.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ...





Του Γιάννη Ντάσκα

H χώρα μας βάλλεται εδώ και χρόνια βάλλεται σε όλα τα διεθνή φόρα για την απονομή της Δικαιοσύνης.

Μόλις το 2016 διαπιστώθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ότι χειρότερες σε καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης (εμπορική διαφορά) είναι παγκοσμίως καλύτερη από το Αφγανιστάν, την Γουϊνέα Μπισάου και το Σουρινάμ.

Το βαθμολόγιο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ταχύτητα, ανεξαρτησία κλπ) είναι προτελευταία πάνω από την Μάλτα και μαζί με την μαφιόζικη Ιταλία.
Διάφοροι οργανισμοί που μετρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κατατάσσουν την Ελλάδα χειρότερη από το Αζερμπαϊτζάν, το Τατζικιστάν, το Μπρουνέϊ, το Μαλάουϊ, την Μποτσουάνα κλπ. Λίγο καλύτερη από τη Βόρεια Κορέα.

"Μου ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα στην εφημερίδα που εργαζόμουν.
Δεν υπέκυψα και με απέλυσαν. Που να το έλεγα; Αυτοί ήταν πανίσχυροι και εγώ νεαρή..."

Τάδε έφη Ειρήνη Νικολοπούλου πρόσφατα χωρίς να κατονομάσει εφημερίδα. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου η κ. Φόρντ, βγήκε και κατήγγειλε τον ανώτατο δικαστή Μπρετ Κάβανο, τον οποίο επέλεξε ο Τράμπ για την κορυφαία θέση. Τον κατήγγειλε γιατί πριν ...37 χρόνια προσπάθησε σε φοιτητικό πάρτι (σήμερα είναι 53 και 51 έτους) να την βιάσει.

Την κάλεσαν σε ...τρεις (3) ημέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μα καταθέσει και πάει την Πέμπτη τελικά. Πριν πάει μια άλλη 50άρα είπε δημόσια ότι ο ανώτατος δικαστής την παρενόχλησε με ακραίο τρόπο σεξουαλικά. Κι αυτή θα καταθέσει και ας είναι γεγονότα τόσο παλιά. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει παραγραφή.

Η κ.Νικολοπούλου καλλονή σήμερα, καλλονή και τότε δεν τόλμησε να κατονομάσει ούτε την εφημερίδα, από όπου απολύθηκε γιατί δεν έδωσε σεξουαλικά ανταλλάγματα. Τα είπε και πέρυσι, τα είπε και φέτος. Ουδείς ιδρώνει και η προβολή που έχει είναι ελάχιστη.
Γιατί;

Μα διότι είναι κανόνας αυτού του είδους οι παρενοχλήσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή (θυμάστε μήπως πόσες, οι οποίες έδωσαν ανταλλάγματα έγιναν υπουργίνες μέχρι και πρόσφατα;) και στα ελληνικά ΜΜΕ.
Οσο και αν ψάξαμε μόνο δυο εφημερίδες εντοπίσαμε στο βιογραφικό (WIKIPEDIA) της κ. Νικολοπούλου. Το Βήμα και ΤΑ ΝΕΑ και μάλιστα στην περίοδο (1984-85) που ήταν νεαρή 26άρα...

Ποιός την πίεσε;
Ο ίδιος που την απέλυσε;
Η απολύθηκε τυχαία και δεν γνώριζε η τότε ηγεσία (Λαμπράκης, Ψυχάρης, κλπ) την σεξουαλική παρενόχληση;
Εχει κανείς την ευαισθησία από τις Επιτροπές της Βουλής, τις οργανώσεις γυναικών κλπ να την καλέσει να διευκρινίσει και να κατονομάσει;
Και ας πάει ο επιζών της τότε ηγεσίας (Ψυχάρης) να πει ό,τι και στην υπόθεση ΕΝΕΡΓΚΑ. Οτι δεν γνώριζε και δεν κάλυψε κανέναν...




Στην Χαλκιδική οι επίσημες αρχές συνέταξαν πόρισμα καταπάτησης δημόσιας δασικής γης από ένα ξενοδοχείο, του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν και είναι φίλος με την τότε πανίσχυρη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το πόρισμα από τότε (2002) παραμένει στο συρτάρι και δεν δίδεται ούτε στα αρμόδια υπουργεία, γιατί μια δικαστική λειτουργός με μεγάλες πολιτικές πλάτες στη Βόρειο Ελλάδα το έβαλε στο αρχείο και άρα δεν ξαναβγαίνει...

Επειδή όλα αυτά είναι μαφιόζικα το βούλευμα για την οριστική απαλλαγή, βγήκε μετά 12 χρόνια!!!. Το 2015!!! Και φυσικά βρίσκει ότι τα εγκλήματα παραγράφηκαν, οι κατηγορίες μετατρέπονται κλπ.





Το ίδιο ακριβώς και στον τραπεζικό τομέα.

Στη Λαμία το βούλευμα βγήκε μετά ...13 χρόνια από την άσκηση της δίωξης κατά τραπεζικών.

Σε άλλες τράπεζες που έγιναν ακριβώς τα ίδια παραπέμπονται στο εδώλιο, αλλά στη Λαμία τα ξέρουν καλά γιατί απο εκεί κατάγονται πολιτικοί, όπως οι Στουρνάρας, Σταίκούρας, Προβόπουλος.

Φυσικά και αυτό το βούλευμα είναι απαλλακτικό.






Θυμάστε μια παλιά υπόθεση στον ΕΟΤ;

Το 2005-2006 είχε γίνει γνωστό ότι μια υπηρεσιακή έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι υπάλληλοι έπαιρναν υπερωρίες που δεν έπρεπε να παίρνουν. Με αποφάσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής Ιεραρχίας φυσικά.

Η δικαστική έρευνα κράτησε 12-13 χρόνια και βγήκε τώρα ένα βούλευμα το οποίο, όπως και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις μετατρέπει τις κατηγορίες και τις παραγράφει για ΟΛΑ τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα.

Και παραπέμπει έναν φουκαρά των οικονομικών υπηρεσιών με την επιβαρυντική για ...ΙΣΟΒΙΑ κατηγορία ότι έδωσε το 2006 σε υπάλληλο 837 ευρώ και 12 λεπτά!!! Προσέξτε ακρίβεια στα λεπτά μετά τόσα χρόνια...Και αθροίζει διάφορα τέτοια μικροποσά και με τα χρόνια τα κάνει άνω των 150.000 ευρώ για όλους τους υπαλλήλους.

Ο φουκαράς υπάλληλος έδινε αυτά που έλεγαν οι νόμοι και αποφάσεις της ηγεσίας. Ούτε μίζα έπαιρνε (από τις υπερωρίες αυτής της κατηγορίας και να ήθελε δεν μπορούσε), ούτε βρέθηκε σε λογαριασμό του όφελος έστω και ένα ευρώ. Ούτε πολιτικός είναι για να έχει πολιτικά οφέλη...
Γιατί παραπέμπεται;

Μα για να ξεπλυθούν οι ισχυροί που αρχικά κατηγορήθηκαν;



Θυμάστε τα πλαστά πτυχία που βρέθηκαν σε μαζική χρήση, όταν έγινε διασταύρωση;


Ποιοί τιμωρούνται;
Καθαρίστριες και απλοί υπάλληλοι γραφείου έχουν καταδικαστεί από 15 έως 20 χρόνια κάθειρξη...
Οι επώνυμοι "καθαρίζουν"... Θυμάστε τη βουλευτίνα που μας είπε ότι χωρίζει γιατί δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του επι χρόνια συζύγου της ήταν πλαστό;

Θυμάστε που μας είπαν ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος απο την Δικαιοσύνη για όλους;
Θυμάστε να καταδικάστηκε ποτέ ο σύζυγος αυτός;
Μια επώνυμη που είχε γεμίσει την Δικαιοσύνη με διαβεβαιώσεις ότι έχει πτυχία μέχρι και απο το Χαρβαρντ έφαγε μόνο κάτι μήνες με αναστολή και εξαγορά για πλαστά πτυχία και ας διαφήμιζε τα εκατομμύρια ευρώ που απέκτησε ασκώντας την επιστήμη της...






Μια εξαιρετικά χαρακτηριστική περίπτωση "ταχείας" απονομής Δικαιοσύνης είναι το λεγόμενο παραδικαστικό Καλούση-Γιοσάκη κλπ.

Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε και ο πρώην βουλευτής και μεγαλοδικηγόρος Μαντούβαλος.
Η υπόθεση εκτυλίχθηκε εκεί κοντά στο 2000 και τώρα πάει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.
Μετά 18 χρόνια.

Ηταν υπόθεση μεγάλης δυσκολίας διότι δεν χρειαζόταν καν έρευνα. Τα λεφτά βρέθηκαν στους λογαριασμούς, οι συνομιλίες ήταν γραμμένες σε κασέττες, που είχαν βγει από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην τηλεόραση.
Που ήταν η δυσκολία;

Στο γεγονός ότι ένας βασικός κατηγορούμενος δείχνοντας προς την Δικαιοσύνη και τη Βουλή είπε:
" Αν τολμήσετε να με στείλετε φυλακή θα φέρω πολλούς από σας σε διπλανά κελιά..."

Kαι μια ματιά γύρω μας, στο πως κουκουλώνονται τα σκάνδαλα δείχνει ότι το "επιχείρημα" ήταν καταλυτικό...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates