.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ CITY INSURANCE !!!

 



Ασφαλισμένα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα


Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή αυστηρών κυρώσεων έναντι της City Insurance, τον ηγέτη της Ρουμανικής αγοράς στην ασφάλιση αυτοκινήτου, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρίας δέχτηκαν σωρευτικά πρόστιμα 8 εκατομμυρίων λέι και οι εξουσιοδοτήσεις τους ανακλήθηκαν.

Στην εταιρία επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπερνά τα 2,9 εκατομμυρία λέι με την υποχρέωση να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης του επιπέδου των επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων. Επιπλέον, το Ασφαλιστικό Ταμείο Εγγύησεων ανέλαβε προσωρινά τη διαχείριση της ασφαλιστικής εταιρίας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε αναταραχή και στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς η City Insurance δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) με δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στη χώρα μας να έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην συγκεκριμένη εταιρία.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στη λίστα των μελών της διοίκησης και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρίας που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα βρίσκονται και δύο Έλληνες, ο Σπυρίδων Σταύρος Μαυρολόγος Φώτης και ο Επαμεινώνδας Παπανικολάου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates