.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ !!!

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ FUNDS: ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013 !!!


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013 !!!



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ:


ΠΟΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;;; ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΥΛΗΣ+ΦΩΦΗ+ΣΤΑΥΡΟΣ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ;;;
Και γιατί, στο κακό σενάριο του εκλογικού ατυχήματος, ο επόμενος πρωθυπουργός των τραπεζών και των δανειστών δεν θα είναι με τίποτα ο Κούλης, αλλά, ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού εν τω μεταξύ θα έχει λήξει η θητεία του στην ΤτΕ ;;;



ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ & ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΦΩΡΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, Η ΕΞΩΝΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ !!!

Με την διαφοροποίηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη που απουσίαζε για πολιτικούς λόγους από την ψηφοφορία υπερψηφίστηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, όπως τροποποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. "Ναι" ψήφισαν 146 βουλευτές, "Όχι" 35 και παρών δήλωσαν 62 βουλευτές.

Η τροπολογία που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών τροποποιήθηκε την τελευταία στιγμή από τον κ. Κοντονή ο οποίος απάλειψε την πρόβλεψη για το αυτεπάγγελτο της δίωξης όσων απειλούν συμβολαιογράφους. Η αλλαγή αυτή που αποφασίστηκε μετά από πολύωρες ζυμώσεις, τόσο δημόσιες όσο και παρασκηνιακές, έκαμψε τελικά τις αντιρρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!
Με πρώτους και καλύτερους ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, που ενώ γεμίζουν κάθε τρεις και λίγο, με εκατομμύρια ευρώ, τα λαδωμένα από τις μίζες ταμεία τους, δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή στις τράπεζες, έναντι των 500.000.000 ευρώ των θαλασσοδανείων που χρωστάνε. Και ενώ στους κοινούς θνητούς δανειολήπτες, οι τράπεζες, απαντούν με διαταγές πληρωμής και πλειστηριασμούς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απολαμβάνουν την πολυτέλεια των προσχηματικών αγωγών (μαϊμού), που τους εξασφαλίζουν πολλές ακόμη δεκαετίες στρατηγικού πιστολιάσματος των τραπεζών και απόλυτη προστασία του συνόλου της περιουσίας τους από τους πλειστηριασμούς !!!
Τι δεν καταλαβαίνετε στην Κυβέρνηση ;;;  



Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» 4.000.000 ευρώ πήραν τα κόμματα 

Μία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων – Νέου έτους ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης κατένειμε στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων 4.000.000 ευρώ από την οικονομική ενίσχυση του έτους 2017 (στ’ δόση). 
Ειδικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 43696/2017 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Β΄, φύλλο 4512, της 20ης Δεκεμβρίου 2017) κατανέμεται η κρατική οικονομική ενίσχυση του έτους 2017 (στ’ δόση) στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, η οποία ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 1997» !!!

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΛΟΓΩ...ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
Με καθυστέρηση 20 ετών καλείται να κρίνει η Δικαιοσύνη ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο του αθλητισμού, που αφορά το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997».




Πρόκειται για μια διοργάνωση το κόστος της οποίας φέρεται ότι άγγιξε τα 19 δισ. δραχμές, αν και ο αρχικός προϋπολογισμός της ήταν μόλις 5 δισ. Για την υπόθεση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία μόνο ο τότε γενικός διευθυντής της διοργάνωσης Ευάγγελος - Γεράσιμος Σαβράμης, ο αποκαλούμενος και «στρατηγός», λόγω της θητείας του στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Για τους υπόλοιπους 36 κατηγορουμένους έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ ένας εξ αυτών δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ουσιαστικά η υπόθεση κινείται στα όρια της παραγραφής, μια και ο κατηγορούμενος θα καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης για αδίκημα που φέρεται ότι διέπραξε πριν από περίπου 20 χρόνια.


ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ: Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΡΙΕΨΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΑΕΠ !!!

ΕΧΕΙ «ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ» ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...
Τι λέει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.




Αν αντί για το τσουνάμι των φόρων το πολιτικό σύστημα είχε θέσει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας η ελληνική οικονομία θα είχε γλιτώσει επτά μονάδες ύφεσης ή περίπου 15 δισ. ευρώ. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ειδικό κεφάλαιο στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. 

«Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα και της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταπολεμηθεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και να διευρυνθεί η φορολογική βάση, θα έχει ως αποτέλεσμα την πιο δίκαιη κατανομή των δημοσιονομικών βαρών και θα διευκολύνει τη μείωση των υπερβολικά υψηλών φορολογικών συντελεστών» τονίζεται στην έκθεση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Παίρνοντας ως περίοδο αναφοράς το διάστημα 2010-15, η ΤτΕ τοποθετεί το άθροισμα παραοικονομίας και φοροδιαφυγής στο 25% του ΑΕΠ. Με βάση αυτό το δεδομένο, τα συμπεράσματα από τις μακροχρόνιες επιδράσεις της αύξησης των φορολογικών εσόδων, με και χωρίς παραοικονομία, είναι αποκαρδιωτικά: Για κάθε αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 2,8% όταν υπάρχει παραοικονομία και κατά 1,5% όταν δεν υπάρχει παραοικονομία.


ΠΩΣ TA LIDL ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ LIDL ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΌ,ΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ...
Στη δίκη που ακολούθησε δεν παρέστη το Ελληνικό Δημόσιο !!!


Η ερώτηση-βόμβα για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν τα Lidl για φοροδιαφυγή που δεν απαντήθηκε ουσιαστικά ποτέ επί της ουσίας από τους τότε ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα και υπ.Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη !!!



Οι ξεχασμένες καταγγελίες για τα «Lidl»

Πέρα από το θέμα της ποιότητας των προϊόντων που προσφέρουν οι πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και του εργασιακού καθεστώτος που επικρατεί σε αυτές, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και η εταιρική δράση και ηθική τους.

Στις αρχές του 2012, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης θα στείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μια ολοκληρωμένη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η Lidl πουλούσε στην ελληνική αγορά 70 προϊόντα σε τιμές υψηλότερες απ' ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως θα πει στη «δημοκρατία» σήμερα ο κ. Ξυνίδης, το υπουργείο είχε τότε πραγματοποιήσει μια μεγάλη έρευνα -σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία- συλλογής τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Συγκεκριμένα, συλλέχθηκαν τιμές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ κυρίως επώνυμων προϊόντων διεθνών εταιριών, με παρουσία στις περισσότερες ή και σε όλες τις χώρες του δείγματος. Την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν και οι τιμές πώλησης 70 προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εκπτωτική αλυσίδα λιανικής Lidl, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βουλγαρία.



ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
Θέση κατά της τροπολογίας που πέρασε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση σχετικά με την ποινικοποίηση των διαμαρτυριών κατά των πλειστηριασμών πήρε μέσω του επίσημου λογαριασμού που διατηρεί για την Ελλάδα στο Twitter η Διεθνής Αμνηστία.




Σε μια σύντομη δήλωση επισημαίνεται πως «η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο». Μάλιστα αναφέρεται πως «οι προβλεπόμενες ποινές» είναι δυσανάλογες, ειδικά όταν επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές, ενώ επαναλαμβάνεται πως αυτό είναι «ασύμβατο» με το Διεθνές Δίκαιο.

ΑΑΔΕ: ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Με την ΠΟΛ. 1209/2017 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρέχονται συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με την υποβολή μηνυτήριων αναφορών για τα εγκλήματα φοροδιαφυγής στη φορολογία εισοδήματος.




Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, έχει γίνει δεκτό (σχετ. η ΠΟΛ.1317/1997- εισαγωγικό μέρος) η φοροδιαφυγή στο εισόδημα συντρέχει όταν λαμβάνει χώρα απόκρυψη φορολογητέων εισοδημάτων και όχι απλή συνδρομή λογιστικών διαφορών, ασύνδετη με τέτοια απόκρυψη.

Συνεπώς για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς θα εξετάζεται κάθε φορά εάν ο προσδιοριζόμενος από τον έλεγχο φόρος εισοδήματος που αναλογεί στα φορολογητέα εισοδήματα και υπερβαίνει, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος, τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ (περ. α της παρ. 3 του άρθρου 66 του Κ.Φ.Δ.), οφείλεται σε απλές (συνήθεις) λογιστικές διαφορές, μη συνδεόμενες κατά τα ως άνω αναφερόμενα με την απόκρυψη φορολογητέων εισοδημάτων.


(ΒΙΝΤΕΟ) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ & ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΤΗΝ 12/12/2017
Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Ευάγγελου Κρητικού !!! 



Μαζί με τον Ευάγγελο Κρητικό, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, κατά την εκδήλωση της υπογραφής σε πανηγυρικό κλίμα της συμφωνίας αδελφοποίησης των φορέων Δανειοληπτών Ελλάδας – Κύπρου και της αναγγελίας ίδρυσης της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Συνδέσμων Τραπεζών Δανειοληπτών – Καταναλωτών.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:


ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ" !!!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Το EFSI θα παραταθεί μέχρι το 2020 και θα λάβει πρόσθετα κονδύλια για τη χρηματοδότηση περισσότερων έργων. 




Το EFSI, γνωστότερο στην Ελλάδα ως “Πακέτο Γιουνκέρ” το οποίο βοήθησε στην οικονομική ανάκαμψη από το 2015, θα παραταθεί μέχρι το 2020 και θα λάβει πρόσθετα κονδύλια για τη χρηματοδότηση περισσότερων έργων. Τα βασικά σημεία της νομοθεσίας, έτσι όπως συμφωνήθηκαν από τους ευρωβουλευτές και τους Ευρωπαίους υπουργούς, εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (502 ψήφοι υπέρ, 125 κατά, 19 αποχές).

Το EFSI, γνωστό και ως «σχέδιο Γιούνκερ», θα παραταθεί μέχρι το 2020 με στόχο την κινητοποίηση 500 δισ. ευρώ. Θα αντιμετωπίσει τις αποτυχίες της αγοράς και τα κενά στις επενδύσεις και θα χρηματοδοτήσει έργα υψηλού κινδύνου τα οποία διαφορετικά δεν θα λάμβαναν επενδυτική στήριξη.

Οι επενδύσεις θα στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ιδίως για τους νέους, και στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, εστιάζοντας στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και του κλίματος, της υγειονομικής περίθαλψης, της έρευνας και της καινοτομίας, των βιώσιμων μεταφορών, του ψηφιακού τομέα.


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νίκος Νικολόπουλος :«Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει και στο τελευταίο σεντ εισοδήματος, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αρπακτική διάθεση».




Το τι θα ισχύσει για τους επαγγελματίες με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές το 2018, ζητά να πληροφορηθεί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΗΕ: 128 ΚΡΑΤΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ !!!

ΥΠΕΡ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε κατά μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις ΗΠΑ για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.




Αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, 128 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου και 9 κατά, ενώ 35 αποφάσισαν να απέχουν.

Στο επίκεντρο της ψηφοφορίας, η οποία διεξάχθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των Παλαιστινίων, βρέθηκε ένα κείμενο όπου επισημαίνεται ότι μια μονομερής απόφαση που αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ «δεν έχει νομική ισχύ» κι ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τελική ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.


ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΠΙΤΙ !!!

ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Πριν από λίγες μέρες, κατεδάφισαν λάθος σπίτι στα Τριαντέικα Αγρινίου.




Συγκεκριμένα, ειδικός εκσκαφέας φέρεται να κατεδάφισε οικία, η οποία ήταν ήδη χτισμένη με τούβλα καλυπτόμενη μάλιστα και με στέγη. Δυστυχώς όμως, το ακίνητο που έπρεπε πραγματικά να κατεδαφιστεί βρισκόταν 30 μέτρα πιο μακριά στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο και ήταν και αυτό σε ημιτελές στάδιο κατασκευής!

Όταν υπέπεσε στην αντίληψη του ιδιοκτήτη ότι γκρεμίζεται το σπίτι του ήταν ήδη πολύ αργά, αφού το μηχάνημα είχε ολοκληρώσει το έργο του, όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία.



ΕΒΑΛΑΝ ΒΟΜΒΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!!

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΝΑΚΙ
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα συμμετείχαν στην τοποθέτηση της βόμβας χθες τη νύχτα στο Εφετείο Αθηνών, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.




Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τουλάχιστον, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής... 

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής να βγάζουν επί ώρες... μπάζα, σπασμένα τζάμια, μάρμαρα από την είσοδο και άλλα χαλάσματα, σιγά σιγά και μόνοι τους στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν υπολείμματα της βόμβας και της τσάντας στην οποία είχε τοποθετηθεί, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμα στοιχεία.


ΟΤΑΝ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΕ, ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ
Με κρατικές διασώσεις, νέα δανεικά, εγγυήσεις ΕΔ, φορολογικές διευκολύνσεις και με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις και τροπολογίες για τους πλειστηριασμούς !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ !!!

ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ




ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΨΕΜΜΑ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Πρώτον, επειδή η ΕΚΤ έχει ήδη δηλώσει, κατά την πρόσφατη τραπεζική κρίση της Ιταλίας, ότι δεν θα επιτρέψει δεύτερη Κύπρο στην Ευρωζώνη.
Δεύτερον, επειδή, ένα κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, θα άφηνε σήμερα αδιάφορο το 95% των Ελλήνων, που διαθέτουν μέσες συνολικές καταθέσεις κάτω των 10.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, έτσι, το κούρεμα των καταθέσεων, τελικά να το πληρώσουν μόνον οι μεγάλοι της οικονομικής ελίτ, που περιλαμβάνονται στο 5% των καταθετών >10.000 ευρώ.
Και τρίτον, επειδή είναι απλά αδιανόητο να μιλάμε για κούρεμα καταθέσεων εξ΄αιτίας των κόκκινων δανείων και της μη διενέργειας των πλειστηριασμών, την ώρα που οι τράπεζες έχουν σχηματίσει 60 Δις προβλέψεων, με το κρατικό χρήμα των ενισχύσεων που έλαβαν με τα μνημόνια, με τα οποία χρεώθηκαν, ως φορολογούμενοι, όλοι οι ανεξαιρέτως δανειολήπτες, ενήμεροι και κόκκινοι, με αποτέλεσμα, σήμερα, με τα 60 αυτά Δις, να μπορούν να κουρευτούν οριζόντια όλα τα δάνεια, χωρίς νέα ανακεφαλαιοποίηση ή/και κούρεμα καταθέσεων, βάζοντας τέλος στην μάστιγα των πλειστηριασμών και στον κοινωνικό αυτομαστιμό που καλλιεργούν οι κάθε λογής Λιαργκόβες, επιχειρώντας να στρέψουν τους καταθέτες και τους ενήμερους δανειολήπτες, κατά των υπερχρεωμένων και των κόκκινων !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Λιαργκόβας: Κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί

Για κίνδυνο κουρέματος, αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί προειδοποίησε σήμερα ο απερχόμενος επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα δεδομένα» .Και προσέθεσε:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ & ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Μιλούν για την χαμένη πιστωτική κουλτούρα των Ελλήνων Δανειοληπτών, οι απατεώνες του κοινού οικονομικού εγκλήματος και του ποινικού δικαίου, που λήστεψαν και έφαγαν μέχρι σκασμού, χωρίς να επιστρέψουν δεκάρα τσακιστή, όλο το κρατικό και ιδιωτικό χρήμα του Χρηματιστηρίου, των ΑΜΚ και των ομολογιακών δανείων, των καταθέσεων, των επικουρικών τους ταμείων ασφάλισης, των δανεικών από ΤτΕ, ΕΚΤ, Target2 & Εγγυήσεων ΕΔ με τα Μνημόνια, του Tax Credit, κλπ... κλπ ...
Τώρα, με αφορμή την αποκατάσταση της πιστωτικής σου κουλτούρας, θέλουν να φάνε και το σπίτι σου. Αν τους αφήσεις, πιστεύεις ότι θα χορτάσουν ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Χρήστος Μεγάλου (Τρ. Πειραιως) : 
Ακτιβιστές, πληρωμένοι κακοποιοί και τραμπούκοι διακόπτουν τους πλειστηριασμούς !!!

Τη βούληση των τραπεζών να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των πραγματικά πρώτων κατοικιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο ΒΒC.

Αναφερόμενος μάλιστα στις περιπτώσεις επεισοδιακής διακοπής των πλειστηριασμών, περιέγραψε ότι αυτό συμβαίνει άλλες φορές από τη δράση ακτιβιστών και άλλες φορές με δράστες κάποια «πληρωμένα κακοποιά στοιχεία» και «τραμπούκους».

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ !!!



Όσο εύκολος είναι ο διορισμός ενός κεντρικού τραπεζίτη, τόσο δύσκολη είναι η απομάκρυνσή του. Ο Αλέξης Τσίπρας πριν την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα τον Ιούλιο του 2014 (από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά) και με δεδομένο ότι η θητεία του είναι εξαετής και λήγει το 2020 είχε διαμηνύσει τότε και δημόσια να μην τοποθετηθεί ο πρώην ΥΠΟΙΚ στην ΤτΕ γιατί θα υπάρξει πρόβλημα συνεργασίας αλλά δεν εισακούστηκε.

Θεωρητικά, σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο της ΕΚΤ ο διοικητής μιας εθνικής κεντρικής τράπεζας δεν μπορεί να αποπεμφθεί, επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος (και όλες οι κεντρικές τράπεζες) είναι ανεξάρτητη και λογοδοτεί στην ΕΚΤ. Όμως υπάρχει ένας όρος στις υποχρεώσεις του εκάστοτε διοικητή, που αναφέρει ότι πρέπει να υποστηρίζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών.

Ένας τρόπος αντικατάστασης του κεντρικού τραπεζίτη χωρίς να διαρραγούν οι σχέσεις με την ΕΚΤ είναι το προηγούμενο με την υπόθεση της αποπομπής του Κύπριου κεντρικού τραπεζίτη Πανίκου Δημητριάδη.

Η ΔΕΠΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΑΠΑΤΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ !!!

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Μήνυση ΔΕΠΑ κατά Λαυρεντιάδη για τις οφειλές της ELFE!!!




Μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων κατέθεσε χθες στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ εκπροσωπούμενη από τους κκ. Δημήτρη Τζώρτζη (CEO) και Βελισσάριο Δότση (πρόεδρο). Μέτοχοι της ΔΕΠΑ είναι το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρελαια. Το mononews.gr και η στήλη the Wise man έχουν αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση των χρεών της ELFE. Η ΔΕΠΑ κατηγορεί τον ιδιοκτήτη της ELFE για συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ. Να σημειωθεί πως σήμερα οι οφειλές της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ξεπερνούν τα 115 εκατ. ευρώ, όταν το 2009, έτος που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης απέκτησε την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (νυν ELFE) τα χρέη ήταν 59 εκατ. ευρώ.

ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΚΩ: ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 2.000 ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ !!!

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 2.001 ΕΩΣ 4.000 ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ
Ενώ αυξήσεις θα δούνε όσοι καταναλώνουν πάνω από 4.000 κιλοβατώρες !!!




Σημαντική μείωση που μπορεί να φτάσει έως και τα 48 ευρώ/λογαριασμό σε κάποιες περιπτώσεις φέρνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και τροποποιεί τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται η χρέωση ΥΚΩ (δηλαδή το τέλος που καλύπτει την ηλεκτροδότηση των νησιών αλλά και το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις αδύναμες ομάδες πληθυσμού).

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι καταναλωτές που πέρυσι το χειμώνα άναψαν περισσότερο τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα και βρέθηκαν να πληρώνουν υπέρογκες αυξήσεις εξαιτίας του ανορθολογικού τρόπου της χρέωσης.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα υπήρχαν 4 κλίμακες χρεώσεων ανάλογα με την κατανάλωση, ωστόσο εάν κάποιος καταναλωτής ξεπερνούσε μία κλίμακα, χρεωνόταν με την υψηλότερη χρέωση για το σύνολο της κατανάλωσης από την 1η κιλοβατώρα. Πλέον η υψηλότερη χρέωση θα επιβάλλεται μόνο για τις κιλοβατώρες που ξεπερνούν την κλίμακα.


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ...ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΤΡΑΓΚΙ...
Την ένταξη της χώρας σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» ζητάει ο Γιάννης Στουρνάρας !!!




Η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Νικ. Βούτση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι σαφώς λιγότερο αισιόδοξη σύγκριση με την περυσινή Έκθεση. 

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι εφέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 1,6% έναντι 2,6% που προέβλεπε πέρυσι στην ίδια Έκθεση.Αντιστοίχως για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% και κατά 2,5% του 2019, έναντι ρυθμού ανάπτυξης 3% που προέβλεπε πέρυσι. 



Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: 95.000 ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ !!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΣΙΕΝΤΖΕΣ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ...ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ !!!

ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ !!! ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΦΙΡΜΕΣ !!!

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΤΕΥΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ
Με αφορμή πληροφορίες για ύπαρξη εργαστηρίου παρασκευής νοθευμένου ελαιόλαδου σε συγκεκριμένη επιχείρηση η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ πραγματοποίησε επιθεώρηση σε εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελαιουργική Ιωνίας ΑΕΕΒΕ.




Τα όσα ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ μετά την επιθεώρηση σε δύο εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας περιγράφονται σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της νοθείας και την προστασία της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, ύστερα από ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και σε συνεργασία με αυτό,προχώρησε σε επιθεώρηση δύο εγκαταστάσεων της εταιρείας ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΙΩΝΙΑΣ Α.Ε.Ε.Β.Ε.,στην ευρύτερη περιοχή της Νεοχωρούδας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αυτής διαπιστώθηκε η ύπαρξη :



ΚΙΝΕΖΟΙ & ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ !!!

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Κινέζοι, Ρώσοι αλλά και Τούρκοι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που απέκτησαν τη χρυσή βίζα μέχρι στιγμής !!!




Κινέζοι και Ρώσοι «κυνηγούν» τα ελληνικά ακίνητα

Ο George Kachmazov, Ρώσος μεσίτης, αγοράζει ακίνητα στην Αθήνα. Ο επικεφαλής της πλατφόρμας ακινήτων Tranio.com με έδρα τη Μόσχα, έχει αγοράσει ένα κτίριο στην Αθήνα και είναι στη διαδικασία να διεκδικήσει άλλα πέντε, έτσι ώστε να τα πουλήσει σε διεθνείς επενδυτές. Για τον Kachmazov είναι ξεκάθαρο γιατί ανεβαίνει η αγορά: αγοράζοντας ένα ακίνητο στην Ελλάδα, δίνει στον επενδυτή βίζα για τη χώρα και μαζί με αυτή, είσοδο στην Ευρώπη.

«Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα είναι από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν έχουν ανακάμψει από την οικονομική κρίση του 2008», σημειώνει ο κ. Kachmazov. Οι τιμές σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ουγγαρία προσανατολίζονται σε επίπεδα προ κρίσης, εξαιτίας της υψηλής ρευστότητας στην Ευρώπη, αναφέρει.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1.319€ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/1319.html




To βίντεο από την εισβολή τους στη ΔΟΥ Αγρινίου το πρωί της Τετάρτης, δημοσιοποίησαν τα μέλη της συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα».

Σε αυτό φαίνεται να μπαίνουν στο γραφείο του διευθυντή της Εφορίας, που μιλούσε στο τηλέφωνο και να τον διακόπτουν μεταφέροντάς του το αίτημά τους.

Μάλιστα, υπάρχει και μια στιγμή μικροέντασης όταν κλείνουν το τηλέφωνο του γραφείου του που χτυπούσε.


ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ !!!

10.700.000 ΒΑΡΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 3.000.000
Τετραπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, καθώς τα βεβαιωμένα αποθέματα, τα οποία πιστοποιούνται από ανεξάρτητο οίκο, είναι 10,7 εκατ. βαρέλια έναντι 3 εκατ. που ήταν η εκτίμηση κατά την περίοδο που έγινε ο διαγωνισμός.




Αυτό ανέφεραν πηγές της Energean, η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Ο σχεδιασμός της εταιρίας προβλέπει τη διεξαγωγή γεωτρήσεων το 2019, ενώ τον Αύγουστο εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος και έχει υποβληθεί προς έγκριση η περιβαλλοντική μελέτη.

Στην Ελλάδα, η εταιρία δραστηριοποιείται επίσης στον Πρίνο όπου τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 40 εκατ. βαρέλια συν 20 εκατ. επιπλέον δυνητικά όπως επίσης στις περιοχές Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχουν ξεκινήσει οι ερευνητικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα στα Ιωάννινα η Ισπανική Repsol που συμμετέχει με 60% στις έρευνες έχει ξεκινήσει τη σεισμική έρευνα, ενώ για την Αιτωλοακαρνανία αναμένεται η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και εν συνεχεία θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταβίβασης του 60% και του ρόλου του Operator στην Repsol.


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ;;;

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ;;;

WSJ: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΣ !!!

ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΛΛΟΙ...
Απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα !!!




Το ελληνικό ελαιόλαδο, γνωστό ως "πράσινος χρυσός", θα έπρεπε να αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τον εξαγωγικό τομέα της χώρας. Ωστόσο, προσφέρει ένα μάθημα για να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες γιατί η χώρα μας παραμένει βαθιά μη ανταγωνιστική παρά τις ασφυκτικές πιέσεις με την πάροδο του χρόνου να ενισχύσει την οικονομία της, επισημαίνει η δημοσιογράφος Νεκταρία Σταμούλη σε ανταπόκρισή της από την Μεσσηνία σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Υπό τον τίτλο:«Greece’s Olive Oil Industry Offers a Lesson on Economic Hurdles» (Η βιομηχανία ελαιόλαδου στην Ελλάδα προσφέρει ένα μάθημα για τις οικονομικές δυσκολίες), το εκτενές άρθρο της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά:


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ !!!

ΣΤΟ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Και ο ΕΦΚ «βοήθησε» πολύ προς αυτή την κατεύθυνση...




Με την εκτίμηση πως «οι σωστές επιχειρήσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα», ο οινοποιός και επιχειρηματίας Γιάννης Τσέλεπος έδωσε τον τόνο όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον εγχώρια κλάδο του κρασιού.

Με το θεσμικό του ρόλο, ως πρόεδρος των Οινοποιών Πελοποννήσου, αλλά και μέλος του δ.σ. του ΕΔΟΑΟ, ο κ. Τσέλεπος εκτίμησε ότι η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή εκ μέρους των οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας αγγίζει το 50% της συνολικής παραγωγής.

Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 400 οινοποιεία «το 90% των οποίων παράγουν το 10% της συνολικής παραγωγής», κατά τον κ. Τσέλεπο. Αυτή η «ψαλίδα» αποδίδεται εν μέρει στην αναποτελεσματικότητα ορισμένων μονάδων, αλλά και στο γεγονός του ότι μεγάλο μέρος της παραγωγής οίνου παραμένει «μαύρο».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

48 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΙΣ 14/12 ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ - ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Κατάλαβες που θα καταλήγουν τα ακίνητα που βγάζουν οι τράπεζες σε πλειστηριασμούς όπου πλειοδοτούν οι ίδιες ;;;



Τράπεζα Πειραιώς: Αυτά είναι τα 48 ακίνητα που έβγαλε στην e-δημοπρασία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η τρίτη ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία 48 ακινήτων μέσω του ιστότοπου properties4sale.gr που λειτουργεί ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων του. Στο τέλος της διαδικασίας είχαν υποβληθεί 196 προσφορές για 29 ακίνητα. Η Τράπεζα ενέκρινε τις πλειοδοτούσες προσφορές για 20 ακίνητα. Επίσης πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας, υποβλήθηκαν και 12 προσφορές «Άμεσης Αγοράς» για 6 ακίνητα. Το συνολικό αντίτιμο πώλησης των 26 ακινήτων, έφθασε τα €3,8 εκατ. Συνολικά στις τρεις δημοπρασίες που έλαβαν χώρα το 2017, εγκρίθηκαν προς πώληση 84 ακίνητα με συνολικό αντίτιμο €13,4 εκατ., ενώ υποβλήθηκαν προσφορές από περισσότερους από 200 συμμετέχοντες.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ !!! ΕΙΝΑΙ 8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ !!!

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΥΓΚΑΛΛΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), σε απάντηση της απόφασης της τράπεζας να ανακοινώσει τη μεταφορά των οργανικών μονάδων ασφαλείας και καθαριότητας σε τρίτες εταιρείες παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών. «Συγκαλυμμένες απολύσεις» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στο πλευρό τους η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) και το Κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού στον Νομό Αττικής.




Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την απόφασή της αυτή στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2015, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις, τόσο των εργαζόμενων που θίγονται, όσο και άλλων συναδέλφων τους που με την εξέλιξη αυτή απειλούνται ανοιχτά. Αποτέλεσμα, την ώρα που η κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης της τράπεζας, να δοθεί ραντεβού για τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο ΣΕΥΤΠΕ σχολιάζει την «πρωτοφανή απόφαση» της Διοίκησης της τράπεζας για «απόσχιση των δραστηριοτήτων» των κλάδων Φύλαξης και Καθαριότητας, υπογραμμίζοντας πως εγκυμονεί κινδύνους για τη σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι παραθέτουν στην ανακοίνωσή τους παραφρασμένο το ποίημα «Στην αρχή ήρθαν», του Γερμανού θεολόγου Μάρτιν Νιμέλερ.


Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμα του ΣΕΥΤΠΕ:


ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 200.000€ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜμΕ !!!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Άνοιξε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».




Επιδότηση από 12.500 ευρώ έως 200.000 ευρώ μπορούν να λάβουν όσοι επενδυτές υπαχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 120 εκατ. ευρώ, θα «δέχεται» αιτήσεις έως και τις 28 Μαρτίου 2018 (σ.σ. η διαδικασία υποβολής αιτήσεων άρχισε στις 18 Δεκεμβρίου).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ΜΕΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ανακοίνωσε ότι με τα «προαπαιτούμενα» του Ιανουαρίου αλλάζει και ο πτωχευτικός κώδικας, και πλέον οι πρώτοι που θα πληρώνονται από την εκκαθάριση μιας επιχείρησης θα είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Θα δικαιούνται 6 μισθούς (μάξιμουμ 9.600 ευρώ), πριν από τις απαιτήσεις των τραπεζών και του Δημοσίου.




Δώρο στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που πτωχεύουν και χρωστούν στο προσωπικό τους μισθούς μηνών επεφύλαξε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ 2 ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ !!!

ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ;;;
Διαβάστε τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός.



Την ώρα που η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πως κανένα σπίτι πρώτης και κύριας κατοικίας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό, έρχεται μια ανάρτηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελο Κρητικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, να διαψεύσει τις δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων. 


Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, σε όμορο νομό του νομού Αττικής εκπλειστηριάζεται σήμερα η μοναδική κατοικία μητέρας δυο ανήλικων παιδιών που βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της. Η γυναίκα είχε εμπιστευτεί τον πρώην σύζυγό της και μπήκε εγγυήτρια σε δάνειο του το οποίο όμως εκείνος δεν αποπλήρωσε και τώρα η Τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι της που είναι η κύρια και πρώτη κατοικία της.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ «ΦΡΕΣΚΑ» ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στην πώληση δανείων σε καθυστέρηση από 3 έως 6 μήνες θα προχωρήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, εντός του 2018 η Τράπεζα Πειραιώς και δεν αποκλείεται το εγχείρημα να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου γκρουπ δανείων, δηλαδή όσων παρουσιάζουν μικρή χρονικά καθυστέρηση, έχει τις εξής δύο στοχεύσεις:


ΥΠΟΙΚ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ !!!

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ;;; ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ;;;
Προφανώς, για πολλοστή φορά, όχι...




Σε διευκρινίσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα καθώς σημειώθηκαν παρατράγουδα με ορισμένους δικαιούχους, που τους παρακρατήθηκε απ' τις τράπεζες επειδή σε βάρος τους εκκρεμούσαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζει πως το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, συνεπώς οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους.


ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ 800.000 ΕΥΡΩ !!!

Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ
Αυτός είναι ο πίνακας που κάλυψε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου φαίνονται έσοδα 800.000 ευρώ από πώληση πίνακα που διέθετε η σύζυγος του Μαρέβα Γκραμπόφσκι !!! 



Στο πόθεν έσχες του κύριου Μητσοτάκη φαίνονται έσοδα 800.000 € από πώληση πίνακα που διέθετε η σύζυγος του !!!

Εκτός από το προκλητικό της υπόθεσης, εκτος εάν ο κύριος Μητσοτάκης είναι και γκαλερίστας, στο να καταφέρνει να αποκομίζει αυτό το τεράστιο ποσό την ώρα που ο ευγενής κλάδος των γκαλερί καταρρέει, υπάρχει κάτι Εξαιρετικά περίεργο. 
Ποιος ήταν αυτός που έδωσε 800 χιλιάρικα για να αγοράσει τον πίνακα ;;; 
Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του αγοραστή ;;; 
Ο Άγιος Βασίλης έφερε τα λεφτά ;;; Ο Αϊνστάιν ή κάποιος εξωγήινος ;;; 


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.




Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ...
Πάνω από 40.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις σχεδιάζουν να ελέγξουν οι αρμόδιες αρχές το 2018 καθώς εντοπίστηκαν από διασταυρώσεις των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών να έχουν «φουσκώσει» τις δαπάνες τους, να έχουν αποκρύψει έσοδα ή να μην έχουν υποβάλει καν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.




O ογκώδης φάκελος με τη λίστα των ελεύθερων επαγγελματιών που φέρονται να έχουν παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργείου Oικονομικών και στις αρχές της νέας χρονιάς θα προωθηθεί στις Eφορίες για την έκδοση των σχετικών εντολών ελέγχου και προσκλήσεων για τα περαιτέρω. Για τον εντοπισμό τους οι ελληνικές αρχές αξιοποίησαν και τις τεχνικές που έμαθαν από τα ειδικά κλιμάκια των δανειστών. Oι συγκεκριμένες μέθοδοι ενεργοποιήθηκαν τώρα, μετά την υστέρηση εσόδων που καταγράφηκε στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ιδιαίτερα σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτές τις κατηγορίες, θεωρείται ότι δεν μειώθηκαν τόσο πολύ τα εισοδήματα, αλλά υποδηλώθηκαν, έναντι της σημαντικής αύξησης της φορολογίας.

H «EMMEΣH TEXNIKH EΛEΓXOY»


ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΕΩΣ 31/12/2018
Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή.




Αναστολή του φόρου υπεραξίας για ένα ακόμα έτος προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Οπως ορίζεται, «αναστέλλεται και για το έτος 2018 (είχε ήδη ανασταλεί έως 31.12.2017) η ισχύς του άρθρου 41 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ, ν. 4172/2013), σχετικά με τη φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων με επαχθή αιτία».

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους υπολογίζει ότι από την κίνηση αυτή θα υπάρξει απώλεια εσόδων, για το έτος 2018, το ύψος της οποίας εκτιμάται στο ποσό των 24 εκατ. ευρώ, περίπου.


Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας ορίζεται ότι:

ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΙΧ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΑΑ !!!

ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 70 ΕΥΡΩ
Τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων(ΣΕΑΑ) σε ανακοίνωση του.




Με ένα μακροσκελές κείμενο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απαγορευθεί η κίνηση παλαιών βενζινοκίνητων αλλά και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις ενώ παράλληλα προτείνει και την θέσπιση ενός ετήσιου Τέλους εισόδου στις πόλεις ώστε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο που θα επιδοτεί την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα ο ΣΕΑΑ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει: «Οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών παίρνουν πρωτοβουλίες και περιορίζουν αποφασιστικά την είσοδο των παλαιών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στα αστικά κέντρα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω απαγορεύσεων ή οικονομικών επιβαρύνσεων, ανάλογα την αντιρρυπαντική τεχνολογία (“Euro”) στην οποία ανήκουν τα οχήματα, ακόμη αυστηρότερα αν τα αυτοκίνητα είναι diesel.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο δήμαρχος του Λονδίνου επέβαλε τέλος εισόδου στους οδηγούς παλαιών αυτοκινήτων. Τα βενζινοκίνητα Euro 3 ή πετρελαιοκίνητα Euro 5 και παλαιότερα αυτών που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης καλούνται να καταβάλλουν σε καθημερινή βάση ένα αρκετά υψηλό τέλος εισόδου (21,5 λίρες).



ΔΙΕΠΠΥ: ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ !!!

ΑΠΟ 1/1/2018
Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης, από την 1η Ιανουαρίου 2018, και για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.




Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετική ενημέρωση από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλάδος είναι έτοιμος και δεν θα ζητηθεί παράταση για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.

Η ρύθμιση αυτή είχε προταθεί στο υπουργείο Οικονομίας από τους φορείς της αγοράς, καθώς έκριναν απαραίτητη τη χρήση στους χώρους μαζικής εστίασης μη επαναχρησιμοποιούμενων, μικρών συσκευασιών ελαιόλαδου, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η ποιότητα του εθνικού μας προϊόντος, όσο και η προστασία των καταναλωτών.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 4,5 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ
«Παιχνίδι» με repos και οι τόκοι άγνωστο που πήγαν...



Διαβάστε τα νέα ντοκουμέντα που δημοσιεύει η Γιούλη Παπαδοπούλου και το orthologika.blogspot.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΜΕ ΤΑ 4,5 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΣΕ ΡΕΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. Ή Δ.Σ. !!! ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ Η ΤΟΚΟΦΟΡΙΑ ???

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:


Συγκλονιστικό μήνυμα αναγνώστη στο patratora.gr :

Ευχαριστούμε ολόψυχα τη ΔΕΗ που μας άφησε χωρίς ρευμα λίγο πριν τις ΑΓΙΕΣ (σας εσάς) μέρες εχοντας παιδι 2 ετων με αναπνευστικα προβλήματα λόγω καιρού.

SSL Certificates