.

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΑΠΑΝΩΤΑ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΧΑΘΗΚΑΝ 20.000.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αλυσίδα πτωχεύσεων στις ΗΠΑ σε μόδα και πολυκαταστήματα !!!



Ένα ντόμινο πτωχεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες στον χώρο του εμπορίου, καθώς η πανδημία χτυπά τις πιο ευάλωτες οικονομικά εταιρείες μόδας αλλά και κάποια από τα πιο ιστορικά πολυκαταστήματα. Η είδηση της προσφυγής στο πτωχευτικό δίκαιο του Ελληνοαμερικανού σχεδιαστή μόδας ανδρικών ρούχων John Varvatos, ήλθε στο τέλος της εβδομάδας σε συνέχεια ενός αποκαρδιωτικού δεκαημέρου, όπου καταγράφηκαν δραματικές απώλειες σε μία σειρά από τρανταχτά ονόματα του αμερικανικού retail.

Η αρχή έγινε με την αλυσίδα J. Crew, η οποία προσέφυγε στο πτωχευτικό δίκαιο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αντιμέτωπη με χρέη 2 δισ. δολαρίων, ενώ την Πέμπτη ήταν η σειρά των ιστορικών πολυκαταστήματων Neiman Marcus να κηρύξουν πτώχευση, εξέλιξη αναμενόμενη εδώ και εβδομάδες. Να σημειωθεί ότι στο portfolio τους συμπεριλαμβάνονται τα εξίσου εμβληματικά πολυκαταστήματα Bergdorf Goodman, τα εκπτωτικά Last Call Outlets αλλά και το επιτυχημένο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα μόδας MyTheresa, το οποίο ωστόσο εξαιρείται από την διαδικασία πτώχευσης.

Η πανδημία έβαλε λουκέτο σε συνολικά 43 Neiman Marcus και 2 Bergdorf Goodman καθώς και το σύνολο των σημείων Last Call Outlets, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από τον όμιλο. Πλέον, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επαναλειτουργία του από το φθινόπωρο, εάν κι εφόσον όμως προηγουμένως έχουν διαγραφεί χρέη ύψους 4 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την πιο οδυνηρή απώλεια για το αμερικανικό εμπόριο, μετά την πτώχευση των πολυκαταστημάτων Barneys New York το περασμένο φθινόπωρο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ BREXIT ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!



Αυξημένος κίνδυνος ενός σκληρού Brexit, αν η Βρετανία δεν συμφωνήσει σε παράταση των διαπραγματεύσεων για την εμπορική συμφωνία, προειδοποίησε ο ΥΠΕΞ Μάας


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ότι ο κίνδυνος ενός σκληρού Brexit εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού ολοένα να αυξάνεται καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για τη μελλοντική εμπορική τους σχέση μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειώσει σχεδόν καμία πρόοδο.

Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ τον Ιανουάριο και πλέον οι συζητήσεις με τις Βρυξέλλες επικεντρώνονται στην επίτευξη μιας νέας, διμερούς εμπορικής συμφωνίας μόλις λήξει η μεταβατική περίοδος στα τέλη του έτους. Ωστόσο οι συνομιλίες περιήλθαν γρήγορα σε αδιέξοδο μόλις ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με διπλωμάτες και αξιωματούχους.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!! ΞΑΝΑΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗΣ !!!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/05/36-401-85.html



Με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών συνελήφθη ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Λίγα 24ώρα μετά την αποφυλάκισή του ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο Νίκος Σειραγάκης ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΕΛΤΑ: ΕΔΩΣΑΝ ΕΡΓΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 250.000€
Αλλά σου λένε μετά ότι τα ΕΛΤΑ είναι υπό χρεοκοπία...και θα πρέπει να πουληθούν...Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία - «φάντασμα», για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας e-market place στα ΕΛΤΑ courier, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, με σχετική απόφασή του στις 10/4/2020, στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ courier, ανέθεσε το έργο σε εταιρεία που συστάθηκε μόλις μία μέρα πριν, λέγοντας ψευδώς πως έλαβε υπόψη την προσφορά της που είχε καταθέσει στις 26/3/2020, δηλαδή 14 ημέρες πριν καν αυτή συσταθεί!

«Στις 10/4/2020, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ courier (ΑΔΑ: ΨΖΑΣΟΡΛ1-ΒΜΤ), ανατέθηκε απευθείας σε εταιρεία - «φάντασμα» το έργο της κατασκευής ηλεκτρονικής αγοράς (e-market place) και της συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής της για πέντε (5) έτη, αντί του συνολικού ποσού των 250.000 ευρώ, προ ΦΠΑ και δικαιώματος υψηλών ποσοστών, προ φόρων, επί των πωλήσεων, συνδρομών και διαφημίσεων».

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ !!!

Η ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΧΡΕΗ, Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ , ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Λουκέτο στα καταστήματα τους βάζουν επιχειρηματίες στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αδυναμίας τους να επιστρέψουν στην αγορά, μετά την κρίση που έφερε ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.



Η... παρατεταμένη κρίση των προηγούμενων ετών, η υψηλή φορολογία και αντικαπνιστικός νόμος είχαν γονατίσει τα καταστήματα εστίασης, τα οποία προσπαθούσαν να ορθοποδήσουν και να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, αξιοποιώντας και την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ωστόσο, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ήρθαν οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού και το γενικό Lockdown για να δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στην εστίαση, αυτή τη φορά, για κάποιους, καθοριστικό.

Με όσα ισχύουν σήμερα, τα καταστήματα εστίασης θα επαναλειτουργήσουν τον Ιούνιο και οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες τους. Με χαρτί και μολύβι υπολογίζουν τις υποχρεώσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι αλλά και τα νέα δεδομένα που θα φέρνει στον τομέα τους ο φονικός ιός στη χώρα μας. Κάποιοι από αυτούς, συμπεραίνουν ρεαλιστικά ότι η επαναλειτουργία είναι ανέφικτη, μεταξύ αυτών και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στα ιστορικά Λαδάδικα, μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές διασκέδασης για επισκέπτες και τουρίστες της πόλης.

«Μέχρι αυτήν την ώρα έχουμε τέσσερα λουκέτα σε επιχειρήσεις στα Λαδάδικα. Τρία εστιατόρια και ένα μπαράκι. Δε θα αντέξουν μαγαζιά στα Λαδάδικα που έχουν πάνω από 10-12 άτομα προσωπικό. Υπάρχουν και μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι αλυσίδα και από τα πέντε μαγαζιά θα ανοίξουν τα δύο. Ο επιχειρηματίας θα θέσει σε διαθεσιμότητα γύρω στους 40 σερβιτόρους. Αν η κυβέρνηση δε λάβει επιπλέον μέτρα δε θα αντέξουμε», δήλωσε στο Thestival.gr, ο Ευστράτιος Λυκοβαρδάκης, Επιχειρηματίας και Ταμίας του Συνδέσμου Επαγγελματιών στα Λαδάδικα, που περιλαμβάνει πάνω από 180 επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.

ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 330.000€ ΣΕ 5 E-SHOPS !!!





H Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων δέχθηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλήθος καταγγελιών καταναλωτών που σύναψαν συμβάσεις εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ιδίως κινητών τηλεφώνων, σχετικά:

- με μη παράδοση των παραγγελθεισών συσκευών κινητής τηλεφωνίας παρά την καταβολή του τιμήματος,

- την αδυναμία επικοινωνίας με την επιχείρηση, η οποία είτε δεν απαντούσε καθόλου είτε προέβαλε, σε κάποιες περιπτώσεις, αριθμούς τηλεφώνου που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της χώρας.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

ΑΓΓΙΞΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ 1,8 ΔΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ, ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000.000€ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Ενώ τον Φεβρουάριο είχαν επίσης αυξηθεί κατά 100.000.000€ σε σχέση με τον Ιανουάριο !!!



Στο ποσό των 1,799 δισ. ευρώ ανήλθε το Μάρτιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα, παρουσιάζοντας αύξηση, έναντι του ποσού των 1,582 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα, Φεβρουάριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: ΒΟΡΕΙΟΙΡΛΑΝΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΨΑΧΝΕ...ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ !!!



Την ώρα που οι εκπρόσωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρουσιάζαν τα στοιχεία για την ανταπόκριση της χώρας στην πανδημία...

O Alex Easton μέλος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας πιάστηκε να αναζητά στο διαδίκτυο παπούτσια κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνεδρίασης για τον κορονοϊό.

Την ώρα που ο κύριος Easton έκανε την έρευνα αγοράς, εκπρόσωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρουσιάζαν τα στοιχεία για την ανταπόκριση της χώρας στην πανδημία.

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΑΤΕΡΑ !!!



Τι γράφει το ereportaz.gr :


Το γιο του γνωστού εφοπλιστή Νίκου Πατέρα παριστάνει χρήστης του διαδικτύου συνομιλώντας με νεαρούς άνδρες. Όταν αυτοί διαπιστώνουν πως δε μιλούν με το γιο του εφοπλιστή λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα.

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί στο facebook ένα προφίλ με το όνομα Μάριος Πατέρας. Ο χρήστης αναρτά φωτογραφίες μοντέλου ως δικές του, πολλές φορές ακόμα και άσεμνες, ισχυριζόμενος πως εργάζεται στο χώρο του μόντελινγκ. Ακόμα, αναρτά φωτογραφίες με δεσμίδες από πεντακοσάρικα, ενώ παρουσιάζεται ως γόνος της γνωστής οικογένειας. Ο χρήστης κάνει αιτήματα φιλίας κατά κύριο λόγο σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι όταν διαπιστώνουν πως δε μιλούν πράγματι με γιο του εφοπλιστή λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα.

Το eReportaz.gr φέρνει σήμερα στο φως σχετική καταγγελία από άνθρωπο που δηλώνει πως ήταν υποψήφιο θύμα του και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο. Ο κερκυραίος ηθοποιός και ψάλτης, Αντώνης Σπυρίδων Αργυρός τις προηγούμενες ημέρες συνομίλησε με τον “Μάριο Πατέρα”. Σήμερα μιλάει αποκλειστικά στο eReportaz.gr και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες των συνομιλιών τους καθώς και τις απειλές που δέχθηκε όταν αντιλήφθηκε πως ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούσε είναι απατεώνας, όπως καταγγέλλει.

ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" Η ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Απαγόρευσε από την Citigroup, UBS και BNP Paribas να κάνουν συναλλαγές σε τουρκική λίρα !!!

Σε μεγένθυση:

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!


ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ;;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!



Σε μεγένθυση:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ BAD BANK+ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ 36 ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 401 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΣΕ 8,5 !!!



Τι μεταδίδει το newsbreak.gr :

Η αποφυλάκιση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη αναστάτωσε και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξετάζει την περίπτωση εφαρμογής όλων των ένδικων μέσων που προβλέπει ο νόμος, για την αποφυλάκιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, Βασίλης Πλιώτας, με παρέμβαση του, έχει ζητήσει να του διαβιβαστούν η δικογραφία και το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος που εξέτιε στις φυλακές Γρεβενών καταδίκη σε κάθειρξη 401 ετών με εκτιτέα τα 25 χρόνια, για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών. Ο κατηγορούμενος βγήκε απ΄τη φυλακή μετά την έκδοση βουλεύματος και ενώ είχε εκτίσει μόλις 8χρόνια και 5 μήνες.

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ: ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΕΝΩ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 4.000.000 Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Δεν είναι λοιπόν μόνον ο κορωνοϊός, ο μεγαλύτερος εφιάλτης είναι μπροστά μας και λέγεται νέος πτωχευτικός !!!


Σε εφιαλτικά επίπεδα θα εκτοξευτεί ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου, από τον Μάρτιο, λόγω της βαθιάς ύφεσης, των λουκέτων και της ανεργίας που επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Ήδη τον Φεβρουάριο, πριν την πανδημία, ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου προσεγγίζει τα 4 εκατομμύρια, ή το 50% των φορολογουμένων, ενώ σε περισσότερους από 1,2 εκατ. οφειλέτες, η εφορία πραγματοποιεί κατασχέσεις καταθέσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Οι δυσκολίες είναι μπροστά, καθώς από τον Μάρτιο, που παρουσιάστηκε η πρώτη σοβαρή μείωση των εσόδων η οποία εντάθηκε τον Απρίλιο, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, τόσο ο αριθμός των οφειλετών, όσο και το ύψος των χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία είναι πάνω από 106 δισ. ευρώ!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΦΑΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! 64.300 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει η fmvoice.gr :

Πρώτη κατοικία: Κόλαση ενόψει !!!

Τι θα συμβεί μετά τη λήξη της νέας τρίμηνης παράτασης που έδωσε η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: Κόλαση!

Διότι, ναι μεν οι τράπεζες συμφώνησαν εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς, παρά να παγώσουν για μερικές βδομάδες ακόμη τους πλειστηριασμούς, αλλά από το τέλος Αυγούστου (ως γνωστόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο δικαστικό έτος θα αρχίσει νωρίτερα), θα αρχίσουν να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια, οικόπεδα και ότι κινητό και ακίνητο θα βρίσκουν τράπεζες και λοιποί χρεώστες στην ιδιοκτησία των δανειοληπτών.

Το που πάει το πράγμα δεν χρειάζεται να το πω, το καταλαβαίνετε και μόνοι σας.

64.375 πλειστηριασμοί !!!

Υπάρχουν και συγκεκριμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την εκτίμηση.

SCHNEIDER ELECTRIC: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ !!!



Θα γίνει...των λουκέτων !!!

Εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά των μετασχηματιστών και οι μεγάλες συσσωρευμένες ζημιές των τελευταίων ετών του εργοστασίου οδήγησε τον όμιλο στην απόφαση για λουκέτο, καθώς είχαν εξαντληθεί οι εναλλακτικές λύσεις.

Την οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας μετασχηματιστών στα Οινόφυτα (ELVIM) από την 1η Νοεμβρίου 2020 ανακοίνωσε η Schneider Electric AEBE καθώς εξαντλήθηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις ενώ είχαν συσσωρευτεί ζημιές τα τελευταία έτη που καθιστούσαν αδύνατη την βιωσιμότητα του εργοστασίου.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 20ΕΤΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Κατάρρευση των εποχικών προσλήψεων και έκρηξη μετατροπών συμβάσεων σε εκ περιτροπής απασχόληση καταγράφει για τον περασμένο Απρίλιο το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Οι εποχικές προσλήψεις που γίνονταν αυτή την περίοδο κυρίως σε καταλύματα και εστίαση υπέστησαν κατακόρυφη πτώση καθώς μειώθηκαν κατά 233.626 σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο. Πέρσι είχαν γίνει 282.181 προσλήψεις ενώ φέτος μόλις 48.555.

Συνολικά πέρσι τον Απρίλιο είχαν καταγραφεί 110.895 νέες θέσεις εργασίας. Συνεπώς η σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Απρίλιος 2020 και Απρίλιος 2019 οδηγεί στο συμπέρασμα - όπως καταγράφεται στην έκθεση - πως προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 103.690 λιγότερες θέσεις εργασίας για τον Απρίλιο 2020 έναντι του Απριλίου του 2019. Υπενθυμίζεται πως και τον Μάρτιο υπήρξε αρνητική επίδοση με 85.000 θέσεις εργασίας λιγοτερες. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο 2020 υπήρξε αρνητικό ισοζύγιο 41.903 θέσεων εργασίας έναντι θετικού ισοζυγίου 43.373 τον Μάρτιο του 2019.

ΑΑΔΕ: ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ !!!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΘΟΥΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500€ ΑΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
Οι κάτοχοι παλαιού τύπου φορολογικών μηχανισμών, που δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-7-2020 ότι τις έχουν καταργήσει.




Δυο μήνες έξτρα χρόνο έχουν οι επαγγελματίες με παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές προκειμένου να τις αντικαταστήσουν . Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή δίνει παράταση έως 31 Ιουλίου στην αρχική προθεσμία που έληγε στο τέλος Μαΐου, για να ολοκληρωθεί η απόσυρση στις ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Από την 1η Αυγούστου και εξής, η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από Φορολογικό Μηχανισμό που έπρεπε να έχει ήδη αποσυρθεί, θα συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού, παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ !!!

ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ...
Αιτήματα για δάνεια ύψους 5,3 δις ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι μόλις 1,3 δις ευρώ !!! Δείγμα όμως και της αγωνίας πολλών επιχειρήσεων για ρευστότητα για να μην καταρρεύσουν εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού !!!!



Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά αιτήσεις σε τέσσερις τράπεζες υπέβαλαν πολλές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ II της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, εκτινάσσοντας τη ζήτηση για κεφάλαια κίνησης.

Ο αριθμός των αιτήσεων σε μία μόλις εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 28 Απριλίου που άνοιξε η πλατφόρμα, ξεπέρασε τις 32.000, αθροίζοντας αιτήματα για δάνεια ύψους 5,3 δις ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό του προγράμματος που ήταν μόλις 1,3 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MonoNews, ο συνωστισμός των επιχειρήσεων, δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος για άτοκη ρευστότητα, αλλά και το γεγονός ότι αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση, όχι μόνο σε μία τράπεζα, αλλά σε δύο, τρεις ή ακόμα και τέσσερις τράπεζες, θεωρώντας, με αυτό τον τρόπο, είτε ότι θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερο ποσό δανειοδότησης, είτε ότι θα διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους το πρόγραμμα.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ
Τιμές σε επίπεδο ληστείας και ανταγωνιστικότητα στο μηδέν αφού οι 3 πάροχοι λειτουργούν αλά καρτέλ !!!



Καταπέλτης για το υψηλό επίπεδο τιμών στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα είναι η έρευνα που ετοίμασε η φινλανδική συμβουλευτική εταιρεία Rewheel για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, ακόμα και μετά τις τελευταίες μειώσεις τιμών, τον περασμένο Μάρτιο, «η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται ως η λιγότερο ανταγωνιστική χώρα των EΕ28 (σ.σ. 28 κρατών – μελών της Ε.Ε.) και των χωρών του ΟΟΣΑ, όπως φαίνεται από τις συγκριτικές μετρήσεις τιμών που καταγράφονται στις εξαμηνιαίες εκδόσεις Digital Fuel Monitor της Rewheel». Η αντίδραση των εταιρειών του κλάδου αναμένεται, καθώς η έκθεση δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην βασική συγκριτική μέτρηση της Rewheel, που στηρίζεται στα μέγιστα gigabyte δεδομένων (data) που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι καταναλωτές με 30 ευρώ το μήνα, ως μέρος προγράμματος κινητής με 1.000 λεπτά ομιλίας, η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά από το 2014 ως η λιγότερο ανταγωνιστική αγορά EΕ28 & ΟΟΣΑ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση «η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται ως η λιγότερο ανταγωνιστική χώρα στα μέγιστα gigabyte δεδομένων που δύναται ο καταναλωτής να αγοράσει με 30 ευρώ, σε σύγκριση με τις τιμές του Οκτωβρίου 2019 από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ28 και του ΟΟΣΑ (εξαιρουμένων των τιμών που προσφέρονται μόνο σε ορισμένα ειδικά τμήματα καταναλωτών όπως νέοι, φοιτητές, ηλικιωμένοι, νέες συνδέσεις, καταναλωτές που αλλάζουν από άλλους φορείς εκμετάλλευσης, κ.λπ.).

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΕΠΙΤΟΚΙΑ: ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ !!!




Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

QUIZ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

Από τότε που η Χώρα εντάχθηκε στην Ευρωζώνη και έχει ως νόμισμα της το Ευρώ οι τράπεζες ένα μεγάλο μέρος των χορηγήσεων τους είτε πρόκειται για δάνεια προς φυσικά πρόσωπα είτε προς νομικά είναι συνδεδεμένα με τα επιτόκια που ανακοινώνει η ΕΚΤ. 

Δηλαδή είναι συνδεδεμένα είτε με το επιτόκιο της κύριας Αναχρηματοδότησης της ΕΚτ είτε με το Euribor..Οπως θα δείτε όμως στο εν λόγω γράφημα που αποτυπώνει την πορεία του Euribor 3m από το 1990 έως και σήμερα έχει πτωτική τάση και από τις αρχές του 2015 λαμβάνει τιμές αρνητικές..

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΛΙΡΑ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!




ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΩΣ 60% ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Ενώ πτώση 14% στη ζήτηση ρεύματος κατέγραψε τον Απρίλιο ο ΑΔΜΗΕ !!!



Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τα ανεπίσημα στοιχεία να δείχνουν τεράστια πτώση της ζήτησης αλλά και σημαντική μείωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Απρίλιο, τον μήνα του γενικευμένου lockdown της οικονομίας, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας όπως την καταμετρά ο ΑΔΜΗΕ ήταν μειωμένη κατά 14%. Παράλληλα, και όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, για τον ίδιο μήνα, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται να έχουν απώλειες εσόδων από τους λογαριασμούς κατά μέσο όρο 20% με 30%, ενώ με ορισμένες επιχειρήσεις το ποσοστό αγγίζει ακόμη και το 60%.

Η ζήτηση

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ 30% ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΟΜΑ...
Κινδυνεύουν με πέναλτι φόρου 22% τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα που αντικειμενικά δεν έχουν μεγάλα περιθώρια κατανάλωσης !!!




Με τη χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα στο χέρι θα πρέπει να είναι μέσα στο ρευστό οικονομικό περιβάλλον της πανδημίας όλοι σχεδόν οι φορολογούμενοι εάν θέλουν να καλύψουν το όριο του 30% επί του φετινού (2020) εισοδήματος για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις και να γλιτώσουν από την πληρωμή έξτρα φόρου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με δημόσιες δηλώσεις του απέκλεισε τη μείωση του ορίου του 30% για την αξία των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι και να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση του 2021 με το επιχείρημα ότι ο κορονοϊός προκαλεί αύξηση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και συνεπώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη κάλυψη της απαιτούμενης αξίας των αποδείξεων.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΑ 200.000.000€ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΟΣΕΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΟΛΙΣ 40.000€ !!!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΓΙΑ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Από την άλλη τα funds προτείνουν μεγαλύτερα κουρέματα δανείων και βγάζουν στο εξωτερικό απευθείας ότι εισπράττουν !!!! Αντί λοιπόν οι τράπεζες να προτείνουν το ίδιο και να μένουν τα χρήματα στη χώρα, προτιμούν να κονομάνε τα funds και να φεύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό !!!



Τι μεταδίδει το insider.gr :

Μπορεί η προστασία της πρώτης κατοικίας να αποτέλεσε πεδίο έντονης διαφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών τις προηγούμενες εβδομάδες, οδηγώντας σε τρίμηνη παράταση, ωστόσο το παρόν πλαίσιο θεωρείται ευρέως αποτυχημένο.

Και αυτό διότι, από τα 200 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για επιδότηση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, μόνο 40.000 ευρώ έφτασαν στους λογαριασμούς των δανειοληπτών.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΗ: ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ....ΒΡΑΚΙΑ !!!



Γράφουν οι dikografies.blogspot.com :

Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, γαρύφαλο στ΄αυτί μας...

Οι "Δικογραφίες" είχαν διαγνώσει και επισημάνει πριν από όλους τον κίνδυνο, από την υποχρεωτική χρήση μασκών, που δεν είναι άλλος, από το κόστος, που πρέπει να επωμιστεί μία οικογένεια, για να να ανταποκριθεί και μπροστά στο φόβο της επαπειλής προστίμου 150 ευρω, ορισμένοι συμπολίτες μας να επαναχρησιμοποιούν τις μάσκες.

Οι "Δικογραφίες", που αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν τις πρωτοτυπίες, δεν μπορούν να αγνοήσουν, την πατέντα, που επινόησε ένας Θεσσαλονικιός, για να λύσει ανέξοδα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της χρήσης μάσκας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, όπου είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με οδηγό αστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για επιβάτη, που φορούσε μάσκα φτιαγμένη από το εσώρουχο του!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 2.500 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ !!! "ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ" !!!



Ο κλάδος απασχολεί 42.000 εργαζομένους....



Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, το “χρηματιστήριο” του fitness και του six pack εξακολουθεί ν’ αναστενάζει βλέποντας την άλλοτε ισχυρή μετοχή του να κατρακυλάει εξαιτίας της συνεχιζόμενης αναστολής. Τα γυμναστήρια όλης της χώρας είναι κλειστά.

Μέχρι αυτή την ώρα, όπως αναφέρει στο newsit.gr o γενικός γραμματέας του πανελλήνιου συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου, κανένας από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς δεν είναι σε θέση να ορίσει μια ημερομηνία, κατά την οποία τα γυμναστήρια της χώρας θα ανοίξουν ξανά.

«Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις οχλήσεις μας ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τα έξοδα κάθε μήνα να τρέχουν. Δεν μιλάμε για μαγαζιά, αλλά για γυμναστηριακούς χώρους με τους περισσότερους να ξεπερνούν τα 600 τ.μ, που σημαίνει πως τα ενοίκια ακόμα και με την μείωση του 40% είναι μεγάλα».

Όπως εξηγεί ο Δώρος Κλεοβούλου η πανδημία του κορονοϊού όχι απλώς συμπαρέσυρε στο πέρασμα του, τον εδώ και μια δεκαετία αναπτυσσόμενο κλάδο, αλλά τείνει και να τον αφανίσει, στην περίπτωση που δεν βρεθούν άμεσα λύσεις.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ LUFTHANSA !!! ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΑΣΗΜΙΚΟ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!

ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ & ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Βερολίνο: Δεν θα αφήσουμε την Lufthansa να ξεπουληθεί

Η Γερμανική κυβέρνηση θα αποτρέψει το ξεπούλημα του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας, της Lufthansa, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Lufthansa, όπως άλλες εταιρείες, είναι μέρος των ‘ασημικών’ της οικονομίας μας», είπε. «Γι’ αυτό θα αποτρέψουμε το ξεπούλημά της».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ...ΕΝΤΟΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ...
Τώρα που θα βρεθούν χρήματα να πληρωθούν όλες αυτές οι αναστολές(εφορία, τράπεζες, ασφ.ταμεία) είναι άλλο θέμα...Προφανώς νομίζουν ότι φθινόπωρο θα φέρει βροχές...χρημάτων !!!


Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου δίνεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής των δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των νοικοκυριών, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβαν οι τράπεζες.

Αναλυτικά:

-Η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!


Με ποδαρικό πάνω από 17.000 κατασχέσεις είχε μπει το πρώτο δίμηνο του 2020 

Κάθετη πτώση στις κατασχέσεις από την εφορία προδιαγράφουν τα πρώτα στοιχεία είσπραξης ληξιπροθέσμων χρεών για φέτος από την εφορία αλλά, κυρίως, οι τεράστιες ανατροπές που φέρνει η πανδημία στην αγορά και την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 2020 έκανε «ποδαρικό» με 17.159 κατασχέσεις και 1,7 δισ. ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη μέσα στις πρώτες 60 μέρες, δηλαδή έως τέλος Φεβρουαρίου. Με αυτούς τους ρυθμούς οι κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών της εφορίας θα έφταναν σχεδόν τις 103.000 σε 12 μήνες εφέτος. Θα ήταν λιγότεροι μεν από τις 118.361 κατασχέσεις που έγιναν το 2018 ή τις 211.021 του 2017, αλλά δεν θα απειλείτο σε καμία περίπτωση το ρεκόρ ολιγότερων κατασχέσεων σε μια χρονιά που καταγράφηκε πέρυσι (που ήταν και έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων) με μόλις 83.222 κατασχέσεις το 2019.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣτΚ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ-ΚΡΑΧΤΕΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ
Τους στέλνει στον εισαγγελέα ο επικεφαλής του ΣτΚ, Λευτέρης Ζαγορίτης !!!



Την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, κατά την οποία τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά οι ηλεκτρονικοί μαυραγορίτες δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη, μεγαλούργησαν και με προϊόντα κράχτες(κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, κ.λπ.) τα οποία τα πωλούσαν μέσω των e-shop καταστημάτων τους σε πολύ χαμηλές τιμές, εξαπάτησαν πολλούς υποψήφιους αγοραστές-καταναλωτές οι οποίοι πλήρωσαν μεν τα προϊόντα, αλλά αυτά ποτέ δεν έφτασαν στον αγοραστή.

Το μεγάλο κόλπο στις ηλεκτρονικές απάτες μέσω διαδικτύου είναι ότι τα e-shop τα οποία δεν δέχονταν πληρωμή με αντικαταβολή (δηλαδή όταν παραδοθεί το προϊόν που έχει ηλεκτρονικά παραγγελθεί να πληρωθεί), αλλά μόνο με προεξόφληση μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή τραπεζικού εμβάσματος κατά την παραγγελία των προϊόντων. Τα προϊόντα ουδέποτε παραδίδονται, ενώ παρά και τη διαμεσολάβηση του “Συνηγόρου του Καταναλωτή” τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι καταναλωτές ουδέποτε επεστράφησαν.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα διέθεταν προς πώληση σε προνομιακές τιμές (τιμές κράχτη) σε σχέση με τα στεγασμένα καταστήματα, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ κ.ά.), υπό την αυστηρή προϋπόθεση της προπληρωμής τους και με δέσμευση η παράδοση των προϊόντων θα γίνεται μέσα σε 4 έως 10 εργάσιμες ημέρες.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!


Σε μεγένθυση:

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΟΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!


Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΜΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ Η ΔΕΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...
Με ραβασάκια προειδοποιεί η ΔΕΗ για αποκοπή ρεύματος και εισπρακτικά μέτρα εν μέσω πανδημίας.



«Αγαπητέ πελάτη, με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί η εξόφληση του προηγούμενου λογαριασμού… Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε μέχρι την ημερομηνία λήξης του παρόντα λογαριασμού, τότε η ΔΕΗ θα προβεί στις κατά τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΚΕ 832/09.04.2013, άρθρο 39, παρ. 6) νόμιμες ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων της… Επίσης η ΔΕΗ δύναται να διαβιβάσει τα στοιχεία σας σε εξωτερικούς συνεργάτες της…».

Μ’ αυτό το πανομοιότυπο μήνυμα στους λογαριασμούς προειδοποιεί η ΔΕΗ με αποκοπές ρεύματος ή εισπρακτικά μέτρα όσους άφησαν ανεξόφλητα υπόλοιπα στην περίοδο της μεγάλης καραντίνας. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν να μην έχουν μείνει εκατομμύρια πολίτες χωρίς εισόδημα εδώ και δυο μήνες, η ΔΕΗ «διασφαλίζει τα συμφέροντά» της έναντι νοικοκυριών που προφανώς δυσκολεύονται να πληρώσουν στις έκτακτες συνθήκες που προκάλεσαν η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ;;; ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ...ΠΑΠΑΓΙΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ
Στα εργαστήρια λοιπόν διέγνωσαν παπάγια ως θετική στον κορωνοϊό, ενώ το λάδι αυτοκινήτου βρέθηκε αρνητικό...





Τι μεταδίδει το huffingtonpost.gr :

Ο Διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Υγείας της Τανζανίας καθαιρέθηκε ενώ σε βάρος του εκρεμμεί έρευνα μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε... φρούτα.

Η αποπομπή του ήρθε μια μέρα αφότου ο Πρόεδρος της χώρας, Τζον Μαγκουφούλι, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των τεστ για τον κορανοϊό που χρησιμοποιούνται από το εργαστήριο.

Οπως αποκάλυψε ο Μαγκουφούλι, ανέθεσε κρυφά στο εργαστήριο τον έλεγχο τυχαίων - μη ανθρώπινων - δειγμάτων , στα οποία δόθηκαν ονόματα και ηλικίες ατόμων. Ορισμένα από αυτά τα δείγματα, είπε, ελήφθησαν από ζώα και φρούτα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι κάποια από αυτά ήταν «θετικά» στον ιό.

Ο "ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ+ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ "ΠΙΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Αν ήθελαν οι τραπεζίτες ας έκαναν και αλλιώς αφού εκεί δεν υπάρχει ασυλία, αλλά κατευθείαν κελί με συνοπτικές διαδικασίες...



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Η πίεση της κυβέρνησης της Τουρκίας υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για παροχή φθηνού και χαμηλότοκου δανεισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, καθώς επιχειρήσεις και καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τον φθηνό δανεισμό και να ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

Ο δανεισμός σημείωσε αύξηση που ξεπέρασε το 60% τις 13 εβδομάδες μέχρι τις 24 Απριλίου, σε ετήσια βάση και με προσαρμογή των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. Την αντίστοιχη περίοδο του 2019, το αντίστοιχο μέγεθος είχε συρρικνωθεί κατά 10%, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Τα εμπορικά δάνεια έχουν σημειώσει αύξηση 80%.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΝΕΥΜΟΛΟΓΙΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ !!!

"ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ"
Ακούστε τι λέει ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ 36 ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 401 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΣΕ 8,5 !!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...
Αφού ακόμα και ο οποιαδήποτε σκληρός χαρακτηρισμός θα είναι φτωχός μπροστά στο γεγονός.




Οκτώ χρόνια και πέντε μήνες μετά την αποκάλυψη μίας από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις παιδεραστίας στην χώρα μας, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής, ο Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Κρητικής Επιθεώρησης, πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο παιδεραστής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, από τα οποία εκτίει εκ του νόμου μέχρι 25 έτη, μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

ΠΑΓΩΝΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 2021 Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!




Θα ελέγχουν κυρίως την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον νέο πτωχευτικό και στους πλειστηριασμούς....

Τον βρόχο των υψηλών πλεονασμάτων του 3,5% και της ενισχυμένης εποπτείας για τουλάχιστον δύο χρόνια λύνει ο κορονοϊός, δίνοντας στο οικονομικό επιτελείο μεγαλύτερα περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών για να αποσοβηθεί ένα καταστροφικό σπιράλ ύφεσης στην οικονομία.

Το ντόμινο των παρενεργειών από την πανδημία οδηγεί σε χαλάρωση της στάσης των δανειστών και σε απεγκλωβισμό της ελληνικής κυβέρνησης έως το 2021 από τα δεσμά των μνημονιακών στόχων.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα θα εποπτεύεται από τους εταίρους μόνο ως προς το σκέλος των μεταρρυθμίσεων που είναι συνδεδεμένες με την ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τις εκταμιεύσεις κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 10% ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΥΦΕΣΗ ΣΟΚ 9,7%
Για να μην ξεχνιόμαστε, ο "γνώστης" της πραγματικής οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, βλέπει 4% και θεωρεί ακραίους όσους βλέπουν +8% !!!



Μαύρα σύννεφα για την οικονομία της Ευρώπης που «κλειδώνει» για φέτος σε ύφεση πάνω από 7%. Η πανδημία απειλεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε «ιστορική ύφεση» στην ΕΕ φέτος, με πτώση-ρεκόρ του ΑΕΠ κατά 7,7% στην ευρωζώνη και στη συνέχεια ανάκαμψη κατά 6,3% το 2021.

Στη χώρα μας η ύφεση θα αγγίξει το 10% αρκετά πάνω από τις προβλέψεις που αποτυπώνονται στο δυσμενές σενάριο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Το ελληνικό οικονομικό επιτελείο προέβλεπε ύφεση -7,9% του ΑΕΠ, με την έκθεση της Κομισιόν να ανεβάζει το ποσοστό στο 9,7% προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Αντίθετα, στο πιο αισιόδοξο σενάριο του ΥΠ.ΟΙΚ., προβλέπεται ύφεση -4,7% και έλλειμμα ύψους -1,9%. Αμφότερα τα σενάρια περιέχονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο απέστειλε (μαζί με το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων) το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η AIRBNB: ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!



Την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δύσκολες ώρες για την Airbnb

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Airbnb λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ: Ο ΥΠΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΣΧΑ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΡΙΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟ-ΜΕΤΟΧΟΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 800.000€...
Τι έχει γίνει με την δίωξη ;;; Ή μήπως καθάρισε κι αυτός μέσω του Νέου Ποινικού Κώδικα και της ασυλίας που δόθηκε στους τραπεζίτες, όπως καθάρισαν άλλες δικογραφίες τραπεζιτών για υποθέσεις θαλασσοδανείων και όχι μόνο ;;; Όπως βλέπετε όλα ξεχνιούνται σε αυτή τη χώρα και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην τρέχει τίποτα...



Τι γράφει το mononews.gr :

Ο Γιώργος Πάσχας και η Επιτροπή για τα δάνεια 

Που κατέληξαν εχθές ο Κυριάκος, οι υπουργοί και οι τραπεζίτες; Στην σύσταση Ειδικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν ένα στέλεχος που θα ορίσει ο Άδωνις – το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – ένα στέλεχος που θα ορίζουν οι τράπεζες και ένα στέλεχος που θα ορίσει η Τράπεζας της Ελλάδος.

Το στέλεχος που όρισε ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο Γιώργος Πάσχας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ.

ΕΕΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΕΠΙΧ: ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Παράλληλα έκλεισε η σχετική πλατφόρμα καθώς οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 18.000, ενώ το ποσό δανείων που ζητήθηκε μέσα σε μόλις πέντε ημέρες έφθασε τα 3,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας σχεδόν κατά τρεις φορές το ανώτατο όριο των 1,3 δισ. ευρώ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΤΕΠΙΧ ΙΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/05/blog-post_34.html



Χατζηθεοδοσίου: Άλλα λέει η κυβέρνηση, άλλα οι τράπεζες

"Το μέτρο που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το νέο πρόγραμμα παροχής δανείων με επιδότηση επιτοκίου, ήταν προς την κατεύθυνσηστήριξης των επιχειρήσεων από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. Όμως από την ανακοίνωση μέχρι την υλοποίηση του μεσολαβεί μία τεράστια απόσταση, όπως με πόνο αντιλαμβάνονται όσοι επιχειρούν να υπαχθούν στην συγκεκριμένη ρύθμιση. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κοινή γραμμή κυβέρνησης και τραπεζών, με αποτέλεσμα να είναι ένα μέτρο εξαιρετικά περιορισμένης εφαρμογής".

Αυτά αναφέρει με ανακοίνωση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου και συνεχίζει:

"Κανείς όμως δεν πρέπει να εξαιρεθεί από τα μέτρα στήριξης. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που είναι αναγκαία η παροχή ρευστότητας σε όλη την αγορά με οριζόντιεςπαρεμβάσεις και χωρίς περιορισμούς προκειμένου να αντέξουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, παρατηρούνται σημαντικές δυσλειτουργίες στην υλοποίηση μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΣΤΑΔΙΑΚΗ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!



Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στο σχέδιο για την επαναφορά της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα και επαναλειτουργίας των δικαστηρίων μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

“Από τις 28 Απριλίου όπως είναι γνωστό έχει επανεκκινήσει η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων με την παράλληλη έναρξη λειτουργίας των αντίστοιχων υπηρεσιών των Πρωτοδικείων και του Ειρηνοδικείου. Ήταν μία προαναγγελθείσα εξέλιξη από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδος, ξέραμε ότι τα υποθηκοφυλακεία παίζουν έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας της χώρας... Υπάρχει ο σχεδιασμός από αύριο(σ.σ. σήμερα) ουσιαστικά να ξεκινήσει η διοικητική δικαιοσύνη (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο και τακτικά διοικητικά δικαστήρια)... Πιστεύουμε ότι η διοικητική δικαιοσύνη θα λειτουργήσει στο σύνολό της από την 1η Ιουνίου”, είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε:

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ QE: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ !!!

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ: " ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ"
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ QE ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!



Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης με απόφαση του στις 5.5.2020 έκρινε ότι ο τρόπος που ενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το 2015 δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό και γερμανικό δίκαιο.

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη ότι ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη το 2015 η απόφαση της ΕΚΤ να θεσπίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές (PSPP) προκειμένου να αποφευχθεί ένας αποπληθωρισμός δεν έγινε βάσει του δικαίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αντρέας Φόσκουλε «για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο διαπιστώνει ότι ενέργειες και αποφάσεις ευρωπαϊκών οργάνων εμφανώς δεν καλύπτονται από την ευρωπαϊκή κατανομή αρμοδιοτήτων και συνεπώς στερούνται αποτελεσματικότητας στη Γερμανία»

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Καρλσρούης βρίσκεται σε αντίθεση με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που είχε εγκρίνει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του PSPP (Public Sector Purchase Programme - παρέμβαση στην αγορά ομολόγων).

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ: ΞΕΝΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

SSL Certificates