.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 2 ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Νέους διαγωνισμούς για την πώληση δύο νέων χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η τράπεζα Πειραιώς με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α εξαμήνου του 2019, επιταχύνοντας το βηματισμό της για την επιτυχή μείωση του αποθέματος των «κόκκινων» δανείων, όπως είπε η διοίκηση του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου.

Το πρώτο χαρτοφυλάκιο (project Iris) θα αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, μικτής εσωτερικής αξίας 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για προσωπικά και επαγγελματικά δάνεια, απαιτήσεις από κάρτες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αποτελεί «ουρά» του χαρτοφυλακίου Arctos που συμφωνήθηκε να πωληθεί στην τσεχική APS.

"ΑΣΤΕΓΟΥΣ" ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Η AIRBNB !!!

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ
Φοιτητικά σπίτια: Δυσεύρετα και ακριβά στην Αθήνα.



Στο «κυνήγι» της κατάλληλης φοιτητικής στέγης επιδίδονται γονείς και επιτυχόντες που θα περάσουν φέτος το κατώφλι της πανεπιστημιακής σχολής της επιλογής τους στην Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αττικής- Πειραιά, Λευτέρης Ποταμιάνος «κάθε χρόνο αυτή την περίοδο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι γονείς και οι επιτυχόντες αναζητούν εναγωνίως την συμφέρουσα μίσθωση κατοικίας. Βέβαια, τα τελευταία τρία χρόνια με την άνοδο ενοικίασης καταλυμάτων με Airbnb είναι δύσκολο να βρούμε σπίτια σε πολύ καλή κατάσταση, σύγχρονης κατασκευής σε διάφορες παροχές. Είναι πολύ δυσεύρετα, έχουν τεράστια ζήτηση, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τα μισθώνουν για τουριστικές κατοικίες καθώς είναι πιο προσοδοφόρα για αυτούς. Η άνθηση του... φαινομένου Airbnb έχει αλλάξει κι έχει επηρεάσει πολύ την κατάσταση. Δεν μπορούμε να βρούμε σπίτια για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Κι αν βρούμε, τα ζητάνε πολύ ακριβά. Ενδεικτικά, μπορεί για ένα σπίτι 15ετίας 50 τμ σε καλή κατάσταση, να ζητηθεί ενοίκιο μέχρι και 500 ή και 600 ευρώ.Αντίστοιχα τα προηγούμενα χρόνια για τα ίδια σπίτια μπορεί οι τιμές να ήταν μέχρι και 30% χαμηλότερες».

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ !!!



Υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5", ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η στάση των Επιμελητηρίων για την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων (τέσσερις εξετάζονται σήμερα από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και για την κατάργηση του υποκατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι «θετική, θετικότατη» «και σε όλη την διάρκεια της μνημονιακής "περιπέτειας" έχουμε ταχθεί υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού -με προϋπόθεση ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλο το φορολογικό βάρος στην επιχείρηση, για να μπορεί ακριβώς να είναι βιώσιμη».

O ίδιος προσέθεσε ότι «έχουμε προτείνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας, μέσα σε τέσσερις εξαμηνιαίες περιόδους να υπάρξει η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ». «Πρέπει όμως να δούμε το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές. Υπάρχει μία αδικία εκεί, πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον μπορούν να δρομολογηθούν και να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές», ανέφερε.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ & ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο Α.ΦΛΩΡΟΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ(ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ) - ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ...
Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, που συνεδρίασε την Παρασκευή με διαδικασίες εξπρές μετά την εισαγγελική έφεση κατά του βουλεύματος που διέταξε την υφ' όρων απόλυση του Άρη Φλώρου, αποφάνθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή !!!



Είχε προηγηθεί η προσαγωγή και η εν συνεχεία σύλληψη του Άρη Φλώρου από τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Ο Φλώρος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο AQUA MARINE της Γλυφάδας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο προσφάτως αποφυλακισθείς επιχειρηματίας επιστρέφει στη φυλακή για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Υπενθυμίζεται, ότι έφεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που αποφυλάκισε τον Αρ. Φλώρο άσκησε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, με αποτέλεσμα η υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό αναπηρίας 70% να οδηγηθεί προς νέα δικαστική κρίση.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών - Γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής ο Άρης Φλώρος

ΔΕΗ: ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;;; ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ !!!



Με συνταγή αλά Fraport...

Τι γράφει το press-gr.com :

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης
Ομολογιακό δάνειο 350 εκ ΕΥΡΩ χορηγεί η Εθνική Τράπεζα
Σήμερα στα ΝΕΑ και στην Καθημερινή διάβασα ότι η Εθνική Τράπεζα χορηγεί από τα δικά της διαθέσιμα στους ξένους αγοραστές του 66 τοις εκατό της ΔΕΣΦΑ .Αγοραστές είναι μια κοινοπραξία τριών ξένων εταιριών των Snam ,Enagas,Fluxys .Ως εδώ μπορεί να πει κάποιος μια συνήθης τραπεζική πρακτική η Εθνική Τράπεζα χορηγεί ένα δάνειο Έρχομαι όμως εγώ ο περίεργος και απορών και διερωτώμαι θέτοντας στο τραπέζι κάποια δεδομένα 

1 Οι Ελληνικές τράπεζες στην ουσία πτωχεύσαν, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε τεράστια ποσά για να τις σώσει με τις ανακεφαλαιοποιήσει .Τελικά τα χρήματα χάθηκαν και όλες οι τράπεζες αφελληνίστηκαν τα δάνεια όμως του δημοσίου παρέμειναν και τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

2 Καθημερινά διαβάζουμε ότι οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και ιδιαίτερα Ελληνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις κεφάλαια κίνησης κ.λ.π.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΩΡΑΣ !!!

ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Και αφού το ζήτημα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.



Την κατάργηση της χειμερινής ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα το αποφασίσουμε σήμερα» στην Κομισιόν, δήλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.

«Κάναμε δημόσια διαβούλευση» για το θέμα από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου. «Εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ Α.ΦΛΩΡΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/energa-hellas-power.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/energa-hellas-power_28.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/blog-post_325.html



Παντελώς πλαστές είναι οι ιατρικές «γνωματεύσεις» της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, όπως προκύπτουν από σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού και συγκεκριμένα της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη - Μητσάκη.


Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΤΟ...60% ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!




Τι γράφει το newmoney.gr:

Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής αύξησε το βασικό επιτόκια κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες στο 60%, το υψηλότερο στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη βουτιά του νομίσματος που υποχώρησε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου.

Το πέσο υποχώρησε 15% σήμερα έχοντας χθες χάσει 7%, στη μεγαλύτερη πτώση από το 2015, με αποτέλεσμα να αντιστοιχούν 39 πέσο ανά δολάριο.

ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΥΡΑΓΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΦΕΥΓΟΥΝ" ΤΗΝ COMMERZBANK ΑΠΟ ΤΟΝ DAX !!!



Συγκριτικά με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές, όσον αφορά την χρηματιστηριακή τους αξία, οι δύο γερμανικές τράπεζες βρίσκονται πολύ μακριά

Υποβιβάζεται η Commerzbank, ιδρυτικό μέλος του DAX, από την 30άδα των μεγαλύτερων εισηγμένων γερμανικών επιχειρήσεων, και μάλιστα 30 χρόνια μετά τον ιωβηλαίο. Η αξιολόγηση γίνεται κάθε τρεις μήνες από το γερμανικό χρηματιστήριο με βάση τον όγκο εμπορικών συναλλαγών και την χρηματιστηριακή αξία μιας εταιρείας. Σύμφωνα με το τελευταίο κριτήριο η αξία της Commerzbank δεν ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ !!!

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ με χρέη άνω των 20.000 ευρώ, αυτοαπασχολούμενους του πρώην ΕΤΑΑ που οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ καθώς και 
αγρότες ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ με χρέη άνω των 4.000 ευρώ, οι οποίοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος μέχρι να αποπληρώσουν το χρέος τους.




Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή επιδόματος «ανασφάλιστου υπερήλικα» της τάξης των 360 ευρώ τον μήνα αντί για σύνταξη σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους ή αγρότες που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» εκτός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης λόγω οφειλών.

Τη δυνατότητα λήψης του συγκεκριμένου επιδόματος σε ασφαλισμένους που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη γήρατος λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ δίνει εγκύκλιος που υπεγράφη χθες από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο.

Πρόκειται στην ουσία για ασφαλισμένους, κυρίως επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, που ενώ πληρούν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για τη λήψη σύνταξης, ήτοι έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο κάθε φορά όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω οφειλών. Η εγκύκλιος εντάσσει στις προϋποθέσεις λήψης επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα την ύπαρξη χρεών, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος έστω για τη λήψη 360 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η εγκύκλιος αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ με χρέη άνω των 20.000 ευρώ,καθώς και αυτοαπασχολούμενους του πρώην ΕΤΑΑ που οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ και οι οποίοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος μέχρι να αποπληρώσουν το χρέος τους. Το μέτρο αφορά επίσης αγρότες ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ με χρέη άνω των 4.000 ευρώ.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η TURK TELEKOM !!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 4,7 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Στις τουρκικές τράπεζες περνάει ο έλεγχος της εταιρείας !!!



Σε αδιέξοδο βρίσκονται τουρκικές εταιρείες υπό το βάρος της κατάρρευσης της λίρας, με τελευταίο "κρούσμα" την Turk Telekom, η οποία ουσιαστικά χρεοκόπησε αδυνατώντας να αποπληρώσει δάνειο σε δολάρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, μια κοινοπραξία πιστωτριών τραπεζών της ΟΤAS συνέστησε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) για την εξαγορά του 55% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας ενέκρινε την εξαγορά και πλέον ο έλεγχος μιας εκ των πιο ιστορικών και μεγαλύτερων εταιρειών της Τουρκίας περνάει στις τράπεζες.

ΣΕ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων 2 δισ ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank.

Αυτό ανέφερε ο CEO της τράπεζας κ.Φωκίων Καραβίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ξένους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον SSM για την τιτλοποίηση του πακέτου των στεγαστικών δανείων.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΔΠΧ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 50.000€ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΣΙΟΥΦΑ !!!

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο Α.ΦΛΩΡΟΣ ;;;



Ας θυμηθούμε αρχικά την πρό τριμήνου είδηση για κύκλωμα που είχε στήσει φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών τοξικομανίας σε εμπόρους ναρκωτικών:


«Τι σου είπε;», «Μου είπε ότι θα γράψει τώρα και θα γράψει και την αγωγή μέσα, μαζί με χαρτί παθολόγου, ότι απαγορεύεται για να μπορέσεις να βγεις μου είπε, όλα καλά.». Αυτός είναι ένας από τους διαλόγους ενός κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού, με τη μητέρα του που είχε ραντεβού με έναν ψυχίατρο του νοσοκομείου που «μοίραζε» πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας- μαζί με άλλους- μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα με την «ταρίφα» της «φάμπρικας» που είχαν στήσει να ξεπερνά τα 1500 ευρώ.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, μετά από ενδελεχείς έρευνες και παρακολουθήσεις, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ψυχίατρου της Ψυχιατρικής κλινικής των φυλακών, ενός ψυχίατρου-πραγματογνώμονα, μίας ακόμη γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά και δύο ιδιωτών. Ο «κοριός» της Ασφάλειας, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ», έχει καταγράψει ακόμη και τους διαλόγους στους οποίους περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα εντός φυλακών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο «έκλειναν» οι συμφωνίες με τον ψυχίατρο:

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΒΟΜΒΑ ΧΡΕΟΥΣ 108 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!



Προκάλεσε... ανατριχίλες η τελευταία έκθεση της JP Morgan για την Τουρκία και όχι άδικα.

Ο οίκος σημειώνει ότι μέχρι τον επόμενο Ιούνιο οι τουρκικές τράπεζες και επιχειρήσεις και -σε πολύ μικρό βαθμό το Δημόσιο- θα χρειασθεί να βρουν από την αγορά 179 δισ. δολ. για να αναχρηματοδοτήσουν το δανεισμό τους σε ξένο νόμισμα.

Ο αριθμός – κλειδί σε αυτή την ανάλυση, όμως, είναι άλλος: από τα 179 δισ. δολ., τα 108 εκτιμάται από την JP Morgan ότι θα είναι δύσκολο να βρεθούν.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ESM !!!

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ...
Σύστημα παρακολούθησης των λογαριασμών του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Δημοσιονομικών Κανόνων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εγκαθιστά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).



Στόχος είναι η παρακολούθηση της κίνησης του ταμειακών δεδομένων της Ελλάδας ώστε να διαπιστώνει έγκαιρα εάν η χώρα μας, θα μπορεί να αποπληρώνει τα δάνεια που έχει λάβει από τους Ευρωπαίους πιστωτές!

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 192,8 δισ. ευρώ, από τον EFSF και τον ESM, ήτοι 130,9 δις. ευρώ, από τον EFSF κατά την περίοδο από τον Μάρτιο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014 και 61,9 δισ. ευρώ από τον ESM, από τον Αύγουστου του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2018.

Πρόκειται για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (EWS), για τον εντοπισμό των κινδύνων αποπληρωμής των δόσεων των δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, καθώς και των δανείων του EFSF.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο τελευταίο tweet ο ESM, που ανάρτησε την περασμένη Τρίτη «σύμφωνα με τη Συνθήκη, δημιουργήθηκε σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό των κινδύνων αποπληρωμής του δανείου και για τη λήψη διορθωτικών μέτρων. Το EWS εφαρμόζεται επίσης στα δάνεια EFSF.

ΧΙΛΗ: ΟΜΑΔΑ ΧΑΚΕΡ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ 500 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Ένα κύμα κυβερνοεπιθέσεων εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχει προβληματίσει τις χιλιανές αρχές, οι οποίες, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν τις θεωρούν ανησυχητικές.



Η ομάδα των «χάκερ», « Shadow Brokers», που είναι γνωστή στη Χιλή για την κλοπή προσωπικών δεδομένων από πιστωτικές κάρτες, ισχυρίζεται ότι έχει σβήσει τα χρέη 500 ανθρώπων όταν παρενέβη στα τραπεζικά αρχεία. Η ανακοίνωση έγινε μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που εκδηλώθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Χιλή.

Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter, η συγκεκριμένη ομάδα δηλώνει ότι έσβησε τα χρέη μέσω της επεξεργασίας δεδομένων της DICOM , το μητρώο χρεών της Equifax, μια υπηρεσία αναφοράς καταναλωτικών πιστώσεων που λειτουργεί στη Χιλή.

Το αρχείο που δημοσιεύεται από τον ανώνυμο λογαριασμό παρατίθενται τα ονόματα των πολιτών, το φορολογικό τους μητρώο (RUT) και η λέξη «διαγράφονται». Η υποτιθέμενη εξάλειψη των χρεών πραγματοποιήθηκε σε άτομα που το επώνυμό τους αρχίζει από «Α».

Αμφιβολίες για το γεγονός ότι η «πειρατεία» είναι αληθινή

ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ & ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ...
Κάποιες τράπεζες στη Γερμανία και την Ελβετία περνούν ολοένα και πιο συχνά το κόστος των αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις των πελατών τους.



Αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους καταθέτες και έτσι δεν μειώνεται η συσσώρευση κεφαλαίων στα τραπεζικά συστήματα των παραπάνω χωρών. Μέχρι σήμερα, η επιβολή αρνητικών επιτοκίων στις εταιρικές καταθέσεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, όχι όμως στις καταθέσεις των ιδιωτών.

Αλλες γερμανικές και ελβετικές τράπεζες δεν προσφέρουν καμία απόδοση στις καταθέσεις των πελατών όσο η νομισματική πολιτική στην Ελβετία και την Ευρωζώνη παραμένει χαλαρή, με την επιβολή μηδενικών και αρνητικών επιτοκίων.

«Παρότι δεν καταβάλλουμε σχεδόν κανένα επιτόκιο στις καταθέσεις, έχουμε λάβει πάνω από 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα από πελάτες το τελευταίο δωδεκάμηνο», σχολίασε εκπρόσωπος της ελβετικής Postfinance στο Bloomberg.

Η ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB) αποφάσισε να εφαρμόσει πολιτική αρνητικών επιτοκίων από τον Δεκέμβριο του 2014 για να αποθαρρύνει τους επενδυτές που διοχέτευαν μαζικά κεφάλαια στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Οι μεγάλες εισροές κεφαλαίων ενίσχυαν το ελβετικό φράγκο τόσο πολύ, που το αποτέλεσμα ήταν να πληγεί η ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών της χώρας. Το επιτόκιο libor στις καταθέσεις τριμήνου κυμαίνεται μεταξύ -0,25% και -1,25%, ενώ το επιτόκιο ovenight στα repos (συμφωνίες ανταλλαγής) είναι στο -0,75%.

ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ 87% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ERNST & YOUNG
Σε ιστορικά υψηλά έφτασε η διάθεση για αποεπένδυση !!!



Σε ποσοστό 87% οι επιχειρήσεις παγκοσμίως σχεδιάζουν να αποεπενδύσουν μέχρι το 2020, υπό την πίεση της ανάγκης να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της Ernst & Young, Global Corporate Divestment Study 2018, μεταξύ 1.000 στελεχών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα της EY, η διάθεση για αποεπένδυση έφθασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς τον Ιανουάριο του 2018 ολοκληρώθηκαν συμφωνίες αξίας 323 δισ. δολ. παγκοσμίως, το υψηλότερο ποσό των τελευταίων 18 ετών. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στον δραστικό μετασχηματισμό του οικονομικού περιβάλλοντος και να αναμορφώσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τους.

Ο αριθμός των στελεχών που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια αποεπένδυση τα επόμενα δύο χρόνια υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (87% από 43%), γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική έχει αναρριχηθεί στις εταιρικές προτεραιότητες.

ΤΕΣΣΕΡΑ FUNDS ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ THN ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ...
Την ίδια ώρα η Eurobank πακετάρει προς πώληση και μαζικά χαρτοφυλάκια ακινήτων με τις ονομασίες Pixel I & Pixel II.



Πολύφερνη νύφη αποδεικνύεται η Εurobank Property Services (EPS), η οποία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τεσσάρων διεθνών ομίλων και αναμένεται να «αλλάξει χέρια» έως τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr, για την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων έχουν κατατεθεί τρεις «εκπληκτικά καλές» προσφορές και μία «καλή» προσφορά, όλες από καταξιωμένα διεθνή σχήματα. Η μία προσφορά, μάλιστα, ξεπέρασε τις προσδοκίες της τράπεζας, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανό να διεξαχθεί νέος γύρος βελτιωμένων προσφορών.

Η πώληση της EPS είναι στρατηγικής σημασίας για τη Eurobank και η επιλογή του αγοραστή δεν βασίζεται μόνο σε ποσοτικά, αλλά και σε ποιοτικά κριτήρια, καθώς αναζητά έναν φερέγγυο πλειοδότη. Ο λόγος είναι ότι η τράπεζα προχωρά δυναμικά στην πώληση των ακινήτων που έχει συσσωρεύσει στον ισολογισμό της μέσω των πλειστηριασμών και χρειάζεται έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό εταίρο σε αυτή τη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής, η ίδια η τράπεζα προετοιμάζει τα ακίνητα προκειμένου να είναι κατάλληλα προς πώληση (νομιμοποιήσεις, γραφειοκρατία, έγγραφα μεταβίβασης) σε συνεργασία με την PWC. Πηγές με γνώση των διαδικασιών, όμως, αναφέρουν ότι στόχος της είναι να αναθέτει πλήρως τις πωλήσεις των ακινήτων της στην EPS και για αυτό το λόγο αναζητά αγοραστή που θα έχει ως βασική δραστηριότητα (core business) τα ακίνητα.

ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...


Τραγική ειρωνεία προκαλεί το γεγονός ότι μόλις 110 μέτρα από το γραφείο της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και άλλοτε προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου βρέθηκαν πεταμένα στην ανακύκλωση- βέβαια- εκατοντάδες βιβλία που είχε εκδώσει με έξοδά του το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την περίφημη Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.


Μάλλον, στα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας, που βρίσκονται στην οδό Βατάτζη 6 και Ιπποκράτους, έκαναν… ξεσκαρτάρισμα και πέταξαν ό, τι δεν ήθελαν στον κάδο ανακύκλωσης μόλις 110 μέτρα παραπάνω, στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Λασκάρεως, στα Εξάρχεια.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ;;;

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ
Οι συγκεκριμένες αυτές τράπεζες, οι 4 συστημικές, θα υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο μέλλον ή θάχουν την ίδια τύχη με αυτές που απορρόφησαν, προκειμένου να διατηρηθούν διασωληνωμένες στην εντατική ;;;
Ο χρόνος λειτουργεί σε κάθε περίπτωση υπέρ των δανειοληπτών !!!


ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ADDENDUM !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ELFE-ΔΕΠΑ !!!

120.000.000€ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ELFE ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΠΑ
Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της ELFE, της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, και των οφειλών της προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).




Η δίωξη έρχεται μετά από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της ΔΕΠΑ κατά του Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η ΔΕΠΑ μήνυσε τον ιδιοκτήτη της ELFE για συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις την περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ. Να σημειωθεί πως σήμερα οι οφειλές της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αγγίζουν τα 120 εκατ. ευρώ, όταν το 2009, έτος που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης απέκτησε την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (νυν ELFE) τα χρέη ήταν 59 εκατ. ευρώ.

Πώς έγινε αυτό; Η ELFE πλήρωνε τη ΔΕΠΑ αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων,πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς να εισπράττεται. Όταν η γενική συνέλευση της ΔΕΠΑ αποφάσισε πως δεν θα δίνει αέριο στην ELFE εάν δεν προεξοφλούσε κάθε προμήθεια με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την ELFE, η εταιρεία του Λαυρεντιάδη για να κερδίσει χρόνο πήγε στη ΔΕΠΑ στα δικαστήρια. Μάλιστα με την τακτική αυτή αύξησε περαιτέρω το χρέος της προς τη ΔΕΠΑ.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ AIRBNB !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000€ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ
Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής διαδικασίας σηματοδοτεί πιο ευρύ πλέγμα ελέγχων και διασταυρώσεων.




«Πρεμιέρα» αναμένεται σήμερα στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς εκτός απρόοπτου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση ακινήτων τα οποία μισθώνονται μέσω Airbnb.

Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής διαδικασίας σηματοδοτεί ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα ελέγχων και διασταυρώσεων στοιχείων σε όσους νοικιάζουν τα σπίτια τους, χωρίς να εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά. Τα στοιχεία της πλατφόρμας θα διασταυρωθούν με στοιχεία που αντλούνται από κάθε άλλη πηγή, μεταξύ των οποίων και τις ίδιες τις αναρτήσεις στις σχετικές ιστοσελίδες, με την απειλή προστίμων 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι συμβάσεις τύπου Airbnb οι οποίες έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά.

Οι διαχειριστές ακινήτων, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της ΑΑΔΕ, θα πρέπει να έχουν υπόψη:

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!



Αυστηρότερο καθίσταται το πλαίσιο εποπτείας των πρατηρίων υγρών καυσίμων από 1η Νοεμβρίου με την ενεργοποίηση των νέων προδιαγραφών ρύθμισης των λογισμικών υποστήριξης ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων) και των αντιστοίχων λογισμικών έκδοσης παραστατικών, με πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα του καυσίμου.

Η κίνηση αυτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο παρακολούθησης στον χώρο των υγρών καυσίμων, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής ή απόκρυψης εισοδημάτων. Στο πλαίσιο αυτό οι επιχειρήσεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, υποχρεούνται να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2018.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 2.300.000€ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΓΕΔΔ
Άμισθη υποθηκοφύλακας το χρονικό διάστημα 2002-2010 παρακράτησε το ποσό των 2.300.000 ευρώ χωρίς να το δαπανήσει για τον λόγο που προβλέπει ο νομός, δηλαδή για να πραγματοποιήσει τον εκσυγχρονισμό του υποθηκοφυλακείου, αλλά τα ενσωμάτωσε στην περιουσία της !!!


Σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των υποθηκοφυλακείων με τους ελέγχους να συνεχίζονται και να αναμένονται σημαντικά στοιχεία ως προς την διαχείριση χρημάτων από την πλευρά των άμισθων υποθηκοφυλακείων τα οποία έπρεπε να είχαν καλύψει είτε έξοδα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών είτε να τα έχουν αποδώσει στο δημόσιο.

Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υποθηκοφύλακα για υπεξαίρεση και απιστία στην υπηρεσία. Η συγκεκριμένη υποθηκοφύλακας σύμφωνα με δικαστικές πηγές ενεργώντας με πρόθεση ιδιοποιήθηκε χρήματα τα οποία κατείχε λόγω της ιδιότητάς της. Το ποσό για το οποίο διώκεται ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Πιο συγκεκριμένα ως άμισθη υποθηκοφύλακας για το χρονικό διάστημα 2002-2010 παρακράτησε το ποσό των 2.300.000 ευρώ χωρίς να το δαπανήσει για τον λόγο που προβλέπει ο νομός δηλαδή για να πραγματοποιήσει τον εκσυγχρονισμό του υποθηκοφυλακείου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές τα χρήματα αυτά δεν τα επέστρεψε ούτε όταν συνταξιοδοτήθηκε αλλά τα ενσωμάτωσε στην περιουσία της.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ !!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σκάνδαλο το οποίο αποκαλύφθηκε το 2001...και στη πλειονότητα των περιπτώσεων όχι μόνο δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία των καταλογισμών, αλλά σε ορισμένες εξ αυτών εξαντλήθηκαν τα χρονικά όρια που θέτει ο νόμος, με συνέπεια να παραγραφούν τα δικαιώματα του Δημοσίου και κατ' επέκταση να χαθούν σημαντικά χρηματικά ποσά που μπορούσαν να ανακτηθούν μέσω των κατασχέσεων !!!



Με παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, Αχιλλέα Ζήση ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον οικονομικών επιθεωρητών.

Το αδίκημα αφορά το γεγονός ότι οικονομικοί επιθεωρητές επί χρόνια δεν προέβησαν - ως όφειλαν - στους προβλεπόμενους καταλογισμούς για τη ζημιά που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο από το μεγάλο «φαγοπότι» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ - υπόθεση που αποκαλύφθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια τα ποινικά δικαστήρια της πόλης, εξετάζοντας τις δεκάδες δικογραφίες του οικονομικού σκανδάλου, έκριναν τελεσίδικα ένοχους επίορκους εφοριακούς και ιδιώτες -κ αι πολλοί εξ αυτών οδηγήθηκαν στη φυλακή - ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις όπου πραγματοποιήθηκαν οικονομικοί έλεγχοι καταλογισμού για τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο και η οποία εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο νομικούς που ασχολήθηκαν με τις υποθέσεις των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, η διαδικασία καταλογισμού κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασχέσεις εις βάρος των υπαιτίων-καταδικασμένων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΠΟΥΛΗΣΕ 14.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!




Τι γράφει το bankingnews.gr:

Την πώληση περισσότερων από 14 χιλ. μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικού ύψους 2,8 δισ. προς την Apollo Global Management LLC ανακοίνωσε σήμερα (28/8) η Τράπεζα Κύπρου, με το μεικτό αντίτιμο της συμφωνίας να ανέρχεται στο €1,4 δισ. σε μετρητά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συγκρότημα έχει καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με μεικτή λογιστική αξία ύψους €2.8 δισ. (εκ των οποίων €2.7 δισ. αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια) τα οποία έχουν ως ενυπόθηκες εξασφαλίσεις ακίνητα περιουσιακά στοιχεία (γνωστό ως «Project Helix).

Το χαρτοφυλάκιο θα μεταφερθεί από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ σε μια εγκεκριμένη Κυπριακή Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων (η «ΚΕΕΠ»). 

Στη συνέχεια οι μετοχές της ΚΕΕΠ θα αγοραστούν από συγκεκριμένα επενδυτικά ταμεία συνδεδεμένα με την Apollo Global Management LLC, τον αγοραστή του χαρτοφυλακίου.
Τα επενδυτικά ταμεία τα οποία διαχειρίζεται η Apollo θα παρέχουν το μετοχικό κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση της αγοράς του χαρτοφυλακίου.

Ο αγοραστής επιλέγηκε μετά από διαδικασία λήψης ανταγωνιστικών προσφορών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΗ: ΜΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΝ
Από τα 11,2 ευρώ που ήταν η ελάχιστη εγγύηση, η ΔΕΗ αύξησε στη συνέχεια αυτό το μίνιμουμ όριο στα 130 ευρώ !!!


Η ΔΕΗ έχει αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού της εγγύησης κατά τη σύναψη νέων συµβάσεων, με σκοπό την ανάσχεση της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων. 

Αυτό αναφέρει η επιχείρηση σε έγγραφο που επισυνάπτει το ΥΠΕΝ σε απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, για την αναθεώρηση προς τα πάνω της ελάχιστης εγγύησης - προκαταβολής που ζητείται από τους νέους πελάτες. 

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, για τον υπολογισμό της εγγύησης η ΔΕΗ χρεώνει 0,56 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στην περίπτωση των κατοικιών με μονοφασικό ρεύμα.

Ωστόσο, μέχρι τα μέσα του φετινού Ιουνίου, έθετε ως ελάχιστο τα 20 τετραγωνικά μέτρα (με συνέπεια η ελάχιστη εγγύηση να αγγίζει τα 11,2 ευρώ), αυξάνοντας στη συνέχεια αυτό το μίνιμουμ όριο στα 130 ευρώ. 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Με στόχο την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και εν αναμονή του κλιμακίου της μετα-τρόικας στις 10 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση πατάει γκάζι για χιλιάδες πλειστηριασμούς ακινήτων.

Έτσι, στις 5 Σεπτεμβρίου θα επαναλειτουργήσει η ανανεωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία ήδη έχουν αναρτηθεί 2.300 πλειστηριασμοί. Συνολικά από την έναρξη της λειτουργίας της, στις 21 Φεβρουαρίου, έχουν ολοκληρωθεί 16.190 πλειστηριασμοί.

Μια πόλη στο σφυρί: 30.000 το 2018, 50.000 το 2019

Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης κάθε μήνα θα πρέπει να γίνονται 3.000 πλειστηριασμοί. Φέτος θα ξεπεράσουν τις 30.000 ενώ το 2019 θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον τις 50.000.

ΔΟΛΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ !!!




Της Ευδοκίας Φουντούκη, 
Δικηγόρου Θεσσαλονίκης, 
ΜΔΕ Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ.

Ως μέσο πληρωμής, η πιστωτική κάρτα συγκεντρώνει τα προτερήματα της ευελιξίας και της ταχύτητας, εγκυμονεί παρ’ όλα αυτά και κινδύνους για τον κάτοχο. Συγκεκριμένα, αποστέλλοντας ο καταναλωτής με ηλεκτρονικό τρόπο τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης της κάρτας του στον προμηθευτή, δίνει την «άδεια» να διαβιβαστεί η εντολή πληρωμής, χωρίς να είναι ο ίδιος παρών και χωρίς να κάνει αυτούσια χρήση του δελτίου. Σε αυτή τη διαδικασία διαβίβασης των δεδομένων εντοπίζεται ο κίνδυνος υποκλοπής τους από οποιονδήποτε τρίτο που μπορεί πολύ εύκολα έχοντας πληροφορηθεί τα παραπάνω στοιχεία να χρεώνει τον κάτοχο της κάρτας για δικές του συναλλαγές, χωρίς να απαιτείται γι’ αυτό η πρόσβαση στην κάρτα. Αυτός είναι ο λόγος που παρατηρούνται πολυάριθμες απάτες στις πληρωμές από απόσταση μέσω πιστωτικών καρτών. 

Πράγματι, στον παγκόσμιο ιστό συναντά κανείς πολύ συχνά διαδικτυακές «παγίδες», που σκοπό έχουν να προσελκύσουν τον καταναλωτή μέσω μιας ιδιαίτερα δελεαστικής προσφοράς, με μοναδικό στόχο να του αποσπάσουν τα στοιχεία της κάρτας του. Δεν είναι πάντως λίγες και οι φορές που παρατηρούνται παράνομες χρεώσεις καρτών από τρίτους μετά από απώλεια ή κλοπή του δελτίου. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η μη πληροφορηθείσα την υποκλοπή εκδότρια τράπεζα χρεώνει κανονικά το λογαριασμό του κατόχου για τις συναλλαγές που ο τρίτος πραγματοποίησε με συμβεβλημένες επιχειρήσεις. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μάλιστα, εκτός από την οικονομική ζημία που υφίσταται ο κάτοχος από τις αγορές του τρίτου, θα μπορούσε να θεμελιωθεί και ευθύνη του για αποζημίωση της τράπεζας επειδή δεν τήρησε τις συμφωνημένες υποχρεώσεις επιμέλειας, όπως διατήρηση μυστικού του Προσωπικού Αριθμού Αναγνώρισης (PIN) ή φύλαξη της κάρτας από έκθεση στον κίνδυνο κλοπής. Αντίθετα, για τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στην κάρτα δε φαίνεται να προκύπτει υποχρέωση φύλαξης από διαρροή σε τρίτα πρόσωπα, καθώς αυτά γνωστοποιούνται πάντα στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις προκειμένου για πληρωμή από απόσταση σε ηλεκτρονικές συμβάσεις. Άρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η περιέλευση αυτών σε γνώση τρίτου συνιστά ταυτόχρονα και παράβαση συμβατικής υποχρέωσης από τον κάτοχο.

ALPHA BANK: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ+ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παράταση δύο εβδομάδων δόθηκε από την Alpha Bank και τον χρηματοοικονομικό της σύμβουλο Citigroup στην προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Jupiter).

Η παράταση δόθηκε κατόπιν αιτήματος κάποιων εκ των πέντε επενδυτών που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και διενεργούν due diligence. Έτσι, οι δεσμευτικές επαναπρογραμματίστηκαν να κατατεθούν στις 5 Οκτωβρίου, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε κατάθεση στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr στη δεύτερη φάση, μετά την αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών, συμμετέχουν τα funds Apollo, Lone Star, Fortress, Centerbridge και PIMCO.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΜΚΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !!!

ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΚΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ;;;
Μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, έναντι αδράς αμοιβής, ήταν 30 μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που δρούσε στην Μυτιλήνη από το 2015 και εξαρθρώθηκε απο την υποδιεύθυνση ασφάλειας του νησιού.



Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους, μετά τη σύλληψη δύο μελών της εγκληματικής ομάδας, που εντοπίστηκαν να οδηγούν τον Φεβρουάριο του 2018 τζιπ που παρέπεμπε σε στρατιωτικό όχημα, στο οποίο κάτω από τις κανονικές πινακίδες εντοπίστηκαν πλαστές πινακίδες του ελληνικού στρατού. Το όχημα είχε χακί χρώμα, ενώ διέθετε και σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Τότε είχαν συλληφθεί ένας 24χρονος Γερμανός και μια 23χρονη από τη Συρία.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και η εμπλοκή 30 ατόμων, 6 Ελλήνων και 24 αλλοδαπών, μελών της ίδιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης .

Τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν σε κλειστές - κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΤΕΣ: ΟΤΑΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ...242.000.000$ !!!



To απίστευτο ποσό της τάξης των 242 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να υπεξαιρέσει ένας Νιγηριανός επιτήδειος από Βραζιλιάνο επενδυτή, όταν ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει στην κατασκευή αεροδρομίου αλλά και να αγοράσει μεγάλο ποσοστό του, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ποτέ η οποιαδήποτε πρόβλεψη από την νιγηριανή κυβέρνηση για την κατασκευή του.

Ο απατεώνας που ονομάζεται Emmanuel Nwude κατάφερε να πείσει τον Βραζιλιάνο διευθυντή τράπεζας Nelson Sakaguchi, ότι η επένδυσή του θα του απέφερε τεράστια οικονομικά οφέλη, ενώ ο τελευταίος πείστηκε από τα λεγόμενα του Nwude και του παρέδιδε τμηματικά το υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Ο Nwude, ο οποίος κατείχε αρκετά υψηλό αξίωμα στην κρατική τράπεζα Union της αφρικανικής χώρας,διέθετε πρόσβαση σε εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες κι έγγραφα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τον φιλόδοξο επενδυτή ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στην κατασκευή ενός διεθνούς αερολιμένα στην πρωτεύουσα Αμπούτζα.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 2 ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!




Με την υπ’ αρίθμ. 99/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, έγινε δεκτή εν μέρει αγωγή αποζημίωσης «μαμούθ» μιας Παραδεισιώτισσας εις βάρος ασφαλιστικού συμβούλου, που ενεπλάκη στην πολύκροτη υπόθεση απάτης με εικονικά αμοιβαία κεφάλαια, της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργαζόταν, δύο τραπεζών και 4 τραπεζικών υπαλλήλων.

Η ενάγουσα ζήτησε συγκεκριμένα από τον πρώην ασφαλιστικό σύμβουλο και την Ιnternational ΑΕΔΑΚ να της καταβάλουν το ποσό των 834.821,77 €, από μια τραπεζική υπάλληλο 152.666,19 €, από μια δεύτερη 39.347,03 € και από μια τρίτη 72.216,00 €. Διεκδικεί επιπλέον αποζημίωση ύψους 274.167,64 € από την Αlpha Bank και ύψους 157.665 € από την Εθνική Τράπεζα κι έναν υπάλληλο της.

Το δικαστήριο με την απόφαση του υποχρεώνει τον ασφαλιστικό σύμβουλο και την ασφαλιστική εταιρεία να της καταβάλουν αποζημίωση ύψους 579,375,24 ευρώ, μια τραπεζική υπάλληλο 102.866,33 ευρώ, μια άλλη 23.542,92 ευρώ και μια ακόμη 46.551,20 ευρώ. Υποχρεώνει την Alpha Bank σε αποζημίωση ύψους 179.917,35 ευρώ και την Εθνική Τράπεζα και έναν υπάλληλο της σε αποζημίωση ύψους 109.365 ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE !!!


Σε τούτο τον άμοιρο τόπο, κανένας δεν πάει χαμένος… Ο Δημήτρης Κουβάτσος, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών του ΟΤΕ την «επίμαχη» περίοδο 1999-2003, αλλά και ένας από τους 64 εμπλεκόμενους στη σκανδαλώδη υπόθεση με τις μίζες της Siemens, είναι το νέο… μεταγραφικό απόκτημα των Folli Follie.

Τον διορισμό του Δημήτρη Κουβάτσου ως Διευθυντή Αναδιάρθρωσης του Ομίλου FF Group ανακοίνωσε η Folli Follie, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το mononews.gr ήδη από χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία συμβούλων SYNERGON Partners σε θέματα οικονομικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης. Για αυτό το σκοπό η SYNERGON PARTNERS θα διαθέσει τις υπηρεσίες του κ. Δημητρίου Κουβάτσου, ο οποίος ορίζεται Διευθυντής Αναδιάρθρωσης, Chief Restructuring Officer (CRO) του Ομίλου FF Group.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ: ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER !!!

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΤΑ 121.000.000€ ΑΠΟ ΤΑ 256.000.000€ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Μηλιώνης-Φλώρος κυκλοφορούν ελεύθεροι και προφανώς γιορτάζουν στην υγειά των κορόιδων...
Όσον αφορά τα δεσμευμένα στις τράπεζες χρήματα, γιατί δεν έχουν αποδοθεί ακόμη στο Δημόσιο μετά από 6 χρόνια ;;;


Πώς ο Φλώρος, ενώ δικαζόταν για την υπεξαίρεση, κινούσε ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Το CNN Greece φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που απορρίπτουν τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Αριστείδη Φλώρου πως από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, ο ίδιος κατέβαλε προσπάθειες ώστε να επιστραφούν στο Δημόσιο και στους Δήμους τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν. Από τα στοιχεία της έρευνας του CNN Greece προκύπτει πως το 2014 και ενώ ο ίδιος δικαζόταν για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256,5 εκατ. ευρώ, έστελνε εμβάσματα από λογαριασμό που διατηρούσε στη Σιγκαπούρη σε συγκεκριμένη τράπεζα του Μαυροβουνίου και εν συνεχεία έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ μέσω χρεωστικών καρτών.

Και οι αποκαλύψεις του CNN Greece έχουν ειδικό βάρος διότι από το 2014 έως και σήμερα η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της υπόθεσης Energa – Hellas Power είναι το πώς θα ανακτήσει το Δημόσιο τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν και το πώς θα επιστραφούν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στην πράξη από την έρευνα του CNN Greece προκύπτει πως ο Αριστείδης Φλώρος είχε από το 2014 -καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας- τη δυνατότητα να κινεί ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό στους οποίους είχε καταθέσει τα υπεξαιρούμενα χρήματα, αλλά παρά το γεγονός αυτό δεν επέστεψε τα ποσά που υπεξαίρεσε.

Τα κρυμμένα χρήματα

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: Η ΑΑΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!



Επιχείρηση-σκούπα της ΑΑΔΕ έχει στηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς μετά το λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας οι «τιμωροί» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν βάλει στο μάτι 284 επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου.

Απ' ότι φαίνεται το λουκέτο στον πασίγνωστο «Διόνυσο» στην Ακρόπολη ήταν μόνο για να ανοίξει την... όρεξη των Ράμπο της εφορίας, αφού αναμένονται ανάλογοι έλεγχοι σε δεκάδες άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Το ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλύπτει εκατοντάδες περιπτώσεις για τις οποίες έχουν σχηματιστεί ογκώδεις φάκελοι από φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2017 ή του 2016, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν παραβάσεις ειδικού βάρους, όπως η χρήση παράνομου λογισμικού για την απόκρυψη εισοδημάτων.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
Οργή Γερμανών κατά Σόλτς που μίλησε για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.



Μια αποστροφή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα προκάλεσε αγανάκτηση ανάμεσα σε Γερμανούς πολιτικούς και σχολιαστές. Ο Όλαφ Σολτς είπε ότι κανείς δεν θέλει να εκμεταλλευτεί την ελληνική κρίση και ότι στόχος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι η επιστροφή των κερδών από την αγορά ελληνικών ομόλογων υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

«Με τέταρτο μνημόνιο ισοδυναμεί η παράταση αποπληρωμή δανείων».Η λαϊκή εφημερίδα Bild επιγράφει σχετικό άρθρο με το ειρωνικό ερώτημα «Γιατί δεν επιστρέφουμε στους Έλληνες και τους τόκους από πάνω;». Στην εφημερίδα καταθέτει την κριτική του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κλάους Πέτερ Βιλς. «Το 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα κατήγγειλε όλες τις συμφωνίες. Γι αυτά τα χρόνια η Αθήνα δεν δικαιούται τίποτα. Έσοδα από τα προηγούμενα χρόνια επεστράφησαν όπως συμφωνήθηκε ή μπήκαν σε δεσμευμένους λογαριασμούς. Άλλα εμβάσματα στην Αθήνα και όχι ελαφρύνσεις στους γερμανούς φορολογούμενους δεν έχουν συμφωνηθεί» τονίζει στην εφημερίδα ο Βιλς. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Ή ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα πρώτα χαρτοφυλάκια με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζονται να βγάλουν προς πώληση ή τιτλοποίηση οι εγχώριες τράπεζες, εστιάζοντας σε περιπτώσεις δανειοληπτών που είναι αποδεδειγμένα μη συνεργάσιμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο εγχείρημα αναμένεται να αναληφθεί πριν το τέλος του έτους και θα αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανεξόφλητου υπολοίπου, ύψους 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για στεγαστικά σε ευρώ και ελβετικό φράγκο, τα οποία έχουν δοθεί, στη συντριπτική τους πλειονότητα, κατά την περασμένη δεκαετία.

Οι εν λόγω οφειλέτες έχουν αρνηθεί κάθε συνεργασία με την τράπεζα ή έχουν απορρίψει λύσεις ρύθμισης που τους έχουν προταθεί και οι οποίες περιλάμβαναν μερική διαγραφή οφειλής. Πριν την έναρξη του διαγωνισμού, θα τρέξει η τελευταία προσφορά ρύθμισης από την τράπεζα, που θα αποτελεί «πιλότο» για τον διαγωνισμό.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στις 14 οι εταιρίες διαχείρισης NPLs

Άδεια διαχείρισης απαιτήσεων σε δύο ακόμη εταιρίες έδωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατόπιν αποφάσεως της συνεδρίασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, οι νέες άδειες χορηγήθηκαν στις εταιρίες "MELFIN Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων Από Δάνεια Και Πιστώσεις" και "ΕΛ ΠΙ ΕΝ ΚΑΠΙΤΑΛ Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων Από Δάνεια Και Πιστώσεις", καθώς πληρούνταν στο σύνολό τους οι όροι που προβλέπονται στον ν. 4354/2015 και στην ΠΕΕ 118/19.05.2017.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018: ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ , ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ & ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ !!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣτΕ+ΝΣΚ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ...
Η ΔΕΔ όμως τους κόβει τη φόρα αφού αποφάσισε ήδη σε σχετική υπόθεση ότι δεν επιστρέφονται οι φόροι που καταλογίστηκαν στο πλαίσιο των δηλώσεων περί οικειοθελούς αποκάλυψης, ακόμη και αν οι φόροι αφορούν σε έτη, τα οποία παραγράφηκαν !!!


Δεν επιστρέφονται οι φόροι που καταλογίστηκαν στο πλαίσιο των δηλώσεων περί οικειοθελούς αποκάλυψης, ακόμη και αν οι φόροι αφορούν σε έτη, τα οποία παραγράφηκαν.

Χιλιάδες φορολογούμενοι, που εντάχθηκαν στην οικειοθελή αποκάλυψη «ξεχασμένων» εισοδημάτων το μετάνιωσαν και ζητούν πίσω τους φόρους που κατέβαλαν, αφού διαπίστωσαν πως, με τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ν.Σ.Κ. οι υποθέσεις τους πέραν της πενταετίας έχουν παραγραφεί και θα μπορούσαν να μην ενταχθούν στην οικειοθελή αποκάλυψη, να μην πληρώσουν φόρους και να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ωστόσο η εφορία απαντά με ένα ξερό «όχι», υπενθυμίζοντας τη σχετική διάταξη του ν. ν.4446/2016 αναφορικά με την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, σύμφωνα με την οποία: «φόροι, τέλη, εισφορές και λοιπά ποσά που καταβάλλονται δυνάμει δηλώσεων που υποβάλλονται κατά τις διατάξεις των προηγούμενων άρθρων δεν επιστρέφονται και οι σχετικές δηλώσεις δεν ανακαλούνται».

Αυτό προκύπτει από μία απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (υπ. αρ. 2175/27.04.2018), η οποία έχει ευρύτερη εφαρμογή και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις.

ΚΛΟΠΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ: "ΕΓΔΥΣΑΝ" ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ !!!

ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΞΙΑΣ 1.200.000$
Θύμα κλοπής έπεσε Σαουδάραβας πρίγκιπας που έκανε τις διακοπές του στη Μύκονο.




Οπως μεταδίδει ο Ant1, ο Σαουδάραβας διέμενε σε πολυτελή βίλα στην περιοχή Καλαφάτη, έχοντας συνοδεία 15 ανδρών της κρατικής ασφάλειας αλλά και εταιρείας σεκιούριτι.

Ο πρίγκιπας κατήγγειλε πως ενώ ετοιμαζόταν να φύγει με το ιδιωτικό του αεροσκάφος για το Παρίσι, πως άγνωστος μπήκε από την ανοικτή μπαλκονόπορτα της βίλας και του έκλεψε τρεις βαλίτσες.

ΚΛΟΠΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ !!!



Σε έξαρση είναι οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα μας. H ραγδαία αύξηση των κλοπών το 2017 σε σχέση με του 2016 (+ 30%) συνεχίζεται και το 2018, τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και στην επαρχία.

Στο ερώτημα που θέσαμε σε ειδικούς εγκληματολόγους, γιατί συμβαίνει αυτό, αφού δύσκολα σήμερα ένα κλεμμένο όχημα μπορεί να πουληθεί και να ξανακυκλοφορήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό (εντοπίζεται εύκολα σήμερα), η απάντηση είναι «για ανταλλακτικά».

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ !!!

ΣΤΑ 98.000.000€ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/130000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_66.html




Με προ φόρων κέρδη 98 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 194 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 344 εκατ. ευρώ έκλεισε τη χρήση 2017 η εταιρεία Αττική Οδός, συγκαταλεγόμενη, πλέον, στις πλέον εύρωστες εγχώριες επιχειρήσεις. 

Ο τζίρος της διαμορφώθηκε κατά την περσινή χρονιά στα 176,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 3,3%, την ώρα που το κόστος πωληθέντων υποχωρούσε στα 67 εκατ. ευρώ, εξαιτίας αναστροφής σχηματισθείσας πρόβλεψης, ύψους, 25,8 εκατ. ευρώ για βαριά συντήρηση οδοστρώματος. 

Η αναστροφή πρόβλεψης στηρίχθηκε στα αποτελέσματα των μετρήσεων του 2017, σχετικά με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του οδοστρώματος και τις μελλοντικές ανάγκες ανακατασκευής του, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο μέχρι την λήξη της παραχώρησης τον Οκτώβριο του 2024.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ !!!


.




















Ένα παλαιότερο αλλά πάντα επίκαιρο άρθρο:

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα - απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

- Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;

- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;

- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;

- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;

Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.

SSL Certificates