.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ !!! ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ !!!

"ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ....", ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/blog-post_3.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/blog-post_90.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/05/blog-post_27.html



Συζητήθηκαν στο ΣτΕ πέντε πειθαρχικές υποθέσεις σε βάρος της δικηγορικής εταιρείας "Σιούφας και Συνεργάτες"

Συζητήθηκαν, την Πέμπτη το πρωί, στο ΣτΕ πέντε υποθέσεις που αφορούν την ακύρωση των ποινών που έχει επιβάλει το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος) στη δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και Συνεργάτες», των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα, αλλά και σε βάρος δύο συνεργατών τους, της Όλγας Ευτυχίδου και του Ανδρέα Σταματελάτου.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχει συζητηθεί στο ΣτΕ και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης επί άλλης πειθαρχικής ποινής (6ης κατά σειρά) που έχει επιβληθεί στους αδελφούς Σιούφα, την εταιρεία τους και στη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας Όλγας Ευτυχίδου. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Σιούφας και η Όλγα Ευτυχίδου έχουν χάσει την πρώτη δικαστική μάχη τους στο ΣτΕ, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή τους με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας ενός έτους και 6 μηνών, αντίστοιχα, από το δικηγορικό επάγγελμα που τους έχει επιβληθεί. Από το ΣτΕ έχει γίνει δεκτή μόνο η αίτηση αναστολής της εταιρείας, διαχειριστής της οποίας είναι ο Γιώργος Σιούφας.

Όλες οι πειθαρχικές αποφάσεις που απασχόλησαν σήμερα το ΣτΕ, αποδίδουν τόσο στους αδελφούς Σιούφα, όσο και στους δυο συνεργάτες τους, ότι δεν δραστηριοποιούνται ως δικηγορική εταιρεία, αλλά ως εισπρακτική. Ζητούν από ΣτΕ την ακύρωση πέντε νέων πειθαρχικών ποινών-αποφάσεων που τους έχουν επιβληθεί και πρόκειται για δυο προσωρινές παύσεις των 6 μηνών η κάθε μια, πρόστιμα των 5.000 ευρώ για τον καθένα και ατομικές επιπλήξεις.

Στην 7μελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος Δημήτρης Σκαλτσούνης, εισηγήτρια η Ελένη Γεωργούτσου και βοηθός εισηγήτριας η Χριστίνα Τζέμου) παραστάθηκαν με τη δικηγορική ιδιότητά τους στους αδελφούς Σιούφα, κ.λπ., η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γλυκερία Σιούτη και ο Βασίλης Παπαδημητρίου. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της κυρίας Σιούτη ότι εάν δεν ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στους δύο μοναδικούς εταίρους της εταιρείας, που είναι οι αδελφοί Σιούφα, τότε η εταιρεία θα λυθεί και θα χαθεί η πελατεία της.

Οι δυο δικηγόροι υποστήριξαν, επίσης, ότι το να επικοινωνεί τηλεφωνικά ο δικηγόρος με τον οφειλέτη (τράπεζας, κ.λπ.) όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά επιβάλλεται και μπορεί να είναι σε όφελος του οφειλέτη. Επίσης, επικαλέστηκαν, μεταξύ των άλλων, κακή σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων και μη έκδοση παραβόλου (80 ευρώ) κατά την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας.

Στο σημείο αυτό ζητήθηκε, μέσω του κ. Παπαδημητρίου, να παρέμβει ο Γιώργος Σιούφας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου -κατ΄ εξαίρεση καθώς δεν ήταν παραστάς δικηγόρος- του έδωσε το λόγο. Ο Γιώργος Σιούφας ανέφερε ότι δεν υπερέβη το νόμιμο μέτρο και οι υποθέσεις που αφορούν οι πειθαρχικές αποφάσεις, είναι μικρό μέρος των χιλιάδων υποθέσεων που χειρίζεται η εταιρεία του.

Από την πλευρά τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παραστάθηκαν με την Βασιλική Ζύγουρη και την Παρασκευή Μιλήση, αντίστοιχα, επισημάνθηκε ότι η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων είναι όπως ακριβώς προβλέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και ότι η έκδοση παραβόλου δεν χρειάζεται όταν η πειθαρχική καταγγελία, προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Παράλληλα, οι κυρίες Ζύγουρη και Μιλήση επισήμαναν ότι οι αδελφοί Σιούφα από τον οργάνωση και διοίκηση της εταιρείας τους έχουν οικονομικά οφέλη, τα οποία έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και υπερβαίνουν τους κανόνες της δικηγορικής δεοντολογίας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates