.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΑΖΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ...............

.......... οι ελληνικές τράπεζες !!!
Και επειδή δεν πρόκειται να βρουν τόσο χαζούς αγοραστές, που θα θελήσουν να φορτωθούν τη σαβούρα των ναυτιλιακών θαλασσοδανείων του ελληνικού banking, τελικά οι τράπεζες θα τα πουλήσουν στους ίδιους τους εφοπλιστές !!!
Οι οποίοι θα τα αγοράσουν μέσα από συγκεκριμένα distress funds του Λονδίνου που ελέγχουν οι ίδιοι, επιτυγχάνοντας έτσι να τα κουρέψουν κατά 70%-90% !!!

reuters 1

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Αντιγράφουμε τους ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!
Και γι' αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας !!!


Διαβάζουμε σήμερα στο bankingnews :
Reuters : Αγοραστές για τα επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια αναζητούν οι ελληνικές τράπεζες !!!

Στόχος των ελληνικών τραπεζών είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας
Στην πώληση μέρους των επισφαλών ναυτιλιακών δανείων, ύψους πολλών δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους, σκοπεύουν να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Στόχος των ελληνικών τραπεζών είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η Ελλάδα εξασφάλισε την παράταση της διάσωσης από τους εταίρους της ευρωζώνης, ωστόσο ο κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ παραμένει, με το ρίσκο φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες να αυξάνεται.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αρκετά χαρτοφυλάκια τα οποία βρίσκονται προς πώληση, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακά δάνεια.
«Είναι απόλυτα κατανοητή αυτή η κίνηση, καθώς οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και παράλληλα δεν έχουν τις κατάλληλες εισπρακτικές δομές», όπως τονίζει τραπεζική πηγή στο πρακτορείο.
Τα δάνεια αυτά αποτελούν ευκαιρία για τα distressed funds. 


Επίσης κάποιες τράπεζες έρχονται απευθείας σε επαφή με τους εφοπλιστές – δανειολήπτες, προκειμένου να τους πωλήσουν πίσω, με έκπτωση, τα δάνειά τους.
Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Eθνική Τράπεζα κατέχουν ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια συνολικής αξίς 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.
Αξιωματούχοι της Alpha Bank και της Εθνικής ωστόσο διέψευσαν τις πληροφορίες περί πώλησης ναυτιλιακών δανείων.
Εκπρόσωπος της Eurobank αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Πειραιώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr
SSL Certificates