.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!



Σχέδιο ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα αναζητούν στο Δικαιοσύνη, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε έκτακτη σύσκεψη, που έγινε σήμερα στον Αρειο Πάγο, όπου μετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, συζητήθηκε πότε και ποιά δικαστήρια θα ξεκινήσουν, μετά τις 27 Απριλίου, που λήγει η ισχύς της ΚΥΑ, με την οποία έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Επικράτησαν σκέψεις:

- Nα μην λειτουργήσει κανένα ποινικό δικαστήριο μέχρι τις 31 Μαϊου.
- Να λειτουργήσουν μόνο τα Ασφαλιστικά Μέτρα και αυτα σταδιακά. Συγκεκριμένα, από 27 Απριλίου μέχρι 14 Μαίου οι συνεναιτικές προσημειώσεις ακινήτων, υπό ειδικό καθεστώς. 
Δηλαδή, θα κατατίθενται οι αιτήσεις στο γραμματέα του δικαστηρίου, ο οποίος θα τις μεταφέρει στον πρόεδρο υπηρεσίας, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους δανειολήπτες και τους δικηγόρους των Τραπεζών.
- Το επόμενο διάστημα, από 15 μέχρι 31 Μαίου, θα ξεκινήσουν να εκδικάζονται όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις Ασφαλιστικών Μέτρων, κάτω από ειδική μέριμνα, γιά δικαστές, διαδίκους και συνηγόρους.

Υπάρχουν σκέψεις, να δικάζουν περισσότεροι δικαστές, λιγότερες υποθέσεις Ασφαλιστικών Μέτρων, καθώς όλες οι αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων, θα είναι κενές όλο το Μάιο.

Η επικρατέστερη άποψη είναι, να δικάζει κάθε πρόεδρος 5 με 6 υποθέσεις την ημέρα, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Για το πότε θα ξεκινήσουν να λειτουργούν όλα τα δικαστήρια, οι γνώμες διίστανται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates