.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/09/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΚΑΘΗΤΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Η "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Άνευ προηγουμένου πλήγμα επέφερε στην επιστήμη η πανδημία COVID-19.Φυσικά, ακόμα πριν από την πανδημία, η έλλειψη διαφάνειας, οι συγκρούσεις συμφερόντων και η προκατάληψη μάστιζαν τις κοινότητες των απανταχού επαϊόντων, ωστόσο μια ομάδα ανθρώπων είχε αναδυθεί για να αποκαταστήσει την επιστημονική ακεραιότητα και να ελαχιστοποιήσει την προκατάληψη.

«Συνεπώς, κάποιος θα μπορούσε να ελπίζει ότι η πανδημική κρίση θα μπορούσε να φέρει μια νέα εποχή» έγραψε ο John Ιωαννίδης, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Stanford, σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πράγματι, η αλλαγή συνέβη, αλλά η εξέλιξη ήταν προς το χειρότερο».

Ο «εχθρός»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο επιστημονικός σκεπτικισμός αντιμετωπίστηκε με λογοκρισία και πράξεις που παρεμπόδισαν ακόμη περισσότερο την επιστημονική διαδικασία.
Σημειώνεται πως ο υγιής σκεπτικισμός είναι απαραίτητο συστατικό μέρος της επιστήμης, αλλά συχνά συγχέεται με την άρνηση.

Ενώ η στείρα άρνηση είναι μια εγωιστική νόσος, ο σκεπτικισμός, όπως αναφέρεται από τη NASA, «επιτρέπει στους επιστήμονες να καταλήξουν σε λογικά συμπεράσματα που υποστηρίζονται από στοιχεία τα οποία έχουν εξεταστεί και επιβεβαιωθεί από άλλους συμμετέχοντες στον ίδιο τομέα.

Ο σκεπτικισμός βοηθά τους επιστήμονες να παραμείνουν αντικειμενικοί όταν εκτελούν επιστημονική έρευνα».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο σκεπτικισμός θεωρήθηκε εχθρός και οι σκεπτικιστές χαρακτηρίστηκαν συνωμοσιολόγοι.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!




Σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπάρχουν Πανελλαδικά για τη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων Τραπεζών και των ΑΤΜ, ειδικά στην επαρχία, ένα θέμα που είχε αναδείξει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, δημιουργείται «ντόμινο» διαμαρτυριών τοπικών φορέων.

Μετά τη Θάσο, στην οποία πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση προς την Τράπεζα Πειραιώς, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ξεσηκωμός υπάρχει και στο Δήμο Ξηρομέρου.

Ο Δήμος, τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς τις διοικήσεις των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, έπειτα από παράπονα για τα μηχανήματα των ΑΤΜ και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και γίνεται λόγος για απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους πολλούς μόνιμους κατοίκους, μόνιμους, ετεροδημότες αλλά και πολλούς επισκέπτες του Αστακού και γενικότερα του δήμου, όταν τα ΑΤΜ δεν είχαν τροφοδοτηθεί με μετρητά!

Το γεγονός αυτό μάλιστα, όπως σημειώνει η «Πελοπόννησος» ήρθε μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών για κλείσιμο των υποκαταστημάτων στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου και έτσι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση γίνεται από τις Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές.

Ολες οι τράπζες έχουν πρόβλημα

Αντίστοιχα, πριν λίγο καιρό υπήρξε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας και του δημάρχου Ικαρίας προς Τράπεζα Πειραιώς, Alpha κι Εθνική Τράπεζα για δυσλειτουργία ΑΤΜ στο νησί και το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank στον Εύδηλο.

«Πώς θα κρατήσουμε κόσμο και επιχειρήσεις στην επαρχία όταν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από μια τράπεζα;». Το ερώτημα αυτό έθεσε προς κάθε αρμόδιο, πριν λίγο καιρό και το προεδρείο της ΚΕΔΕ, αφού ενημερώθηκε για το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων σε πολλούς Δήμους.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 


ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

 


ΦΤΩΧΕΙΑ+ΑΚΡΙΒΕΙΑ: "ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ" ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

 


ΑΑΔΕ: ΕΝΦΙΑ ΚΑ΄ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ Ε9 !!!

 


ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ CITY INSURANCE !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/city-insurance_0329591643.html



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!


 
Αλλάζουν οι όροι για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ετοιμαστείτε για κοσμογονικές αλλαγές στις μισθώσεις τύπου Airbnb. Η Κομισιόν φέρνει νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπου θα πρέπει να συνδυάσει από τη μια την ανάγκη των απλών ανθρώπων να ενισχύσουν το εισόδημα τους με διαφανείς όρους κι από την άλλη τη θεσμοθέτηση αυστηρών κανόνων για το πώς και πού μπορούν να διατίθενται προς μίσθωση τα ακίνητα. 

Κι επειδή, ο επίσημος τουριστικός κλάδος- τα καταλύματα δηλαδή- μετράνε ακόμα τις «βαριές» απώλειες από την πανδημία, μην εκπλαγείτε αν δείτε… τέρατα.

"ΓΕΝΝΑΙΟΤΕΡΕΣ" ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ...ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

 


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΚ ΤΗΣ ΔΕΗ !!! ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

 


ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ 7ΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!

5 ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021...
Διαβάστε και εδώ:
ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΑΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 222 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ OFFSHORE ΟΙ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!



«Κόκκινος» εφιάλτης για Γερμανούς εκατομμυριούχους – Γιατί «διώχνουν» περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία


Αν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι αριστεροί του Linke και οι περιβαλλοντικοί ριζοσπάστες Πράσινοι έρθουν στην εξουσία της Γερμανίας, κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, η επανεισαγωγή της φορολόγησης των πλουσίων και η αύξηση του φόρου κληρονομιάς θα μπορούσαν να τεθούν στην πολιτική ατζέντα.

«Για τους εξαιρετικά πλούσιους, είναι πολύ κρίσιμο», δήλωσε στο Reuters, Γερμανός δικηγόρος, ειδικός σε φορολογικά θέματα, με πολλές δραστηριότητες στην Ελβετία. «Οι οικογένειες των επιχειρηματιών ανησυχούν πολύ», πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, πολλοί πλούσιοι εξακολουθούν να βλέπουν την Ελβετία ως ένα ελκυστικό μέρος για να «αποθηκεύσουν» τον πλούτο τους, παρά τις προσπάθειες να διαβρωθεί η εικόνα της χώρας ως ασφαλές καταφύγιο για τους δισεκατομμυριούχους.

Καμία χώρα δεν έχει περισσότερα off shore περιουσιακά στοιχεία από την Ελβετία και οι εισροές αυξήθηκαν το 2020, προς όφελος μεγάλων τραπεζών όπως η UBS, η Credit Suisse και η Julius Baer. Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι φόβοι για την οικονομική συνέπεια της πανδημίας COVID-19 έχουν κάνει ελκυστική την πολιτική σταθερότητα της Ελβετίας.

Επταπλασιασμός γερμανικών καταθέσεων

Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ !!!


 

CITIGROUP ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ !!!





Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια, όπως εκτιμά η Citigroup. Αν και σύμφωνα με το βασικό της σενάριο, η απότομη διόρθωση των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος είναι πιθανή στα μέσα του 2022, η ακρίβεια στο καλάθι των νοικοκυριών θα παραμένει σε όλη τη διάρκεια του 2022 και ενδεχομένως ακόμη και το 2023.

Όπως σημειώνει σε έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα, η εκτόξευση αλλά και η αστάθεια των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου αιφνιδίασαν αγορές και κυβερνήσεις, παρά τις συζητήσεις για την ενεργειακή μετάβαση. Όπως εκτιμά η Citigroup, οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και οι έντονες διακυμάνσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών άλλων ενεργειακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας, την τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα, του πετρελαίου/πετρελαϊκών προϊόντων και των βιοκαυσίμων. Παράλληλα θα έχουν σημαντικές μακροοικονομικές επιπτώσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς η άνοδος των τιμών προκαλεί ανησυχίες για πληθωριστικές και άλλες επιπτώσεις πολιτικής.

Ενώ το σοκ των τιμών της ενέργειας, εκτός από το ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη και πιθανό πλήγμα για τους ισολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, μπορεί να προκαλέσει πολιτικές προκλήσεις, δεν θα οδηγήσει πάντως σε σημαντικές αναθεωρήσεις μεσοπρόθεσμα, των προβλέψεων για τον πληθωρισμό, σημειώνει η Citi. Εάν ο μεσοπρόθεσμος πληθωρισμός αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο, οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να αλλάξουν νωρίτερα την πολιτική τους.

Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εισαγόμενο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, με την εξάρτηση από το φυσικό αέριο να έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, και έτσι πολλές κυβερνήσεις έχουν στραμμένο το βλέμμα στις άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας περαιτέρω αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας. Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως κύρια πηγή παραγωγής ενέργειας σε πολλές χώρες, όπως σημειώνει η Citi, με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία να βασίζονται περισσότερο από άλλες, επηρεάζοντας έτσι έμμεσα τις τελικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Δεδομένης της ανελαστικότητας της τελικής ζήτησης στις τιμές, ειδικά βραχυπρόθεσμα, οι αυξανόμενες τιμές φυσικού αερίου έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό της Ευρώπης και συνιστούν ζημία για τις επιχειρήσεις και τους ισολογισμούς των νοικοκυριών.

ALPHA BANK ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ: ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑ...ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!



Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ ) συνέχισε να αυξάνεται σε ετήσια βάση για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός, με βάση τον ΕνΔΤΚ, τον Αύγουστο, διαμορφώθηκε στο 1,2% από 0,7% τον Ιούλιο και 0,6% τον Ιούνιο, με τον πληθωρισμό, με βάση τον Εθνικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, να φτάνει τον Αύγουστο στο 1,9%.

Οπως αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο της δελτίο για την οικονομία, οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ιδιαίτερα ορατές στις τιμές της ενέργειας και συγκεκριμένα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων, των πρώτων υλών και των ειδών διατροφής.

Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η επάνοδος του πληθωρισμού συνιστά ένα προσωρινό φαινόμενο που οφείλεται στην ταχύτερη προσαρμογή της ζήτησης σε σχέση με την προσφορά σε μία μεταπανδημική κανονικότητα, ή αποτελεί μία δομική αλλαγή με μονιμότερα χαρακτηριστικά, που συνδέεται με την ακολουθούμενη διασταλτική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική σε διεθνές επίπεδο.

Όπως παρατηρήθηκε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 και μετά, δημιουργήθηκαν αποπληθωριστικές πιέσεις στη χώρα που προήλθαν πρωτίστως από την αρνητική συμβολή των τιμών για υπηρεσίες και δευτερευόντως από την αρνητική συμβολή των τιμών ενέργειας.

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΙ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ !!!



Από τα «Παράσιτα» στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού»....


Στο Netflix παίζεται μια κορεάτικη σειρά, η οποία απ' ότι είδα τρεντάρει και ψηλά, το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», του Hwang Dong-hyuk. Καθόλου παράξενο, η σειρά έχει τηλεοπτικά τηην ίδια δυναμική που είχαν και τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο που πήραν Όσκαρ. Και ορθώς πήραν Όσκαρ.

Την ώρα που γράφονται εκατομμύρια ενδιαφέρουσες ή λιγότερο ενδιαφέρουσες αναλύσεις σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο για το αν ο καπιταλισμός απέτυχε, το οποίο από μόνο του είναι μια απόδειξη ότι ο καπιταλισμός πέτυχε, οι Κορεάτες κάνουν τηλεόραση και σινεμά με σχόλια γροθιές στο στομάχι, αποφεύγοντας τις περιστροφές:

Ζεις σ΄ αυτό το σύστημα, το μόνο που έχει σημασία σ' αυτό το σύστημα είναι η αντικειμενική σου αξία (χρήμα, κοινωνική προέλευση, τρέχουσα κοινωνική θέση, μόρφωση, επαγγελματικές προοπτικές). Όμως σ' αρέσει που ζεις σ' αυτό το σύστημα που σε έχει μετατρέψει ενίοτε σε ανθρώπινο απόβλητο, ζεις με το όνειρο που το ίδιο σύστημα σου παρέχει: Ν΄ ανεβάσεις την αντικειμενική σου αξία: Να κάνεις τα πάντα γι αυτό, να χάσεις τα πάντα γι αυτό, τη ζωή σου, την αξιοπρέπειά σου, τον εαυτό σου, αλλά να προσπαθείς ως το τέλος.

Δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό που αυτά έρχονται από μια χώρα που έχει τον καπιταλισμό σα θρησκεία και είναι από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο σ' αυτό το μοντέλο. Η Νότια Κορέα έχει το 4ο μεγαλύτερο ΑΕΠ στην Ασία και το 10ο μεγαλύτερη στον κόσμο.

Είναι γνωστό ως «θαύμα του ποταμού Χαν» το πώς η χώρα έπαψε να είναι μια από τις φτωχές χώρες του κόσμου και έγινε μια από τις 11 ισχυρότερες οικονομίες.

ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ !!!




Το θέμα της ανανέωσης των αδειών οδήγησης για ηλικιωμένους απασχολεί εδώ και δεκαετίες τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες κυρίως του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ηλικιωμένοι ιδίως στην επαρχία δεν θέλουν με τίποτα να καταθέσουν την άδεια οδήγησής τους λόγω ηλικίας ή της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που πιθανόν να έχουν και μερικοί εξ αυτών είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα σε κυκλώματα που έχουν «στηθεί» μεταξύ υπαλλήλων Διευθύνσεων Μεταφορών, γιατρών, φαρμακοποιών και σχολών οδηγών ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Ωστόσο το θέμα λαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς κυρίως στην επαρχία οι ηλικιωμένοι πέραν των αυτοκινήτων ή των δίκυκλων οδηγούν και αγροτικά μηχανήματα τα οποία μάλιστα και κινούν πέραν των χωραφιών δηλαδή στο δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολλών αθώων πολιτών!

Το κόλπο πλέον έχει γίνει γνωστό και το ακολουθούν όλοι οι ηλικιωμένοι που μπορούν να δώσουν το φακελάκι τους ώστε να ανανεώσουν τις άδειες οδηγήσής τους παρακάμπτοντας τους γιατρούς που τηρούν τη νομοθεσία.

Συνήθως στις Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες έχουν οριστεί δύο ή και περισσότεροι γιατροί που ελέγχουν το ιστορικό των ηλικιωμένων αιτούντων για ανανέωση των αδειών οδήγησης.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ !!! ΤΗΛ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ 6932 272112

 

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις πια ;;;



Περί τις 200.000 εξοχικές κατοικίες θα μπορούσαν να πουληθούν σε ξένους τα επόμενα χρόνια, εκτιμούν έμπειρα τραπεζικά στελέχη, τα οποία αναμένουν σημαντική αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό για ακίνητα στην Ελλάδα.

Όπως λένε, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι άνω των 65 ετών πολίτες στην Ευρώπη ταξιδεύουν για περισσότερες ημέρες και εκτός της εποχής αιχμής, βοηθώντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Επιπλέον, προτιμούν να καταλύουν σε ιδιόκτητες κατοικίες, γεγονός που δημιουργεί μία μοναδική ευκαιρία για την πώληση παραθεριστικών σπιτιών και την εισροών φρέσκων κεφαλαίων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, είναι απολύτως εφικτή η πώληση 200.000 ακινήτων όλων των κατηγοριών σε αλλοδαπούς σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!




Τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και κινείται σε 4 βασικούς άξονες:

Πρώτον, στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για συγκεκριμένα εγκλήματα ιδιαίτερης ποινικής απαξίας.

Δεύτερον, στην αυστηροποίηση της απόλυσης των καταδίκων υπό όρο όπως και της άρσης της απόλυσης εγκληματιών που τελούν κατ’ επανάληψη σοβαρά κακουργήματα.

Τρίτον, στην επαναφορά και διεύρυνση του αξιοποίνου στα κοινώς επικίνδυνα αδικήματα όπως εμπρησμό, έκρηξη, πλημμύρα κλπ, στα αδικήματα σχετικά με την υιοθεσία και στην αναδιαμόρφωση του πλαισίου των ποινών για τα αδικήματα της κλοπής και της υπεξαίρεσης (στην πλημμεληματική τους μορφή).

Τέταρτον, στην κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή στο ακροατήριο υποθέσεων εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων που αφορούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Οι αλλαγές

1η ενότητα: Εγκλήματα μείζονος ποινικής απαξίας (ειδεχθή αδικήματα)

– Μοναδική ποινή πλέον η ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού, του θανατηφόρου βιασμού και της θανατηφόρας ληστείας. Τα ανωτέρω αδικήματα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα τιμωρούνται διαζευκτικά με την ποινή είτε της ισόβιας είτε της πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Μοναδική ποινή της ισόβιας κάθειρξης προβλέπεται και για το βιασμό σε βάρος ανηλίκου.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΤΖΙΡΟΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ;;;
Είναι πολλά τα λεφτά...και τρώνε μεγάλες φαμίλιες !!!

   


Πάρτι κερδών από το κυνήγι των οφειλετών - Κέρδη 52 εκατ. ευρώ το 2020 για την Teleperformance Hellas

Του Νίκου Θεοδωρόπουλου

Με κλειδωμένα συμβόλαια οι εισπρακτικές εταιρείες αλλά και πλειάδα δικηγορικών γραφείων που «κυνηγούν» τους κακοπληρωτές, η χρονιά που πέρασε και στιγματίστηκε από την πανδημία βγήκαν…λεφτά με ουρά παρότι η οικονομία μπήκε στον «πάγο» και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έβαλαν «φρένο» στις οχλήσεις των καταναλωτών.

Όμως τα συμβόλαια που είχαν οι εισπρακτικές εταιρείες συνέχισαν την ροή του χρήματος προς τα ταμεία του ενώ η ένταση της δουλειάς μειώθηκε αλλά δεν ήταν με δική τους υπαιτιότητα.

Η αγορά της αναζήτηση των οφειλετών διαρκώς αυξάνεται και υπολογίζεται ότι ο τζίρος της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει ξεπεράσει το 1 δις ευρώ.

Η σταθερή πελατεία των εισπρακτικών εταιρειών είναι οι τράπεζες, ακολουθούν οι εταιρείες της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και έρχονται δυναμικά οι προμηθευτές ενέργειας αλλά και άλλοι κλάδοι που τα έσοδα τους προέρχονται από υπηρεσίες .

Ο leader

Η Leader στην εγχώρια αγορά είναι η Teleperformance Hellas (ή Υπηρεσία 800-ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΑΕΠΥ ,η οποία να σημειωθεί ανήκει σε πολυεθνικό Γαλλικό Όμιλο Teleperformans SE,η οποία προσέφερε αντίστοιχες υπηρεσίες στη Γαλλία πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Τα κέρδη της ζαλίζουν όπως κατά μερίσματα που δίνει

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις τα έσοδα της εταιρείας για το 2020 ανήλθαν σε 346,28 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 25,5% από 275,903 εκατ. ευρώ το 2019.
Εκτός από τον διψήφιο ρυθμό ανόδου των εσόδων της, όταν κάποιος φτάσει στη στήλη της κερδοφορίας … νιώθει ζάλη διότι πρόκειται για να ένα οργανισμό υπηρεσιών και με ενοικιαζόμενο προσωπικό σχεδόν στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.
Η εταιρεία πέτυχε κέρδη προ φόρων 76,374 εκατ. ευρώ από 48,136 εκατ. ευρώ το 2019 και καθαρά κέρδη 52,283 εκατ. ευρώ από 35,871 εκατ. ευρώ το 2019.

Με «καθαρά» λόγια, η καθαρή κερδοφορία αυξήθηκε 59,69% με το καθαρό περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται σε 16,5%,ποσοστό που είναι δυσεύρετο σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑ ΦΑΣ ΨΑΡΙ/ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ !!!



ΕΛΣΤΑΤ - Στοιχεία σοκ: Και τα μη φτωχά νοικοκυριά στερούνται βασικά αγαθά - Πολυτέλεια ο οδοντίατρος, το ψάρι και το σινεμά


Όχι μόνο στον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού της χώρας αφορά η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ανταπόκρισης στην πληρωμή έκτακτων οικονομικών αναγκών, αδυναμία κάλυψης εξόδων για διακοπές μίας εβδομάδας το χρόνο, αδυναμία διατροφής που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι, αδυναμία πληρωμής για ικανοποιητική θέρμανση της κατοικίας, έλλειψη βασικών αγαθών, όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη τηλεόραση, τηλέφωνο, αυτοκίνητο, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών).

Και χαρακτηριστικό είναι ότι το 96,7% των φτωχών νοικοκυριών και το 40,8% των μη φτωχών δηλώνει οικονομική δυσκολία να καλύψει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες ύψους περίπου 395 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα για την υλική στέρηση το 2020 της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα επίσης με την οποία:

Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικών ανέσεων στην κύρια κατοικία κατατάσσονται, κατά καθεστώς ιδιοκτησίας, ως εξής:

-το 6,2% των νοικοκυριών διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία με οικονομικές υποχρεώσεις (δάνειο, υποθήκη, κ.λπ.),

-το 4,9% διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις (δάνειο, υποθήκη, κ.λπ.),

-το 8,6% διαμένει σε ενοικιασμένη κατοικία,

ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ: ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

 



Ισχυροί παίκτες στην αγορά κατοικίας


Ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά real estate, η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, και ένας ταχέως αναπτυσσόμενος, η Premia έδωσαν χθες το σήμα για διεύρυνση της παρουσίας τους στην αγορά κατοικιών. Η Dimand είχε ούτως ή άλλως ξεκινήσει να μελετά προσεκτικά την συγκεκριμένη αγορά και χθες συμφώνησε να πωλήσει στην Premia συγκρότημα 58 διαμερισμάτων στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά. 

Η Premia δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να διαχειρίζεται περισσότερα από 1.000 διαμερίσματα μέχρι το τέλος του 2026. Όπως φαίνεται, η αγορά κατοικίας προσελκύσει πλέον μεγάλους ομίλους, κυρίως επειδή καταγράφονται ελλείψεις ποιοτικών διαμερισμάτων, σε λογικό κόστος.

ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ...

 


ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΧΤΥΠΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ...ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ...

ΣΗΜΕΡΑ(σ.σ. 22/9) ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ..

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ...ΔΙΑΖΥΓΙΑ !!!




Στα σκαριά βρίσκεται η κοινή υπουργική απόφαση που θα ενεργοποιήσει την πλατφόρμα του άυλου συναινετικού διαζυγίου. Είναι ένα από τα επόμενα άμεσα βήματα στην πορεία ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης, όπως καταγράφονται στην 11η έκθεση της Κομισιόν. Ικανοποιητική πρόοδο διαπιστώνουν οι Ευρωπαίοι ως προς την ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων στη Δικαιοσύνη, ενώ στις επιμέρους μεταρρυθμίσεις γίνονται βήματα το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, από τις αρχές του 2021 έχει κατατεθεί ψηφιακά το 16% των εγγράφων. Αυτό όταν για το σύνολο του 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7%, το 2019 0,67%, ενώ το 2018 δεν είχε γίνει καμία κατάθεση εγγράφου online. Επίσης, μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν εκδοθεί και παραληφθεί από πολίτες 137.851 πιστοποιητικά, αποφεύγοντας τα γκισέ των γραμματειών των δικαστηρίων.

Συνολικά σε 18 δικαστικά καταστήματα της χώρας εκδίδουν πλέον τις αποφάσεις τους ηλεκτρονικά (απλό και ψηφιακό αντίγραφο). Επιπλέον, το ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας είναι πλέον διαθέσιμο μέσω του gov.gr και των ΚΕΠ για όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ !!!

 


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ !!!



Ή με άλλα λόγια, "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"....

 

ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ !!!



Οκτώ χρόνια μετά το «λουκέτο» που έβαλε η PepsiCo – Ηβη (πλέον PepsiCo Hellas) στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, το πρώτο στην ουσία εργοστάσιο νερού στην Ελλάδα, αυτό πρόκειται να λειτουργήσει ξανά υπό νέο ιδιοκτήτη, την εταιρεία Ν.U. Aqua, συμφερόντων γερμανικού fund, το οποίο ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των «Ελληνικών Υδατοδρομίων» και όχι μόνο.

Ο νέος ιδιοκτήτης που εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις από την PepsiCo Hellas πρόκειται να προβεί σε εκσυγχρονισμό αυτών μέσα από επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, οι οποίες σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να φτάσουν τα 55 εκατ. ευρώ. Ηδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των εργασιών που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις, ενώ σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολεί περίπου 80 άτομα. Η πηγή που βρίσκεται εντός του εργοστασίου και ανήκει στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα εξακολουθήσει να ανήκει στον δήμο. Η PepsiCo Hellas θα συνεχίσει να έχει εμπλοκή, καθώς θα αναλάβει τη διανομή του νερού. Η ανακοίνωση της επένδυσης και η συνεργασία της N.U. Aqua έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΕΣ !!!


 

ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS TO 70% TΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 5 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ !!!



Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν τα σπίτια τους, παρά το γεγονός ότι εργάζονται, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων της Ε.Ε. για την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC), καθώς οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους, στην 5η μόλις θέση, η Ελλάδα. Στην 1η η Κύπρος.

Την πρώτη ημέρα του φθινοπώρου και με τον χειμώνα να πλησιάζει, το 15% των φτωχών εργαζομένων της Ευρώπης δεν θα είναι σε θέση να ανάψουν θέρμανση για τα νοικοκυριά τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.713.578 άτομα σε όλη την Ευρώπη.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί σε 10 κράτη-μέλη της Ε.Ε. την τελευταία δεκαετία και τώρα η εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη κινδυνεύει να βυθίσει ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στην ενεργειακή φτώχεια.

Υψηλότερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων που δεν μπορούν να πληρώσουν για θέρμανση καταγράφεται στις ακόλουθες χώρες:

Η "ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ", Η ΒΙΛΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΘΩΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Πιτσιλής: Θα κρυφτεί πίσω από την παραγραφή;


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για αυτόν.

Πρώτον, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από τη Δικαιοσύνη, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ να έλθει στο δικαστήριο και να καταθέσει.

Δεύτερον, ο κ. Κούγιας ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για να μάθουμε επιτέλους γιατί τρία χρόνια δεν πραγματοποιείται ο πειθαρχικός έλεγχος της Δρυμαλίτου για παράβαση καθήκοντος και ενώ παραμένει διευθύντρια ΔΟΥ!!!

Τρίτον, θα κρυφτείτε κύριε Πιτσιλή πίσω από την παραγραφή της παράβασης καθήκοντος της υφισταμένης σας, για την οποία παραπέμφθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών;

880 χιλιάδες χρωστούσε στην εφορία ο Παπαντωνίου. Στην γυναίκα του, την Κουράκου, της έδωσαν αναρμόδιοι υπάλληλοι της Εφορίας Κηφισιάς βεβαίωση οφειλής, δύο φορές μάλιστα, για να πουλήσει αυτή την βίλα της Σύρου (επισήμως) 1 εκατομμύριο. Την ζημιά στο Δημόσιο δεν την πλήρωσε κανείς, κύριε Πιτσιλή. Το γιατί είναι σκανδαλωδώς προφανές.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΕ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

"ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ" ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΡΑΕ
Οι προτάσεις της ΡΑΕ για τα τιμολόγια ηλεκτρισμού δεν έγιναν δεκτές από τις εταιρείες του κλάδου, που προειδοποιούν για τον κίνδυνο αποχώρησης από την αγορά.




Την αντίθεσή τους στην πλειονότητα των προτάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζουν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης επιχειρήσεις και επιχειρηματικές ενώσεις του κλάδου, ενώ πιο κοντά στις θέσεις της ΡΑΕ τοποθετούνται οι εκπρόσωποι των καταναλωτών που συμμετείχαν στη σχετική διαβούλευση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΡΑΕ έθεσε στις αρχές Αυγούστου σε διαβούλευση σειρά προτάσεων για τα τιμολόγια που περιλαμβάνουν την κατάργηση του παγίου στους λογαριασμούς, τη θέσπιση ορίου προσαύξησης στα κυμαινόμενα τιμολόγια, την κατάργηση της ρήτρας αποχώρησης στις συμβάσεις με κυμαινόμενα τιμολόγια (διατήρηση μόνο στα τιμολόγια σταθερής τιμής και ορισμένου χρόνου) και τη δωρεάν λήψη του λογαριασμού, ανεξάρτητα από το αν η αποστολή γίνεται ηλεκτρονικά ή σε χαρτί.

Οι περισσότερες εταιρείες προμήθειας διαφωνούν με τη θέσπιση ορίου προσαύξησης στα κυμαινόμενα τιμολόγια, θεωρώντας ότι παραβιάζει την αρχή της οικονομικής ελευθερίας, με την κατάργηση της πάγιας χρέωσης με το σκεπτικό μεταξύ άλλων ότι καλύπτει τα κόστη πχ πελατών με χαμηλή κατανάλωση, κλειστών κτιρίων κ.ά. καθώς και με την κατάργηση της ρήτρας πρόωρης αποχώρησης. Οι προμηθευτές τάσσονται υπέρ των ηλεκτρονικών λογαριασμών, θεωρώντας ότι η παροχή κινήτρων προς αυτήν την κατεύθυνση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επιβάρυνση των έγχαρτων λογαριασμών το κόστος των οποίων θα πρέπει να καλύπτεται.

Εξάλλου προειδοποιούν για τον κίνδυνο αποχώρησης επιχειρήσεων από την αγορά σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, κάτι που -όπως υποστηρίζουν- θα περιόριζε τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνοι οι καταναλωτές

ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΑΤΜ !!!



Ένα άτυπο καρτέλ έχουν στήσει -και υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης- εδώ και καιρό οι τράπεζες.

Πρόκειται για το σύστημα της εκ… περιτροπής λειτουργίας των ΑΤΜ, σε όλη τη χώρα. Επειδή τις προηγούμενες εβδομάδες ταξίδεψα πολύ, μπορώ να σας το βεβαιώσω: Τα ΑΤΜ των τραπεζών, τις περισσότερες ώρες της ημέρας -και σίγουρα όλα τα Σαββατοκύριακα- λειτουργούν εκ περιτροπής. Σας εξηγώ τι εννοώ: Αν βρεθείς στην ανάγκη να αναζητήσεις ΑΤΜ για να κάνεις μια ανάληψη, έχεις 25% πιθανότητες να πετύχεις να ανήκει στην τράπεζα η οποία έχει εκδώσει την πιστωτική ή χρεωστική σου κάρτα και 75% να μη συμβαίνει αυτό. Και δεν μιλάμε για μικρές αποστάσεις, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εκτός μεγάλων πόλεων, πρέπει να διανύσεις πάνω από δέκα χιλιόμετρα.

ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!




Γενικευμένο συναγερμό σε Ευρώπη και Αμερική τείνει να προκαλέσει η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, που συμπαρασύρει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και ασκεί μεγάλες πιέσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Ευρώπης. 

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε ότι η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου ασκεί μεγάλες πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολλών τομέων της ευρωπαϊκής οικονομίας, μεταξύ των οποίων και στον τομέα των παρόχων ενέργειας. Ηδη δύο βρετανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι Avro Energy και Green, προστέθηκαν στον κατάλογο των παρόχων ενέργειας που έχουν πτωχεύσει μέσα στις τελευταίες εβδομάδες και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον προεξοφλούν νέες πτωχεύσεις εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου. 

Οπως άλλωστε τονίζει η Fitch, οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου ασκούν πιέσεις και στις βιομηχανίες παραγωγής λιπασμάτων, καθώς το φυσικό αέριο είναι αναγκαίο για την παραγωγή αμμωνίας. Οι πιέσεις στην παραγωγή λιπασμάτων έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Παράλληλα πλήττεται και ο κλάδος των βιομηχανιών καταναλωτικών αγαθών.

Ο εν λόγω οίκος τονίζει μάλιστα πως οι μικρότερες εταιρείες αυτών των κλάδων απειλούνται άμεσα και προσθέτει πως ήδη πολλές εταιρείες στη Βρετανία έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν την αρωγή της κυβέρνησης Τζόνσον για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις προς τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει ήδη πακέτο διάσωσης, καθώς πάνω από ένα εκατ. οικογένειες της Βρετανίας αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ενέργειας. Στην Ισπανία η κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε μέτρα στήριξης των μικρών παραγωγών ενέργειας.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ...ΤΣΙΠΑΚΙΑ !!!




Το μικρότερο ιπτάμενο κατασκεύμασμα είναι ένα… τσιπάκι


Ερευνητές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες (Κίνα, Ν. Κορέα, Βρετανία) σμίκρυναν έναν ηλεκτρονικό μικροεπεξεργαστή (τσιπάκι) στο μέγεθος ενός κόκκου άμμου και επιπλέον του πρόσθεσαν φτερά, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα πτήσης και δημιουργώντας το μικρότερο ιπτάμενο ανθρώπινο κατασκεύασμα μέχρι σήμερα.

Οι μηχανικοί, με επικεφαλής τον καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Τζον Ρότζερς του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», πιστεύουν ότι μελλοντικά τέτοιες συσκευές (microfliers) θα χρησιμοποιούνται για διάφορες εργασίες, όπως η μέτρηση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και γενικότερα του περιβάλλοντος, η ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα, οι παρατηρήσεις κινήσεων ανθρώπων στο έδαφος κ.ά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: ΝΕΟ APP ΑΠΟ ΤΗΝ PAYPAL ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ !!!



Η PayPal ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή PayPal με προσωποποιημένες λειτουργίες, προσφέροντας στους πελάτες την καλύτερη ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση όσων ηλεκτρονικών πληρωμών καλούνται να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή ή τακτική βάση. Το νέο PayPal app αποτελεί στην ουσία ένα έξυπνο ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο λειτουργεί χάρη στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence) και τη μηχανική μάθηση (machine learning) της PayPal, με στόχο τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας που δεν παύει να βελτιώνεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε πελάτη.

Επιπλέον, η νέα αυτή εφαρμογή παρέχει στους πελάτες της PayPal ένα ενιαίο σημείο για να στέλνουν προς και να λαμβάνουν χρήματα από φίλους, συγγενείς, αλλά και επιχειρήσεις, να πληρώνουν με κωδικούς QR για αγορές, καθώς και να στηρίζουν διάφορους κοινωφελείς σκοπούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στο μενού επιλογών του νέου app συγκαταλέγονται ένας εξατομικευμένος πίνακας ελέγχου για τακτική επισκόπηση του κάθε προσωπικού λογαριασμού PayPal, μια καρτέλα για τη διαχείριση των μεθόδων πληρωμής και ένας κόμβος πληρωμών που συμπεριλαμβάνει δυνατότητες για αποστολή και λήψη χρημάτων, διεθνή εμβάσματα, δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, και ένα νέο τεχνικό χαρακτηριστικό, την αμφίδρομη ανταλλαγή μηνυμάτων που δίνει τη δυνατότητα αποστολής σημειωμάτων επιβεβαίωσης ή και ευχαριστήρια, αφού λάβουν χώρα οι σχετικές συναλλαγές P2P.

Νέες χρήσιμες επιλογές

Το νέο PayPal app, ένα έξυπνο ψηφιακό πορτοφόλι που λειτουργεί χάρη στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση της PayPal, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας που βελτιώνεται διαρκώς για να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε πελάτη, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Dashboard / Πίνακας Ελέγχου: Ο νέος πίνακας ελέγχου της εφαρμογής PayPal αποτελεί μια εξατομικευμένη προβολή του προσωπικού λογαριασμού PayPal και των δυνατοτήτων που βρίσκονται ήδη σε χρήση, ενώ υποστηρίζει παράλληλα τον εντοπισμό νέων λειτουργιών στο εν λόγω app. Το νέο dashboard επιτρέπει επίσης στους πελάτες να προβαίνουν σε γρήγορα βήματα και άμεσες ενέργειες, καθώς και να παρακολουθούν τις υπενθυμίσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 


(ΒΙΝΤΕΟ) Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΣΧΕΔΟΝ 100.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ
Έρχεται μακελειό...εμείς το φωνάζουμε χρόνια και με ένταση αλλά δυστυχώς δεν το έχουν αντιληφθεί πολλοί Έλληνες δανειολήπτες. Όσο για το πολιτικό σύστημα, απλά συνένοχο στο έγκλημα μεγατόνων που στήνεται με κερδισμένα εγχώρια και αλλοδαπά κοράκια...
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN:




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 3.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!



Στο 28,9% του πληθυσμού της χώρας (3.043.869 άτομα) ανήλθε το 2020 ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες (3.161.936 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 30,0% του πληθυσμού), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2020 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;; ΣΚΑΕΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!


Παραδικαστικό στη Θεσσαλονίκη


Στα ίχνη παραδικαστικού κυκλώματος βρίσκονται οι αρχές μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που φέρουν σύζυγο πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου, να έχει ξεκινήσει συνεργασία με συγγενικό πρόσωπο εν ενεργεία δικαστή της Θεσσαλονίκης. 

Στόχος η ευνοϊκή μεταχείριση υποθέσεων που χειρίζεται η σύζυγος του πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου. Στους διαδρόμους των δικαστηρίων του Βαρδάρη, ακούγονται πολλά, ενώ ως υποψίες συζητούνται ακόμη περισσότερα. 

ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ...ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!

ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο το θέμα της ρευστότητας στην οικονομία προκαλεί ο ΥΠΟΙΚ. Στο επίκεντρο η χορήγηση δανείων.




Σταϊκούρας καλεί τραπεζίτες στη Βουλή για το θέμα της ρευστότητας


Ανεβάζει την πίεση στο τραπεζικό σύστημα για αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον Χρήστο Σταϊκούρα να ζητά ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο ακριβώς το θέμα της ρευστότητας στην οικονομία.

Την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί πως θα ζητήσει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής αναφορικά με τη ρευστότητα που χορηγείται από το τραπεζικό σύστημα και χθες ο υπουργός απέστειλε το σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Καλογιάννη.

Με το αίτημά του αυτό ζητεί να κληθούν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση, συζήτηση και κατάθεση απόψεων και θέσεων επί του ζητήματος της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων. Ζητεί, επίσης, να κληθούν να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2022.

Στις πιέσεις του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των χορηγήσεων, τραπεζικές πηγές αντιτάσσουν την απροθυμία πολλών επιχειρήσεων να δανειστούν δεδομένου ότι έχουν σωρεύσει πλεονάζουσα ρευστότητα, όπως δείχνει άλλωστε και η ραγδαία αύξηση των καταθέσεων στους μήνες της πανδημίας με φόντο πακέτα μέτρων στήριξης που υπερβαίνουν συνολικά τα 41 δισ. ευρώ. Επικαλούνται επίσης το ότι οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα τραπεζικά κριτήρια δανεισμού προκειμένου να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά «κόκκινων δανείων».

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ DOVALUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Η doValue διεκδικεί τον «Φορέα Απόκτησης Ακινήτων»


Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων (που θα αποκτά κατοικίες ευάλωτων νοικοκυριών) αναμένεται να επιδείξει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων doValue σε κοινοπραξία με έτερο ξένο επενδυτικό fund.

Η πρόσκληση προς τους επενδυτές για την εκδήλωση ενδιαφέροντος απόκτησης του Φορέα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η προκήρυξη του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του 2022, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος της επόμενης άνοιξης.

Το ενδιαφέρον της doValue είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ιδιαίτερα θερμό και ήδη η διοίκησή της - πρόεδρος ο Θ. Καλαντώνης και διευθύνων σύμβουλος ο Τ. Πανούσης- τρέχουν τη σχετική άσκηση, προκειμένου η εταιρεία να μπει στη διαδικασία (σ.σ. μετά την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος) της συζήτησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά τους, στο υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας καθώς το νέο πλαίσιο της «Δεύτερης Ευκαιρίας», το οποίο εισάγει για πρώτη φορά τη δυνατότητα της πτώχευσης στα φυσικά πρόσωπα, είναι σε ισχύ μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Ιουνίου.

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

 


Το ηλεκτροσόκ του ρεύματος


Χαίρετε! Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά αν εξαιρέσουμε την πανδημία, που λίγο πολύ ξέρουμε πού βαδίζουμε σαν χώρα και προετοιμαζόμαστε, οι ανατιμήσεις στην ενέργεια εξελίσσονται στον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, καθώς η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους κάνει πολύ δύσκολο τον φετινό χειμώνα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και δεν είναι υπερβολές της αγοράς, επειδή με τη διαστημική άνοδο των διεθνών τιμών ρεύματος, τα 150 εκ. ευρώ της επιδότησης των λογαριασμών -που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ- δεν θα επαρκέσουν να καλύψουν τις λυπητερές που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές ούτε για έναν μήνα.

Ήδη, οι λογαριασμοί Αυγούστου – Σεπτεμβρίου -που εκδίδονται από ιδιώτες προμηθευτές- συνοδεύονται με αυξήσεις στο ρεύμα πάνω από 40% και ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μία ένδειξη τι μας περιμένει (σε πραγματικό λογαριασμό, που παραλήφθηκε χθες) είναι ότι σε νοικοκυριό με κατανάλωση 297 κιλοβατώρες, η ρήτρα αναπροσαρμογής του κόστους προμήθειας (λόγω εκτίναξης της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος) είναι 43,3 ευρώ. Όταν για το κόστος ηλεκτρισμού για την κατανάλωση ρεύματος είναι 33 ευρώ! Αν υπολογίσουμε και τα 9 ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση από τον επόμενο μήνα, τα 43,3 ευρώ υποχωρούν στα 34,3 ευρώ που είναι η πραγματική πρόσθετη δαπάνη για τους καταναλωτές, χωρίς να υπολογίζονται και επιπλέον βάρη από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ: ΠΡΟΩΡΗ Η ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!



Ως την «τέλεια καταιγίδα» περιέγραψε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε ενημέρωση αναλυτών τη σημερινή συγκυρία που επικρατεί στην αγορά φυσικού αερίου και έχει εκτοξεύσει τις τιμές σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ερμηνεύοντας την μεγάλη αυτή άνοδο, σημείωσε ότι οφείλεται στο συνδυασμό των μειωμένων αποθεμάτων στις αποθήκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, λόγω της χαμηλής δραστηριότητας των ΑΠΕ το καλοκαίρι, με τις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι γεωπολιτικές πιέσεις που καθυστέρησαν και καθυστερούν τον Nord Stream. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες οι αποθήκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι γεμάτες κατά τουλάχιστον 90% την 1η Οκτωβρίου, όμως σήμερα βρίσκονται μόλις στο 72%.

Το φαινόμενο είναι δυναμικό σημείωσε, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω αύξηση της ζήτησης και επομένως και των τιμών αν έρθει ένας βαρύς χειμώνας στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός διαχειριστής αερίου, ENTSO-G πρόκειται να δημοσιεύσει στις 12 Οκτωβρίου την πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεσή του για την ετοιμότητα του ευρωπαϊκού δικτύου αερίου ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το φυσικό αέριο, ξεπέρασε τα 75 ευρώ/ MWh στην πλατφόρμα του ολλανδικού TTF από 40 ευρώ στα τέλη Ιουλίου, 50 ευρώ στα μέσα Αυγούστου και 60 στο πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου. «Αγοράζαμε αλουμίνιο στα 15 ευρώ/MWh και τώρα ή τιμή έχει ξεπεράσει τα 72 ευρώ/MWh ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 26 ευρώ το 2023 και 20 ευρώ το 2024, τιμές που είναι αστρονομικές…Είναι σαν η βενζίνη από το 1,6 ευρώ το λίτρο να πήγαινε στα 7 ευρώ/λίτρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ Η "ΑΜΑΖΟΝ-ΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!



Της δημοτικής παράταξης Μένουμε Θεσσαλονίκη


Η κοινωνίκη αλληλεπίδραση που ξεκίνησε με τον εκβιασμό των golden e-boys στους οδηγούς της efood έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Είμαστε μπροστά σε νέες μορφές κοινωνικής πίεσης, κοινωνικής διαβούλευσης και πολιτικού ακτιβισμού. Σε νέες μορφές εργοδοτικού αυταρχισμού, με νέες ορολογίες, νέα απρόσωπη αισθητική. Είναι μια πρώτη απλοϊκή εγχώρια ανάγνωση των νέων αντιπαραθέσεων που θα ζήσουμε στη ψηφιακή εποχή, της πλατφόρμας και των κρυπτονομισμάτων.

Η δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη στέκεται στο πλευρό των ταχυμεταφορέων, στους αγώνες τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, κανονική πρόσληψη, αξιοπρεπές μεροκάματο. Δεν είναι μόνο ζήτημα εργασιακής δικαιοσύνης.

Στην εσωτερική λογική της ‘υπερψηφιοποίησης’ που οι μεγάλες πλατφόρμες διαμοιρασμού αντιπροσωπεύουν, οι εργαζόμενοι είναι κατά βάθος περιττοί. Μόνον το πρώτο βήμα είναι να καταστούν ‘εξωτερικοί συνεργάτες’, μιας και πολύ σύντομα η εργασία τους προορίζεται να υποκατασταθεί από τα ντρώουνς και τις άλλες καινοτομίες της ρομποτικής.

Οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες, οδηγούν σε ‘αμαζον-οποίηση’ της κοινωνίας μας, πράγμα που θα σημάνει, υποχώρηση της τοπικής αγοράς, απώλεια της διαπροσωπικής σχέσης που καλλιεργούσαν οι πολίτες μέσα σε αυτήν, συγκεντροποίηση και έμφαση στις μεγάλες δομές: Ένας κόσμος γεμάτος μεγάλες λιανικής, χωρίς τα συνοικιακά μπακάλικα, τα ταχυφαγεία, τα μαγειρεία και τα εστιατόρια.

ΒΟΜΒΑ ΠΛΙΩΤΑ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΚΥΑ !!!




Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Πλιώτας με εγκύκλιο για τα δικαιώματα κάποιου που συλλαμβάνεται, υποσημειώνει τα εξής:

I. Μη συναινούντος του εν λόγω κρατουμένου δεν μπορεί να εξαναγκασθεί να υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

II. Οι διατάξεις του ΚΠΔ περί της (ταχείας) προσαγωγής του ενώπιον του Εισαγγελέα ή του Ανακριτή, δηλαδή τα άρθρα 275, 276, 279, 417-419 ΚΠΔ, ισχύουν και είναι εφαρμοστέα. Τα οριζόμενα στις ΚΥΑ δεν καθιστούν ανενεργείς τις ρυθμίσεις του ΚΠΔ, οι οποίες, άλλωστε, αποτελούν «εκτελεστικές» του άρθρου 6 του Συντάγματος διατάξεις και συμπλέουν με το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ.

Αλλά αν για έναν συλληφθέντα η κρατούμενο, είναι δικαίωμα του αναφαίρετο να μην εξαναγκαστεί σε σελφ τεστ, που θεωρείτε Ιατρική Πράξη, προστατευόμενος από τα άρθρα του ΚΠΔ, και ΟΤΙ μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, δε μπορεί να καταργήσει νόμους που απορρέουν από τα άρθρα του συντάγματος (άρθρο 6) που αφορά τις διαδικασίες σύλληψης αλλά που είναι συνεφαρμόζεται σε συνδυασμό με το άρθρο 5 και 7 του συντάγματος.

Άρα μια Κοινή Υπουργική Αποφαση (ΚΥΑ) δε μπορεί να καταργεί και άρθρα του συντάγματος και διεθνείς συμβάσεις.

«Όρια όμως των νομοθετικών περιορισμών συνιστούν αφενός το απαραβίαστο του πυρήνα του δικαιώματος ,το οποίο προκύπτει από το ά. 2§1 του Συντάγματος, ,που κατοχυρώνει την ανθρώπινη αξία, και ως εκ τούτου απαγορεύει την προσβολή του πυρήνα των συνταγματικών δικαιωμάτων καθώς ο πυρήνας των δικαιωμάτων συνιστά στοιχείο της ανθρώπινης αξίας, η οποία δεν υπόκειται σε περιορισμούς και αφετέρου η αρχή της αναλογικότητας, που κατοχυρώνεται από το ά. 25§1 εδ.δ’ του Συντάγματος.

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ E-FOOD !!!




Μαζική μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι διανομείς της E-food και άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής. Μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/9.

Οι διανομείς πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. Έπειτα κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ανέβηκαν τη Λεωφόρο Ηρακλείου με προορισμό τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία, γεγονός που δημιούργησε αρχικά μία μικρή ένταση, χωρίς να δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς υπήρξε η ενημέρωση πως η διοίκηση της εταιρείας δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συγκεκριμένα δύο σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ 14 ΒΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!



Στις 6 Οκτωβρίου ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για το συγκρότημα “Villas Armit” στην Άνω Μερά 


Στο σφυρί βγαίνει ξανά η μοναδική συστάδα 14 βιλών στη Μύκονο, στην περιοχή Φωκός της Άνω Μεράς μετά τον πλειστηριασμό τον περασμένο Ιούλιο που κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Πρόκειται για μια σειρά πολυτελών τουριστικών κατοικιών, άλλων ολοκληρωμένων και άλλων ημιτελών που αρχικά είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό, -με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς για κάθε ιδιοκτησία-, στις 10 Μαρτίου 2021, αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας.

Ο νέος πλειστηριασμός έγινε στις 21 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions και με συνολικό αρχικό τίμημα 10.769.000 ευρώ (με τον πήχη να ξεκινάει από 393.000 και να φτάνει στα 1.208.000 ευρώ), χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Το συγκρότημα ανήκει από το 2002 στις εταιρείες “Villas Armit LLC’, Delphi Athena LLC και Artemis I LLC με έδρα την Πολιτεία Delawear των ΗΠΑ, οι οποίες διατηρούν και υποκατάστημα στην Αθήνα και κατασχέθηκε πέρυσι λόγω οφειλών.

Το όλο project σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚΚΜ (Αμπακούμνιν, Καββαδάς, Καλογιάννης και συνεργάτες), ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε παρουσιάσεις τους, οι βίλες Amrit Mykonos είναι 14 ανεξάρτητες, πολυτελείς βίλες σε γειτονικά ακίνητα, 1,5-2 στρεμμάτων για καθεμιά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ CITY INSURANCE !!!



Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάκληση της αδείας της City Insurance

Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority (ASF) ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Societatea de Asigurare- Reasigurare City Insurance S.A. (Insurance-Reinsurance Company City Insurance S.A.), με έδρα στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: n.bourgazas@cityinsurance.ro).

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ !!!




Από το 2022 θα αρχίσει να «απογειώνεται» η μεγάλη επένδυση του ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών» στο σύνολο των καταναλωτών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπέβαλλε η διοίκηση της εταιρείας στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ζητήθηκε από την ΡΑΕ προκειμένου να εγκρίνει την πρόσθετη απόδοση (1,5%) που μπορεί να έχει ο ΔΕΔΔΗΕ από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Προβλέπει πως μέχρι το 2030 θα έχουν εγκατασταθεί 7.354.000 έξυπνοι μετρητές στη θέση των σημερινών «ρολογιών της ΔΕΗ».

Φέτος, προβλέπονταν πως θα εγκατασταθούν 41.000, του χρόνου 341.000, το 2023 άλλοι 500.000, ενώ από το 2025 μέχρι το 2030 θα τοποθετούνται περίπου ένα εκατομμύριο «έξυπνοι μετρητές» το χρόνο.

Η επένδυση των 830 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται στα 13 έργα που υπέβαλλε ο ΔΕΔΔΗΕ στην ρυθμιστική αρχή προκειμένου να χαρακτηριστούν «Μείζονος Σημασίας» ώστε να λάβει πρόσθετη απόδοση.
SSL Certificates