.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΨΥΧΑΡΗ !!!

45.000.000 ΕΥΡΩ
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε την Τετάρτη σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή ποσού 45 εκατομμυρίων ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) !!!


Πρόκειται για νέα ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη η οποία βασίζεται στο πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο στα εισοδήματα του από το 2000 και μετά, διαπιστώνοντας την τεράστια «τρύπα» περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Οι φορολογικές αρχές μετά το τέλος της έρευνας διαβίβασαν τη δικογραφία στην Εισαγγελία, που κάλεσε ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις μέσω γραπτού υπομνήματος.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα καλέσει σε απολογία τον Σταύρο Ψυχάρη. .

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου περί πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η εν λόγω υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του για τα οικονομικά έτη 2010-2014. Επιπλέον ο κ. Ψυχάρης ερευντάται σχετικά με επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρεται να είχε λάβει από την Alpha Bank ύψους 57 εκατ. ευρώ
.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates