.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ !!! ΤΟΝ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ !!!

 




Διαβάστε τι γράφει το banks.com.gr και θα καταλάβετε :


Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Δεν υπάρχει τέλειος νόμος. Δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθούν ως δια μαγείας τα χιλιάδες κοινωνικά, πολιτικά, αξιακά, οικονομικά, τεχνικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα που δημιούργησε η υπερ-δεκαετής οικονομική κρίση και η άρνηση του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί εγκαίρως τα πραγματικά ζητήματα της υπερβολής και της επίπλαστης ευημερίας.

Είναι όμως τεράστιο λάθος, είναι προσβλητικό ψέμα και επιζήμια για την κοινωνία φυγομαχία, να είσαι πρώην πρωθυπουργός, πρώην κυβερνητικό κόμμα, πρώην διαχειριστής των 3 Μνημονίων και να υπόσχεσαι «σεισάχθεια» στους πολίτες.

Ουδείς από τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας της τελευταίας 20ετίας, τόλμησε να εισηγηθεί νόμο που να απαλλάσσει δανειολήπτες από το σύνολο της οφειλής τους.
Ο τελευταίος μάλιστα νόμος «Φλαμπουράρη» που φέρει την υπογραφή Τσακαλώτου και Τσίπρα ορίζει ότι οι δανειολήπτες οφείλουν να αποπληρώσουν το σύνολο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ (όχι της αντικειμενικής) ΑΞΙΑΣ του ακινήτου τους προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών προνοιών.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΒΡΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! 5 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΑΛΙΟΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ REALITY SHOW ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΔΝΕΚΑ (11!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας κ.κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΟΛΓΑ ΚΑΛΚΑΝΑΚΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΡΑΜΠΗ και ΟΛΓΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΠολΔ !!!

 



Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αφενός εξομοιώνεται η ευθύνη των άμισθων υποθηκοφυλάκων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με την ευθύνη των υπολοίπων άμισθων δημόσιων λειτουργών και δη τόσο ως προς τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καταλογισμού, όσο και ως προς την τηρούμενη διαδικασία.

Αφετέρου, θεσπίζεται, επί κατασχέσεως και πλειστηριασμού ακινήτων, υποχρέωση του δικαστικού επιμελητή να καταθέσει στον υπάλληλο του πλειστηριασμού μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα έγγραφα και την έκθεση του πιστοποιημένου εκτιμητή, που προβλέπεται από το π.δ. 59/2016, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, γεγονός που προσφέρει δυνατότητα στον καθένα, που θα έχει πρόσβαση στον φάκελο του πλειστηριασμού, να ενημερώνεται πληρέστερα για την κατάσταση του ακινήτου και τον τρόπο εκτίμησης της εμπορικής αξίας του.

Τέλος, στην περίπτωση, που ένας διάδικος προβαίνει εγνωσμένα και δημόσια σε ομολογία, η οποία αναιρεί την πραγματολογική βάση επί της οποίας στηρίχθηκε η προσβαλλόμενη δικαστική απόφαση, παραδεχόμενος έτσι ότι εξαπάτησε την ελληνική Δικαιοσύνη και την ώθησε σε δικανική κρίση που βασίσθηκε σε ψευδή στοιχεία, δίνεται η δικονομική δυνατότητα επανόρθωσης της αδικίας στον ζημιωθέντα διάδικο με την καθιέρωση σχετικού λόγου αναψηλάφησης.

Συγκεκριμένα, τα άρθρα 28 - 31 του σ/ν «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις» αναφέρουν:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ;;; FORBES: 7,2 ΔΙΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 !!!

 



Του Jonathan Ponciano

Καθώς μετρά αντίστροφα η ώρα για να λήξει το εθνικό μορατόριουμ εξώσεων, που απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να κάνουν έξωση στους ενοικιαστές έως τις 31 Δεκεμβρίου, περίπου 1,3 εκατ. αμερικανικά νοικοκυριά θα χρωστούν σε απλήρωτα ενοίκια 7,2 δισ. δολ. έως το τέλος του χρόνου. Κάτι που μεταφράζεται σε 5.400 δολ. για κάθε νοικοκυριό, σύμφωνα με τη νέα 28σέλιδη έκθεση της FED στην πολιτεία της Φιλαδέλφεια, στην οποία αποτυπώνεται η πίεση που έχουν υποστεί όσοι Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας και ενοικιάζουν τις κατοικίες τους.


Σημαντικά γεγονότα

-Το χρέος των ενοικίων, παρά τις έκτακτες οικονομικές παροχές της αμερικανικής κυβέρνησης, εκτινάχθηκε καθώς αρκετοί εργαζόμενοι που χρειάζονταν αυτή την οικονομική παροχή δεν ήταν επιλέξιμοι.

FAIRFAX+EUROBANK ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΩΦΑΛΑΛΟΥΣ ΜΕ...ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ !!!

 

 

Τι γράφει ο lobbystas.gr :


EUROBANK: ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΩΦΑΛΑΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΛ ΚΕΝΤΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ…

Το παράδοξο θα ήταν να μην συνέβαιναν αυτά. Σαφέστατα σε όποιο μέρος του πλανήτη και να συνέβαινε κάτι αντίστοιχο θα είχαν συλληφθεί οι υπεύθυνοι σε λιγότερο από 20 λεπτά. Και σαφέστατα ΟΥΔΕΙΣ θα συλληφθεί ή θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τις κείμενη νομοθεσία, στην πιο όμορφη μπανανία – ακόμα πριν καταλήξει υβρίδιο μόρφωμα – της νοτιοανατολικής μεσογείου…
 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ: Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ FORD ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ VOLKSWAGEN ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 


Ξεκάθαρη στήριξη στον Ερντογάν που ζητά το το μισό Αιγαίο & στην τουρκική οικονομία που καταρρέει...Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμη ;;;


Ford και Volkswagen στήνουν βιομηχανία στο Κοτζάελι

Καθορίστηκε η τοποθεσία όπου θα παραχθούν εμπορικά οχήματα από το συνεταιρισμό Ford-VW, κάτι το οποίο για καιρο συζητούνταν στην πιάτσα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Αϊχάν Ζεϊτίνλογλου-πρόεδρος του βιομηχανικού επιμελητηρίου του Κοτζάελι, δήλωσε πως “Στην Τουρκία μια νέα γιγάντια επένδυση ύψους 800 εκ. ευρώ. Θα στηθεί μία μεγάλη εγκατάσταση πάνω σε μία έκταση 110 στρεμμάτων. Στο εργοστάσιο ξεκίνησαν οι εργασίες επίγειας έρευνας…. Είναι μία μεγάλη επένδυση και για το Κοτζάελι και για την Τουρκία.”

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, τον Ιανουάριο του 2019, συμφώνησαν για να αναπτύξουν εμπορικά οχήματα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τεχνολογίες αυτονομίας.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!! ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ TARGET 2 !!!

 


Tο TARGET2 είναι το κυρίαρχο σύστημα μεγάλων πληρωμών στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, διακανονίζοντας σχεδόν το 90% της συνολικής αξίας των μεγάλων πληρωμών σε ευρώ


Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ έχει χτυπήσει το σύστημα Target 2 (σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών).

Οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ των τραπεζών τους, όμως δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές από άλλες τράπεζες.

Tο TARGET2 είναι το κυρίαρχο σύστημα μεγάλων πληρωμών στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, διακανονίζοντας σχεδόν το 90% της συνολικής αξίας των μεγάλων πληρωμών σε ευρώ.

Το TARGET2 (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system 2 – Διευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε Συνεχή Χρόνο 2) είναι ένα σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων από μια τράπεζα σε μια άλλη, τόσο εντός μιας χώρας όσο και μεταξύ χωρών.

Οι κεντρικές και οι εμπορικές τράπεζες το χρησιμοποιούν για να επεξεργάζονται πληρωμές σε ευρώ και να μεταφέρουν κεφάλαια από τη μια τράπεζα στην άλλη εύκολα και με ασφάλεια. Αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧ & ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !!!

 



Σε υπαίθρια ή κλειστά πάρκινγκ, σε συνεργεία αλλά και έξω από πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία αναμένεται να στηθούν τα «μπλόκα» της Υπηρεσίας Ελέγχου των Τελωνειακών Αρχών ώστε να διαπιστώσουν ποια αυτοκίνητα με Βουλγάρικες ή ξένες πινακίδες κυκλοφορίας κινούνται νόμιμα στην Ελλάδα και ποια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να περάσουν από το… Ταμείο ώστε να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα.

Πέραν των αυτοκινήτων μπαράζ ελέγχων αναμένεται να εξαπολύσουν οι Αρχές στην Ελλάδα και ενάντια στα φορτηγά που εκτελούν μεταφορικό έργο στη χώρα μας αλλά διαθέτουν Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας ώστε οι ιδιοκτήτες τους να καταβάλλουν χαμηλότερους φόρους!

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας έχουν ανακαλύψει αυτό το κόλπο ώστε να μην πληρώνουν υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ή για να διαφεύγουν των τεκμηρίων διαβίωσης.

Μάλιστα οι πινακίδες Βουλγαρίας έχουν την τιμητική τους καθώς χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ιδρύσει εταιρείες «φαντάσματα» στη γειτονική χώρα μόνο και μόνο για να αλλάξουν πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματά τους και να μην πληρώνουν όλα τα χαράτσια που υπάρχουν στην Ελλάδα ενώ παράλληλα να κινούνται ελεύθερα όπου απαγορεύει η νομοθεσία για τα ελληνικά οχήματα. Δηλαδή ο Δακτύλιος δεν ισχύει για τα οχήματα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας ούτε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των παλαιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων Euro4 σε Αττική και Θεσσαλονίκη!

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ YUTONG !!!

 



Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με επιβάτες


Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκεται πλέον το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της κινεζικής Yutong, πραγματοποιώντας δοκιμαστικά δρομολόγια με επιβάτες.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο τέθηκε στις 21/10 σε δοκιμαστική τροχιά από την ΟΣΥ, εκτελώντας δρομολόγιο μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας, ενώ οι επιβάτες που βρέθηκαν σ'αυτό δεν χρειάστηκε να επικυρώσουν εισιτήριο.


Το εν λόγω demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμΕΑ. Η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμεΑ, αν και λόγω των μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού, όπως και σε όλα τα ΜΜΜ στην Αθήνα, έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις ειδικές σημάνσεις ώστε να μην χρησιμοποιούνται.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 

Σε μεγένθυση:

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 

 


"ΝΑΡΚΗ" ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

 

 

Διαβάστε σχετικά και εδώ:

 

 

ΜΑΘΕ Αλ6 ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!

 



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Άκου λοιπόν Αλ6 :

Αν, τον Ιανουάριο του 2015, στα πλαίσια της δήθεν σκληρής, βαρουφάκειας διαπραγμάτευσης, είχατε ανανεώσει την οριζόντια προστασία της 1ης κατοικίας, που δεν ανανέωσε την 31/12/2014 ο Σαμαράς, πόσο πιο δύσκολο θα ήταν για ΕΕΤ, ΤτΕ και Δανειστές, να σας υποχρεώσουν να την καταργήσετε οριζόντια, οριστικά και αμετάκλητα, το 2019 ;;;

Αν, στην συνέχεια, το καλοκαίρι του 2015, δεν αλλάζατε τον ΚΠολΔ, καθιστώντας τις τράπεζες προνομιούχους πιστωτές, ακόμη και έναντι του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, τι όφελος θα είχαν σήμερα, τράπεζες, funds και δανειστές, να επιδιώκουν την ψήφιση του επαίσχυντου, νέου πτωχευτικού νόμου, αφού το προϊόν της όποιας ρευστοποίησης, κατά τον προηγούμενο ΚΠολΔ, θα κατέληγε πρωτίστως στα ταμεία του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ;;;

Αν, λίγο αργότερα, δεν νομοθετούσατε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με την πρόβλεψη της, σε οποιοδήποτε τίμημα, ελεύθερης εκποίησης των ακινήτων από τους συμβολαιογράφους, μετά τον 2ο άγονο πλειστηριασμό, δλδ όσο-όσο, θα υπήρχε σήμερα το κίνητρο για το πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών ;;;

Αν, στην συνέχεια, δεν νομοθετούσατε, κακομεταφρασμένα από τα αγγλικά, τα τραπεζονομοθετήματα του Κώδικα Δεοντολογίας ΤτΕ, του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη και των Στρατηγικών Κακοπληρωτών, που σας υπαγόρευσαν ΕΕΤ, ΤτΕ και Δανειστές, θα μπορούσε κανείς σήμερα να βαφτίσει ως δήθεν στρατηγικούς κακοπληρωτές (δλδ μπαταχτσήδες), το 99% των κόκκινων δανειοληπτών ;;;

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΤΕΣ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Οι βρετανικές εταιρίες έχουν δόλια διεκδικήσει ποσά άνω των 3,9 δισεκατομμυρίων λιρών (5,1 δισ. δολ. ) σε δημόσιο χρήμα, αποδεχόμενες χρηματοδοτήσεις από ένα πρόγραμμα υποστήριξης των μισθών, ενώ παράλληλα, είχαν δώσει εντολές σε προσωπικό που είχε ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας να εξακολουθεί να εργάζεται εν μέσω της πανδημίας, σύμφωνα με το Εθνικό Ελεγκτικό Συνέδριο (NAO).


Το ΝΑΟ εκφράστηκε θετικά για τα κυβερνητικά προγράμματα υποστήριξης των υπαλλήλων και των αυτοαπασχολουμένων και για την ενεργοποίησή τους σε πρώιμο στάδιο, όταν η πανδημία COVID-19 ανάγκασε το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής οικονομίας να κλείσει τον Μάρτιο.

Ωστόσο το ίδιο γραφείο δήλωσε ότι υπό την πίεση των εξελίξεων δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των προγραμμάτων και ως συνέπεια το συνολικό μέγεθος της απάτης και των λαθών που έγιναν μπορεί να είναι σημαντικό. Τα αριθμητικά μεγέθη (των παραπλανητικών χορηγήσεων και λαθών) δεν είναι δυνατό να γίνουν γνωστά πριν από το τέλος της επόμενης χρονιάς, το νωρίτερο.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ "ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;;;

 




Τα σκάνδαλα στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρε με τη χορήγηση «χρυσής βίζας» σε πρόσωπα που ενέχονται σε εγκληματικές δραστηριότητες ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη οι ευρωβουλευτές από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες έστειλαν μήνυμα για κατάργηση της βίζας χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Σε ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται πως η πλειοψηφία των μελών του διακήρυξαν πως «Η ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη δεν πρέπει να αποτελεί εμπόρευμα» και ζήτησαν , ζητώντας να δοθεί τέλος στα προγράμματα «ιθαγένειας μέσω επενδύσεων».
Οι ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για εγγενείς κινδύνους που ενέχουν τα προγράμματα αυτά, αναφέροντας ειδικά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, καθιστώντας σαφές ότι η Ευρώπη «δεν μπορεί να έχει είσοδο ‘fast-track’ για εγκληματίες».

Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Κύπρου και της Μάλτας για το θέμα αυτό, κάποιοι ευρωβ
ουλευτές χαρακτήρισαν καθυστερημένη την ανάληψη δράσης εκ μέρους της.

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ: 3 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Μείωση μισθών, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, de facto κατάργηση του 8ώρου και κίνδυνο φτωχοποίησης για τεράστιο μέρος του ελληνικού πληθυσμού βλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.



Δραματική αύξηση όσων ζουν με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας - Ενας στους 8 ζει με 200€



Κίνδυνο φτωχοποίησης με πάγιο χαρακτήρα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, προειδοποιούν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που έδωσαν στη δημοσιότητα την Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση. Η έκθεση καταγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας εν μέσω της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού και κάνει λόγο για μείωση μισθών, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, de facto κατάργηση του 8ώρου και δραματική αύξηση όσων ζουν με μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αναλύοντας τα στοιχεία, οι μελετητές επισημαίνουν πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία να βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών, διαφορετικά η φτωχοποίηση ενός τεράστιου μέρους του πληθυσμού θα έχει πάγιο χαρακτήρα και η κοινωνική συνοχή θα διαρραγεί.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι έχουν «εξέλθει» από το εργατικό δυναμικό και ζουν με 534 ευρώ το μήνα για πάνω από 3 μήνες, ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά 10% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019. Τρεις στους 10 λαμβάνουν αποδοχές μικρότερες από τον κατώτατο μισθό, το ύψος του οποίου – παρά την αύξηση του 2019 – βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας. Επτά στους 10 έχουν μισθούς κάτω από 1.000 ευρώ. Όπως τονίζουν οι μελετητές, «ένα πολύ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού είτε βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας (σε αναστολή που διαρκεί πάνω από 3 μήνες) είτε καταγράφεται ως άνεργο είτε εργάζεται λαμβάνοντας μισθούς οι οποίοι βρίσκονται χαμηλότερα, έως πολύ χαμηλότερα, του ορίου της φτώχειας». 

ΕΛΣΤΑΤ: ΣΧΕΔΟΝ 4 ΔΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟ 2ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!

 



Δραματικές ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας για τα οικονομικά δεδομένα των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) μειώθηκε κατά 11,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 32,83 δισ. ευρώ σε 28,96 δισ. ευρώ. Χάθηκε δηλαδή εισόδημα 3,9 δισ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 12,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 32,5 δισ. ευρώ σε 28,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των ΜΚΙΕΝ, που ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα, ήταν 1,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με 0,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2,9 ΔΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η GOLDMAN SACHS ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

 


H Goldman Sachs συμφώνησε να πληρώσει άνω των 2,9 δισ. δολ., μεταξύ άλλων για πρόστιμο - ρεκόρ για την παραβίαση της νομοθεσίας κατά της διαφθοράς των ΗΠΑ, προχωρώντας σε διεθνή συμβιβασμό γύρω από τον ρόλο της σε διεθνές χρηματοοικονομικό σκάνδαλο.

Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται 600 εκατ. δολάρια τα οποία περιλαμβάνονται στον συμβιβασμό της, σε προγενέστερο χρόνο, με την κυβέρνηση της Μαλαισίας. Στα 2,9 δισ. περιλαμβάνονται οι συμβιβασμοί της Goldman με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σιγκαπούρης και άλλων χωρών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η μητρική εταιρεία της τράπεζας έφτασε σε συμφωνία με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που της επιτρέπει να μην αποχωρήσει από συγκεκριμένες δραστηριότητες. Η θυγατρική της εταιρείας στη Μαλαισία έχει δηλώσει επισήμως ένοχη για το σκάνδαλο 1Malaysia Development Berhad, παραδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας περί διαφθοράς σε ξένο έδαφος.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΑΓΡΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


ΠΗΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23/10/2020

ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ !!!

 

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΟΡΓΙΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΠ ΕΠΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ !!!

 


ΠΑΤΑΝΕ ΓΚΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΞΩ !!!

 



Στη Βουλή κατατέθηκε προς ψήφιση το νομοσχέδιο στο οποίο περιγράφεται ο μηχανισμός για την επίσπευση της εκδίκασης -έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 –των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη (3869/2010). Στο πλαίσιο αυτού προβλέπεται ότι οι δανειολήπτες που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον νόμο αλλά δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση τους και έχει οριστεί δικάσιμος μετά τις 15 Ιουνίου του 2021 θα πρέπει να την επανυποβάλουν. Αν δεν το κάνουν, η παλιά τους αίτηση δεν θα έχει καμία ισχύ. Συνεπώς η κύρια κατοικία τους δεν θα προστατεύεται μέσω του ν.3869/2010 και η τράπεζα θα μπορεί να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα


Διορίες


Η αίτηση επαναπροσδιορισμού θα υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα στηθεί από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Συγκεκριμένα, για αίτηση ρύθμισης οφειλής που κατατέθηκε:

-Μέχρι 31/12/2014 η υποβολή θα γίνεται από την 1η/12/2020 έως και τις 15/1/2021

- Από 1/1/2015 έως και 30/6/2015 από την 1/12/2020 έως και τις 31/1/2021

- Από 1/7/2015 έως και 31/12/2015 από την 1/12/2020 έως και τις 15 /2/2021

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΤΟΥΡΚΙΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ !!!

 



Η νέα αύξηση του μισθού του και τα έξοδα νοικοκυριού του ενός εκατομμυρίου ευρώ...


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύξησε τον μισθό του για το 2021 κατά περισσότερο από 8 τοις εκατό, σε 88.000 λίρες (11.275 δολάρια) το μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgü.

Η αύξηση του Τούρκου Προέδρου – 6,750 λίρες (863 $) – ισοδυναμεί με... τρεις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Διοίκησης του 2021 που υπέβαλε στο κοινοβούλιο το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Επιπλέον, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει συνολική αύξηση 886 εκατομμυρίων λιρών για τον προϋπολογισμό της τουρκικής Προεδρίας, αυξάνοντας το συνολικό ποσό για το γραφείο σε 4,39 δισεκατομμύρια λίρες – ή 480 εκατομμύρια ευρώ για ένα χρόνο!

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ;;;

 



Τη στιγμή που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει η διαλειτουργικότητα στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και οι χρήστες ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί πόσο θα χρεώνονται αν ρυμουλκούν τρέιλερ με αντικείμενο που έχει ύψος άνω των 2,2 μέτρων ή ότι οι εκπτώσεις δεν ισχύουν στην… διαλειτουργικότητα έρχεται η Ολυμπία Οδός και κυριολεκτικά ταράζει τα νερά στις εταιρείες παραχώρησης ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμη να λειτουργήσει σύστημα διοδίων με χιλιομετρική χρέωση!

Ειδικότερα όπως επισημαίνει η Ολυμπία Οδός χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία έχει αναπτύξει και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων, για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα».

Το θέμα είναι να δούμε πλέον ποια θα είναι η χρέωση ανά χιλιόμετρο και αν θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και οι υπόλοιπες εταιρείες παραχώρησης που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ DOVALUE 260.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙΧ
Μόνο η doValue διαχειρίζεται 260.000 ακίνητα αξίας 24 δις μέσω των χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων που έχει αποκτήσει !!!



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να μη δώσει παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για τους επενδυτές που έχουν ήδη αγοράσει χαρτοφυλάκια ακινήτων που συνδέονται με κόκκινα δάνεια καθώς και αυτούς που θα συμμετάσχουν στην αγορά νέων χαρτοφυλακίων», είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της doValue Τάσος Πανούσης.

Ο ίδιος υποστήριξε, στο συνέδριο Prodexpo για την αγορά ακινήτων, πως η ίδια απόφαση του ΥΠΕΝ είναι ωρολογιακή βόμβα και για το δημόσιο, αφού θα θέσει σε κίνδυνο κατάπτωσης τις εγγυήσεις που παρέχει για το σχέδιο «Ηρακλής».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΑ: Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ 250.000 ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 









Σε απόσταση αναπνοής από το λουκέτο βρίσκονται περίπου 250.000 επιχειρήσεις ανάμεσα τους οι ατομικές στην περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές του Σχεδίου Νόμου για τη Ρύθμιση οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας.

Πρόκειται για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που θα τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος. 

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τείνει ευήκοον ους στους Φορείς που ζητούν την αναμόρφωση άρθρων με την προοπτική να γίνει πιο ευνοϊκός για τους οφειλέτες ενώ η σημερινή εκδοχή αναδεικνύει τους πιστωτές σε βασικούς πρωταγωνιστές.

Ένα από τα ζητήματα που «καίει» του Φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση ήταν ότι στην πράξη οι Τράπεζες θα διαμορφώνουν την αξία των ακινήτων του οφειλέτη που οδηγείται σε πτώχευση.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η τιμή της πρώτης προσφοράς προσδιορίζεται από δύο πιστοποιημένους εκτιμητές οι οποίοι όμως προσλαμβάνονται από τον σύνδικο που διορίζεται από το Δικαστήριο μετά από αίτηση της πλειοψηφίας των πιστωτών που για το σύνολο των οφειλετών είναι οι τράπεζες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι για την επιλογή της διαδικασίας εκποίησης και για τον προσδιορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς, ο σύνδικος πρ
οσλαμβάνει δύο πιστοποιημένους εκτιμητές της παρ. Γ του ν. 4152/2013.

Η τιμή πρώτης προσφοράς τίθεται ως ίση με τη μέση τιμή των εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών του πρώτου εδαφίου της παρούσας.

Ωστόσο το πιο οδυνηρό για τους υποψηφίους προς πτώχευση με περιουσιακά στοιχεία είναι ότι «Δεν επιτρέπεται ανακοπή ή άλλο ένδικο μέσο ή βοήθημα κατά του προσδιορισμού της τιμής πρώτης προσφοράς» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Του Διονύση Τεμπονέρα*


Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, αναμένεται να ψηφιστεί, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι, δίνει μια «δεύτερη ευκαιρία», σε όλους τους οφειλέτες, προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να επιλύσει τελικά, το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων».

Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι πολύ διαφορετική, αν αναλογιστεί κανείς ότι, το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται, μέσα από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, είναι να εκποιηθεί, η λαϊκή περιουσία και το λαϊκό εισόδημα, κατά τρόπο επιθετικό και βίαιο.

Η εφαρμογή του νέου νόμου, θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής, για την επόμενη περίοδο, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα, ακόμα και στα μνημονιακά χρόνια, δεν είχαμε μαζική ρευστοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας των οφειλετών. Ο περίφημος «νόμος Κατσέλη», με τις όποιες παραλλαγές του, ακόμα και αν δεν προστάτεψε απολύτως το σύνολο της ακίνητης περιουσίας(δεν θα μπορούσε άλλωστε), πέτυχε να προστατέψει, όσους διαβιούσαν σε συνθήκες φτώχειας και να αποτρέψει την υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας, για χιλιάδες δανειολήπτες.

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ(ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ) : Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ FUNDS !!!


 

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ "SUCCESS STORY" !!! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΕΛΟΣ !!!

 




Ούτε κόκκος από την ΕΒΖ δεν θα φτάνει πλέον στο τραπέζι μας - Αποκαλυπτικός ο ιδιώτης ενοικιαστής των εργοστασίων για τις προθέσεις του


Του Απόστολου Λυκεσά


Ελληνική ζάχαρη τέλος! Ούτε κόκκος της που θα έχει καλλιεργηθεί και παραχθεί στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει πλέον στα ελληνικά σουπερμάρκετ. Τα ψέματα με τις παραπλανητικές ετικέτες, τέλος κι αυτά! Οποιες ποσότητες ελληνικών ζαχαρότευτλων έχουν καλλιεργηθεί και όσες παραδοθούν από τους αγρότες στον ιδιώτη υπενοικιαστή δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως (Πλατύ, Σέρρες) θα χρησιμοποιηθούν για παραγωγή βιοαερίου και ζωοτροφών λόγω... κορoνοϊού.

Το δήλωσε καθαρά σε σερραϊκό σταθμό ο ιδιώτης ενοικιαστής. Η στιγμή είναι ιστορική, όπως κι αν το δει κανείς, είναι η κορύφωση ενός παρατεταμένου δράματος χωρίς λύτρωση, χωρίς κάθαρση, χωρίς μεσσίες.

Αξίζει στη χώρα μας, στο πολιτικό και διαχειριστικό δυναμικό της, το Βραβείο Καταστροφής. Είμαστε μοναδικοί: διαθέτουμε τρία ανενεργά πλήρη εργοστάσια παραγωγής ζάχαρης (Σέρρες, Πλατύ, Ορεστιάδα), δύο ενεργές μονάδες στη γειτονική Σερβία και όχι μόνο δεν παράγουμε κόκκο ζάχαρης, αλλά μετατρέψαμε τις μονάδες στο εσωτερικό σε... συσκευαστήριο εισαγόμενης ζάχαρης από το Σαλβαδόρ ή τη Βουλγαρία.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ 6 Ή 12 Ν.Μ. ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ 200 Ν.Μ. ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ;;;

 



Ας δούμε τι προβλέπεται για την υφαλοκρηπίδα μας (εξωτερικά όρια), που είναι ορισμένη και εκτείνεται στα 200 νμ, από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης


NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4001/2011


Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις.

Άρθρο 156 1.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν. 2289/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Το δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στις χερσαίες, στις υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί αντιστοίχως κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως κυρώθηκε με το ν. 2321/1995 ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και η άσκησή του αφορά πάντοτε τη δημόσια ωφέλεια. Η διαχείριση για λογαριασμό του Δημοσίου των δικαιωμάτων της παραγράφου αυτής ασκείται από την ΕΔΕΥ ΑΕ. Ως «υποθαλάσσιες περιοχές» νοούνται ο βυθός και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας
ζώνης. Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.» 

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

 



Ποιες όμως είναι οι προμήθειες για τους αναδόχους των ελληνικών εκδόσεων ;;;


Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα των υπουργικών αποφάσεων που δημοσιεύονται στα ΦΕΚ, οι αμοιβές δεν είναι ίδιες για όλες τις εκδόσεις. Στην προκειμένη περίπτωση και για τις 5 εξόδους που έχει κάνει η χώρα στις αγορές από την αρχή της εφετινής χρονιάς, οι προμήθειες για το 7ετές ομόλογο ήταν στο 0,15% επί της ονομαστικής αξίας των 2 δισ. ευρώ. Δηλαδή το ποσό που πήραν οι ανάδοχοι (Citigroup, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale) ήταν 3 εκατ. ευρώ. Κατανεμημένο σε έξι ίσα μερίδια. Κάτι που ισχύει και για όλες τις άλλες ομολογιακές εκδόσεις, για τις οποίες οι προμήθειες χορηγούνται ισομερώς, ανάλογα με τον αριθμό των αναδόχων.


Στις εκδόσεις της 10ετίας, οι αμοιβές ανέρχονται στο 0,175% της έκδοσης. Με συνέπεια το σύνολο των προμηθειών που δόθηκαν για το 10ετές ομόλογο των 3 δισ. και την επανέκδοσή του, που είχε ονομαστική αξία 2,5 δισ., να διαμορφώνεται στα 9,625 εκατ. ευρώ. Με τις ξένες τράπεζες που χρημάτισαν ανάδοχοι να είναι: BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC, J.P. Morgan,BofA, Deutsche Bank,Barclays, Citi, Morgan Stanley, Societe Generale, Intesa san Paolo και Nomura.

Για τις εκδόσεις 15ετίας η τιμολόγηση των προμηθειών ανέρχεται στο 0,20% της ονομαστικής αξίας έκδοσή τους. Αν ληφθεί υπόψη ότι ή αρχική έκδοση του 15ετούς ήταν 2,5 δισ. και η χθεσινή επανέκδοση πήγε στα 2 δισ. ευρώ, τότε οι συνολικές αμοιβές των αναδόχων είναι 9 εκατ. ευρώ. Μοιρασμένες στους εξής αναδόχους: BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC, j.P.Morgan με διπλή παρουσία και από μία οι Commerzbank, BofA, Barclays.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

 


Στη Βουλή προς ψήφιση εισάγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2013 και προβλέπει δύο ρυθμιστικές του ιδιωτικού χρέους διαδικασίες, τον προληπτικό μηχανισμό αφερεγγυότητας και τον μηχανισμό πτώχευσης. Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αναλύει στο enikos.gr, τις γκρίζες ζώνες του νέου Πτωχευτικού. Μεταξύ άλλων μιλά για την παντελή απουσία προστασίας της κατοικίας του οφειλέτη, ακόμη και του κοινωνικά ευάλωτου.

Γράφει η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας που εισάγεται σήμερα στη Βουλή προς ψήφιση, σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2019, προβλέπει δύο ρυθμιστικές του ιδιωτικού χρέους διαδικασίες, τον προληπτικό μηχανισμό αφερεγγυότητας και τον μηχανισμό πτώχευσης. Οι διαδικασίες του πτωχευτικού μηχανισμού είναι ταχύτατες εξυπηρετώντας τον σκοπό που περιγράφεται στο πρώτο άρθρο και στοχεύει στην ικανοποίηση των πιστωτών με την ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη.

Καταρχήν η πτώχευση καθίσταται υποχρεωτική για τον οφειλέτη, ο οποίος δεν διαθέτει καμία απολύτως άλλη επιλογή, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θέτει το υπό ψήφιση νομοθέτημα και υποχρεούται να υποβάλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερών. Την ίδια αίτηση μπορεί να υποβάλει και η μειοψηφία των πιστωτών του οφειλέτη που εκπροσωπεί το 30% των απαιτήσεων. Βασική γκρίζα ζώνη του υπό ψήφιση νομοθετήματος αποτελεί η παντελής απουσία προστασίας της κατοικίας του οφειλέτη, ακόμη και του κοινωνικά ευάλωτου. Παρά το γεγονός ότι στο άρθρο 23 της προαναφερόμενης Ευρωπαϊκής Οδηγίας, υπήρχε κατευθυντήρια γραμμή, βάση της οποίας δινόταν η δυνατότητα να προστατευτεί η κατοικία του οφειλέτη με την προϋπόθεση το διάστημα απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του μετά την κήρυξη της πτώχευσης να είναι διευρυμένο χρονικά, μια τέτοια επιλογή δεν προκρίθηκε, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, με δεδομένο ότι οι μαζικές πτωχεύσεις οφειλετών θα επιφέρουν την εκποίηση των κατοικιών τους και την έξωση τους με σοβαρό κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6 ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ !!!

ΕΣΥ ΑΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ;;;
Διαβάστε και εδώ:
ΣΤΗΝ ΑΠ'ΕΞΩ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!




Οι έξι μεγάλοι που πήραν το 50%

Τώρα έρχεται ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να επιβεβαιώσει αυτό που βιώνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σ αυτές. «Μόνο 6 επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν λάβει το 50% των δανείων, που έχουν χορηγηθεί μέσα στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020» ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος κατά τη χθεσινή (20/10) διαδικτυακή συζήτηση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) με θέμα: «Αναπτυξιακές και δημοσιονομικές προοπτικές & προκλήσεις μετά την πανδημία – Προετοιμάζοντας την επόμενη δεκαετία». Οι 6 τυχερές επιχειρήσεις είναι οι εξής: ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΤΙΤΑΝ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Lamda Olympia Village AE και ΟΠΑΠ.

Δανείζονται πολλά δίνουν ελάχιστα

Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί μέσα στην κρίση περί τα 40 δις ευρώ με αρνητικό επιτόκιο για να τα διοχετεύσουν στην αγορά. Παρόλα αυτά δίνουν δάνεια με το σταγονόμετρο επικαλούμενες αφενός τα τραπεζικά κριτήρια και αφετέρου τη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών! Σε κάθε περίπτωση οι στρατιές ανέργων από το κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια και έχουν σωρεύσει ζημιές από το εαρινό κλείσιμο της οικονομίας δεν φαίνεται να απασχολεί τις τράπεζες ούτε βέβαια το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις απολύουν υπό το βάρος των εξόδων και της μείωσης του τζίρου.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!

 


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(22/10/2020)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΤΕΓΝΑ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ !!!

 


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!! ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 1η/1/2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ 16 ΔΙΣ ΤΟ 2022 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Στα 16 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί το στοκ των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τέλος του 2022, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν υποβάλει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSΜ. Από αυτά το 65%-70% θα προέλθει από τιτλοποιήσεις, ενώ το υπόλοιπο 30%-35% από ρευστοποιήσεις και διαγραφές δανείων, οδηγώντας σε μονοψήφιο επίπεδο το δείκτη NPEs στο τέλος της περιόδου.

Τα στοιχεία παρουσίασε διευθύνων σύμβουλος της doValue και πρόεδρος της ΕΔΑΔΠ κ. Τάσος Πανούσης μιλώντας πριν από λίγο σε συνέδριο για το «NPL Investing and Management» που διοργάνωσε το DDC Financial Group.

Με βάση τα σχέδια που έχουν υποβληθεί στον SSM, η κρίση θα αφήσει πίσω της μιας νέα γενιά κόκκινων δανείων ύψους 5-7 δισ. ευρώ, καθώς δάνεια ύψους 26 δισ. ευρώ 400.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής πληρωμών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Πανούσης οι πρώτες ενδείξεις για την συμπεριφορά αυτών των δανείων είναι ενθαρρυντικές δημιουργώντας σχετική αισιοδοξία για τις επερχόμενες τιτλοποιήσεις. 

ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ 2021 !!!

 


Κόβουν τους μισούς φορολογούμενους από την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021, καθώς η σχετική νομοθετική διάταξη προβλέπει «κόφτη» τεκμηρίων.

Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος για μισθωτούς - συνταξιούχους να πληρώσουν μαζεμένη το 2022 την εισφορά, από την οποία θα απαλλαγούν το 2021.

Προφανώς το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό κρίθηκε υπερβολικό και η αρχική εξαγγελία «κουρεύτηκε» και περιορίζονται σημαντικά οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν δικαιούνται απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όσοι το εισόδημά τους προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια σε επίπεδο υψηλότερο του πραγματικού και έχουν φορολογηθεί με βάση τα τεκμήρια κατά τα προηγούμενα δύο φορολογικά χρόνια.

Η σχετική αναφέρει πως: «Ειδικά για το φορολογικό έτος 2020 απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α τα εισοδήματα που προβλέπονται στο άρθρο αυτό, με εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Αν το εισόδημα προσδιορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 34, η απαλλαγή της παρούσας παρέχεται εφόσον για τα δύο (2) προηγούμενα φορολογικά έτη δεν έτυχε εφαρμογής ο εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας σύμφωνα με τα άρθρα 30, 31, 32, 33 και 34.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ;;;

 


“Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το 2020 σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης”, εκτιμά ο Αντρέας Βίρσινγκ, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας με έδρα το Βερολίνο και το Μόναχο. Ο ίδιος πιστεύει ότι ενώ τα τελευταία πενήντα χρόνια σημαδεύτηκαν από τη διεθνοποίηση και την παγκοσμιοποίηση, η εποχή αυτή “υφίσταται σοβαρές αλλαγές, αν δεν τερματίζεται κιόλας”. Και όλα αυτά λόγω κορονοϊού;

“Εδώ και μισό χρόνο η διασυνοριακή κινητικότητα, που αποτελεί κύριο γνώρισμα της παγκοσμιοποίησης, έχει συρρικνωθεί, για να μην πούμε ότι έχει εκλείψει” λέει ο Γερμανός ιστορικός. “Πρόκειται για μία εξέλιξη που κόβει την ανάσα. Αλλά και ο διεθνής καταμερισμός εργασίας- επίσης χαρακτηριστικό γνώρισμα της παγκοσμιοποίησης- επανεξετάζεται διαρκώς. Επιπλέον η πανδημία αποκάλυψε την εξάρτηση της Ευρώπης και της Δύσης από την Ασία στον κλάδο της μεταποίησης. Όλα αυτά δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς συνέπειες”, τονίζει ο Αντρέας Βίρσινγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Την ίδια στιγμή ενισχύεται εκ των πραγμάτων ο ρόλος του εθνικού κράτους, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην παγκοσμιοποίηση. “Στη διάρκεια της πανδημίας μόνο το εθνικό κράτος και οι θεσμοί εθνικής εμβέλειας, όπως τα ομοσπονδιακά κρατίδια ή η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις”, λέει ο Αντρέας Βίρσινγκ. Αντιθέτως, κανένας από τους πολυεθνικούς ή υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ ή ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) δεν ήταν σε θέση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα. Πανδημίες γρίπης είχαν ασφαλώς εκδηλωθεί και παλαιότερα, για παράδειγμα το 1957 ή στην περίοδο 1968-70, αλλά δεν χρειάστηκαν τόσο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Από αυτή την άποψη δεν έχουν άδικο όσοι μιλούν για τη “μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”. Εξαιρείται η Πτώση του Τείχους και η κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στα τέλη της δεκαετίας του ’80, εξέλιξη με ευρύτατες πολιτικές διαστάσεις που ασφαλώς δεν μπορεί να συγκριθεί με μία πανδημία.


Σοβαρές οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας

ΑΥΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!! ΑΥΡΙΟ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 


Τι μεταδίδει το protothema.gr :


Aντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα θα βρεθούν από τους πρώτους μήνες του 2021 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βαρύνονται σήμερα με χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία και τράπεζες, ύψους περίπου 234 δισ. ευρώ. Ο νέος Πτωχευτικός Νόμος που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Γενάρη αντικαθιστά όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία 1ης κατοικίας, εξωδικαστικό μηχανισμό κ.λπ.), δίνοντας στους δανειολήπτες τις εξής δύο εναλλακτικές: είτε να ρυθμίσουν εξωδικαστικά τις οφειλές τους είτε να πτωχεύσουν, επιστρέφοντας μετά από ένα έως τρία έτη στην κανονικότητα.

Το protothema.gr παρουσιάζει τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, μετά και το «λίφτινγκ» που έκανε προσφάτως ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταικούρας, κατόπιν ακρόασης φορέων της αγοράς.

Εξωδικαστικός Μηχανισμός

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με πτωχευτική ικανότητα εκτός εάν:

α) Τουλάχιστον το 90% των συνολικών οφειλών του είναι σε έναν πιστωτή ή το σύνολο των οφειλών του δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ & ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

 


Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε:

Το γνωμικό «κανείς καλός δεν χάνεται», έχει αποδειχτεί πολλάκις αληθές στην ελληνική πολιτική σκηνή και στη διαπλοκή της με επιχειρηματικούς ομίλους και διεθνείς «θεσμούς». Ένα ακόμη παράδειγμα της σοφίας τούτης, είναι όπως φαίνεται η περίπτωση του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, πρώην Υφυπουργός και μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Τσίπρα, ήταν από τους κύριους εκφραστές της μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική του «ΤΙΝΑ» (There Is No Alternative), προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα και κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση δανειστών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών αντιπάλων.

Μία από τις μεγάλες του «επιτυχίες» ήταν και το ξεπούλημα 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική εταιρεία Fraport. Και τώρα, λίγο καιρό μετά το τέλος της κυβερνητικής του πορείας, εξαργυρώνει την «εκτίμηση» της αγοράς προς το πρόσωπό του.

Ανέλαβε πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου του ομίλου AVIAREPS, στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Sky Express, Swissport, SkyServ, και που ελέγχει περίπου το 70-80% της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα λάβει από το ελληνικό δημόσιο και την αποκλειστική εξυπηρέτηση 9 «άγονων γραμμών» με τετραετή σύμβαση από το 2017 — εποχή που ο Πιτσιόρλας ήταν ακόμα πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ NON STOP !!! 5 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΕΠΤΑ (7!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας κ.κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΙΡΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΔΑΡΣΑΚΛΗ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ και ΟΛΓΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!


ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΩΝ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΟΦΕΙΛΗ ΔΕΝ ΘΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ !!!

 



Ρύθμιση χρεών Covid-19: Τα «ψιλά γράμματα»

Αντιμέτωποι με τα «ψιλά γράμματα» του νόμου θα βρεθούν χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που θα ζητήσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση Covid-19 ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση, η οποία προβλέπει τμηματική αποπληρωμή οφειλών σε έως και 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

Όπως προκύπτει από την τροπολογία που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της νέας ρύθμισης χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο του lockdown, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα εξακολουθούν, και μετά την υπαγωγή τους στη ρύθμιση αυτή, να είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, ακόμη δε και σε δεσμεύσεις χρηματικών ποσών που προέρχονται από πωλήσεις ακινήτων τους ή αφορούν απαιτήσεις τους από το Δημόσιο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την επιμέρους διατάξεις το Δημόσιο και μετά την υπαγωγή και συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση διατηρεί το δικαίωμα:

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!

 


Μία σειρά σημαντικών αποφάσεων από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών


ΔΠΑ 15351/2020, 23ο Τμήμα

Αναγκαία προϋπόθεση για τη λήψη οποιοδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος οφειλέτη, συνιστά η προηγούμενη έκδοση και νόμιμη κοινοποίηση προς αυτόν της ατομικής ειδοποίησης, προκειμένου αυτός να λάβει εγκαίρως γνώση των σχετικών με το χρέος του ταμειακών βεβαιώσεων και είτε να ζητήσει προσωρινή και οριστική δικαστική προστασία έναντι αυτών είτε να προβεί σε εξόφληση των οφειλών του, η δε παράλειψη της κοινοποίησης αυτής – εφόσον την επικαλείται ο οφειλέτης – καθιστά άκυρη τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην προκειμένη δε περίπτωση, η προσκομιζόμενη από το καθ’ ου … ατομική ειδοποίηση, παρότι απευθύνεται στον ανακόπτοντα δεν συνοδεύεται από κάποιο αποδεικτικό στοιχείο περί της κοινοποίησής του προς αυτόν (π.χ. έκθεση επίδοσης αυτής ή απόδειξη παραλαβής συστημένης επιστολής) και επομένως δεν προκύπτει ότι περιήλθε σε γνώση του ανακόπτοντος η διενέργεια των οικείων ταμειακών βεβαιώσεων πριν επιβληθεί σε βάρος του η ένδικη κατάσχεση.

ΔΠΑ 7055/2020, 15ο Τμήμα

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΑΓΟΡΑ...ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν καθόλου τυχαίο το timing μιας και ο Νέος Πτωχευτικός θα ενισχύσει τις μπίζνες στα ακίνητα...

 


Ευκολότερη καθίσταται η αγορά -και κυρίως η φοροαπαλλαγή- πρώτης κατοικίας για όσους έχουν ήδη ένα ακίνητο στην κατοχής τους.

Με ειδική ρύθμιση που περιελήφθη σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή αυξάνεται το εμβαδόν του ακινήτου το οποίο θεωρείται οτι καλύπτει τις βασικές στεγαστικές ανάγκες των πολιτών. Διευκολύνεται έτσι η αγορά αφορολόγητης πρώτης κατοικίας και για όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιο άλλο ακίνητο, αλλά αυτό δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις μιας βασικής κατοικίας!

Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για αγορά κατοικίας δίνεται εφόσον:
α) τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά του κατά τον χρόνο της νέας αγοράς ο αγοραστής, ο σύζυγος ή τα ανήλικα τέκνα τους, δεν πληρούν τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς τους και
β) ο αγοραστής υποβάλει την οικεία δήλωση και καταβάλει εφάπαξ τον φόρο που αναλογεί στην αξία του ακινήτου που είχε τύχει της απαλλαγής.

Η νομοθεσία προβλέπει σήμερα οτι βασικές στεγαστικές ανάγκες καλύπτονται από ένα ακίνητο με εμβαδόν 70 τ.μ., προσαυξανόμενο κατά 20 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 25 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα.

ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ EUROBANK ΜΕ WEB BANKING !!!

 



Μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web-banking της Eurobank είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Τα στοιχεία μάλιστα, δημοσιοποιούνται άμεσα από άλλη πλατφόρμα! Η Eurobank, πάντως, σε ανακοίνωσή της συνιστά προσοχή στους χρήστες.

Οι πελάτες της τράπεζας αφού δεχτουν το κακόβουλο email, νομίζουν οτι μπαίνουν στο σύστημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών της τραπεζας, αντ'αυτού «οδηγούνται» σε άλλη σελίδα όπου καταγράφονται και υποκλέπτονται τα στοιχεία τους: Τόσο προσωπικά δεδομένα όσο και κωδικοί τους στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Η επίθεση-phishing attack, όπως έχει επικρατήσει να λέγονται διεθνώς οι υποκλοπές-«ψάρεμα» στοιχείων χρηστών δεν γίνεται αντιληπτή από τους χρήστες, όμως, τα στοιχεία που υποκλέπτονται δημοσιοποιούνται στην πλατφόρμα Telegram. Οι χάκερς έχουν αυτομάτως στη διάθεσή τους τα στοιχεία των πελατών που έχουν κάνει συναλλαγές τις τελευταίες ώρες, πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν στους λογαριασμούς τους.

Όπως μας δήλωσε ο Πλούταρχος Κρεντήρης - Σύμβουλος ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων- η μέθοδος η οποία χρησιμοποιήθηκε για την κυβερνοεπίθεση είναι το «phishing attack». Η μέθοδος αυτή βάλει τον χρήστη και όχι την τράπεζα, γι’ αυτόν τον λόγο οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδύκτιο. Με παρόμοιο τρόπο έχουν χτυπηθεί και άλλες τράπεζες στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Τι λέει η Eurobank

ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ !!!

 

Σε μεγένθυση:

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΣΣΩΜΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ !!!

ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ, ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!
Εκτός κι αν κοινωνικούς φορείς εννοούν τους τραπεζίτες και τα κοράκια των funds...Ενώ στην απ΄έξω της συζήτησης έχουν αφήσει τους δανειολήπτες !!!


Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. «Υπέρ» του νομοσχεδίου επί της Αρχής ψήφισε η ΝΔ ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στην έναρξη της κατ’ άρθρο συζήτησης του νομοσχεδίου επισήμανε τη θετική γνώμη που εξέφρασαν οι κοινωνικοί φορείς κατά την ακρόασή τους στην Επιτροπή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα αποτελεσματικά εργαλεία που θεσπίζονται για την πρόληψη και την αποφυγή της αφερεγγυότητας τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων, της έγκαιρης προειδοποίησης του οφειλέτη για να μην περιέλθει σε κατάσταση γενικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του.

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τομή την εισαγωγή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα, όπως υπογράμμισε, τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 240 δόσεις, δηλαδή σε έως 20 χρόνια. Επισήμανε τις πρόνοιες σχετικά με τους ευάλωτους οφειλέτες, σημειώνοντας ότι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αποπληρωμή των δανείων τους με υποθήκη την κύρια κατοικία για πέντε έτη.

Η επιδότηση ξεκινά από το ποσό των 70 ευρώ ανά μήνα και φτάνει ως το ποσό των 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού και καλύπτοντας σημαντικό ποσοστό της μηνιαίας δανειακής επιβάρυνσης. Ανέφερε πως οφειλέτης που αποπληρώνει το χρέος του ή μέρος του χρέους του σε διάστημα το πολύ τριών ετών απαλλάσσεται από το υπόλοιπο της οφειλής οριστικά και δεν πληρώνει για μία ζωή, όπως ακούστηκε.

SSL Certificates