.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ
Η Επιτροπή Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, για να περιορίσει τα ρυθμιστικά ελαφρυντικά που δίνονται σε φορείς που επενδύουν σε νέα δίκτυα.




Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επαλήθευσαν τις ελπίδες των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ως μέρος των προσπαθειών για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε δίκτυα ταχύτερου διαδικτύου.

Η ΕΕ επιθυμεί την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων και να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη, δεν θα υστερεί σε άλλες περιφέρειες όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις.


Η Επιτροπή Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, για να περιορίσει τα ρυθμιστικά ελαφρυντικά που δίνονται σε φορείς που επενδύουν σε νέα δίκτυα και έδωσε στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερες εξουσίες για να αναγκάσουν τις εταιρείες να δώσουν στους ανταγωνιστές πρόσβαση στα δίκτυά τους.
Το κόστος εκμετάλλευσης των οπτικών ινών στα νοικοκυριά είναι υψηλό και οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών όπως η Orange, η Deutsche Telekom και η Telecom Italia, διαμαρτύρονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι οι ισχύοντες κανόνες που τους υποχρεώνουν να ανοίξουν τα δίκτυά τους στους ανταγωνιστές σε ρυθμιζόμενες τιμές δεν τους επιτρέπουν αξιοπρεπή απόδοση της επένδυσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να τους προσελκύσει, προσφέροντας ελαφρύτερους κανόνες αν συνεργαζόταν με αντιπάλους, αλλά οι νομοθέτες κατέστησαν αυστηρότερους τους όρους, με τους οποίους θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη ευνοϊκότερη ρύθμιση.

Η ψηφοφορία της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017 δεν είναι τελική και θα πρέπει να συγχρονιστεί με τη θέση που υιοθέτησαν τα κράτη μέλη, σχετικά με τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, οι οποίες βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση.

Οι νομοθέτες ψήφισαν επίσης να δοθεί στις ρυθμιστικές αρχές η εξουσία να υποχρεώνουν τους φορείς εκμετάλλευσης να ανοίγουν τα δίκτυά τους σε αντιπάλους, όπου κατέχουν δεσπόζουσα θέση.

Μόνο εταιρείες με σημαντική ισχύ στην αγορά, συνήθως με πρώην κρατικό μονοπώλιο, αναγκάζονται επί του παρόντος να παρέχουν στους ανταγωνιστές πρόσβαση σε ρυθμιζόμενες τιμές.

Η Επιτροπή είχε υποστηρίξει το μέτρο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να παρεμποδίσει την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών, η οποία μπορεί να επιφέρει ταχύτητες έως και 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο και να επιβάλει αυστηρές ρυθμίσεις, σε νέα δίκτυα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Οι νομοθέτες ψήφισαν επίσης για περιορισμό στις χρεώσεις μεταξύ κρατών μελών στην τιμή των εγχώριων κλήσεων.

Οι ομάδες καταναλωτών υποστήριξαν ότι, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής για τη χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό, θα πρέπει επίσης να καταργηθούν τα πρόσθετα τέλη για την κλήση σε άλλη χώρα.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates