.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ YUTONG !!!

 



Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με επιβάτες


Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκεται πλέον το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της κινεζικής Yutong, πραγματοποιώντας δοκιμαστικά δρομολόγια με επιβάτες.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο τέθηκε στις 21/10 σε δοκιμαστική τροχιά από την ΟΣΥ, εκτελώντας δρομολόγιο μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας, ενώ οι επιβάτες που βρέθηκαν σ'αυτό δεν χρειάστηκε να επικυρώσουν εισιτήριο.


Το εν λόγω demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμΕΑ. Η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμεΑ, αν και λόγω των μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού, όπως και σε όλα τα ΜΜΜ στην Αθήνα, έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις ειδικές σημάνσεις ώστε να μην χρησιμοποιούνται.


Το λεωφορείο διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw, με ροπή 1200Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh, ενώ διαθέτει και θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.


Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό λεωφορείο εκτελεί σε καθημερινή βάση την εξής διαδρομή: Ομόνοια, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Άγαλμα Λόρδου Βύρωνα, Σύνταγμα, Ακαδημία, Rex, Ομόνοια.


Πηγή: 

https://www.iefimerida.gr/ellada/stin-athina-ilektriko-leoforeio-tis-yutong

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates