.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA !!!

 


Μπλοκάρονται πλήρως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ρώσοι, μετά τον πόλεμο που κήρυξε το Κρεμλίνο στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό Facebook και Twitter στη Ρωσία, κατηγορώντας τα κοινωνικά δίκτυα ότι «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά το «μπλόκο» στο Facebook αποφασίστηκε το ίδιο και για Twitter, YouTube και Βooking. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ιστότοπος εύρεσης καταλυμάτων Booking δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες, το Twitter επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε Ρώσους χρήστες λόγω προπαγάνδας.

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από την Παρασκευή, ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσω του Telegram.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΡΠΑΞΑΝ 54.000€ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ !!!

 




Νέα περιστατικά απάτης σε βάρος τριών ηλικιωμένων γυναικών στην Αλεξανδρούπολη καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι δράστες τηλεφώνησαν στις ηλικιωμένες και τις έπεισαν ότι έπρεπε να δώσουν χρήματα για δήθεν επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις συγγενικών τους προσώπων.

Απέσπασαν τα ποσά των 45.000, των 5.000 και των 4.000 ευρώ, αντίστοιχα. Με αφορμή τα τρία τελευταία περιστατικά, η Ελληνική Αστυνομία εφιστά και πάλι την προσοχή των πολιτών, να μην πείθονται από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί συγγενικών-φιλικών προσώπων, να είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα, δηλώνοντας διάφορες ιδιότητες επιχειρούν να μπουν στα σπίτια και να μην πείθονται από τα σενάρια για «επείγουσες ανάγκες» ανθρώπων της οικογένειάς τους.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 06/03/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟ-ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ REAL ESTATE ΤΩΝ ΡΕΜΟΥ-ΠΗΛΑΔΑΚΗ !!!

 



Στο σφυρί ακίνητο της εταιρείας real estate των Αντώνη Ρέμου και Κώστα Πηλαδάκη


Πρόκειται για μια φιλία και κουμπαριά για την οποία έχει χυθεί αρκετό μελάνι από τον εγχώριο τύπο. Άλλωστε, αφορά δύο προβεβλημένους άντρες, τον λαϊκό τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο και τον γνωστό επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη, των οποίων οι σχέσεις δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε προσωπικό επίπεδο αλλά έχουν επεκταθεί και στον επιχειρηματικό στίβο. Δημιούργημα αυτής της συνεργασίας φαίνεται να είναι και η εταιρεία Ρ. & Π. Επενδύσεις Ακινήτων Ανώνυμος Εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Γλυφάδα και συστάθηκε το 2005.

Σύμφωνα με το καταστατικό της επιχείρησης, πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου εμφανίζεται να είναι ο Αντώνης Πασχαλίδης -ήτοι το πραγματικό επίθετο του κ. Ρέμου- του Αθανασίου και της Ελένης με επάγγελμα ερμηνευτής ενώ τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κατέχει ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης του Εμμανουήλ και της Μαργαρίτας.

Στον σκοπό της Ρ.& Π.-η οποία φαίνεται να αντλεί την επωνυμία της από τα αρχικά των επιθέτων των δύο αντρών- συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αγορά, πώληση, μίσθωση και η εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων, κτιρίων, εγκαταστάσεων, η διαχείριση επ’ αμοιβή ακινήτων πάσης φύσεως, η οικιστική ανάπτυξη γης και η ανέγερση κτιρίων παντός είδους σε ακίνητα δικά της ή ξένα.

WALL STREET JOURNAL: ΑΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ !!!

 



Οι κυρώσεις έδειξαν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθούν από τις Κεντρικές Τράπεζες τα συναλλαγματικά αποθέματα που συσσωρεύουν.


«Τι είναι το χρήμα;». Πρόκειται για ένα ερώτημα που απασχολεί εδώ και αιώνες τους οικονομολόγους. Το μπλοκάρισμα των διαθεσίμων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας το επανέφερε στην επικαιρότητα στα μεγαλύτερα κράτη του πλανήτη, κυρίως στην Κίνα. Διότι σε έναν κόσμο στον οποίο η συσσώρευση ξένων περιουσιακών στοιχείων θεωρείται όλο και πιο ριψοκίνδυνη πρακτική, στρατιωτικά και οικονομικά μπλοκ απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτή.

Μετά την επίθεση της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπλοκάρισαν την πρόσβαση της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας στα περισσότερα από τα ξένα περιουσιακά της στοιχεία, αξίας 630 δισ. δολαρίων.

Η ασιατική χρηματοοικονομική κρίση του 1997 τρόμαξε τις αναπτυσσόμενες χώρες που άρχισαν να συσσωρεύουν όσα περισσότερα κεφάλαια μπορούσαν για να προστατεύσουν τα εθνικά τους νομίσματα από ενδεχόμενη κατάρρευση. Έτσι τα επίσημα διαθέσιμά τους αυξήθηκαν από λιγότερα από 2 τρισ. δολάρια στο επίπεδο ρεκόρ των 14,9 τρισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όταν οι Κεντρικές Τράπεζες φάνηκε πρόσφατα να αγοράζουν και να επαναπατρίζουν χρυσό, το αποτέλεσμα ήταν με τις αγορές αυτές να αυξηθούν μόνο κατά 13% τα συνολικά περιουσιακά τους στοιχεία. Το ξένο συνάλλαγμα κατέχει τη μερίδα του λέοντος, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 78%. Τα υπόλοιπα είναι διαθέσιμα του ΔΝΤ και Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (ΕΤΔ) – ένα διεθνές αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο δημιούργησε το ΔΝΤ ως εναλλακτική μορφή των υφιστάμενων επίσημων συναλλαγματικών διαθεσίμων των χωρών-μελών του.

14 ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

 


Τι αποκαλύπτει το documentonews.gr

Την παραπομπή σε δίκη 14 κατηγορουμένων αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση των πλαστών και αγύριστων δανείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr στην εισήγησή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σιδέρη. Πρόκειται για τη σκανδαλώδη υπόθεση των εικονικών δανείων που χορηγούσε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την περίοδο 2012-2014 σε υπαλλήλους του υπουργείου, τα οποία όμως όπως αποδείχτηκε ουδέποτε οι ίδια είχαν λάβει. Μία υπόθεση από την οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 282.000 ευρώ.

Είναι μία ακόμη «αμαρτωλή» υπόθεση που εμπλέκονται συγκεκριμένοι συνδικαλιστές του υπουργείου οι οποίοι απολαμβάνουν της εύνοιας της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Πρόσωπα τα οποία χαρακτήριζαν και αυτοί την υπόθεση ως «σκευωρία τύπου Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο οι εξελίξεις δεν τους δικαιώνουν και παράλληλα εκθέτουν και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Η εισαγγελέας Σιδέρη εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 14 συνολικά κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΠΟ και πρόεδρος στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ από το 2002 μέχρι και το 2017 Ιωάννης Τσακοπιάκος, ο διευθυντής του Ταμείου Γιώργος Βλαντής, μέλη των διοικήσεων του Ταμείου αλλά και συνδικαλιστές.

Τα αδικήματα τα οποία τους αποδίδονται κατά περίσταση σε βαθμό κακουργήματος αφορούν σε «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», «πλαστογραφία», «ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία», «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και «υπεξαίρεση».

ΓΑΛΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΟΚΑΡΩ ΑΛΛΑ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ" !!!

 


Η δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Anne-Laure Bonnell, με έδρα την περιοχή Donbass, σε συνέντευξή της στο γαλλικό κανάλι CNews κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν σφοδρό βομβαρδισμό στο Donbass.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από την Ουκρανία ή τη Ρωσία, η Anne-Laure Bonnell είπε: «Από την πλευρά μου, ο βομβαρδισμός γίνεται από την Ουκρανία. Οι Ρώσοι βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, στην ανατολική πλευρά, όπου βρίσκομαι στο Ντονμπάς».

«Και στο Ντόνετσκ ο βομβαρδισμός γίνεται από τις ουκρανικές αρχές. Λυπάμαι που σοκάρω τους followers και όλους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.”

ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!


 

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ, ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

 


Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Η Ρωσία σταματά τις προμήθειες πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες


Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας δείχνει ότι το 51 τοις εκατό όλων των εισαγωγών στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν προϊόντα πετρελαίου και ορυκτά. Η λίστα συνεχίζεται με μέταλλα (14 τοις εκατό) και πολύτιμα μέταλλα και πέτρες (14 τοις εκατό). Η συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία έχει μεγάλη σημασία για τους Αμερικανούς.

Οι αποστολές προϊόντων πετρελαίου αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος όλων των αγαθών που αγοράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία. Η αύξηση του κόστους των αγαθών έχει ήδη οδηγήσει σε αναστολή ορισμένης παραγωγής στην ΕΕ. Πολλά από αυτά τα υποκαταστήματα ανήκαν σε αμερικανικές εταιρείες. Το κλείσιμο της παραγωγής θα τους επηρεάσει άμεσα – οι αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία έχουν διακοπεί.

Σταμάτησαν οι ροές του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Europe προς τα δυτικά

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe σταμάτησαν την Παρασκευή, ενώ οι προσφορές της Gazprom για πρόσθετη χωρητικότητα διέλευσης μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία από τους φορείς εκμετάλλευσης αγωγών.

ΣΤΟ ΣτΕ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 100€ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ !!!

 


Τι γράφει το protothema.gr


Αρνητές εμβολιασμού κατά του COVID-19, οι οποίοι επί το πλείστον είναι συνταξιούχοι και άνω των 60 ετών, προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση που προβλέπει την μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΧΘΔΕΕ), καθώς και παράνομη η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και της επιβολής διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ.

Με την από 30.12.2021 κοινή υπουργική απόφαση καθορίστηκε η διαδικασία και οι λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του COVID-19. Η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει τις κατηγορίες εκείνες των πολιτών που εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως εκείνοι οι οποίοι έχουν λάβει απαλλαγή από την υποχρεωτικότητα από τις τριµελείς υγειονομικές επιτροπές για λόγους υγείας (όπως είναι σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κ.λπ.), όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και όσοι έχουν κάνει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον, αλλά αυτός δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Η ίδια η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα και για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΚΑΝΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΩΣ...ΑΟΡΙΣΤΗ !!!

 


Καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη: Οι αριθμοί τελικά είναι αμείλικτοι και κυρίως οι ημερομηνίες:


12 Μαρτίου 2020 ημερομηνία συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου μεγάλης πολύς της περιφέρειας , αγωγής εργατικής διαφοράς. H υπόθεση αναβάλλεται και συζητείται στο ακροατήριο στις 18 Ιουνίου 2020.



16 Φεβρουαρίου 2022 εκδίδεται η δικαστική απόφαση, για να αποφανθεί πως η αγωγή είναι …αόριστη. Εν ολίγοις ο εν λόγω δικαστής χρειάστηκε σχεδόν δυο χρόνια από τη συζήτηση της αγωγής για να κρίνει ότι το αίτημα μιας εργαζόμενης που ζητούσε αποζημίωση (κλπ) και την καταγγελία της σύμβασής της , ήταν αόριστη!

ΟΡΓΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: ΡΙΨΕΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΟ 2014 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το ellinikahoaxes.gr

Σε ιστοσελίδες ενημέρωσης και στο Facebook διαμοιράζεται βίντεο το οποίο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δείχνει τις ρίψεις βομβών μολότοφ από Ουκρανούς πολίτες εναντίον ρωσικών τανκς που έχουν εισβάλει στο Κίεβο. Ωστόσο, το επίμαχο βίντεο δείχνει περιστατικό που έλαβε χώρα το 2014 στην Ουκρανία και δεν σχετίζεται με την τωρινή εισβολή ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Παραδείγματα: huffingtonpost.gr, debater.gr, usay.gr, ilialive.gr, madata.gr

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

Ουκρανία: Τανκ σε δρόμο του Κιέβου δέχεται βροχή από μολότοφ

Σκληρές οδομαχίες εκτυλίσσονται από το πρωί του Σαββάτου στο Κίεβο μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων που επιτίθενται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και των ντόπιων δυνάμεων που αντιστέκονται σθεναρά.

Ενδεικτική είναι η στιγμή που ρωσικό τανκ προελαύνει σε δρόμο του Κιέβου, όταν δέχεται «βομβαρδισμό» από βόμβες μολότοφ μέχρι που τυλίγεται στις φλόγες.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΠΔΔ !!!

 



Δεκτή έγινε από το δικαστήριο του Αρείου Πάγου αίτημα του αναιρεσείοντος ν.π.δ.δ. περί αναστολής εκτέλεσης της εφετειακής απόφασης, έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της ασκηθείσας αίτησης αναίρεσης (ΑΠ 28/2022).

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η από τον αναιρεσείοντα Δήμο Αθηναίων άσκηση αναίρεσης αναστέλλει αυτοδικαίως την δικαστική εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δυνάμει της οποίας ο Δήμος Αθηναίων υποχρεώθηκε να καταβάλει στην αναιρεσίβλητη και ενάγουσα το ποσό των 269.200 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση.

Κατά το σκεπτικό του δικαστηρίου, από τη διάταξη του άρθρου 19 του α.ν. 1715/1951, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει, κατά τελεσιδίκων δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες υποχρεώνονται το Ελληνικό Δημόσιο και τα ν.π.δ.δ. να καταβάλλουν χρηματικά ποσά σε πρόσωπο (φυσικό ή νομικό), η ασκηθείσα από τα βαρυνόμενα με την καταβολή των επιδικαζόμενων με τις αποφάσεις χρηματικών ποσών Ελληνικό Δημόσιο και ν.π.δ.δ. αναίρεση και η προς άσκηση της αναίρεσης προθεσμία αναστέλλουν την εκτέλεση των αποφάσεων των πολιτικών ή διοικητικών δικαστηρίων.

Περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη και τη διάταξη του άρθρου 1 του Ν. 3068/2002, το δικαστήριο επεσήμανε πως το Δημόσιο, οι ΟΤΑ και τα λοιπά ν.π.δ.δ. είναι μεν υποχρεωμένα να συμμορφώνονται δίχως καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνουν σε όλες τις επιβαλλόμενες, για την εκπλήρωση της υποχρέωσης τους αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων ενέργειες, ωστόσο ούτε η διάταξη αυτή του Ν. 3068/2002 ούτε κάποια άλλη διάταξη καταργεί το άρθρο 19 του α.ν. 1715/1951.

SWIFT: ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ !!!

 



Του Γιώργου Ηλιόπουλου


Από τις σοβαρότερες κυρώσεις που επιβάλλονται στην Ρωσία, μετά την εμπόλεμη κατάσταση που εξελίσσεται στην Ουκρανία, η αναστολή λειτουργίας του SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Οικονομικής Επικοινωνίας), για τις ρωσικές τράπεζες, πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες παρενέργειες και ανατροπές στις διεθνείς συναλλαγές.Το ψηφιακό διατραπεζικό σύστημα SWIFT με έδρα το Βέλγιο, διαχειρίζεται συναλλαγές ύψους 400 δισ. $ ανά ημέρα, συνδέοντας σε διεθνές επίπεδο τις τράπεζες και επιτρέποντας στους πελάτες τους να πραγματοποιούν αυτόματα τις συναλλαγές τους (πληρωμές-εισπράξεις). Σε αντίθεση με τις γενικές απόψεις δεν πρόκειται για σύστημα συναλλαγών, ούτε για σύστημα πληρωμών, αλλά για σύστημα αποστολής μηνυμάτων.

Τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω του συστήματος όμως, έχουν κομβική σημασία για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, λόγω του ότι μία τράπεζα επιβεβαιώνει σε μία άλλη πως εκτελείται μία συναλλαγή από τον αποστολέα του μηνύματος, δίδει την τράπεζα-αποδέκτη, το ποσόν, το νόμισμα στο οποίο καθορίζεται, την ημερομηνία και άλλες λεπτομέρειες. Αυτό έχει ως συνέπεια μετά την λήψη του μηνύματος η τράπεζα αποδέκτης να μετατρέπεται αυτόματα στον νόμιμο κάτοχο του ποσού.Η κανονική πληρωμή εκτελείται μέσω διαφόρων δικτύων πληρωμών, αλλά πρόκειται πλέον για εντελώς μηχανική διαδικασία, από την στιγμή που το μήνυμα που διακινείται στο SWIFT αποτελεί το μέσον που νομιμοποιεί την συναλλαγή και για τις δύο πλευρές. Η μοναδική σημαντική χώρα που υφίσταται από το 2011 τις καταστροφικές συνέπειες της αποβολής από το σύστημα SWIFT είναι το Ιράν. Στην περίπτωση της Ρωσίας, όμως, δεν αποβάλλονται μόνο οι εμπορικές της τράπεζες, αλλά και η Κεντρική Τράπεζα, εξαιρουμένων κάποιων συναλλαγών κυρίως στον τομέα της ενέργειας που αναμένεται να εγκρίνονται κατά περίπτωση.

SWIFT και κρίση ρευστότητας

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Λογαριασμούς νερού, ρεύματος, φροντιστηρίων, τόκους καταθέσεων, repos, έντοκα γραμμάτια και ομόλογα, μερίσματα, ποσά που έχουν κατατεθεί για ιδιωτική ασφάλιση, σε ιδιωτικά νοσοκομεία, σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, είναι έτοιμη να «σκανάρει» η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο των ενεργειών για περιορισμό της φοροδιαφυγής και της διακίνησης «μαύρου χρήματος».

Τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ αναμένουν από όλους τους φορείς, το αργότερο έως και τις 4 Μαρτίου μετά και από τη νέα παράταση που τους δόθηκε (υπ’ αριθμ. Α.1027/1.3.2022), να έχουν στείλει όλα τα οικονομικά στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις, αλλά και να υλοποιηθεί και το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για την ορθή προσυμπλήρωση των δεδομένων στις φορολογικές δηλώσεις και την υποβολή τους φέτος νωρίτερα από τον επόμενο, εκτός απροόπτου, μήνα, προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον πρόσθετο φόρο σε 8 δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, κεντρικός στόχος της ΑΑΔΕ είναι η διασταύρωση όλων των κινήσεων κεφαλαίων και για τον λόγο αυτό ζητεί αναλυτικούς «καταλόγους» των ποσών που διακινήθηκαν μέσω των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, Ελληνικών Ταχυδρομείων, Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, με αναλυτικά τα στοιχεία των δικαιούχων/συνδικαιούχων, όπως όνομα, επώνυμο, επωνυμία, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ PLF ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 




Την κατάργηση της συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου, ενώ ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας – φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

Στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΕΕ ;;;

 


Του Γιάννη Μανιάτη*


Η ερώτηση μοιάζει εξωπραγματική, αλλά η απάντηση μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η ΕΕ εισήγαγε το 2021 περίπου 160 δισ. κυβ. μέτρα (bcm) φυσικό αέριο από τη Ρωσία (το 40% της συνολικής κατανάλωσής της).

Η ερώτηση λοιπόν είναι, αν μπορεί η Ελλάδα να τροφοδοτήσει την ΕΕ με περίπου 30-35bcm. Οι σκέψεις που ακολουθούν, πρέπει αναγκαστικά να συνοδεύονται από κάποιους βαρετούς, αλλά απαραίτητους, αριθμούς, καθώς και από κάποιες αφαιρετικές προσεγγίσεις σε καθαρά τεχνικά θέματα.

Η εθνική «νίκη» το 2013 με τη διέλευση του αγωγού ΤΑP από την Ελλάδα και όχι από Βουλγαρία όπως κάποιοι επεδίωκαν, μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να έχουμε έναν πλήρως λειτουργούντα αγωγό, που με μια αναβάθμιση σε compressors, μπορεί από το Αζερμπαϊτζάν να τροφοδοτήσει με 20 bcm την ΕΕ, μέσω Ιταλίας.

Άλλα 20 bcm μπορεί να συνεισφέρει ο βάναυσα και ατεκμηρίωτα βαλλόμενος (για καθαρά οικονομικές σκοπιμότητες), αγωγός EastMed, από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου (Ισραήλ, Κύπρος) και τα πλούσια ελληνικά νότια της Κρήτης, προς Ιταλία και ο οποίος αγωγός μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε τρία χρόνια.

Αν προσθέσουμε τα 5.5 bcm του FSRU Αλεξανδρούπολης και τη συνεργασία του με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, τη νέα μονάδα που έχει υποβληθεί στη ΡΑΕ για αδειοδότηση, τη μονάδα της MotorOil στην Κόρινθο και τη σχεδιαζόμενη της ELPEDISON στη Θεσσαλονίκη, έχουμε αθροιστικά άλλα 10-15 bcm από LNG, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τριετία και να τροφοδοτήσουν τα εξαιρετικά εξαρτημένα από τη Ρωσία, ανατολικά Βαλκάνια, έως και Ουγγαρία, ή ακόμα και Ουκρανία.

Με βάση τα παραπάνω, μήπως δεν είναι τόσο εξωπραγματική η ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να αντικαταστήσει το 20% του ρωσικού φυσικού αερίου, που εισάγει η Ευρώπη;

Ταυτόχρονα, από τα εναπομένοντα περίπου 140 bcm, ένα μέρος μπορεί να εξευρεθεί από τις χώρες παραγωγούς LNG (ΗΠΑ, Κατάρ, Αλγερία, Αυστραλία), οι οποίες ήδη τροφοδοτούν με σημαντικές ποσότητες το ευρωπαϊκό ενεργειακό ισοζύγιο.

Η βασική υποδομή για υποδοχή αυτών των επιπλέον ποσοτήτων είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη (απαιτούνται ασφαλώς αναβαθμίσεις κυρίως σε θέματα αντίστροφων ροών), δεδομένου ότι η ΕΕ-27 διαθέτει σήμερα υποδομές LNG για 1.890TWh/έτος, οι οποίες το 2021 αξιοποιήθηκαν μόνο κατά 39%, υποδεχόμενες μόλις 730TWh/έτος.

Σημειώνω ότι το κρίσιμο έτος 2021, όλοι οι ρωσικοί αγωγοί, που μπορούν συνολικά να συνεισφέρουν αέριο για 2.800TWh/έτος, τελικά συνεισέφεραν μόλις 1.550TWH/έτος, δηλ. το 55% της δυναμικότητάς τους. Αντίθετα, οι αγωγοί της Νορβηγίας συνεισέφεραν το 81% της δυναμικότητάς τους.

Ας δούμε τώρα τη μεγάλη εικόνα. Το ενεργειακό τοπίο στην Ευρώπη έχει ανατραπεί πλήρως μέσα σε μια βδομάδα. Η κατά 40% εξάρτηση της ΕΕ-27 από το ρωσικό φυσικό αέριο έχει αναδειχθεί σε βασικό αρνητικό στοιχείο στην προσπάθεια της Ένωσης για στρατηγική αυτονομία. Από την άλλη, η κατά 70% εξάρτηση των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς τις ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ, αναδεικνύει την εξάρτηση και της άλλης πλευράς, αυτής του «προμηθευτή» και όχι μόνο του «πελάτη».

BILL ROGGIO(ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ) : Ο ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ !!!

 



Η συμπάθεια της Δύσης για τους υπερασπιστές του Κιέβου και οι ευσεβείς πόθοι για μια νίκη του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ έχουν οδηγήσει τους Δυτικούς σε μια λανθασμένη εικόνα της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Μια εικόνα που μπερδεύει τους ρωσικούς τακτικισμούς στις μάχες ως παλινωδίες ενός δικτάτορα που έχει χάσει τα λογικά του.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή Bill Roggio μια νηφάλια ανάγνωση της πραγματικότητας μας αποκαλύπτει πως ναι μεν η Ρωσία επιδίωκε ένα χτύπημα-αστραπή που θα οδηγούσε σε νοκ άουτ την Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε και πολύ καλά επεξεργασμένα εναλλακτικά -back up- σχέδια σε περίπτωση που οι αρχικές του κινήσεις δεν οδηγούσαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Bill Roggio είναι ανώτερος συνεργάτης στο Foundation for Defense of Democracies και εκδότης του Long war Journal του FDD. Από το 1991 έως το 1997, ο Roggio υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ και στην Εθνική Φρουρά του Νιου Τζέρσεϋ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Roggio ο δυτικός κόσμος έχει υποτιμήσει τον Πούτιν και στο παρελθόν και αυτές οι λάθος εκτιμήσεις οδήγησαν, εν μέρει, σε αυτήν την τραγωδία που συντελείται σήμερα στην Ουκρανία. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, σήμερα, που ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και να μην αφήνουμε το θυμικό και τους ευσεβείς μας πόθους να θολώνουν την πραγματικότητα. Ωστόσο, ακόμη και οι επαγγελματίες στο Πεντάγωνο έχουν επιτρέψει στις συμπάθειες τους προς την Ουκρανία να θολώσουν την κρίση τους.

