.

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΕΛΤΑ: ΕΔΩΣΑΝ ΕΡΓΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 250.000€
Αλλά σου λένε μετά ότι τα ΕΛΤΑ είναι υπό χρεοκοπία...και θα πρέπει να πουληθούν...Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία - «φάντασμα», για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας e-market place στα ΕΛΤΑ courier, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, με σχετική απόφασή του στις 10/4/2020, στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ courier, ανέθεσε το έργο σε εταιρεία που συστάθηκε μόλις μία μέρα πριν, λέγοντας ψευδώς πως έλαβε υπόψη την προσφορά της που είχε καταθέσει στις 26/3/2020, δηλαδή 14 ημέρες πριν καν αυτή συσταθεί!

«Στις 10/4/2020, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ courier (ΑΔΑ: ΨΖΑΣΟΡΛ1-ΒΜΤ), ανατέθηκε απευθείας σε εταιρεία - «φάντασμα» το έργο της κατασκευής ηλεκτρονικής αγοράς (e-market place) και της συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής της για πέντε (5) έτη, αντί του συνολικού ποσού των 250.000 ευρώ, προ ΦΠΑ και δικαιώματος υψηλών ποσοστών, προ φόρων, επί των πωλήσεων, συνδρομών και διαφημίσεων».

«Η παραπάνω απευθείας ανάθεση αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση ύποπτων χειρισμών εκ μέρους της Διοίκησης των ΕΛΤΑ courier. Προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει λάβει καμιά πρωτοβουλία ή μέτρο για την ακύρωσή της. Κάτι που οφείλει να πράξει άμεσα, ώστε να δρομολογηθούν από την αρχή διαγωνιστικές διαδικασίες που να συνάδουν με το επίπεδο απαιτήσεων ενός τέτοιου έργου, με λογοδοσία και διαφάνεια, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζουν δε, ότι τα φαινόμενα σπατάλης δημοσίου χρήματος που έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στον όμιλο των ΕΛΤΑ είναι αρκετά, ενώ η πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος υπουργείου δεν έχει λάβει την παραμικρή πρωτοβουλία ή μέτρο για να τα σταματήσει. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι ακόμη παραμένει αναπάντηση προηγούμενη ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «πάρτι σπατάλης και τα golden boys στα ΕΛΤΑ».


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates