.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 1.400 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...αφού έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων !!!




Με δάκρυα στα μάτια το πρωί της Πέμπτης ένας συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει.

Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ ΕΡΕΥΝΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έκανε ελέγχους σε ορισμένες χώρες-μέλη μετά από κατηγορίες για πρακτικές τραπεζών που παραβιάζουν τον ανταγωνισμό, περιορίζοντας την πρόσβαση ανταγωνιστριών χρηματοπιστωτικών εταιρειών σε πληροφορίες που αφορούν λογαριασμούς πελατών τους.


Η Κομισιόν δήλωσε ότι έχει «ανησυχίες» πως οι εταιρείες αυτές «μπορεί να έχουν εμπλακεί σε πρακτικές κατά του ανταγωνισμού, παραβιάζοντας τους κανόνες κατά των καρτέλ», χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα εταιρειών.

Η ΑΑΔΕ ΕΒΓΑΛΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ
6.225 φυσικά πρόσωπα χρωστάνε πάνω 19 δις !!!



Στη… σέντρα, όπως προβλέπει ο νόμος, έβγαλε η ΑΑΔΕ τα φυσικά πρόσωπα- εκκρεμεί η νέα λίστα των νομικών προσώπων- που χρωστάνε στην εφορία πάνω από 150.000 ευρώ. 

Η λίστα είναι επικαιροποιημένη με στοιχεία ως τις 9 Αυγούστου και αριθμεί 6.225 φυσικά πρόσωπα. Συνολικά χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 19,7 δισ, ευρώ!

Από την ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι η συγκεκριμένη λίστα επικαιροποιήθηκε μόνο ως προς την αφαίρεση φορολογούμενου που ρύθμισε τα χρέη του και σημειώνουν ότι επίκειται λίαν συντόμως νέα λίστα.

Στην κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές αποβιωσάντων και πτωχών.

ΒΟΜΒΑ: ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΑ: ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΣΚΟΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΕΔΙΩΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΗ SUEZ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ !!!

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ SUEZ, SITA BLANCA, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 7.000.000 ΝΤΙΡΧΑΜ(ΠΕΡΙΠΟΥ 630.000 ΕΥΡΩ)
Μαζί με τα σκουπίδια συνέλεγε και αδρανή απόβλητα όπως χαλίκια για να αυξάνει το βάρος και να κονομάει εις βάρος του δήμου της Καζαμπλάνκα !!!



Το δημοτικό συμβούλιο της Καζαμπλάνκα, στο Μαρόκο, αποφάσισε να ακυρώσει τη σύμβαση για τη διαχείριση αποβλήτων με την εταιρεία Sita Blanca, θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής Suez, που ενδιαφέρεται για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Κι αυτή η υπόθεση, μιας «επένδυσης» που κατέληξε μεγάλο λάθος, είναι απλά ένα τελευταίο παράδειγμα σε μία πολύ μακρά λίστα.

Το ενδιαφέρον της Suez για το νερό και τη διαχείριση αποβλήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχει εδώ και χρόνια, ενώ μάλιστα αναθερμάνθηκε με το πρόσφατο ταξίδι του γάλλου προέδρου στην Αθήνα. Μαζί του Μακρόν είχε μια στρατιά στελεχών γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της Suez, Jean Louis Chaussade.

Η Suez (που κατέχει ήδη το 5% της ΕΥΑΘ) εμφανίζεται ως «ειδικός», στην «παροχή βιομηχανικών υπηρεσιών και λύσεων στους τομείς της ασφάλειας και προστασίας των φυσικών πόρων και παρέχει στους πελάτες του εξειδικευμένες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων στους τομείς της διαχείρισης υδάτινων πόρων, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛ.ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ !!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
Και όχι μόνο αφού προφανέστατα αδιαφορούν και για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό στον οποίο εργάζονται...



Η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων πιθανόν να ενόχλησε αρκετούς καθώς ορισμένοι είχαν βρει τρόπο να πλουτίζουν σε βάρος των φορολογουμένων.

Το σκάνδαλο με τα χάρτινα εισιτήρια έχει πάρει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη καθώς αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι έβγαζαν εκατομμύρια ευρώ και πήγαιναν στη τσέπη τους Πάντως η είσοδος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκάλεσε αντιδράσεις έχο
ντας στην πρώτη γραμμή τους συνδικαλιστές και το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. 

ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΠΕ Η ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ...
Πέντε λόγοι που φρενάρουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία.



Στον τρίτο μήνα μπήκαμε πλέον χωρίς να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας όσον αφορά τους ακριβείς όρους και τις προϋποθέσεις για την ένταξη των επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη έως 20.000 ευρώ στα ταμεία.

Eνστάσεις θεσμών, έλλειψη προετοιμασίας του ΕΦΚΑ, μη ενημερωμένα μητρώα, διαφωνίες Υπ. Εργασίας - ΥΠΟΙΚ και επιφυλάξεις στο Υπ. Εργασίας τρενάρουν τη σχετική διαδικασία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr.

Έτσι, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχει "ανοίξει" στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) από τις 3 Αυγούστου, η αντίστοιχη πλατφόρμα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) εκκρεμεί ακόμα, μαζί με τη σχετική υπουργική απόφαση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά χθες η αρμόδια Υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε πως η εν λόγω απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να διευκρινίσει το πόσες θα είναι αυτές.

ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ EUROBANK Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ALPHA ΒΑΝΚ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Έτοιμα τα πακέτα από τις υπόλοιπες τράπεζες που περίμεναν την ολοκλήρωση της πώλησης της Eurobank !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι φέρνει ο «χορός» της πώλησης των κόκκινων δανείων


Κόκκινα, καταγγελμένα καταναλωτικά δάνεια αξίας 6 δισ. ευρώ αλλά και επισφαλείς επιχειρηματικές χορηγήσεις τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώαναμένεται να πουλήσουν οι τράπεζες έως το τέλος του 2017, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των κινήσεων που θα οδηγήσουν στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η πρώτη πράξη έγινε χθες από τη Eurobank, η οποία προχώρησε στην πώληση 1,5 δισ. ευρώ κόκκινων καταναλωτικών και καταγγελμένων δανείων στη νορβηγική εταιρεία Intrum.

Ουσιαστικά, η τράπεζα άνοιξε τη λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς διαχείρισης «κόκκινων» δανείων και διαμόρφωσε την τιμή πώλησης για τις χορηγήσεις με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ;;;

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο για την πανευρωπαϊκή ασφάλιση των καταθέσεων, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο πολλών ετών, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.


Και αυτό, προσθέτει το δημοσίευμα, την ώρα που ο βασικός αντίθετος στο σχέδιο αυτό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ετοιμάζεται να παραιτηθεί.

Το σχέδιο επιχειρεί να μειώσει τους κινδύνους για τις τράπεζες μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση και ταυτόχρονα καλεί τις χώρες της ΕΕ σε κοινή ανάληψη των κινδύνων αυτών - κάτι στο οποίο ήταν αντίθετος ο απερχόμενος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος φοβόταν ότι οι πιο εύρωστες γερμανικές τράπεζες θα στήριζαν τελικά τις πιο αδύναμες ανταγωνίστριές τους σε άλλα κράτη της ΕΕ. Μετά από δύο χρόνια άκαρπων συζητήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιχειρήσει μία νέα προσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο με νέες προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ CHOCO SLIM ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΕΦΕΤ !!!

ΚΑΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ
Περιέχει τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά «Rhodiola rosea» και «ρίζα Gonyak».




Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, μετά από έλεγχο στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «IASIS Σοκολατούχο Ρόφημα Choco Slim» σε συσκευασία των 175 γρ. ανά τεμάχιο, διαπίστωσε ότι περιέχει, σύμφωνα με τον κατάλογο των συστατικών του, τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά «Rhodiola rosea» και «ρίζα Gonyak».

To προϊόν διανέμεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «AOS IASIS HELLAS ΜΟΝ IKE».

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...
Πως άρπαξαν οι Γάλλοι την Αφροδίτη της Μήλου !!!


Πολλοί από εμάς έχουμε… επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο.
Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνηθεί.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ !!!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Με βάση το ποσοστό των αποβλήτων που ανακυκλώνονται και όχι με τα τετραγωνικά θα υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη !!!



Βαριές καμπάνες σε δήμους αλλά και σε πολίτες επιφυλάσσει ο νέος νόμος για την ανακύκλωση, σε μια προσπάθεια της πολιτείας να περάσει η χώρα, σε ένα οργανωμένο μοντέλο διαχείρισης ώστε να πάψει να θάβεται το 80% των αστικών απορριμμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι πέρσι στη χώρα μας ανακυκλώθηκαν 15,81 κιλά ανά κάτοικο όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 110 κιλά, με την ανακύκλωση να βρίσκεται κολλημένη στο 16%. Το νέο πλαίσιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη βουλή προβλέπει την επιβολή από 20 έως 500 ευρώ στους δημότες που δεν συμμετέχουν στα προγράμματα ανακύκλωσης του δήμου τους ή που παρεμποδίζουν αντίστοιχα το έργο τους (π.χ βάζοντας υλικά ανακύκλωσης σε λάθος κάδο).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ;;; Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2003-2006 ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΑ HONDOS ;;;
Τα πρόστιμα, που συνολικά ξεπερνούν τα 18.000.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στις : α) Estee Lauder Hellas Α.Ε. 5.388.425,35 ευρώ, β) «Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ» 1.939.849,41 ευρώ, γ) L’Oreal Produits De Luxe Hellas Α.Ε. 2.624.145,30 ευρώ, δ) Parfums Christian Dior Hellas ΑΕΒΕ 1.793.374,98 ευρώ, ε) «Γερολυμάτος Cosmetics A.E.» 2.999.878,70 ευρώ και στ) Notos Com Συμμετοχές 4.093.260,42 ευρώ !!!
Ήδη η Σαράντης ανακοίνωσε ότι έχει παραγραφεί το δικαίωμα της Επιτροπής να επιβάλει πρόστιμο και προσφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο !!!


Πρόστιμα συνολικού ύψους 18,83 εκατ. ευρώ επέβαλε συνολικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) σε έξι χονδρεμπορικές επιχειρήσεις καλλυντικών, αλλά και στον γνωστό όμιλο Νotos Com Συμμετοχές, o οποίος ήταν αυτός που είχε καταγγείλει στην ανεξάρτητη αρχή τη δράση του καρτέλ. Μάλιστα, η Notos Com Συμμετοχές τιμωρήθηκε με το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο μεταξύ των έξι εταιρειών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο αποδεικτικό υλικό που είχε προσκομίσει η εταιρεία για τη δράση του καρτέλ υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία και για την ίδια. Ωστόσο, δεν έκανε χρήση του προγράμματος επιείκειας (προσκόμιση στοιχείων με αντάλλαγμα ακόμη και την πλήρη απαλλαγή από το πρόστιμο), αν και θα μπορούσε.

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΦΜ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !!!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ..... ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !!!

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Η ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με στοιχεία του European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addiction (EMCDDA) που παρουσιάζει σε έκθεση του ΟΟΣΑ (σελίδες 108 - 110) η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην χρήση ναρκωτικών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες !!!



Πόσο υψηλή είναι η χρήση κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων απαγορευμένων ναρκωτικών στην νεολαία της Ελλάδας. Τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά !!!

Κωστής Χριστοδούλου

Πόσο διαδεδομένη είναι χρήση ναρκωτικών όπως η κάνναβη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, οι αμφιταμίνες και το έκστασι στην νεολαία της Ελλάδας; Πάνω ή κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο; Σίγουρα ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η χρήση απαγορευμένων ναρκωτικών δεν μπορεί να τζογάρεις όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι κάποιες φορές έχουμε εντελώς την λάθος εικόνα με ότι πραγματικά συμβαίνει (σ.σ. με την επιφύλαξη πάντα ότι τα στοιχεία της έρευνας αντικατοπτρίζουν και την πραγματική εικόνα στην κοινωνία).

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK 
Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στη Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :



Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΗ & ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!


Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ - ΤτΕ - ΕΚΤ - SSM
Οι ελληνικές τράπεζες, στην πραγματικότητα, δεν πωλούν τα κόκκινα δάνεια των χαρτοφυλακίων τους στα εξευτελιστικά τιμήματα που αναγράφονται στις συμφωνίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά, αντιθέτως, κάνουν χρήση της συγκεκριμένης αυτής δυνατότητας για να βγάλουν μέρος του κόκκινου χαρτοφυλακίου τους εκτός ισολογισμών, προκειμένου έτσι να μειώσουν τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις και, ταυτόχρονα, διατηρώντας εμμέσως οι ίδιες την διαχείριση των συγκεκριμένων αυτών χαρτοφυλακίων, να εξασφαλίσουν σε μετόχους και golden boys την είσπραξη και την διανομή των μεγάλων κερδών της συγκεκριμένης αυτής κερδοσκοπικής δραστηριότητας μέσα από τρίτες εταιρείες, δλδ επίσης εκτός ισολογισμών, πράγμα που θα ήταν απολύτως αδύνατο στην αντίθετη περίπτωση (δλδ με διαχείριση των κόκκινων δανείων εντός ισολογισμών) !!!




Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θα τα προσφέρουν ποτέ στα ίδια ή ακόμη και σε μεγαλύτερα τιμήματα στους δανειολήπτες ;;;

Πωλούνται δάνεια με ΔΗΘΕΝ έκπτωση 97% !!!

Με έκπτωση 97% -πολύ μεγαλύτερη από όσο ανέμενε η αγορά - έγινε τελικά η… μητέρα των συναλλαγών πώλησης προβληματικών δανείων σε fund από την Eurobank. Το τίμημα για το deal φαίνεται χαμηλό, αλλά στην πραγματικότητα η τράπεζα είναι κερδισμένη.



ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!!

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Οι υποθέσεις θα δικάζονται διαδικτυακά !!!



Δικαστήριο με ειδίκευση σε υποθέσεις διαδικτύου λειτουργεί πλέον στην Κίνα. Το πρώτο στο είδος του δικαστήριο στον κόσμο ειδικεύεται κυρίως σε υποθέσεις που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πνευματικά δικαιώματα και εδρεύει στο κέντρο ηλεκτρονικού εμπορίου της Χανγκτζόου. 

Το Δικαστήριο Διαδικτύου της Χανγκτζόου θα επιλύει διαφ
ορές που αφορούν τον κόσμο του internet και οι υποθέσεις θα δικάζονται διαδικτυακά. 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΜΕ ΟΡΓΙΟ ΡΕΜΟΥΛΑΣ !!!

ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
Δείτε το βίντεο !!!






-Ρουσφετολογικές Προσλήψεις 850 ατόμων που εξαιρούντο από το ΑΣΕΠ
-Δεν τηρούσαν βιβλία ενώ διαχειρίζονταν δεκάδες εκατομμύρια
-Δεν είχε λογιστήριο
-Είχε ξεχωριστό γραφείο μόνο για την μισθοδοσία
-Εφαγαν €185.000.000,00 που άφησαν χρέος
-Το 2014 έγιναν πληρωμές €53.000.000,00
-Τα €5.800.000,00 για…”δωρεάν” διαφήμιση
-Tα €10.000.000,00 για προμηθειες
-Δεν τηρούσαν λογιστικά βιβλία για τα έξοδα
-Για συσκευή αξίας €2-3.000 πλήρωσαν €105.000,00 την καθεμία!

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Έρχεται η επικράτηση των κρυπτονομισμάτων ;;;



Η Ch. Lagarde προβλέπει το τέλος των τραπεζών και τον θρίαμβο των κρυπτονομισμάτων


Του Jeffrey A. Tucker

Σε μια εντυπωσιακά ειλικρινή ομιλία της σε ένα συνέδριο της Τράπεζας της Αγγλίας, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε ότι το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα έχουν τόσο μέλλον όσο και το ίδιο το διαδίκτυο - ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις κεντρικές τράπεζες, τις συμβατικές τραπεζικές υπηρεσίες και να αμφισβητήσουν το μονοπώλιο των εθνικών νομισμάτων.

Η παριζιάνα Christine Lagarde που κατέχει τη θέση αυτή στο ΔΝΤ από το 2011 ισχυρίζεται ότι τα μόνα ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υφιστάμενα κρυπτονομίσματα μπορούν να διορθωθούν μέσα στο χρόνο.

Μακροπρόθεσμα, η ίδια η τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει τα εθνικά νομίσματα και τη συμβατική χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση, ή ακόμη και να θέσει “ερωτηματικά στο τραπεζικό μοντέλο των κλασματικών αποθεμάτων όπως το γνωρίζουμε σήμερα”.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...






















































Η EUROBANK ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ INTRUM ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ ΣΤΟ 3% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html







Η Eurobank πούλησε στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum Justitia AB ανακοίνωσε η Τράπεζα Eurobank-Ergasias. 


Όπως ανακοινώθηκε από την Eurobank, το τίμημα για την πώληση του πακέτου των «κόκκινων» δανείων ανέρχεται στο 3%. Με απλά λόγια, για κάθε 100 ευρώ μη εξυπηρετούμενου καταναλωτικού δανείου, η Eurobank θα εισπράξει από την Intrum 3 ευρώ. Ή, αν προτιμάτε, για κάθε ευρώ κόκκινων δανείων το αντίτιμο είναι τρία λεπτά.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ & ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ !!!



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκβαση της υπόθεσης αλλαγής ταυτότητας που εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για την υπόθεση ενός 30χρονου κατοίκου Μυτιλήνης, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής και βάφτισής του. Συγκεκριμένα, o αιτών ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ» καθώς και το αναγραφέν κύριο όνομά του, να διορθωθεί και αντί του «Ευάγγελος» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ανδρομέδα», το οποίο επέλεξε ως κύριο όνομα. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πότε ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται στις τράπεζες για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, ξεκίνησε το πρόγραμμα των πλειστηριασμών που θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Πρακτικά το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας, για εκκίνηση στις; αρχές Δεκεμβρίου, δόθηκε από τις τράπεζες, με τις πρώτες εντολές προς τους δικαστικούς επιμελητές να συντάξουν πρόγραμμα ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Πρόκειται για ακίνητα που έχουν βγει σε πλειστηριασμό στο παρελθόν, αλλά τελικώς δεν εκπλειστηριάστηκαν λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Με βάση τον σχετικό νόμο οι υφιστάμενοι πλειστηριασμοί, δηλαδή αυτοί που έχουν αναγγελθεί στο παρελθόν, μπορούν να αναγγελθούν εκ νέου με βάση την ηλεκτρονική διαδικασία εντός δύο μηνών, δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τους νέους πλειστηριασμούς, που απαιτούν έξι μήνες και αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2017.

ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΗ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σύμφωνα με την γραπτή απάντηση της ΑΑΔΕ η Πειραϊκή-Πατραϊκή δεν εμπίπτει στην κατηγορία των «πτωχευμένων επιχειρήσεων» καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο αρχείο της, δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση !!!





Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε γραπτώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) σε ερώτηση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και ανεξάρτητου βουλευτή Αχαϊας Ν. Νικολόπουλου σχετικά με τις διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών πτωχευμένων επιχειρήσεων και η οποία αφορούσε ειδικότερα την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή.

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος επεσήμαινε τα ακόλουθα:

«Μικρό καλάθι κρατούν οι οικονομικές υπηρεσίες στην Αχαία και σε όλη την Ελλάδα. Ζήτημα αν είναι σε θέση ο κόσμος να πληρώσει πάνω από 20% των οφειλών. Πολλές οφειλές προέρχονται από πτωχευμένες επιχειρήσεις, από φορολογούμενους χωρίς εισόδημα, καταθέσεις ή περιουσιακά στοιχεία. Ξεπερνούν τα 95 δισ. ευρώ τα χρέη 4 εκατ. πολιτών προς την εφορία με τις οφειλές να αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ περίπου κάθε μήνα και ακόμα δεν έχουν εκδοθεί όλα τα εκκαθαριστικά για τον φόρο που θα πρέπει να πληρωθεί μέσα το 2017.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στις εφορίες της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου τα χρέη αγγίζουν τα 5,5 δισ. ευρώ, όμως εισπράξιμα θεωρούνται περίπου 1,9 δισ. ευρώ, αφού πολλές από αυτές τις οφειλές προέρχονται από πτωχευμένες επιχειρήσεις, από φορολογούμενους που δεν έχουν κανένα εισόδημα, καταθέσεις ή περιουσιακά στοιχεία, ενώ πολλοί άλλοι έχουν πεθάνει.

ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΨΥΧΙΚΟΥ !!!

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Έφοδος και κατάληψη του Ρουβίκωνα στην εφορία Ψυχικού !!!


Στην εφορία Ψυχικού εισέβαλε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η γνωστή ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ρουβίκωνας».

ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ & ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ !!!

ΤΟΥΣ ΞΕ-ΜΑΥΡΙΖΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ
Αυτές τις κομπίνες πληρώνουμε !!!



Η κομπίνα με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και… ο χορός εκατομμυρίων εκτός Ελλάδας!

Είναι πράγματι γεγονός ότι από την ημέρα που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε στον ελληνικό λαό, με φόντο το πανέμορφο Καστελόριζο, ότι η χώρα μας μπαίνει σε μνημονιακό καθεστώς, κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε. Κάποιοι είπαν πως επιτέλους θα μπούμε σε ευρωπαϊκούς δρόμους και ότι θα βάλουμε μυαλό ως λαός. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι θα μας επηρεάσουν θετικά όλοι αυτοί οι κουστουμαρισμένοι «ξένοι» που κάθε τρεις και λίγο έρχονταν να μας ελέγξουν.

Τελικά ούτε σε ευρωπαϊκούς δρόμους μπήκαμε και βεβαίως όχι μόνο δεν μας επηρέασαν θετικά, αλλά μάλλον τους «χαλάσαμε» εμείς. Παρ’ όλο που η χώρα μας από το 2009 είχε μπει και επισήμως σε περίοδο κρίσης και όλοι περίμεναν οι τράπεζες να είναι πιο προσεκτικές στις κινήσεις τους και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά τα τραπεζικά κυκλώματα που δρούσαν από το 2004 και έδιναν παράνομα τραπεζικά δάνεια έκαναν κυριολεκτικά πάρτι.

Σε ξε-μαύριζαν από τον «Τειρεσία»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προέρχεται από υψηλά ιστάμενο της ανεξάρτητης Αρχής και επιβεβαιώνεται από επιχειρηματία που έχει κάνει τη διαδικασία, από το 2004 ως και τις μέρες μας λειτουργούσε κύκλωμα τραπεζικών υπαλλήλων που σε συνεργασία με ανθρώπους σε θέσεις – κλειδιά στον «Τειρεσία» μπορούσαν να αλλοιώσουν τα στοιχεία στα δεδομένα πληροφοριών της, κατά τα άλλα, αδιάβλητης υπηρεσίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ !!!

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ...
«Η Μέρκελ προς τα έξω εμφανίστηκε ως εκείνη που υποδέχθηκε τους περισσότερους πρόσφυγες στην Ευρώπη αλλά προς τα μέσα εργάστηκε για το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου προς τη Γερμανία» καταλήγουν στο συμπέρασμα μετά από έρευνα τρεις αυστριακοί δημοσιογράφοι.





Ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε η ΄Αγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό; Στήριξε με ειλικρίνεια την ευρωπαϊκή λύση ή χαιρόταν που η ΠΓΔΜ και η Ουγγαρία ύψωσαν συρματοπλέγματα για να συγκρατήσουν τις ορδές των προσφύγων; Την εξυπηρέτησε τελικά αυτή η στάση; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απάντηση ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Molden Verlag της Αυστρίας με τον τίτλο "Φυγή - Πως μια χώρα έχασε τον έλεγχο". Συγγραφείς του τρεις δημοσιογράφοι, οι Κρίστιαν Ουλτς, Τόμας Πρίορ και Ράινερ Νόβακ.

Δύο πρόσωπα έχει η Μέρκελ στο προσφυγικό;

"Επικρατούσε σιωπηρή συναίνεση της Γερμανίας στο κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της βαλκανικής οδού, οι γερμανοί πολιτικοί ήθελαν να το κάνουμε εμείς αλλά μετά άλλαξαν τη ρητορική τους" είναι η άποψη που κατέθεσε στο βιβλίο ο τότε υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι. Σε 200 σελίδες οι συγγραφείς εξιστορούν τα δραματικά γεγονότα του 2015 και 2016 και από την δική τους οπτική γωνία και επιβεβαιώνουν αυτά κι άλλα. Ότι η Μέρκελ όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί, πλην του αρχηγού της CSU Χορστ Ζεχόφερ, δεν ήθελαν να εμφανιστούν ως σκληροπυρηνικοί. Παράλληλα όμως η Γερμανία έστειλε πολλούς πρόσφυγες πίσω στα σύνορα, κάτι που στην Αυστρία αλλά και στη γερμανική κοινή γνώμη καταγράφηκε ελάχιστα. "Η Μέρκελ προς τα έξω εμφανίστηκε ως εκείνη που υποδέχθηκε τους περισσότερους πρόσφυγες στην Ευρώπη αλλά προς τα μέσα εργάστηκε για το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου προς τη Γερμανία" καταλήγουν στο συμπέρασμα οι τρεις συγγραφείς που εργάζονται στη φιλελεύθερη εφημερίδα die Presse.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΘΝΙΚΗ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ 2 ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Πρόστιμα που αγγίζουν σχεδόν τα 2 εκατ. ευρώ επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, με την πρώτη να καλείται να καταβάλει περί τα 280.000 ευρώ, και τη δεύτερη 1,6 εκατ. ευρώ, για υπερωριακή αδήλωτη εργασία !!!


Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», κατά τους ελέγχους του Σώματος στις δύο τράπεζες, προέκυψαν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε υπερωριακή εργασία που δεν είχε δηλωθεί, με αποτέλεσμα να επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Ν. Ηλιόπουλο, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε στο 13,3% το 2016 από 19,2% το 2014, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο επισιτισμός και η ένδυση είναι οι κλάδοι που εμφανίζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα. Ακόμη, πρόσθεσε πως εκτός από την αδήλωτη εργασία, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, όπου δηλώνονται λιγότερες ώρες εργασίας.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ...
















Ο ΔΕΔΔΗΕ ΧΡΕΩΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ !!!

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ 2/3 ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ
Ο ΣτΠ διερεύνησε υπόθεση υπέρµετρης χρέωσης πολίτη από τον ΔΕΔΔΗΕ για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύµατος κατά την περίοδο προβληµατικής λειτουργίας του µετρητή της παροχής του.



Ειδικότερα, όταν ο ΔΕΔΔΗΕ διαπίστωσε µη δικαιολογηµένη µεταβολή στην κατανάλωση της παροχής καταλόγισε στον πολίτη ρευµατοκλοπή, επιβαρύνοντας τον µε τον τεκµαρτό υπολογισµό της ηλεκτρικής ενέργειας για το χρονικό διάστηµα από 30-3-2015 έως 28-2-2016 και τις λοιπές χρεώσεις που προβλέπονται για τις περιπτώσεις αυτές. Κατόπιν ενστάσεων και προσκόµισης στοιχείων από τον πολίτη, ο ΔΕΔΔΗΕ αποδέχθηκε ότι εσφαλµένα καταλόγισε ρευµατοκλοπή και ότι η µειωµένη κατανάλωση οφείλονταν σε λάθος συνδεσµολογία, πιθανόν κατά την εγκατάσταση παροχής νυχτερινού ρεύµατος. Στη συνέχεια ενηµέρωσε τον πολίτη ότι η εκτίµηση της ενέργειας η οποία δεν καταγράφηκε θα γίνει «µε βάση όλα τα ποιοτικά και πραγµατικά στοιχεία της κατανάλωσης σύµφωνα µε τις διαδικασίες της επιχείρησης και µε γνώµονα το δίκαιο της αντιµετώπισης του καταναλωτή», επιβάλλοντας τελικά αρκετά υψηλό ποσό ως χρέωση κατανάλωσης.

Ο Συνήγορος επισήµανε στο ΔΕΔΔΗΕ, καταρχήν ότι από τον λογαριασµό χρέωσης για το επίµαχο διάστηµα δεν προκύπτει ο τρόπος υπολογισµού της ηλεκτρικής ενέργειας που δεν είχε καταγραφεί ούτε αν έχει αφαιρεθεί από το οφειλόµενο ποσό η χρέωση που επιβλήθηκε για ρευµατοκλοπή. Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε ότι είχε λάβει υπόψη του για την τιµολόγηση τη µέση ηµερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας µετά την αποκατάσταση της συνδεσµολογίας, σε συνδυασµό µε την ηµερήσια κατανάλωση κατά την επίµαχη περίοδο, επί τον αριθµό των ηµερών της µειωµένης κατανάλωσης.

ΑΥΞΗΣΗ 580.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΦΕΣΙΑ !!!

ΣΤΑ 6 ΔΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Οι μη επιστροφές φόρων στους φορολογούμενους εκτόξευσαν τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου !!




Τεράστια εκτόξευση κατά 588 εκατ. ευρώ σε έναν μόνο μήνα στα κρατικά φέσια καταγράφουν τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες εκτοξεύθηκαν στα 6,026 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου (στα επίπεδα του 2015), έναντι 5,438 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου.

Η "έκρηξη" προκύπτει αποκλειστικά από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Ωστόσο δεν μειώθηκε ούτε το υπόλοιπο στις οφειλές ΔΕΚΟ, ταμείων νοσοκομείων και άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης. Και τούτο παρά την έναρξη από τον Ιούλιο της αποπληρωμής χρεών από την υποδόση των 800 εκατ .ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΦΜ ΣΕ 12ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3,84 ΕΥΡΩ ΕΝΦΙΑ ;;;

ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ;;;
Ειδοποιητήριο σε 12χρονη για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ύψους 3,84 ευρώ έστειλε η ΑΑΔΕ που «εμφάνιζε» ΑΦΜ ενώ ο πατέρας της ανήλικης δεν έχει κάνει ποτέ αίτηση !!!



Στη «φάκα» της Εφορίας πιάστηκε μια… 12χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ένα αγροτεμάχιο που της έγραψε ο παππούς της όταν γεννήθηκε
Σύμφωνα με το ekriti.gr, στη 12χρονη ήρθε ειδοποίηση από την Εφορία , να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3,84 ευρώ για ένα μικρό ακίνητο στην περιοχή της Παντάνασσας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η ΑΑΔΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ !!!






































ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 200 ΕΥΡΩ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΟΔΔΥ !!!

88 ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Στο σφυρί βγάζει ο ΟΔΔΥ 88 μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα από τα αζήτητα των τελωνείων αλλά και από κρατικά οχήματα.





Συγκεκριμένα αύριο 05-10-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 π.μ, θα γίνει στην αίθουσα δημοπρασιών της ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΑΓΟΥΛΕΖΑΣ της Υπηρεσίας μας (Άνω Λιόσια, τηλ.210-2473124 & 210-2471988) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, για να πουληθούν -το καθένα χωριστά τα παρακάτω οχήματα δίκυκλα - επιβατικά ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, που βρίσκονται στην αποθήκη Μαγουλέζας, με τιμή εκκίνησης αυτή που αναγράφεται στη διακήρυξη.

Τα αυτοκίνητα προέρχονται από τα αζήτητα των τελωνείων τα κρατικά αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία κ.λ.π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ & ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Με το εκκαθαριστικό του Ε1 θα έρχεται το «κοστούμι» !!!



Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης μονιμοποιήθηκε από πέρυσι και επισήμως πλέον σαν επιπλέον φόρος που επιβάλλεται στα εισοδήματα, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα προσπαθούν να εξηγήσουν πώς θα παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επισημαίνεται ότι:

-σε μισθούς και ημερομίσθια, γίνεται «στην πηγή» παρακράτηση και για φόρο εισοδήματος και για εισφορά αλληλεγγύης, επί των τακτικών αποδοχών που λαμβάνουν οι δικαιούχοι. Δηλαδή παίρνουν τα λεφτά τους προ-φορολογημένα, πριν την τελική εκκαθάριση φόρου που γίνεται την επόμενη χρονιά.

ΒΟΜΒΑ ΕΚΤ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ 1/1/2018 !!!

ΤΑ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ετοιμάζεται να ζητήσει από τις τράπεζες της Ευρωζώνης να βάλουν στην άκρη περισσότερα κεφάλαια για να καλύψουν τα κόκκινα δάνεια, όπως μεταδίδει το Reuters !!!



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται το προσχέδιο της πρότασης που έχει στην κατοχή του, αναφέρει ότι την 1η Ιανουαρίου η ΕΚΤ θα δώσει διορία δύο ετών στις τράπεζες να βάλουν στην άκρη τα απαραίτητα κεφάλαια για να καλύψουν το 100% της αξίας του μη εξασφαλισμένου χρέους που δεν εξυπηρετείται και πρόσφατα ταξινομήθηκε.

Την ίδια ώρα, σε επτά χρόνια θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν το σύνολο των επισφαλών δανείων με εξασφάλιση, όπως τονίζει το προσχέδιο.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιβαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών και εμποδίζουν τον δανεισμό – δημιουργώντας πρόβλημα για την ΕΚΤ καθώς η αδύναμη πιστωτική επέκταση μετριάζει τον αντίκτυπο της νομισματικής τόνωσης από τα χαμηλά επιτόκια, σημειώνει το πρακτορείο.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑΞΕ 82 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ...
Σύμφωνα με έρευνα της ΔιαΝΕΟσις, στις ΗΠΑ από την ίδρυσή τους έχουν ψηφιστεί 10 φορολογικά νομοσχέδια, ενώ στην Ελλάδα από το 1975 έχουν ψηφιστεί 250 !!!


Σε πενήντα μήνες έγιναν αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς με 82 νόμους

Η αστάθεια του φορολογικού συστήματος είναι ίσως το σημαντικότερο αντικίνητρο για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα. Είναι πιθανόν ο καθοριστικός λόγος που οι επενδυτές αποχωρούν, μεγάλες εταιρείες μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ενώ άλλες οδηγούνται στη διακοπή εργασιών.

Και δυστυχώς, η αστάθεια αυτή κοστίζει. Οχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και στο Δημόσιο καθώς, με μαθηματική ακρίβεια, η κατάσταση αυτή οδηγεί στη διόγκωση της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό της φορολογικής συμμόρφωσης, με αποτέλεσμα να μειώνονται και τα έσοδα του προϋπολογισμού.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ;;;

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ !!!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...
Σε 1,6 την ημέρα, ανήλθαν, κατά μέσο όρο, οι βιοτεχνίες που «κατέβασαν ρολά» στο διάστημα Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου φέτος, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), προσθέτοντας ότι από την αρχή του 2017, μέχρι και την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 450 επιχειρήσεις, τη στιγμή που έναρξη πραγματοποίησαν 273 επιχειρήσεις !!!


Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου φέτος, οι διαγραφές έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε έκλεισαν 595, ήταν μειωμένες κατά 24%. Την ίδια ώρα, οι εγγραφές καταγράφηκαν αυξημένες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2016 -πέρυσι έκαναν έναρξη 252- κατά 8,3%.

Πάντως, το ΒΕΘ υπογραμμίζει, ότι παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία 9μήνου του 2017 είναι βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ωστόσο «η αιμορραγία, στην ήδη συρρικνωμένη αγορά, εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς να διαφαίνεται αχτίδα φωτός στο τούνελ της ύφεσης».

ΚΡΗΤΗ ΟΠΩΣ...ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ;;;

ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Κατάλαβες τώρα γιατί θέλουν να μας φτάσουν σε επίπεδα Αφρικανικών-τριτοκοσμικών χωρών ;;; Γιατί έτσι γίνεται πιο εύκολα η δουλειά...



Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Γκαμπόν, Κονγκό, Αγκόλα. Τα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου που βρέθηκαν σε περιοχές στον Ατλαντικό στα ανοιχτά της Δ. Αφρικής, αποτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις διεθνώς για την πετρελαϊκή βιομηχανία. Μεταξύ των εταιρειών που επένδυσαν και βρήκαν ποσότητες κοντά στα 5 δισ. βαρέλια, ήταν η Shell, η ExxonMobil, η Chevron, η ELF και η Conoco Philips.

Οι ανακαλύψεις σε αυτές τις περιοχές του Ατλαντικού στη Δ. Αφρική αποτέλεσαν σταθμό για την πετρελαϊκή βιομηχανία. Και αυτό διότι στα συγκεκριμένα πεδία έγιναν γεωτρήσεις και βρέθηκε πετρέλαιο κάτω από τους εβαπορίτες (pre salt) σε αρκετά μεγάλα βάθη. Και βέβαια αυτές οι απαιτητικές έρευνες και γεωτρήσεις χρειάστηκαν σημαντικά κεφάλαια, σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία. Εντούτοις το πετρέλαιο βρέθηκε και αξιοποιείται.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ & ΤΑ ΝΤΙΖΕΛ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!

ΗΔΗ VOLVO KAI JAGUAR ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥΣ
Η αντίστροφη μέτρηση για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έχει αρχίσει.


Οι κυβερνήσεις και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενθαρρύνουν τα εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και έτσι τα συμβατικά αυτοκίνητα μοιραία θα γίνουν αναμνήσεις του τύπου «εμένα στον καιρό μου...»

Κατασκευαστές όπως η Volvo και η Jaguar έχουν δηλώσει ότι θα εξηλεκτρίσουν όλα τους τα μελλοντικά μοντέλα. Όμως, στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στον πλανήτη εξακολουθούν να είναι με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Για πόσο ακόμα; Όχι για πολύ, αφού κάμποσες πόλεις και χώρες ανά τον κόσμο θέλουν να τα απαγορεύσουν.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές και πότε προγραμματίζουν να το κάνουν:

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/03/blog-post_88.html



Με την υπ.αρ. 1566/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνεται τελεσίδικα ότι τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες προς οφειλέτες, υπερβαίνουν το επιβαλλόμενο μέτρο που οφείλεται στις συναλλαγές και επομένως προσβάλουν την προσωπικότητα των οφειλετών, οι οποίοι για τον λόγο αυτό δικαιούνται αποζημιώσεως.

Παρατίθεται κατωτέρω απόσπασμα της απόφασης:

«…Με την ως άνω αγωγή του ο ενάγων και ήδη εφεσίβλητος, εξέθεσε, ότι κατά τον σε αυτήν αναφερόμενο τόπο και χρόνο εκλάπη η αναφερόμενη πιστωτική κάρτα, που είχε εκδώσει και παραδώσει σε αυτόν η υπό στοιχ. 1′ ως άνω πρώτη εκκαλούσα.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ
Η Επιτροπή Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, για να περιορίσει τα ρυθμιστικά ελαφρυντικά που δίνονται σε φορείς που επενδύουν σε νέα δίκτυα.




Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επαλήθευσαν τις ελπίδες των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ως μέρος των προσπαθειών για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε δίκτυα ταχύτερου διαδικτύου.

Η ΕΕ επιθυμεί την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων και να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη, δεν θα υστερεί σε άλλες περιφέρειες όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ...FACEBOOK !!!

ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΠΙΤΙΑ
Στο σφυρί τα πάντα όλα εξαιτίας της ανέχειας !!!




Στο σφυρί βγάζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες το νοικοκυριό τους, πουλώντας προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ευρώ για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Εν μέσω κρίσης, για να τα φέρουν βόλτα, καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις, λειτουργώντας σε ένα πλαίσιο αυτοργάνωσης. Μία από αυτές, είναι γνωστή, διαδεδομένη και δοκιμασμένη στον χρόνο, ωστόσο πλέον έχει περάσει σε πιο σύγχρονη μορφή, με μοναδικό στόχο την αποτελεσματικότητα αλλά και την ευκολότερη πρόσβαση. Ο λόγος για το… παζάρι, το οποίο δεν έχει πλέον την παραδοσιακή του μορφή, με την πραμάτεια απλωμένη στο δρόμο και τους ενδιαφερόμενους να κόβουν βόλτες μπροστά από πάγκους προκειμένου να βρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες, αλλά έχει περάσει σε... διαδικτυακή εκδοχή. Οι σελίδες όπου απλοί πολίτες πουλάνε όσα δεν χρειάζονται είτε για να τα ξεφορτωθούν, είτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο facebook και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι κυριολεκτικά, μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα σε αυτές.

ΦΡΑΓΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΑΑΔΕ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 3.500 ΕΥΡΩ !!!

ΚΑΙ ΑΝ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ (65%) ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
Εσύ ακόμη πιστεύεις στον μνημονιακό μύθο της προστασίας της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, καταργήθηκε την 31/12/2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν την ανανέωσε, ενώ την ίδια σκληρή μνημονιακή απαίτηση των δανειστών και της ΤτΕ ακολούθησε στη συνέχεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που δεν τόλμησε ποτέ να την επαναφέρει !!!

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Εν αναμονή της έκδοσης εγκυκλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και από τους δήμους, οι οικονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ στέλνουν ειδοποιητήρια στους οφειλέτες, καλώντας τους να διακανονίσουν τις οφειλές τους !!!


Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου και να ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2018, τότε, δηλαδή, που λήγει η προστασία πρώτης κατοικίας και για χρέη προς τις τράπεζες.

Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, προβλέπεται σύντμηση των ημερομηνιών για την διενέργεια πλειστηριασμού σε 15 ημέρες από την αναγγελία της κατάσχεσης. Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, πλειστηριασμός γινόταν μετά από 2 χρόνια από την αναγγελία της κατάσχεσης.

«Μέχρι σήμερα γίνονται μόνο κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και όχι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας», διαβεβαιώνουν μέσω του epoli.gr υψηλόβαθμα στελέχη οικονομικών υπηρεσιών δήμων, καλώντας τους πολίτες που έχουν χρέη προς τους ΟΤΑ Πρώτου βαθμού, να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν τις οφειλές τους ακόμη και σε 100 δόσεις.
SSL Certificates