Μόλις δύο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το γραφείο τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ έσπευσε να ισχυριστεί ότι η αποτυχία του Πούτιν να κατακτήσει το Κίεβο τις πρώτες ημέρες του πολέμου ισοδυναμούσε με σοβαρή ήττα.

Η ηγεσία των ΗΠΑ θα έπρεπε να είχε μάθει να είναι λιγότερο ανυπόμονη και περισσότερο φειδωλή στην κριτική της, ιδιαίτερα μετά την καταστροφική αποχώρησή των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Οι πόλεμοι δεν εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα.

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AIRSERBIA ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

 


Η Air Serbia αύξησε τον αριθμό των πτήσεων της από το Βελιγράδι προς τη Μόσχα για τις επόμενες εβδομάδες, με μία έως τρεις απευθείας πτήσεις προς τη ρωσική πρωτεύουσα καθημερινά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Από την επόμενη εβδομάδα, η Air Serbia προσφέρει 15 απευθείας πτήσεις προς τη Μόσχα, από οκτώ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, στις 28 Φεβρουαρίου, η Air Serbia ενημέρωσε τους επιβάτες που πετούν προς Μόσχα ή Αγία Πετρούπολη πως οι αλλαγές στα αεροπορικά δρομολόγια έχουν προκαλέσει μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων.

Η απευθείας αεροπορική γραμμή από το Βελιγράδι προς τη Μόσχα διασχίζει την Ουκρανία, ο εναέριος χώρος της οποίας αποφεύγεται πλέον από εμπορικές αεροπορικές εταιρείες λόγω του πολέμου.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να πετάξουν από το Βελιγράδι στη Μόσχα μέσω Κωνσταντινούπολης με πτήσεις που εκτελούν από κοινού η Air Serbia και η Turkish Airlines.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ !!!

 



Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενόψει μια νέας ηλεκτρονικής απάτης που στοχεύει στον οικονομικό εκβιασμό των πολιτών, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα καταγγέλλονται περιπτώσεις διεθνούς απάτης γνωστής ως «απάτη μέσω σεξουαλικής εκβίασης – “sextortion scam”» που εκδηλώνεται με μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, με σκοπό να τους φοβίσει και στη συνέχεια να τους αποσπάσει χρήματα.

Στα μηνύματα αυτά εμπεριέχεται κείμενο στα ελληνικά με θέμα: «Αυτή είναι μια τελευταία προειδοποίηση! Κινδυνεύουν τα δεδομένα σας! Η σύνδεση ήταν επιτυχής».

Προσοχή στα μαζικά μηνύματα

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες με τη χρήση απατηλών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλνουν μαζικά μηνύματα, σύμφωνα με τα οποία ενημερώνουν τους χρήστες ότι το πληροφοριακό τους σύστημα έχει παραβιαστεί και ότι όλα τα δεδομένα τους έχουν αντιγραφεί στους διακομιστές τους.

Παράλληλα τον ενημερώνουν ότι έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ενεργοποιεί την κάμερα και καταγράφει το θύμα σε προσωπικές του στιγμές.

Στόχος των δραστών, είναι η οικονομική εξαπάτηση

ALPHA BANK: ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ !!!

 


Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και την επόμενη ημέρα της τραπεζικής, έναντι των τεχνολογικών και άλλων προκλήσεων, σκιαγράφησαν τα στελέχη της Alpha Bank στο συνέδριο Fin Forum 2022 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στ. Μυτιληναίος: Οι τράπεζες πρέπει να «χτίσουν» στην εμπιστοσύνη

Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής - Chief Operating Officer της Alpha Bank Στέφανος Μυτιληναίος oι τράπεζες πρέπει να εστιάζουν στο επίκεντρο της δραστηριότητάς τους που δεν είναι άλλη από την πίστη, την αμφίδρομη δηλαδή εμπιστοσύνη από την τράπεζα προς τον πελάτη και από τον πελάτη προς την τράπεζα, επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις στον τραπεζικό κλάδο δεν περιορίζονται μόνο στις νέες τεχνολογίες και τα fintechs.

Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι για τις οποίες ο χρηματοπιστωτικός κλάδος πρέπει να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας, όπως είναι η ασφάλεια πληροφοριών (privacy) και η προστασία των δεδομένων (data protection), η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG καθώς και ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στην εικόνα που διαμορφώνει η κοινή γνώμη για τις τράπεζες και στην εμπιστοσύνη που οικοδομείται μεταξύ των δύο μερών.

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Παρά την πολυετή κρίση και την πολεμική κατά των τραπεζών, οι πελάτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τα τραπεζικά ιδρύματα για τα πλέον σοβαρά θέματά τους - είτε αποτελούν επιλογές ζωής είτε ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων».

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ !!! 3 ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!

 


Είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους
Τρία νέα περιστατικά απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή χειρίζονται οι αρχές στην Κρήτη, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες που έγιναν στα αστυνομικά τμήματα, με τη λεία των δραστών να ξεπερνά συνολικά και για τις τρεις περιπτώσεις τις 50.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας στο Ηράκλειο κατήγγειλε ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας, άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση με ηλεκτρονικό τρόπο στους λογαριασμούς της επιχείρησης και να προχωρήσουν σε δύο συναλλαγές ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία.

Στα Χανιά, μια 51χρονη γυναίκα από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της 7.000 ευρώ. Μολονότι όπως ισχυρίστηκε η ίδια, προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ο λογαριασμός της είχε μπλοκαριστεί με αποτέλεσμα να χαθούν οι καταθέσεις της. Πιθανότερη θεωρείται η εκδοχή ότι είχε μπει από τον υπολογιστή σε μη ασφαλή σελίδα με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς της.

ΟΡΜΠΑΝ: Ο ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!





Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είπε σε συνέντευξή του τι θα μπορούσε να σημαίνει η περικοπή των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών για την Ευρώπη και εξέφρασε επίσης το όραμά του για τους λόγους για την έναρξη μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ επεκτείνεται σταθερά προς τα ανατολικά, η Ρωσία δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες εγγυήσεις ασφαλείας, που ήταν η αφορμή για την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του που αναφέρεται στο RIA Novosti.

«Βρισκόμαστε στη διασταύρωση πυρών μεγάλων γεωπολιτικών παικτών, το ΝΑΤΟ επεκτείνεται σταθερά προς τα ανατολικά και αυτό αρέσει στη Ρωσία όλο και λιγότερο. Οι Ρώσοι υπέβαλαν δύο απαιτήσεις: η Ουκρανία να δηλώσει την ουδετερότητά της και το ΝΑΤΟ να μην αποδεχθεί την Ουκρανία. Οι Ρώσοι δεν έλαβαν αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα έπρεπε να αναζητήσει αυτές τις εγγυήσεις μέσω ειδικής επιχείρησης.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης είπε επίσης ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να βασίζεται στρατιωτικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρειάζεται τις δικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βιομηχανίας.

«Η ευρωπαϊκή στρατιωτική πολιτική και πολιτική ασφάλειας πρέπει να τεθεί σε νέα βάση. Η Ευρώπη χρειάζεται τις δικές της δυνάμεις, μια σοβαρή στρατιωτική βιομηχανία. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στους Αμερικανούς», είπε ο Όρμπαν.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΔΩ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!! ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ !!!

 



Ανοίξτε τώρα τις λιγνιτικές μονάδες, καταργήστε την βίαιη απολιγνιτοποίηση, καταργήστε την Ρήτρα αναπροσαρμογής και το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

του Θανάση Πετράκου*

Ο Φεβρουάριος έκλεισε με την Ελλάδα να κρατάει τα σκήπτρα της ακριβότερης χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος στην Ευρώπη με μέση μηνιαία τιμή στα 213,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα λόγω του ότι το κύριο καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής έχει γίνει το φυσικό αέριο και λόγω του ότι το Χρηματιστήριο Ενέργειας με την Ρήτρα αναπροσαρμογής και την οριακή τιμή τιμολόγησης λειτουργεί για να κερδίζει το καρτέλ των 4 μεγαλοεπιχειρηματιών που παράγουν ρεύμα από φυσικό αέριο καθώς και οι μεγαλομέτοχοι της ιδιωτικής πλέον ΔΕΗ.

Παρότι η τιμή του φυσικού αερίου καταγράφει συνεχή άλματα και σήμερα η τιμή αναφοράς του στο Χρηματιστήριο του Ρότερνταμ έφτασε στα 108 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Παρότι οι καταναλωτές νοικοκυριά, αγρότες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες παθαίνουν εγκεφαλικά όταν βλέπουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, παρότι το LNG είναι πολύ ακριβότερο από το «κλασικό» φυσικό αέριο, παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή ανακοίνωσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες μπαίνουν σε ψυχρή εφεδρεία και θα κατασκευαστεί 2ος τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά παραγγελία των Αμερικάνων, των Ελλήνων εφοπλιστών μεταφοράς LNG και του λόμπι του φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εκπρόσωπος των Αμερικανικών συμφερόντων και των συμφερόντων των εφοπλιστών μεταφοράς LNG και όχι των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΞΗΛΩΣΕ ΑΚΟΜΗ 7 ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !!!

 



Το τελευταίο διάστημα το Ανώτατο δικαστήριο επιβάλλει βαριές «καμπάνες» σε δικαστικούς λειτουργούς που καθυστερούν υπέρμετρα στην έκδοση των αποφάσεων.

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με την συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης εννέα δικαστές, στο βαθμό του Πρωτοδίκη.

Κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου συζητήθηκαν οι υποθέσεις των εννέα δικαστών και αποφασίστηκε οι επτά να απολυθούν. Στις άλλες δύο περιπτώσεις, για τη μία κρίθηκε ότι το ζήτημα που προέκυψε ήταν παροδικό ενώ η άλλη υπόθεση, αναβλήθηκε για λόγους υγείας της ελεγχόμενης δικαστικής λειτουργού.

Τι υποστήριξαν οι δικαστές

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να είναι καταπέλτες με τους συναδέλφους τους οι οποίοι καθυστερούν υπέρμετρα στην έκδοση των αποφάσεων.Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς εργασίας που επιτάσσει η Δικαιοσύνη και ζήτησαν να απολυθούν από το δικαστικό σώμα και να διοριστούν στο Δημόσιο, όπως έχουν τη δυνατότητα βάση νόμου.

Στην μία περίπτωση μάλιστα δικαστική λειτουργός ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον η κατάσταση στην Δικαιοσύνη θα είναι πολύ πιεστική και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ενώ άλλη συνάδελφος της επικαλέστηκε προβλήματα υγείας. Μάλιστα, στην μία περίπτωση αφαιρέθηκαν 400 δικογραφίες λόγω καθυστερήσεων από το 2012 ενώ στην άλλη 86 που εκκρεμούσαν από το 2018.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ανέφερε για έναν από τους δικαστές πως «οι αποφάσεις του δεν βλέπονται», προσθέτοντας πως «είναι πρόχειρες, επιγραμματικές, χωρίς αιτιολογία, υπάρχουν αποφάσεις του μόλις των τριών σειρών». Σε άλλο σημείο ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τόνισε για τον ίδιο δικαστή, ότι βρίσκεται «στα ακραία όρια της αμέλειας και δεν επαρκεί ούτε για το Δημόσιο τομέα».

Μια περίπτωση γυναίκας Πρωτοδίκου προβλημάτισε τους αρεοπαγίτες, καθώς η ελεγχόμενη είχε δύο μεταπτυχιακά και μιλούσε δυο ξένες γλώσσες. Παρ΄ όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο δημοσίευσε μόνο δέκα αποφάσεις και καθυστερούσε τρία χρόνια και τρεις μήνες να δημοσιεύσει αποφάσεις που αφορούσαν πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ενώ σε μία περίπτωση έκανε τέσσερα χρόνια να δημοσιεύσει μια απόφαση και είχε 154 εκκρεμείς υποθέσεις.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ !!!

 



1919: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία...Και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πάνου Καμμένου...


Ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία), για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία.

Την περίοδο εκείνη, στη Ρωσία μαινόταν ο Εμφύλιος Πόλεμος. Οι Μπολσεβίκοι είχαν υπό την κυριαρχία τους τις μεγάλες πόλεις (Πετρούπολη, Μόσχα κλπ), αλλά στην ύπαιθρο συναντούσαν ισχυρή αντίσταση από τις τσαρικές και εν γένει αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Οι μεγάλες χώρες της Δύσης βρήκαν τότε την ευκαιρία να επέμβουν στο πλευρό των αντεπαναστατών, έχοντας ξεμπερδέψει από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην περιοχή της Ουκρανίας, που μας αφορά, η κατάσταση ήταν αρκετά περίπλοκη. Ουκρανοί εθνικιστές, οπαδοί του Τσάρου, τοπικοί οπλαρχηγοί, στρατηγοί και πρίγκιπες με προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, ένοπλες οργανώσεις, πολιτικοί και στρατιωτικοί σχηματισμοί των Μπολσεβίκων δημιουργούσαν μια κατάσταση γενικευμένης σύγχυσης. Μέτωπο δεν υπήρχε, ούτε κανείς γνώριζε ποιος είναι ακριβώς ο εχθρός.

Οι γαλλικές δυνάμεις ήταν παρούσες στην περιοχή από τις 5 Δεκεμβρίου του 1918. Ο γάλλος πρωθυπουργός, Ζορζ Κλεμανσό, ζήτησε από τον ομόλογό του Ελευθέριο Βενιζέλο τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα την ευμενή στάση της χώρας του υπέρ των εθνικών διεκδικήσεων σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων. Ο Βενιζέλος ζύγισε την κατάσταση, καθώς στις περιοχές αυτές υπήρχε ισχυρή ελληνική παρουσία και προβλέψιμος ο κίνδυνος αντεκδικήσεων από τους Μπολσεβίκους, και απάντησε θετικά στο αίτημα του Κλεμανσό.

Την αποστολή θα έφερνε σε πέρας το Α’ Σώμα Στρατού υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Κωνσταντίνου Νίδερ, που μόλις είχε ολοκληρώσει την αποστολή αποκατάστασης της ελληνικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μακεδονία. Η μεταφορά των ελληνικών δυνάμεων (2η και 13η Μεραρχία) άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 1919, ενώ η 1η Μεραρχία παρέμεινε στην Καβάλα αναμένοντας διαταγές.

Οι πρώτοι έλληνες στρατιώτες άρχισαν να αποβιβάζονται στην Οδησσό στις 7 Ιανουαρίου και στο επόμενο διάστημα το εκστρατευτικό σώμα αριθμούσαν 23.551 άνδρες. Ανάμεσα στους διοικητές των μονάδων γνωστοί στρατιωτικοί, με σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας αργότερα, όπως ο συνταγματάρχης Αλέξανδρος Οθωναίος (επιτελάρχης του Α’ Σώματος Στρατού) και οι αντισυνταγματάρχες Γεώργιος Κονδύλης (διοικητής του 3ου Συντάγματος Πεζικού) και Νικόλαος Πλαστήρας (διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων).

Οι ελληνικές δυνάμεις τέθηκαν αμέσως υπό τη διοίκηση της Α’ Συμμαχικής ομάδας μεραρχιών, δυνάμεως 70.000 ανδρών, την οποία διοικούσε ο γάλλος στρατηγός Ντ’ Ανσέλμ. Οι Έλληνες ήταν το πιο αξιόμαχο τμήμα της συμμαχικής δύναμης, καθώς οι γάλλοι στρατιώτες ήταν εμφανώς καταπονημένοι από την περιπέτεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί από αυτούς έβλεπαν με συμπάθεια το κομμουνιστικό καθεστώς του Λένιν. Κλήθηκαν, όμως, να συμμετάσχουν σ’ έναν πόλεμο σκοπιμότητας, «αδικαιολόγητο και πρόχειρα προετοιμασμένο», σύμφωνα με μεγάλη μερίδα ιστορικών.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!

 



Το 94% των Ελλήνων σερφάρει στο Ιnternet


Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας η χρήση Ιnternet στις ηλικίες 55-64 ετών (+11%) και ακόμα πιο εντυπωσιακά στους λίγο μεγαλύτερους Ελληνες, ηλικίας 65-74 ετών (+21%).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Focus Bari που αφορά το 2ο εξάμηνο του 2021, η χρήση Ιnternet είναι πλέον καθολική στην Ελλάδα, αγγίζοντας το 94% από 90% στο τέλος του 2019, τάση που παρατηρούμε ότι ήρθε για να μείνει!

Οι μεγαλύτερες ηλικίες πλέον κάνουν καθημερινή χρήση του διαδικτύου, με τις ηλικίες 55-64 ετών από 81% το 2019 να φτάνουν το 90% το 2022, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η χρήση στις ηλικίες από 65-74 ετών, που από 61% το 2019 έφτασε το 2021 το 73%!

Όπως καταγράφεται στην έρευνα, το κοινό 55-64 εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με το διαδίκτυο, καθώς μέσω διαδικτύου εξυπηρετούν πλέον όλο και περισσότερες καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ....ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το info-war.gr 


Καθώς η Ρωσία κλιμακώνει τον δολοφονικό της πόλεμο και η ΕΕ απαγορεύει τη μετάδοση ρωσικών ΜΜΕ, η ουκρανική κυβέρνηση βρίσκει νέους συμμάχους στον χώρο της επικοινωνίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times, η ουκρανική κυβέρνηση λαμβάνει δωρεάν βοήθεια από αμερικανικές εταιρείες δημοσίων σχέσεων, λομπίστες και δικηγόρους, στην προσπάθειά της για πίεση των διεθνών οργανισμών και της κοινής γνώμης.

Μία από τις εταιρείες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι η SKDK, εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων και πολιτικής, με εξειδίκευσή της πελάτες που ανήκουν στο κόμμα των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ — όπως υποχρεούται υπό τον νόμο Εγγραφής Ξένων Πρακτόρων του 1938 — προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες της στον πρέσβη της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Σεργκίι Κισλίτσια.

Η εταιρεία βοήθησε στη συγγραφή δύο λόγων του Κισλίτσια, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στον λόγο του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, ο Ουκρανός πρέσβης έθεσε το ζήτημα της παράνομης και απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας ως μία θεμελιώδη απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο. «Μην έχετε ψευδαισθήσεις», είπε στους εκπροσώπους των υπόλοιπων κρατών. «Εάν η Ουκρανία δεν επιβιώσει, δεν θα εκπλαγούμε αν η επόμενη που θα αποτύχει θα είναι η δημοκρατία».

(ΒΙΝΤΕΟ) ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ !!!

 

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!

 



«Βραχνά» συνιστούν ακόμη και οι διακανονισμοί πληρωμών ρεύματος και φυσικού αερίου για τους πολίτες. Το φαινόμενο των διακανονισμών παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο από πέρυσι το φθινόπωρο. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές ζητούν ρύθμιση πληρωμών, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσθεώρητα τιμολόγια ηλεκτρισμού και αερίου, που επιβαρύνονται από τη μετακύλιση του υψηλότατου χονδρεμπορικού κόστους μέσω της Ρήτρας Αναπροσαρμογής.

Κι αυτές, όμως, οι ρυθμίσεις καταλήγουν να δυσκολεύουν τους καταναλωτές, καθώς οι προϋποθέσεις που προβλέπουν εκτιμάται ότι δεν διευκολύνουν την εξόφληση των οφειλών. Για να μπει σε πρόγραμμα διακανονισμού ένας πελάτης θα πρέπει πρώτα να καταβάλει ως προκαταβολή έως και το 30% του οφειλόμενου ποσού. Στην περίπτωση, όμως, των μεγάλων ποσών υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης για την προκαταβολή, με συνέπεια να συσσωρεύονται τα χρέη των καταναλωτών προς τις εταιρείες προμήθειας.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σχετικές αναφορές πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη, οι οποίες παρουσιάζουν έξαρση τόσο στο β’ εξάμηνο του 2021 όσο και στο δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος. Πιο συγκεκριμένα, στο β’ εξάμηνο του 2021 υποβλήθηκαν στον Συνήγορο 365 αναφορές, που αφορούν συνολικά στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ και στις εταιρείες φυσικού αερίου (Φυσικό Αέριο Α.Ε., ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης και ΔΕΔΑ), για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αυξημένες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου, καθώς και τη δυσκολία ή και αδυναμία αποπληρωμής των λογαριασμών. Επιπλέον, αφορούν και στην καθυστέρηση των εταιρειών να απαντήσουν ή να διεκπεραιώσουν αιτήματα.

Αντίθετα, οι αναφορές του α’ εξαμήνου του 2021 μπορεί να εμφανίζονται περισσότερες, στις 450, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τα παραπάνω θέματα. Το 2021 υποβλήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο Euro2day.gr ο Συνήγορος του Πολίτη, συνολικά 815 αναφορές, έναντι 350 του 2020.

Η αγωνία των καταναλωτών να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα, πλέον, τιμολόγια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αποτυπώνεται και στις αυξημένες αναφορές από τις αρχές του 2022. Στο διάστημα Ιανουάριος έως 24 Φεβρουαρίου υποβλήθηκαν 142 αναφορές, έναντι 120 στο αντίστοιχο διάστημα του 2021.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021): «ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ» !!!

 



Εσύ ποιος πιστεύεις ότι προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία ;;;

ΑΑΔΕ: ΟΙ ΜΥΦ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΤΑ MYDATA ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!

 


Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας θα μπουν από φέτος τελικά οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών (γνωστών και ως ΜΥΦ). Όπως όλα δείχνουν, η ΑΑΔΕ θα κάνει φέτος το μεγάλο βήμα προς το μέλλον, με τη μαζική διαβίβαση στην πλατφόρμα myDATA των στοιχείων εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων για ολόκληρο το 2021. Και εφόσον αυτό θα εφαρμοστεί τότε, με βάση τις νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ για τα myDATA, τα στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν οι επιχειρήσεις, θα υπερκεράσουν κατά πολύ εκείνα που κανονικά απαιτείτο να αποστείλουν με τις ετήσιες συγκεντρωτικές τιμολογίων.

Τυπικά μέχρι 31.03.2022 όλες οι επιχειρήσεις έπρεπε να αποστείλουν στην πλατφόρμα του myDATA πλήρη στοιχεία για τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει για την περίοδο από 1.1.2021 έως 1.10.2021. Αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί πάντως, ιδίως με όσα συμβαίνουν στην οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες, ούτε και για τις παλιές και απλές –όπως τώρα πια αποδεικνύεται- “ΜΥΦ”. Λογικά συνεπώς η διορία θα μετατεθεί -έως Μάιο ή Ιούνιο όπως συνέβη πέρυσι για τις συγκεντρωτικές τιμολογίων.

Με βάση τον οδηγό της ΑΑΔΕ, περιγράφεται ένας πολύπλοκος τρόπος για να αποσταλούν τα στοιχεία του 2021 στην πλατφόρμα myDATA. Και έτσι, πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι και λογιστές μπαίνουν σε διαδικασίες που θα κάνουν πολλούς να…νοσταλγήσουν τις ΜΥΦ!

Συγκεκριμένα, αντί για το ΑΦΜ, την αξία, την ημερομηνία και το ΦΠΑ κάθε συναλλαγής άνω των 300 ευρώ που ως τώρα δήλωναν με τις ΜΥΦ, οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να διαβιβάσουν ως εξής για το 2021, όλα τα δεδομένα που αφορούν σε:

-έσοδα τιμολόγησης
-έξοδα αυτοτιμολόγησης
-τίτλους κτήσης
-εγγραφές τακτοποίησης εσόδων.

Προαιρετικά διαβιβάζουν επιπλέον: έξοδα τιμολόγησης, έσοδα αυτοτιμολόγησης και εγγραφές τακτοποίησης εξόδων.

Όπως λένε οι οδηγίες, οι επιχειρήσεις έχουν την επιλογή να διαβιβάσουν δεδομένα για το 2021 σύμφωνα με τους παρακάτω τρόπους:

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !!!

 


Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡ-ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ...

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ S&P ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ !!!

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

 



Της Άννας Κορσάνου
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΔΙΑΠΙΣΤEΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ


Ο πτωχευτικός νόμος έχει ήδη ξεκινήσει και μπορούμε ήδη να αντλήσουμε συμπεράσματα για τη λειτουργία του. Και ενώ η πλατφόρμα ρύθμισης για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έως τώρα τουλάχιστον, δεν αποφέρει αποτελέσματα, αντιθέτως η πλατφόρμα και η διαδικασία της πτώχευσης προχωρά επιτυχώς με ολοένα και περισσότερες αιτήσεις να υποβάλλονται στα Ειρηνοδικεία

Αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει για τις πτωχεύσεις μικρού αντικειμένου, δηλαδή για τις περιπτώσεις οφειλετών που η περιουσία τους είναι αξίας κάτω των 350.000 ευρώ. Με την πτώχευση δεν επέρχεται ρύθμιση χρεών, αλλά ολική διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, Τράπεζες, ιδιώτες και απαλλαγή από τα χρέη σε διάστημα το αργότερο τριών ετών. Ενδιαφέρον νομικό και κοινωνικό έχει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης. Ποια είναι τα δεδομένα τους και πόσο τους εξυπηρετεί η διαδικασία αυτή. Από τις πολλές περιπτώσεις οφειλετών που προσέρχονται στο δικηγορικό μας γραφείο θα περιγράψουμε μερικές από αυτές.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1

Πρόκειται για οφειλέτη 40 ετών με οφειλές 700.000 ευρώ. Οι οφειλές κυρίως είναι προς το δημόσιο εφορία και ταμεία, αλλά και Τράπεζες. Πώς βρέθηκε ένα νέο άτομο χρεωμένο σε τέτοιο βαθμό; Ο πατέρας του είχε μεγάλη επιχείρηση με μεγάλους τζίρους, όμως λόγω κακής διαχείρισης εκ μέρους του (και αυτό το λέμε διότι η ανάληψη ευθύνης είναι ένδειξη προσωπικής ωριμότητας και εντιμότητας) και αρνητικών συγκυριών ασφαλώς, δημιουργήθηκαν πολύ υψηλά χρέη. Τη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης την είχε ο πατέρας, αλλά όταν απεβίωσε τα χρέη πέρασαν στον κληρονόμο γιο του. Συνεργαζόμενος με άλλο δικηγορικό γραφείο υπέβαλλε αίτηση στο νόμο Κατσέλη που ασφαλώς απορρίφθηκε, όμως επιπλέον είχε την ατυχία να εκκινήσει μια εκ των πιστωτριών Τραπεζών διαδικασία εκτέλεσης και έτσι ορίστηκε πλειστηριασμός της κύριας και μοναδικής οικίας του. Πράγματι έγινε ο πλειστηριασμός και κατακυρώθηκε το ακίνητο σε ιδιώτη. Όσον αφορά στο πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης, ο υπερθεματιστής του έδωσε προθεσμία περίπου δύο μηνών για να αδειάσει και να παραδώσει το ακίνητο. Ο οφειλέτης έχει χάσει το ακίνητό του, όμως παραμένουν τα χρέη. Σήμερα είναι ιδιωτικός υπάλληλος και με τις αποδοχές του δεν είναι εφικτό να αποπληρώσει οφειλές τόσο μεγάλου ύψους. Για τον άνθρωπο αυτό η πτώχευση είναι φυσικά δεύτερη ευκαιρία οικονομικής ζωής, καθώς θα διαγραφούν όλα τα χρέη του και θα απαλλαγεί μέσα σε διάστημα τριών ετών.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΧ !!!

 



ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

 



ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ...1.000€ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ EURO 5B !!!

 




Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την επέκταση της επιβολής του Περιβαλλοντικού Τέλους στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά που πληρούν την οδηγία Euro 5b που ισχύει από τις 2 Μαρτίου 2022.


Μάλιστα στις οδηγίες που υπογράφει ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους κωδικούς μηχανογράφησης που πρέπει να συμπληρωθούν στο σχετικό παραστατικό ώστε να εισπραχθεί το Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 1.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ με θέμα: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 13 και 14 του νόμου 4890/2022 (ΦΕΚ Α’ 23) «Κύρωση της από 28.1.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Επείγουσες, φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας” (Α’ 14) και λοιπές επείγουσες διατάξεις»- Τροποποίηση των Ε.2114/20.7.2020 και Ε.2125/31.7.2020 εγκυκλίων Διοικητή ΑΑΔΕ- Παροχή οδηγιών

Α) Αντικείμενο

Η Εγκύκλιος αφορά στην κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 13 και 14 του νόμου 4890/2022 (ΦΕΚ Α’ 23) «Κύρωση της από 28.1.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Επείγουσες, φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας” (A’ 14) και λοιπές επείγουσες διατάξεις»., την τροποποίηση των Ε.2114/2020 και Ε.2125/2020 εγκυκλίων Διοικητή ΑΑΔΕ και παροχή σχετικών οδηγιών εφαρμογής.

Β) Περιεχόμενο

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ !!!


 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ !!!

 



Μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εντοπίζονται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να δεχθούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην εξαγωγική τους δραστηριότητα εξαιτίας της έκθεσης που έχουν στην αγορά της Ρωσίας.

Αν και οι ελληνικές εξαγωγές που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη χώρα αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό, περίπου της τάξεως του 0,5% σε σχέση με το συνολικό ποσό των 40 δισ. ευρώ που άγγιξαν οι εξαγωγές της χώρας μας την περσινή χρονιά, ωστόσο η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία καθώς και ο αποκλεισμός σημαντικών ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα σε έναν εύλογο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να αναζητήσουν νέες αγορές για να αναπληρώσουν το κενό.

Πρόκειται για εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους ενώ τα κύρια προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα στην Ρωσία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ενεργειακά προϊόντα (ορυκτέλαιο), φάρμακα, χρωστικές ύλες, απορρίμματα χαλκού, γουναρικά, ακατέργαστο καπνό, μαρμελάδες και κομπόστες, σωλήνες από χαλκό, ελαιόλαδο , παρασκευασμένα λαχανικά και ηλεκτρικές συσκευές για την ενσύρματη τηλεφωνία.

"Οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία ανέρχονται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τη συνολική αξία", σημειώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και προσθέτει: "Αφορούν, κυρίως, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα και σε συγκεκριμένους τομείς. Ένας κλάδος, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό εξαρτημένος από τη ρωσική αγορά είναι αυτός της γουνοποιίας και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν σημαντική έκθεση οι επιχειρήσεις γούνας στη Δυτική Μακεδονία". Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές των γουναρικών, τα οποία στο παρελθόν συνιστούσαν το πρώτο εξαγωγικό προϊόν της χώρας μας στην ρωσική αγορά, σημείωσαν άνοδο 31,5% στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ωστόσο η αξία τους παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας στα 2,2 εκατ. ευρώ, συμμετέχοντας μόλις 2,2% στη συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών στην Ρωσία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σε αναζήτηση εναλλακτικών αγορών

Σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν το κενό, οι 2.000 επιχειρήσεις γούνας της Δυτικής Μακεδονίας, αγωνίζονται να βρουν εναλλακτικούς προορισμούς, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνουν οι αγορές της Κίνας και της Νότιας Κορέας, μια διαδικασία, ωστόσο, "που απαιτεί χρόνο και στοχευμένες ενέργεις", όπως υπογραμμίζει στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Απόστολος Τσούκας.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ !!!

 



Παρελθόν οι Ρώσοι τουρίστες: Ταφόπλακα από τη Μόσχα στα τουριστικά πακέτα προς τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ρωσικός οργανισμός Τουρισμού (Rostourism) προτρέπει τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, ως αντίποινα προς τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις για την επίθεση που εξαπολύει προς την Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Rostourism, Ζαρίνα Ντογκούζοβα δήλωσε ότι «η Rostourism συνιστά σθεναρά σε όλους τους Ρώσους πολίτες που πηγαίνουν στο εξωτερικό για τουριστικά και επαγγελματικά ταξίδια, εάν είναι δυνατόν, να αρνούνται να επισκεφθούν χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη Ρωσία, καθώς η παραμονή σε αυτές τις χώρες μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή τους στη Ρωσία».

Η Rostourism προτρέπει επίσης στους ρωσικούς τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 80.000.000€ !!!

 


Μαθαίνω ότι σφίγγει ο κλοιός των Αρχών γύρω από γνωστό και επώνυμο «στοιχηματζή», που εξειδικεύεται, μεταξύ άλλων στο να παίζει «πολιτικά παιχνίδια» και να εμπλέκεται σε πλείστες όσες πολιτικοοικονομικές και επιχειρηματικές καταστάσεις.

Έγκυρες πηγές με πληροφορούν ότι οι φάκελοι του, με τους οποίους ασχολήθηκαν αρκετά στο παρελθόν οι αρμόδιες Αρχές, ανασύρθηκαν και έχουν γίνει φύλλο και φτερό, βγάζοντας στην επιφάνεια πλήθος φορολογικών ποινικών αδικημάτων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για φορολογικές – μαϊμουδιές μαμούθ, καθώς και πολλές άλλες ύποπτες ενέργειες, οι οποίες πλέον βρίσκονται δραστικά στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών, του ΚΕΦΟΜΕΠ, καθώς και της Αρχής για το ξέπλυμα, η οποία εξετάζει μεταξύ άλλων και ένα ζήτημα που προέκυψε με το σπάσιμο των capital controls διά μέσω εφοπλιστή ο οποίος είχε εμπλακεί πρωταγωνιστικά σε τραπεζικό σκάνδαλο!

ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 



Του Γ.Χ. Παπαγεωργίου


Νέα οικονομικά αδιέξοδα στην Ευρώπη δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το οικονομικό τοπίο αλλάζει προς το χειρότερο και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το χειρότερο δυνατό σενάριο, εκείνο του στασιμοπληθωρισμού, ήτοι μια κατάσταση στην οποία η οικονομία μένει στάσιμη ή πέφτει σε ύφεση, ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές αυξάνονται.

Το αδιέξοδο διαγράφεται ήδη και επισημαίνεται από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών των νομισματικών Αρχών της Ευρωζώνης, όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να διακόψει τον Μάρτιο, όπως σχεδίαζε, τις αγορές ομολόγων με τις οποίες τροφοδοτεί με χρήμα την ευρωπαϊκή αγορά (η λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση ή «τύπωμα χρήματος»), αλλά και να επανεξετάσει τις όποιες κινήσεις στα επιτόκια.

Ενώ λοιπόν η ΕΚΤ εξέταζε το ενδεχόμενο να αυξήσει τα επιτόκια για να «μαζέψει» τον πληθωρισμό ο οποίος κινείται σε ύψη ρεκόρ 25ετίας, τώρα πλέον μια τέτοια κίνηση απειλεί να πλήξει περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα, η οποία θα χτυπηθεί εκ νέου από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Με άλλα λόγια, η Ευρώπη παγιδεύεται σε μια κατάσταση την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι τιμές της ενέργειας θα μείνουν ψηλά ενισχύοντας τον πληθωρισμό, ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσουν μείωση της ζήτησης η οποία θα φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ RUSSIA TODAY ΚΑΙ SPUTNIK !!!

 



Μπλόκο στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik: Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.


Το Συμβούλιο εισήγαγε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Δυνάμει αυτών των μέτρων, η ΕΕ θα αναστείλει επειγόντως τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του Sputnik και του RT/Russia Today (RT Ηνωμένου Βασιλείου, RT Γερμανίας, RT Γαλλίας και RT Ισπανίας) στην ΕΕ ή που κατευθύνονται προς την ΕΕ, μέχρι η επιθετικότητα στην Ουκρανία να τερματιστεί και μέχρι η Ρωσική Ομοσπονδία και τα μέσα που σχετίζονται με αυτή να σταματήσουν ενέργειες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της.

«Η συστηματική χειραγώγηση και παραπληροφόρηση πληροφοριών από το Κρεμλίνο εφαρμόζεται ως επιχειρησιακό εργαλείο στην επίθεσή του στην Ουκρανία. Είναι επίσης μια σημαντική και άμεση απειλή για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της Ένωσης. Σήμερα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ενάντια στην επιχείρηση χειραγώγησης του Πούτιν και κλείνοντας τη ροή για τα ρωσικά κρατικά μέσα στην ΕΕ», ανέφερε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Το Sputnik και το Russia Today βρίσκονται υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι ουσιαστικής και καθοριστικής σημασίας για την προώθηση και την υποστήριξη της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και για την αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών, σημειώνει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ "ΕΓΔΥΝΑΝ" ΠΟΛΙΤΕΣ !!! ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000€ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200 ΑΠΑΤΕΣ !!!

 




Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση που οργανώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου και εκτελέστηκε σε Αττική, Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία, με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε., της Ασφαλείας Αττικής και τοπικών υπηρεσιών, εξαρθρώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες είτε με «μαϊμού» αγγελίες ή τάζοντας επιδόματα!

Συνελήφθησαν επτά Έλληνες μέλη και των δυο οργανώσεων, ενώ αναζητούνται άλλα έξι. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 44 άτομα που νομιμοποιούσαν μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα «μαύρα» έσοδα. Οι δυο σπείρες δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο και η μια από αυτές σε όλη την Ελλάδα, όπου είχε διαπράξει 96 απάτες με λεία 517.713 ευρώ!

Τα μέλη της επικοινωνούσαν με πολίτες που είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδες αγγελίες για την πώληση οχημάτων, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων, τους ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο κωδικό του προσωρινού Password (OTP) και αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, από τους οποίους μετέφεραν χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των συνεργών τους. Μάλιστα, στις τηλεφωνικές συνδέσεις που άλλαζαν συνεχώς, χρησιμοποιούσαν ακόμη και προγράμματα... αλλαγής φωνής, μετατρέποντας τις σε γυναικείες!

Ο ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ !!!

 



Ο Όμιλος Volkswagen φαίνεται ότι θα είναι από τους πρώτους που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ξεμένει από σημαντικά ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται από προμηθευτή της στην Ουκρανία. Από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στη γειτονική χώρα, η παραγωγή και η παράδοση συστημάτων καλωδίωσης έχουν ουσιαστικά παγώσει. Πρόκειται για τις καλωδιώσεις που συνδέουν τις διάφορες μονάδες ελέγχου στο όχημα, αποτελούν δηλαδή το νευρικό του σύστημα.

Οι επιπτώσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων στα γερμανικά εργοστάσια είναι συντριπτικές και κάποιοι μιλούν για προβλήματα πολύ σοβαρότερα από εκείνα που προκλήθηκαν από την πανδημία και το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Ηδη η θυγατρική του ομίλου Porsche ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής στο εργοαστάσιο της στη Λειψία, το οποίο απασχολεί 2.500 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της VW, η παραγωγή και στο κεντρικό εργοστάσιο της στο Βόλφσμπουργκ θα πρέπει να σταματήσει πλήρως την ενδέκατη ημερολογιακή εβδομάδα του έτους, η οποία ξεκινά στις 14 Μαρτίου. Αναμένονται επίσης διακοπές λειτουργίας στο εργοστάσιο του Ανόβερου και στα εργοστάσια εξαρτημάτων, για παράδειγμα στο Ζαλτσγκίτερ, από την επόμενη εβδομάδα.

Προβλήματα για όλες τις εταιρίες του ομίλου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΠΑΥΛΑΚΗΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΟΠΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 



Τον κώδωνα του κινδύνου για αναζωπύρωση της πανδημίας έκρουσε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Αν δε βλέπετε τις πολλές χιλιάδες κρούσματα και τους 60-90 θανάτους τη μέρα, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα καλύτερο. Να υπενθυμίσω ακόμα ότι πόλεμος και επιδημία ταυτόχρονα είναι διπλά θανατική συνταγή, το ξέρουμε από χιλιάδες χρόνια πριν. Η πανδημία της γρίπης του 1918, που συνέχισε αρκετά χρόνια και την έχουμε κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, να σας θυμίσω ότι έγινε την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, και ένας σημαντικός παράγοντας για την τεράστια επέκτασή της ήταν και οι κινήσεις των στρατών", ανέφερε ο κ. Παυλάκης, εκτιμώντας πως οι μετακινήσεις πληθυσμών που έχουμε αυτό το διάστημα μπορεί να μας κοστίσουν.
SSL Certificates