.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 06/06/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

 


Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 ότι δίνεται παράταση στην ρύθμιση χρεών της πανδημίας προς τους Δήμους. Όπως είπε, «η ισχύουσα ρύθμιση αφορά χρέη που είχαν δημιουργηθεί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τις 28.2.2021. 

Πλέον παρατείνεται η ρύθμιση αυτή και αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος Ιουνίου ή το τέλος Ιουλίου, το μελετάμε για να καταλήξουμε στην διάταξη. Αυτά τα χρέη μπορούν να διευθετηθούν σε έως 100 δόσεις», καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζονται, όπως ανέφερε.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΝΣΚ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 


Αντισυνταγματική, έκνομη και υπονομεύουσα το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας είναι η εντολή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τους δημοσίους υπαλλήλους να μην καταθέτουν σε δίκες ως μάρτυρες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε επιστολή που υπέβαλε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Βερβεσός, στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά ως απάντηση στο υπ’ αριθ. 441-ΛΠ820/1.6.2021 εγγράφου Νομικής Συμβούλου του Κράτους κατά το οποίο αφ’ ενός «η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα», και αφ’ ετέρου «η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων […] είναι δυνατή μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν έγγραφου αιτήματος του Γραφείου μας και κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο χειριστή της υπόθεσης».

Στην επιστολή, που κοινοποείται στον στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, υπογρμμίζεται ότι η κατά τα ανωτέρω γενική, άνευ εξαιρέσεων, απαγόρευση μαρτυρίας δημοσίων υπαλλήλων, που αναρμοδίως εντέλλεται η Νομική Σύμβουλος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προτάσσει αθέμιτα το κακώς νοούμενο συμφέρον του Δημοσίου ως διαδίκου καθ’ υπονόμευση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, επί ζημία των πολιτών και προς βλάβη του Δικαίου, της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης.

΄΄Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας στην [επιστολή τονίζεται, επίσης, ότι :

Σε ένα κράτος δικαίου (Συντ. 25), οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους (ΥΚ 24, 25).

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ C4I ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ;;;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟY C4I: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 52.000.000€ !!!
ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ C4I !!!



Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Πάμε τώρα στα πιο… δύσκολα. Το αλήστου μνήμης ηλεκτρονικό σύστημα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, το περίφημο C4I, το θυμάστε… Όσον αφορά το ποινικό σκέλος, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την απαλλαγή και των 17 κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας και της ανανέωσης της συμφωνίας από το ελληνικό Δημόσιο. Όσον αφορά όμως το χρήμα, το Δημόσιο πλήρωσε, τον Σεπτέμβριο του 2019, στην αμερικανική εταιρεία SAIC 52 εκατ. ευρώ, μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (ICC), εκ των οποίων τα 40 εκατ. αφορούσαν «υπόλοιπο οφειλής» (για το σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ, υπενθυμίζω) και τα 12 εκατ. τόκους. Αυτή ήταν η κατάληξη της δικαστικής διαμάχης που κράτησε μια ολόκληρη δεκαετία. Η αρχική απόφαση του ICC για την «καμπάνα» των 40 εκατ. ήρθε τον Ιούλιο του 2013, με την απόρριψη των θέσεων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί μη οριστικής παραλαβής του C4I από το Δημόσιο, λόγω «τεχνολογικού χαρακτήρα αποκλίσεων» των υποσυστημάτων τα οποία παραδόθηκαν το… 2008.

Ακολούθησε ένας δικαστικός μαραθώνιος με το Εφετείο Αθηνών να αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης, ζητώντας επανεξέταση της υπόθεσης, μετά με τον Άρειο Πάγο να προχωρά σε αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, και στη συνέχεια με το σήριαλ που παίχτηκε σχετικά με τον κίνδυνο κατάσχεσης της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου στις ΗΠΑ, σε εκτέλεση της απόφασης αποζημίωσης της SAIC. Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο το Δημόσιο κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία όμως τελικά απορρίφθηκε κι έτσι φάγαμε και το «καπέλο» των 12 εκατ. για τους τόκους. Τώρα θα μου πείτε, πώς και τα θυμήθηκα όλα αυτά…

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΠΟΙΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΙ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!

 



Από το Χαλάνδρι και τη Βάρκιζα, μέχρι τον Λαγκαδά και το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη, από το Πήλιο μέχρι τις Κυκλάδες και την Ψαρού στη Μύκονο αυξάνονται οι τιμές της εφορίας καθώς για πρώτη φορά μπαίνουν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων 3.478 ζώνες.

Οπως αποκαλύπτει αύριο το «Βήμα της Κυριακής» με τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας καλύπτεται πλέον το 98% της χώρας (του πληθυσμού) κι ανάμεσα στις περιοχές που μπαίνουν για πρώτη φορά στο σύστημα είναι η μισή Μύκονος και οι Κυκλάδες, το Πήλιο όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και πολλές άλλες.

Στην περιοχή της Αττικής οι νέες εντάξεις αφορούν ακριβές περιοχές όπως είναι Βάρκιζα, τα Λεγρενά, η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Νικόλαος, ο Χάρακας, το Δασκαλειό, πέριξ του Πόρτο Ράφτη, στο Θορικό, Ασπρόπυργο.

Στο αντικειμενικό σύστημα εντάσσονται όλες οι περιοχές της Σαλαμίνας και των Κυθήρων που είναι εκτός, ενώ στην Αίγινα εντάσσονται η Πέρδικα, ο Μεσαγρός και η Σουβάλα.

Στον Νομό Θεσσαλονίκης στο αντικειμενικό σύστημα εντάσσονται περιοχές του Λαγκαδά περιοχών που βρίσκονται προς τον Λαγκαδά.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε1 !!!

 


Αν και τυπικά η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος έχει πλέον ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα (από 27 Μαΐου) τα πράγματα είναι μάλλον πολύπλοκα για τους περισσότερους από τα 9 εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς ακόμη και τώρα διαπιστώνονται κενά και δυσκολίες στην συμπλήρωση της νέας φόρμας που δόθηκε στα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3.

Λόγω COVID, η πιο βασική ένδειξη –ενδεχομένως-για την εκκαθάριση φόρου εισοδήματος φέτος, είναι η προσυμπλήρωση στο τέλος του εντύπου Ε1 (ΠΙΝΑΚΑΣ 9) της ενδείξεως ότι το σύστημα της ΑΑΔΕ τους έχει αναγνωρίσει αυτομάτως ως πληττόμενους λόγω πανδημίας, επειδή έλαβαν τα σχετικά βοηθήματα το 2020.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ CITY INSURANCE !!!

 



Ασφαλισμένα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα


Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή αυστηρών κυρώσεων έναντι της City Insurance, τον ηγέτη της Ρουμανικής αγοράς στην ασφάλιση αυτοκινήτου, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρίας δέχτηκαν σωρευτικά πρόστιμα 8 εκατομμυρίων λέι και οι εξουσιοδοτήσεις τους ανακλήθηκαν.

Στην εταιρία επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπερνά τα 2,9 εκατομμυρία λέι με την υποχρέωση να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης του επιπέδου των επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων. Επιπλέον, το Ασφαλιστικό Ταμείο Εγγύησεων ανέλαβε προσωρινά τη διαχείριση της ασφαλιστικής εταιρίας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε αναταραχή και στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς η City Insurance δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) με δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στη χώρα μας να έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην συγκεκριμένη εταιρία.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ !!! ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ !!!

"ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ....", ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/blog-post_3.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/blog-post_90.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/05/blog-post_27.html



Συζητήθηκαν στο ΣτΕ πέντε πειθαρχικές υποθέσεις σε βάρος της δικηγορικής εταιρείας "Σιούφας και Συνεργάτες"

Συζητήθηκαν, την Πέμπτη το πρωί, στο ΣτΕ πέντε υποθέσεις που αφορούν την ακύρωση των ποινών που έχει επιβάλει το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος) στη δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και Συνεργάτες», των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα, αλλά και σε βάρος δύο συνεργατών τους, της Όλγας Ευτυχίδου και του Ανδρέα Σταματελάτου.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχει συζητηθεί στο ΣτΕ και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης επί άλλης πειθαρχικής ποινής (6ης κατά σειρά) που έχει επιβληθεί στους αδελφούς Σιούφα, την εταιρεία τους και στη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας Όλγας Ευτυχίδου. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Σιούφας και η Όλγα Ευτυχίδου έχουν χάσει την πρώτη δικαστική μάχη τους στο ΣτΕ, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή τους με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας ενός έτους και 6 μηνών, αντίστοιχα, από το δικηγορικό επάγγελμα που τους έχει επιβληθεί. Από το ΣτΕ έχει γίνει δεκτή μόνο η αίτηση αναστολής της εταιρείας, διαχειριστής της οποίας είναι ο Γιώργος Σιούφας.

Όλες οι πειθαρχικές αποφάσεις που απασχόλησαν σήμερα το ΣτΕ, αποδίδουν τόσο στους αδελφούς Σιούφα, όσο και στους δυο συνεργάτες τους, ότι δεν δραστηριοποιούνται ως δικηγορική εταιρεία, αλλά ως εισπρακτική. Ζητούν από ΣτΕ την ακύρωση πέντε νέων πειθαρχικών ποινών-αποφάσεων που τους έχουν επιβληθεί και πρόκειται για δυο προσωρινές παύσεις των 6 μηνών η κάθε μια, πρόστιμα των 5.000 ευρώ για τον καθένα και ατομικές επιπλήξεις.

Στην 7μελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος Δημήτρης Σκαλτσούνης, εισηγήτρια η Ελένη Γεωργούτσου και βοηθός εισηγήτριας η Χριστίνα Τζέμου) παραστάθηκαν με τη δικηγορική ιδιότητά τους στους αδελφούς Σιούφα, κ.λπ., η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γλυκερία Σιούτη και ο Βασίλης Παπαδημητρίου. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της κυρίας Σιούτη ότι εάν δεν ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στους δύο μοναδικούς εταίρους της εταιρείας, που είναι οι αδελφοί Σιούφα, τότε η εταιρεία θα λυθεί και θα χαθεί η πελατεία της.

ΣΟΚ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΕΙ !!!

ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΑΓΩΜΑ 1-30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Στόχος η δημιουργία του Φορέα που θα ξεσπιτώσει ακόμη και τους πάμπτωχους Έλληνες και θα τους κάνει νοικάρηδες στα σπίτια τους...Ο Φορέας υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος τέλη Μαρτίου του 2022...


Την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, από την 1η/6/2021 έως τις 30/6/2021, αποφάσισαν από κοινού το Υπουργείο οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

 


Σοκάρουν τα στοιχεία της φτώχειας:

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ: ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ !!!

 


Ψεύδη και βάναυσες ιστορικές ανακρίβειες !!! «Στα Καλάβρυτα κάψαμε και σκοτώσαμε επειδή μας χτυπήσατε πρώτοι» !!!


Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου - dimokratianews.gr


Mε νέες προκλητικές δηλώσεις επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο ο αμφιλεγόμενος ιστορικός Χάινς Ρίχτερ, συνομιλητής του Σόιμπλε και υπερασπιστής των ναζί για τις κτηνωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν στην Ελλάδα.

Ο ανεκδιήγητος Ρίχτερ ισχυρίζεται συνοπτικά, σε συνέντευξή του γεμάτη ψεύδη και βάναυσες ιστορικές ανακρίβειες σε γερμανικό μέσο, ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται αποζημιώσεις από τη Γερμανία, γιατί… αποζημιώθηκε το 1949 (!), αρνείται την ύπαρξη του κατοχικού δανείου, το οποίο αναγνώρισε ακόμα και ο Χίτλερ, και κορυφώνοντας την εμετική αθλιότητά του δηλώνει ότι η σφαγή και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους ναζί δεν ήταν έγκλημα πολέμου, διότι προηγήθηκε η εκτέλεση Γερμανών αιχμαλώτων!

Υπενθυμίζουμε ότι αυτόν τον πωρωμένο ανθέλληνα, για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί πειστικά μέχρι σήμερα, τον έχρισαν το 2014 επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εκ των υστέρων, κάποιοι στο πανεπιστήμιο διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο ιταμός αυτός υπέρμαχος των ναζιστικών θηριωδιών, στο βιβλίο του που τιτλοφορείται «Επιχείρηση Ερμής: Η κατάκτηση της Κρήτης», στηλιτεύει τον πατριωτικό αγώνα ενάντια στον κατακτητή, χαρακτηρίζοντάς τον «μη έντιμο, βρόμικο και κτηνώδη», την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει τους ναζί αλεξιπτωτιστές ως «ιδεολόγους ιππότες».

Δικαιολογεί δε τα εγκλήματα και τις ωμότητες που διέπραξαν, υποστηρίζοντας ότι τα αντίποινα και οι μαζικές σφαγές αμάχων προκλήθηκαν από τη βρόμικη αντίσταση των Κρητών, τους οποίους χαρακτηρίζει «φανατικούς»! Ακολούθησε, δύο χρόνια αργότερα, η ανάκληση του ακαδημαϊκού τίτλου από το πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα ο αμετανόητος Ρίχτερ να προσφύγει πέρυσι στο ΣτΕ ζητώντας θρασύτατα… δικαίωση!

ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!



Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες βλέπουν μαύρη την οικονομική τους κατάσταση


Με μελανά χρώματα περιγράφουν την οικονομική τους κατάσταση εν μέσω πανδημίας, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, έχοντας τα πρωτεία από πλευράς αρνητικών εκτιμήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, 80% των Ελλήνων ( 8 στους 10) έχουν ήδη δει ή αναμένουν να δουν την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το 80% είναι το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Ειδικότερα, το 50% των Ελλήνων απάντησε ότι έχει ήδη δει την οικονομική του κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων να είναι σαφώς μικρότερο, στο 31%. Επίσης, 30% των Ελλήνων αναμένει δυσμενή εξέλιξη στα οικονομικά του, με το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων να είναι 26%.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ 50€ ΧΩΡΙΣ PIN ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ !!!

 



Τη μονιμοποίηση του ενισχυμένου πλαφόν των 50 ευρώ για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα σε POS, χωρίς να είναι απαραίτητη η πληκτρολόγηση PIN, αποφάσισαν οι τράπεζες.

Εντός των επόμενων ωρών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα ανακοινώσει τη νέα απόφαση, που διευκολύνει τους καταναλωτές στις καθημερινές τους αγορές.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου θα ισχύουν σε μόνιμη βάση οι εξής κανόνες για τις ανέπαφες πληρωμές με κάρτα:

– Για ποσά έως 50 ευρώ η συναλλαγή ολοκληρώνεται χωρίς την εισαγωγή PIΝ

ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ;;;

 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 


Κάθε Παρασκευή στις 15:00΄ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» με τους Κυριάκο Τόμπρα και Λεωνίδα Στάμο !!!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΕΦΥΡΑ 2» !!! ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 42.000 ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ !!!

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ένα πρόγραμμα, για μια ακόμα φορά όπως το Γέφυρα 1, προσωρινό χάπι πριν την τελική σφαγή του Νέου Πτωχευτικού...



Για τα κόκκινα δάνεια που εντάχτηκαν στο «Γέφυρα 2» οι τράπεζες υποχρεώνονται να προχωρήσουν στις εξής ρυθμίσεις:

1. Να παρέχουν μείωση του επιτοκίου ρύθμισης, κατά τουλάχιστον 10%, συγκριτικά με το επιτόκιο που ίσχυε πριν την αναδιάρθρωση του δανείου, με διάρκεια 8 μηνών (δηλ. όσο διαρκεί η επιδότηση) και

2. Να παρέχουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:
  • μείωση του επιτοκίου ρύθμισης, για όλη τη διάρκεια της ρύθμισης αποπληρωμής, ή/και
  • διαγραφή ποσοστού τόκων υπερημερίας και εξωλογιστικών τόκων, ή/και
  • διαγραφή ποσοστού κεφαλαίου (εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ότι το χρέος είναι μεγαλύτερο της εμπορικής άξιας της περιουσίας του οφειλέτη, συνοφειλετών και εγγυητών, δεν προκύπτει περίσσευμα εσόδων από τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία κλπ), ή/και
  • επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής,
3. Να μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου.

ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΑΚΛΗΣ 1 & 2» !!!

 


Ο Ηρακλής ενώ δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις τράπεζες να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους από τα προβληματικά δάνεια είναι στην πράξη ένας έμμεσος μηχανισμός ανακεφαλαιοποίησης.

Γιατί;
Η απάντηση είναι απλή.

Εάν οι τράπεζες δεν είχαν τον μηχανισμό κρατικής εγγύησης οι τιτλοποιήσεις θα τους κόστιζαν άλλα 4 με 5 δισεκ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι οι τράπεζες κέρδισαν με τον Ηρακλή 4 με 5 δισεκ. λιγότερες προβλέψεις.
Εάν δεν υπήρχε ο Ηρακλής οι τράπεζες έπρεπε να διενεργήσουν 4-5 δισεκ. πρόσθετες προβλέψεις για τα παλαιά NPEs και λαμβάνοντας και τα νέα του κορωνοιού που υπολογίζονται στα 4 δισεκ. θα προέκυπτε μια ζημία 9 δισεκ. στις ήδη επιβαρυμένες κεφαλαιακά τράπεζες.

Είναι ενδεικτικό ότι τα mezzanine ομόλογα που έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν οι τράπεζες είναι ύψους περίπου 5 δισεκ.

Παρά τις κρατικές εγγυήσεις στα senior bond τα mezzanine ομόλογα έχουν αξία περίπου μηδέν.
Οπότε είναι αντιληπτό γιατί ο Ηρακλής είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις τράπεζες.

Ας αναλογιστούμε σήμερα οι τράπεζες να είχαν άλλα 9 δισεκ. ζημίες να εμφανίσουν.Οι αυξήσεις κεφαλαίου των 1,38 δισεκ. και 800 εκατ της Πειραιώς και Alpha bank δεν θα επαρκούσαν ενώ ίσως όλες οι τράπεζες δεν θα περνούσαν τα stress tests που έρχονται τέλη Ιουλίου 2021.

ΔΟΓΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ VS ΔΟΓΜΑ ΝΤΡΑΓΚΙ: Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΕΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η Ελλάδα θα πει για μια ακόμα φορά ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους Γερμανούς ή θα στηρίξει την φωνή της λογικής ;;;




Το μήνυμα του Σόιμπλε στον Ντράγκι

Από το powergame.gr

-Κι εκεί που πηγαίνει ν’ ανοίξει ο διάλογος για χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και για αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου τα κράτη μέλη να έχουν περισσότερες δυνατότητες να στηρίξουν την οικονομία τους στο πρώτο – δύσκολο – διάστημα της πανδημικής εποχής, «χτυπά» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής σήμερα αλλά, διαχρονικά, «θεματοφύλαξ» της δημοσιονομικής ορθοδοξίας στο ευρωπαϊκό συλλογικό υποσυνείδητο, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει σε άρθρο του στους χθεσινούς Financial Times:

«Η εμπειρία δείχνει ότι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί σε χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους είναι σχεδόν ανέφικτοι χωρίς εξωτερική πίεση. Εάν τα μέλη μιας συνομοσπονδίας κρατών αφεθούν να πάρουν μόνα τους αποφάσεις, τότε είναι πιθανό να υποκύψουν στον πειρασμό να σωρεύσουν χρέος δαπάνες της κοινότητας», προσθέτει και «καρφώνει» με ευφυή – είναι η αλήθεια – τρόπο τον Μάριο Ντράγκι, στον οποίο εναπόκεινται οι ελπίδες του Νότου για να πάρει σχετική πρωτοβουλία:

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ !!!

 


ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ MICROSOFT ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ....258 ΔΙΣ !!!

 



Ιρλανδική θυγατρική της Microsoft ανέφερε πέρυσι κέρδη 258,09 δισεκατομμυρίων ευρώ, γλίτωσε όμως τους φόρους δηλώνοντας ως φορολογική έδρα τις Βερμούδες.

Η Microsoft Round Island One, εταιρεία που συλλέγει τα τέλη αδειοδότησης για τη χρήση προϊόντων της Microsoft σε όλο τον κόσμο, ανέφερε κέρδη που αντιστοιχούν στα τρία τέταρτα του ιρλανδικού ΑΕΠ, παρά το γεγονός ότι δεν απασχολεί κανέναν υπάλληλο.

Η αποκάλυψη του Guardian έρχεται λίγο πριν από τη Σύνοδο της G7 κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της φορολόγησης των πολυεθνικών επιχειρήσεων, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Microsoft Round Island One, η οποία δηλώνει ως διεύθυνση τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Matheson στο Δουβλίνο, δεν πλήρωσε φόρους παρά το γεγονός ότι κατέβαλε δύο φορές μέρισμα στη μητρική εταιρεία, συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ, στη διάρκεια του οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας, από τη δεκαετία του 1990 η Microsoft δημιούργησε έναν «περίπλοκο ιστό από σχετιζόμενες μεταξύ τους εξωχώριες οντότητες για να διευκολύνει τις διεθνείς πωλήσεις και να περιορίσει τη φορολόγηση».

Πρόεδρος της επιτροπής που διενήργησε την έρευνα ήταν ο πρώην πλέον γερουσιαστής Καρλ Λέβιν, σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας «είναι πιθανότατα οι νούμερο ένα χρήστες αυτών των εξωχώριων οντοτήτων για τη μεταφορά πνευματικής ιδιοκτησίας».

«Η φορολογική επιθετικότητα που επιδεικνύει η Microsoft με τις ευλογίες της Ιρλανδίας είναι πραγματικά απίστευτη» σχολίασε ο Πολ Μόναγκαν της οργάνωσης Fair Tax Foundation.

ΔΑΝΕΙΑ, ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!

 



Της Άννας Κορσάνου,
δικηγόρος


Την 1η Ιουνίου ξεκίνησε η εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου 4738/2020. Ο νόμος αυτός έχει αφ ενός το σκέλος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, τη διαδικασία της εξυγίανσης στα επόμενα άρθρα και τέλος τη δικαστική διαδικασία της πτώχευσης.
Με απλά λόγια δίνεται η δυνατότητα καθολικής ρύθμισης όλων των οφειλών σε εφορία, ταμεία και πιστωτικά ιδρύματα για φυσικά πρόσωπα και εμπόρους. Ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν προϋποθέσεις και διαδικασίες συγκεκριμένες και απαιτείται σωστή ενημέρωσή σας για να διαπιστώσετε αν ο νόμος αυτός σας εξυπηρετεί ή όχι. Διότι η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μερίδα οφειλετών που τους συμφέρει υπερβολικά ο νόμος αυτός και άλλη μερίδα που δεν αντλούν οφέλη από το νόμο αυτό.

Το ζήτημα των εγγυητών ή συνοφειλετών δανείων υπό το πρίσμα αυτού του νόμου είναι κάτι που αμέσως θα αναλύσουμε στο άρθρο αυτό. Τι είναι εγγυητής ή συνοφειλέτης; Είναι το πρόσωπο που ανέλαβε από κοινού τις δανειακές υποχρεώσεις με τον οφειλέτη, που χρωστά εις ολόκληρον τώρα τις οφειλές με τον πρωτοφειλέτη. Με απλά λόγια. Όταν παίρνει κάποιος ένα δάνειο η Τράπεζα μπορεί να ζητήσει να υπογράψει εκτός από το πρωτοφειλέτη και κάποιος εγγυητής ή συνοφειλέτης.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι ο εγγυητής και ο συνοφειλέτης ακόμα κι αν δεν έχει πάρει, αν δεν έχει καρπωθεί ένα ευρώ από το δάνειο, το χρωστά και αυτός και κινδυνεύει και η δική του περιουσία αν δεν αποπληρωθεί το δάνεια. Η Τράπεζα έχει δικαίωμα να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε, όχι περισσότερα, αλλά μπορεί να ζητήσει ολόκληρο το ποσό είτε από τον πρωτοφειλέτη, είτε από τον εγγυητή. Αυτό σημαίνει ενοχή εις ολόκληρον.

Τις εποχές που υπήρχε ο ξέφρενος ρυθμός της ανάληψης δανείων, με μεγάλη ευκολία έβαζε κάποιος την υπογραφή του χωρίς κιόλας να μελετά τους όρους της σύμβασης ή να καταλαβαίνει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει προκειμένου να βοηθήσει το σύζυγο του, το παιδί του, το γονιό του, το φίλο του να πάρει δάνειο και χρήματα. Πολλοί από τους εγγυητές πλέον σήμερα έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ;;; ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΜΠΙΖΝΑ ΓΙΑ ΤΑ FUNDS ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ FUNDS ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Intrum: Κέρδη 69,7 εκατ. ευρώ στην πρώτη πλήρη χρήση !!!




Μικρή ήταν η επίπτωση της πανδημίας στη δραστηριότητα της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις Intrum Hellas, καθώς πέτυχε να κλείσει την πρώτη πλήρη χρήση της με ικανοποιητικά έσοδα και απόδοση κερδών επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 17,5%.

Όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2020, ο κύκλος εργασιών της Intrum Hellas πέρυσι ανήλθε σε 165 εκατ. ευρώ και προήλθε, στο σύνολό του, από υπηρεσίες που παρείχε στον όμιλο Πειραιώς (Tράπεζα Πειραιώς και την Piraeus SNF Designated Activity). Για πρώτη φορά, όμως, δεν παρέχονται στοιχεία για τη διάρθρωση των εσόδων (τι μέρος αφορά σε αμοιβές διαχείρισης και τι σε αμοιβές αποτελεσματικότητας).

Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 95 εκατ. ευρώ και το σχετικό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 57,6%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 69,7 εκατ. ευρώ και η απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων (397,8 εκατ. ευρώ) ανήλθε στο 17,5%. Τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) διαμορφώθηκαν στα 52,6 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αναφέρεται πρόταση του Δ.Σ για διανομή μερίσματος. Έχει προηγηθεί, πάντως, η διανομή προσωρινού μερίσματος χρήσης 2020, ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη εταιρική χρήση (σ.σ. χρήση 2019), η Intrum Hellas λειτούργησε για 3,5 μήνες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει βάση σύγκρισης. Οι επιδόσεις της, όμως, ήταν εντυπωσιακές, καθώς στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2019, πέτυχε κύκλο εργασιών 49 εκατ. ευρώ, χάρη σε success fee 36,8 εκατ. ευρώ, EBITDA 32,95 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 25,4 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2020, οι συνολικές υπό διαχείριση απαιτήσεις της Intrum Hellas ανέρχονταν σε 26 δισ. ευρώ. Μέσα στην περσινή χρονιά, ανέλαβε τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων «Aeolus» (1,1 δισ. ευρώ), Phoenix (1,9 δισ. ευρώ) καθώς και των δανείων του ομίλου Forthnet (0,3 δισ. ευρώ).

Τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς, η Intrum Hellas υπέγραψε νέα συμφωνία για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου «Iris», αξίας 0,7 δισ. ευρώ, με τον μεγαλομέτοχό της Intrum και συμφωνίες με την Πειραιώς για τα χαρτοφυλάκια «Vega I, Vega II, Vega III», μεικτής λογιστικής αξίας 4,9 δισ. ευρώ.

Οι στόχοι για φέτος

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ;;;

 


ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ !!! ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ !!!

 


ΝΕΟ ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!! ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ !!!

 



Αποφασισμένοι να ανοίξουν παρά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην εντάξει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» εμφανίζονται ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού πέντε κορυφαίων προορισμών της χώρας, των Χανίων, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Σιθωνίας.

Ορόσημο του φετινού καλοκαιριού και για τους πέντε προορισμούς είναι το 50% των αφίξεων του 2019. Στοίχημα, όμως, που δύσκολα θα κερδηθεί μετά το νωχελικό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και το νέο «κόκκινο» που άναψε προς την Ελλάδα η Μεγάλη Βρετανία, όπως παραδέχονται οι δήμαρχοι. Στο 35% του 2019 κυμαίνεται η πληρότητα στην Κέρκυρα αυτήν την περίοδο, στο 60% στην Καλντέρα της Σαντορίνης, μόλις 50 από τα 600 ξενοδοχεία άνοιξαν μέχρι στιγμής στη Ρόδο, ενώ στην Σιθωνία αν και τα καταλύματα λειτουργούν, παραμένουν άδεια, ελπίζοντας για άλλη μια χρονιά στον οδικό τουρισμό.

Οι δήμαρχοι ποντάρουν πολλά στον απρόσκοπτο εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών τους, που θα δημιουργήσει τοίχος ανοσίας πείθοντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (π.χ. Ολλανδία) να αλλάξουν στάση και να επιτρέψουν τους πολίτες τους να ταξιδέψουν. Παράλληλα, συνεχίζουν τις διπλωματικές επαφές και τις συναντήσεις με tour operators με στόχο να αποσπάσουν το πολυπόθητο «βρετανικό σινιάλο». Ενδεικτικό των μεγεθών είναι ότι το 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τη Βρετανία διαμορφώθηκαν στα 2,564 δισεκατομμύρια ευρώ και οι αφίξεις πέρυσι έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η κρίσιμη ημερομηνία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr καθοριστική ημερομηνία για τα ταξίδια των Βρετανών είναι η 21η Ιουνίου. Τότε αναμένεται να κριθεί εάν αρθούν οι περιορισμοί και αυτή η απόφαση πιθανότατα θα καθορίσει τις λίστες για τα ταξίδια και τις πτήσεις από τις 28 Ιουνίου. Παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι τότε δεν θα υπάρξει απλώς σημαντική διεύρυνση της «πράσινης λίστας», αλλά και αναγνώριση των πλήρως εμβολιασμένων επιβατών -μειώνοντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ, απαιτήσεις καραντίνας- και αναθεώρηση των απαιτήσεων για τεστ PCR.

Ρόδος: Δεν πιάνουμε τους στόχους χωρίς τους Βρετανούς

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΣΕΒΕΕ ΣΕ ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΥΓΟΡΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!

 



Εμείς φωνάζουμε πάνω από 1 χρόνο για τον Νέο Πτωχευτικό-ολετήρα...


Πρεμιέρα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τον νέο πτωχευτικό κώδικα που αφήνει απροστάτευτη και στις ορέξεις των funds την πρώτη κατοικία, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία εν μέσω της πανδημίας, με την αντιπολίτευση να αντιδρά σε υψηλούς τόνους.

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με μήνυμά του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «από τη μία θεσμοθετεί την πληρωμή των εργαζομένων σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους».

«Πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει, «χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς», ενώ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί όπως αναφέρει «δεν αρνείται μόνο την πρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

«Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους», τονίζει και καταλήγει: «Δεν πρόκειται απλά για το πιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Πρόκειται για εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση με συνοπτικές διαδικασίες» σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος Αλέκος Φλαμπουράρης. Οι τρεις τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία» και τονίζουν ότι «η μόνη πραγματική λύση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και η αντικατάστασή του με το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και διαγραφής ιδιωτικού χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Κριτική σε δέκα σημεία από το Κίνημα Αλλαγής

Ηχηρή ήταν και η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, με τον κοινοβουλετικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη να παρουσιάζει 10 σημεία για τους κινδύνους του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης επισημαίνει ότι δεν είναι καθόλου κινδυνολογία η κουβέντα περί πλειστηριασμών, «αφού είχαν παγώσει ως σήμερα λόγω των κλειστών δικαστηρίων, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής μιας από τις εταιρίες διαχείρισης μίλησε ευθέως για 250.000 πλειστηριασμούς ακινήτων την επόμενη πενταετία στη χώρα».

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ 35.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας θα είναι η ταφόπλακα της μικρομεσαίας επιχείρησης»


ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ - 2020mag.gr


Η Σωτηρία Κουμπούλη, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, αναλαμβάνει να ξετυλίξει το κουβάρι του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. Που χαρακτηρίζεται -δικαίως- ως ταφόπλακα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Πόσες χιλιάδες νοικοκυριά απειλεί η ουσιαστική εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα από 1/6, δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών;

«Εάν λάβουμε υπόψη ότι το 1/3 των νοικοκυριών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του εξαιτίας της πανδημίας και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης, αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι μιλάμε για πολλές δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που απειλούνται με την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. Σε αυτά τα νοικοκυριά πρέπει να προσθέσουμε αυτά στα οποία οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχουν φανεί ακόμη, εξαιτίας της αναγκαστικής περικοπής εξόδων που επήλθε από τον εγκλεισμό τους στο σπίτι αλλά και εξαιτίας της συγκυριακής εύνοιάς τους από τα μέτρα στήριξης, καθώς επίσης και τα νοικοκυριά που θα πληγούν από την εφαρμογή του εργασιακού νομοσχεδίου (που θα πληρώνει τις υπερωρίες τους με χρόνο αντί για χρήμα). Μιλάμε λοιπόν για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που απειλούνται με την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα».

Τι θα συμβεί από  1-6-21, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας;

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι 35.000 νοικοκυριά δεν επικαιροποίησαν την αίτηση υπαγωγής τους στον Ν. 3869/2010 όπως ίσχυε, ο οποίος άλλαξε αιφνιδίως εν μέσω πανδημίας, με πρόσχημα την επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων. Σημειωτέον ότι ο Ν. 3869/2010 ήταν ο μοναδικός νόμος που προστάτευσε ουσιαστικά και χωρίς πολλές προϋποθέσεις την πρώτη κατοικία και για το λόγο αυτόν, με το ίδιο πρόσχημα (της δήθεν επιτάχυνσης), έχει τροποποιηθεί πολλές φορές.Άρα 35.000 νοικοκυριά απειλούνται από την 1η Ιουνίου από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας τους».

Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης των πρώτων κατοικιών των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών. Πότε θα συσταθεί και τι σημαίνει;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ: Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ !!!

 


Του Γιώργου Βάμβουκα
Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 
μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”

Ως “Κοινωνική Τάξη” (Social Class) ορίζεται «η ομάδα ατόμων τα οποία στην κοινωνία κατέχουν την ίδια κοινωνική και οικονομική θέση». Πολλές είναι οι κοινωνιολογικές και πολιτικές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί περί κοινωνικών τάξεων. Από τα μέσα του 18ου αιώνα με την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης (Industrial Revolution) στον ευρωπαϊκό χώρο, οι συντελούμενες εξελίξεις στην παραγωγική διαδικασία και ο μετασχηματισμός του οικονομικού συστήματος επέφεραν την διαμόρφωση νέων κοινωνικοοικονομικών τάξεων. Η ταχύτατη εκβιομηχάνιση της παραγωγικής διαδικασίας, η αυτοματοποίηση στην παραγωγή προϊόντων, οι καινοτομίες στην τεχνολογία και η θεαματική ανάπτυξη του τριτογενή τομέα των υπηρεσιών (τράπεζες, ναυτιλία, παιδεία, υγεία, τουρισμός, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, εστίαση, κ.ο.κ.), συνέβαλαν στην δημιουργία νεότευκτων οικονομικών δραστηριοτήτων και κατά προέκταση στην εμφάνιση νέων επαγγελμάτων. Η ανάδειξη νέων οικονομικών κλάδων και επαγγελμάτων συνέβαλαν στην διαμόρφωση καινούργιων κοινωνικών τάξεων.

Η “κοινωνική τάξη” διαχωρίζεται από την “κοινωνική θέση” (social status). Η κοινωνική τάξη ορίζεται κυρίως με όρους οικονομικούς. Για παράδειγμα, η κοινωνική τάξη των εργατοϋπαλλήλων έχει ως βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, ότι, η διαβίωσή τους εξαρτάται από το επίπεδο του μισθού τους. Απεναντίας, η κοινωνική θέση ενός ανθρώπου προσδιορίζεται με τέτοια κριτήρια, όπως είναι το κύρος και η επιρροή του στην κοινωνία, οι γενεαλογικές και οικογενειακές του καταβολές, η πολιτικοοικονομική του δύναμη, κ.ο.κ. Για παράδειγμα, οι πολίτες λένε πως οι “Καραμανλήδες”, οι “Παπανδρέου”, οι “Μητσοτάκηδες”, οι “Βαρδινογιάννηδες”, οι “Λάτσηδες”, κ.ο.κ., έχουν δεσπόζουσα θέση στην ελληνική κοινωνία, γιατί μέλη των οικογενειών τους και φιλικά τους πρόσωπα (κουμπάροι, βαφτιστήρια, κ.ά.) γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, διοικητές τραπεζών, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων και οργανισμών, εργολάβοι δημοσίων έργων, προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου, κ.λπ. Κατ’ αυτό τον τρόπο, αυτές οι πανίσχυρες οικογένειες-φαμίλιες ελέγχουν και παρασκηνιακά συντονίζουν τους μηχανισμούς και τα κέντρα λήψης των σημαντικών πολιτικοοικονομικών αποφάσεων.

Σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι η ανάλυση των διαφόρων θεωριών περί κοινωνικών τάξεων, κοινωνικής διαστρωμάτωσης και οικονομικών ανισοτήτων, που διατυπώθηκαν τους 17ο, 18ο, 19ο και αρχές του 20ου αιώνα από τους Τόμας Χομπς, Τζων Λοκ, Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, Ανρί ντε Σαιν Σιμόν, Καρλ Μαρξ, Μαξ Βέμπερ, κ.λπ. Κεντρική επιδίωξη της έρευνάς μας είναι η ενδοσκόπηση και ο εισοδηματικός προσδιορισμός της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα. Από κοινωνιολογικής άποψης, σε όλες τις χώρες του κόσμου, ανεξαρτήτως του πολιτικοοικονομικού τους συστήματος, υπάρχει η “μεσαία κοινωνική τάξη” στην οποία συναθροίζονται πολίτες με μορφωτικό επίπεδο πανεπιστημιακού-τεχνολογικού επιπέδου, όπως ιατροί, δικαστές, δικηγόροι, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, μαθηματικοί, συμβολαιογράφοι, οικονομολόγοι, τοπογράφοι, γεωλόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, φυσικοί, χημικοί, αρχιτέκτονες, πληροφορικάριοι, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, βιοτεχνολόγοι, διεθνολόγοι, θεατρολόγοι, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές μόδας, διαφημιστές, ναυπηγοί, λογιστές, κ.ο.κ. Με κριτήριο την εισοδηματική τους επιφάνεια, στη μεσαία κοινωνική τάξη συγκαταλέγονται επίσης φυσικά πρόσωπα άνευ πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως επιχειρηματίες, βιομήχανοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.ο.κ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ-ΕΛΙΝΟΙΛ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης η ΔΕΗ Α.Ε. και η ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MοU).

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη πρόκειται να διερευνήσουν τα σημεία του δικτύου πρατηρίων της ΕΛΙΝΟΙΛ πανελλαδικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, δεσμεύονται για την από κοινού προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης και δηλώνουν αμοιβαία πρόθεση για περαιτέρω συνέργειες που μπορεί να προκύψουν από την μεταξύ τους συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ θα αναλάβει να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε αντίστοιχα πρατήρια του δικτύου της ΕΛΙΝΟΙΛ, τμηματικά και ανά επιμέρους φάσεις.

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. Η εγκατάσταση και τοποθέτηση δημόσιων φορτιστών από τη ΔΕΗ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που καταδεικνύει και επιβεβαιώνει ακόμη πιο δυναμικά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Με την ΕΛΙΝΟΙΛ θα προχωρήσουμε από κοινού στον σχεδιασμό και την ανάληψη δράσεων για την προώθηση και διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, και ειδικά στα Νησιά όπου έχουν σημαντική παρουσία οι σταθμοί ανεφοδιασμού της ΕΛΙΝΟΙΛ. Αποτελεί άλλωστε καθήκον για τη ΔΕΗ να οδηγήσει τις εξελίξεις και να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, προς όφελος των επόμενων γενεών».

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ «ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ....ΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!

 



Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα – «ισοδύναμες με 30 δένδρα» όπως ισχυρίζονται – τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, την ώρα που το κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο όμιλος Πολίτη δώρισε τέσσερις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων “έξυπνης τεχνολογίας” καθώς και δύο αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Η τοποθέτησή τους πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και το μόνο που απομένει είναι η σύνδεσή τους προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα. Ο συγκεκριμένος όμιλος, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή του πάνω στις τεχνολογίες “έξυπνων πόλεων”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, μέσω της… “φύτευσης” των τριάντα δέντρων στην πλατεία Ομονοίας, αλλάζει τον αέρα προς το καλύτερο, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πρόκειται για τα ειδικά φίλτρα «Pamares», τα οποία τοποθετούνται πάνω σε στύλους και έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν αιωρούμενα μικροσωματίδια. Η πατενταρισμένη τεχνολογία που διαθέτουν εγγυάται τη δέσμευση ακόμα και των πιο μικρών εξ αυτών, ενώ παράλληλα έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση (18 W.), είναι απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα, και η λειτουργία τους είναι σχεδόν αθόρυβη (μεγ. 30 db).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ;;;

 



Μετά την ελάχιστη παγκόσμια φορολογία των πολυεθνικών, και η υποχρέωση συμπερίληψης του οικολογικού κόστους στους ισολογισμούς τους.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας της Γαλλίας, François Villeroy de Galha, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια πλανητική συμφωνία για την καταχώρηση του οικολογικού ρίσκου στους ισολογισμούς των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο δε Τζόν Κέρυ, ειδικός εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας για τις κλιματικές πολιτικές, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την προσπάθεια της Ευρώπης ώστε να κατοχυρωθεί κάτι τέτοιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόμοια αντίδραση είχε και ο πρόεδρος της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας, Yi Gang

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί καρπό μιας τάσης που ενισχύθηκε επίμονα κατά την προηγούμενη δεκαετία, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές με τις μακροχρόνιες επενδύσεις απαιτούν ήδη εδώ και πολλά χρόνια από τις εισηγμένες εταιρείες να προχωρήσουν στην καταγραφή του περιβαλλοντικού κόστους των δραστηριοτήτων τους. Φυσικά, ο χρηματοπιστωτικός κόσμος εμφανίζεται διστακτικός καθώς φοβάται ότι η περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θα λειτουργήσει ανασταλτικά ως προς την κερδοφορία.

Εντούτοις, οι κυβερνήσεις επιμένουν, και καθώς ο πλανήτης ετοιμάζεται να βγει από το παρόν πανδημικό κύμα, οι παγκόσμιοι οργανισμοί έχουν βρεί ένα ισχυρό momentum για να μεταβάλουν την αρχιτεκτονική του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Μέτρα όπως η θέσπιση της παγκόσμιας ελάχιστης φορολογίας επί των πολυεθνικών, ή της υποχρέωσης καταγραφής του οικολογικού ρίσκου κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/06/2021

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

94.000.000 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 !!!

 



Στις κομβικές αποφάσεις, οι οποίες ήταν προϊόν σχεδιασμού αλλά και γρήγορων αποφάσεων που έλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο 1ο συνέδριο Digital Enterprise Transformation ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Ανανγωστόπουλος. Μίλησε για την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr όπου διατίθενται πάνω από 1.100 υπηρεσίες.

«Ήταν κάτι πολύ σημαντικό ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος πρόσβασης στις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι μέσα στο 2020 καταγράφηκαν 94 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της διαλειτουργικότητας μεταξύ των υπηρεσιών, όπου καταγράφηκαν 37 εκατομμύρια περιπτώσεις «με ανταλλαγές δεδομένων μεταξύ των δημοσίων φορέων». Όπως χαρακτηριστικά είπε, μια ηλεκτρονική επίσκεψη έχει 10 λεπτά κόστος, ενώ μια επίσκεψη με φυσική παρουσία έχει 1 ώρα κόστος. «Αυτά τα μεγέθη αφορούν μόνο τον πολίτη, αν βάλει κάποιος τα μεγέθη που αφορούν το ίδιο το κράτος, θα διαπιστώσουμε ότι ένα σύνολο από υπάλληλοι δεν χρειάζεται να εμπλέκονται προκειμένου να εξυπηρετούν τους πολίτες. Άρα έχουμε μια ψηφιακή πύλη με ενιαίους κωδικούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα σύνολο υπηρεσιών».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η περίοδος της πανδημίας, που ήταν καταλύτης, επέτρεψε δράσεις οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν προωθηθεί. «Όχι μόνο άντεξαν οι υποδομές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά μπόρεσαν να λειτουργήσουμε από μακριά. Η κουλτούρα της τηλεργασίας δεν υπήρχε. Μπορέσαμε να δώσουμε μερικές χιλιάδες συνδέσεις για δημόσιους υπαλλήλους, ενώ μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε και το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης. Είναι ορισμένα πράγματα που έγιναν και δεν είχαν ποτέ δοκιμαστεί στο παρελθόν».

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ...ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Του Μιχάλη Ψύλου

Εντεκα αστροναύτες σε τροχιά ,δύο διαστημικοί σταθμοί ,κάπου 3.000 τεχνητοί δορυφόροι που σε μια δεκαετία θα γίνουν 50.000, προσεδάφιση ρομπότ και αποστολή …ελικοπτέρου στον Αρη. Ολες οι Μεγάλες Δυνάμεις ,αλλά και κάποιες μικρότερες ,«κυνηγάνε» στο Διάστημα. Ηνωμένες Πολιτείες ,η Κίνα και η Ρωσία μετέχουν στο διαστημικό κυνήγι . Από κοντά η Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμη και οι αραβικές χώρες του Κόλπου, ασθμαίνοντας και η Τουρκία. Στο παιγνίδι έχουν εμπλακεί επίσης και ιδιώτες δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Ελον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος. «Μα τι ζητάνε; Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάνε;» που θα έλεγε και ο μακαρίτης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ζητάνε ένα καταφύγιο για την ανθρωπότητα από την υπερθέρμανση της Γης και επαπειλούμενη καταστροφή λόγω της κλιματικής αλλαγής ; Η είναι απλά μια τρέλα μεγαλείου; Τη στιγμή μάλιστα που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και χωρίς υπερβολή ο μισός πλανήτης μαστίζεται ή απειλείται από την πείνα! Υπό αυτές τις συνθήκες ,οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη, ο αγρότης στο χωράφι του, η νοσοκόμα στο νοσοκομείο ,ο ταμίας στο σούπερ μάρκετ , ο δάσκαλος στην τάξη του και πολλοί άλλοι δικαίως αναρωτιούνται ; Ποιο είναι το νόημα; Όταν δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα με σιγουριά ένας πλανήτης Β – υποκατάστατο της Γης!

«Είναι ένας αγώνας αποικισμού άλλων πλανητών μεταξύ αποικιοκρατών» λέει ο Γάλλος συγγραφέας Ζαν Φρανσουά Μπουτόρ :«Ακριβώς όπως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον Αύγουστο του 1492 τι θα προέκυπτε από την περιπέτεια ενός ισπανικού στολίσκου με επικεφαλής τον Χριστόφορο Κολόμβο, που ξεκίνησε να ψάχνει για μια νέα διαδρομή για τις Ινδίες , έτσι και σήμερα , δεν μπορούμε να υποθέσουμε τις συνέπειες αυτού του κυνηγητού στο Διάστημα» ,τονίζει ο Γάλλος συγγραφέας και προσθέτει: «Οι νέες γνώσεις και οι νέες τεχνικές είναι παρόμοιες με τους ιούς: εγκαθίστανται στο σώμα της ανθρωπότητας με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, αυξάνοντας τις δυνατότητες της καινοτομίας, αλλά και τις ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε τις καινούριες κατακτήσεις για οικονομικούς, πολιτικούς και ακόμη και «αυτοκρατορικούς» σκοπούς».

«Το Διάστημα είναι η Αγρια Δύση της εποχής μας» ,γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Δεν υπάρχει κανένας κανόνας και ταυτόχρονα υπάρχει μια χρυσή ατμόσφαιρα. Ένας νέος αγώνας έχει από καιρό ξεσπάσει ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Πόλεμος για τις «σπάνιες γαίες»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: ΠΩΣ ΟΙ «ΛΥΚΟΙ» ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΡΠΑΞΑΝ 350.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 1.000.000 ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΛΥΚΟΥΣ»-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ «ΓΥΠΕΣ»-FUNDS ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ...
80 χρόνια μακριά από την γερμανική κατοχή, στην σύγχρονη υπό τραπεζική κατοχή Ελλάδα του Νέου Πτωχευτικού !!!




Τι μεταδίδει το militaire.gr


Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος


Αν και έχουν περάσει περίπου οκτώ δεκαετίες από την κατοχή, η δυσοσμία από τους μαυραγορίτες, τους δοσίλογους και τους πλούσιους τυχοδιώκτες που θησαύρισαν εις βάρος των Ελλήνων που πεινούσαν, είναι ακόμα δυσάρεστα έντονη στην κοινωνία!

Τρεις νέες έρευνες ( οικονομικού κυρίως ενδιαφέροντος), φέρνουν στο φως καινούργια συγκλονιστικά στοιχεία από την δράση των συνεργατών των κατακτητών, που εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες τους, την δύναμη που είχαν αποκτήσει και την αγωνία των πολλών για επιβίωση, άρπαξαν περιούσιες και θησαυρούς, ανυπολόγιστης μέχρι σήμερα άξιας.

Όλοι τους απηλλάγησαν μερικά χρόνια αργότερα και δεν επέστρεψαν σχεδόν τίποτα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους!


ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Η ιταλογερμανική Κατοχή του 1941-44, πέρα από λιμός, βομβαρδισμοί, μπλόκα, αντιστασιακές πράξεις και κτηνώδη αντίποινα, υπήρξε και κάτι άλλο: μια πελώρια ευκαιρία οικονομικής αποκατάστασης και κοινωνικής ανόδου για χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο βρέθηκαν σε θέση να εκμεταλλευτούν τη «συγκυρία» (και τη διάχυτη γύρω τους πείνα, δυστυχία κι ανασφάλεια) για να «φτιαχτούν» ή να αυξήσουν τον πλούτο που ήδη διέθεταν.

Βιομήχανοι που έκαναν χρυσές δουλειές χάρη στις παραγγελίες της Βέρμαχτ ή την παραγωγή ειδών πρώτης ανάγκης, υπεργολάβοι δημοσίων έργων που άνοιγαν δρόμους κι έφτιαχναν λιμάνια ή αεροδρόμια για λογαριασμό του στρατού κατοχής, μικροί και μεγάλοι μαυραγορίτες, «διαμεσολαβητές» κάθε λογής που έσωζαν (ή «προσπαθούσαν να σώσουν») ζωές με αντάλλαγμα χρυσές λίρες – όλοι αυτοί αποτέλεσαν τους κερδισμένους των ημερών, τη σπονδυλική στήλη της εθνικοφροσύνης και τη μαγιά του «αναπτυξιακού θαύματος» των επόμενων δεκαετιών.

Στα μαύρα χρόνια της κατοχής λοιπόν, άλλαξαν χέρια 350.000 περίπου ακίνητα.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ !!!

 


Μεταβολές σε 20 φόρους και τέλη που επιβάλλονται στην απόκτηση και τη χρήση ακινήτων αναμένεται να προκαλέσουν οι νέες φορολογητέες αξίες. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερία "Ελεύθερος Τύπος", οι φόροι αυτοί είναι:

1. Ο κύριος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος επιβάλλεται με βάση κλίμακες βασικού ποσού φόρου ανά τ.μ. ακινήτου ανάλογα με το ύψος της τιμής ζώνης ανά τ.μ. που ισχύει στην περιοχή κάθε ακινήτου.

2. Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων, ο οποίος επιβάλλεται επί του αθροίσματος των φορολογητέων αξιών των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων εδαφικών εκτάσεων που κατέχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το άθροισμα αυτό υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

3. Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), ο οποίος υπολογίζεται με 3% επί της αντικειμενικής αξίας κάθε πωλούμενου ακινήτου και επιβαρύνει τον αγοραστή.

4. Ο ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται στις πωλήσεις νεόδμητων κτισμάτων που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία.

5. Ο φόρος χρησικτησίας κτισμάτων.

6. Ο φόρος ανταλλαγής – συνένωσης οικοπέδων.

7. Ο φόρος διανομής ακινήτων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 


Κάθε Πέμπτη στις 15:00' «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» με τους Δημήτρη Τόμπρα και Στέφανο Κουλουμπή !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ: ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΦΟΡΟΙ !!!

 


Με ένα «Γολγοθά» πληρωμών θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι τους επομένους… 18 μήνες !!!


Με τα μειωμένα εισοδήματα τους θα πρέπει να πληρώνουν, κάθε μήνα, τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, είτε ξεχωριστά, είτε πολλές ταυτόχρονα!

Από όσα έχουν ανακοινωθεί, αλλά και από όσα αποκαλύπτονται από την έκθεση των θεσμών για την 10η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, προκύπτει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δόσεων και πληρωμών προς την εφορία που ξεκάνει από τον επόμενο μήνα και θα διαρκέσει μέχρι και το… τέλος του 2022. Έτος, μέσα στο όποιο θα πρέπει να πληρωθούν ή να ρυθμιστούν και τα χρέη που ανεστάλησαν λήγω του κορονοϊού αλλά και να επιστραφεί μέρος των κρατικών δάνειων που δόθηκαν μέσω των 7 κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ειδικότερα:

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ !!! ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

 


ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ: ΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Διαβάστε και εδώ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/06/blog-post_997.html

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΕΟΣ 140% ΑΕΠ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 210% ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ !!!

 


240-420 ΔΟΣΕΙΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ !!!

 

Γράφαμε πριν 4 μόλις ημέρες, ότι, "οι διαφημιζόμενες ρυθμίσεις του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού Μητσοτάκη-Κουρμούση θα έχουν την ίδια ακριβώς τύχη με τις προηγούμενες του εξωδικαστικού μηχανισμού Τσίπρα-Κουρμούση, για τον απλούστατο λόγο, ότι, η παρουσία Κουρμούση στην εξίσωση, αποτελεί την εγγύηση της αποτυχίας και της νέας αυτής ρύθμισης, όπως αντιστοίχως έγινε και με την προηγούμενη. Και αυτό, απλά, επειδή, σε αντίθεση με τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι τραπεζικές οφειλές δεν ρυθμίζονται ούτε οριζόντια, ούτε αυτόματα, ούτε με αλγόριθμο, ούτε υποχρεωτικά. Έτσι, μετά το ΟΚ του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, οι τράπεζες θα απορρίπτουν μαζικά τα αιτήματα, προκειμένου να οδηγήσουν τους δανειολήπτες στο μακελειό του νέου πτωχευτικού νόμου, στον οποίο οι δανειολήπτες θα οδηγούνται ως πρόβατα στη σφαγή, αφού, εν τω μεταξύ, με την αίτηση της ρύθμισης, θα έχουν συναινέσει στην άρση κάθε απορρήτου και προσωπικού οικονομικού τους δεδομένου, με αποτέλεσμα κάθε περιουσιακό τους στοιχείο να έχει εν τω μεταξύ περιέλθει "νομίμως" στα αρχεία των servicers, των funds και των εισπρακτικών.".

Και αυτό είναι μόνον η αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων, καθώς, διαβάζοντας προσεκτικά το νομοθέτημα, βγαίνουν στον αφρό, ένα-ένα, όλα τα μαργαριτάρια του.

Xθες σας αποκαλύψαμε, ότι, ακόμη και ο βαρύγδουπος τίτλος των 420 δόσεων στις τράπεζες είναι FAKE NEWS!!! 

Για τον απλούστατο λόγο, ότι, το νομοθέτημα δεν προβλέπει πουθενά αριθμό δόσεων στις τράπεζες, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσουν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των οφειλετών.

Και παράλληλα διαβάσαμε στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, FUNDS ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ !!!

 


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!!

 


ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 616 ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 90.000 ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τσουνάμι πλειστηριασμών το επόμενο διάστημα φέρνει η λήξη της γενικής αναστολής τους λόγω κορονοϊού και της ειδικής, την 1η Ιουνίου, για πληττόμενες κατηγορίες οφειλετών.

Συνεπώς λήγει κάθε προστασία για όλες τις περιπτώσεις (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας), οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται και από αύριο κιόλας αρχίζουν να τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς! Είναι χαρακτηριστικό πως στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, αναγράφεται την 1/6, ότι έχουν αναρτηθεί 90.769 πλειστηριασμοί συνολικά, ενώ για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 616!

Σύμφωνα μάλιστα, με τις εκπεφρασμένες προθέσεις κυρίως τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης ακινήτων (funds) θα βγαίνουν στο σφυρί ολοένα και περισσότερα ακίνητα.

Γενικότερα, το νέο τοπίο, που διαμορφώνεται για τους «κόκκινους» οφειλέτες είναι ζοφερό, καθώς, μεταξύ άλλων:

Η ΕΚΤ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι ελληνικές τράπεζες πνίγονται στην ρευστότητα αλλά δεν δίνουν φράγκο...προτιμούν τις μπίζνες με τα ομόλογα...



Σε δεινή θέση βρίσκονται οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παρόλο που η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες δανεισμού των ελληνικών ΜΜΕ είναι από τις χειρότερες στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την έρευνα το 22% των αιτήσεων για δάνειο που υποβάλλουν στην Ελλάδα οι ΜΜΕ απορρίπτεται, ενώ το ποσοστό αυτό στην Ε.Ε είναι μόλις 8%.

Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει από την ΕΚΤ επιδοτούμενη ρευστότητα περίπου 44,5 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 14 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΚΤ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, στην Ε.Ε κατά μέσο όρο το 12% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι χρειαζόταν περισσότερα δάνεια. Στην Ελλάδα το ποσοστό των επιχειρήσεων που θα ήθελε περισσότερα δάνεια φθάνει το 33% (από 38% που ήταν στο Ά εξάμηνο του 2021) και είναι μακράν το υψηλότερο στην ΕΕ. Ακολουθούν οι πορτογαλικές επιχειρήσεις με ποσοστό 27%. Τα ιδια ποσοστά περίπου ισχύουν για τις γραμμές δανεισμού όπου το 21% των ελληνικών ΜΜΕ θα ήθελε πιο διευρυμένες γραμμές, έναντι 10% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε .

ΟΤΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΔΕΣ !!!

 


Το σκάνδαλο, η υπεξαίρεση, η εμπλοκή του πεθερού, η DK, τα δάνεια, οι υποψίες για τριγωνικές συναλλαγές, οι αντιφάσεις, τα ψέματα στις Αρχές


Δεν χωρεί αμφιβολία. Η ασυλία αποθράσυνε τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου μπροστά στο οποίο η διαβόητη υπόθεση Κοσκωτά ωχριά!

Μπορεί την ώρα τούτη οι Κουτσολιούτσοι να είναι προφυλακισμένοι μετά την τεράστια απάτη που διέπραξαν εις βάρος των μετόχων, των τραπεζών, των ομολογιούχων, του επενδυτικού κοινού, σε εφαρμογή των κειμένων διατάξεων του νόμου, ωστόσο κάποιοι άλλοι, οι κάθε λογής «Λογοθέτηδες» που στην κυριολεξία τίναξαν στον αέρα μια τράπεζα, βρίσκονται στο απυρόβλητο, σε καθεστώς ατιμωρησίας, εκμεταλλευόμενοι μια νομοθετική ρύθμιση που τους εξιλεώνει στην κολυμβήθρα του τραπεζικού Σιλωάμ!

Και η παροχή ασυλίας, η ιδιότυπη αυτή αμνηστία για πρωτοφανή και τεράστιας έκτασης οικονομικά εγκλήματα, μέσα από ένα νομοθέτημα και από μια έγκληση από τη διοίκηση της τράπεζας που δεν υποβλήθηκε ποτέ, τους κάνει να αισθάνονται ότι κανένας και τίποτε δεν μπορεί ποτέ να τους αγγίξει και ότι θα μπορούν διαχρονικά να επαναλαμβάνουν στο μέλλον με θράσος αντίστοιχες πράξεις ή και χειρότερες…
Γιώργος Λογοθέτης: Ο κεντρικός «πρωταγωνιστής»

Ο Γ. Λογοθέτης, κεντρικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Τρ. Πειραιώς, για την αποκατάσταση της επάρκειας κεφαλαίων της οποίας χρειάσθηκε μόλις πρόσφατα αύξηση κεφαλαίου 1,38 δις. ευρώ, προφασιζόμενος αλογόμυγα που μπήκε στο αυτί του που του θόλωσε το μυαλό και την κρίση, βάλει ποινικά και αστικά πρώην στενούς του συνεργάτες επιδιώκοντας να υφαρπάξει και τα τελευταία…ψίχουλα του μεγάλου σκανδάλου! Να αποσπάσει βίαια και εκβιαστικά μέσα από νομικά τερτίπια και αυθαίρετους ισχυρισμούς απολαβές συνεργατών του που αποκτήθηκαν νόμιμα μέσα από παραγωγή έργου και παροχή υπηρεσιών!

Αφού πρώτα φλόμωσε στο ψέμα και τις πανθομολογούμενες σήμερα αντιφάσεις, Τράπεζα της Ελλάδος, ανακριτές, εισαγγελείς, ανεξάρτητες αρχές…
SSL Certificates