτό το πάρτι, οι τραπεζίτες πιστωτές των δανείων τους.

Η κυβέρνηση, μετά τον ληστρικό Πτωχευτικό Κώδικα, κατέθεσε ακόμα ένα σχέδιο νόμου που ολοκληρώνει την πλήρη άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, επιβάλλοντας στους πολίτες ένα νέο σκληρό δικονομικό καθεστώς. Με ενθουσιασμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας προανήγγειλε το νομοσχέδιο που πρώτα και κύρια βάζει οριστική ταφόπλακα -με πρόσχημα την «επιτάχυνση»- σε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη.

Για το χατίρι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και με πολλαπλή επιβάρυνση των πολιτών εισάγονται πρωτοφανείς αλλαγές στο δίκαιο προστασίας των δανειοληπτών πολιτών. Εισάγονται επίσης αλλαγές στον κώδικα των δικηγόρων, στον κώδικα λειτουργίας και οργάνωσης των δικαστηρίων, με συρρίκνωση αντί για στελέχωση των πρώτων βαθμών Δικαιοσύνης, αλλά και στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Παραβιάζεται το δικαίωμα στη δίκη

NOVOGRATZ: ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ !!! ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!

 



Είναι ο «ψηφιακός χρυσός» και είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια δεν θα χρησιμοποιείται με τον τρόπο που αξιοποιείται σήμερα.

Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Mike Novogratz, αναφερόμενος στο Bitcoin.

«Το κρυπτονόμισμα θεωρείται ο ‘ψηφιακός χρυσός’. Σε πέντε χρόνια από τώρα δεν θα χρησιμοποιείται σαν ένα παραδοσιακό νόμισμα», εκτιμά ο δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Novogratz, το Bitcoin έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται σαν ένα «αποθεματικό αξίας». Όπως επισημαίνει ο μεγαλοεπενδυτής, το κρυπτονόμισμα μπορεί ακόμη να κατέχει ένα μικρό μερίδιο στις αγορές, καθώς συνήθως το «ψηφίζουν» οι νέοι που ακόμη δεν έχουν μεγάλη επίδραση στις κεφαλαιαγορές. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά επενδυτές, άλλωστε, οι… γνώστες των αγορών, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον χρυσό σαν αποθεματικό πλούτου.

Σύντομα το Bitcoin δεν θα χρησιμοποιείται στις καθημερινές συναλλαγές

BAD BANK ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΑ Η ΕΚΤ !!!

 



Τον κίνδυνο σοβαρής αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της πανδημίας επισήμανε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, Αντρέα Ενρία, τονίζοντας τη χρησιμότητα της δημιουργίας ενός δικτύου κακών τραπεζών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διευκολυνθεί η μείωση των προβληματικών δανείων, αλλά και ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης στα διαρθρωτικά προβλήματα του τομέα.

Ο επικεφαλής του SSM εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις ως τώρα εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, σημειώνοντας ότι η ανάλυση που έκανε η EKT τον Ιούλιο έδειξε πως με το βασικό σενάριο για την εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη (ύφεση 8,7% φέτος και ισχυρή ανάκαμψη το 2021) οι τράπεζες θα μπορούσαν να αντέξουν τις επιπτώσεις στην ποιότητα χαρτοφυλακίων τους και στα κεφάλαια τους.

Έσπευσε όμως να τονίσει ότι σε ένα λιγότερο πιθανό σενάριο, που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί, η ενδεχόμενη βαρύτερη ύφεση φέτος και πιο ασθενής ανάκαμψη το 2021 θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρότερη επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού και εξασθένηση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Όπως είπε ο κ. Ενρία, επτά μήνες από τα πρώτα εθνικά lockdown στην Ευρώπη έχει αρχίσει άλλη μία δύσκολη φάση της κρίσης με αυξανόμενα κρούσματα και πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Σε αυτό το σημείο, τόνισε, η βασική προτεραιότητα των εποπτικών αρχών είναι να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για να διαχειριστούν τις συνέπειες της κρίσης και ότι ειδικότερα θα κινηθούν έγκαιρα για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού.

Ως τώρα η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων δεν ήταν μεγάλη αλλά όπως είπε ο επικεφαλής της εποπτείας αναμένεται πως μετά τη λήξη των μέτρων στήριξης, όπως είναι οι αναστολές πληρωμών, θα σημειωθεί αύξηση των προβληματικών δανείων. Για τις περισσότερες τράπεζες το κόστος ρίσκου θα αυξηθεί σε σχέση με το 2019, υπογράμμισε.

Η πρόταση για bad bank

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ: " ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!

"ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ..."
Ενώ γράφει σε άρθρο του χαρακτηριστικά: «(...)Όσο πιο διευρυμένο είναι το πλαίσιο της κριτικής και όσο πιο ελεύθερα ασκείται τόσο περισσότερο εμπεδωμένη είναι η Δημοκρατία στο Λαό, τόσο μεγαλύτερη νομιμοποίηση αποκτούν οι θεσμοί(...)» !!!



Η ελευθερία της έκφρασης σημαντικότερη από την κριτική σε βάρος δικαστικών λειτουργών, ακόμη και την κακόβουλη!


Τολμηρή και απόλυτα ταυτισμένη με τις δημοκρατικές ελευθερίες η αποψη του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη, που ανοίγει τα όρια της κριτικής σε βάρος δικαστικών λειτουργών, καθώς πιστεύει ότι: "Η υιοθέτηση μιας τυφλής συντεχνιακής λογικής θα ανέκοπτε κάθε προσπάθεια προσέγγισης της κοινωνίας και θα ακύρωνε τον εξωστρεφή προσανατολισμό των τελευταίων ετών".

Σε άρθρο του, με τίτλπ "Τα όρια της κριτικής σε βάρος δικαστικών λειτουργών και ο ρόλος των Δικαστικών Ενώσεων", αναφέρει:

"Θεμελιώδης δημοκρατική κατάκτηση είναι η ελευθερία έκφρασης του πολίτη και η ανεμπόδιστη άσκηση κριτικής. Αντικείμενο της κριτικής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Ιδιαίτερη ωστόσο αξία αποκτά η κριτική όταν στρέφεται εναντίον φορέων της κρατικής εξουσίας. Όσο πιο διευρυμένο είναι το πλαίσιο της κριτικής και όσο πιο ελεύθερα ασκείται τόσο περισσότερο εμπεδωμένη είναι η Δημοκρατία στο Λαό, τόσο μεγαλύτερη νομιμοποίηση αποκτούν οι θεσμοί. Εισαγωγικά μπορούμε να ομολογήσουμε ότι ενώ είναι δυσάρεστη σε προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο, είναι απόλυτα αναγκαία σε επίπεδο θεσμικό.

Στη συνήθη σύγκρουση ανάμεσα στην ελευθερία έκφρασης και στην προστασία της προσωπικότητας η στάση των κοινωνιών παραλλάσει ανάλογα με την παράδοση και τα ιστορικά βιώματα. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το περισσότερο φιλελεύθερο στον κόσμο στα ζητήματα ελεύθερης έκφρασης και ανεμπόδιστης κριτικής, θεωρεί ότι «ο διάλογος πάνω σε δημόσια θέματα πρέπει να είναι χωρίς αναστολές, ζωηρός και ανοιχτός στα πάντα». Κάθε άποψη, κάθε ιδέα, ακόμα και η πιο εξωφρενική ή αστήριχτη, έχει τη θέση της στην αγορά των ιδεών (Χρ. Βρεττού, Η αιχμηρή κριτική ως συνταγματικό δικαίωμα, έκδ. Νομική Βιβλιοθήκη). Στην υπόθεση The New York Times v. Sullivan το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η προστασία του λόγου υπερτερεί έναντι της προστασίας της υπόληψης των δημοσίων προσώπων, εκτός από την περίπτωση της συκοφαντικής δυσφήμησης. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ !!!

 


Στο σφυρί γραφεία, διαμερίσματα, παραθαλάσσια οικόπεδα, πρώην Ειρηνοδικεία...μέχρι και ιαματικές πηγές !!!


Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ) συνεχίζει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Αuction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr, με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για επτά νέα ακίνητα.


Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου 2021.

ΕΛΛΑΔΑ: Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ !!!

 



Μόνο ως μπανανία του ίντερνετ μπορεί να χαρακτηριστεί η Ελλάδα και δεν είναι υπερβολή. Είναι διαπίστωση. Γιατί από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Από την ποιότητα του σήματος στα κινητά; Από την ποιότητα της εξυπηρέτησης των πελατών όπου τα παράπονα ειδικά για εταιρείες είναι τεράστια; Ή τέλος από τις τιμές και τις παράλογες χρεώσεις με τα 5ψήφια αν δεν έχει προβλέψει κανείς να βάλει φραγή.

Είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν αστικές και ημιαστικές περιοχές που να έχουν ταχύτητα 1 ναι ΕΝΑ, το γράφουμε και αριθμητικά και ολογράφως γιατί να μην θεωρήσει κανείς ότι πρόκειται περί λάθους, Mbps. Τέτοιες ταχύτητες ντροπή δεν πρέπει να υπήρχαν ούτε τότε που συνδεόταν ο κόσμος με αναλογική γραμμή και μόντεμ και άκουγε τον χαρακτηριστικό εκείνο ήχο που του έδειχνε ότι συνδέθηκε!!!! Προϊστορικά πράγματα δηλαδή!!

Τι να γράψει κανείς δε για την εξυπηρέτηση πελατών όπου για να λυθεί κάποιο πρόβλημα περιμένουν ακόμη και μήνες; Άσε τι τραβά κανείς να μιλήσει με άνθρωπο και ‘οχι με μηχάνημα.

Δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνος, ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ & ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΒΕΝΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ !!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

 



Για ημιθανή οικονομία κάνουν λόγο εκπρόσωποι της εστίασης (εστιατόρια αλλά και ταχυφαγεία), με τον τζίρο των αλυσίδων να έχει υποχωρήσει κατά 60% και τα σενάρια να θέλουν το κλείσιμο των καταστημάτων από τις 10 το βράδυ λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), Γιώργο Καββαθά, η εστίαση σήμερα καταγράφει πτώση του τζίρου περί το 60% ενώ υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι αυτής, που η μείωση ξεπερνά το 90%.

«Ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης καταγράφει απώλειες της τάξης του 57% με 58%, ενώ ορισμένοι κλάδοι. όπως τα κλαμπ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, catering κλπ, η μείωση του τζίρου φτάνει το 95%», αναφέρει ο κ. Καββαθάς, ο οποίος κάνει λόγο για έναν κλάδο που αριθμεί 45.000 καταστήματα, εκ των οποίων τα 25.000 καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα.

Αν και δεν έχει υπολογιστεί ο αριθμός των καταστημάτων του κλάδου που έχει κατεβάσει ρολά, εντούτοις όπως επισημαίνει ο κ. Καββαθάς, είναι πολλά και μπορεί πολύ εύκολα να το διαπιστώσει κανείς αν κάνει βόλτα στους δρόμους της Αθήνας.

«Ακόμη και παραδοσιακά εστιατόρια με ιστορία αρκετών χρόνων, έχουν κλείσει», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ίδια είναι η εικόνα ΄που επικρατεί και στην αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου η πτώση για τις επιχειρήσεις του κλάδου ξεκινά από το 40% και φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 80%.

Μάλιστα οι περισσότερες επιχειρήσεις προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, οι οποίες όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι τους «θα προχωρήσουν, θέλοντας και μη».

Πτώση 40% στον τζίρο της μαζικής εστίασης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ;;;

 



Σκέψεις για υποχρεωτική μείωση ενοικίων και στις περιοχές με βαθμό επικινδυνότητας 3


Λίγο η απροθυμία των ιδιοκτητών ακινήτων να προχωρήσουν σε εθελοντικές μειώσεις ενοικίων, λίγο και η εξάπλωση του κορωνοϊού που βάζει όλο και περισσότερες περιοχές στον προθάλαμο της καραντίνας, το υπουργείο Οικονομικών αρχίζει να κάνει σκέψεις για επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40%, όπως δηλαδή εφαρμόστηκε και στην περίοδο του Lockdown.

Με φόντο το γενικό Lockdown στη Γαλλία αλλά και τα απανωτά ρεκόρ των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να “αποθαρρύνεται” από το πλαίσιο της εθελοντικής μείωσης των ενοικίων και εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων σε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης πραγματικής οικονομίας.

Δηλαδή η μείωση των ενοικίων θα είναι υποχρεωτική και θα επιβάλλεται παράλληλα με τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων την επιστρεπτέα προκαταβολή, το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασια και τις άλλες παρεμβάσεις που ήδη εφαρμόζονται στις περιοχές που μπαίνουν σε στο επίπεδο 4.

Αυτό που συζητιέται στο υπουργείο Οικονομικών είναι να επιβάλλεται υποχρεωτική μείωση ενοικίων και στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3 αν και για την ώρα δεν έχουνε ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

 


Αποχαιρέτα την τράπεζα που ξέρεις


Του Βασίλη Παζόπουλου

Χθες(σ.σ. 26/10) το απόγευμα, κάποιος πραγματοποίησε δύο εμβάσματα συνολικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1.200.000.000 δολάρια) σε bitcoin. Οι τραπεζίτες ακόμα ξύνουν το κεφάλι τους, αναρωτώμενοι πώς μπόρεσε να γίνει η μεταβίβαση με μόλις 3 ευρώ προμήθεια και με παγκόσμιο τελικό διακανονισμό σε λιγότερο από μία ώρα.

Η απάντηση είναι απλή: Μόνο μια ανώτερη μορφή χρήματος μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Φανταστείτε να γινόταν αυτό το έμβασμα σε μια τράπεζα πόσο θα κόστιζε, πόσος καιρός και πόσες διατυπώσεις θα απαιτούνταν, αν ήθελε να τα στείλει μέσα στην ίδια χώρα. Αν ήταν έμβασμα προς τράπεζα του εξωτερικού, πολύ πιθανό να χρειάζονταν μήνες, αν όχι χρόνια.

Αν μάλιστα αφορούσε φυσικό χρυσό, η μετακίνηση τέτοιας ποσότητα θα απαιτούσε ένοπλους φρουρούς, θωρακισμένα αυτοκίνητα, ναυλωμένο τζετ. Εκτός από το κόστος, θα χρειάζονταν ημέρες μόνο για τον σχεδιασμό ασφάλειας.

Οι αλλαγές είναι τεκτονικές

Η πτώση των μετρητών και η άνοδος των ψηφιακών νομισμάτων δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Κάθε τράπεζα, κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, θέτει στον εαυτό του την ίδια ερώτηση: τι θα κάνουμε με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Η μεταστροφή της εμβληματικής JP Morgan δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Από «το Bitcoin είναι απάτη και θα έχει άσχημο τέλος» του 2017, στην τελευταία της έκθεση συγκρίνει το Bitcoin με τον χρυσό και αναφέρει πως οι millennials θα το οδηγήσουν σε νέα υψηλά.

Σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, ο S&P 500 σήμερα βρίσκεται ελάχιστα πάνω από το σημείο που ξεκίνησε. Όμως δεν είχαν όλες οι μετοχές παρόμοια πορεία. Άλλες ανέβηκαν με κλίση αγριεμένου πολεμικού αεροσκάφους, ενώ άλλες βρίσκονται σταθερά κάτω από το 0%, θυμίζοντας πορεία βυθισμένου υποβρυχίου.

"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ & ΣΤΑΜΑΤΗ !!! ΠΛΗΡΩΣΤΕ 20.000€ ΑΜΕΣΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ !!!

ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Είναι φτωχοί είπε ο δικηγόρος τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είχαν να πληρώσουν ούτε για το παράβολο...



Του Άρη Σπίνου 

Σε ποινή κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και ο πρώτος ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα από κοινού.

Το Δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά το «χρυσό» ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG, μέσω του οποίου έμπαιναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζονται να λαμβάνουν, ο πρώτος ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 Ελβετικών Φράγκων και η Σταμάτη 30,167,60 ελβετικών φράγκων το χρόνο.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΜΠ ΜΕ DEUTSCHE BANK & FORTRESS !!!! ΤΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 270.000.000$ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !!!

 


Του Nicholas Reimann(Forbes)


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει γλιτώσει από το 2010 και μετά χρέη ύψους 287 εκατ. δολαρίων. Αυτό υποστηρίζουν οι New York Times σε ανάλυσή τους, επικαλούμενοι τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου. Η εφημερίδα μάλιστα προσθέτει ότι τα χρήματα που "χάρισαν" στον Τραμπ οι δανειστές του θα έπρεπε να υπολογιστούν ως φορολογητέα έσοδα, όμως ο πρόεδρος κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αποφύγει ακόμη και την καταβολή αυτών των φόρων.

Τα "χαρισμένα” χρέη αφορούσαν ως επί το πλείστον την κατασκευή ενός ουρανοξύστη 92 ορόφων στο Σικάγο, ο οποίος ολοκληρώθηκε ακριβώς τη χρονιά που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Καθώς η κρίση κλώνισε την παγκόσμια οικονομία, ο Οργανισμός Τραμπ δεν μπόρεσε να πωλήσει πολλά από τα αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων διαμερίσματα που είχε στον ουρανοξύστη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Για την ανέγερση του εν λόγω ουρανοξύστη, ο Τραμπ είχε λάβει, μέσω δύο Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, δάνεια ύψους άνω των 700 εκατ. δολαρίων από τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και το private equity Fortress Investment Group.

Ο Τραμπ, όμως, όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη αυτά στη λήξη τους, αλλά αντίθετα κατέθεσε επιπλέον και μήνυση σε βάρος της Deutsche Bank, κάνοντας λόγο για "ληστρικές πρακτικές δανεισμού" και ζητώντας αποζημίωση 3 δισ. δολαρίων.

Οι πιστωτές του Αμερικανού προέδρου, γνωρίζοντας τη φιλοδικία του Τραμπ αλλά και την τάση του να διατυμπανίζει τις διαμάχες του, επέλεξαν να διαπραγματευτούν μαζί του και να καταλήξουν σε έναν διακανονισμό στο πλαίσιο του οποίου "χάρισαν” στον Τραμπ χρέη 270 εκατ. δολαρίων.

Τα διαγραφέντα χρέη στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρούνται ως εισόδημα, αλλά ο Τραμπ, σύμφωνα με τους Times, επικαλούμενος τεράστιες απώλειες εσόδων που εμφάνισαν οι άλλες επιχειρήσεις της αυτοκρατορίας του, απέφυγε να καταβάλει στο κράτος σχεδόν το σύνολο των φόρων που αντιστοιχούσαν σε αυτά τα διαγραμμένα χρέη.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ !!!

 



ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ" ΜΟΝΟ...ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS !!!

"ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ"
Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο 98.4 !!!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!! 201 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, 559 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Η ακτινογραφία της Δικαιοσύνης στην Ε.Ε.


Την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της Δικαιοσύνης στην Ευρώπη αναλύει συγκεκριμένα η ετήσια έκθεση αξιολόγησης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2020 που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα (βάσει στοιχείων του 2018).

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, για άλλη μία φορά αποτυπώνεται πως η εκδίκαση κάποιας υπόθεσης απαιτεί πολύ περισσότερες ημέρες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι ενδεικτικό πως σε αστικές υποθέσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε. απαιτούνται 201 ημέρες για την εκδίκασή τους, ενώ στην Ελλάδα φτάνουν τις 559 ημέρες σε πρωτόδικο βαθμό και σε υψηλότερο, όπως έφεση, κυμαίνονται στις 662 ημέρες (στην Ε.Ε. είναι 141) και σε ανώτατο επίπεδο τις 331 ημέρες (μέσος όρος Ε.Ε. οι 207 ημέρες).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις διοικητικές υποθέσεις. Στις 601 ημέρες η εκδίκαση στη χώρα μας έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου τις 241 ημέρες, σε δεύτερο βαθμό 583 ημέρες (209 στην Ε.Ε.), ενώ… εντυπωσιακή είναι η απόδοση της Ελλάδας στο ανώτατο επίπεδο όπου απαιτούνται 1.264 ημέρες σε σχέση με το μέσο όρο των 228 ημερών στις χώρες της Ε.Ε.

Τα προβλήματα στο δικαστικό σύστημα αποτυπώνονται και ως προς τους λειτουργούς και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτούς. Με μέσο όρο 17,7% για τους δικαστές (αναλογία ανά 100.000 κατοίκους), το ποσοστό για τη χώρα ανέρχεται στο 26,8%, στο διοικητικό προσωπικό των δικαστών ο μέσος όρος είναι 60,9% και στην Ελλάδα 38,9%, ο αριθμός των εισαγγελέων σε άλλες χώρες είναι στο 11,2% και εδώ στο 5,4%, ενώ η συντριπτική διαφορά είναι στους δικηγόρους. Το ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 123%, ενώ στη χώρα μας αγγίζει το 400%!!

Στις δαπάνες για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, βέβαια, είμαστε πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρά το γεγονός πως στην επιβολή δικαστικών φόρων εκφεύγουμε και φτάνουμε στο διπλάσιο σχεδόν των άλλων χωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ !!!

 



Μια ενδιαφέρουσα απόφαση της Ιταλικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων



Ο Δήμος του Greve in Chianti της Τοσκάνης ανακάλυψε ότι μια υπάλληλός του είχε δηλώσει ανακριβώς, κατά το χρόνο της πρόσληψής της, ότι δεν αντιμετώπιζε ποινικές εκκρεμότητες. Η υπάλληλος απολύθηκε και προσέφυγε στα δικαστήρια. Ο Δήμος ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο και ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη σχετική πράξη, όπως υποχρεωνόταν από τη νομοθεσία.

Στην αναρτηθείσα πράξη αναφερόταν το ένδικο βοήθημα που είχε ασκηθεί από την υπάλληλο καθώς και η διοικητική πράξη της απόλυσης, με αναφορά στην τυπική προϋπόθεση της πρόσληψης, ήτοι ότι ο υπάλληλος δεν έπρεπε να αντιμετωπίζει ποινικές εκκρεμότητες. Το ονοματεπώνυμο της υπαλλήλου αναφερόταν με τα αρχικά του.

Η υπάλληλος προσέφυγε στην ιταλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, καταγγέλλοντας την παράνομη επεξεργασία των δεδομένων της και δη εκείνων του άρθρου 10 ΓΚΠΔ, που αναφέρονται σε ποινικές καταδίκες ή αδικήματα. Ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία της είχαν αναρτηθεί ανωνυμοποιημένα και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίησή της. Η Αρχή δικαίωσε την υπάλληλο.

Σύμφωνα με την Garante:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΔ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ !!!

 



"Παγώνει" η πληρωμή του ΦΠΑ για τον Οκτώβριο για τις περιοχές που βρίσκονται σε "κόκκινο" συναγερμό, δηλ. στο επίπεδο "4" λόγω κορονοϊού , με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Α. Βεσυρόπουλου. 

Σύμφωνα με την απόφαση παρατείνονται μέχρι και την 30-04-2021, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές) που λήγουν ή έληξαν από 01-10-2020 έως 30-10-2020, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής ΦΠΑ που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα, βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30-10-2020 για τις επιχειρήσεις που σωρευτικά έχουν:

α) ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20-03-2020 από τους αναφερόμενους στο συνημμένο πίνακα, ο οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20-03-2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, τα οποία είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20-03-2020 και

β) έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.64450/11.10.2020 (Β’ 4484) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΣΧΕΔΟΝ 400.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΦΕΙΛΗ ΕΩΣ...1 ΕΥΡΩ !!!

 



Απίστευτο και όμως… λογιστικό !!! Στις λίστες των οφειλετών της εφορίας εμφανίζονται, 395.240 ΑΦΜ που χρωστούν ποσά χαμηλότερα του… 1 ευρώ !!!

Ο αριθμός των… οφειλετών αυτών αντιστοιχεί στο 10,41% του συνόλου των οφειλετών της Φορολογικής Διοίκησης που προσεγγίζουν τα 4 εκατομμύρια.

Για καθαρά λογιστικούς λόγους οι οφειλές αυτού του τόσο χαμηλού ύψους δεν διαγράφονται από τα πληροφοριακά συστήματα TAXIS και ΤΑΧΙSnet. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει μεν ότι ποσά οφειλών κάτω από ένα πολύ χαμηλό ύψος δεν βεβαιώνονται και δεν αναζητούνται από τις φορολογικές αρχές, όμως αυτό δεν είναι ένας γενικός κανόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιπτώσεις των 395.240 φορολογουμένων με τα κάτω του 1 ευρώ χρέη προέκυψαν εκ των υστέρων εξαιτίας ελλειπών πληρωμών που πραγματοποίησαν, άθελά τους ορισμένες φορές, οι φορολογούμενοι.

ΝΣΚ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο GDPR !!!








Μεταστροφή της νομολογίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους


Τον Ιούλιο του 2019 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 20/2019 απόφασή της.

Στην απόφαση αυτή, η Αρχή εκλήθη να διαχειριστεί έναν καταιγισμό αιτημάτων, σε υπόθεση πιστοποίησης αναπηρίας από Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α.

Η Αρχή απέρριψε το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων της καταγγελίας, όμως διαπίστωσε την παραβίαση των δικαιωμάτων πρόσβασης και ενημέρωσης του Ν.2472/1997:

«Αντιθέτως, προέκυψε ότι παραβιάσθηκε το προβλεπόμενο από τις διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του ν. 2472/1997 δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης της καταγγέλλουσας από τον ΕΦΚΑ σχετικά με τα ονόματα των ιατρών–μελών του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., καθώς το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να γνωρίζει, μεταξύ άλλων, την ταυτότητα και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας και/ή του εκπροσώπου αυτού (βλ. άρθρο 11 παρ. 1 εδ. α’ ν. 2472/1997), όπως και κάθε προσώπου που απασχολείται στον υπεύθυνο επεξεργασίας και προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων προκειμένου να εκπληρώσει τα καθήκοντα του υπευθύνου επεξεργασίας, χωρίς βεβαίως να είναι εκτελών την επεξεργασία» [σκ.9]

Τον Οκτώβριο του 2019, η Γενική Διεύθυνση Παροχών και Υγείας του Ε.Φ.Κ.Α. ζήτησε διευκρινίσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ως προς τα όρια και τον τρόπο εφαρμογής των διαπιστώσεων της Αρχής:

ΕΞΑΡΣΗ ΣΤΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ !!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ !!!

 



Πώς να προστατευτείτε από απάτες με τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες


Γράφει η Κέλλυ Ιωάννου, 
Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)- Κλινική Εγκληματολόγος - Σύμβουλος Οικογένειας - Υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Essex

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πάνω από 76 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες προς πώληση στο σκοτεινό διαδίκτυο; Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στα ύψη καθ 'όλη τη διάρκεια του 2019 και το πρόβλημα διαρκώς επιδεινώνεται. Κι ενώ οι απατεώνες εργάζονται προσεκτικά για να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία, υπάρχουν τρόποι να μεριμνήσετε για την προστασία σας από επικείμενες απειλές.

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση εξαπάτησης συμπολίτη μας, απ' τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου αφαιρέθηκαν 18.530 ευρώ, παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές ώστε να μάθετε πώς μπορείτε να αποτρέψετε τέτοιου είδους απάτες.

Οι πιο κοινές απάτες με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες που πρέπει να γνωρίζετε

Το πρώτο βήμα για την προστασία σας είναι να γνωρίζετε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι απάτες που πρέπει να προσέξετε. Η αναγνώριση των πιθανών ενδείξεων μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε.

1.Συσκευές ανίχνευσης πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών (skimming)

ΕΔΔΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ !!!

 



Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ), με την οποία δικαστής προσέφυγε κατά ανωτέρων του δικαστικών λειτουργών και δικαιώθηκε για αρνητικές εκθέσεις αξιολόγησης που τον οδήγησαν σε πειθαρχική καταδίκη και εμπόδισαν την ανέλιξή του.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ «ο δικαστής έχει δικαίωμα άσκησης κριτικής των εκθέσεων αξιολόγησης του των ανώτερων δικαστών οι οποίες ενδέχεται να εμποδίσουν την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Η απαγόρευση κριτικής της έκθεσης επιθεώρησης του από δικαστή συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης».

Στο ΕΔΔΑ προσέφυγε πολωνός δικαστής που… τόλμησε να χαρακτηρίσει μεροληπτική την αρνητική έκθεση επιθεώρησής του, η οποία του κόστισε την προαγωγή του. Ακολούθησε η πειθαρχική καταδίκη του για την οποία το Στρασβούργο κρίνει ότι παραβίασε την ελευθερία έκφρασής του καθώς ο ελεγχόμενος δικαστής έχει δικαίωμα άσκησης κριτικής των εκθέσεων των ανωτέρων δικαστικών.

«Το Δικαστήριο του Στρασβούργου με την παρουσιαζομένη απόφαση επεκτείνει το πλαίσιο της δυνατότητας άσκησης κριτικής των δικαστών, με βάση την ελευθερία της έκφρασης, και στις εκθέσεις αξιολόγησής τους από ανώτερους δικαστικούς, όταν η κριτική στηρίζεται σε πραγματική βάση» σχολιάζει στο dikastiko.gr ο Ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης.

Οι δικαστές του ΕΔΔΑ στην απόφαση του που δικαιώνουν τον Πολωνό συνάδερφό τους, επιδικάζοντας του ποσό 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επαναλαμβάνουν ότι τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος δικαιοσύνης, εμπίπτουν στο δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο, εν προκειμένω, αποφαίνονται ότι οι παρατηρήσεις του προσφεύγοντος στην έκθεση επιθεώρησης δεν αφορούσαν την άσκηση της δικαστικής λειτουργίας, αλλά αφορούσαν ένα εσωτερικό στάδιο της διαδικασίας προαγωγής του. Επιπλέον το Στρασβούργο διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένες κρίσεις αξίας, εμπίπτουν στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης του προσφεύγοντος και έτσι τα εγχώρια Δικαστήρια δεν πέτυχαν δίκαιη ισορροπία μεταξύ της ανάγκης προστασίας της δικαστικής εξουσίας και της ανάγκης προστασίας του δικαιώματος του προσφεύγοντος στην ελευθερία έκφρασης.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!! ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Το μεγάλο κόλπο με τα funds που θα αρπάξουν κάθε περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων


Τα funds που εμπλέκονται στο μεγάλο κόλπο και έχουν αγοράσει τα δάνεια των Ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί, ετοιμάζουν τα τσουβάλια για το χρήμα. Και ήδη άργησαν να εισπράξουν.
Και φυσικά δεν κρατιούνται ούτε οι υπόλοιποι που είναι μπλεγμένοι στο κόλπο.

Το άνοιγμα λοιπόν στοχευμένα των υποθηκοφυλακείων, πρωτοδικείων και λοιπά εν μέσω πανδημίας, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ειδικά στην περίπτωση που σύμφωνα με τις καταγγελίες ακόμα και από το βήμα της βουλής, μέσα στο κόλπο είναι σκοτεινά πρόσωπα που συνδέονται με τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης.

Για να ξαναεξηγήσουμε το μέγεθος του σκανδάλου, θα υπενθυμίσουμε ότι αυτοί οι σκοτεινοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, που κανείς δεν ξέρει τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται από πίσω, αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια για ένα κομμάτι ψωμί από τις τράπεζες, ακριβώς επειδή οι τράπεζες δεν μπορούσαν να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία. Δηλαδή, τα κόκκινα δάνεια απαξιώθηκαν και πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τίμες, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση απαγόρευε στις τράπεζες να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια που υπήρχαν ως εγγύηση. Όχι φυσικά επειδή η κυβέρνηση είχε προστατεύσει τους δανειολήπτες, όπως αποδεικνύεται! Αντίθετα, έπρεπε τα Funds που κανείς δεν ξέρει ποιος κρύβεται από πίσω, να αγοράσουν τα δάνεια σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, αφού γνώριζαν πως θα πολλαπλασιαστούν τα χρήματά τους. Το πως το γνώριζαν, θα πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας της δικαιοσύνης. Πως δηλαδή γνώριζαν ότι με το που έρθουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση ως εκ θαύματος θα άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας;
SSL Certificates