.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η 4η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Μετά την προχθεσινή αποκάλυψη για την διορία της ΕΚΤ στην Τράπεζα Πειραιώς, για ενίσχυση των κεφαλαίων της μέχρι την 31/12/2018, η 4η ανακεφαλαιοποίηση είναι πλέον δεδομένη και προ των πυλών, για όλες τις 4 συστημικές τράπεζες. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η κατεπείγουσα μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τις τράπεζες, από τον Γ. Δραγασάκη, στον Α. Φλαμπουράρη, δλδ απευθείας στο Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Στο Φλαμπουράρη πέρασαν οι τράπεζες – Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον τραπεζικό τομέα

Αναδιατάξεις στην κατανομή του κυβερνητικού έργου ως προς τις αρμοδιότητες επί των τραπεζών αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο δυο εκ των πιο στενών του συνεργατών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διατηρεί τον συντονισμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά παύει πλέον να έχει την ευθύνη για τα ζητήματα του τραπεζικού τομέα. Σύμφωνα με πρωθυπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανατίθεται στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. 


Ετσι, η αρμοδιότητα για τα χρηματοπιστωτικά προστίθεται σε άλλες τρεις που είχαν ανατεθεί στον κ. Φλαμπουράρη και αφορούσαν :

ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΔΝΤ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Απύθμενο το θράσσος του κρατικοδίαιτου διοικητή της ΤτΕ, που πληρώνεται εδώ και 30 χρόνια από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να έχει κολήσει ποτέ στην ζωή του ούτε ένα ένσημο στον ιδιωτικο τομέα, που τόσο λέει ότι αγαπάει και εμπιστεύεται !!! 



Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε εκστρατεία προκειμένου να πείσει τους δανειστές ότι είναι αχρείαστη η περικοπή των συντάξεων το 2019, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται ανοιχτά πλέον και ενώπιον ξένων παραγόντων υπέρ της εφαρμογής του μέτρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin», μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος με κεντρικό θέμα τις επενδύσεις, ο Γ. Στουρνάρας διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψή του υπέρ της περικοπής των συντάξεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν 60 διπλωμάτες διαφόρων χωρών, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών φορέων, οι οποίοι εξεπλάγησαν ακούγοντας τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας να κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή από αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, συντασσόμενος ουσιαστικά με τις θέσεις του ΔΝΤ.



ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΣΤΟ 26,9% Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επιβλήθηκαν 1.049 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.



Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) πραγματοποίησαν από την 1η Μαΐου έως την 31η Αυγούστου 2018, 4.815 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Κατόπιν διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, επιβλήθηκαν 1.049 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το σύνολο των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, το ποσοστό των παραβατικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 26,9%.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Σ.ΕΠ.Ε. θα διαρκέσει μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Γ.ΚΥΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 600.000€ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισε, μόλις χθες, να άρει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, για μη καταβληθείσες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.



Η απόφαση, ως είθισται, κοινοποιήθηκε ήδη στον ίδιο τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Στην απόφαση λαμβάνεται υπόψη ότι, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Κύρτσου, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνάρτηση με ποινική διαδικασία λόγω μη καταβολής χρεών (άνω των 200.000 ευρώ) προς το Δημόσιο.

ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Το σχέδιο της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να εξοικονομήσει περίπου 75 εκατ. ετησίως από τη μείωση της επικούρησης, προκαλώντας δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων και «κλέβοντας τις εισφορές των εργαζομένων και συνταξιούχων», καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας.



Σύμφωνα με την καταγγελία της «Πρότασης Προοπτικής», «σε συνάντηση του νέου Δ/νοντος Συμβούλου Μυλωνά με εκπροσώπους του Συλλόγου Συνταξιούχων αρχές Σεπτέμβρη, αλλά και με το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ στις 16/9, η πρόταση της τράπεζας εξειδικεύτηκε ως εξής: το 25% της παροχής να δίνεται από τον ΕΦΚΑ (χωρίς μάλιστα η Εθνική να δώσει καθόλου χρήματα και επομένως να επιβαρυνθεί κι άλλο ο ενιαίος φορέας) και το 25% να δίνεται από νέο επαγγελματικό ταμείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των παροχών του. Δηλαδή, μείωση της επικούρησης κατά 50%».

Η Εθνική λοιπόν, συνεχίζει η ανακοίνωση «για επικούρηση σχεδιάζει να καταβάλλει ως 35 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ μέχρι το 2017 έδινε 110 εκ. περίπου. Θα εξοικονομήσει περίπου 70%, κλέβοντας τις εισφορές των εργαζομένων και συνταξιούχων. Έτσι, απαλλάσσεται από όλες τις υποχρεώσεις της έναντι του ΛΕΠΕΤΕ, φορτώνει τον ΕΦΚΑ, μειώνει και την εργοδοτική εισφορά για τους νυν εργαζόμενους στο επαγγελματικό ταμείο. Εξοικονόμηση δηλαδή πάνω στις πλάτες μας!»

Οι εργαζόμενοι της τράπεζας στηλιτεύουν και την στάση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζουν «χαϊδευτική απέναντι στην τράπεζα, όπως σε όλους τους τραπεζίτες που έχουν γλιτώσει από τα επικουρικά τους ταμεία με παρόμοιες μεθοδεύσεις, λέγοντας «βρείτε τα» και αφήνοντάς την στο απυρόβλητο. Το σενάριο ένταξης στο ΕΤΕΑΕΠ-ΕΦΚΑ βάζει σε κίνδυνο και το Ταμείο Αυτασφάλειας (εφάπαξ) και σημαίνει νέα δραματική μείωση όλων των επικουρικών, κι όχι μόνο των συνταξιούχων της Εθνικής! Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε, που διακηρύσσει η ΕΕ και σιγοντάρει η κυβέρνηση: η επικουρική στην Ελλάδα να είναι για όλους 50-100 ευρώ μέχρι το 2021!»

ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: ΜΝΗΜΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ..."ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ" !!!

ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΔΙΣ ΥΠΟΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:



ΝΕΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !!!


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ;;;
Γιατί δεν περισσεύει ούτε για τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεο-άστεγους που δημιούργησαν τα μνημόνια ;;; Τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή ;;;


ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΝΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η NOVARTIS & Η DEPUY ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΜΙΖΕΣ: ΕΠΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΛΑΔΩΝΕ Η SMITH & NEPHEW !!!

ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΝΕΙΣ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έκδοση δικαστικής προσφυγής 22252/6
Λογιστική και Ελεγκτική Έκδοση Νο. 3363/6
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά Smith & Nephew PLC, Πολιτική Δράση αριθ. 1: 12-CV-00187 (DDC) (GK) 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε(σ.σ. 6/2/2012) μια συμφωνία με την Smith & Nephew PLC για να επιλύσει τα τέλη SEC ότι η παγκόσμια εταιρεία ιατρικών συσκευών παραβίασε τον νόμο περί αλλοδαπών πρακτικών περί αλλοίωσης (FCPA) όταν οι θυγατρικές της δωροδοκούν δημόσιους γιατρούς στην Ελλάδα για περισσότερο από μια δεκαετία. Η Smith & Nephew PLC, με έδρα το Λονδίνο, Αγγλία, είναι μια παγκόσμια εταιρεία ιατρικών συσκευών με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Η SEC ισχυρίζεται ότι δύο από τις θυγατρικές της Smith & Nephew PLC, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής θυγατρικής της, Smith & Nephew Inc., από το 1997 έως τον Ιούνιο του 2008, χρησιμοποίησαν έναν διανομέα για να δημιουργήσουν ένα αχρησιμοποίητο ταμείο για να κάνουν παράνομες πληρωμές σε δημόσιους γιατρούς που απασχολούνται από κυβερνητικά νοσοκομεία ή φορείς στην Ελλάδα. Η Smith & Nephew PLC συμφώνησε να διακανονίσει τα τέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πληρώνοντας περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους απογοήτευσης και προκατάληψης. Η θυγατρική της Smith & Nephew της PLC, Smith & Nephew Inc., συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίλυση παράλληλων ποινικών αγωγών που ανακοινώθηκαν (σ.σ. 6/2/2012) από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! Η ΕΚΤ ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
Το λέμε και το γράφουμε από την άνοιξη ότι, το φθινόπωρο του 2018, θα ήταν τραγικό για τις ελληνικές τράπεζες, που θα οδηγηθούν σε  νέες αναγκαστικές ανακεφαλαιοποιήσεις, μετά την δημοσίευση των επίσημων στοιχείων των ελέγχων του SSM !!!
Έρχονται νέες συγχωνεύσεις, εξαγορές και εξαφανίσεις, συστημικών πλέον τραπεζών. Ο χρόνος συνεχίζει να λειτουργεί υπέρ των δανειοληπτών και να δικαιώνει τον αγώνα του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Το δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg και το έθαψαν - ως συνήθως - όλα τα τραπεζοδίαιτα ελληνικά ΜΜΕ !!!




Greece's Piraeus Bank Is Said to Face Capital-Raise Deadline
By Sotiris Nikas, Nikos Chrysoloras, and Christos Ziotis

Greece’s second-biggest lender has been told by the European Central Bank to increase its capital this year, a task complicated by the country’s limited access to bond markets.

Piraeus Bank must raise about 500 million euros ($584 million) by selling tier 2 bonds under a plan agreed with the ECB’s Single Supervisory Mechanism, two people with knowledge of the matter said. They asked not to be identified because the matter is private. Spokesmen for Piraeus, the SSM and the Bank of Greece declined to comment.

Supervisors haven’t yet taken a decision on how to proceed if Piraeus doesn’t raise the funds this year, the two people said. The company may be given some flexibility in terms of the timing, given the unfavorable conditions in the bond market, one of them said.

Greek bank stocks have, on average, lost about 34 percent of their value this year as the industry struggles to tackle a mountain of bad loans stemming from the country’s sovereign debt crisis. That’s almost three times as much as the benchmark Athens Stock Exchange General Index.

Bad Debt : Greek banks are struggling under a pile of non-performing exposures

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΠΤΗΣΗΣ, Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΕ
Νέα απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών στις αεροπορικές πτήσεις. (υπόθεση C-601/17 Dirk Harms κ.λπ. κατά Vueling Airlines SA).


Σύμφωνα με την απόφαση, σε περίπτωση ματαιώσεως πτήσεως, η αεροπορική εταιρία οφείλει επίσης να επιστρέψει στους επιβάτες τις προμήθειες τις οποίες εισέπραξαν οι διαμεσολαβητές κατά την αγορά εισιτηρίων, εφόσον τελούσε εν γνώσει των προμηθειών αυτών.

Σύμφωνα με το ιστορικό, ο Dirk Harms αγόρασε, για τον ίδιο και την οικογένειά του, μέσω του ιστότοπου opodo.de, εισιτήρια για πτήση από το Αμβούργο (Γερμανία) στο Φάρο (Πορτογαλία) με τη Vueling Airlines. Δεδομένου ότι η πτήση ματαιώθηκε, η οικογένεια Harms ζήτησε από τη Vueling Airlines την επιστροφή του ποσού των 1108,88 ευρώ που είχε καταβάλει στην Opodo κατά την αγορά των εισιτηρίων αυτών.

Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΗΡΕ ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ;;;

ΒΑΣΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ "ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ" ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
Είναι λοιπόν προκλητικό για τον πολίτη την ώρα που τον βαραίνει κατηγορητήριο 800 σελίδων...εκείνος να ετοιμάζεται για παρουσίαση βιβλίου και να παίρνει συνεχώς νέες προθεσμίες για να απολογηθεί !!!



Του βρήκαν μαύρο χρήμα εκατομμυρίων στην Ελβετία, μέσα από τρενάκι λογαριασμών. Φανταστείτε όμως πόσους κρατάει για να δέχονται να του παρουσιάσουν το βιβλίο την ώρα που είναι να περάσει την ανάκριση για μίζες! Δείτε και ποιούς μάλιστα για να καταλάβετε. Όλο το τζετ – σετ. Ξαφά, Βερέμης, Σωμερίτης κι άλλα διαμάντια. Τώρα μπορεί άνετα να γράψει άλλο ένα βιβλίο. Το θράσος των 1000 πιθήκων!

Θα ήταν σουρεαλιστικό αν δεν ήταν τραγελαφικό.

Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος εν μέσω κατηγοριών και νέων κατηγοριών για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του, με τον ιδιαίτερα… ταιριαστό τίτλο: «Αντιμέτωποι με το μέλλον» (!).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ" Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΣΚΛΗΡΑ & ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ...ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ
"Μετάνιωσε" μέχρι και για την επαίσχυντη δήλωσή του για τους λαούς του Νότου...




Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες, τονίζει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.

O Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας, σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι κάτι καλό, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης.

Όμως δε νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες».

"ΕΦΟΔΟΣ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Στοχευμένους ελέγχους στις τραπεζικές καταθέσεις των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν απόκρυψη εισοδήματος δρομολογεί η ΑΑΔΕ.




Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το 60% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα έως 7.000 ευρώ, ή το 85% δηλώνει έως 15.000 ευρώ που δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει για τόσο μεγάλο αριθμό επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δραστηριοποιηθεί εντονότερα το ειδικό λογισμικό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο ανιχνεύει ασύμβατες μεταβολές μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων.

Πρόκειται για το «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», που εδώ και ενάμισι χρόνο χρησιμοποιείται για καταθέσεις μεγάλου ύψους, το οποίο πλέον θα χρησιμοποιηθεί για μικρότερες καταθέσεις και στοχευμένα στις κινήσεις των λογαριασμών των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Το σύστημα θα στοχοποιεί ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος δηλώνει π.χ. 5.000 ευρώ εισόδημα και θα αναζητεί τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ NOOR1 !!!



Τι αποκαλύπτει το directnews.gr :


Μετ’ εμποδίων ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για τους 2,1 τόνους ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το πλοίο “Noor 1”.

Ο ένας από τους πέντε Εφέτες που έχουν οριστεί με κλήρωση, να δικάσουν την υπόθεση, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του από την υπόθεση για προσωπικούς λόγους.

Το αίτημα θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, ενώ ήδη η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της ζητά την απόρριψη της, ώστε ο Εφέτης μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του να εκδικάσουν την πολύκροτη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως και κατά την πρωτόδικη δίκη η τότε κληρωθείσα πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων του “λευκού θανάτου”, είχε δηλώσει «κώλυμα» λόγω… μυϊκών πόνων λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου 2015.

Τρία χρόνια μετά, στις 10 Οκτωβρίου 2018, η υπόθεση του "Noor 1" θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά με πρόεδρο την Μαρία Κουφούδη και μέλη τους Εφέτες Αικατερίνη Κοκόλη, Ελένη Κεχαγιά, Νικόλαο Κουτρούμπα και Δημήτριο Καβαλλάρη, ενώ Εισαγγελέας της Έδρας κληρώθηκε η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου.

"ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ" ΚΑΙ Η ΤΙΤΑΝ ;;; ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;;;


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Με το «ένα πόδι» εκτός Ελλάδας βρίσκεται η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν καθώς σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θεωρείται θέμα χρόνου η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας, ο κλάδος κατασκευών βρίσκεται σε βαθιά κρίση.


Τα σημάδια ήπιας βελτίωσης που εμφανίστηκαν μέσα στο 2014, αναστράφηκαν ραγδαία από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα, λόγω των capital controls και της περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που οδήγησε τη ζήτηση τσιμέντου στα επίπεδα του 1962, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 65% του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών.

Ως εκ τούτου η μεταφορά της έδρας του Ομίλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του κυρίως στην αγορά της Αμερικής, θεωρείται δεδομένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος λόγος που ήδη ο Όμιλος δεν έχει μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό, είναι κάποια συμβόλαια που τον «δένουν» στην Ελλάδα. 

ΣΤΟ «ΔΟΚΑΝΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ 77 ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!

ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος σε επιπλέον 265 !!!



Αρχίσει να αποδίδει καρπούς στην καταπολέμηση της λαθρεμπορία στα καύσιμα το σύστημα εισροών-εκροών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη διαπιστωθεί ότι 77 πρατήρια έχουν παραβιάσει τη φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στo πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων που έχουν καταρτιστεί από την ΑΑΔΕ για την καλύτερη εκμετάλλευση των δεδομένων που παράγονται από το σύστημα εισροών – εκροών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας στον τομέα των υγρών καυσίμων που διατίθενται από πρατήρια καυσίμων, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS...ΤΑ ΠΗΡΕ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!



Τον Ιούλιο του 2015, όταν εκατομμύρια Έλληνες σχημάτιζαν καθημερινά ουρές στα ΑΤΜ για 60 ευρώ την ημέρα, στο υπουργείο Οικονομικών έλεγαν πως… «δεν υπάρχουν capital controls», με το επιχείρημα ότι δεν είχε δοθεί εντολή για ελέγχους στα τελωνεία (επί Βαρουφάκη τουλάχιστον) και όποιος ήθελε έβγαζε στη Βουλγαρία όσα μετρητά ήθελε. Εχθές όμως, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως τα capital controls τελείωσαν -στο εσωτερικό της χώρας– και από Δευτέρα θα παίρνουν όσα λεφτά θέλουνε από την Τράπεζα.

Τι άλλαξε μετά από 3 χρόνια, ώστε στο υπουργείο Οικονομικών να νοιώθουν άνετα να μιλούν για το «τέλος των capital controls»; Ότι λόγω υπερφορολόγησης και κατασχέσεων οι λογαριασμοί των ιδιωτών άδειασαν και ό,τι έχουν πλέον οι Έλληνες στις τράπεζες είναι ίσα-ίσα όσα χρειάζονται για να ζήσουν ή να πληρώσουν φόρους. Το κράτος δεν πλήρωνε αλλά συνεχώς εισέπραττε με άγριο φοροκυνηγητό, με αποτέλεσμα τα λεφτά των ιδιωτών να μεταφερθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κράτους.

Συνεπώς, κίνδυνος φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό δεν υπάρχει πια, γιατί δεν περισσεύουν στους Έλληνες λεφτά για εξαγωγή στο εξωτερικό, αφού όσα υπάρχουν στους λογαριασμούς, προορίζονται αποκλειστικά για κάλυψη άμεσων αναγκών στο εσωτερικό της χώρας.

ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ !!!

ΤΟ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ" ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_1.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_30.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/210.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_308.html





Και νέα εισαγγελική εισήγηση για παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης -όπως έχει καταγγελθεί- του ελλείμματος του 2009.

Η σχετική δικογραφία επέστρεψε ξανά στο εφετείο, μετά από δύο απαλλακτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να κριθούν εκ νέου τα στοιχεία σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος .

Το αδίκημα αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του κ.Γεωργίου ότι προέβη σε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 με αποτέλεσμα να μπει η χώρα στα μνημόνια.

Ο εισαγγελέας εφετών Στ. Κωσταρέλος, με εισήγηση του προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση με την έκδοση βουλεύματος ,προτείνει την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κρίνοντας ως επαρκή τα στοιχεία της υπόθεσης.Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες που είχαν κάνει τα τότε μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης περί σκόπιμης, τεχνητής διογκώσεως του ελλείμματος .

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_1.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_568.html


Στο δρόμο της δικαίωσης για χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, οδηγεί η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή με την οποία ζητεί να γίνει δεκτή η αναίρεση δανειολήπτριας.

Αν η εισήγηση γίνει δεκτή από την πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου τότε θα δικαιωθούν χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι λόγω της ανατίμησης του νομίσματος είδαν το αρχικό τους κεφάλαιο να αυξάνεται, εάν και ίδιοι πλήρωναν κανονικά και για μακρύ χρονικό διάστημα τις δόσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, είναι στα 13 δισ., και στην πλειοψηφία τους εξυπηρετούνται με ρυθμίσεις που έχουν γίνει.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ !!!



Του Ιωάννη Κουτκουδάκη
Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός


1. Γενικά

Ένα σημαντικό θέμα που έρχεται να οριοθετήσει στην υφιστάμενή του μορφή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με την ΠΟΛ.1026/12-2-2018 με θέμα «Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις του άρθρου 54 του Ν.4174/2013 (ΚΦΔ) και λοιπές περιπτώσεις παραβάσεων», είναι και αυτό του χρόνου διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων και των ποινών αλλά και εν γένει των φορολογικών επιπτώσεων που επιφέρει η απώλεια αυτών.

Σύμφωνα με το Κεφάλαιο IV της ΠΟΛ.1026/12-2-2018 «ΜΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΕΩΡΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ», υφίστανται οι εξής επισημάνσεις:

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του Ν.4174/2013 , τα λογιστικά αρχεία (βιβλία και στοιχεία), οι φορολογικοί ηλεκτρονικοί μηχανισμοί, οι φορολογικές μνήμες και τα αρχεία που δημιουργούν οι φορολογικοί μηχανισμοί πρέπει να διαφυλάσσονται κατ΄ ελάχιστον: 
α) για διάστημα πέντε (5) ετών από τη λήξη του αντίστοιχου φορολογικού έτους εντός του οποίου υπάρχει η υποχρέωση υποβολής δήλωσης ή 
β) εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του Κώδικα, έως ότου παραγραφεί το δικαίωμα έκδοσης από τη Φορολογική Διοίκηση πράξης προσδιορισμού του φόρου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο αυτή ή 
γ) έως ότου τελεσιδικήσει η απαίτηση της Φορολογικής Διοίκησης σε συνέχεια διενέργειας φορολογικού ελέγχου ή έως ότου αποσβεστεί ολοσχερώς η απαίτηση λόγω εξόφλησης. 

Περαιτέρω:

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ "ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ" ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Προσοχή: Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οι συγκεκριμένες ΔΟΥ εμπλέκονται σε διαδικασίες συγχώνευσης δεν θα πραγματοποιούν συναλλαγές με το κοινό.




Οκτώ εφορίες της Αττικής συγχωνεύονται σε τέσσερις εντός Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και στη βάση ισχύουσας υπουργικής απόφασης, να προκύπτουν αυτόματες παρατάσεις προθεσμιών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, από τις 8 Οκτωβρίου συγχωνεύονται η Δ.Ο.Υ. Νέου Ηρακλείου στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας και η Δ.Ο.Υ. Γ' Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Α' Πειραιά, ενώ στις 22 Οκτωβρίου ακολουθεί η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ ΣΤ' Αθηνών στη Δ.Ο.Υ. Α' Αθηνών και της Δ.Ο.Υ. Δ' Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Ε' Πειραιά.

Εξαιτίας της συγχώνευσης δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό:

· την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου , την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Α’ Πειραιά και Γ’ Πειραιά και

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: 10.000.000 ΤΟΝΟΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επί χρόνια πετούσαν χιλιάδες τόνους ραδιενεργών αποβλήτων με την ανοχή της Αστυνομίας, του Δασαρχείου και όλων των κρατικών υπηρεσιών !!!




Την ύπαρξη μιας περιβαλλοντικής "βόμβας" στην Αττική αποκάλυψε ο Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας Πειραιά κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για χώρο αυθαίρετης διάθεσης 10 εκατ. τόνων ραδιενεργών αποβλήτων στο όρος Αιγάλεω, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

“Σε κατοικημένη περιοχή, στο λεκανοπέδιο υπάρχει μία χωματερή με 10 εκατ. τόνους αποβλήτων που έχουν αυξημένη ραδιενέργεια, ραδιενεργά απόβλητα. Αυτό το πράγμα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι αποτέλεσμα της αυθαιρεσίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ξεκίνησε από το εργοστάσιο λιπασμάτων Δραπετσώνας, όπου για την παραγωγή φωσφορικού οξέος που χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη για τα λιπάσματα στη γεωργία, έκαναν εισαγωγές από μία περιοχή της Αφρικής που είχε ήδη αυξημένη ραδιενέργεια... Το εργοστάσιο έπειτα από διαμαρτυρίες άρχισε να μεταφέρει τα στερεά αυτά απόβλητα στους πρόποδες του όρου Αιγάλεω με την ανοχή της Αστυνομίας, του Δασαρχείου και όλων των κρατικών υπηρεσιών” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γουρδομιχάλης και πρόσθεσε:

ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΗΝΑ "ΚΕΡΔΙΣΕ" Ο ΓΙΑΝΝΟΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ
Κατηγορείται για ξέπλυμα 2,8 εκατ. φράγκων και πρέπει να δώσει εξηγήσει για 7 λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς...




Νέα προθεσμία για τις 22 Οκτωβρίου 2018 πήρε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα που τους είχε καλέσει σε απολογία για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Οι δυο κατηγορούμενοι , συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους Αρη Χαραλαμπάκη εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και του επίκουρου της, Γιώργου Ευαγγέλου,και ζήτησαν νέα προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Ο πρώην υπουργός δεν έκανε δηλώσεις, και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του και υποστήριξε ότι «»πληρώνει» το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Νωρίτερα το dikastiko.gr ανέφερε :

Ενώπιον των ανακριτών ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα 2,8 εκ.φράγκων. Το κατηγορητήριο, η νέα μίζα, και το πρόσωπο “κλειδί” στη διαδρομή του μαύρου χρήματος. Τετ-α-τετ με τους ανακριτές κατά της διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου θα βρεθεί σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καθώς φέρεται να εισέπραξε μίζα 2,8 εκ. ευρώ για να προωθήσει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.


Ο “χορός” της μίζας

"ΓΚΑΖΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.300 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στροφές στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν αρχίσει να ανεβάζουν οι τράπεζες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους για την μείωση των κόκκινων δανείων που προβλέπει το μεταμνημονιακό πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ριζικό λίφτινγκ της πλατφόρμας e-auction, μέσω της οποίας διενεργούνται αποκλειστικά πλέον οι πλειστηριασμοί ακινήτων χιλιάδων δανειοληπτών με οφειλές προς τις τράπεζες.

Η πλατφόρμα έχει αρχίσει και θυμίζει τις ιστοσελίδες με τις αγγελίες πώλησης κατοικιών ενώ σταδιακά θα προστεθούν φωτογραφίες αλλά και πρόσθετα στοιχεία/ πληροφορίες (όπως είναι ο όροφος, ο αριθμός των δωματίων, οι βοηθητικοί χώροι) για τους υποψήφιους αγοραστές. 

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ: ΝΕΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ !!!

Η ΟΠΟΙΑ «ΠΙΑΣΤΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_66.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/eurobank_16.html




Η στιλάτη κα Βασιλική Κεστεκίδου, μεγαλομέτοχος της σοκολατοποιίας Leonidas συνηθίζει να μην πληρώνει τα δάνεια της και όταν την καλούν οι τράπεζες στο παρά πέντε του πλειστηριασμού απαξιεί… Το έκανε στις αρχές του 2018 όταν δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί με το κόκκινο δάνειο περίπου 3 εκατ ευρώ που είχε στην Eurobank, το κάνει και τώρα με την τράπεζα Πειραιώς. Η υπόθεση με την Eurobank έληξε με πλειστηριασμό της πολυκατοικίας που είχε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας, 8 διαμερισμάτων και 26 θέσεων παρκινγκ. Τα 6 διαμερίσματα τα αγόρασαν τρίτοι, τα δύο η τράπεζα.

Η νέα περιπέτεια της Κας Κεστεκίδου, η οποία κερδίζει 6 εκατ ευρώ το χρόνο από το μερίδιό της στην μεγάλη εταιρία, θα λήξει κι αυτή με πλειστηριασμό. Στις 24 Οκτωβρίου η τράπεζα Πειραιώς, μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες να συνεννοηθεί μαζί της, βγάζει σε πλειστηριασμό 6 στρέμματα της κας Βασιλικής και των θυγατέρων της (έχουν την επικαρπία) στο Λαγονήσι.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Ο νέο υπουργός Δικαιοσύνης κρίνει ως επιβεβλημένη την αναστολή, μετά και τη σχετική γνωμοδότηση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των σχετικών διαδικασιών, καθώς και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς.



Αναστέλλει με τροπολογία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2019, την έναρξη ισχύος του άρθρου για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης. Ο υπουργός κρίνει ως επιβεβλημένη την αναστολή, μετά και τη σχετική γνωμοδότηση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και προκειμένου – όπως αναφέρει – να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των σχετικών διαδικασιών, καθώς και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου.

Η υποχρεωτική διαμεσολάβηση, που νομοθετήθηκε επί Σταύρου Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, από δικαστικές ενώσεις και αρμοδίους φορείς. Η τροπολογία του νυν υπουργού κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2013/637/ΕΕ του Συμβουλίου της 20ης Απριλίου 2015 (ΕΕL 106/24.4.2015).

Ο υπουργός σε ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων : «Η προαιρετική διαμεσολάβηση του Ν.4512/2018, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ, προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλύσουν συναινετικά όλες τις αστικές και εμπορικές διαφορές ιδιωτικού δικαίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η παρουσία του δικηγόρου τους για την απόλυτη νομική προστασία τους».

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ !!!




Δεν έχει κυριότητα επί δασικών εκτάσεων που βρίσκονται στα Ιόνια Νησιά το Ελληνικό Δημόσιο, ακόμη κι αν οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν εγκαταλείψει επί σειρά ετών.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Τριμελές Εφετείο Πατρών το οποίο αφενός υιοθέτησε την πάγια νομολογία που στηρίζεται στο Ενετικό Δίκαιο και αναγνωρίζει δάση ως ιδιωτικά στην εν λόγω περιοχή, αφετέρου έκρινε ότι για να περάσει κάποια δασική έκταση στο Δημόσιο ακόμη και σε περίπτωση εγκατάλειψης αυτής θα πρέπει να μην προβάλλει αντιρρήσεις ο ιδιοκτήτης.

Εσφαλμένη εκτίμηση των αποδείξεων

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο επικαλούμενο κακή εφαρμογή του νόμου και εσφαλμένη εκτίμηση των αποδείξεων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας το οποίο δικαίωσε ιδιώτες.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές στην υπ΄αριθμ 170/2018 απόφασή τους:

ΣΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!




Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Πώς τα συμπληρωματικά στοιχεία εκτείνουν το χρόνο παραγραφής στα 11 χρόνια και πότε χαρίζονται πρόστιμα για πλαστά τιμολόγια

Πρόστιμα για φορολογική υπόθεση του έτους 2006 επέβαλε η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, σε επιχείρηση η οποία εντοπίστηκε να έχει κάνει χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση την «πάτησε» επειδή τα πλαστά τιμολόγια εντοπίστηκαν, μετά την πενταετία της προθεσμίας παραγραφής, οπότε η υπόθεσή της δεν είχε παραγραφεί.

Σε άλλη περίπτωση, επιχείρηση με πλαστά τιμολόγια, γλίτωσε τα πρόστιμα, επειδή τα πλαστά τιμολόγια εντοπίστηκαν μέσα στην πενταετία, αλλά η υπόθεση... ξεχάστηκε και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Όπως προκύπτει από την υπ. αρ. 1053/23/05/2018 απόφαση της ΔΕΔ, επιχείρηση προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, ζητώντας να διαγραφούν τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν για τις χρήσεις 2006 και 2007. Η παράβαση για την οποία κατηγορήθηκε ήταν ο εντοπισμός χρήσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων. Τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν ανήλθαν σε 173.454,07 για τη χρήση 2006 και σε 137.249,64 για τη χρήση 2007.

ΚΙ ΟΜΩΣ: ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΤΑ ΜΜΕ !!!




Stavros Papantoniou:

Διάβαζα στην σημερινή «Κ» έρευνα της διαΝΕΟσις. Ερώτηση: «Ποια κατηγορία ανθρώπων είναι κατά την γνώμη σας η πιο διεφθαρμένη;». Πρώτη απάντηση (και με διαφορά) τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι. 

Το πρόβλημα εδώ προφανώς και είναι πιο σοβαρό από όσο φαίνεται. ..

Εδώ μιλάμε για την πλήρη αποσύνδεση της δημοσιογραφίας με εκείνους που θεωρητικά απευθύνεται. Τους πολίτες. Και φυσικά αν αναλυθεί ένα βήμα παρακάτω, έχουμε να κάνουμε τελικά με σοβαρο θεσμικό πρόβλημα που στον πυρήνα του χτυπάει την δημοκρατία. Γιατί προφανώς η πληροφορία είναι κοινωνικό αγαθό και όταν απαξιώνεται, η δημοκρατία διαστρεβλώνεται. 

ΣΤΟ "ΔΟΚΑΝΟ" ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ & ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !!!

ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Χωρίς τέλος το "πάρτι" στην Υγεία !!!



«Ακραίες» συμπεριφορές παρόχων εντοπίστηκαν με τη νέα διαδικασία ελέγχου του ΕΟΠΥΥ. Ο νέος τρόπος ελέγχου υπερβάσεων ή αποκλίσεων των παρόχων υπηρεσιών Υγείας με χρήση στατιστικών μεθόδων και αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, που εφαρμόζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, φέρνει στο φως σημαντικό αριθμό πιθανών παραβάσεων, οι οποίες γνωστοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία για περαιτέρω έλεγχο. Κάποιες μάλιστα συμπεριφορές παρόχων υπηρεσιών υγείας θεωρούνται από στελέχη του Οργανισμού «ακραίες».

Ενδεικτικά, σε φαρμακείο της Βόρειας Ελλάδας εκτελείται μεγάλος αριθμός συνταγών με γαληνικά σκευάσματα για αλωπεκία. Τα σκευάσματα αυτά είναι υψηλού κόστους, συγκεκριμένης εταιρίας και έχουν συνταγογραφηθεί όλα από τον ίδιο δερματολόγο με ιατρεία στη νησιωτική Ελλάδα. Επίσης, εντοπίστηκε εκτέλεση συνταγών μεγάλης δαπάνης (αφορούν παρεντερική διατροφή καρκινοπαθών και παιδιατρικά εμβόλια) σε δύο συγκεκριμένα φαρμακεία του νομού Αττικής από ιατρούς που εδρεύουν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Φαρμακείο στα βόρεια προάστια της Αττικής εκτελεί συνταγές μεγάλου κόστους που αφορούν σκευάσματα παρεντερικής διατροφής καρκινοπαθών συνταγογραφημένες από ιατρό ακτινολόγο συγκεκριμένου νοσοκομείου, ενώ οι ασφαλισμένοι διαμένουν σε διάσπαρτες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Συνταγές συγκεκριμένων παιδιατρικών εμβολίων υψηλού κόστους συνταγογραφημένες από παιδίατρο κρατικής δομής της Αττικής εκτελούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από φαρμακείο στον Πειραιά. Φαρμακείο σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής εκτελεί την πλειοψηφία των συνταγών που ανήκουν σε ιδιώτη παιδίατρο των νοτίων προαστίων Αθηνών και αφορούν παιδιατρικά εμβόλια.

Περαιτέρω έλεγχος σε 33 φαρμακεία

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ OLAF ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ...
Για το που πηγαίνουν τα λεφτά που τσεπώνουν οι διάφορες ΜΚΟ ή ποιοι φέρνουν καραβιές λαθρομεταναστών, θα κάνουν επιτέλους κάποια έρευνα ;;;



Την θέση της πως είναι μεν ενήμερη, όμως δεν αποτελεί αρμοδιότητα της επανέλαβε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκάθαρους κανόνες στην διαχείριση κεφαλαίων οι οποίοι εξετάζονται ενδελεχώς έτσι ώστε να διαπιστωθεί η ορθή χρήση τους και συμπλήρωσε πως ως Επιτροπή «δεν έχουμε βρει απο τη πλευρά μας πως υπάρχει κακοδιαχείριση στους ετήσιους ελέγχους μας».

Συμπλήρωσε έπειτα πως στα επείγοντα κεφάλαια που δίνονται στην Ελλάδα και αποτελούν διαφορετική ενότητα κεφαλαίων η Επιτροπή έχει επισκεφτεί δύο φορές τις εγκαταστάσεις του hot spot και δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν την κακοδιαχείριση των χρημάτων, συνεπώς συνέχισε η παροχή χρηματοδότησης.

«Στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση για τις οποίες είμαστε ενήμεροι αλλά δεν έγιναν από εμάς, μεταφέραμε το ζήτημα στην OLAF, καθώς η έρευνα απάτης δεν είναι μέρος των αρμοδιοτήτων μας» κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΠΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ...





Του Γιάννη Ντάσκα

H χώρα μας βάλλεται εδώ και χρόνια βάλλεται σε όλα τα διεθνή φόρα για την απονομή της Δικαιοσύνης.

Μόλις το 2016 διαπιστώθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ότι χειρότερες σε καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης (εμπορική διαφορά) είναι παγκοσμίως καλύτερη από το Αφγανιστάν, την Γουϊνέα Μπισάου και το Σουρινάμ.

Το βαθμολόγιο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ταχύτητα, ανεξαρτησία κλπ) είναι προτελευταία πάνω από την Μάλτα και μαζί με την μαφιόζικη Ιταλία.
Διάφοροι οργανισμοί που μετρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κατατάσσουν την Ελλάδα χειρότερη από το Αζερμπαϊτζάν, το Τατζικιστάν, το Μπρουνέϊ, το Μαλάουϊ, την Μποτσουάνα κλπ. Λίγο καλύτερη από τη Βόρεια Κορέα.

"Μου ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα στην εφημερίδα που εργαζόμουν.
Δεν υπέκυψα και με απέλυσαν. Που να το έλεγα; Αυτοί ήταν πανίσχυροι και εγώ νεαρή..."

Τάδε έφη Ειρήνη Νικολοπούλου πρόσφατα χωρίς να κατονομάσει εφημερίδα. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου η κ. Φόρντ, βγήκε και κατήγγειλε τον ανώτατο δικαστή Μπρετ Κάβανο, τον οποίο επέλεξε ο Τράμπ για την κορυφαία θέση. Τον κατήγγειλε γιατί πριν ...37 χρόνια προσπάθησε σε φοιτητικό πάρτι (σήμερα είναι 53 και 51 έτους) να την βιάσει.

Την κάλεσαν σε ...τρεις (3) ημέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μα καταθέσει και πάει την Πέμπτη τελικά. Πριν πάει μια άλλη 50άρα είπε δημόσια ότι ο ανώτατος δικαστής την παρενόχλησε με ακραίο τρόπο σεξουαλικά. Κι αυτή θα καταθέσει και ας είναι γεγονότα τόσο παλιά. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει παραγραφή.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ...ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ 10.000 IPHONE XS ΣΕ ΕΝΑ 3ΜΕΡΟ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :


Λεφτά μπορεί να μην έχουμε αλλά εμείς εδώ εμείς οι Ελληνάρες θέλουμε το καλύτερο και πιο ακριβότερο smartphone.

Σχεδόν 10.000 iPhone Χs και iPhone Xs Max διατέθηκαν στη διάρκεια τριών ημερών, αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ημέρα, λήψης των προπαραγγελιών, οι Έλληνες διέθεσαν περίπου 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν σε προνομιακή θέση στη λίστα εκείνων που θα παραλάβουν το εμβληματικό κινητό τηλέφωνο της αμερικανικής εταιρείας Apple.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: Η EUROBANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_418.html



Μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 65 εκατ. ευρώ της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων Σαρακάκης έχει βγάλει προς πώληση η Eurobank και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, μολονότι η διαδικασία μόλις ξεκίνησε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, κυρίως funds.

Ο συνολικός δανεισμός της Σαρακάκης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ και η Eurobank, μετά από πολύμηνες άκαρπες επαφές και συζητήσεις με την εταιρεία, αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση του δανείου, με σκοπό μέσα από τη διαδικασία να επιτύχει την απομάκρυνση του κόκκινου δανείου των 65 εκατ. ευρώ από τον ισολογισμό της και τη μεταφορά της πίεσης προς την επιχείρηση από το ξένο fund.

ΣΕ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 2,5 ΔΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μετά την επιτυχημένη πώληση του Amoeba ενός χαρτοφυλακίου προβληματικών δανείων με εξασφαλίσεις εμπορικά ακίνητα, η τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει το Amoeba 2 με στόχο να τιτλοποιήσει 2,5 δισεκ. προβληματικά δάνεια.

Ο στόχος αυτός αφορά το 2019 και θα συμβάλλει στην μείωση των NPEs που στόχος είναι να κινηθούν πέριξ του 22% με 20%.

Με τις κινήσεις αυτές η Πειραιώς κινείται με στρατηγική να πιάσει επιτυχώς τους στόχους μείωσης των NPEs για το 2019 χωρίς να υποστεί ζημία από την αναδιάρθρωση και εξυγίανση η τράπεζα. 

ΙΔΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ 150.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ !!!

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Συνολικά έχουν δοθεί 390.000 εντολές αποκοπής ρεύματος λόγω οφειλών, την ώρα που η Qualco στέλνει τα εξώδικα κατά χιλιάδες !!!




Οι ανεξόφλητες οφειλές πελατών αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά συνολικά για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες τα υπερήμερα χρέη πελατών παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Ωστόσο για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια έστω και μικρή υποχώρηση από τα 2,536 δισ. ευρώ στα 2,399 δισ. ευρώ.

Για να καταγραφεί αυτή μείωση των 137 εκατ. ευρώ χρειάστηκε να κινητοποιηθεί τόσο ο μηχανισμός της ΔΕΗ όσο και ο σύμβουλος που έχει προσλάβει η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας της ΔΕΚΟ, η εταιρεία Qualco.

Και όχι μόνο αυτό αλλά όπως αποκάλυψε η διοίκηση από τις αρχές του έτους χρειάστηκε να δοθούν 390 χιλιάδες εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης σε πελάτες που χρωστούσαν περίπου 630 εκατ. ευρώ. Από αυτές τις εντολές εκτελέστηκαν τελικά περίπου 150 χιλιάδες για οφειλέτες με χρέη άνω των 550 ευρώ. Μεταξύ αυτών όπως διευκρινίστηκε περιλαμβάνονταν και ελάχιστες περιπτώσεις δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που όμως είχαν συσσωρεύσει σημαντικές οφειλές.

Η ΤτΕ "ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΣΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ !!!




Τι γράφει το bankingnews.gr :


Στα … τυφλά πάνε οι Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις που αγοράζουν χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.
Οι διοικήσεις των εταιρειών που πήραν την απόφαση να εισέλθουν στην αγορά των «κόκκινων» δανείων διαπιστώνουν ότι οι υποσχέσεις που τους έδωσαν για εύρυθμη λειτουργία της αγοράς δεν τηρούνται. 

Στελέχη εταιρειών …δείχνουν την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Το βασικό αίτημα των εκπροσώπων των εταιρειών είναι να τους επιτραπεί ή να τους δοθεί το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία του Τειρεσία. 

Επίσης οι εταιρείες δηλώνουν πρόθυμες να δίνουν στοιχεία στον Τειρεσία για το χαρτοφυλάκιο που αποκτούν έτσι ώστε η όλη διαδικασία να λειτουργήσει αμφίδρομα και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιο Fund να κρατά πληροφορίες προς δικό του όφελος.Σύμφωνα με στέλεχος Fund που έχει αγοράσει χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δάνειων υποστηρίζει ότι η πρόσβαση σε στοιχεία του Τειρεσία θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνολική εικόνα του οφειλέτη ενώ σήμερα είναι αποσπασματική που δεν βοηθά και τον δανειολήπτη που έχει υποχρεώσεις και οφειλές και σε άλλες τράπεζες.Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανάψει το «πράσινο φώς» και να δώσει την έγκριση της για την πρόσβαση στα στοιχεία. 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΗΛΙΑΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ
Ύστερα από τις καταγγελίες με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με την εμφανή κακοδιαχείριση !!!



Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, ύστερα από καταγγελίες κακοδιαχείρισης στο Δήμο Μαραθώνα. Οι καταγγελίες έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, μέσα από τις οποίες φαίνεται πως υπάρχει κακοδιαχείριση υλικού που έχει συγκεντρωθεί για τους πυρόπληκτους της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών καλείται να εξακριβώσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες και εάν έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

ΚΥΠΡΟΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: "ΕΔΩΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ 72ΧΡΟΝΟ ΜΕ...ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ" !!!



Μια σοβαρή και ενδεικτική υπόθεση ανέφερε το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση στον Συνεργατισμό, Γεώργιος Χαραλάμπους.


Ζητώντας την άποψη του τέως Γενικού Διευθυντή Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη, ο κ. Χαραλάμπους μίλησε για δάνεια ΣΠΕ σε έξι πρωτοφειλέτες.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, ο ένας από αυτούς ήταν 72 ετών και στο δάνειο τέθηκε διάρκεια αποπληρωμής μέχρι το 2054.

«Δεν το θεωρώ καλή πρακτική» απάντησε ο κ. Χλωρακιώτης....

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




ΔΟΛΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ , ΟΧΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ


Της Ιωάννας Μελάκη

Τελευταία, οι δανειολήπτες οι ενταγμένοι στο ν.3869/2010, δέχονται ένα πόλεμο από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας, με τις απορριπτικές αποφάσεις (1 στις δύο αιτήσεις )για υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη, να απορρίπτονται πλέον λόγω «δόλου» άλλως λόγω «δόλιας περιέλευσης σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής».δηλ. απορρίπτουν αιτήσεις των φτωχοποιημένων Ελλήνων πολιτών και δίνουν "συχωροχάρτι" στις τράπεζες.Γιαυτό ανεξάρτητα από την ερμηνεία που δόθηκε από το Ανώτατο δικαστήριο της Χώρας , εμείς ως κοινωνία λέμε, ότι μπορεί να δημιουργήθηκε "στρατιά" δανειοληπτών, αλλά δεν φταίνε μόνο εκείνοι, τα τραπεζικά ιδρύματα ,θα έπρεπε να έχουν τα εργαλεία εκείνα που θα απέτρεπαν την χορήγηση των δανείων σε ανθρώπους που δεν είχαν , ή δεν προβλεπόταν η εξυπηρέτησή τους..Πριν την κρίση οι οφειλέτες δανείων, εξυπηρετούσαν ,τα δάνεια τους .

Η κρίση άλλαξε την δυνατότητα αυτή ,να μην μπορούν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν , πράγμα που τους οδήγησε στην ένταξη στο ν.3869/2010 , για την ρύθμιση των χρεών τους, καθώς έχασαν την χθεσινή δυνατότητα εξυπηρέτησης τους, δεν μπορούμε να τους προσδώσουμε "δόλο" μονομερώς, διότι δεν διέθεταν ούτε την ανάλογη πιστοληπτική παιδεία, ούτε το Κράτος δεν τους παρείχε την ανάλογη καθοδήγηση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Οι δανειολήπτες , που ένιωσαν την οικονομική πίεση λόγω της κρίσης(περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απώλεια εργασίας κ.α)είδαν ως "σωσίβιο" τον ν.Κατσέλη, με τις ευεργετικές του διατάξεις και με τις προϋποθέσεις που όριζε και ουσίας 'οριζε ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο και να έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών του.που είχε αναλάβει έναντι των τραπεζών. 

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η "ΜΟΙΡΑ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_1.html



Η τύχη περισσότερων των 70.000 δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο κρίνεται την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο. Η υπόθεση που εκδικάζεται σε Πλήρη Ολομέλεια και αφορά σε 58χρονη γυναίκα με προβλήματα υγείας μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για ένα... ντόμινο θετικών αποφάσεων υπέρ των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δικάζοντας ως τμήμα, προ μηνών, αναγνώρισε τη βαρύτητα της υπόθεσης και αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της στην Πλήρη Ολομέλειά του.

Η δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση, Αριάδνη Νούκα, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο εξήγησε πως: "Η επικείμενη εκδίκαση θα λύσει ένα βασικό νομικό ζήτημα που προέκυψε στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και έχει διχάσει τη νομολογία των δικαστηρίων ουσίας".

3.600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΩΣ 10.000€ !!! ΣΤΑ 182,5 ΔΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;;; ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!
Υπερφορολόγηση, περικοπές και ανεργία έφτασαν εκατομμύρια Έλληνες στα όρια της απόλυτης φτώχειας και της απόγνωσης...



Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο !!!

Αυτά, όσο αφορούν τα ποσά που χρωστά το Δημόσιο, διότι περνώντας στην άλλη κατηγορία, Κοιτώντας τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στο Δημόσιο, οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο, καθώς πάνω από 3,8 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν 101,5 δισεκατομμύρια ευρώ! Και εξ αυτών, αν προχωρήσουμε στην ανάλυση, σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από τα παραπάνω η «μερίδα του λέοντος» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήκει στον φόρο του Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων, με τα χρωστούμενα να ανέρχονται σε 33,33 δισεκατομμύρια ευρώ, τον χρωστούμενο ΦΠΑ που ξεπερνά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ και τον φόρο εισοδήματος, που ανέρχεται, με τη σειρά του, στα 18,5 δισ. ευρώ. Τέταρτες έρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια, που φτάνουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη περί τα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ χρωστά όπως φαίνεται το Δημόσιο σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα, από το σύνολο του 1.827.215.836 ευρώ, το Δημόσιο οφείλει σε επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων 875 εκατομμύρια, σε φυσικά πρόσωπα 228 εκατομμύρια και σε επιστροφές ΦΠΑ 474 εκατομμύρια.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;;; ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ !!!


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΝΔτΚ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΙΤΙΣΤΑΝ ;;;


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ" ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ"
Με σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ επικύρωσε την άρνηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παράσχει πρόσβαση στα έγγραφα που αφορούν τις ημερήσιες αποζημιώσεις, τις αποζημιώσεις για έξοδα ταξιδίου και τις αποζημιώσεις βουλευτικής επικουρίας των ευρωβουλευτών.



Σύμφωνα με το Δικαστήριο, το Κοινοβούλιο προέβαλε βάσιμα τον ισχυρισμό ότι τα σχετικά έγγραφα περιέχουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εφόσον οι αιτούντες δεν απέδειξαν την αναγκαιότητα της διαβίβασής τους.

Ιστορικό

Τον Ιουλίου του 2015, διάφοροι δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικές ενώσεις υπέβαλαν στο Κοινοβούλιο αιτήσεις πρόσβασης στα έγγραφα που αφορούν τις ημερήσιες αποζημιώσεις, τις αποζημιώσεις για έξοδα ταξιδίου και τις αποζημιώσεις βουλευτικής επικουρίας των ευρωβουλευτών.

Το Κοινοβούλιο απέρριψε στο σύνολό τους τις αιτήσεις αυτές, καθώς και τις επιβεβαιωτικές αιτήσεις που ακολούθησαν.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 3.000€ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.172/2018 ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αντισυνταγματικό το ελάχιστο όριο αποζημίωσης των 10.000 ευρώ (Ν. 3471/2006) για αζήτητες τηλεφωνικές κλήσεις για σκοπούς διαφήμισης.



Με την απόφαση 172/2018 το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου επιδίκασε αποζημίωση ύψους 3.000 ευρώ ως αποζημίωση σε συνδρομητή για παραβίαση της νομοθεσίας περί τηλεφωνικών κλήσεων για σκοπούς απευθείας προώθησης υπηρεσιών για διαφημιστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το ιστορικό της απόφασης, υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποίησαν κλήσεις προς τον τηλεφωνικό αριθμό του ενάγοντος, προκειμένου να του προωθήσουν τις εμπορικές υπηρεσίες της, παρά το γεγονός ότι ο ενάγων είχε ήδη ζητήσει, με αίτησή του τόσο στον προηγούμενο τηλεπικοινωνιακό του πάροχο την ένταξη του στο Μητρώο του άρθρου 11 του Ν. 3471 /2006.

Το μητρώο αυτό αποτελεί τον ειδικό κατάλογο με τις τηλεφωνικές συνδέσεις των συνδρομητών που δεν επιθυμούν να δέχονται μη ζητηθείσες κλήσεις.

Οι κλήσεις συνεχίστηκαν παρά τις προφορικές αλλά και έγγραφες εκκλήσεις του προς τους εκπροσώπους της εταιρείας να μην τον ξαναενοχλήσουν, καθώς προξενούσαν του ψυχική αναστάτωση και απώλεια του προσωπικού και εργασιακού του χρόνου προκειμένου να απαντήσει στις κλήσεις της εναγομένης, καθόσον η διεύθυνση κατοικίας του αποτελεί και επαγγελματική έδρα του.

Το ζήτημα της ελάχιστης αποζημίωσης των 10.000 ευρώ

ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ...ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΔ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
Ωστόσο η ΔΕΔ απέρριψε το αίτημά τους, επικαλούμενη το απαράγραπτο των συγκεκριμένων υποθέσεων, λόγω της Κοινοτικής Νομοθεσίας η οποία υπερισχύει κάθε άλλης διάταξης που προβλέπει το αντίθετο.





Παράνομες κρατικές ενισχύσεις μέχρι και 15 ετών ζητεί πίσω η εφορία, από επιτήδειους επιχειρηματίες, οι οποίοι απέφυγαν την καταβολή του φόρου, για ποσά που δήθεν θα επένδυαν, αλλά ο έλεγχος απέδειξε πως δεν το έπραξαν και μάλλον επένδυσαν σε βίλες και σε κότερα.

Οι ελεγχόμενοι επιχειρηματίες, προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, επικαλούμενοι μεταξύ των άλλων την παραγραφή των υποθέσεών τους, λόγω της 15ετίας που μεσολάβησε και εκμεταλλευόμενοι τις αποφάσεις του ΣτΕ και του ΝΣΚ.

Ωστόσο η ΔΕΔ απέρριψε το αίτημά τους, επικαλούμενη το απαράγραπτο των συγκεκριμένων υποθέσεων, λόγω της Κοινοτικής Νομοθεσίας η οποία υπερισχύει κάθε άλλης διάταξης που προβλέπει το αντίθετο.

Στο πλαίσιο αυτό υποχρεούνται να επιστρέψουν κρατικές ενισχύσεις εκατομμυρίων ευρώ, για υποθέσεις οι οποίες έμεναν ανοιχτές για αρκετά χρόνια, αλλά πλέον με εντολή της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και κατόπιν πιέσεων της Κομισιόν, οριστικοποιήθηκαν τα φύλλα ελέγχου και ο καταλογισμός των προστίμων.


Παρουσιάζουμε τέσσερις ενδεικτικές αποφάσεις (από τις πολλές) που εξέδωσε στο τελευταίο διάστημα η ΔΕΔ, με τις οποίες ζητεί την επιστροφή ποσών αποφάσεις για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων:


ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ...ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ !!!

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Λουκέτο σε δύο φωτογραφεία των Τρικάλων, έπειτα από τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων, έβαλαν εφοριακοί που παρουσιάστηκαν ως... μελλόνυμφοι !!!



Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ένας άνδρας και μια γυναίκα εμφανίστηκαν σε φωτογραφεία της πόλης προσποιούμενοι πως είναι ζευγάρι και… μελλόνυμφοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του γάμου τους.

Ζήτησαν να δουν προηγούμενες δουλειές των φωτογράφων, οι οποίοι με μεγάλη χαρά μεγάλη και προθυμία τους παρουσίασαν τα άλμπουμ τους.
SSL Certificates