.

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ * ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!


ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ !!!



Οι οποίες αυτές τις μέρες κονομάνε...

Στις πληττόμενες επιχειρήσεις εντάσσονται με απόφαση της κυβέρνησης η ACS του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα αλλά και οι άλλες εταιρείες κούριερ. Κι αυτό σε μία περίοδο που οι εταιρείες ταχυμεταφορών αναγνωρίζουν οτι έχουν μεγάλη αύξηση τζίρου. 
Παρόλα αυτά τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή, να έχουν αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και να μειώσουν τα ενοίκια που καταβάλλουν κατά 40%.

Σημειώνεται ότι η δημοσίευση στο ΦΕΚ της ένταξης των εταιρειών ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις συνέπεσε με την ανάκληση της αύξησης των τιμολογίων της ACS. Τελικά μετά τις αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ πήρε πίσω την αύξηση κατά 22,5% και η εταιρεία την ίδια ημέρα εισήχθη στις πληττόμενες επιχειρήσεις μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες κούριερ.


Το ΦΕΚ και η ενημέρωση για το ενοίκιο

ΚΡΙΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!



Σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού να εξοφλούν τις οφειλές τους και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι έκτακτες διευκολύνσεις στην πληρωμή φόρων αναμένεται να τρέξουν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο, οπότε λήγει η αναστολή των πληρωμών για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες.


Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη θέσπιση μιας έκτακτης ρύθμισης για την καταβολή των φόρων, που θα προβλέπει περισσότερες δόσεις για την εξόφληση όλων ανεξαιρέτως των φόρων. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο φόρος εισοδήματος αντί για τρεις διμηνιαίες δόσεις να πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο του 2021. 

Μάλιστα στο τραπέζι υπάρχει σενάριο παράτασης κατά ένα μήνα της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα χωρίς ωστόσο να μετατίθεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου που λήγει κανονικά στο τέλος Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", τα σενάρια των διευκολύνσεων για την καταβολή των φόρων και φορολογικών ελαφρύνσεων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνουν:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!



ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΜΙΧΕΛΗ *

Η ιδιαίτερη κατάσταση την οποία έχει προκαλέσει η εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες χώρες στον πλανήτη, έχει προκαλέσει σε νομικό αλλά πρωτίστως σε οικονομικό επίπεδο τεράστια ερωτήματα για την επίδρασή της στις συναλλακτικές σχέσεις ιδιωτών και εταιρειών.

Τα προβλήματα προέρχονται από την αναγκαία αναστολή της δραστηριότητας που προκλήθηκε σε διάφορους τομείς της οικονομίας και που προκάλεσαν και προκαλούν ακόμη αλυσιδωτές επιδράσεις από τη μη τήρηση των συμβάσεων, οι περισσότερες από τις οποίες δεν εμπεριέχουν σχετικές με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ρήτρες, ώστε να ρυθμίζονται τα σχετικά ζητήματα.

Η συζήτηση περιστρέφεται στο κατά πόσο η περιπλοκή που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην εκπλήρωση των συμβατικών ενοχών συνιστά γεγονός ανωτέρας βίας (force majeure).

Τα προβλήματα μάλιστα σε συμβάσεις που έχουν διεθνή χαρακτήρα είναι ακόμη πιο έντονα, καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας ούτε ίδια είναι από κράτος σε κράτος, ούτε έχει προκαλέσει παντού τις ίδιες συνέπειες.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδεται διεθνώς στη νομική αξιολόγηση της πανδημίας λόγω των τεράστιων συνεπειών που προκαλούνται στο εμπόριο, είναι η σπουδή της Κίνας, να εφοδιάσει τις Κινεζικές επιχειρήσεις με πιστοποιητικά ανωτέρας βίας ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν εάν αναζητηθούν νομικές ευθύνες από αυτές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ 11 ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ !!!



Η εποχή των μνημονίων μας έχει εν μέρει προετοιμάσει. Γνωρίζουμε σε ποιο πλαίσιο θα εκδηλωθεί και πως θα εκφραστεί η νέα οικονομική κρίση. Η κοινωνική βάση έχει πλέον ιστορική εμπειρία αλλά ίσως αυτή αποδειχτεί ανεπαρκής αν ο καπιταλισμός δεν δείξει πολύ γρηγορότερα αντανακλαστικά από αυτά που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 15 χρόνια. 

Γιατί δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι αυτή την φορά πάνω στα επιβαρυμένα οικονομικά μεγέθη συνυπάρχει ο υγειονομικός παράγοντας που λειτουργεί υπονομευτικά έως και τοξικά σε κάθε κοινωνικό πεδίο αλλά και στην ίδια την διαχείριση από το καθεστώς της νέας απρόσμενης κρίσης. Μεγάλες ποσότητες άμμου έχουν πέσει στα γρανάζια του συστήματος και μένει να φανεί αν τελικά θα λειτουργήσουν προς όφελος ή ενάντιά του.

ECOFIN: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, κάλεσαν τις τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν επηρεασθεί από τον κορονοϊό.

Το Ecofin κάλεσε όλες τις τράπεζες, που δεν το έχουν αποφασίσει ακόμη, να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των εποπτικών Αρχών και να μην προχωρήσουν στη διανομή μερισμάτων, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν και τα διαθέσιμα κέρδη τους «για τη χορήγηση πιστώσεων σε άλλες επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη κρίση στους πελάτες τους με έναν τρόπο που βοηθά στη διασφάλιση της διατήρησης της οικονομικής δραστηριότητας».

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κρατικοποίηση των σπιτιών και ενοικίαση τους στους πτωχευμένους πρώην ιδιοκτήτες τους


Την άρση κάθε έννοιας προστασίας της κατοικίας – και εν γένει περιουσίας των πολιτών – και, κατ΄επέκταση, την έναρξη μαζικών πλειστηριασμών, συνιστούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, όπως αυτά έρχονται στο φως από δημοσιεύματα, τα οποία δεν διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο, βασική αρχή του οποίου είναι η απλοποίηση της πτωχευτικής διαδικασίας και η διαμόρφωση κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου ώστε οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, δηλαδή στα funds που αγοράζουν τιτλοποιημένα δάνεια, να μπορούν να κινούνται χωρίς καθυστερήσεις και περιορισμούς. Βάσει του σχεδιασμού, τα funds και οι τράπεζες θα μπορούν «να τελειώνουν γρήγορα» με τους κόκκινους δανειολήπτες, εκποιώντας το σύνολο της περιουσίας τους, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, επιτυγχάνοντας για τις ίδιες το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα.

Στο παραπάνω πλαίσιο, φαίνεται να εξετάζεται και η σύσταση κρατικού φορέα στον οποίο οι πιο «αδύναμοι» οι δανειολήπτες, με βάση κριτήρια που θα οριστούν από την κυβέρνηση, θα παραχωρούν το σπίτι τους στο κράτος και θα καταβάλλουν ενοίκιο ώστε να μπορούν να μένουν σε αυτό.

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

COVID-19: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ;;;



Του Morfeassky Panos

Μάθετε Έλληνες και πολίτες του κόσμου γιατί καταστρέφεται η ζωή μας κάτω από την μύτη μας

2016. Εκλέγεται ο Τράμπ και όχι η Κλίντον. Ο πόλεμος ξεκινάει. Τα μίντια όλου του κόσμου ξεκινούν εκστρατεία δυσφήμισης κατά του άλλοτε αγαπητού τους. Ξαφνικά, όλοι, τον αποκαλούν πράκτορα της Ρωσίας.

2019. H κατηγορία ότι ο Τράμπ δούλευε για την Ρωσία κατέπεσε μετά απο 3 χρόνια ερευνών απο 20 Δημοκρατικούς εισαγγελείς (Mueller probe – Mueller report).

Αμέσως, κατηγορείται ότι εκβίασε τον πρόεδρο της Ουκρανίας και απαιτείται παραπομπή από τους Δημοκρατικούς.
Δημοσιεύεται η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων και δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός ή οτιδήποτε μεμπτό στα πρακτικά. Παρ’όλα αυτά, οι Δημοκρατικοί επιλέγουν να προχωρήσουν με την παραπομπή του, προκαλώντας απορία γιατί.

Όλα τα μάτια του κόσμου στραμμένα στην Αμερική.
Και όχι στην Κίνα.

ΒΟΜΒΑ FRAPORT !!! TO ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΩΝΟΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ !!!

FRAPORT: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ - ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ - ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 
Η Fraport Greece, που διαχειρίζεται τους 14 περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας (Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Καβάλα, Άκτιο/Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Μύκονος, Σκιάθος, Σαντορίνη, Κως, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος) με επιστολή της ζητά να από την κυβέρνηση να ανασταλεί η πληρωμή των 40.000.000 ευρώ της εισφοράς και της αμοιβής παραχώρησης για το 2019, ενώ έχει τα χρήματα, που όπως δηλώνει βρίσκονται κατατεθειμένα στους λογαριασμούς της, σε ειδικό αποθεματικό, προφανώς σε τράπεζες στην  Γερμανία !!!  




Επιστολές ΔΑΑ-Fraport Greece για αναστολή πληρωμών λόγω ανωτέρας βίας

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Λόγους ανωτέρας βίας, οι οποίοι προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης, επικαλούνται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και η Fraport Greece που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Όπως εξηγούν οι δύο εταιρείες με επιστολές τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Ανάπτυξης, αλλά και προς το ΤΑΙΠΕΔ, το αδιέξοδο ρευστότητας στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω της ανυπαρξίας πτήσεων, φέρνει τους παραχωρησιούχους αντιμέτωπους με την κατάρρευση. Στα αιτήματα των δύο εταιρειών αναμένεται να απαντήσει μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Τι αναφέρει ο ΔΑΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Η διοίκηση του ΔΑΑ, υπό τον Γιάννη Παράσχη, αναφέρει στην επιστολή της πως η συνέχιση της λειτουργίας με ταυτόχρονη σχεδόν καθολική έλλειψη εσόδων έχουν ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνέπειες στην ομαλή εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων και την επιχειρηματική βιωσιμότητα της εταιρείας. Στο πλαίσιο, αυτό η εταιρεία επιφυλάσσεται για την εκπλήρωση των προσεχών υποχρεώσεών της προς το ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες αφορούν, ως επί το πλείστον, την πληρωμή αμοιβής για τη χορήγηση δικαιωμάτων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης. Για παράδειγμα, το 2018 το ποσό της εν λόγω αμοιβής διαμορφώθηκε σε περίπου 19 εκατ. ευρώ. Το αίτημα του ΔΑΑ βασίζεται στο άρθρο 31 περί ανωτέρας βίας της κυρωθείσας, το 1995, από τη Βουλή σύμβασης παραχώρησης. Οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου περιλαμβάνουν την επιδημία και τον λοιμό στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας.


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!



Η υπόληψη που είχαν τότε στο λαό οι τελώνες ήταν η χείριστη. Αντίστοιχη με αυτή που έχουν σήμερα στον λαό οι τραπεζίτες !!!

Οι τελώνες της αρχαιότητας δεν ήσαν δημόσιοι υπάλληλοι, όπως σήμερα, αλλά ιδιώτες, οι οποίοι αγόραζαν τους φόρους από το δημόσιο δια μέσου πλειοδοτικής δημοπρασίας. 
Επειδή δε οι τελώνες ανταγωνίζονταν κατά τις δημοπρασίες και οι προσφορές των ανέρχονταν σε υπέρογκα ποσά, η πίεση επί των φορολογουμένων γινόταν πολύ μεγαλύτερη. 

Η απανθρωπιά των τελωνών κατά τις εισπράξεις υπήρξε παροιμιώδης. Ο σύγχρονος των Αποστόλων Φίλων διηγείται ότι στις ημέρες του μερικοί τελώνες κατά την είσπραξη του κεφαλικού φόρου βρήκαν ορισμένους από τους φορολογουμένους ήδη νεκρούς. Άνοιξαν τους τάφους τους, έβγαλαν τα νεκρά σώματα και τα μαστίγωναν δημόσια. Όταν οι πολίτες τους ρώτησαν αγανακτισμένοι, γιατί εξυβρίζουν κατά τέτοιο τρόπο τους νεκρούς, αφού δεν είναι δυνατόν να εισπράξουν απ’ αυτούς τίποτε, απάντησαν ότι αυτό το ξέρουν, άλλα τους κακοποιούν, για να εξαναγκάσουν τους συγγενείς τους να πληρώσουν εκείνοι τον φόρο που όφειλαν. 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ !!! ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ !!!

ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΨΕΥΤΟΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΧΡΗΜΑΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ!!!
Όπως δήλωσε ο δρ Κνόμπλοχ, «πιστεύω ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού μέσω των χρημάτων, ακόμη και των χαρτονομισμάτων, είναι πολύ μικρότερος από ό,τι η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον άλλο άνθρωπο. Όσον αφορά στην τρέχουσα πανδημία Covid-19, αν είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθούν μετρητά για πληρωμές, καλύτερα να είναι κέρματα παρά χαρτονομίσματα. Παρόλα αυτά, είναι καλύτερα να γίνονται οι πληρωμές μέσω κάρτας ανέπαφα, ώστε να αποφεύγεται τελείως ο κίνδυνος των μετρητών» !!!




Τα ευρωπαϊκά τραπεζογραμμάτια είναι πιο εύκολο από ότι τα κέρματα του ευρώ να μολυνθούν από μικρόβια και να τα μεταδώσουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων. 

Μολονότι τα κέρματα είναι φτιαγμένα από μέταλλα με αντιμικροβιακές ιδιότητες, όπως ο χαλκός, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελούν καθόλου πηγές μόλυνσης. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοχάνες Κνόμπλοχ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου-Έπεντορφ, που παρουσίασαν τη μελέτη τους στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νόσων, μελέτησαν γνωστά βακτήρια, αλλά όχι ιούς πάνω στα χρήματα, όμως έδωσαν μια πιο επίκαιρη διάσταση στα ευρήματά τους εν μέσω πανδημίας.


Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!




Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.


Mια μεγάλη σύγκρουση θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας, μια σύγκρουση όχι μόνο ανάμεσα σε δυο πολιτικοοικονομικά μοντέλα. Αλλά ανάμεσα στην ελευθερία από τη μια πλευρά και τη δικτατορία που θέλει να εκμεταλλευθεί τον φόβο από την άλλη.


Η δυστοπική παγκοσμιοποίηση


Όσοι θέλουν ολοκληρωτικό έλεγχο και κατάργηση των ελευθεριών του ατόμου, με πρόσχημα τη βιοασφάλεια, συντάσσονται με το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, τη Γερμανοκρατούμενη ΕΕ και τον Μπιλ Γκέιτς,ως υπέρμαχο του βιοτεχνολογικού και ψηφιακού ελέγχου της ανθρωπότητας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον ΟΗΕ που έχουν στενή σχέση με την ολοκληρωτική Κίνα, την οποία έχουν πλέον σαν πρότυπο οι Παγκοσμιοποιητές γιατί έχει καταργήσει όλες τις ελευθερίες στους πολίτες και τους ελέγχει μέσω κινητών και καμερών, ενώ αξιολογεί τις ζωές τους με πόιντ σύστεμ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΠΡΑΞΕΙΣ...ΑΘΩΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Στην ολοκλήρωση του σκανδάλου που ξεκίνησε με νόμο της τον περασμένο Νοέμβριο, που ουσιαστικά παραχωρεί ασυλία τους τραπεζίτες και επίορκα ανώτατα στελέχη των τραπεζών, προχώρησε η κυβέρνηση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που εξαιρεί την αναστολή του χρόνου προθεσμίας παραγραφής νόμιμων και δικονομικών προθεσμιών για τα μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα και συναφή αδικήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Όλα τα παραπάνω, εν μέσω πανδημίας και ενόσω για τις υπόλοιπες υποθέσεις ισχύει η παράταση ή αναβολή !!!



Με μία νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις μεθοδεύσεις για την πλήρη αθώωση και ασυλία των τραπεζιτών και των ανώτατων τραπεζικών στελεχών, καθώς εκμεταλλευόμενη την πανδημία, προσφέρει στις τράπεζες και τα στελέχη τους την ευκαιρία να απαλλαγούν από τις ανοιχτές υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση ψήφισε -στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα- την αποκλειστικά κατ’ έγκληση δίωξη τραπεζικών στελεχών, γεγονός που σημαίνει πως γίνεται αδύνατη η αυτεπάγγελτη εισαγγελική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας.

Με το άρθρο 5 του νομοσχεδίου προβλέπεται πως η διάταξη του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα για την απιστία τροποποιείται, ώστε με νέο εδάφιο να ξεκαθαρίζεται πως «αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά τραπεζικού ιδρύματος η δίωξη ασκείται μόνο κατ’ έγκληση», καταφέρνοτας ουσιαστικά να παραβιάσει ωμά το άρθρο 4 του Συντάγματος, για την αρχή της ισότητας και της ισονομίας.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!!



Νότης Μαριάς: Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι. Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια

«Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι» τόνισε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και επανέφερε την Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια την οποία υποβάλλει συνεχώς από τις αρχές του 2016.


Επισήμανε δε ότι στο Eurogroup της 9ης Απριλίου η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αναστολή των πλειστηριασμών, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να ρυθμίσει σημαντικά ζητήματα για τον φτωχοποιημένο από τα μνημόνια Ελληνικό λαό τη στιγμή μάλιστα που διέθετε και το δικαίωμα VETO σε σχέση με την τύχη του πακέτου μέτρων του Eurogroup για τον κορονοϊό.

Και ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι δυστυχώς συνεχίζονται οι κυβερνητικές αμφισημίες και παλινωδίες όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας που ως γνωστόν λήγει την 1η Μαΐου.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ+ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !!!


Είναι οι ίδιοι νταβατζήδες που λήστευαν το Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους επί 20 και πλέον χρόνια, με το περίφημο καρτέλ των εργολάβων και τις υπερκοστολογήσεις των έργων !!!

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Προστασία πρώτης κατοικίας: Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση


Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, που εκπνέει στις 30 Απριλίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN TV, αναμένεται να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή όσους είναι μέσα στους ΚΑΔ, είτε είναι επιχειρήσεις (επαγγελματίες) είτε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι με σύμβαση αναστολής της εργασίας τους.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί παράταση τεσσάρων μηνών για νοικοκυριά, που δεν εντάσσονται στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Κι αυτό γιατί, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στο κυβερνητικό επιτελείο να προετοιμάσει τον νέο πτωχευτικό, που αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Σε αυτόν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν ευεργετήματα για τους πλέον οικονομικά αδύναμους. Για παράδειγμα, σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, θα έρχεται το κράτος που θα δημιουργήσει έναν άλλο φορέα, ο οποίος θα παίρνει το σπίτι του δανειολήπτη και θα του δίνει το δικαίωμα να παραμένει μέσα σε αυτό, πληρώνοντας κάποιο ενοίκιο, το οποίο ενδεχομένως να είναι και επιδοτούμενο για κάποιες περιπτώσεις.

Δείτε το βίντεο:

Π.Ο.Υ. & ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ !!!


Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ., δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, τόνισε ότι η λέξη «πανδημία» δεν πρέπει να χρησιμοποιείται «ελαφρά τη καρδία ή απρόσεκτα». 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ NON PAPERS ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ & ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ!!!
Ενόψει της ψήφισης του νέου πτωχευτικού νόμου, κατά τον οποίο, όχι μόνο θα χάνεις το σπίτι σου, αλλά θα κατάσχεται αυτόματα, ανεξαρτήτως πηγής, οποιοδήποτε εισόδημα που, αθροιζόμενο με τα υπόλοιπα, υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, από απλή περιέργεια, μπήκα στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), προκειμένου να διαβάσω τι ακριβώς ισχύει σήμερα ως προς τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Αυτή λοιπόν είναι η σελίδα όπου, η Ελληνική Πολιτεία,  αναφέρει αναλυτικά ποιες είναι οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης  :



Μετά το, πράγματι, συγκινητικό εισαγωγικό ποίημα, ο κάθε δανειολήπτης που, για να χάσει το σπίτι του, επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, βλέπει δεξιά κάτω, αμέσως μετά το ποίημα, ένα πράσινο κουμπί, το οποίο ο ποιητής τον καλεί να κλικάρει, προκειμένου να ενημερωθεί ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο υπολογισμού των ευλόγων δαπανών διαβίωσής του, ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση. 


Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΘΕΪΚΟ !!! Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ !!!


ΠΗΓΗ
https://jodi.graphics/6228?fbclid=IwAR2bsd3e6ZQqa8kJfUWUhtUW_6fonrcl_n4yO9QiHUlmWiUwEih9RUmVgUM

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΔΑΝΕΙΩΝ: Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ Ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
Δεν το λέμε στον αέρα. Το αποδεικνύουν οι Λογιστικές Πραγματογνωμοσύνες που κάνουν οι Δανειολήπτες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στους δανειακούς λογαριασμούς τους.
Πάρτε μια γεύση, δια χειρός Πάνου Λελιάτσου.....



Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ, ΕΤΣΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ. 
ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΜΩΣΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ 3ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΧ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΕΞΟΔΑ 1.280 ΕΥΡΩ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΗΤΑΝ 1.700 ΕΥΡΩ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ !!!

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΘΑ ΖΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ NON PAPERS ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ & ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ !!!

ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ: ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ 7.500 ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



H συντριπτική πλειοψηφία των αδειών – δύο στις τρεις – πάνε σε Κινέζους και ακολουθούν με διαφορά οι Τούρκοι


Λίγο κάτω από τις 7.500 είναι πλέον οι άδειες διαμονής που έχουν χορηγηθεί μέσω του προγράμματος Golden Visa, το οποίο θέλει να επανεκκινήσει το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να τονώσει εκ νέου την αγορά ακινήτων.

Από τα στοιχεία που προκύπτουν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με βάση τα στοιχεία στις 31 Μαρτίου του 2020 με την εξέταση των φακέλων που είχαν χορηγηθεί νωρίτερα, ο συνολικός αριθμός των αδειών διαμονής που έχουν χορηγηθεί σε επενδυτές ακινήτων αξίας 250 χιλ. ευρώ και πάνω από τρίτες χώρες αντιστοιχεί σε 7.414 από τις αρχές του προγράμματος.Η πλειονότητα, 2 στις 3 άδειες αφορούν Κινέζους επενδυτές και συγκεκριμένα 5.352.Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι Τούρκοι επενδυτές με συνολικά 520 άδειες, οι Ρώσοι με 379 και έπονται εθνικότητες από το Λίβανο, την Αίγυπτο και το Ιράν με 158, 152 και 120 αντίστοιχα. Ολες οι υπόλοιπες χώρες της δεκάδας έχουν κάτω από 100 άδειες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ !!!

\\


Στη διενέργεια ελέγχου στα ΕΛΤΑ προχώρησε σήμερα η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και η οικονομική αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης για τυχόν αθέμιτες πρακτικές στον τομέα των ταχυμεταφορών.

Όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, «πάντως, η επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέδωσε καρπούς καθόσον όσες εταιρείες είχαν πρόθεση να αυξήσουν μονομερώς τα τιμολόγια έκαναν πίσω».

ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΑ: Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΛΙΔΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!



Γιατί είναι σημαντικό να μην έχουμε νέο κύμα δομικής ανεργίας

του Δημήτρη Πεφάνη

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, κορυφαίος τραπεζίτης μου έλεγε ότι… μαθαίνει να πιλοτάρει ελικόπτερο, καθώς μέσα στο προσεχές διάστημα είναι έτοιμος να ρίξει “helicopter money” στην αγορά.

Μέχρι εδώ καλά, και είναι προφανές ότι για να επανέλθει η οικονομία ικανοποιητικά και γρήγορα, χρειάζεται ζεστό χρήμα. Κάτι που ούτως ή άλλως έχει καταλάβει και προωθεί η ΕΚΤ, δίνοντας μαζική πρόσβαση σε φθηνή ρευστότητα.

Εντούτοις, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα, και αυτό δεν είναι άλλο από το πού θα πάνε τα λεφτά.

Αν είναι να πέσει χρήμα από το ελικόπτερο, αυτό πρέπει να φτάσει στους εργαζομένους των επιχειρήσεων και όχι να διακρατηθεί από τους επιχειρηματίες για αλλότριους σκοπούς

Όχι μόνο σε ποιες επιχειρήσεις θα κατευθυνθούν, αλλά κυρίως τι θα κάνουν οι επιχειρηματίες με αυτά τα χρήματα. Γιατί, αν είναι να δανειστούν για να δώσουν μέρισμα –όπως γινόταν στο παρελθόν- ή για να εξαγοράσουν μπιρ παρά τους πτωχευμένους ανταγωνιστές τους, κάναμε μια τρύπα στο νερό.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ & ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!



Τηλεφωνικά, με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και χωρίς τη χρήση του κωδικού pin, θα μπορούν οι πελάτες της ΔΕΗ να εξοφλούν τους λογαριασμούς ρεύματος, ανακοίνωσε η επιχείρηση στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης των συναλλαγών για τις κοινωνικές ομάδες που δεν είναι εξοικειωμένες με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή των λογαριασμών θα γίνεται τηλεφωνικά στο 11770 με την εξής διαδικασία: με τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, που αναγράφεται στον λογαριασμό τους και τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας οι πελάτες εξυπηρετούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΔΕΗ με απόλυτη ασφάλεια. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται ελάχιστα λεπτά, ενώ δεν θα ζητείται κανένας επιπλέον κωδικός (pin κλπ).

Η τηλεφωνική πληρωμή μέσω του 11770 είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00, ενώ κατ' εξαίρεση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών θα λειτουργήσει τόσο αύριο, Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου, όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!



Σχέδιο ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα αναζητούν στο Δικαιοσύνη, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε έκτακτη σύσκεψη, που έγινε σήμερα στον Αρειο Πάγο, όπου μετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, συζητήθηκε πότε και ποιά δικαστήρια θα ξεκινήσουν, μετά τις 27 Απριλίου, που λήγει η ισχύς της ΚΥΑ, με την οποία έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Επικράτησαν σκέψεις:

ΜΕΡΙΚΗ ΖΩΗ !!!



Mερική Ζωή

Του Ηλία Καραβόλια

Απο όλα τα ευρωπαικά χρηματοδοτικά εργαλεία των ημερών ένα έτυχε ελλιπούς ανάλυσης απο τα συστημικά ΜΜΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα SURE των 100 δις που θα ενισχύει τις επιχειρήσεις ώστε να μην προβαίνουν σε απολύσεις και να προχωρούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης (part-time) με πολύ χαμηλούς μισθούς φυσικά. Και επειδή όλοι κάνουμε ανάκληση στο μυαλό μας την φράση '' απο το τίποτα καλύτερο το λίγο'' η κίνηση της ΕΕ αμέσως νομιμοποιείται στο συλλογικό ασυνείδητο ως σωτήρια λύση για αποτροπή της ανεργίας. Η όλη φιλοσοφία του προγράμματος SURE-που θα επιδοτεί το υπόλοιπο του μισθού που θα μειώνεται - στηρίζεται σε αυτό που ονομάζουν κρατικοί αξιωματούχοι σε όλο σχεδόν τον κόσμο : θα επανέλθουμε σταδιακά σε μια ''μερική κανονικότητα''. Πόσο ωραία ακούγεται η φράση ! 'Αραγε πόση ψευδαίσθηση ομαλοποίησης των πραγμάτων κρύβει μέσα της ;

Μερική κανονικότητα λοιπόν. Πρακτικά; Μερική απασχόληση, μερικοί μισθοί, μερική ελευθερία, δηλαδή μερική ζωή. Όλα θα υποδιαιρεθούν στον βωμό μιας έκτατης βιοπολιτικής και μιας αναγκαστικής διάσωσης της οικονομίας. Όλα θα υποστούν μια μερική κλασματική διαίρεση ώστε να επιβιώσουμε συλλογικά σαν κοινωνίες μετά την πρωτοφανή πανδημία. Με μια λεπτομέρεια: θα μειωθεί μέρος των δαπανών για αμυντικά/εξοπλιστικά προγράμματα ( πχ.) ώστε να διπλασιαστούν οι κλίνες εντατικής, οι αναπνευστήρες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία.


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!





Του Γιάννη Γουμενόπουλου


Ο οικονομικός και παραγωγικός ιστός μια χώρας είναι ένα συναρπαστικό εργαλείο, κατασκευασμένο από εκατομμύρια κομμάτια τα οποία, μαγικά και με προφανώς αόρατο τρόπο, συναντώνται μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάποιος διευθυντής ορχήστρας και εκείνοι που προσπάθησαν να ρυθμίσουν και να διευθύνουν μια οικονομία με διάφορες παρεμβάσεις τους, απέτυχαν.

Αν πριν από λίγους μήνες είχε πάει κάποιος στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα, θα είχε πέσει επάνω σε μια ανοιξιάτικη ευθυμία με χιλιάδες εστιατόρια και μπαρ ανοικτά, με τα εμπορικά καταστήματα να ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τουριστικό κλάδο να ετοιμάζονται να υποδεχθούν σε μερικούς μήνες τα εκατομμύρια των τουριστών όπως γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η αγορά, δηλαδή η ζήτηση, που ορίζει τον αριθμό και το εύρος των πωλήσεων και οι πωλήσεις τα έσοδα κάθε κράτους. Δεν τα καταφέρνουν όλες οι επιχειρήσεις, αλλά οι περισσότερες, παρά τις δυσκολίες, τα καταφέρνουν μια χαρά. Δεν υπάρχει κρατική παρέμβαση που να καθορίζει τη συχνότητα της λειτουργίας των μπαρ ή των εστιατορίων στη Αθήνα. Οι καταναλωτές το αποφασίζουν κάθε μέρα. Και από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να τονώσουν τη ζήτηση, να αγωνιστούν για να γίνουν όλο και πιο χρήσιμοι στους καταναλωτές, με καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα.

ΣΚΑΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ;;;



Ζήτημα πιστοποίησης «COVID-free» για τα φρούτα θα θέσουν ξένοι αγοραστές ;;;

Νέα δεδομένα είναι πιθανό να δημιουργήσει σύντομα η πρωτόγνωρη κατάσταση με τον κορωνοϊό στις εξαγωγές ελληνικών φρούτων. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από τον κλάδο των εξαγωγέων, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο ορισμένες ξένες επιχειρήσεις λιανεμπορίου να ζητούν κάποιου είδους βεβαίωση ή πιστοποίηση ότι τα προϊόντα που παραλαμβάνουν είναι «COVID-free», δηλαδή απαλλαγμένα από τον ιό. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι αξιόπιστες αρχές, όπως η Κομισιόν και ο αμερικανικός FDA, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν τη μετάδοση του ιού με την κατανάλωση τροφίμων.

«Ακούμε ότι κάτι τέτοιο θα ξεκινήσουν να ζητούν ορισμένα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού, γι’ αυτό και έχουμε έρθει σε επαφή με εταιρείες πιστοποίησης», επισημαίνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της νεοσύστατης Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων και Φρούτων, Χρήστος Γιαννακάκης. Σύμφωνα, μάλιστα, με κύκλους των εξαγωγέων, στη Γαλλία υπάρχει κινητικότητα στην κατεύθυνση χορήγησης μιας πιστοποίησης αυτού του τύπου.

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ !!! ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ !!!



Όπου γενναία μέτρα, βλέπε κούρεμα χρεών συν χρηματοδότηση !!!

ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ;;; ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΛΙ ΤΟ "ΠΑΡΤΙ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!


Τι γράφει το capital.gr :

Νέο "χτύπημα" από Moody’s: Υποβαθμίζει τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών λόγω κορονοϊού

Στην υποβάθμιση του outlook των ελληνικών τραπεζών σε "σταθερό" από "θετικό" προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, εξαιτίας, όπως εξηγεί, των επιπτώσεων της κρίσης που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού.

Ο οίκος τονίζει πως οι "σταθερές" προοπτικές αντανακλούν τις προσδοκίες του για τις θεμελιώδης πιστωτικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Η αλλαγή στη στάση της Moody’s επίσης αντικατοπτρίζει την άποψή της ότι η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα επηρεάσει περαιτέρω την ήδη αδύναμη κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών. Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης θα αντισταθμίσουν πάντως σε κάποιο βαθμό τις αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των δανείων τους, ενώ η επιδείνωση στα κεφάλαια των τραπεζών θα είναι μέτριου μεγέθους, και θα παραμείνουν σε επίπεδα υψηλότερα των εποπτικών απαιτήσεων, ενώ οι συνθήκες χρηματοδότησης και ρευστότητας αναμένεται να παραμείνουν σταθερές. Όπως τονίζει, οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν πιθανώς σε αυξημένη χρήση των χρηματοδοτικών διευκολύνσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και της διατραπεζικής αγοράς repo.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΤΟ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ ΘΑΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ 2ο ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!


Τα πρακτικά της βουλής κάποια στιγμή δακτυλογραφούνται και δημοσιεύονται !!!
Απολαύστε τα υπεύθυνα :

ΡΩΤΑΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 03/04/20 ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!


03/04/2020 : Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή: Το μαξιλάρι ασφαλείας είναι 15,7 Δις και τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου 20 Δις
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/04/157-213.html?fbclid=IwAR3TrOY42mIJ3ppZMn8V0OP3bmxt0T8nXm4D_VnD4p1KRbH7osALylQ4thQ
15/04/2020 : ΥΠΟΙΚ: Έφυγαν 12-14 Δις από το μαξιλάρι των 20 Δις τον Απρίλιο

Περισσότερο από το μισό του ποσού που περιέχει το «μαξιλάρι» ασφαλείας διέθεσε η κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού, ενώ τον Μάρτη δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από τα συγκεκριμένα ταμειακά διαθέσιμα.

Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η χρησιμοποίησή του άρχισε αυτόν τον μήνα για χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

ΑΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΣΑΣ #@ΜΗΣΩ !!!


Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ADIDAS !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ)
Αλλά την ίδια ώρα περιορίζει στο ελάχιστο και στέλνει στον γκρεμό την υπόλοιπη Ευρώπη !!!




Κρατική ενίσχυση με τη μορφή δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ θα λάβει η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις σοβαρές ζημιές που υπέστη λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Η Adidas για να πάρει το δάνειο υποσχέθηκε ότι αναστέλλει την πληρωμή μερισμάτων, δικαιωμάτων από μετοχές και μπόνους στα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Η Adidas, με έδρα τη Γερμανία, υποστήριξε ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια «κατάσταση χωρίς προηγούμενο». Το δάνειο, η σύμβαση για το οποίο ακόμη δεν έχει υπογραφεί, περιλαμβάνει ποσό ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW με ευνοϊκό επιτόκιο και ακόμη 600 εκατ. ευρώ υπό συνήθεις συνθήκες αγοράς από μια κοινοπραξία των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των UniCredit, Bank of America, Citibank, Deutsche Bank, HSBC Mizuho Bank και Standard Chartered Bank.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/300_24.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/blog-post_730.html



Του Θανάση Κουκάκη

Η προ εξαμήνου τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και η κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης για μια σειρά από οικονομικά εγκλήματα, όπως η κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών, αύξησε τις ευθύνες για τα νομικά τμήματα, αλλά και για τις διευθύνσεις εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης των τραπεζών, που πλέον καλούνται να αναλάβουν το ρόλο του εισαγγελέα και να προειδοποιούν εγκαίρως για έκνομες συμπεριφορές τραπεζικών στελεχών , υποβάλλοντας μηνύσεις, αγωγές και εγκλήσεις όπου απαιτείται.

Ωστόσο, ήδη κάποιες τράπεζες δεν δείχνουν την δέουσα προσοχή και δεν εφαρμόζουν με επιμέλεια τις διαδικασίες. Και αυτό είναι κάτι που αξιολογείται διότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς. Η οποία επιστρατεύει επιλεκτικά το νομικό της οπλοστάσιο. Δηλαδή διεκδικεί αποζημιώσεις από πρώην στελέχη της με αγωγές, αλλά δεν τα μηνύει για κακουργήματα που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας και την φήμη της. Και μπορεί η Διοίκηση Μεγάλου να εγγράφει υψηλές προβλέψεις για επίδικες απαιτήσεις τρίτων προς την τράπεζα, αλλά δεν κυνηγά μέχρι τέλους όσους έχουν «βάλει χέρι» με διαφόρους τρόπους στο ταμείο του ιδρύματος τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που είναι αφενός απαίτηση των μετόχων του ιδρύματος αφετέρου προϋπόθεση ορθής διακυβέρνησης.

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗΗ οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Προχωρούν κανονικά τα σχέδια ξεσπιτώματος χιλιάδων δανειοληπτών και της αρπαγής χιλιάδων επιχειρήσεων, με την επιδότηση του Ελληνικού Δημοσίου...

Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Χωρίς τροποποιήσεις, εξαιτίας της πανδημίας, προχωρά, προς το παρόν, η εφαρμογή του σχεδίου εγγυοδοσίας τίτλων πρώτης διαβάθμισης τιτλοποιήσεων. Το γνωστό, δηλαδή, ως σχέδιο«Ηρακλής».

Η Eurobank ετοιμάζεται να ολοκληρώσει, το επόμενο διάστημα, την πρώτη μεγάλης κλίμακας τιτλοποίηση (Cairo), για την οποία έχει ήδη αιτηθεί τη λήψη κρατικής εγγύησης.

Η τράπεζα έχει λάβει πιστοληπτική διαβάθμιση για τα χαρτοφυλάκια «κόκκινων» στεγαστικών δανείων καθώς και δανείων προς μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα οποία περιλαμβάνει η τιτλοποίηση. Η αξιολόγηση έχει, μάλιστα, επικαιροποιηθεί, μετά την έναρξη της πανδημίας, ώστε να ενσωματώσει το πρόσθετο ρίσκο.

Εκκρεμεί η λήψη πιστοληπτικής διαβάθμισης για το χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά ανοίγματα της ίδιας τιτλοποίησης. Μόλις ληφθεί, η Eurobank θα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη συναλλαγή (σ.σ. πώληση στην doValue του 20% των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης έναντι 15 εκατ. ευρώ) και να λάβει την κρατική εγγύηση επί των τίτλων πρώτης διαβάθμισης.

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 100.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΓΣΕΒΕΕ !!!


Και λίγες βλέπει...

Μια στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως προκύπτει από τα βασικά ευρήματα έκτακτης έρευνας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Τα βασικά ευρήματα της έκτακτης έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είναι τα εξής:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΩΣ ΤΟ...2022 ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ !!!



Η πιθανότητα νέων εξάρσεων της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πιθανό να καταστήσει κατά περιόδους αναγκαία την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμα και έως το 2022, ιδίως έαν στο μεταξύ δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων του φημισμένου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές των Τμημάτων Ανοσολογίας και Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Λίπσιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», εξέτασαν μέσω μοντέλων διάφορα πιθανά μελλοντικά «σενάρια» μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι, ενώ τα σημερινά περιοριστικά μέτρα βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του ιού και αποφορτίζουν τις ΜΕΘ υπό υπερβολική πίεση, η λοίμωξη μπορεί να αναζωπυρωθεί, μόλις αρθούν τα μέτρα, «κατακλύζοντας» τα νοσοκομεία ξανά. Θεωρούν, έτσι, πιθανές μέσα στους επόμενους χειμώνες νέες εξάρσεις της πανδημίας, οι οποίες θα ακολουθήσουν το τωρινό πιο σοβαρό πρώτο επιδημικό κύμα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!




Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στη δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, που καλύπτει τους τόκους των επιχειρηματικών δανειακών υποχρεώσεων για περίοδο τριών μηνών.

 Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης, ανέρχεται σε 750 εκ. ευρώ, και εφόσον κριθεί απαραίτητο δύναται να αυξηθεί περαιτέρω. Η δράση, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία COVID 19, συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, λήπτες της ενίσχυσης είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην σχετική πρόσκληση.

Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση από τη συγκεκριμένη δράση, δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 800.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, θα πρέπει να απασχολούν την 3.12.2020 τουλάχιστον ίδιο αριθμό εργαζομένων με τον αριθμό εργαζομένων που απασχολούσαν την 19.03.2020.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ+ΛΙΤΟΤΗΤΑ !!! ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ+ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!



Έχει η κυβέρνηση «σχέδιο Β» ;;;

Του Νίκου Νικολόπουλου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ
πρώην Υφυπουργός Εργασίας
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Κάθε κρίση, αναμφισβήτητα, αποτελεί και ένα σημείο καμπής. Η ιστορία είναι γεμάτη από περιόδους κατά τις οποίες πολύ σημαντικά γεγονότα, όπως πόλεμοι, πολιτικές και κοινωνικές ταραχές, επιτάχυναν ή ακύρωσαν εξελίξεις.

Η πανδημία του κορωνοϊού, το δίχως άλλο, βάζει ένα «στοπ» στον μέχρι σήμερα γνωστό κόσμο και θέτει τις προϋποθέσεις τεράστιων αλλαγών. Και είναι στο χέρι μας, οι αλλαγές αυτές να είναι ελπιδοφόρες. Αλλαγές προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την πατρίδα μας.

Είναι λοιπόν συλλογική ευθύνη όλων να οδηγήσουμε την πολιτική προς την εθνικά και κοινωνικά βιώσιμη πλευρά της ανασυγκρότησης ενός κράτους δικαίου και πραγματικής πρόνοιας. Η σημερινή κυβέρνηση πήρε εντολή να φέρει τη χώρα σε κανονικότητα. Και ναι μεν αυτή η κανονικότητα επαναπροσδιορίζεται πλέον με βάση τις ανάγκες που δημιουργούν, η πανδημία και τα αποτελέσματά της, αλλά δεν ακυρώνεται. Ως εκ τούτου είναι φυσικό να υποθέτουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωθούμενη από τα γεγονότα, όχι μόνο θα εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες «συνταγές» αλλά θα τολμήσει να ξεφύγει και από τα… ημίμετρα στα οποία έχει μέχρι τώρα προχωρήσει, καθώς το μόνο βέβαιο είναι πως η εθνική οικονομία μετά το «μένουμε σπίτι» θα είναι μία οικονομία που είτε θα χρηματοδοτηθεί γενναία, είτε θα… εκπνεύσει.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!




Του Κώστα Κουτσουρέλη*

«Μην αφήνεις ποτέ μια κρίση να πάει χαμένη.»
ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ 

Μεταξύ 5 και 10% εκτιμά η κυβέρνηση την πτώση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος. Μεταξύ 10 και 17% είναι η (ρεαλιστικότερη) πρόβλεψη του Εconomist. Υπάρχουν δε και χειρότερα προγνωστικά. Η Ελλάδα που (υποτίθεται ότι) ανήκει στα κράτη με τις λιγότερες απώλειες από την πανδημία (στην πραγματικότητα είμαστε στον παγκόσμιο μέσο όρο), οικονομικά πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο.

Γιατί;Όλοι οι εκτιμητές, από τον ΟΟΣΑ ώς τoOxfordEconomics, στο ερώτημα «τις πταίει;» απαντούν μονολεκτικά: ο τουρισμός. Όπως η εξάρτησή μας από τη σταφίδα στα τέλη του 19ου αιώνα, έτσι και τώρα η (ακόμη εντονότερη) εξάρτηση της οικονομίας μας από τον τουρισμό προμηνύεται εθνικές καταστροφές. Όταν το 65% των ξενοδόχων μας δηλώνουν ότι κινδυνεύουν με χρεοκοπία και αυτοί μας δίνουν το 25-30% του ΑΕΠ, καταλαβαίνει κανείς πόσο βαθιά πριονισμένο είναι το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε.

Σε σοβαρές χώρες, αυτή η κατάσταση θα είχε σημάνει προ πολλού εθνικό συναγερμό. Όταν στις αρχές του 1990 η Φιλανδία έχασε το 20% του ΑΕΠ της λόγω της ξαφνικής κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης που ήταν ο κύριος προορισμός των εξαγώγιμων προϊόντων της, η χώρα πραγματοποίησε ένα παραγωγικό και τεχνολογικό άλμα. Εμπλούτισε και διαφοροποίησε την οικονομική της βάση, ενίσχυσε την παραγωγή και την καινοτομία και ανέκαμψε ταχύτατα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ !!!



Πρόταση παραγραφής μικρής ποινικής απαξίας αδικημάτων (και μάλιστα δυο φορές) φέρεται να έχει υποβληθεί από την ανώτατη πυραμίδα της Δικαιοσύνης ενόψει του όγκου των υποθέσεων που σωρεύονται εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων έως (τουλάχιστον) τις 27 Απριλίου.

Η (δυο φορές υποβληθείσα) πρόταση, εκ μέρους ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών, στοχεύει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από τις χιλιάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που καθημερινά αυξάνονται, όσο τα δικαστήρια δεν δικάζουν. Αφορά δε υποθέσεις που δεν έχουν δικαστεί.

Η επόμενη μέρα

ΜΠΡΑΒΟ: ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ(ΙΔΙΩΣ ΟΙ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ) ;;; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!




Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση «στο πλαίσιο της έμπρακτης συμβολής της στην εθνική και συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 και με γνώμονα την οικονομική διευκόλυνση των πελατών της, ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή χρέωσης προμηθειών για συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking) της Τράπεζας.

Από 15/04/2020 και μέχρι τις 15/05/2020 οι χρήστες του chania web banking δεν θα έχουν καμία απολύτως επιβάρυνση για τη διενέργεια των παρακάτω ηλεκτρονικών συναλλαγών:

ΔΝΤ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!



«Ρωγμές» στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αποκάλυψε η κρίση του κορωνοϊού. Οι τράπεζες πιθανόν θα υποστούν ζημιές - τόσο από τα δάνεια που έχουν χορηγήσει όσο και από την μείωση των τιμών των στοιχείων ενεργητικού στην αγορά - που θα δοκιμάσουν τα αποθεματικά τους, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Αν και οι τράπεζες έχουν σχηματίσει ισχυρά «μαξιλάρια» όσον αφορά τα κεφάλαια και τη ρευστότητά τους μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009, το ενδεχόμενο μίας μακράς και μεγάλης ύφεσης θα θέσει σε δοκιμασία τα αποθεματικά αυτά. «Αυτή η κρίση αποτελεί μία πολύ σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», ανέφερε το Ταμείο στην έκθεσή του για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Πτώση των τιμών των μετοχών ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

#compromise


ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ !!! ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΒΑΝΟΥ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/04/blog-post_56.html




Σε απολογία ο δικαστικός επιμελητής για τη διαταγή πληρωμής


Την κλήση σε απολογία του δικαστικού επιμελητή που έκανε επίδοση Διαταγής Πληρωμής σε ηλικιωμένη γυναίκα για στεγαστικό δάνειο, παρά το lockdown, προανήγγειλε μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Γιάννης.

Τον πειθαρχικό έλεγχο του δικαστικού επιμελητή, που είχε κάνει επίδοση διαταγής πληρωμής στις 8 Απριλίου, σε ηλικιωμένη γυναίκα, για στεγαστικό δάνειο που αφορά πρώτη κατοικία , προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν πειθαρχικές διατάξεις στον κώδικα του συλλόγου, ο οποίος θα εξετάσει το θέμα σε βάθος και θα πράξει τα δέοντα, αφού προηγουμένως καλέσει τον συγκεκριμένο επιμελητή σε απολογία.

Όπως είπε ο Νικόλαος Γιάννης στο GRTimes.gr, το Δ.Σ του συλλόγου είναι ενημερωμένο και θα κινηθεί αυτεπάγγελτα, καθώς δεν έχει γίνει κάποια επίσημη αναφορά για το θέμα.

«Με τον συνάδελφο δεν κατέστη εφικτό να επικοινωνήσω ακόμη για να μάθω τι ακριβώς έκανε και τι αφορούσε το συγκεκριμένο έγγραφο. Ο κάθε συνάδελφος έχει την ατομική του ευθύνη και για το συγκεκριμένο θέμα, ειδικά εφόσον αφορά ηλικιωμένη γυναίκα, θα επιληφθεί σίγουρα ο σύλλογος με την πρώτη ευκαιρία. Θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες» σημείωσε ο κ. Γιάννης.
SSL Certificates