.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!



ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΔΟΛΟ & ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας απέρριψε την αίτηση ένταξής τους στα υποχρεωμένα, κρίνοντας ότι και οι δύο προέβησαν σε υπερδανεισμό χωρίς κανέναν οικονομικό προγραμματισμό. «Προέβησαν στην αλόγιστη και συνεχόμενη λήψη δανείων, προκειμένου να προβούν σε επαγγελματικές επενδύσεις και να εξασφαλίσουν ένα επίπεδο διαβίωσης ανώτερο από αυτό που τους επέτρεπαν τα εισοδήματά τους, και για να αποπληρώσουν προηγούμενες οφειλές τους σε άλλες τράπεζες», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του δικαστηρίου !!!




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_49.html


«Όχι» του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας σε υπερχρεωμένο ζευγάρι λόγω αλόγιστης λήψης δανείων


Σκληρή στάση κράτησε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας απέναντι σε υπερχρεωμένο ζευγάρι με τρία ενήλικα παιδιά, καθώς απέρριψε την αίτησή του για ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη κάνοντας λόγο στην απόφασή γου για «αλόγιστη και συνεχόμενη λήψη δανείων» και για «δόλια περιέλευση σε αδυναμία πληρωμής».

Για την άρνηση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας να εντάξει στο νόμο Κατσέλη υπερχρεωμένο νοικοκυριό καταλογίζοντας στους αιτούντες δόλο, καθώς και για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης που οδήγησαν το δικαστήριο σε αυτή την κρίση το tharrosnews αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του τα εξής:


ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΕ ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, ΚΟΥΛΗ+ΦΩΦΗ !!!


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑΜΕΙΑ & ΔΕΗ !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

Η ΕΚΤ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΡΑ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης και ιδιαίτερα η Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ιδιαίτερα μετά τη νέα επέκτασή του, γεγονός που αποτελεί νέο πονοκέφαλο για τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Οταν η ΕΚΤ έπρεπε να διαλέξει πριν από λίγες ημέρες εάν θα συνεχίσει να αγοράζει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα με πολύ χαμηλές αποδόσεις ή θα παράσχει πιο αυξημένη ρευστότητα σε χώρες του ευρώ που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε φτηνό χρήμα, αποφάσισε το πρώτο, όπως αναφέρει η «Wall Street Journal». Αυτό οφείλεται, λένε οι ίδιες πηγές, στους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία της τράπεζας, οι οποίοι επιβάλλουν να μην επωφελείται από τη νομισματική πολιτική περισσότερο μια χώρα από μια άλλη. Οι ίδιοι αυτοί κανόνες όμως έχουν επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: ONLINE ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΕ 50 ΧΩΡΕΣ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 90 ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ
Η πρώτη όμως ανταλλαγή πληροφοριών έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017 !!!




Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενεργοποίηση της παγκόσμιας συμφωνίας του ΟΟΣΑ για την ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος μεταξύ εκατοντάδων χωρών που έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία του διεθνούς οργανισμού (Common Reporting Standard).

Χθες πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κύμα ενεργοποίησης των διμερών συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ διαφόρων χωρών , περιλαμβανομένης και την Ελλάδας. Όσον αφορά στη χώρα μας ενεργοποιήθηκαν χθες οι διμερείς συμφωνίες για την ανταλλαγή πληροφοριών με 17 χώρες ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των χωρών με τις οποίες πλέον η ελληνική εφορία βρίσκεται "σε σύνδεση" στις 50 ενώ μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο ο αριθμός αυτός πρόκειται να ξεπεράσει τις 90.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 31/5/2016 !!!



ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΑΖΙΚΩΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΔΕ !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 205.000 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων νέοι μαζικοί συμψηφισμοί, που αφορούν σε υπερεισπράξεις και σε επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, για φορολογούμενους με μία ή περισσότερες αρρύθμιστες οφειλές !!!



Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 139.700 υπερεισπράξεις, με συμψηφιζόμενο ποσό 8.327.088,17 ευρώ και έγιναν 66.114 συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, με ποσό συμψηφισμού 7.857.634,73 ευρώ, συνολικά 205.000 υποθέσεις.

ΜΗΝΥΣΗ ΗΠΑ ΚΑΤΑ BARCLAYS ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!

ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ 46 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ 6 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Όμως, οι τραπεζόδουλες κυβερνήσεις της ΕΕ δεν τολμούν να τις ακουμπήσουν !!!
Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση κατά της Barclays για απάτη, λόγω της πώλησης ενυπόθηκων ομολόγων, αφού η τράπεζα αρνήθηκε να καταβάλει το χρηματικό ποσό που ζήτησε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο διακανονισμού για την επίλυση του θέματος !!!
Την ίδια ώρα η Deutsche Bank συμβιβάστηκε με καταβολή προστίμου 7,23 δις δολάρια !!!



Η μήνυση αποτελεί σπάνια περίπτωση για μεγάλες τράπεζες, οι οποίες συνήθως διαπραγματεύονται κάποιο διακανονισμό με την κυβέρνηση, αντί να διακινδυνεύσουν εμπλοκή σε νομική διαμάχη και μια πιθανή δίκη.


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ !!!



Προϋπόθεση για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι: ο οφειλέτης να έχει μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση προ φόρων την τελευταία τριετία ή για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (με διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ) μία τουλάχιστον χρήση με θετικό EBITDA την τελευταία τριετία ή εναλλακτικά να έχει θετική καθαρή θέση - βιωσιμότητα θα αξιολογείται με αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή οι παράμετροι της οποίας (οικονομικοί και ποιοτικοί δείκτες, κριτήρια κλπ.) θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Η ΤΡΕΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΩΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ !!!

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ
Καθημερινές ουρές χιλιάδων νεόπτωχων ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων στα χριστουγεννιάτικα συσσίτια της εκκλησίας !!!




ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΛΙΘΙΕ!!!
Αυτή είναι η μετα-μνημονιακή ανάπτυξη που θα φέρει και στην Ελλάδα η ολοκλήρωση των μνημονίων και η έξοδος στις αγορές !!! 

Thousands queue for food parcels in Dublin city centre !!!

Number of people receiving food from Capuchin Centre will probably go over 3,000 !!!

About 3,000 people, including elderly people and children, queue for Christmas food parcels at the Capuchin Centre in Dublin


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Για αναβαλλόμενα...bonus έχετε σκεφτεί κύριοι των τραπεζών ;;;




Τράπεζες: αναβαλλόμενος φόρος για 20 έτη


Την ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης του αναβαλλόμενου φόρου για τον συμψηφισμό ζημιών από «κόκκινα» δάνεια για διάστημα 20 ετών ζητούν οι τράπεζες, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Η νομοθεσία επιτρέπει τον συμψηφισμό ζημιών για διάστημα 5 ετών και αν το διάστημα δεν επιμηκυνθεί για πολλά περισσότερα χρόνια, τότε οι τράπεζες θα λογιστικοποιήσουν ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων και θα απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση. Η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων έχει συμφωνηθεί, ενώ έχει προηγηθεί εντατική δουλειά σχετικά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι τράπεζες ζητούν το διάστημα συμψηφισμού να φτάνει τα 20 χρόνια, ενώ υπάρχει αντίλογος ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 έτη. Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν στην «Κ» ότι το διάστημα πρέπει να είναι μεγάλο ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να επιτύχουν την αναγκαία κερδοφορία για να μπορέσουν να συμψηφίσουν τις ζημίες με αντίστοιχους φόρους. Σημειώνεται ότι με την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα, να συμψηφίζει ζημίες παλαιότερων χρήσεων με κερδοφόρες χρήσεις, καταβάλλοντας μικρότερο φόρο από αυτόν που της αναλογεί.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψή μας ότι, μετά την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ATTICA BANK, την 11/10/2016, κατήγγειλε και μετέφερε σε οριστική καθυστέρηση τις δανειακές συμβάσεις των συστηματικών μπαταχτσήδων του πολιτικού μας συστήματος, δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι η είδηση παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό, ακόμη και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για να μη γίνουν ρεζίλι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΤτΕ και τραπεζίτες !!!



O Νίκος Νικολόπουλος έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα της ATTICA BANK :

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ATTICA BANK ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :


HSBC & UBS ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ;;;
Το μεγάλο κόλπο της UBS και της HSBC στην Ελλάδα για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων !!!



Είναι δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και συγκεντρώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παράτυπες έως και παράνομες πρακτικές. Πολλές από τις αμαρτίες τους δεν θα έβγαιναν στη φόρα αν δεν υπήρχαν δύο «βαθιά λαρύγγια» – πρώην υπάλληλοι των τραπεζών που, ο καθένας για δικούς του λόγους, αποφάσισαν να συνεργαστούν με τις αρχές για να εκθέσουν τα μυστικά τους όχι μόνο σε θέματα συνέργειας σε φοροδιαφυγή αλλά και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σε συνεργασία με φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονταν σε διεθνείς λίστες κυρώσεων. Και, φυσικά, η δραστηριότητα αυτών των τραπεζών στην Ελλάδα δεν ήταν ακριβώς αναμάρτητη.

Το Documento, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα καμώματα της UBS και της HSBC στην Ελλάδα, τα οποία δείχνουν ότι οι δράσεις τους μόνο ως «μεμονωμένα περιστατικά» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε σχέση με τη βοήθεια που παρείχαν σε πελάτες προκειμένου να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία από τις ελληνικές αρχές.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΣΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΤΟ 2013 ΩΣ ΥΠΟΙΚ
Γιάννης Στουρνάρας : Αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες !!!



Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη δήθεν προστασία των δανειοληπτών, ο κώδικας δεοντολογίας της ΤτΕ και ο θεσμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη, μπορεί να λειτουργούν προς το συμφέρον των δανειοληπτών !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλει τις κυβερνητικές προθέσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι "εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες".

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΖΙΛΙ
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ATTICA BANK, την 11/10/2016, κατήγγειλε και μετέφερε σε οριστική καθυστέρηση τις συμβάσεις των συστηματικών μπαταχτσήδων του πολιτικού συστήματος, δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ !!!
Περισσότερα ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/12/attica-bank_4.html

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2008 !!!

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠ
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την Τρίτη την αίτηση του τέως υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας !!!


Με την απόφαση αυτή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν κριθεί ένοχοι για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες του έτους 2008 και είχε επιβληθεί στον καθένα φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! ΚΟΥΡΕΜΑ 80% ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΕ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΟΥΡΕΨΕ ΚΑΤΑ 80% ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΤΕ
Χρωστούσε 12.000 ευρώ και έκλεισε την οφειλή του με 2.300 ευρώ, κουρεύοντας το υπόλοιπο του δανείου του κατά 9.700 ευρώ και, έτσι, πέτυχε κούρεμα επιχειρηματικού δανείου 80% !!!


Το σημαντικότερο όμως όλων είναι το ίδιο το κείμενο της επιστολής της υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, από το οποίο επιβεβαιώνονται όλα όσα σας λέμε εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια για τη δυνατότητα που έχουν οι τράπεζες να κουρέψουν τα δάνειά σας, αλλά και για τη λογιστική αντιμετώπιση του κουρέματος των δανείων σας, μέσα από τους ειδικούς για το σκοπό αυτό λογαριασμούς του κλαδικού λογιστικού τους σχεδίου !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΒΑΖΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 730 ΦΕΤΟΣ
Οι επιχειρήσεις- μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μειώθηκαν κατά 6.000 μέσα στην οικονομική κρίση !!!





Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΒΕΘ, οι επιχειρήσεις περιορίστηκαν σε λιγότερες από 18.000 φέτος, ενώ το 2008 ήταν 24.000, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Από την αρχή του 2016 έως τις 20 Δεκεμβρίου έβαλαν λουκέτο 730 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν μόνο 329, είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν,οι 503 κρίθηκαν ασύμφορες και 7 οδηγήθηκαν σε πτώχευση. Από την άλλη, κάποια αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι οι εγγραφές των νέων επιχειρήσεων ήταν αυξημένες κατά 28,5% φέτος.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΨΥΧΑΡΗ !!!

45.000.000 ΕΥΡΩ
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε την Τετάρτη σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή ποσού 45 εκατομμυρίων ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) !!!


Πρόκειται για νέα ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη η οποία βασίζεται στο πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο στα εισοδήματα του από το 2000 και μετά, διαπιστώνοντας την τεράστια «τρύπα» περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Οι φορολογικές αρχές μετά το τέλος της έρευνας διαβίβασαν τη δικογραφία στην Εισαγγελία, που κάλεσε ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις μέσω γραπτού υπομνήματος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΔΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

NEA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ  ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Τα ισπανικά πιστωτικά ιδρύματα καλούνται να αποζημιώσουν δανειολήπτες για τις ζημίες που είχαν υποστεί ακόμη και πριν από τον Μάιο του 2013, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κήρυξε άκυρα δάνεια που είχαν χορηγηθεί εάν οι όροι τους(ειδικότερα αυτοί που αφορούσαν τα κυμαινόμενα επιτόκια), δεν παρουσιάζονταν με σαφήνεια. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τα κυμαινόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων που χορηγούσαν οι ισπανικές τράπεζες οι οποίες επέβαλαν ελάχιστο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο που χρέωναν, μεταξύ 3,5% και 5,5% με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να μην ευνοηθούν από την πτώση των ευρωπαϊκών επιτοκίων !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html



Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της ΕΕ είναι οριστική και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση εναντίον της !!!

Πολλές ισπανικές τράπεζες υποχρεούνται να επιστρέψουν σε πελάτες τους ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ κατόπιν μιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία απροσδόκητα ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης, βάσει της οποίας είχε τεθεί όριο στις επισφάλειες των πιστωτικών ιδρυμάτων που σχετίζονταν με μια αμφιλεγόμενη δανειακή ρήτρα, κάτι που φέρνει αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις ορισμένες από τις τράπεζες αυτές.

Τα ισπανικά πιστωτικά ιδρύματα αυτά καλούνται να αποζημιώσουν τους πελάτες τους για τις ζημίες που είχαν υποστεί ακόμη και πριν από τον Μάιο του 2013, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κήρυξε άκυρα δάνεια που είχαν χορηγηθεί εάν οι όροι τους, ειδικότερα αυτοί που αφορούσαν τα κυμαινόμενα επιτόκια, δεν παρουσιάζονταν με σαφήνεια. Τα οικιστικά δάνεια χορηγούνταν με επιτόκια που δεν μπορούσαν να υποχωρήσουν κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο αναφοράς--γεγονός που σημαίνει ότι οι δανειολήπτες υφίσταντο ζημίες και τα κόστη εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων ήταν αδικαιολόγητα υψηλές αν τα επιτόκια υποχωρούσαν κάτω από το επιτόκιο αναφοράς.



Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ !!!

ΒΡΟΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία στην οποία ζητούν να διαγραφούν πρόστιμα σε υποψήφιους των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών για παραβίαση του νόμου περί εκλογικών δαπανών τα οποία κυμαίνονται από 1.000 έως και 10.000 ευρώ !!!



Οι βουλευτές κάνουν λόγο για την ανάγκη «εξάλειψης αδικιών, που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου». Η τροπολογία αφορά τη διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε υποψήφιους περιφερειάρχες, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες και δημοτικούς συμβούλους και βάσει του νόμου 3870/2010 όφειλαν να διατηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων κατά την προεκλογική περίοδο.

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 96.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ 7 ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Οι τράπεζες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι η JP Morgan Chase & Co , η Royal Bank of Scotland Group, η Deutsche Bank, η Citigroup Inc, η Barclays, η Société Générale και η Credit Suisse Group !!!


Μία σειρά προστίμων που ανέρχονται συνολικά στα 96,3 εκατομμύρια ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελβετία σε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, κατηγορώντας τες για συμμετοχή στο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων, κατά τη διάρκεια των ετών που προηγήθηκαν της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΑ ΜΕΣΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Σε περίπτωση που το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο του πραγματικού δηλωθέντος το ποσό ετησίων δαπανών που θα πρέπει να έχει εξοφληθεί με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή άλλα μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα νομίζει ο φορολογούμενος.Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ανέργοι και περιστασιακά απασχολούμενοι που δεν θα λάβουν υπόψη τους αυτή την... λεπτομέρεια θα χρεωθούν με υπέρογκους φόρους, καθώς θα θεωρηθεί ότι δεν έχουν καλύψει το απαιτούμενο ποσό δαπανών και θα κληθούν να πληρώσουν το "πέναλτυ" του 22% προσαυξημένο σε πολλές περιπτώσεις και με προκαταβολή φόρου 100% !!!


Υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων θα καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι ακόμη και άποροι πολίτες, αν εφαρμοστούν ως έχουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωσή τους να καλύπτουν με δαπάνες εξοφληθείσες είτε δια "πλαστικού" ή "ηλεκτρονικού" χρήματος είτε τοις μετρητοίς ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετησίου εισοδήματός τους. Αιτία το γεγονός ότι το ετήσιο εισόδημα το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού δαπάνης που πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές πληρωμές θα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικά αποκτηθέν, αν τα τεκμήρια προσδιορίζουν το ύψος του σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο προβλέπουν, συγκεκριμένα, ότι: 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Για πρώτη φορά τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία αποτελούν φορολογητέα ύλη ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα φορολογικά δεδομένα αποτελώντας παράλληλα «προάγγελο» άσχημων ειδήσεων για το Περιουσιολόγιο !!!




Ειδικότερα στην η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2016-2017 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Εξαιρούνται από την χορήγηση επιδόματος τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα των 2 ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί ΙΧ αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκίνητα, ανεξάρτητα εάν αυτά είναι σε ακινησία».

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ: ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΚΑΙ Η  ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ
Δεν φτάνει που όλα μαζί τα ΜΜΕ έχουν πάνω από 1 Δις θαλασσοδάνεια, δεν φτάνει που δεν πληρώνουν σε κανέναν δεκάρα τσακιστή και χρωστάνε ακόμη και στους αγέννητους, δεν φτάνει που φεσώνουν εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, κλπ ΔΕΚΟ, τώρα έχουν το θράσος να ζητάνε να πάρουν νέα θαλασσοδάνεια και κρατικές επιδοτήσεις (άκουσον-άκουσον !!!), με όχημα τους εργαζόμενους, που ενώ τους είχαν τόσα χρόνια να δουλεύουν ανασφάλιστους, με 400 και 500 μαύρα ευρώ το μήνα, ξαφικά κάνουν πως τους έπιασε ο πόνος, επειδή θα μείνουν άνεργοι !!!



Για την ανεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν ευθύνονται, ούτε οι τράπεζες, ούτε το κράτος !!!

Ευθύνονται οι απατεώνες ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι και οι διοικήσεις τους, που γέμισαν όλες τις τράπεζες του πλανήτη με τα κλεμμένα των επιστροφών από τις διαφημίσεις και με το μαύρο χρήμα από τις μίζες, τους εκβιασμούς και τις εργολαβίες από το πολιτικό σύστημα, τους δανειστές, τη διαπλοκή και τις ίδιες τις τράπεζες.
Να τα φέρουν λοιπόν τώρα πίσω, να φορολογηθούν και να πληρώσουν τις τράπεζες και τις λοιπές υποχρεώσεις τους, για να μην αφήσουν τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Και οι εργαζόμενοι, αντί να τρώνε το ποίημα που τους σερβίρουν οι απατεώνες εργοδότες τους, να τους πάνε στα δικαστήρια, με αγωγές και μηνύσεις για τα δεδουλευμένα που τους χρωστάνε και επειδή τους είχαν, εκβιαστικά, όλα αυτά τα χρόνια, να δουλεύουν ανασφάλιστους.
Και, παράλληλα.........

ΒΟΜΒΑ !!! ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ !!!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΙΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μπράβο στον Δικαστή, συγχαρητήρια στον Δικηγόρο και, όπως πάντα, γίγαντες οι Κρητικοί, που είναι συνεχώς μια μέρα μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα !!! 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211709797239559&set=a.3473385152477.167234.1206605117&type=3&theater

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΛΟΤΑΡΙΑ...ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
Σε λοταρίες τα κατασχεμένα σπίτια και αυτοκίνητα των Ελλήνων !!!




Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει, λέει η παροιμία και το υπ. Οικονομικών, που μας καλεί να “προκαλέσουμε” την τύχη μας σε μία λοταρία για κατασχεμένα διαμερίσματα, απαλλαγμένα μάλιστα από τον ΕΝΦΙΑ. Και εξηγούμαι: διαμερίσματα τα οποία οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς και τα απέδωσαν στο ελληνικό δημόσιο ή κατασχεμένα διαμερίσματα, τα οποία οι φορολογούμενοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, διατίθενται πλέον στην “αγορά”.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ !!!

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
Στην προληπτική απομάκρυνση προϊόντων προχωρά σειρά εταιρειών, μετά από την ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, σύμφωνα με την οποία τρόφιμα και αναψυκτικά αυτών των εταιριών έχουν σκοπίμως επιμολυνθεί !!!



Συγκεκριμένα, «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΣ 250.000 ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!! ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ !!!

ΜΙΣΟ ΕΚΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΤΜ ΣΗΜΕΡΑ 250.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δείτε τι προβλέπει η υπουργική απόφαση !!!




Κρύος ιδρώτας περιμένει σήμερα το απόγευμα 250.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Και αυτό γιατί μαζί με τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ θα καταβληθεί μειωμένο κατά 50% το ΕΚΑΣ, σύμφωνα με την Απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Πετρόπουλου και του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, κ. Γιώργου Χουλιαράκη η οποία δημοσιεύτηκε χθες αργά το βράδυ στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται πως οι συνταξιούχοι του ΕΚΑΣ που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και δεν έλαβαν μειωμένη τη συγκεκριμένη παροχή προχθές το απόγευμα, θα τη λάβουν πιθανότατα σήμερα το απόγευμα.

ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ !!! ΚΟΥΛΗΣ PLUS !!! H NΕΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ (BINTEO) !!!

ΑΠΛΑ, ΘΕΪΚΟ
Ότι πιείς και ότι φας, δείξε τους την ΚΟΥΛΗΣ PLUS !!!
Ενα ακόμη τρομερό σποτάκι από την Ελληνοφρένεια με την κάρτα μέλους της ΝΔ !!! ΔΕΙΤΕ TO !!!

ΣΟΚ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟ 2017 !!!

ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΓΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Οι οφειλέτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα ειδοποιητήρια και σε 15 ημέρες, αν δεν κάνουν ρύθμιση, θα έχουν να αντιμετωπίσουν κατασχέσεις !!!




Απόφαση-σοκ που αίρει οριστικά και αμετάκλητα από 1η/1/2017 την προστασία από κατασχέσεις για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ πήραν ΙΚΑ και ΟΓΑ για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά της τάξης των 1.000 έως 3.500 ευρώ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΑΠΟ 6 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERS
Οι αγωγές ασκήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες από τις BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Credit Putuel, Groupe BPCE και La Banque Postale κατά της απαίτησης της ΕΚΤ να βάλουν στην άκρη κεφάλαια για την κάλυψη καταθέσεων που έχουν με τον κρατικό επενδυτικό οργανισμό Caisse des Dépôts et Consignations !!!



Κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γαλλίας ενάγουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αξιώνοντας απαλλαγή τους από τις κεφαλαιακές απαιτήσεις έναντι των κρατικών τραπεζών, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

H ΕΚΤ έχει έρθει αντιμέτωπη επανειλημμένα με τέτοιες κινήσεις, για τα προγράμματα αγοράς ομολόγων της και από μικρότερες τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να ξεφύγουν του ελέγχου της. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη υπόθεση, η οποία σχετίζεται με μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς της ευρωζώνης, ενώ αποτελεί μια σπάνια σύγκρουση μεταξύ της οικονομικής ελίτ της Γαλλίας και του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ υπό την ηγεσία της Daniele Nouy.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΟΥΛΗΣ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!!

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ
Παγίδες για χιλιάδες καταναλωτές συναλλασσόμενους με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών κρύβει η διάταξη του πρόσφατα κατατεθέντος στη Βουλή πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την κατάργηση της χρήσης μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ !!!



Επιπλέον οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, καθώς και στον περιορισμό της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές με ιδιώτες παρουσιάζουν προβλήματα μη συμβατότητας με το Κοινοτικό Δίκαιο και το Σύνταγμα της χώρας μας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση αξιολόγησης της νομοτεχνικής αρτιότητας του πολυνομοσχεδίου, την οποία συνέταξε η Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής, η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 69 του πολυνομοσχεδίου, με την οποία θεσπίζεται η απαγόρευση της χρήσης μετρητών σε συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ χρήζει πλήθους τροποποιήσεων και νομοτεχνικών βελτιώσεων, καθώς εισάγει καθολικό περιορισμό στη διακίνηση χαρτονομισμάτων και κερμάτων χωρίς προηγούμενη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα δεν κάνει καμία διάκριση με αποτέλεσμα να ισχύει το ίδιο όριο απαγόρευσης και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (συνήθως χονδρικές συναλλαγές) και στις συναλλαγές ανάμεσα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες πελάτες τους (λιανικές συναλλαγές).

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ !!!

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ
Εξαιρούνται οι φορολογούμενοι 70 ετών και άνω από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο καθώς και άτομα με αναπηρία άνω του 80% !!!



Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα ο φορολογούμενος απαιτείται να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη μέλη της ΕΕ ή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου. 

Από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής εξαιρούνται οι φορολογούμενοι από 70 ετών και άνω, άτομα με αναπηρία 80% και άνω , όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Εξαιρούνται επίσης τόσο από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όσο και την προσκόμιση αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας ή σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι. 

ΣΤΟ ΣτΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ...ΧΕΛΩΝΑΣ
Στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πρόκειται να προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην παραγραφούν οι υποθέσεις φοροδιαφυγής από το 2000 και μετά !!!


Η προσφυγή θα γίνει με την επίκληση των αναγκών προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και ειδικά για την είσπραξη εσόδων από φοροδιαφυγή. Πρόκειται κυρίως για υποθέσεις που με απανωτές διατάξεις παράτασης της παραγραφής τους έχουν παραμείνει "ζωντανές" όσον αφορά στο δικαίωμα του δημοσίου να διενεργεί ελέγχους και να βεβαιώνει πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 132 ΔΙΣ ΜΑΡΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΛΙΣ 21 ΔΙΣ !!!

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Δύο φορές αιματοκύλισαν τον πλανήτη...δύο φορές τους χαρίστηκαν τα χρέη !!!



Δανεικά κι αγύριστα... Αυτή είναι η τακτική της... έντιμης Γερμανίας, που κουνάει το δάκτυλο στις άλλες χώρες, στις οποίες ποτέ δεν πλήρωσε δάνεια δισεκατομμυρίων χρυσών μάρκων που είχε πάρει μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους που έκανε, βυθίζοντας στο αίμα και στα ερείπια όλο τον κόσμο. Και σήμερα ζητάει και τα ρέστα. Έχει στήσει στον τοίχο την Ελλάδα και της ζητάει να πληρώνει με πανωτόκια τα δάνεια που πήρε μετά το 2009, από τα οποία έχουν θησαυρίσει οι γερμανικές τράπεζες.

Ξεχνάει ο Σόιμπλε τα φέσια που έβαλε η Γερμανία στις χώρες που τη δάνεισαν μετά τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να ανακάμψει η οικονομία της, αντί να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα για τους αιχμαλώτους στα Νταχάου και στα Άουσβιτς.

ΜΟΝΟ ΤΟ 22% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!


ΚΑΝΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,57 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ VOLKSWAGEN ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΩΝ !!!

ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Στην Ελλάδα, που κυκλοφόρησαν περισσότερα από 9.000 οχήματα με το λογισμικό της απάτης, θα επιβληθούν πρόστιμα-ποινές ;;; Τι έχει γίνει με την Εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2015 ;;;



Σε συμφωνία για την καταβολή προστίμου, ύψους 1,57 δισ. δολαρίων κατέληξαν Volkswagen και Kαναδάς, στο πλαίσιο του σκανδάλου παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ALPHA BANK & ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!


ΜΠρΑθ 3428/2016
Προστασία προσωπικών δεδομένων - Tράπεζες - Eταιρίες ενημέρωσης οφειλετών !!!

Aπαραίτητη πριν την οποιαδήποτε διαβίβαση δεδομένων η προηγούμενη ενημέρωση του υποκειμένου των δεδομένων. Για την ορθή και νόμιμη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2472/1997 που αφορούν στην ενημέρωση του υποκειμένου από την τράπεζα και την συγκατάθεσή του για την επεξεργασία και διαβίβαση των δεδομένων του (υποκειμένου) σε τρίτους, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει ειδικώς για την εταιρία ενημέρωσης οφειλετών με την οποία συνεργάζεται (επωνυμία, έδρα κλπ). Συγκατάθεση υπό την έννοια του ν. 2472/97 ορίζεται η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βούλησης, που εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οι δε τυποποιημένοι όροι που απαντώνται σε κάθε δανειακή σύμβαση και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης αλλά προσχώρησης του καταναλωτή ώστε το εκάστοτε αίτημά του για λήψη πίστωσης να τύχει έγκρισης από την τράπεζα, δεν αρκούν προς θεμελίωση της συγκατάθεσης. Νόθος αντικειμενική ευθύνη  της τράπεζας. Επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης ποσού ευρώ 5.869.
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΦΕΣΕΩΝ
Αριθμός απόφασης 3428/2016
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Αποτελούμενο από την Δικαστή, Ελένη Μοτσοβολέα, Πρόεδρο Πρωτοδικών, που ορίσθηκε από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου της Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών και από την Γραμματέα Παναγιώτα Στρατικοπούλου.
Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο του την 8η Ιανουαρίου 2016 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:
ΤΗΣ ΕΚΚΑΛΟΥΣΑΣ: Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία παραστάθηκε δια της πληρεξουσίας δικηγόρου της Δέσποινας Στεφάνου (ΑΜ ΔΣΑ 25974).

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΘΗΝΑ 97 !!!

ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΑΦΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Νικος Νικολόπουλος:Το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε με εξώδικα στις ΔΟΥ την καταλογιστική πράξη & ζητά 20.000.000 ευρώ από Λιάνη–Φούρα–Σγουρό και άλλα 37 πρόσωπα !!!




Βρέθηκε μέχρι και γκόμενα υπουργού με βιλίτσα αγορασμένη στο όνομά της από τις μίζες !!! 

Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρωτήσει το Νίκο Νικολόπουλο να του πει ποιά είναι !!!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έστω και την ύστατη ώρα ο Κοντονής «συμμορφώθηκε» !!!
ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ «ΑΜΝΗΣΤΕΥΕ» ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ


Απεσύρθη η χαριστική διάταξη που θα εξασφάλιζε… ασυλία στα πιράνχας του δημόσιου χρήματος, μετά τις αντιδράσεις μέσα και έξω από την Βουλή, η οποία εξασφάλιζε αμνηστία στα γνωστά «πιράνχας» που εμφανίστηκαν την εποχή Σημίτη.

Γνωστοί σωματοφύλακες του διεφθαρμένου καθεστώτος οι οποίοι κατασπάραξαν τη χώρα με υπερκοστολογήσεις αθλητικών διοργανώσεων. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ !!!

ΖΗΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 53.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο φάκελος !!!



Στην Εισαγγελία Διαφθοράς διαβιβάστηκαν νέα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή, Γιώργου Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας τους διαπιστώθηκε ότι η πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrstaal προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο που ξεπερνά τα 53 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ 2.150.000 ΕΥΡΩ Ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !!!

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ ΒΟΜΒΑ
Και δεύτερο δάνειο 2.150.000 ευρώ έχει πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη για τον “Κήρυκα Χανίων” !!!



Και δεύτερο δάνειο 2.150.000 ευρώ έχει πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη για τον “Κήρυκα Χανίων”!!! Εκτός από το δάνειο του 2005 των 300.000 ευρώ, που έγιναν 718.132,24 το 2016 αφού δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση, η επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη πριν από το 2005 πήρε από...τοπική συνεταιριστική τράπεζα δάνειο (αλληλόχρεος λογαριασμός) κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής: «για τη χορήγηση του δανείου 2.150.000 ευρώ εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής» αναφέρει η πορισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΚΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΗ !!!

ΠΑΡΑ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΗ ΟΥΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΩΟ
Ένοχη κρίθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για αμέλεια που οδήγησε σε κατάχρηση δημοσίου χρήματος, στην υπόθεση του αμφιλεγόμενου Γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί !!!


Το αρμόδιο γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, που αντιμετώπιζε πρόστιμο 15.000 ευρώ και φυλάκιση έως ένα έτος, αλλά αποφάσισε να μην της επιβάλει ποινή, όπως επίσης και να μην εγγραφεί η καταδίκη της στο ποινικό της μητρώο.

Η ετυμηγορία ήρθε ως έκπληξη, καθώς ακόμα και ο εισαγγελέας είχε δεχθεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της Λαγκάρντ ήταν "αδύναμα", όπως είπε στη διάρκεια της δίκης την περασμένη εβδομάδα. Ο Ζαν Κλοντ Μαρέν είπε στο δικαστήριο ότι οι ενέργειες της Λαγκάρντ πρέπει να κριθούν σε πολιτικό και όχι σε ποινικό επίπεδο και ζήτησε την αθώωση της διευθύντριας του ΔΝΤ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΠΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ !!!

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝΓΑΙΑ ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_314.html



Το χρώμα του χρήματος δεν έχει πατρίδα, ψυχή και σώμα. Ετσι και η ΠΑΝΓΑΙΑ η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην εκμετάλλευση ακινήτων, αγόρασε κτίριο στην Πάτρα για να το εκμεταλλευθεί ως φοιτητικές κατοικίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία Αριστοτέλης Καρυτινός ανακοίνωσε την επέκταση της εταιρείας στους κλάδους των ξενοδοχείων πόλης και φοιτητικής στέγασης. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του 18ου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη στις 12.12.2016.

ΓΓ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Μια φορά την εβδομάδα (και όχι ανά δύο ημέρες που ισχύει σήμερα) θα επιτρέπεται στις εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών να επικοινωνούν με δανειολήπτες ενώ οι διατάξεις για την προστασία των οφειλετών θα ισχύουν και στις περιπτώσεις που η ενημέρωση γίνεται από δικηγόρους !!!



Οι σχετικές τροποποιήσεις της νομοθεσίας αποτελούν προτάσεις της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και παρουσιάστηκαν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς που συνεδρίασε υπό τον γ.γ. Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ & ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΑΣ
Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πως είστε και εσείς τόσο κορόιδα, όσο και εμείς οι υπόλοιποι, οι κοινοί θνητοί ... δανειολήπτες !!!  



Με μια πρόχειρη ματιά, μέσα από τα δικά σας, έμπειρα μάτια, θα διαπιστώσετε ότι :

Οι πιστωτικές σας συμβάσεις είναι άκυρες :

Επειδή, έχουν συναφθεί παράνομα και, ως εκ τούτου είναι άκυρες, σε συνδυασμό με το άρθρο 174 ΑΚ, αφού η κατ’ άρθρο 106, παρ. 2 του Συντάγματος ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας των τραπεζών έγινε εκ προθέσεως παράνομα και προς βλάβη της εθνικής οικονομίας, ήτοι :

  • αντίθετα με τις αρχές και το πλαίσιο του Παραρτήματος II, ΠΔ/ΤΕ 2560/01.04.2005, όπως τροποποιήθηκε από την ΠΔ/ΤΕ 2614/7.4.2009, την απόφαση ΕΤΠΘ 285/8/09.07.2009 και την ΠΔ/ΤΕ 2626/29.7.2010, 
  • αντίθετα με την παρ. 2, ΠΔ/ΤΕ 2501/31.10.2002 και με τις διατάξεις του άρθρου 4, ν. 2251/1994 «Περί προστασίας των καταναλωτών»,  
  • αντίθετα με την αρχή του Υπεύθυνου Δανεισμού και την ΚΥΑ Ζ1-699/ΦΕΚ Β΄ 917/2010, 
  • αντίθετα με τη θεμελιώδη αρχή της Εμπιστοσύνης και με τις βασικές αρχές της Ρευστότητας και της Ασφάλειας,
  • αντίθετα με το βασικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και, ιδιαίτερα, αντίθετα με τις οδηγίες 73/183/ΕΟΚ, Οδηγία 77/780/ΕΟΚ (Πρώτη Τραπεζική ή Συντονιστική Οδηγία), Οδηγία 83/350/ΕΟΚ, Σύσταση Επιτροπής 87/62/ΕΟΚ, 87/63/ΕΟΚ, 87/598/ΕΟΚ, 88/590/ΕΟΚ, 90/109/ΕΟΚ, Οδηγία 86/635/ΕΟΚ, Οδηγία 88/361/ΕΟΚ, Οδηγία 89/117/ΕΟΚ, Οδηγία 89/299/ΕΟΚ, Οδηγία 89/646/ΕΟΚ (Δεύτερη Τραπεζική Οδηγία), Οδηγία 89/647, Οδηγία 91/308/ΕΟΚ, Οδηγία 92/121/ΕΟΚ, Οδηγία 92/16/ΕΟΚ, 
  • αντίθετα με το εποπτικό πλαίσιο του Συμφώνου της Βασιλείας Ι του 1988, αντίθετα με το εποπτικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις κεφαλαιακής επάρκειας του άρθρου 28, ν. 3601/2007, της ΠΔ/ΤΕ 2595/20.8.2007 και του άρθρου 27, ν. 3601/2007, καθώς και αντίθετα με τις ΠΔ/ΤΕ 2630/2010, 2588/2007, 2589/2007, 2590/2007, 2646/2011, 2655/19.03.2012, 2645/2011, 2594/2007, 2595/2007, 2635/2010 και ΠΔ/ΤΕ 2620/28.08.2009, ΠΥΛΩΝΑΣ 1,2 και 3  και 
  • αντίθετα με την κατά «ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙ» υποχρέωσή τους να ενισχύουν τη λειτουργία διαχείρισης των αναλαμβανόμενων κινδύνων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους και να συσχετίζουν τους κινδύνους αυτούς με τις εποπτικές, καθώς και με τις εσωτερικά εκτιμώμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις τους,


ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ !!!

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΕΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ' ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
Ενώ εκκρεμεί και η κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή του σε δίκη, σε βαθμό κακουργήματος, για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος για να μπει η Ελλάδα στα μνημόνια !!!



Σε δίκη θα κριθεί και πάλι η πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που βαρύνει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΟΜΒΑ & ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, παράνομα οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα !!!
Όμως για να αποζημιωθείς...πρέπει να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ !!!


Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα 5.870 ευρώ.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση που απασχόλησε τα δικαστήρια αφορούσε πιστωτική κάρτα της οποίας ο κάτοχος της στην τυποποιημένη αίτηση που υπέγραψε για τη χορήγηση της, αναγραφόταν ότι συναινούσε να διαβιβαστούν τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία. Όμως, ο κάτοχος της κάρτας καθυστέρησε μερικές δόσεις και ξεκίνησαν καθημερινά τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό του τηλέφωνο από εισπρακτική εταιρεία στην οποία η Τράπεζα είχε διαβιβάσει τα προσωπικά δυσμενή οικονομικά στοιχεία του. Ο κάτοχος της κάρτας, παραπονέθηκε κατ΄ επανάληψη για τη μεταβίβαση των δεδομένων του και επισήμανε ότι τα κατέχει παράνομα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ
Ενδιαφέρονται κράτος και κόμματα πως επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι ;;;



Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ανεργία στη χώρα: Οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, αποτελούν το 73,8% των ανέργων.

Μόνο το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.
SSL Certificates