.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΧΙΛΗ: ΟΜΑΔΑ ΧΑΚΕΡ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ 500 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Ένα κύμα κυβερνοεπιθέσεων εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχει προβληματίσει τις χιλιανές αρχές, οι οποίες, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν τις θεωρούν ανησυχητικές.



Η ομάδα των «χάκερ», « Shadow Brokers», που είναι γνωστή στη Χιλή για την κλοπή προσωπικών δεδομένων από πιστωτικές κάρτες, ισχυρίζεται ότι έχει σβήσει τα χρέη 500 ανθρώπων όταν παρενέβη στα τραπεζικά αρχεία. Η ανακοίνωση έγινε μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που εκδηλώθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Χιλή.

Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter, η συγκεκριμένη ομάδα δηλώνει ότι έσβησε τα χρέη μέσω της επεξεργασίας δεδομένων της DICOM , το μητρώο χρεών της Equifax, μια υπηρεσία αναφοράς καταναλωτικών πιστώσεων που λειτουργεί στη Χιλή.

Το αρχείο που δημοσιεύεται από τον ανώνυμο λογαριασμό παρατίθενται τα ονόματα των πολιτών, το φορολογικό τους μητρώο (RUT) και η λέξη «διαγράφονται». Η υποτιθέμενη εξάλειψη των χρεών πραγματοποιήθηκε σε άτομα που το επώνυμό τους αρχίζει από «Α».

Αμφιβολίες για το γεγονός ότι η «πειρατεία» είναι αληθινή

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί επί των υπολογιστών εξέφρασαν αμφιβολίες αν η υποτιθέμενη εξάλειψη των χρεών έγινε πραγματικά.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο ειδικός επί της πληροφορικής Μπρέντε Μπασουάλδο, ο οποίος επισημαίνει ότι τα δεδομένα που δημοσίευσαν μέσω Twitter, οι φερόμενοι ως Shadow Brokers, θα μπορούσαν να είναι ένας κατάλογος εκλογικής περιφέρειας, ο οποίος είναι δημόσιος και έτσι ο ισχυρισμός της ομάδας να είναι απάτη.

Λίγες ώρες αργότερα, η ομάδα Shadow Brokers επίσης δημοσιοποίησε μια λίστα με σχεδόν, 13.000 ονόματα εργαζομένων της Banco Santander.

Οι κυβερνοεπιθέσεις των χάκερ σε τραπεζικά αρχεία ήταν γνωστές εδώ και μερικές ημέρες στη Χιλή.

Μια άλλη νέα ομάδα hackers που ονομάζεται La Balsa Pirata δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια λίστα στοιχείων που υποτίθεται ότι ανήκουν σε 80.000 πελάτες τραπεζών.

«Όλες οι κάρτες της Banco Estado μας ανήκουν! Περισσότερα από 70.000 IDs, ονόματα και σειριακοί αριθμοί της Banco Estado», ανέφερε η ομάδα μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού στο Twitter.

«Δεν έχουν δυνατότητα να προκαλέσουν ζημιά»

Η Επικεφαλής των Τραπεζών και των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Χιλής επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν διαρροές τραπεζικών δεδομένων, αλλά σημείωσε ότι «επί του παρόντος οι προκαταρκτικές αναλύσεις, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι τα στοιχεία που έχουν κλαπεί δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ζημιά και ότι τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας ήδη εφαρμόζονται».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Εποπτεύουσα αρχή, «είναι δυνατόν να επισημανθεί ότι υπάρχουν τρεις διαρροές: Το πρώτο σύνολο αντιστοιχεί σε καταλόγους συνεργατών μιας οντότητας, της οποίας η παλαιότητα επιτρέπει να αποκλειστεί ότι η διαρροή προέρχεται από την οντότητα, αλλά από μια βάση εξωτερικών δεδομένων».

Μια δεύτερη περίπτωση, περιλαμβάνει δεδομένα πελατών μιας τράπεζας. Τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν είναι προσωπικά, αλλά δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες που επιτρέπουν την απάτη.

Τέλος, οι χιλιανές αρχές ανέφεραν ότι στην περίπτωση του υποτιθέμενου σβησίματος των χρεών τα εν λόγω στοιχεία «θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν την κατοικία τους στην κοινότητα Καραούε», οπότε «τα εικαζόμενα σβησίματα χρεών δεν αντιστοιχούν σε αρχεία πληροφοριών που σχετίζονται με χρέη».

«Η διαρροή πληροφοριών δεν έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ζημιά και έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας», συμπλήρωσε η SBIF.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates