.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ 7ΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!

5 ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021...
Διαβάστε και εδώ:
ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΑΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 222 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ OFFSHORE ΟΙ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!



«Κόκκινος» εφιάλτης για Γερμανούς εκατομμυριούχους – Γιατί «διώχνουν» περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία


Αν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι αριστεροί του Linke και οι περιβαλλοντικοί ριζοσπάστες Πράσινοι έρθουν στην εξουσία της Γερμανίας, κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, η επανεισαγωγή της φορολόγησης των πλουσίων και η αύξηση του φόρου κληρονομιάς θα μπορούσαν να τεθούν στην πολιτική ατζέντα.

«Για τους εξαιρετικά πλούσιους, είναι πολύ κρίσιμο», δήλωσε στο Reuters, Γερμανός δικηγόρος, ειδικός σε φορολογικά θέματα, με πολλές δραστηριότητες στην Ελβετία. «Οι οικογένειες των επιχειρηματιών ανησυχούν πολύ», πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, πολλοί πλούσιοι εξακολουθούν να βλέπουν την Ελβετία ως ένα ελκυστικό μέρος για να «αποθηκεύσουν» τον πλούτο τους, παρά τις προσπάθειες να διαβρωθεί η εικόνα της χώρας ως ασφαλές καταφύγιο για τους δισεκατομμυριούχους.

Καμία χώρα δεν έχει περισσότερα off shore περιουσιακά στοιχεία από την Ελβετία και οι εισροές αυξήθηκαν το 2020, προς όφελος μεγάλων τραπεζών όπως η UBS, η Credit Suisse και η Julius Baer. Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι φόβοι για την οικονομική συνέπεια της πανδημίας COVID-19 έχουν κάνει ελκυστική την πολιτική σταθερότητα της Ελβετίας.

Επταπλασιασμός γερμανικών καταθέσεων

Τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) δείχνουν ότι οι καταθέσεις γερμανικών νοικοκυριών και εταιρειών σε τράπεζες στην Ελβετία αυξήθηκαν από περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε 37,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021 και δεν περιλαμβάνουν μετοχές, ομόλογα ή χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, αλλά αυτοί που γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι το όλο φαινόμενο είναι σε εξέλιξη ακόμα και τώρα.

«Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι, ιδιαίτερα επιχειρηματίες, φοβούνται ότι θα υπάρξει αριστερή στροφή στη Γερμανία-ανεξάρτητα από το πώς θα πάνε οι εκλογές», δήλωσε ο Φλοριάν Ντούρσλεϊν, επικεφαλής της Ευρώπης στο Wealth Manager LGT της Ελβετίας. Ενώ ένας κορυφαίος Ελβετός τραπεζίτης δήλωσε σχετικά : «Γνωρίζω πολλούς Γερμανούς επιχειρηματίες που θέλουν να φύγουν από τη Γερμανία εάν τα πράγματα γίνουν πολύ κόκκινα (σ.σ. αριστερά) εκεί».

Φόρος ακίνητης περιουσίας

Μια νέα δημοσκόπηση την Πέμπτη στην Γερμανία, έδειξε ότι το SPD καταλαμβάνει ποσοστό 25% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι των συντηρητικών της απερχόμενης καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Το SPD θέλει να επαναφέρει τον φόρο ακίνητης περιουσίας και να αυξήσει τον φόρο κληρονομιάς, ενώ οι Πράσινοι – ένας δυνητικός εταίρος στο πλαίσιο κυβέρνησης συνασπισμού – σχεδιάζουν να φορολογήσουν πιο έντονα την περιουσία των πλουσίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αν και τα δύο αυτά κόμματα οραματίζονται αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους πιο πλούσιους, ο φόρος στην ιδιοκτησία θα αποφέρει πολλά χρήματα.

Έτσι αυξάνεται το φαινόμενο κάποιοι επιχειρηματίες να επιδιώκουν να προστατευτούν, κάνοντας νέες επενδύσεις μέσω μιας εταιρείας στην Ελβετία ή μεταφέροντας περιουσιακά στοιχεία σε ένα ίδρυμα στο Λιχτενστάιν.

Από την άλλη, η απλή μεταφορά μετρητών σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό δεν βοηθά πια. Υπό ακραία διεθνή πίεση, οι Ελβετοί αναγκάζονται να μοιράζονται πλέον αυτά τα στοιχεία από καταθετικούς λογαριασμούς με τις φορολογικές αρχές στις χώρες καταγωγής των πελατών.

Τέλος η προστασία σε φοροφυγάδες

«Η Ελβετία ως χρηματοπιστωτικό κέντρο χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, νομική προστασία και υψηλό βαθμό οικονομικής ικανότητας. Ωστόσο, δεν παρέχει καμία προστασία από τη φοροδιαφυγή », δήλωσε εκπρόσωπος της Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων (SIF).

Ο κ. Ντούρσλεϊν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι πρόσφατα συνομίλησε με έναν Γερμανό επιχειρηματία ο οποίος του εξέφρασε τους φόβους του ότι η Γερμανία μπορεί σύντομα να επιβάλει αυστηρότερους φόρους σε ξένα περιουσιακά στοιχεία ή συναλλαγές, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ασφαλείς στην Ελβετία.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι πολλά περιουσιακά στοιχεία θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στην Ελβετία», είπε. Ένας τοπικός πολιτικός είπε ότι δεκάδες πλούσιοι Γερμανοί επιχειρηματίες έχουν πραγματοποιήσει έρευνα τους τελευταίους μήνες για να ζήσουν σε ένα από τα προάστια χαμηλής φορολόγησης κατά μήκος της λίμνης της Ζυρίχης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates