.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΜΠ ΜΕ DEUTSCHE BANK & FORTRESS !!!! ΤΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 270.000.000$ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !!!

 


Του Nicholas Reimann(Forbes)


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει γλιτώσει από το 2010 και μετά χρέη ύψους 287 εκατ. δολαρίων. Αυτό υποστηρίζουν οι New York Times σε ανάλυσή τους, επικαλούμενοι τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου. Η εφημερίδα μάλιστα προσθέτει ότι τα χρήματα που "χάρισαν" στον Τραμπ οι δανειστές του θα έπρεπε να υπολογιστούν ως φορολογητέα έσοδα, όμως ο πρόεδρος κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αποφύγει ακόμη και την καταβολή αυτών των φόρων.

Τα "χαρισμένα” χρέη αφορούσαν ως επί το πλείστον την κατασκευή ενός ουρανοξύστη 92 ορόφων στο Σικάγο, ο οποίος ολοκληρώθηκε ακριβώς τη χρονιά που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Καθώς η κρίση κλώνισε την παγκόσμια οικονομία, ο Οργανισμός Τραμπ δεν μπόρεσε να πωλήσει πολλά από τα αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων διαμερίσματα που είχε στον ουρανοξύστη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Για την ανέγερση του εν λόγω ουρανοξύστη, ο Τραμπ είχε λάβει, μέσω δύο Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, δάνεια ύψους άνω των 700 εκατ. δολαρίων από τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και το private equity Fortress Investment Group.

Ο Τραμπ, όμως, όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη αυτά στη λήξη τους, αλλά αντίθετα κατέθεσε επιπλέον και μήνυση σε βάρος της Deutsche Bank, κάνοντας λόγο για "ληστρικές πρακτικές δανεισμού" και ζητώντας αποζημίωση 3 δισ. δολαρίων.

Οι πιστωτές του Αμερικανού προέδρου, γνωρίζοντας τη φιλοδικία του Τραμπ αλλά και την τάση του να διατυμπανίζει τις διαμάχες του, επέλεξαν να διαπραγματευτούν μαζί του και να καταλήξουν σε έναν διακανονισμό στο πλαίσιο του οποίου "χάρισαν” στον Τραμπ χρέη 270 εκατ. δολαρίων.

Τα διαγραφέντα χρέη στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρούνται ως εισόδημα, αλλά ο Τραμπ, σύμφωνα με τους Times, επικαλούμενος τεράστιες απώλειες εσόδων που εμφάνισαν οι άλλες επιχειρήσεις της αυτοκρατορίας του, απέφυγε να καταβάλει στο κράτος σχεδόν το σύνολο των φόρων που αντιστοιχούσαν σε αυτά τα διαγραμμένα χρέη.

Ο Άλαν Γκάρτεν, δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, δήλωσε πάντως στους New York Times ότι ο Τραμπ κατέβαλε κανονικά όλους τους φόρους που όφειλε για τα χρέη που διαγράφηκαν.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολύ μεγαλύτερα βάρη. Ειδικότερα, ο Τραμπ φέρεται επί του παρόντος να βαρύνεται με χρέη άνω του 1 δισ. δολαρίων, με αρκετά εξ αυτών, αξίας εκατοντάδων εκατ. δολαρίων, να ωριμάζουν το επόμενο έτος. Επομένως, οι πιστωτές του, ενδεχομένως να αναγκαστούν να καταθέσουν αγωγές κατάσχεσης, είτε να λάβουν άλλες νομικές δράσεις εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν ο Τραμπ επανεκλεγεί.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα διαγραφέντα χρέη του Τραμπ, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς έχει διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πρόεδρος τήρησε το γράμμα του νόμου και κατέβαλε τους αναλογούντες φόρους.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε φόρο εισοδήματος μόλις 750 δολαρίων για τα έτη 2016 και 2017, σύμφωνα με το άρθρο-”βόμβα” που δημοσίευσαν οι New York Times τον προηγούμενο μήνα, κάτι βέβαια που ο Τραμπ αρνήθηκε.

Μάλιστα, ο Τραμπ, παρότι πρόεδρος, "έσπασε” τη συνήθη πρακτική και αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το τι μπορεί να "κρύβουν" τα αρχεία της εφορίας του. Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις αφού όμως προηγουμένως η έρευνα της Εσωτερικής Υπηρεσίας Εσόδων (IRS) αποφανθεί εάν μπορεί να κρατήσει την επιστροφή φόρου ύψους 72,9 εκατ. δολαρίων που έλαβε από την κυβέρνηση.

Παρότι δεν υπάρχει νόμος που να εμποδίζει τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του νωρίτερα, ο ίδιος δήλωσε ότι θα ήταν παράλογο να αποκαλύψει τα στοιχεία αυτά ενόσω βρίσκεται υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates