.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ FM VOICE ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΟΝ ..... ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

Σε τσακώσαμε, Άδωνι....
Για αυτό λύσσαξες με τον ΣΥΡΙΖΑ !!!



Αποτέλεσμα εικόνας για αδωνις αστεια

Για αυτό κραύγαζες "δεν θα αφήσουμε την χώρα να πέσει στα χέρια των κομμουνιστών". Ο φόβος σου δεν ήταν τι θα πάθει η χώρα από τον Αλέξη. Ο φόβος σου ήταν τι θα πάθεις εσύ, έτσι και βρει ο Αλέξης τους φακέλους με τις υπογραφές σου στο Υπουργείο Υγείας. Σε ενημερώνω, λοιπόν, ότι ο Αλέξης βρήκε τον πρώτο. Την ώρα που ετοίμαζε το "emailΒαρουφάκη".

Οπότε πες αλεύρι. Αντιλαμβάνεσαι ποιος σε γυρεύει...

ΠΗΓΗ
http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-29-17/columnists/blacklist/item/104490-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 120 ΔΙΣ !!!

Και δυστυχώς ..... ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ !!!
ΒΟΜΒΑ 120 ΔΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος χαρακτηρίζουν τραπεζικοί παράγοντες την αύξηση των 'κόκκινων' και προβληματικών δανείων , τα οποία όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του 'MoneyPro' ανέρχονται περίπου στα 120 δις ευρώ επί συνόλου 214 δις ευρώ χορηγήσεων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Σε αυτά υπολογίζονται τα μη εξυπηρετούμενα και ορισμένα από τα ρυθμισμένα δάνεια που εκτιμάται ότι θα γυρίσουν σε ...'κόκκινο' !!!
Η ΕΚΤ επιβεβαιώνεται σε ότι αφορά τους υπολογισμούς της στη βάση στοιχείων Δεκεμβρίου 2013 που περιλάμβαναν εκτός από τα stress tests τον έλεγχο της ποιότητας χαρτοφυλακίων (AQR) των Ελληνικών τραπεζών και έκαναν λόγο για το αστρονομικό ποσό των 108 δις ευρώ....
Εδώ είναι που καλείται η κυβέρνηση να λύσει σύντομα το πρόβλημα, αφού σε αντίθετη περίπτωση εκτός από την μέγγενη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν για ακόμη μια φορά διεθνή κεφάλαια σε μια περίοδο όπου οι αγορές τηρούν στάση αναμονής για τη χώρα μας.

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ & ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Γράφουν : 
Κυριάκος Τόμπρας
Λεωνίδας Στάμος
Προβλέπεται χαμός στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του ART TV από την ερχόμενη εβδομάδα !!!

O Αντώνης Μυλωνάκης βίωσε σε πρώτο πρόσωπο την αυθαιρεσία και τις απάτες των τραπεζών κατά των ανυποψίαστων δανειοληπτών, όταν πληροφορήθηκε τι ακριβώς συνέβη σε συγγενικό του πρόσωπο, που κατέφυγε στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ για να προστατέψει την περιουσία και την αξιοπρέπειά του !!!

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης έπεσε θύμα τραπεζικών υπαλλήλων συστημικής τράπεζας (δεν υπάρχει συστημικότερη) που, ακολουθώντας τις εντολές των προϊσταμένων τους και προκειμένου να τσεπώσουν προμήθειες και μπόνους, τον έπεισαν να μετατρέψει τις οφειλές των πιστωτικών του καρτών, με τα παράνομα, καταχρηστικά και τοκογλυφικά επιτόκια, σε επισκευαστικό δάνειο, σαν αυτά που οι τράπεζες ονόμαζαν "ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΜΑΪΜΟΥ", προκειμένου να του προσημειώσουν το ακίνητο και να νομιμοποιήσουν με το τέχνασμα αυτό την κεφαλαιοποίηση των καταχρηστικών τόκων των πιστωτικών του καρτών, ενσωματώνοντας τους στο κεφάλαιο του νέου επισκευαστικού δανείου που του χορήγησαν.

Όπως ακριβώς έγινε και με τα Μνημόνια !!!

Για κακή όμως τύχη της τράπεζας, ο συγκεκριμένος δανειολήπτης, εκτός από μέλος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι και στενός συγγενής του ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ.

Που μόλις ενημερώθηκε για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιο είναι το μέγεθος των νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγκεκριμένη πρακτική των τραπεζών, που δυστυχώς αφορά χιλιάδες δανειολήπτες, απασφάλισε κυριολεκτικά και σε έξαλλη κατάσταση ούρλιαζε μέσα στα γραφεία του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ ότι θα τους ξεβρακώσει μέσα από το ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ και ότι θα ζητήσει δημόσια την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Τα πράγματα είναι απλά.

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ !!!

Πάνω από 150.000 δανειολήπτες στον νόμο Κατσέλη, λιγότερες από 3.000 οι καλές αποφάσεις !!!
Στις 150.693 ανέρχονται οι αιτήσεις για υπαγωγή στον νόμο 3869/2010 για την προστασία των δανειοληπτών, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη, από τον Σεπτέμβριο του 2010 που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέχρι τις 31/12/2014.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, τα οποία προέρχονται από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας:

-Από τις 150.693 αιτήσεις οι 28.686 έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

-Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν ήδη συζητηθεί 4.565 αιτήσεις και στα Ειρηνοδικεία της υπόλοιπης επικράτειας 21.495 αιτήσεις.

-Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας έχουν εκδοθεί 3.900 αποφάσεις και στα Ειρηνοδικεία της υπόλοιπης χώρας 17.009 αποφάσεις.

-Από τις εκδοθείσες αποφάσεις στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι 1.996 αιτήσεις έγιναν δεκτές ενώ 1.445 ήταν απορριπτικές (426 πάντως έχουν προσφύγει στο Εφετείο της Αθήνας). Για το πόσες αιτήσεις έγιναν δεκτές και πόσες απορρίφθηκαν στα υπόλοιπα Ειρηνοδικεία της χώρας, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία διαθέσιμα.

-Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όλα αυτά τα χρόνια, έχει επιτευχθεί μόλις ένας δικαστικός συμβιβασμός και έχουν επικυρωθεί μόλις δύο εξωδικαστικοί συμβιβασμοί.

Το τελευταίο στοιχείο δείχνει πόσο δύσκολο είναι, κυρίως από την πλευρά των τραπεζών, να επιτευχθεί συμβιβασμός που να είναι επωφελής και για τον δανειολήπτη. 

10/03/2015 : ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS !!!

Να είμαστε όλοι εκεί !!!
Αποτέλεσμα εικόνας για siemens

Οι πολίτες μπορούμε να ακυρώσουμε την χαριστική συμφωνία των ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ με τη SIEMENS, που στέρησε από τα ταμεία του δημοσίου 2 Δις !!!


Δικηγόρος όλων των Ελλήνων κατά της SIEMENS ........ ποιος άλλος ;;;
Ο δικός μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Καλή επιτυχία Γιάννη.
Αυτή θα είναι η δίκη της ζωής σου !!!


Η μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει και από το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens. 
Η 10η Μαρτίου 2015 είναι ουσιαστική ημερομηνία, γιατί εκδικάζεται στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι”. 
Μια συζήτηση που αναβλήθηκε μέχρι σήμερα τρεις φορές !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "BAD BANK" !!!

Μπορεί να φτιαχτεί μια "κακή τράπεζα" στην Ελλάδα σήμερα !!!

Από τον Αναλυτή Μάνο Χατζηδάκη

Μετά τις δύο ανακεφαλαιοποιήσεις που έλαβαν χώρα το 2013 και 2014, το πιο ακανθώδες θέμα για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε μια οικονομία που βρίσκεται σε μόνιμη πίεση, είτε από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και την αύξηση της ανεργίας είτε από την έλλειψη ρευστότητας σε επενδυτικά κεφάλαια και κεφάλαια κίνησης, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση του βουνού των επισφαλών δανείων.

Όσες ρυθμίσεις και αν γίνουν, όσες επιμηκύνσεις επιτοκίων και αν επιχειρηθούν, αν οι οφειλέτες δεν έχουν κάποιο εισόδημα ή κάποια άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιηθούν, το αποτέλεσμα θα παραμένει το ίδιο: Οι επισφάλειες θα αυξάνονται, τα νούμερα θα συνεχίζουν να λιμνάζουν στους τραπεζικούς ισολογισμούς και οι τιμές των παγίων (καλύμματα) θα αντιπροσωπεύουν πλασματικές αξίες. Απλώς οι τράπεζες δεν μπορούν εύκολα να διαγράψουν δάνεια, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε πιθανώς σε κρίσιμα επίπεδα την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Εσχάτως η νέα κυβέρνηση έδειξε να προσανατολίζεται στην ιδέα ενός ταμείου με ειδικό σκοπό μια «τράπεζα κακών δανείων».

Το ταμείο «κακών δανείων» δεν είναι νέα ιδέα, καθώς ανάλογα εγχειρήματα έχουν εφαρμοστεί στην Αμερική (TARP, Troubled Asset Relief Program) και στην Ιρλανδία (NAMA, National Asset Management Agency). Και τα δύο χρηματοοικονομικά σχήματα είχαν ως στόχο την απορρόφηση και διαχείριση των προβληματικών δανείων ή τοξικών στοιχείων του ενεργητικού (π.χ., ενός ομολόγου χωρίς δυνατότητα ρευστοποίησης) που είχαν στην κατοχή τους κυρίως τράπεζες (το ΤΑRP αγόρασε και αξίες από την αυτοκινητοβιομηχανία) μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Τι έγινε στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ το ταμείο αγόρασε αξίες ύψους 313 δισ. δολαρίων με μετρητά, τα οποία ενίσχυσαν τους ισολογισμούς των τραπεζών, αν και η αρχική δυνατότητα αγορών είχε προσδιοριστεί στα 700 δισ. δολάρια. Από τα χρήματα που αρχικά δόθηκαν, το ταμείο όχι μόνο κατάφερε να ανακτήσει όλο το αρχικό κεφάλαιο, αλλά πούλησε με κέρδος 25 δισ. δολαρίων. Βέβαια, η επιτυχία συνδυάστηκε και με άλλες ενέργειες που αφορούσαν την άμεση διοχέτευση ρευστότητας στις τράπεζες υπό την μορφή προνομιούχων μετοχών. Η συνταγή ήταν πολύ ισχυρή και η επιτυχία της πώλησης των προβληματικών στοιχείων του ενεργητικού τέσσερα χρόνια μόλις μετά την κατάρρευση της Lehman συνοδεύτηκε και από κεφαλαιακά κέρδη για το αμερικανικό Δημόσιο ύψους 19 δισ. δολαρίων από την επαναγορά και ακύρωση των προνομιούχων μετοχών από τις τράπεζες.

Το ιρλανδικό μοντέλο

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ Ο Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΨΑΧΝΕΙ 7 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

7 Δις περίσσευμα στα δημόσια ταμεία για την πληρωμή των δανειστών, ούτε υπάρχουν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Άρα, ας μην σπάει το κεφάλι του ο υπουργός, γιατί θαύματα δεν γίνονται.

Και ας ενημερώσει αρμοδίως τους δανειστές, που σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν την πραγματικότητα, προκειμένου να αποδεχθούν μια εναλλακτική λύση για την εξυπηρέτηση των δόσεων.

Ας εκχωρηθούν λοιπόν έναντι λογαριασμού τα 1,9 Δις που έχουμε να λαμβάνουμε από την ΕΚΤ, από την επιστροφή των κερδών των ομολόγων.

Και ας ανανεωθούν οι λήξεις, με μετάθεση των αντιστοίχων πληρωμών για 6 τουλάχιστον μήνες, με τη δέσμευση να εκχωρούνται για την εξυπηρέτησή τους ότι ποσά βεβαιώνονται κατά το διάστημα της παράτασης που θα συμφωνηθεί από :

ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!

Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του !!!


Στο κείμενο που ακολοθεί γίνονται σημαντικές αποκαλύψεις και θα ήταν ενδιαφέρον να γινόταν μια σχετική ερώτηση στον Σόιμπλε στην πρόσφατη συνέντευξη του, που μας έκανε μαθήματα για καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung Ούντο Ούλφκοτε,
«Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ», «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό», «Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών», «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες», «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη», «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι» και «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»... Αυτοί είναι κάποιοι χαρακτηριστικοί τίτλοι από κεφάλαια του βιβλίου, που δείχνουν τη σαπίλα του σημερινού δημοσιογραφικού κατεστημένου στη Γερμανία, των ανθρώπων που μας κουνούν το δάχτυλο και απαξιώνουν καθημερινά τη χώρα μας με πληρωμένα «ρεπορτάζ».

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 475.000 ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Χ.Α.Α. !!!

Πρόστιμα 475.000 ευρώ από την Ε. Κ. για παράνομο short selling !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηματιστηριο

Συνολικού ύψους 475.000 ευρώ είναι τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε αλλοδαπά νομικά πρόσωπα για παράνομο short selling επί τραπεζικών τίτλων στο χρονικό διάστημα πέριξ των αυξήσεων κεφαλαίου αυτών, έπειτα από απόφαση του ΔΣ της.
Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

Την επιβολή προστίμου 400.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Carmignac Gestion, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ-8,22% χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοιχτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης (failed trade), κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Senvest International LLC, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Alpha Bank, χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοιχτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης (failed trade), κατά παράβαση του άρθρου 12 του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΑΛΕΞΗ, ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜEGA ΤΗΝ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ !!!

Αλλιώς, μην περιμένεις να εισπράξεις δεκάρα τσακιστή από τους Έλληνες, ούτε με τις 100 δόσεις, ούτε με τις όποιες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ Γ@ΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ !!!




ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 !!!

Έσοδα άνω των 14 Δις προϋπολογίζει ο ΣΕΤΕ !!!
Πολύ θετικά στοιχεία και από το STR GLOBAL για την Ελλάδα !!!


Με θετικό πρόσημο κινούνται οι πρώτες εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό το 2015, θέτοντας ως στόχο τα 25 εκατ. διεθνών αφίξεων, (εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. αφίξεις κρουαζιέρας) και τα άνω των 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. 
Οι εκτιμήσεις συνυπολογίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων οι οποίες, για το 2015, εμφανίζονται στο σύνολό τους αυξημένες κατά 1 εκατ. σε σχέση με το 2014. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους Εταίρους και την αποδοχή από το Eurogroup των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, λήγει μία τρίμηνη περίοδος αβεβαιότητας και δίνεται η δυνατότητα να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του 2015. 
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του STR GLOBAL, ο Ιανουάριος ήταν ένας καλός μήνας για την Ευρώπη, με την Ελλάδα, την Μάλτα, την Πορτογαλία και την Ισπανία να "προπορεύονται" και να δίνουν τον θετικό τόνο. 


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΕ"...Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΤΕ συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο Υπουργείο για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου. Βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού είναι, σε πρώτη φάση η διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, το οποίο δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εμπόδια λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
Οι πρόσφατες αναφορές για πιθανή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, εάν τελικά επαληθευθούν, συνθήκες έντονης ανάσχεσης της δυναμικής πορείας του τουρισμού μας. Αυτό θα συμβεί διότι η τουριστική κίνηση θα στραφεί προς τις ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα τουριστικά τους πακέτα.

ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΑ Ή ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!

Μεγαλογιατροί και Δικηγόροι πιάστηκαν με τεράστια ποσά. 

Τους «κάρφωσαν» οι γυναίκες τους !!!


Μεγαλογιατροί και δικηγόροι πιάστηκαν με τεράστια ποσά. Τους «κάρφωσαν» οι γυναίκες τους!

Σε... οικογενειακή υπόθεση έχει εξελιχθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής για ορισμένες περιπτώσεις μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων. Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης γυναίκες που είχαν χωρίσει με τους συγκεκριμένους επαγγελματίες πήγαν στη δίωξη οικονομικού εγκλήματος και τους κατέδωσαν προκειμένου να τους ψάξουν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ και να πληρώσουν τεράστια ποσά.
Οπως τονίζει το ρεπορτάζ υπήρξε γυναικολόγος στο Κολωνάκι που διέθετε ιατρείο ο οποίος εντοπίστηκε από τους ελεγκτές γιατί είχε κρύψει από την Εφορία 2 εκατ. ευρώ.
Την καταγγελία έκανε η πρώην φίλη του, η οποία θέλησε να τον εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο επειδή επέστρεψε στη σύζυγό του.

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΛΑΝΣΑΡΙΖΕ Η APPLE...................

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

................. οι Έλληνες θα κάναμε ουρές στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για να την αγοράσουμε !!!



Δεν έχουμε τον Θεό μας !!!

Ενώ αγοράσαμε κάθε είδους smart phones, ipads, tablets, gps, κλπ gadgets......
Ενώ κάναμε την προσωπική μας ζωή τσόντα στο διαδίκτυο, στις οθόνες των υπολογιστών μας και στα λογισμικά των social media.......... 
Ενώ γεμίσαμε σπίτια, γραφεία, χώρους εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχεία, δρόμους και πλατείες με κάμερες ασφαλείας.......
Ενώ γεμίσαμε τα πορτοφόλια μας με ένα σκασμό πιστωτικές, χρεωστικές, τηλεφωνικές και εκπτωτικές κάρτες........
Και ενώ γνωρίζουμε ότι με όλα αυτά, καταγράφονται, αποθηκεύονται και επεξεργάζονται καθημερινά όλα τα προσωπικά και οικονομικά μας δεδομένα, οι ατομικές μας πεποιθήσεις, πολιτικές, θρησκευτικές και σεξουαλικές, οι καταναλωτικές μας συνήθειες και όλες σχεδόν οι προσωπικές μας στιγμές............ 

Ξαφνικά πανικοβληθήκαμε με την ιδέα της υιοθέτησης της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, διαμαρτυρόμενοι ότι παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές προστασίας της προσωπικής μας ζωής, ότι είναι του σατανά, του 666, των νεφελίμ, του σιωνισμού, της μασονίας και ότι άλλο κατέβει στο κεφάλι κάθε ηλιθίου !!!

Έχουμε τελικά πολύ πλάκα.
Ούτε πουτάνες που να διαδήλωναν υπέρ της παρθενίας και της απαγόρευσης των προγαμιαίων σχέσεων δεν θάβγαζαν περισσότερο γέλιο !!!

Μήπως να συνειδητοποιούσαμε ότι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, αν ποτέ υιοθετηθεί υποχρεωτικά για όλες τις συναλλαγές, θα βάλει για πρώτη φορά, πραγματικά, τέλος στην παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή, αυξάνοντας το επίσημο ΑΕΠ κατά 40-60 τουλάχιστον Δις και τα δημόσια έσοδα κατά τουλάχιστον 10-15 Δις ;;;

ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ FEMEN ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Πείτε μας τώρα οι Μνημονιακοί :
ΖΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΠΙ ΓΑΠ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ;;;


405x540_9abd4b6cb9fa217b8521ef076cb484bc.jpg

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται μέχρι ........ τελικού γερμανικού ξεβρακώματος !!! 

ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ 120 ΔΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ NYT
Aνακάλυψε κρυμμένο θησαυρό ο Νικολούδης !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

Για 2,5 δισεκ. ευρώ που θα εισέλθουν μέχρι το καλοκαίρι στα δημόσια ταμεία από τον έλεγχο 3.500 υποθέσεων Ελλήνων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό κάνει λόγο με δηλώσεις του στους New York Times ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο κ. Νικολούδης αναφέρει ότι υπάρχει σημαντικός αφορολόγητος πλούτος εκτός Ελλάδας, οπού συνολικά βρίσκονται 120 δισεκ. ευρώ.

Σύντομα, είπε ο υπουργός, θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και για άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισ. ευρώ, τα οποία και θα αναζητηθούν.

Ο υπουργός περιγράφει στην αμερικανική εφημερίδα παραδείγματα Ελλήνων που δηλώνουν «άνεργοι» ή ότι έχουν «πολύ χαμηλά εισοδήματα» και διαθέτουν καταθέσεις απο 300 χιλιάδες έως 1,5 δισεκ. ευρώ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ : ΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ & ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !!!

Η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο πρέπει μεταξύ άλλων να απαντήσει ποιοι ωφελήθηκαν από την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, από χρέος σε ιδιώτες, σε χρέος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και φορολογούμενους πολίτες της ευρωζώνης !!!
Και να διερευνήσει τα οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα που προσέφεραν οι πάσης φύσης ωφελημένοι, στο εγχώριο, διαπλεκόμενο πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό σύστημα !!!
Τα στοιχεία υπάρχουν όλα και εκκρεμούν στην προκαταρκτική έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας από τον Απρίλιο του 2010 εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας προκαταρκτικής εξέτασης, αφού δεν οδήγησε την υπόθεση ούτε στο αρχείο, ούτε στους ανακριτές !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.scribd.com/collections/3477124/%CE%9C%CE%97%CE%9D%CE%A5%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91-%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%94%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%9D-CRIMINAL-COMPLAINT-AGAINST-FRAUDULENT-SPECULATORS-OF-GREEK-SOVEREIGN-DEBT 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ !!!


