.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΠΑΥΛΑΚΗΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΟΠΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 



Τον κώδωνα του κινδύνου για αναζωπύρωση της πανδημίας έκρουσε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Αν δε βλέπετε τις πολλές χιλιάδες κρούσματα και τους 60-90 θανάτους τη μέρα, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα καλύτερο. Να υπενθυμίσω ακόμα ότι πόλεμος και επιδημία ταυτόχρονα είναι διπλά θανατική συνταγή, το ξέρουμε από χιλιάδες χρόνια πριν. Η πανδημία της γρίπης του 1918, που συνέχισε αρκετά χρόνια και την έχουμε κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, να σας θυμίσω ότι έγινε την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, και ένας σημαντικός παράγοντας για την τεράστια επέκτασή της ήταν και οι κινήσεις των στρατών", ανέφερε ο κ. Παυλάκης, εκτιμώντας πως οι μετακινήσεις πληθυσμών που έχουμε αυτό το διάστημα μπορεί να μας κοστίσουν.

"Η Αμερική έχει περάσει τις 950.000, κοντεύει το εκατομμύριο θανάτων, είναι βίοι παράλληλοι με την Ελλάδα. Και εδώ γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν τα μέτρα, αλλά νομίζω ότι οποιαδήποτε μέτρα μετριαστούν επειδή το επιδημικό κύμα παγκόσμια τείνει να ελαττώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει αυτό να γίνει με μέτρο και ξέροντας όλοι ότι σίγουρα θα έχουμε ένα επόμενο επιδημικό κύμα, δεν ξέρουμε πότε. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η Όμικρον είναι ξεπερασμένη σε πολλά μέρη και ήδη έχει πιάσει η καινούργια, η Pa2, η Όμικρον 2, που είναι μια διαφορετική Όμικρον, πρέπει να είναι χειρότερη σε μετάδοση. Αν πάτε στη Δανία αυτήν τη στιγμή, είναι 60-70% η καινούργια", τόνισε ακόμα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates