.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΟΡΓΗ !!! ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ !!!

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Εξοργισμένοι Πόντιοι από την διεξαγωγή Gay Pride στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και για όσα έχει πει κατά καιρούς για Κεμάλ,Τουρκία κτλ. , πήραν στο κυνήγι τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης !!!




Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες :


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ & ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ FUNDS ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ !!!


Υπόθεση Novartis: Μετά την αποχώρηση ΚΚΕ άνοιξε ο κύκλος αποχωρήσεων

Με την αποχώρηση του ΚΚΕ αμέσως μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, άνοιξε ο κύκλος των αποχωρήσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την υπόθεση της Novartis.

Μετά τις ομιλίες των αρχηγών, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αποχωρήσουν και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την πλειοψηφία για πολιτικές μεθοδεύσεις.



ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: «ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ» !!!



Μαρτυρίες από τη γενοκτονία των Ποντίων

«Πανταχόθεν του Πόντου αγγέλονται σφαγαί.. εις Κερασούντα.. εις Τραπεζούντα και αλλού. Εάν κατάστασις συνεχιστεί, Ελληνισμός Πόντου εξαφανισθήσεται, πριν η διπλωματία προλάβει ασχοληθεί περί αυτού». 


Με αυτό το απελπισμένο τηλεγράφημα τον Ιούλιο του 1920, η Επιτροπεία Ποντίων ενημέρωνε με σπαρακτικό τρόπο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τα γεγονότα που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Κατά την περίοδο 1914- 1923, οι Τούρκοι θανάτωσαν τουλάχιστον 200.000 Έλληνες του Πόντου. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο υπάρχουν ιστορικοί και ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι αγγίζει τις 350.000. Η σφαγή ήταν αποτέλεσμα του σχεδίου εκτουρκισμού της ευρύτερης περιοχής του Πόντου και στόχος δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Αρμένιοι. 

Οι διώξεις είχαν αρχίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, χωρίς όμως να έχουν τον χαρακτήρα της οργανωμένης γενοκτονίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΦΕΤΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_259.html




Εντατικοποιεί τους ελέγχους για τη φέτα και το ελαιόλαδο ο Ενιαίος Φορέας Ελέχγχου Τροφίμων ενόψει της τουριστικής περίοδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε πρώτη φάση και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού και προγραμματισμού του ΥΠΑΑΤ και της πολιτικής ηγεσίας, οι έλεγχοι θα έχουν ως επίκεντρο τις τουριστικές περιοχές της χώρας και τα μεγάλα καταναλωτικά κέντρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα δύο εθνικά προϊόντα, στο τυρί «ΦΕΤΑ» και στο ελαιόλαδο.

Όσον αφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ», σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, έχουν παρατηρηθεί αθέμιτες πρακτικές διάθεσης λευκού τυριού άλμης ως φέτα, που εστιάζονται κατά βάση στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ξενοδοχεία, κλπ).


DIESELGATE: ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 60.000 ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ PORSCHE ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ
Οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση δύο μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, τα οποία είναι εξοπλισμένα με «μη εγκεκριμένα» λογισμικά που έχουν στόχο να αποκρύπτουν τα πραγματικά επίπεδα των ρυπογόνων εκπομπών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αυτοκινήτου KBA.




«Πραγματοποιείται ανάκληση» των μοντέλων Cayenne και Macan που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Στέφαν Ίμεν, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκληση αφορά σ' όλον τον κόσμο 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, το Βερολίνο είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ αυτή τη φορά το μέτρο αφορά τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8, σύμφωνα με το Der Spiegel.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: «ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το anemosanatropis.blogspot.gr:

Η μητέρα του Ηλία Βαγδουτη από τον Βόλο που έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δηλώνει :

“Δεν θα μπει μέσα στο σπίτι η τράπεζα !!!"


ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Η Κομισιόν έχει διαπιστώσει πως εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν ως «πλυντήριο» το real estate.




Στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μπαίνουν τα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων από το 2015 και μετά με συμβαλλόμενους αλλοδαπούς. Στόχος είναι να ερευνηθεί το ενδεχόμενο πίσω από τις συγκεκριμένες αγοραπωλησίες να υποκρύπτεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Άλλωστε, ήδη η Κομισιόν έχει διαπιστώσει πως εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν ως «πλυντήριο» το real estate καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιούν τεράστια ποσά τα οποία προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων με έγγραφο που απέστειλε στους συμβολαιογράφους, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητεί να την ενημερώσουν για τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Μάλιστα, οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει στο εξής να ενημερώνουν την Αρχή κάθε μήνα για ανάλογα συμβόλαια που συντάσσουν.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο οι συμβολαιογράφοι καλούνται να συντάξουν και να παραδώσουν κατάλογο στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου ο οποίος θα περιλαμβάνει τα εν λόγω συμβόλαια καταγράφοντας τον αριθμό και την ημερομηνία που συντάχθηκαν, τα ονόματα των συμβαλλομένων, των δικηγόρων, των μεσιτών που ενεπλάκησαν στη σύμβαση, καθώς και την αξία του πωληθέντος ακινήτου. Στη συνέχεια η λίστα πρέπει να διαβιβαστεί από το Σύλλογο στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.


ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!


Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΟ-ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :

Αποτρέπεται, προς το παρόν τουλάχιστον, ο κίνδυνος να παραγραφούν χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος των χρήσεων 2012 και 2013 που αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες έχουν εκδοθεί φορολογικά πιστοποιητικά χωρίς επισημάνσεις για φορολογικές παραβάσεις.

Αποτρέπεται επίσης, προσωρινά, και ο κίνδυνος να ακυρωθούν αποφάσεις επιβολής φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν σε βάρος χιλιάδων άλλων μεγάλων επιχειρήσεων με «λευκά» φορολογικά πιστοποιητικά για τη χρήση του 2011.

Οι κίνδυνοι αυτοί είχαν προκύψει εξαιτίας μιας απόφασης που εξέδωσε στις 8 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Με την απόφαση αυτή έγινε δεκτό ότι από τη στιγμή που ο φορολογικός έλεγχος του Δημοσίου στη χρήση του 2011 μιας εταιρίας δεν διενεργήθηκε και δεν ολοκληρώθηκε εντός 18μήνου από την υποβολή του «λευκού» φορολογικού πιστοποιητικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προέβλεπε σχετική υπουργική απόφαση του έτους 2011, η υπόθεση θεωρείται παραγεγραμμένη ήδη από τις 30-4-2014, οπότε ο φορολογικός έλεγχος που ολοκληρώθηκε μετά την ημερομηνία αυτή θεωρείται μη νόμιμος και τα ποσά του φόρου και του προστίμου που επιβλήθηκαν λόγω εντοπισμού «λογιστικών διαφορών» ακυρώνονται.

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΠΑΠΑ & 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ 2 ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ 3.800.000€ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/3800000.html




Ισόβια για την πράξη της υπεξαίρεσης επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ιερέα των Φαρσάλων.

Ο ιερέας μαζί με εφοριακούς φούσκωνε μισθοδοτικές καταστάσεις ιερέων στα χαρτιά με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου 3,8 εκατ. ευρώ.


ΕΚΠΟΙΖΩ: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΕΝΩ ΖΗΤΑΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ Ή ΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τι λέει σε ανακοίνωση της η ΕΚΠΟΙΖΩ.




Η ΕΚΠΟΙΖΩ όπως σημείωνει σε ανακοίνωση της, από την καθημερινή διαχείριση και μεσολάβηση, προς τις τράπεζες, δεκάδων υπερχρεωμένων καταναλωτών - μελών της, διαπιστώνει ότι αναφορικά με τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις, συνεχίζουν οι τράπεζες να λειτουργούν σε καθεστώς αδιαφάνειας, να μην εφαρμόζουν επαρκώς τον Κώδικα Δεοντολογίας και να μην προτείνουν λύσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες και οριστικές. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να συνεχίζεται η ανασφάλεια, αγωνία και απόγνωση των καταναλωτών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους και να βρεθούν στο δρόμο.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ επανέρχεται στο θέμα και ζητά την παρέμβασή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και των συναρμόδιων Υπηρεσιών ώστε:

• να εφαρμόσουν οι τράπεζες τον Κώδικα Δεοντολογίας υιοθετώντας λύσεις οριστικές συνυπολογίζοντας τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης με βάσει και τους ενδεικτικούς τύπους λύσεων που εμπεριέχονται στο Παράρτημα του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας, με προτάσεις μεταξύ άλλων:


ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΙΚΗ !!!

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ
Αίτηση πτώχευσης και δήλωση παύσης πληρωμών κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων και κυρίως, στην παρούσα φάση, εμπορευμάτων.




Εάν το δικαστήριο, στο οποίο αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα η σχετική αίτηση, την κάνει αποδεκτή, τότε η εταιρεία θα λάβει τρίμηνη παράταση ζωής, διάστημα μέσα στο οποίο θα φανεί οριστικά εάν υπάρχει κάποια πιθανότητα διάσωσής της ή θα οδηγηθεί οριστικά σε εκκαθάριση.

Η κατάθεση της αίτησης πτώχευσης έρχεται ως συνέχεια της μη ευόδωσης των διαπραγματεύσεων της εταιρείας με τους πιστωτές της, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί. Το τελευταίο διάστημα είχε διαφανεί η δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς μερίδα των πιστωτών φέρεται να αμφισβητούσε το ύψος των οφειλών της αλλαντοβιομηχανίας. Οι αργοί ρυθμοί και η πολυπλοκότητα των διαπραγματεύσεων απομάκρυναν άλλωστε σιγά σιγά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με κυριότερους τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (της Chipita) και τον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο (της Impala Invest).

Την περασμένη Παρασκευή 11 Μαΐου, οπότε ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί η αίτηση υπαγωγής της ΒΙΚΗ στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, η ίδια παραιτήθηκε του δικογράφου, καθώς δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Η πράξη αυτή είχε ως συνέπεια να λήξει αυτομάτως η προστασία που είχε χορηγηθεί στην αλλαντοβιομηχανία από τους πιστωτές και για τον λόγο αυτό προχώρησε στη σχετική αίτηση πτώχευσης η οποία αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα. Ηδη εις βάρος της εταιρείας έχει εκδοθεί πληθώρα διαταγών πληρωμής και κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, αλλά και από τραπεζικά ιδρύματα.


ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ;;;

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ
Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων που εισπράττουν για λογαριασμό τρίτων τα ΕΛΤΑ καθώς η περίπτωση της ΔΕΗ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.




Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η υπεξαίρεση δεν περιορίζεται στα 50 εκ ευρώ τη ΔΕΗ αλλά επεκτείνεται τουλάχιστον και σε δάνεια υπαλλήλων των ΕΛΤΑ καθώς και σε κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.

Ειδικότερα για δανειακές συμβάσεις που έχουν από συγκεκριμένη τράπεζα υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, τα ποσά που παρακρατούνται από τη μισθοδοσία τους δεν αποδίδονται στην τράπεζα με άγνωστες συνέπειες για τους ιδίους τους υπαλλήλους αλλά και τα ΕΛΤΑ. Ταυτόχρονα ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και σε κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις που πληρώνονται από τους πολίτες με ταχυπληρωμή.

Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος δεδομένης και της προβληματικής λειτουργίας των τμημάτων εισπράξεων πολλών Δήμων να υπάρξουν πολίτες που μελλοντικά θα επιβαρυνθούν με μεγάλες επιβαρύνσεις.



ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! 7 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΞΥΛΟ & ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ, ΕΠΤΑ (7)!!! ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ & ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 13 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ !!!


"ΜΠΡΑΒΟ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Την ικανοποίηση των θεσμών για την πρόοδο στη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εισέπραξε η κυβέρνηση, στην συνάντηση που τέλειωσε πριν από λίγο στο Χίλτον.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης που μετείχε στη σύσκεψη, έκλεισε το θέμα των προαπαιτούμενων και οι θεσμοί πιστοποίησαν ότι πλέον διεξάγονται κανονικά οι πλειστηριασμοί σε όλη την επικράτεια, και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα ή τις τουριστικές περιοχές.


Ο ΜΑΚΡΟΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ "ΚΑΜΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 750 ΕΥΡΩ
Πρόστιμο 750 ευρώ θα επιβάλεται σε όσους κάνουν «καμάκι» σφυρίζοντας ή γενικότερα παρενοχλούν γυναίκες στο δρόμο στη Γαλλία μετά τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.




Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι με το νόμο αυτό οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Το πρόστιμο πάντως είναι εντυπωσιακά αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα καθώς τότε η γαλλική κυβέρνηση μιλούσε για πρόστιμο 90 ευρώ. 

Το νομοσχέδιο καλυπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια». Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές». 


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Έρχεται ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών κινητής και ακίνητης περιουσίας.




Την αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών και των συναλλαγών που απαιτούνται για τον υπολογισμό και την είσπραξη των φόρων θέτει ως βασικό στόχο για την τριετία 2018-2020 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσεων που εκπόνησε φέτος και ανακοίνωσε πρόσφατα.

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στο πλήρες κείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, εντός του 2018 προγραμματίζεται από την ΑΑΔΕ η λειτουργία νέων διαδικτυακών εφαρμογών μέσω των οποίων θα καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών κινητής και ακίνητης περιουσίας.


ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ 2017 ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!



Τι γράφει το protothema.gr :

Βελτιωτικές κινήσεις για να βγει από το τέλμα η ρύθμιση των 120 δόσεων που καρκινοβατούσε, συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς στο Χίλτον.

Πηγές της διαπραγμάτευσης ανέφεραν ότι στις συναντήσεις με τους θεσμούς συμφωνήθηκαν:

- Η ένταξη στον εξωδικαστικό και των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από το 2017 (μέχρι τώρα ίσχυε για χρέη μόνο μέχρι 31.12.2016)


ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ
Σε συμφωνία για την καθολική άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων δανειοληπτών επιθυμούν να υποβάλουν ή έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί.





Η άρση του τραπεζικού απορρήτου θα θεσμοθετηθεί τόσο για τις νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν από εδώ και στο εξής όσο και για αυτές που έχουν υποβληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με τους εξής τρόπους:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ !!! ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ !!!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών.




Εισβολή σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στα μηχανήματα και τα τζάμια του γραφείου

Όπως αναφέρουν με ανάρτησή τους στο indymedia, η επίθεση πραγματοποιήθηκε επειδή "η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς, ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών".


Αναλυτικά το κείμενο του Ρουβίκωνα


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΔΑΕ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ !!!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ενώ παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και για τα τρία νόμιμα φορητά συστήματα συνακροάσεων που διαθέτουν η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία...



Όσο προχωρούν και εξελίσσονται οι νέες τεχνολογίες, τόσο απροστάτευτος είναι ο πολίτης σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών του, παραδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που ενημέρωσαν τα μέλη των Επιτροπών Θεσμών και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, για τα πεπραγμένα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια παραδοχή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ζαμπίρα, ότι «ανεξέλεγκτα βαλιτσάκια» -όπως αυτά που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ- βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών, οι οποίοι παρακολουθούν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις πολιτών!

Αλλά ακόμη και για τα τρία νόμιμα φορητά συστήματα συνακροάσεων που διαθέτουν η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής εκτίμησε ότι ίσως θα έπρεπε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι από την ΑΔΑΕ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ SSM ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ !!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΙΛΑ ΑΞΙΑΣ 7.000.000€ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 160.000€ ;;;

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ XONTΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Το “νέο” ταξιδεύει από στόμα σε στόμα στα στέκια του Νέου Ψυχικού. Μάλιστα υπάρχει επιχειρηματίας που πούλησε πρόσφατα την οικία του που βρισκόταν στην πρώτη πλατεία του Παλαιού Ψυχικού για να χτυπήσει το φιλέτο που βγάζει σε πλειστηριασμό το (αδίστακτο) ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αστικό μύθο οργανισμός του Δημοσίου (κάποιοι λένε για το ΙΚΑ) βγάζει σε πλειστηριασμό χολυγουντιανή βίλα στην περιοχή των Λεγρενών Σουνίου αξίας 7.000.000 εκατ. ευρώ με τιμή εκκίνησης μόλις 160.000 ευρώ.


Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΤΡΟΪΚΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Τι αποκαλύπτει το movenews.gr :

Σοκ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να προκαλέσει η εντολή της τρόικας για κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων δύο μεγάλων ελληνικών εισαγωγικών εταιρεών αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εξυγιάνσης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του movenews.gr τα στελέχη της τρόικας έδωσαν εντολή στις διοικήσεις των τραπεζών που έχουν χρηματοδοτήσει τις δύο μεγάλες ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης και εκποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους ώστε να συναιτιστούν και οι υπόλοιπες εισαγωγικές που χρωστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ.


ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & "ΕΦΟΔΟΙ" ΣΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Περισσότεροι από 600.000 οφειλέτες του δημοσίου είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις !!!




Εφόδους ακόμη και σε θυρίδες, όσων χρωστούν στην Εφορία, ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην προσπάθειά της να μειώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη και να εισπράξει πάνω από 5,5 δισ. ευρώ για την συγκεκριμένη δεξαμενή.

Η εφορία θα «σκανάρει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 59% των οφειλετών που είναι ανοιχτοί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει και τις θυρίδες προκειμένου να βάλει στο χέρι χρήματα και τιμαλφή που μπορεί να κρύβουν σε αυτές φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο.


ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΒΕΝΙΑΜΗ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ & ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Πατήστε εδώ για το δισέλιδο ρεπορτάζ.





ΜΝΗΜΟΝΙΑ=Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΤΩΝ ΔΝΤ, ΕΚΤ & ΕΕ !!!



Δεν υπάρχει, (αλλά ούτε πρόκειται και να υπάρξει), τέτοιο ανάλογο ιστορικό προηγούμενο,οικτρής και παταγώδους αποτυχίας των προγραμμάτων «διάσωσης» μιας χώρας όπως της Ελλάδος που χρεωκόπησε πλήρως και όπου παρά τις πρωτοφανείς θυσίες των Ελλήνων το συνολικό αδιέξοδο παραμένει.

Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ έκαναν «λάθος» στην περίπτωση της Ελλάδας και κανείς δεν υπολόγισε μια πτώση της τάξης του 25% του ΑΕΠ φυσικά προκαλούν, το συναίσθημα και όχι μόνο του Έλληνα αλλά και κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη.


Πρόκειται για βιβλικών διαστάσεων τραγωδία που ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει στην ιστορία.


ΣΚΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;;; Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 40% ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ
Τριγμοί στην Τουρκία εν μέσω φημών για capital controls!!!



Μεγάλη είναι η ανησυχία μεταξύ επενδυτών και οικονομολόγων για την πορεία της οικονομίας της Τουρκίας, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018.


Την ανησυχία ενίσχυσαν οι φήμες για επιβολή capital controls, με φόντο δημοσίευμα της Sabah αλλά και οικονομολόγων, οι οποίοι εκτιμούν ότι η Τουρκία οδεύει προς χρεοκοπία, επιβολή capital controls και προσφυγή στο ΔΝΤ. 

Η τουρκική εφημερίδα Sabah, ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα έως και 40% σε όποιον επιχειρήσει να βγάλει κεφάλαια από τη χώρα, με πρόσχημα εξαγωγική ή εισαγωγική δραστηριότητα.

Πρόσφατα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε για σημάδια υπερθέρμανσης της τουρκικής οικονομίας και τόνισε ότι εάν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, η χώρα ενδέχεται να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων οικονομικά πτωχευμένων χωρών.



ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ !!! ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ 180 ΜΟΙΡΩΝ !!!

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΡΕΤΑΣ ΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
Κουραστήκαμε  πλέον, εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια, να επαναλαμβάνουμε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι τεχνικά αδύνατη κατά τη συνθήκη της Λισαβόνας και ότι η μοναδική δυνατότητα είναι αυτή της αποχώρησης από την ΕΕ, κατά το άρθρο 50 ΣΛΕΕ. Έξοδος από την ευρωζώνη με παραμονή στην ΕΕ δεν υπάρχει και, όποιος συνεχίζει ακόμη να την υπόσχεται, είναι ή ηλίθιος ή απατεώνας ή και τα δύο μαζί. Ας το συνειδητοποιήσουν λοιπόν και οι εγχώριοι καραγκιόζηδες 5*, που προκειμένου να συντηρούν τα ψευτοεπαναστατικά τους αφηγήματα, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους αφελείς που ακόμη τους πιστεύουν !!! 



Salvini – Di Maio κλειδώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ιταλίας 

Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο να αναλάβουν εναλλάξ το πρωθυπουργικό αξίωμα - Τα βασικά σημεία της προγραμματικής συμφωνίας «όγκου» 40 σελίδων.

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Πέμπτη 17/5 το πρωί ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio και ο αρχηγός της Λέγκα του Βορρά, Matteo Salvini προκειμένου αφενός να βάλουν τις τελευταίες «πινελιές» στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα και αφετέρου να αποφασίσουν τι θα γίνει με το ζήτημα του πρωθυπουργού.


ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ
Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Εργασίας διαγράφονται οι αμφισβητούμενες οφειλές κυρίως προς τον πρώην ΟΑΕΕ που δημιουργήθηκαν πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, δηλαδή έως 31/12/2016.




Αυτό σημαίνει ότι δε θα απειλούνται πλέον από το ΚΕΑΟ οι εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

Α) Δημοσιογράφοι ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (πριν το 1993) οι οποίοι είχαν μπλοκάκι για δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες και ο ΟΑΕΕ ζήτησε αναδρομικά υπέρογκα ποσά για την υποχρεωτική ασφάλιση σε αυτόν. 

Β) Νέοι ασφαλισμένοι (από την 1/1/1993 και μετά) στο ΙΚΑ με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν ασφάλιση ζητώντας εξαίρεση από ΟΑΕΕ εφόσον είχαν 25 ημέρες ασφάλισης κάθε μήνα στο ΙΚΑ. Πολλοί αμελούσαν κάθε χρόνο τη βεβαίωση εξαίρεσης η το ταμείο διαπίστωνε ότι δεν συγκέντρωναν και τα 25 ένσημα με αποτέλεσμα να τους καταλογίζονται εισφορές.



ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ STRESS TESTS TΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΑ STRESS TESTS ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 150 ΔΙΣ
Εθνική τράπεζα: Δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας ή ότι δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια !!!



Η Εθνική δεν απορρίπτει και το ενδεχόμενο να χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια και ρευστότητα εξαιτίας των κανονιστικών αλλαγών.
Χρειάστηκε η έκθεση ανάλυσης των μεγεθών και των προοπτικών της Εθνικής Τράπεζας προς το αμερικανικό επενδυτικό κοινό, για να αναφέρει η διοίκηση της Εθνικής ότι δεν μπορεί να παρασχεθεί καμία διαβεβαίωση για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας εάν οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν βελτιωθούν ή επιδεινωθούν.
Αν και η αναφορά αυτή μπορεί να θεωρηθεί συνήθισμένη σε τέτοιας μορφής νομικά κείμενα, ωστόσο αποδεικνύει ότι γενικώς οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακές προκλήσεις.
Ειδικότερα, στην Ετήσια Έκθεση για το έτος 2017 (Form 20-F) προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Securities and Exchange Commission, “SEC”), η Εθνική Τράπεζα αναφέρει (σελ. 27) ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαβεβαίωση ότι δεν θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια στο μέλλον προκειμένου να ικανοποιήσει τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ 22 ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε2 ΚΑΙ ΤΟ Ε3 !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Έναν χρήσιμο οδηγό με 22 ερωτήσεις-απαντήσεις για το Ε2 και το Ε3 για το φορολογικό έτος 2018 εξέδωσε η ΑΑΔΕ προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.




Συγκεκριμένα:

(Ε2)


1. Πως υποβάλλεται το έντυπο Ε2 της συζύγου σε περίπτωση εγγάμων;

Στην περίπτωση εγγάμων και εφόσον η σύζυγος έχει εισοδήματα από ακίνητη περιουσία που ανήκουν στη δική της κυριότητα, έχει υποχρέωση υποβολής του εντύπου Ε2 είτε χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς της κωδικούς πρόσβασης είτε του υπόχρεου/ συζύγου, με την επιλογή «Ε2 συζύγου».

2. Πως συμπληρώνω τη στήλη ΕΙΔΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ-ΧΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ;

Η στήλη 17 (Είδος μίσθωσης-χρήση ακινήτου) συμπληρώνεται υποχρεωτικά με το είδος της μίσθωσης και τη χρήση του μισθίου, όπως εκμίσθωση γραφείου, δωρεάν παραχώρηση κατοικίας, κενό κ.λπ.

3. Ποιες επιλογές εμφανίζονται στη στήλη 17 ΕΙΔΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ-ΧΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ;


ΒΟΛΟΣ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!




Τι γράφει το site της τοπικής εφημερίδας taxydromos.gr :

Αιτήθηκε να μετατρέψει την ποινή του σε κοινωφελή εργασία και το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες αργά το μεσημέρι 57χρονος Βολιώτης φυγόποινος, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για οφειλές στο δημόσιο ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ως φυγόποινος και οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, είχε δοσοποιήσει την ποινή του.

Όμως δεν τήρησε την ρύθμιση και ενώ η προθεσμία έληξε πριν από δύο χρόνια δεν εμφανίστηκε στα Δικαστήρια για να εξετάσει με ποιο τρόπο θα αποπληρώσει την ποινή του.


ΑΑΔΕ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ 200.000 ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΟΜΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ+ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Σε περισσότερους από 190.000 ελέγχους πρόκειται να προβεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τη στοχοθεσία της για το 2018, προκειμένου να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή.




Για φέτος, το σύνολο των φορολογικών εσόδων προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 48,16 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις πραγματοποιήσεις του 2017.

Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

1. Διενέργεια τουλάχιστον 450 ελέγχων από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Τμήματα Ελέγχου.

2. Βεβαίωση τουλάχιστον 700 εκατ. € από ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

3. Εισπραξιμότητα άνω του 40% από ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

4. Βεβαίωση τουλάχιστον 17 εκατ. € από τη διενέργεια ελέγχων τιμών ενδο-ομιλικών συναλλαγών, με χρήση της βάσης AMADEUS, από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. σε «Μεγάλους Φορολογουμένους».


ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ, ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ & ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Σπάει όλα τα κοντέρ αρνητικών σχολίων στα social media ο Νίκος Σακελαρίου του ΣτΕ, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ ακόμη και απέναντι στους πιο μισητούς στο διαδίκτυο Έλληνες, τους Γιάννη Στουρνάρα και Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Η εξέλιξη αυτή καλά θα κάνει να προβληματίσει ιδιαίτερα Εισαγγελείς και Δικαστές !!!


Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΑΚΟΜΗ 23 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΑΡΠΑΞΟΥΝ" ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ FRAPORT !!!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΖΑΜΠΑ & ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ( ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ), ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ...
Και ως αχόρταγοι που είναι...θέλουν και άλλα !!!




Το ενδιαφέρον για τη διαχείριση των 23 περιφερειακών μικρών αεροδρομίων εκδήλωσε από το βήμα του δεύτερου συνεδρίου Εισαγωγών και Μεταφορών, που διοργανώνουν οι ypodomes.gr και το metaforespress.gr σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Aλεξάντερ Ζινέλ.

Η εταιρεία προτίθεται να διευρευνησει σε συνεγασία με το αρμόδιο υπουργείο προτάσεις και δυνατότητες διαχείρισης των 23 αεροδρομίων με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ !!!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Διευκρινίσεις για τον τρόπο που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν προβεί σε έναρξη επαγγέλματος δίνει η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο της, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία.





Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ επισημαίνει τα εξής:

-Με τις διατάξεις των δύο πρώτων εδαφίων της περίπτωσης στ' της παρ.2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013, όπως αυτές ισχύουν, ορίζεται ότι για τους σκοπούς του Κ.Φ.Ε., εργασιακή σχέση υφίσταται όταν ένα φυσικό πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία (3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες και εφόσον δεν έχει την εμπορική ιδιότητα, ούτε διατηρεί επαγγελματική εγκατάσταση που είναι διαφορετική από την κατοικία του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος αποκτά εισόδημα από μισθωτή εργασία, σύμφωνα με μία από τις περιπτώσεις α' έως ε' του άρθρου αυτού.

-Με την ΠΟΛ.1047/12.2.2015 εγκύκλιο διευκρινίστηκε ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν ούτως ώστε, φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων από τις κείμενες διατάξεις, να ενταχθούν στην ανωτέρω διάταξη και να φορολογηθούν με την κλίμακα του εισοδήματος από μισθωτή εργασία, είναι η επαγγελματική τους εγκατάσταση να είναι ίδια με την κατοικία τους.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ....

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_94.html




Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η εικόνα του παραιτηθέντος Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, δεν ήταν καλή.

Ένας ανώτατος δικαστικός, δεν μπορεί να επιτρέπει στον εαυτό του να λυγίζει στη συγκυρία.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή. Όχι δακρυσμένη.

Και όταν λέμε τυφλή, εννοούμε να στέκεται στο πλευρό των αδύναμων και παραγκωνισμένων Ελλήνων.

Εκείνων που φτωχοποιήθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων.


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ !!! ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!!

"ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ"
Και κατέληξε:" Εκφράζουμε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι « έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος."




Με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις λανθασμένες διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο κ. Σακελλαρίου επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί την 30η Ιουνίου οπότε και συμπληρώνει το όριο ηλικίας.

Με μια βαρυσήμαντη δήλωση η οποία μεταδόθηκε σε απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, κάτι που -όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου- θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Με μια αιχμηρή αναφορά, ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο σημαντικών προβλημάτων της χώρας.

Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».



ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σχέδιο "επιθετικής" μείωσης του ELA θα ενεργοποιήσουν οι τράπεζες, προχωρώντας άμεσα σε τιτλοποιήσεις δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι τράπεζες σχεδιάζουν δύο "κύματα" τιτλοποιήσεων, συνολικού ύψους που μπορεί να ξεπεράσει τα 5-6 δισ. ευρώ. Το πρώτο "κύμα" αναμένεται μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο και το δεύτερο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οι τιτλοποιήσεις θα αφορούν σε δάνεια καταναλωτικά, ναυτιλιακά και επιχειρηματικά και ο στόχος τους θα είναι αφενός η ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, αφετέρου η ενίσχυση των κεφαλαίων της κατηγορίας Tier II, δηλαδή κεφαλαίων συμπληρωματικών στα κύρια βασικά εποπτικά κεφάλαια, τα οποία προσμετρώνται στη συνολική κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. 

ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗ ΘΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΑΝ ΧΥΔΑΙΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/6_45.html


"ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ" 26 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΦΟΡΩΝ & ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Στην αντικατάσταση 26 Διευθυντών και υποδιευθυντών προϊσταμένων ισάριθμων εφοριών της χώρας προχώρησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), Γιώργος Πιτσιλής.




Όπως αναφέρει, οι επιλογές των νέων ηγετικών στελεχών των εφοριών έγινε με κύρια κριτήρια το επίπεδο κατάρτισης, τις δεξιότητες και την εμπειρία που αυτοί διαθέτουν στο φορολογικό αντικείμενο και με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε. σε καίριες θέσεις ευθύνης που συμβάλλουν καθοριστικά στο έργο του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας.

Σε ότι αφορά στους προϊσταμένους που απομακρύνθηκαν, αυτό έγινε στο πλαίσιο των κυκλικών μεταθέσεων των εφοριακών, ώστε να μην δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις, όταν παραμένουν για πολύ καιρό στην ίδια θέση και στην ίδια Δ.Ο.Υ.

Ταυτόχρονα, κριτήριο στις μετακινήσεις των παλαιών προϊσταμένων, των εφοριών έπαιξε η απόδοσή τους, στην εκπλήρωση των στόχων που τίθεται από την ηγεσία της ΑΑΔΕ, που αφορούν στην εισπραξιμότητα των φόρων, αλλά και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων.


ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Φοροαπαλλαγές για τις εταιρείες που αγοράζουν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια θέλουν οι δανειστές, έχοντας βάλει το θέμα ως προτεραιότητα στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Αυτό που ζητούν είναι να καταργηθούν φόροι που συνδέονται με την πώληση δανείων αλλά και με τα ακίνητα που ενδεχομένως είναι προσημειωμένα και είναι υποψήφια για πλειστηριασμό !!!



Το ζητούμενο από την πλευρά των δανειστών είναι να δημιουργηθούν πρόσθετα κίνητραγια τις εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις, δηλαδή αγοράζουν πολύ φτηνά κόκκινα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και στη συνέχεια διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά από τον δανειολήπτη ή προχωρούν σε πλειστηριασμό για να εισπράξουν ό,τι μπορέσουν. Οι φοροαπαλλαγές που ζητούν οι δανειστές έχουν στόχο να διευκολύνουν τις συγκεκριμένες εταιρείες, τα αποκαλούμενα funds, έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν το κόστος αγοράς και διατήρησης των δανείων στο δικό τους χαρτοφυλάκιο, αλλά και για να μην επιβαρύνονται με φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, στην περίπτωση που το συνδεδεμένο ακίνητο μείνει για κάποιο διάστημα στα δικά τους χέρια – π.χ. ύστερα από έναν άκαρπο πλειστηριασμό.

Εάν υιοθετηθεί ένα τέτοιο μέτρο, τα funds όχι μόνο θα αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια σε ένα πολύ μικρό ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας (3%-4% για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, μέχρι 30%-40% για στεγαστικά με εγγυήσεις), ενώ ο δανειολήπτης θα συνεχίσει να χρωστάει το σύνολο, αλλά θα απαλλαγούν και από τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους. Πέρα από το προφανές ηθικό ζήτημα, πιθανόν να υπάρχει και νομικό πρόβλημα, αφού ενδεχομένως ανακύπτουν ζητήματα ισότητας όλων, φυσικών και νομικών προσώπων, απέναντι στη φορολογία.


ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΟΥΙ: ΖΗΤΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ντανιέλ Νουί (ΕΚΤ): Συνεχίστε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μεταρρυθμίσεις

Μηνύματα για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και τη συνέχιση των μεταρυθμίσεων έστειλε η σιδηρά κυρία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί. Σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ALPHA η οποία δόθηκε λίγες ημέρες μετά το τέλος των stress tests των Εληνικών τραπεζών, σημείωσε ότι τα ελληνικά ιδρύματα τα πήγαν καλά, η κατάσταση τους έχει βελτιωθεί και πλέον επικρατεί αισιοδοξία ότι οι καταθέτες θα επιστρέψουν τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος είπε χαρακτηριστικά η Ντανιέλ Νουί σημειώνοντας με έμφαση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

"ΠΡΕΜΙΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 83 ΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΞΑΝΘΗΣ, ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 66.000€
Οι δήμοι σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους με χρέη, αλλά στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων !!!




Ασφυκτικά πιέζουν οι δανειστές για πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα. Μετά το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν και οι δήμοι. 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πάρει φωτιά. Έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552. Στην πλειονότητα των πλειστηριασμών επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, ενώ στον χορό των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μπαίνουν, μετά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι δήμοι.


Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SSM: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ 50%-90% !!!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2014, ΤΟ MEGA, ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ !!!
Σήμερα, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια αγώνα και με τους δανειολήπτες μας να δικαιώνονται στα δικαστήρια όλης της Ελλάδας, ακυρώνοντας τις εναντίον τους διαταγές πληρωμής, βάζοντας έτσι το μοναδικό "νόμιμο" φρένο στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της ακίνητης και κινητής περιουσίας τους, ανατρέψαμε πλέον το σκηνικό και αναγκάσαμε τους πάντες να έρθουν στα λόγια μας. Ακόμη και τον SSM, που με την πρόσφατη πρότασή του για το κούρεμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων, έκανε ΥΠΕΡΒΑΣΗ στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ορίζοντας, ρητά και κατηγορηματικά ότι, το βιώσιμο μέρος των κόκκινων στεγαστικών δανείων, μπορεί να περιορίζεται ακόμη και στο 10% του υπολοίπου και, έτσι, το αντίστοιχο κούρεμα μπορεί κατά περίπτωση να φτάνει μέχρι και στο 90%, με ελάχιστο κατώφλι κουρέματος το 50%, το οποίο  διεκδικούμε οριζόντια μέσα από το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεώς του !!!



Κούρεμα 50%-90% των κόκκινων στεγαστικών προτείνει ο SSM

Ένα νέο εργαλείο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο θα διευκολύνει τους όσους οφειλέτες θέλουν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, προωθεί ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ.

Σε πρόσφατη επιστολή της στον Ιρλανδό ευρωβουλευτή Ματ Κάρτθι στις 23 Απριλίου, κατόπιν ερώτηση του δεύτερου, η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί περιέγραψε αναλυτικά το «ιρλανδικό» μοντέλο διάσπασης των στεγαστικών δανείων (split mortgage). 


Σύμφωνα με αυτό, τα κόκκινα στεγαστικά θα διαχωρίζονται σε δύο μέρη:
  • Το βιώσιμο μέρος, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 10% έως και 50% της συνολικής οφειλής, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη
  • Το μη βιώσιμο μέρος, το οποίο θα ληφθεί ως πρόβλεψη από τις τράπεζες ώστε σε βάθος χρόνου να διαγραφεί.

Αυτή η λύση του «κουρέματος» των κόκκινων δανείων (από 50% έως και 90%), υπό την προϋπόθεση πάντα ότι ο οφειλέτης εξυπηρετεί το βιώσιμο τμήμα του δανείου, έχει διπλό όφελος για τις τράπεζες:
  • αφενός το υγιές τμήμα του δανείου «πρασινίζει», 
  • αφετέρου το μη βιώσιμο μέρος διαγράφεται -δύο ενέργειες που μειώνουν ταυτόχρονα τον όγκο των NPLs από το ενεργητικό των τραπεζών.

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΙΣΒΙΖΗ !!!

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Όταν τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά μπροστά στην εικόνα...




Δείτε και το σχετικό απόσπασμα: 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65.000.000€ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πέραν της πρόσθετης επιβάρυνσης 2% επί της αξίας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets, επιβάλλεται επιπλέον, επιβάρυνση 6% για ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας και για ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω των 4GB !!!




Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας προς ψήφιση στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2018, για την τροποποίηση του αρ. 18 Ν. 2121/1993 με την παρ. 2 του άρθρου 54 του Ν. 4481/2017 περί "εύλογης αμοιβής για ιδιωτική αναπαραγωγή", ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, (ΣΕΠΕ), εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ επισημαίνεται ότι "όπως απεδείχθη με έρευνα και ειδική μελέτη που διεξήχθη, με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπουργείου Πολιτισμού, προέκυψε πως το νέο "ψηφιακό” τέλος επιφέρει επιβάρυνση 24 φορές μεγαλύτερη από τις πιθανές προκληθείσες απώλειες. Αγνοώντας τα δεδομένα της μελέτης και παρά τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τη δέσμευση για δίκαιη τροποποίηση της διάταξης, το αρμόδιο Υπουργείο δεν προέβη σε καμία βελτιωτική αλλαγή της τροποποίησης. Αντιθέτως, πέραν της πρόσθετης επιβάρυνσης 2% επί της αξίας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets, επιβάλλεται επιπλέον, επιβάρυνση 6% για ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας και για ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω των 4GB. Επιβάρυνση η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με την έμφαση που δίνει ο πρωθυπουργός στον κεντρικό στρατηγικό ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, κομβικό σημείο για την έξοδο από την κρίση".


ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ανεξάρτητης Οντότητας Διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017, με την επωνυμία «ΑΕΠΙ - Ελληνική Εταιρεία προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.» προχώρησε το υπουργείο.




Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας «λόγω παραβίασης των υποχρεώσεών της ΑΕΠΙ για το χρονικό διάστημα της δραστηριοποίησής της πριν και κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4481/2017, οι οποίες τεκμηριώνουν έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Η εταιρεία ΑΕΠΙ, η οποία επί ογδόντα χρόνια, σχεδόν μονοπωλιακά, διαχειρίστηκε τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών και στιχουργών στην Ελλάδα» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «είχε οδηγηθεί, εξαιτίας της μη χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των μετόχων της και μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλά εισπραγμένα και μη αποδοθέντα δικαιώματα στους δικαιούχους - τα μέλη της, με οφειλές προς τους δικαιούχους - μέλη από προηγούμενες διανομές, προς τρίτους, προς τους εργαζομένους υπαλλήλους της και προς το Ελληνικό Δημόσιο, στους δε μετόχους και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά (7) κακουργήματα».

SSL Certificates