14

ΓΙΑΤΙ Ο Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Επειδή οι επιλογές κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος, ας δούμε επιγραμματικά ποια είναι τα αποτελέσματα που πέτυχε η διαπραγματευτική τακτική Βαρουφάκη και η δημιουργικά ασαφής συμφωνία της 4μηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Έχουμε λοιπόν και λέμε :
  • Διαχωρισμός Μνημονίου & Δανειακής Σύμβασης, αφού από 01/03/2015 θα υπάρχει δανειακή σύμβαση σε ισχύ χωρίς Μνημόνιο
  • Αντικατάσταση του Μνημονίου με Ελληνικό Πρόγραμμα
  • Κατάργηση της Τρόικα, των επιτρόπων στα υπουργεία και αναχώρηση των 200 τουλάχιστον χαμηλόβαθμων τροϊκανών υπαλλήλων, που ζούσαν πολυτελώς επί 5 ολόκληρα χρόνια στο ξενοδοχείο Hilton, στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων, υποκαθιστώντας στην πράξη την ελληνική δημόσια διοίκηση
  • Διαπραγμάτευση και συμφωνία μόνο σε κορυφαίο επίπεδο θεσμών και κατάργηση της διαδικασίας λήψης εντολών προς εκτέλεση από υπαλλήλους ενός μη θεσμοθετημένου, χωρίς νομική υπόσταση και άνευ συλλογικής ευθύνης εξωθεσμικού οργάνου (Τροικα), με αποτέλεσμα οι θεσμοί πλέον να ευθύνονται τουλάχιστον αστικά απέναντι στην Ελλάδα για την αποτυχία των επιλογών τους (βλ. σχετ. Έκθεση ΙΝΙ 2277/2013 ΕΕ). 
  • Διατήρηση της ρευστότητας του ELA από την ΤτΕ, χωρίς αποβολή από το TARGET 2
  • Επιστροφή της Ελλάδας στην κανονική διαδικασία χρηματοδότησης της ΕΚΤ  
  • Ασαφές ελληνικό πρόγραμμα (έκθεση ιδεών), χωρίς καμία ουσιαστική, ποσοτικοποιημένη και κοστολογημένη ελληνική δέσμευση, με αποτέλεσμα να μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις των προγραμματικών της δηλώσεων
  • Έγκριση 4μηνης παράτασης από EFSF και Γερμανική Βουλή
Έχουν καμία σχέση όλα αυτά με το e-mail Χαρδούβελη, που θα είχε γίνει σήμερα πραγματικότητα αν την 25η Ιανουαρίου 2015 δεν αλλάζαμε σελίδα ;;; 


Γ. Βαρουφάκης : Είμαστε περήφανοι για τον βαθμό της ασάφειας !!!
Προτίμηση και των εταίρων ήταν η «ασάφεια» και η έλλειψη ποσοτικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα στη συμφωνία του Eurogroup, προκειμένου να διευκολυνθεί η υπερψήφιση του ελληνικού αιτήματος για 4μηνη παράταση της βοήθειας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός τόνισε "είμαστε πολύ περήφανοι για τον βαθμό της ασάφειας" και πρόσθεσε ότι αυτή προκρίθηκε "σκόπιμα"."Σου λέει καταλαβαίνουμε το οικονομικό σκεπτικό που μας παρουσιάζεις, ότι δεν μπορείς να έχεις 4,5% πλεονάσματα πρωτογενή τα επόμενα δέκα χρόνια γιατί αυτό ουσιαστικά θα καταστρέψει τον ιδιωτικό τομέα. Και σου λέει ξέρεις κάτι, αν ειναι να το περάσουμε τώρα, αύριο, σήμερα και μετά να πάει στα κοινοβούλια και ξέρεις σε ποια συγκεκριμένα κοινοβούλια πηγαίνει, εάν βάλουμε ένα νούμερο εκεί μέσα ή αν πούμε ότι καταργείται η προηγούμενή σας δέσμευση απλά δεν θα περάσει σήμερα. Και σου προτείνει, να χρησιμοποιήσουμε έναν ασαφή επιθετικό προσδιορισμό;", είπε ο κ. Βαρουφάκης.
"Σε μία πραγματική Δημοκρατία είναι ένα απαράδεκτο συνοθύλευμα νομικών παρατυπιών που έχουν περάσει στο όνομα του Μνημονίου. Οι ίδιοι που τα πέρναγαν γνώριζαν ότι παρανομούν. Δεν ζούμε σε μία πραγματική Δημοκρατία. Ο τρόπος που λειτουργεί το Eurogroup δεν συνάδει με το όραμα που είχε ο Καραμανλής όταν μας έβαζε στην ΕΕ", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το Eurogroup δεν υπάρχει νομοθετικά".
Εκτίμησε ότι τα μνημόνια απαξίωσαν τις μεταρρυθμίσεις με τρόπο ώστε η λέξη μεταρρύθμιση αντιμετωπίζεται όπως η λέξη δημοκρατία στο Ιράκ.
Τόνισε πως η τρόικα και οι θεσμοί δεν είναι το ίδιο πράγμα, υπογραμμίζοντας πως η "συμμορία τεχνοκρατών" δεν θα ξαναέλθει στη χώρα μας.


Ενέκρινε το EFSF την τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα !!!Εγκρίθηκε από το δ.σ. του EFSF η επέκταση της συμφωνίας MFFA για την Ελλάδα, κατά τέσσερις μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το δ.σ. του EFSF αποφάσισε σήμερα να τροποποιήσει την Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA) για την Ελλάδα, επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων για την Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες. Αντί να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, η MFFA τώρα λήγει στις 30 Ιουνίου. Η τροποποιημένη MFFA θα υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο του EFSF, Klaus Regling και τον Έλληνα υπουργό, Γ. Βαρουφάκη.
Με αυτή την απόφαση, τα 1,8 δισ. ευρώ που είναι ακόμη διαθέσιμα με βάση την MFFA μπορούν να εκταμιευθούν στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015. Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος και από την ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του EFSF. Μέχρι στιγμής, το EFSF έχει εκταμιεύσει 141,8 δισ. ευρώ σε βοήθεια προς την Ελλάδα.


Εγκρίθηκε από την γερμανική Βουλή το ελληνικό αίτημα 4μηνης παράτασης !!!
Με 542 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 13 αποχές, "πέρασε" από το γερμανικό κοινοβούλιο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση τεσσάρων μηνών του προγράμματος διάσωσης της χώρας. Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής/έγκρισης ενός προγράμματος διάσωσης, από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση του ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΛΥΣΗ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ 11,4 ΔΙΣ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

Επιστρέφονται σήμερα στον EFSF τα 11,4 Δις του ΤΧΣ !!! 
Διαθέσιμα για τις τράπεζες έως 30 Ιουνίου 2015 !!!



Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στο Eurogroup στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την παράταση του προγράμματος κατά τέσσερις μήνες
Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) αναμένεται να επιστραφούν σήμερα τα 11,4 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Τα κεφάλαια θα παραμείνουν διαθέσιμα έως τις 30 Ιουνίου 2015, αποκλειστικά για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εφόσον χρειαστεί. 

ΒΙΝΤΕΟ : ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΤ & ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 1,9 ΔΙΣ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ομολογία ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ μετά από την πίεση που δέχθηκε από το ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής του 1,9 Δις των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκτπωση !!!

Άγρια κόντρα Ντράγκι - Μαριά στην ευρωβουλή!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ισχυρίζεται ο Μάριο Ντράγκι !!!
Να δοθεί λοιπόν απάντηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από το ΥΠΟΙΚ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αν τα 1,9 αυτά Δις έχουν πραγματικά πιστωθεί στον προϋπολογισμό και, αν ΝΑΙ, πότε πιστώθηκαν και τι έγιναν !!! 
Και αν δεν έχουν ακόμη πιστωθεί, να υποχρεωθεί ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ να τα αναζητήσει από την ΕΚΤ σήμερα !!!
Είναι πολύ περισσότερα από όσα λείπουν για να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ !!!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!

Πιστωτικό Γεγονός, κατά την επίσημη έννοια του όρου στις αγορές, δεν είναι ότι κατέβει στου καθενός το κεφάλι, αλλά είναι μία συγκεκριμένη μόνο περίπτωση αθέτησης πληρωμής, όταν αυτή αφορά χρεόγραφα καλυμμένα με συμβόλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου, τα λεγόμενα CDS.


Αποτέλεσμα εικόνας για CREDIT EVENT

Άλλο η ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και άλλο το ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!
Διαβάστε τη διαφορά :


Credit Event definition
Credit Event is a financial term commonly used to describe a financial event related to a legal entity which triggers specific protection provided by a guarantee or a credit derivative. Typical credit events used in credit derivatives transactions are bankruptcy, failure to pay, restructuring, repudiation and moratorium.
In more narrow terms, Credit Event can sometimes refer only to a general payment default event related to legal entity’s inability to service previously agreed financial obligation (failure to pay).

Failure to Pay definition
In finance, failure to pay is a common credit event which is defined as a failure of the reference entity to make, when and where due, any payments under one or more obligations. The failure to payment is critical to the credit risk borne by a protection buyer under a credit derivative product. In a securitization transaction, a failure to pay by an underlying reference entity typically encompasses a situation in which a guarantee payment would be triggered.

ΠΗΓΗ :
http://www.bankopedia.net/credit-event-definition/

Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ, ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ CDS, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ CDS, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ISDA.


ISDA Credit Event definitions
The 1999 Definitions have been replaced by 2003 Definitions. 
ISDA Credit Event definitions are a part of 1999 Credit Derivative Definitions. The 1999 Definitions are standard industry terms which are usually incorporated by contracting parties in their swap agreements.
The 6 Credit Events under ISDA Definitions are:

  1. Bankruptcy
  2. Obligation Acceleration
  3. Obligation Default
  4. Failure to Pay
  5. Repudiation/Moratorium
  6. Restructuring
A. CREDIT EVENTS

ΑΥΡΙΟ, ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ELA, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ Γ@ΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

Ρωτάμε εδώ και μέρες, γιατί αφού ο ELA την 31/12/2014 ήταν μηδενικός και γιατί αφού μέχρι σήμερα σηκώθηκαν από τις τράπεζες καταθέσεις 20 Δις, γιατί ρε λαμόγια χρειαστήκαμε ELA 65 Δις ;;;
Τι πληρώνουμε με τα 65 αυτά Δις του ELA, που και πάλι δεν φτάνουν ;;;


Διαβάστε την απάντηση από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ :
Λήγει αύριο ένα ομόλογο «φάντασμα», κατά Βαρουφάκη, ύψους 3.609.600.000€, της ALPHA BANK, το οποίο εκδόθηκε με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου (υπογράφων Σταϊκούρας), στις 18-12-2013, διάρκειας 15 μηνών και ημερομηνία λήξης 27-2-2015.
Το ερώτημα είναι αν θα πληρωθεί το ομόλογο αυτό από την ίδια την τράπεζα ή θα το επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο. 

ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΑΖΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ...............

.......... οι ελληνικές τράπεζες !!!
Και επειδή δεν πρόκειται να βρουν τόσο χαζούς αγοραστές, που θα θελήσουν να φορτωθούν τη σαβούρα των ναυτιλιακών θαλασσοδανείων του ελληνικού banking, τελικά οι τράπεζες θα τα πουλήσουν στους ίδιους τους εφοπλιστές !!!
Οι οποίοι θα τα αγοράσουν μέσα από συγκεκριμένα distress funds του Λονδίνου που ελέγχουν οι ίδιοι, επιτυγχάνοντας έτσι να τα κουρέψουν κατά 70%-90% !!!

reuters 1

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Αντιγράφουμε τους ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!
Και γι' αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας !!!


Διαβάζουμε σήμερα στο bankingnews :
Reuters : Αγοραστές για τα επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια αναζητούν οι ελληνικές τράπεζες !!!

Στόχος των ελληνικών τραπεζών είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας
Στην πώληση μέρους των επισφαλών ναυτιλιακών δανείων, ύψους πολλών δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους, σκοπεύουν να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Στόχος των ελληνικών τραπεζών είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η Ελλάδα εξασφάλισε την παράταση της διάσωσης από τους εταίρους της ευρωζώνης, ωστόσο ο κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ παραμένει, με το ρίσκο φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες να αυξάνεται.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αρκετά χαρτοφυλάκια τα οποία βρίσκονται προς πώληση, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακά δάνεια.
«Είναι απόλυτα κατανοητή αυτή η κίνηση, καθώς οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και παράλληλα δεν έχουν τις κατάλληλες εισπρακτικές δομές», όπως τονίζει τραπεζική πηγή στο πρακτορείο.
Τα δάνεια αυτά αποτελούν ευκαιρία για τα distressed funds. 


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Φοβούμενες τις εξελίξεις με την ίδρυση του ενδιάμεσου, κρατικού φορέα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες ετοιμάζουν προτάσεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων με νέες συμβάσεις-ρυθμίσεις, τις οποίες επιχειρούν να εντάξουν στο πλαίσιο του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη !!! 

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΟΛΩΜΑ !!!
Ζητάμε αντί του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη να θεσπιστεί ο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ και αντί του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, να εφαρμοστεί ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το κούρεμα των δανείων μας, είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας οι δανειολήπτες, για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_46.html


Διαβάζουμε σήμερα στο capital.gr :

Προτάσεις για "κόκκινα" δάνεια και ελβετικό ετοιμάζουν οι τράπεζες

της Νένας Μαλλιάρα

Τις προτάσεις τους για πλειστηριασμούς, «κόκκινα» δάνεια και δάνεια σε ελβετικό φράγκο ετοιμάζουν πυρετωδώς οι τράπεζες, εκτιμώντας ότι τα θέματα της συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων βρίσκονται σε φάση «επώασης» που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά.

ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Νίκος Νικολόπουλος: Ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων !!!

Την αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού, για το πώς θα πορευτεί η νέα κυβέρνηση στο θέμα των κόκκινων δανείων, μεταφέρει ο Βουλευτής Αχαΐας, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής:

«Έχουν αρχίσει και εγείρονται ερωτήματα, σχετικά με το ποια θα είναι τα κριτήρια που θα επιλέξει η νέα κυβέρνηση για να ρυθμίσει τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Τα αμιγώς οικονομοτεχνικά κριτήρια μιας φυσιολογικά λειτουργούσας οικονομίας δυτικού τύπου, προφανώς δεν είναι ικανά να δώσουν λύση σε μια κατάσταση σαν αυτή που έχει διαμορφωθεί και υφίσταται στην Ελλάδα. Πρέπει να προηγηθεί η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου βιωσιμότητας, χωρίς να απέχουν τα κοινωνικά κριτήρια από τις όποιες επιλογές, αφού πλέον το 85% του ελληνικού «επιχειρείν», έχει να κάνει με μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες, που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες την απασχόληση, τα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ !!! ΞΕΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ : Λ. ΣΤΑΜΟΣ & Μ. ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

Λεωνίδας Στάμος

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 2015 = ZASTAVA = ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ = ΝΕΑ ΒΑΡΚΙΖΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Η κριτική είναι καλή εφόσον συνοδεύεται από εναλλακτική, καλύτερη και ρεαλιστικότερη πρόταση.
Αλλιώς είναι τζάμπα μαγκιά !!!
Και εν προκειμένω, επειδή η εναλλακτική πρόταση είναι ZASTAVA, είναι καλό να θυμόμαστε ότι το εργοστάσιο έκλεισε !!!
Όχι επειδή δεν ήταν καλό το προϊόν που παρήγαγε, αφού σήμερα κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά προϊόντα πολύ κατώτερης ποιότητας.
Αλλά επειδή το παραγόμενο προϊόν δεν υποστηρίχθηκε σωστά σε επίπεδο στρατηγικής, PR και marketing, τόσο από το εργοστάσιο, όσο και από τους κατά τόπους αντιπροσώπους του.
Λέγε με ΚΚΕ.
Αυτό ήταν διαχρονικά το πρόβλημα της ελληνικής αριστεράς, που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να διακατέχεται από το σύνδρομο της Βάρκιζας, αρνούμενη να συνειδητοποιήσει ότι η ανατροπή του συστήματος μπορεί να γίνει μόνο συστημικά.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η όποια ανατροπή θα είναι μόνο προσωρινού χαρακτήρα και θα αποτελέσει την λεγόμενη "αριστερή παρένθεση", στην οποία έχει επενδύσει όλο το μέλλον της η κατεστημένη πολιτικοοικονομική τάξη.

Γράφει λοιπόν σήμερα ο Νίκος Μπογιόπουλος :

Τι κείμενο είναι αυτό που έστειλε η κυβέρνηση με τις «μεταρρυθμίσεις» της στις Βρυξέλλες, το οποίο έγινε δεκτό μετ’ επαίνων από τους «εταίρους»; 
Είναι ένα κείμενο… «δημιουργικής ασάφειας» απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη και ταυτόχρονα κλείνουν πονηρά το μάτι υπονοώντας ότι μέσω αυτής της… «δημιουργικής ασάφειας» θα πετύχουν εκείνες τις θεαματικές ντρίμπλες που θα ζαλίσουν την «θεσμοτρόικα» και έτσι θα εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική…
Ούτε “δημιουργική”, ούτε “ασάφεια”
    Ας αφήσουμε κατά μέρος αν η επίκληση στις επίδοξες μελλοντικές ντρίμπλες γίνεται για να ξεγελαστεί η «θεσμοτρόικα» ή για να «αποκοιμηθεί» ο ελληνικός λαός, και πάμε να δούμε το κείμενο αυτό καθ’ αυτό ώστε να διαπιστώσουμε, τελικά, πόσο «δημιουργικό» και πόσο «ασαφές» είναι.
    Διαβάζουμε στο (και αποκαλούμενο) «μέιλ Βαρουφάκη»:
    α) «Η πολιτική ΦΠΑ θα εξορθολογιστεί σε σχέση με τους συντελεστές οι οποίοι θα εξομαλυνθούν (…) με σκοπό να περιοριστούν οι εξαιρέσεις, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις παράλογες εκπτώσεις». Αλήθεια, από αυτή την δήλωση εκείνο που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι ο ΦΠΑ θα μειωθεί; Η’ ότι πολύ περισσότερο θα καταργηθεί στα είδης πρώτης ανάγκης; Αλήθεια, ποιος δεν καταλαβαίνει ότι εδώ η κυβέρνηση δεσμεύεται για αύξηση του ΦΠΑ και εκείνο που μένει είναι δούμε το πού, το πώς, το πότε και το πόσο; 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ !!!

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Βελόπουλος

germania

Ένας από τους «παλιούς λογαριασμούς» της Γερμανίας είναι και αυτός προς την Ελλάδα και αφορά το κατοχικό δάνειο που αναγκάστηκε να δώσει η χώρα μας στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τον Απρίλιο του 2014 στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων της Βουλής, οι γερμανικές οφειλές ανέρχονται στο 1,35 τετράκις εκατομμύρια δραχμές. Πρόκειται για ποσό που αφορά το έτος 1941 με πληθωριστική αξία, χωρίς να έχει γίνει αναγωγή σε σημερινές τιμές και χωρίς να έχει αφαιρεθεί η πληθωριστική αξία. Σε μια άλλη εκτίμηση σε δολάρια, έχοντας αφαιρέσει την πληθωριστική αξία της δραχμής, τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος έκαναν λόγο για απαιτήσεις που φτάνουν μέχρι και τα 258 εκατομμύρια δολάρια σε τιμές Νοεμβρίου του 1941. 

Η FMVOICE ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ !!!


Κυκλοφορεί την Πέμπτη 26/2 το νέο φύλλο της F&M Voice (#50) με καυτά, για άλλη μια φορά, θέματα. Πρωτοσέλιδο θέμα: «Τελειώστε τον!». Η γερμανική αλαζονεία και η επιχείρηση «ταπείνωσης» του Αλέξη Τσίπρα, για παραδειγματισμό των υπόλοιπων επίδοξων ανταρτών στην Ευρώπη. Ρεπορτάζ του Σπύρου Κάραλη.
Στο νέο φύλλο της Finance & Markets Voice, διαβάστε επίσης:
- Παρέμβαση Κατρούγκαλου μετά τις αποκαλύψεις της «F&M Voice»: Τι δηλώνει στη Μίνα Κωστοπούλου ο αναπληρωτής υπουργός για τα πεπραγμένα στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» και ποιες είναι οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας.
- Αποκαλυπτικό άρθρο του δικηγόρου Γιάννη Κυριακόπουλου: Στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας η συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό δημόσιο. Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για νέες προσφυγές, με βάση την αμερικάνικη νομοθεσία περί διαφθοράς.


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 4 ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !!!

Αφιερωμένη στο ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ : Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥΝΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΕΒΑΠΟΡΕ !!!

Δείτε την διαφήμιση του ΝΟΥΝΟΥ από τα παλιά, τότε που το κουτί είχε στη φωτογραφία τη μάννα που θήλαζε και όχι τη σημερινή με τις τουλίπες στα χέρια, και διερωτηθείτε τι κατάφερε η γενιά του ΝΟΥΝΟΥ που ήταν κατά το διαφημιστικό τα παιδιά του 21ου αιώνα !!!

Η γενιά του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης μεγάλωσε με ΝΟΥΝΟΥ και έκανε την Ελλάδα χώρα εβαπορέ, για να ξαφρίσει όλη την κρέμα και να μας αφήσει ταπί και light, 1% !!! 




SSL Certificates