.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 27/02/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ: ΟΤΑΝ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

 


Τι μετέδιδε στις 4/7/2021 το himara.gr


Πλήγμα στους γηγενείς Έλληνες της Ουκρανίας προκαλούν οι πρόσφατες αποφάσεις του ακροδεξιού καθεστώτος στην Ουκρανία, το οποίο έχει βαλθεί να εξαφανίσει τις εθνικές μειονότητες από την χώρα.

Όπως αναφέρουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το ουκρανικό καθεστώς με νόμο που πέρασε στο Κοινοβούλιο, δεν αναγνωρίζει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Ουκρανίας που ξεπερνά τους 150 χιλ. Έλληνες, η οποία ζει και ακμάζει επί αιώνες στην περιοχή. Πόλεις όπως η Μαριούπολη, αλλά και η Κριμαία, η οποία από το 2014 αποτελεί μέρος της Ρωσίας, αποτελούν κοιτίδες του ελληνισμού.

Ωστόσο εκείνο που φαίνεται να επηρέασε το ουκρανικό καθεστώς ώστε να λάβει αυτή την απόφαση, είναι και πάλι τουρκικός δάκτυλος, μιας και η Ουκρανία, αν και εξαφανίζει τους Έλληνες και τους Ρώσους από την χώρα, αναγνωρίζει τους τουρκογενείς Τατάρους, που φαίνεται να αποτελεί αντάλλαγμα της αμυντικής συμφωνίας Ζελένσκι – Ερντογάν.

ΣΦΑΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ: 40 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Περί τα 40 ακίνητα αλλάζουν καθημερινά χέρια, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς έπειτα από αρκετούς μήνες οι σχετικές διαδικασίες καταγράφουν σημαντική επιτάχυνση.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η διαχείριση των εγγυήσεων που συνοδεύουν τα κόκκινα δάνεια θα οδηγήσει σε τεκτονικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων, καθώς την επόμενη πενταετία θα πέσουν στην αγορά περισσότερα από 500.000 ακίνητα που αποτελούν ενέχυρα των κόκκινων δανείων.

Ήδη στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών βρίσκονται, μέσω πλειστηριασμών περί τα 30.000 ακίνητα, νούμερο που θα αυξηθεί από μελλοντικούς πλειστηριασμούς, καθώς εκτιμάται ότι στις τράπεζες καταλήγουν περί τα 10.000 ακίνητα ετησίως. Ωστόσο άπαντες εκτιμούν ότι σύντομα την μερίδα του λέοντος θα έχουν οι εταιρείες διαχείρισης καθώς το 20% - 25% του συνόλου των ακινήτων που αποτελούν collaterals στα κόκκινα δάνεια – δηλαδή γύρω στα 150.000 ακίνητα - θα κατευθυνθούν δια μέσου των εταιρειών διαχείρισης σε πωλήσεις.

Ουσιαστικό ρόλο για την επιτάχυνσης των πλειστηριασμών παίζει η εφαρμογή των νέων διαδικασιών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα όσον αφορά τη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς.

Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2022, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν 50.000 πλειστηριασμοί στο συντριπτικό ποσοστό των οποίων (84%) ήταν τράπεζες και servicers.

ΟΡΓΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ: ΑΥΤΟΣ Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ !!!

 


Τι αποκαλύπτει το ellinikahoaxes.gr


Στον ηλεκτρονικό τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται ένα βίντεο αποχωρισμού ενός πατέρα από την κόρη του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πατέρας είναι Ουκρανός και ετοιμάζεται να πολεμήσει στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Βέβαια, αυτός ο ισχυρισμός είναι παραπλανητικός. Ας δούμε τι ισχύει

Παραδείγματα: tanea.gr, in.gr, reader.gr κ.α



Αληθεύει;

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί πως το υπό εξέταση βίντεο που ανακυκλώνεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι κομμένο. Το αυθεντικό βίντεο έχει τραβηχτεί από ντόπιο στην πόλη Γκορλόβκα της ελεγχόμενης από Ρώσους αυτονομιστές περιφέρειας του Ντονέτσκ, στις 21 Φεβρουαρίου του 2022, δηλαδή, περίπου τρία εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία με την Ουκρανία, και δεν είχε κηρυχθεί επιστράτευση.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!!

 


Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης


Η ελεγχόμενη έξοδος έχει ήδη αρχίσει. Το τρένο έχει φύγει από το σταθμό και κάποιοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη.

Βρισκόμαστε στο λεγόμενο Distribution Phase.

Εδώ και ένα χρόνο γράφαμε πως η κολοσσιαία φούσκα που λέγεται Wall Street, τροφοτοδούμενη από το ανεξέλεγκτο τύπωμα της Fed στο όνομα της πανδημίας, θα έφτανε νομοτελειακά στο τέλος της όταν θα τελείωνε και η πανδημία.

Διότι τα “κακά νέα” της πανδημίας ισούνταν με “καλά νέα” μέχρι τώρα για τη Wall Street, αφού η καταστροφή και ο θάνατος δικαιολογούσαν (στα μάτια της κοινής γνώμης) μηδενικά επιτόκια και γενικώς μια χαλαρή, αλλά καταστροφικά εθιστική νομισματική πολιτική, που φούσκωσε τη μεγαλύτερη credit bubble στην ιστορία. Τώρα η καταστροφή του πολέμου είναι αυτή που αναλαμβάνει το ρόλο των «καλών» κακών νέων για τις αγορές.

Το τέλος της μακροβιότερης bull market όμως σημαίνει και τη μεγαλύτερη κατοχύρωση κερδών ever. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα.

Κοιτάξτε το διάγραμμα. Τι βλέπετε;

ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ Η ΕΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!!

 


ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ...

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΕΩΝ ΧΡΕΩΝ !!!

 


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ: Ο ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ: ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 36-72 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 


"ΚΟΡΑΚΙΑ" ΣΕ ΠΑΡΤΙ...ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

 


ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ !!!

 


Πάνω σε κινούμενη άμμο βαδίζει η οικονομία που σείεται από τους κραδασμούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και απειλείται με σοβαρή επιδείνωση.

Στην ίδια και ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται ο προϋπολογισμός καθώς οι δαπάνες του λογαριασμού για μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής ακρίβειας με αύξηση των επιδοτήσεων εκτινάσσονται ενώ η ακρίβεια περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ανοίγοντας τρύπες στα κρατικά ταμεία.

Στο Γενικό Λογιστήριο δεν πρόλαβαν να τελειώσουν με τα εφιαλτικά σενάρια της πανδημίας και οι υπολογιστές των διευθύνσεων πήραν και πάλι φωτιά καταρτίζοντας καινούργια υπό τη νέα ζοφερή κατάσταση.

Το σκηνικό είναι άκρως ανησυχητικό, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να βρίσκουν απροετοίμαστη την Ευρώπη που αναζητεί σανίδα σωτηρίας προκειμένου να σπάσει τη μεγάλη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο πριν φτάσει στο χείλος της καταστροφής από τον εκτροχιασμό των τιμών στην ενέργεια.

Πάνω στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για συγκρότηση ευρωπαϊκού ταμείου αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους που διογκώνεται με αστραπιαίες ταχύτητες σοκάροντας τις οικονομίες της ευρωζώνης και πολύ περισσότερο την ελληνική, καθότι πιο εύθραυστη.

Οι υψηλές πτήσεις των τιμών στην ενέργεια, με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο να κάνουν άλμα σε μια μέρα γράφοντας αυξήσεις 51% και 6% αντίστοιχα, μαζί με τον νέο μηχανισμό και την αύξηση των επιδοτήσεων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έρχονται βασικά στο Eurogroup που αλλάζει ατζέντα και συνεδριάζει στο Παρίσι υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη.

ΤΟ SWIFT ΩΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΠΛΟ !!!

 



Του Νάσου Πετράκη
Άρθρο γραμμένο στις 01/02/2022


Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόσχονται να απαντήσουν σκληρά σε μια ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία. Μεταξύ των διαφόρων κυρώσεων που η Ουάσιγκτον θα ήθελε να επιβάλει, σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους συμμάχους της, είναι ο αποκλεισμός της Μόσχας από το δίκτυο SWIFT για πληρωμές: αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρότυπο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ SWIFT

Όπως εξηγεί το Bloomberg, το SWIFT (ακρωνύμιο του Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) είναι το αντίστοιχο του Gmail για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Είναι ένας κωδικός που εγγυάται την ασφαλή αποστολή οικονομικών μηνυμάτων ανάμεσα σε πάνω από έντεκα χιλιάδες ιδρύματα και εταιρείες σε περισσότερες από διακόσιες χώρες.

Με «μηνύματα» ─τα οποία αγγίζουν τα 42 εκατομμύρια την ημέρα─ δηλαδή παραγγελίες, επιβεβαιώσεις πληρωμών, συναλλαγές και ανταλλαγές συναλλάγματος. Το σύστημα SWIFT ανήκει σε μια βελγική εταιρεία με το ίδιο όνομα, η οποία ιδρύθηκε το 1973 για να αντικαταστήσει το σύστημα Telex, που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1930 και εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται στη δεκαετία του ‘70, για την επικοινωνία μεταξύ εταιρειών, αν και είχε απαρχαιωθεί.

Για μια χώρα, ο αποκλεισμός από το SWIFT μπορεί να έχει πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, συνέβη στο Ιράν το 2012, όταν οι τράπεζές του έχασαν την πρόσβαση στο δίκτυο λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης: το μέτρο πάρθηκε πίσω σε μεγάλο βαθμό το 2016, με την άρση των κυρώσεων.

Η Δύση έχει ήδη απειλήσει τη Ρωσία με αποκλεισμό από το SWIFT το 2014, τη χρονιά της προσάρτησης της Κριμαίας. Τότε ο Alexei Kudrin, υπουργός Οικονομικών, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, υπολόγιζε ότι το ρωσικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα είχε μια ετήσια απώλεια της τάξης του 5%.

BLOOMBERG: ΡΩΣΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΧΑΣΑΝ 39 ΔΙΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ !!!

 



Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 39 δισ. δολάρια σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά από την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι ζημιές προήλθαν από όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Ο δείκτης αναφοράς του ρωσικού χρηματιστηρίου MOEX Russia έκλεισε 33% χαμηλότερα στη Μόσχα, σημειώνοντας την πέμπτη χειρότερη βουτιά στην ιστορία του, σε τοπικό νόμισμα. Ήταν η πρώτη φορά μετά το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987 που μια τόσο μεγάλη πτώση έπληξε μια αγορά αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η UBS Group, στο μεταξύ, πυροδότησε margin calls (μηχανισμός κάλυψης διαφορών αποτίμησης) σε ορισμένους πελάτες της που χρησιμοποιούν ρωσικά ομόλογα ως εγγύηση για τα χαρτοφυλάκια τους, σύμφωνα με το Bloomberg News. Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της ελβετικής τράπεζας υποστηρίζει ότι εξυπηρετεί τους μισούς από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Μία από τις χειρότερες κρίσεις ασφαλείας στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απειλεί να εντείνει την πτώση των αγορών της περιοχής, αλλά ειδικά της Ρωσίας, η οποία έχει πληγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ομάδα μεγιστάνων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του Gennady Timchenko, υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις για τους δεσμούς τους με τον Πούτιν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η ΕΚΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!

 



Oι οικονομικές προοπτικές είναι τώρα «πολύ πιο αβέβαιες», κάτι που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, τόνισε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και να μη δεσμευτεί για το χρόνο που θα τερματισθεί για να περιορίσει τον αντίκτυπο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Στουρνάρας είναι ο πρώτος αξιωματούχος που αναφέρθηκε στο πώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδια της ΕΚΤ να τερματίσει τις αγορές ομολόγων και να αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να βγάλει επίσημα από το τραπέζι τη μείωση των επιτοκίων, αλλά και να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία αναφορικά με τον χρόνο αύξησής τους.

ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 



Σε μια ακόμη κίνηση πυγμής έναντι της Δύσης, που επιβάλλει κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες-φίλους του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους συγκέντρωσε την Πέμπτη το βράδυ και δεσμεύθηκε για την στήριξή τους, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη Δύση για την εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ως «αναγκαστικό μέτρο», επειδή οι Δυτικοί εταίροι δεν του άφησαν κανένα περιθώριο να ενεργήσει διαφορετικά. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος σε Ρώσους επιχειρηματίες, ο Πούτιν τους διαβεβαίωσε ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις δραστηριότητές τους και τους κάλεσε να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, για να στηρίξουν την οικονομία.«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι «απλώς δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά». Είπε επίσης ότι δημιούργησαν για την Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα ασφαλείας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Η ΔΥΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!

 



Του Σπύρου Γκουτζαμάνη

Τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Μόσχα, που είχαμε ακολουθήσει οι δημοσιογράφοι. Η εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας ήταν θλιβερή. Σκοτεινή και παγωμένη με τους ανθρώπους της να πεθαίνουν από το κρύο. Μία από τις πιο πλούσιες στον κόσμο χώρες σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, την είχε καταδικάσει η Δύση μετά την ολοκληρωτική τους νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο, να μην μπορεί να φωτίσει την πρωτεύουσά της και να ζεστάνει τον πληθυσμό της.Ήταν ακόμη στον αστερισμό του ΔΝΤ. Τα ποσοστά αλκοολισμού είχαν εκτοξευτεί και το ασφαλιστικό λύθηκε προσωρινά, γιατί ο μέσος όρος ζωής έπεσε κάτω από το όριο συνταξιοδότησης. Οι δυτικοί είχαν αθετήσει όλες τις δεσμεύσεις έναντι του Γκορμπατσόφ -συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του ΝΑΤΟ-, που στο τέλος κατέληξε να διαφημίζει πίτσες!

Την εποχή εκείνη διαβάζαμε ακόμη στον Μπρεζίνσκι και την “Μεγάλη Σκακιέρα” ότι η κυριαρχία σε πλανητικό επίπεδο προϋποθέτει τον έλεγχο της Ευρασίας και ακολούθως την ενσωμάτωση της Ρωσίας στην δυτική γεωστρατηγική. Αντί για αυτό η αλαζονεία της Δύσης θέλησε να ταπεινώσει και να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ρωσία, μία τεράστια χώρα με ιστορία και παράδοση αυτοκρατορίας από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου και να εγκαταστήσει πυραύλους έξω από τη Μόσχα.

Η σπέκουλα των αναλυτών

Οι εγχώριες αναλύσεις (με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις εκτός συστημικών μέσων) είναι επιφανειακές και μοιάζουν να αναζητούν κατεύθυνση. Π.χ. επικαλούνται για λογαριασμό της Δύσης το διεθνές δίκαιο χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει καμία αξία όταν η Δύση το έχει απαξιώσει με την συμπεριφορά της σε πλείστες όσες περιπτώσεις. Από την Κύπρο και την ανοχή της Τουρκίας, την Γιουγκοσλαβία και το Κόσοβο μέχρι το Ιράκ (που φυσικά δεν βρέθηκαν ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής) και την Λιβύη.Κλαυθμηρίζουν για την μη αντίδραση της Ευρώπης, όταν η Ευρώπη δεν υπάρχει παρά μόνο σαν γεωγραφικός προσδιορισμός. Η πρώτη απάντηση του Επιτρόπου Εξωτερικών, Ζοζέπ Μπορέλ δείχνει ακριβώς ποια είναι η Ενωμένη Ευρώπη. Μιλάνε για τις οικονομικές συνέπειες όταν οι “ιερές αγορές” δηλαδή οι διεθνείς κερδοσκόποι κάνουν πάρτι εκτοξεύοντας τις τιμές του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και των τροφίμων, κάτι που φυσικά δεν θίγουν.

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ !!!

 


Το κυρίαρχο συναίσθημα του κόσμου απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες, είναι ο σκεπτικισμός, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Focus Bari | YouGov στην Ελλάδα (σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.001 ατόμων 18-74 ετών τον Δεκέμβριο 2021), καθώς και σε άλλες 17 χώρες μέσω του δικτύου της YouGov.

Το 48% στη χώρα μας εκφράζουν σκεπτικισμό/αμφιβολία για την ΤΝ, το 32% θετικά συναισθήματα, ενώ το 20% αρνητικά. Το 28% δηλώνουν ότι νιώθουν φόβο/άγχος όταν ακούν τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», το 23% αποδοχή, το 21% αισιοδοξία, το 18% ελπίδα και το 15% σύγχυση, ενώ το 17% θεωρούν πλήρως περιττή την ΤΝ.

Το ποσοστό του συναισθήματος σκεπτικισμού στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο από τις 18 χώρες όπου έγινε η έρευνα: ακολουθούν η Γερμανία με 40%, η Αγγλία και οι ΗΠΑ με 39% και η Γαλλία με 37%. Το ποσοστό αποδοχής της ΤΝ στην Ελλάδα είναι περίπου στον διεθνή μέσο όρο, ενώ στο ποσοστό φόβου απέναντι στην ΤΝ η χώρα μας είναι δεύτερη μετά την Πολωνία (29%).

Μόνο θετικές απόψεις στην Ελλάδα έχει το 14%, μόνο αρνητικές το 23% και ανάμικτες η μεγάλη πλειονότητα (το 63%). Κυρίαρχες είναι οι ανησυχίες των πολιτών για το τι θα συμβεί αν η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο (50%), καθώς και ο φόβος ότι μπορεί να βρεθεί σε «λάθος χέρια» (51%).

ECONOMIST: ΡΟΜΠΟΤ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ DELIVERY ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΩΠΩΛΕΙΟΥ !!!

 



Αν και πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν γνωρίζουν πολλοί, η βρετανική εταιρεία αναλυτών IDTechEx εκτιμά ότι μέσα σε μια δεκαετία τα ρομπότ παράδοσης επί του πεζοδρομίου θα μετατραπούν σε βιομηχανία με ετήσιες πωλήσεις 1 δισ. δολαρίων.

Αυτές οι αυτόνομες μηχανές με τέσσερις ή έξι τροχούς, συνήθως στο μέγεθος βαλίτσας, παραδίδουν ήδη ψώνια και άλλα αγαθά στην Αμερική, την Κίνα και την Ευρώπη.

Αυτό τα τοποθετεί μπροστά από πολλά αυτοκίνητα, φορτηγά και καμιόνια χωρίς οδηγό που αναπτύσσονται. Όπως λέει ο Zehao Li της IDTechEx τα μεγαλύτερα αυτά οχήματα δεν καθυστερούνται από την τεχνολογία αλλά από την νομοθεσία.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας «οδηγός ασφαλείας» επί του οχήματος έτοιμος να αναλάβει δράση αν υπάρξει πρόβλημα, πράγμα που δεν είναι καθόλου αποδοτικό για την εξοικονόμηση εργατικών πόρων.

Γι’ αυτές τις μεγαλύτερες κατασκευές, οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να δουν τα συστήματα ασφαλείας να αποδεικνύονται διεξοδικά. Υπάρχουν όμως και νομικά εμπόδια.

Τον Ιανουάριο η Νομική Επιτροπή της Βρετανίας, η οποία εξετάζει τη νομοθεσία, συνέστησε να μην είναι το άτομο που κάθεται στη θέση του οδηγού που θα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη εάν ένα όχημα σε αυτόνομη λειτουργία συγκρουστεί, αλλά ο κατασκευαστής ή ο φορέας που ζήτησε έγκριση για τη χρήση του.

Εν τω μεταξύ, τα ρομπότ παράδοσης επί του πεζοδρομίου συνεχίζουν τη δουλειά τους. Μεταξύ αυτών, η Starship Technologies, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, υπολογίζει ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια παραδόσεις με ρομπότ σε διάφορες πόλεις, πανεπιστημιουπόλεις και επιχειρηματικά πάρκα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

2/5/2014 : ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ-ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ 42 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ !!!

 



Από το alfavita.gr (2/5/2015)


Στις 2 Μαϊου, το alfavita.gr πρώτο δημοσίευσε νέα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως για την θηριωδία στην Οδησσό και στο κτίριο του συνδικάτου, όπου δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί, περίπου 42 άτομα. Με βάσει, ρώσικο δημοσίευμα όπου έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, νέες λεπτομέρειες και αποκαλύψεις, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα. 

Από το δημοσίευμα φαίνεται πως, οι νεοναζιστές της κυβέρνησης του Κιέβου, αφού εγκλώβισαν τους Ουκρανούς αντιφασίστες στο κτίριο, τους βασάνισαν και τους δολοφόνησαν ανενόχλητοι. Η φωτιά μπήκε στο τέλος για κάλυψη. Όπως θα δείτε και παρακάτω με βάσει της φωτογραφίες και τα βίντεο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει, πως οι άνθρωποι μέσα στα γραφεία του συνδικάτου, βιάστηκαν, στραγγαλίστηκαν, και πυροβολήθηκαν. Στο τέλος του άρθρου φαίνονται βίντεο με τους φασίστες να βρίσκονται στο εντός του συνδικάτου πριν βάλουν φωτιά κρατώντας ρόπαλα και μεταλλικές αλυσίδες.Τα βίντεο αυτά αφήνουν καθαρά να εννοηθεί πως οτι ο θάνατός τους, δεν προκλήθηκε από την πυρκαγιά, αλλά οτι πρώτα δολοφονήθηκαν.

Το κείμενο συγκεκριμένα ξεκινάει με

"Είναι ξεκάθαρο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Κτίριο των Συνδικάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των 42. Οι προβοκάτορες εγκλώβισαν τους ανθρώπους μέσα στο κτίριο όπου ήταν εφικτό να τους δολοφονήσουν με ατιμωρησία, ευχαρίστηση και χωρίς μάρτυρες. Η φωτιά μέσα στο κτίριο μπήκε για να αποκρύψουν τη μαζική δολοφονία ουκρανών
πολιτών."

DAILY MAIL: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ DNA ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MODERNA 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


Τo ρεπορτάζ που ακολουθεί υπογράφει ο Connor Boyd και δημοσιεύεται στη Daily Mail>

Έχουμε περισσότερα στοιχεία ότι ο Covid παρασκευάστηκε σε εργαστήριο;

Τώρα οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι ο ιός περιέχει μικροσκοπικό κομμάτι DNA που ταιριάζει με την ακολουθία που είχε πατενταριστεί από τη Moderna ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Γενετική αντιστοίχιση ανακαλύφθηκε στη μοναδική θέση διάσπασης φουρίνης του Covid, στην πρωτεΐνη ακίδας

Πρόκειται για αντιστοιχισμένη γενετική αλληλουχία με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Moderna για σκοπούς έρευνας για τον καρκίνο.
Οι ερευνητές λένε ότι υπάρχουν μία στα 3 τρισεκατομμύρια πιθανότητες ο Covid να ανέπτυξε τον κώδικα φυσικά!

Νέες υποψίες ότι ο Covid μπορεί να είχε παρασκευαστεί σε εργαστήριο προέκυψαν αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν γενετικό υλικό που ανήκει στη Moderna στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού.

Εντόπισαν ένα μικροσκοπικό απόσπασμα κώδικα που είναι πανομοιότυπο με μέρος ενός γονιδίου που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον κατασκευαστή του εμβολίου (Moderna) τρία χρόνια πριν από την πανδημία.

Ανακαλύφθηκε στη μοναδική τοποθεσία διάσπασης φουρίνης του SARS-CoV-2, το τμήμα που τον κάνει τόσο καλό στη μόλυνση ανθρώπων και τον διαχωρίζει από άλλους κοροναϊούς.

Η δομή ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία συζήτησης σχετικά με την προέλευση του ιού, με ορισμένους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσε να αποκτηθεί φυσικά.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών προτείνει ότι ο ιός μπορεί να έχει μεταλλαχθεί ώστε να έχει μια θέση διάσπασης φουρίνης κατά τη διάρκεια πειραμάτων σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο.

Ισχυρίζονται ότι υπάρχει μία στα τρία τρισεκατομμύρια πιθανότητα η ακολουθία της Moderna να εμφανιστεί τυχαία μέσω της φυσικής εξέλιξης.

ΕΛΠΕ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ !!!

 



Τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχουν απευθείας συναλλαγές με Ρώσους παραγωγούς ή εμπόρους υδρογονανθράκων, οι όποιες αγορές γίνονται μέσω traders που δεν είναι ρωσικών συμφερόντων, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών σχετικά με τα αποτελέσματα του ομίλου το 2021.

Ο κ. Σιάμισιης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούν η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσει ρεαλισμός κατά την ενεργειακή μετάβαση. Όπως αναφέρθηκε, εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ισχύος 826 μεγαβάτ ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας.

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν κέρδη ύψους 341 εκατ. ευρώ για το 2021, μέγεθος που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του ομίλου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι κατά το 4ο τρίμηνο η εγχώρια κατανάλωση υπερέβη την αντίστοιχη του 2019.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ !!!

 


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Δημήτρης Τσοβόλας, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας. Προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια η οποία μάλιστα στα μετεμφυλιακά χρόνια αντιμετώπισε διώξεις λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση και στο ΕΑΜ επί Κατοχής. Σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιώτη και είχε δυο παιδιά.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεκλέχθηκε εύκολα το 1981 και ξανά το 1985.

Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός (1981-1984), αναπληρωτής υπουργός (1984-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. Ήταν ο πιο δημοφιλής υπουργός Οικονομικών της Μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα το όνομά του περιβάλλεται με νοσταλγία λόγω των φιλολαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΤΑ ΝΕΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ" ΣΦΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ !!!

 



Μία ακόμη καταιγίδα «επώνυμων» και…ανώνυμων σφυριών αναμένεται σήμερα, καθώς, όπως αποκαλύπτει το newmoney, ανάμεσα στους 160 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται από βιομηχανικά κτίρια, ακίνητα-φιλέτα, βίλες στην Εκάλη και τη Μύκονο μέχρι και ένα «παγωμένο» παγοδρομικό κέντρο.

Τα βιομηχανικά κτίρια

Την κούρσα σε επίπεδο τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί το ακίνητο της ACN ΑΒΕΕ, εταιρείας κλιματιστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, συμφερόντων της οικογένειας Θεοχαρόπουλου.

Το ακίνητο βρίσκεται στη Μεταμόρφωση επί της οδού Σωρού, στο ύψος του 12ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Πρόκειται για βιομηχανική εγκατάσταση, η οποία αναπτύσσεται σε οικόπεδο10.261,14 τ.μ. και απαρτίζεται από τρία κτίρια.

Το πρώτο αποτελείται από γραφεία ισογείου και πρώτου ορόφου και ισόγειο αποθήκη και έχει συνολική επιφάνεια 2.365 τ.μ. Το δεύτερο και το τρίτο στεγάζουν βιομηχανικούς χώρους και έχουν συνολική επιφάνεια 975 τ.μ. και 816 τ.μ. αντίστοιχα. Επισπεύδουσα είναι η «Κάργκο Μπουκ Ναυτιλιακή Μεταφορική Α.Ε.» και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Η ACN, όπως προκύπτει από τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις είχε το 2020 κύκλο εργασιών 1.181.729,86 ευρώ έναντι 622.970,07 ευρώ της προηγούμενης χρήσης και παρουσίασε ζημίες 82.606,78 ευρώ έναντι κερδών 100.819,53 ευρώ. Σημειώνεται ότι αν και οι πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 90% λόγω της αυξημένης ανταγωνιστικότητας το μικτό κέρδος ήταν μόλις 7,5% περίπου. Επίσης η απόρριψη των πεπαλαιωμένων κλιματιστικών για ανακύκλωση με πολύ μικρό αντάλλαγμα ώθησαν σε μηδαμινή κερδοφορία.

ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ: "ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ" !!!

 



Ξέσπασε ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στην Καλαμάτα όταν έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό καθώς η τράπεζα δε δεχόταν οποιαδήποτε παράταση.

Ο γιος της μίλησε στο Ionian TV για το τι συνέβη και ξεσπά για τη σκληρότητα στη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη 347 ευρώ.

«Ήταν ένας πραγματικός εξευτελισμός. Δεν άντεξε η μητέρα μου», είπε τονίζοντας ότι η τράπεζα απαντούσε αρνητικά στο αίτημα να μπορέσει να μείνει η ηλικιωμένη γυναίκα εκεί μέχρι τις 30 Απριλίου για να βρει κάποιο άλλο σπίτι να νοικιάσει.

«”Όχι, θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον δρόμο της βίας”, αυτό μου είπαν. Η μητέρα μου στεναχωριόταν και έκλαιγε. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ούτε να το νοικιάσουμε δε δέχθηκαν» ανέφερε. Συμπλήρωσε, πως από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι, αρρώστησε και πέθανε σε τρεις μέρες από τη στεναχώρια της.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣ ΝΑΤΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ....

 



Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου:

“Προφανώς το Διεθνές Δίκαιο είναι ένα κουρελόχαρτο.

Το διδάχτηκε καλά αυτό ο Πούτιν από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους. Από το Κόσσοβο και το βομβαρδισμένο Βελιγράδι μέχρι το Ιρακ και τη Συρία.

Κατά τα λοιπά τις “καλησπέρες” μας στον Φουκουγιάμα, στα παγκόσμια τσιράκια και στους εγχώριους παπαγάλους του ευρωατλαντισμού για τα πανηγύρια τους πριν από 30 χρόνια για την πτώση της ΕΣΣΔ ένεκα της “ευημερίας”, της “δημοκρατίας”, της “ασφάλειας” και της “αδιατάρακτης ειρήνης” που προφήτευαν για τον κόσμο.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ !!!

 


Σε διάγγελμα του το βράδυ της Πέμπτης, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε μία ντουζίνα Ρώσων ολιγαρχών στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων λατά της εισβολής του Vladimir Putin στην Ουκρανία. Η ρωσική ελίτ που στοχοποιήθηκε από το νέο γύρο κυρώσεων προέρχονται είτε από εξέχουσες οικογένειες κοντά στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο είτε από ισχυρούς ηγέτες στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, ανέφερε η κυβέρνηση.

Θα υπόκεινται πλέον σε «κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι αποκομμένοι από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. «Αυτές οι κυρώσεις περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πλουτίσει σε βάρος του ρωσικού κράτους και έχουν τοποθετήσει τα μέλη των οικογενειών τους σε κάποιες από τις υψηλότερες θέσεις εξουσίας στη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Περιλαμβάνει επίσης οικονομικά μεγέθη που βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας και είναι υπεύθυνα για την παροχή των απαραίτητων πόρων για την υποστήριξη της εισβολής του Putin στην Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, ο ίδιος ο Putin δεν έχει ακόμη στοχοποιηθεί με μεμονωμένες κυρώσεις, κάτι που πάντως ο Biden λέει ότι παραμένει «στο τραπέζι».

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι σαφές εάν οι μεμονωμένες κυρώσεις εναντίον του ίδιου του Putin θα είχαν σημαντικό αντίκτυπο, επειδή ο πλούτος του Ρώσου ηγέτη παραμένει ένα πλήρες αίνιγμα και δεν μπορεί να στοχοποιηθεί από την νομοθεσία των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος φημολογείται ότι έχει προσωπική περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, γεγονός που τον καθιστά πιθανότατα τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ. Το Forbes πρόσφατα τον χαρακτήρισε «το πιο άπιαστο αίνιγμα στο κυνήγι πλούτου». Δείτε μία πρώτη λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες που κατονόμασε ο Biuden για τις μεμονωμένες κυρώσεις:

ΣΤΑ 270.000.000€ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021 !!!

 



Εκτοξεύθηκε το 2021 το επιπλέον κόστος που επιβαρύνονται οι καταναλωτές από ρευματοκλοπές. Ένα φαινόμενο που επιδεινώνεται αντί να περιστέλλεται, συνιστώντας επί της ουσίας μία αιμάσσουσα πληγή του εγχώριου ηλεκτρικού συστήματος.

Δεν οφείλεται μόνο στην αδυναμία πληρωμής του ρεύματος από, ενδεχομένως, ευάλωτους καταναλωτές που καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις πρακτικές. Αυτό θεωρείται η κορυφή του παγόβουνου. Η γιγάντωση και εγκαθίδρυση των ρευματοκλοπών έχει να κάνει, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, με οργανωμένη και συστηματική παροχή «υπηρεσίας διευκόλυνσης», για την αποφυγή χρέωσης της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας.

Και υπάρχουν πολλοί που απολαμβάνουν αυτή την «υπηρεσία». Έτσι, όμως, οι ρευματοκλοπές κοινωνικοποιούνται, δηλαδή, ως ενέργεια που δεν μπορεί να μετρηθεί και να αποδοθεί, καταλήγει να τη φεσώνονται οι καταναλωτές της χαμηλής και μέσης τάσης, με άλλα λόγια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που είναι συνεπείς. Σε μια συγκυρία, μάλιστα, που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσθεώρητες τιμές του ρεύματος και το δυσβάστακτο κόστος που συνεπάγονται, καλούνται να σηκώσουν και ένα ακόμη οικονομικό βάρος που προέρχεται από ένα δομικό πρόβλημα της αγοράς. Για το 2021, αυτό το επιπλέον κόστος υπολογίζεται σε 270 εκατ. ευρώ.

Η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ;;;

 



Του Γιάννη Σιδέρη


Ένας νέος «μακαρθισμός» τείνει να επικρατήσει. Όποιος αποδίδει τα της Δύσης στη Δύση και τα της Ρωσίας στη Ρωσία, είναι οπαδός του δικτάτορα Πούτιν. Και κατά συνέπεια λογίζεται ως αριστερός ή ακροδεξιός, επειδή όντως ακροδεξιά κόμματα και αριστερίστικες γκρούπες στην Ευρώπη είναι υπέρ του Πούτιν (και Έλληνες βέβαια για τους γνωστούς λόγους περί ομόδοξου ξανθού γένους).

Η μετριοπαθής, έστω και λανθασμένη, γνώμη «απαγορεύεται». Γράφαμε π.χ. στις 15 Φεβρουαρίου για το Ουκρανικό, ότι είναι αντεστραμμένη η κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν οι σοβιετικοί εγκατέστησαν 42 βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, στο νησί, οι οποίοι μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να πλήξουν τις ΗΠΑ. Την ανάπτυξή τους είχε επιτρέψει ο Φιντέλ Κάστρο, φοβούμενος αμερικανική επέμβαση.

Την παραλληλίζαμε με την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την πρόθεση ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στο έδαφός της, ελάχιστα λεπτά από τη Μόσχα. Ως εκ τούτου θεωρούσαμε ως αναμενόμενη την αντίδραση της Ρωσίας, πέραν αρχών διεθνούς δικαίου, και χωρίς να εντασσόμαστε στο ηθικολογικό ερώτημα «είσαι με τον πόλεμο;» (κανείς δεν είναι με τον πόλεμο), ή «είσαι υπέρ του Πούτιν;».

Δεν διεκδικούμε δόξαν ειδικού, που δεν είμαστε (άλλωστε τόσοι ειδικοί έπεσαν έξω διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει επίθεση), αλλά παρατήρησης της πρόσφατης ιστορίας και της κοινής λογικής.

Η Ρωσία είχε φτάσει σε πόλεμο στη Γεωργία (Πόλεμος της Νότιας Οσετίας) και τώρα με την Ουκρανία, γιατί ένιωθε ότι περικυκλωνόταν. Είναι παλιά της αγωνία από την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Και όταν μια χώρα νιώθει ότι περικυκλώνεται θα αντιδράσει, χωρίς να βαδίζει by the book με τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Πολύ περισσότερο όταν έχει πρόεδρο έναν Πούτιν. Δεν είναι δικαιολόγηση της αντίδρασης. Είναι φυσικός νόμος.

Και δυστυχώς την αίσθηση περικύκλωσης τη δημιούργησαν οι δυτικοί, με αρχηγέτες τους Αμερικανούς. Αντιμετωπίζουν τη σημερινή Ρωσία με το μένος που αντιμετώπιζαν τη Σοβιετική Ένωση (μπορεί να υποκρύπτεται και ευρύτερος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, δηλαδή να στοχεύει η Αμερική να αποδυναμώσει την ΕΕ).

Πάντως το να διατάζει ο Μπάιντεν κυρώσεις που κυρίως θα πλήξουν τα ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. Nord Stream), καθώς η Αμερική έχει ελάχιστες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία (άρα και ελάχιστες οικονομικές επιπτώσεις), δεν θα ονομαζόταν ισομερής ανάληψη συμμαχικών ευθυνών. Πολύ περισσότερο που η αποκοπή του ρωσικού αερίου από την Ευρώπη θα είναι κερδοφόρος για τις ΗΠΑ (θα έχουν κέρδη από την πώληση του δικού της αερίου LNG στην Ευρώπη)!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΟΙ ΕΚΔΙΚΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!







Τι μεταδίδει το euro2day.gr


Μόνο με το «Γεφύρι της Άρτας» θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει τη διαδικασία αντιμετώπισης των εκκρεμών υποθέσεων του πάλαι ποτέ κραταιού νόμου Κατσέλη. Τα χρόνια περνούν, οι αξιολογήσεις (μνημονιακές και μεταμνημονιακές) κλείνουν ή μία μετά την άλλη, ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει στις υποθέσεις του νόμου. Η εκδίκασή τους προχωρά με ρυθμούς πιο αργούς και από αυτούς μιας χελώνας…

Στην έκθεση Συμμόρφωσης το θέμα αναφέρεται για μια ακόμη φορά με την εξής επισήμανση: «Η εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων εξακολουθεί να υπολείπεται των προσδοκιών και δεν προβλέπεται πριν από το τέλος του 2023»! Και σαφώς προκύπτει το ερώτημα, γιατί δεν εκδικάζονται να τελειώνει το σύστημα με αυτή τη χρόνια παθογένεια;

Διότι όπως αναφέρουν στη στήλη πηγές με γνώση της υπόθεσης, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην επεξεργασία των εκκρεμών υποθέσεων από τα δικαστήρια. Και να φανταστείτε ότι το θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει, αλλά ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί, διότι εκκρεμούν οι διατάξεις του Κώδικά Οργάνωσης της Δικαιοσύνης και της λειτουργίας των δικαστών…

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΞΕΠΛΕΝΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ !!!

 


Στο σκαμνί γιά Novartis Φρουζής και δύο γιατροί


Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπεμπονται, για το σκάνδαλο της Novartis, ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Φρουζής και δύο γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικων αποφασισε την παραπομπή σε δίκη του Κωνσταντίνου Φρουζή, για το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), καθώς επίσης και δύο ψυχιάτρων, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία , η Novartis «ξέπλενε το μαύρο χρήμα» μέσω διαφημιστικών εταιρειών, το οποίο προοριζόταν, «για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και γιατρών» με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

ΝΕΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΔΩΣΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 

 
Τι μεταδίδει το mononews.gr


Η μεγάλη δουλειά των 2 δισ. ευρώ με τα κόκκινα δάνεια


Στις μεγάλες δουλειές των κόκκινων δανείων, θα αναφερθούμε σήμερα .

Να σας ενημερώσω για το μεγαλύτερο project που πρόκειται να βγει στην αγορά.

Δεν πρόκειται για κάποιο νέο πακέτο κόκκινων δανείων που βγαίνει προς πώληση (άλλωστε και αυτά έχουν λιγοστέψει πλέον) αλλά για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Πρόκειται για το έργο που σήμερα η Κομισιόν στην Έκθεση της που δημοσιοποιήθηκε χθες καταλογίζει ευθύνες στην Κυβέρνηση , διότι έχει πάει πολύ πίσω . (Μάρτιος του 2023 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία).

Με δύο λόγια ο φορέας αυτός θα αποκτά ακίνητα από ευάλωτα νοικοκυριά που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό και θα τα επαναμισθώνει στους παλαιούς ιδιοκτήτες, λειτουργώντας σαν «ασπίδα προστασίας» στους αδύναμους δανειολήπτες.

Η ίδρυση του έχει ήδη καθυστερήσει για λόγους που δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε στη στήλη.

Η MOTOR OIL ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ VOLTERRA ΠΡΙΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ;;;







Η Motor Oil αγοράζει την Volterra πριν βαρέσει κανόνι και κλάψει κοσμάκης!

Του Άρη Σπίνου

Αφού δεν μπόρεσαν να κρύψουν την είδηση, που πρώτο είχε αποκαλύψει το edolio5 για το κανόνι που έρχεται σε 2 ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας, τώρα... τρέχουν κα δεν φτάνουν. H Motor Oil, αναφέρουν πηγές της αγοράς, είναι ο επικρατέστερος μεταξύ των 4 «μνηστήρων» που διεκδικούν τη Volterra λίγο πριν το κανόνι που είναι έτοιμο να σκάσει

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους λοιπούς ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Mytilineos και η Iberdrola ενώ, αν και ενδιαφέρον είχαν εκφράσει και τα ΕΛΠΕ και η Enel, τελικά το απέσυραν, αναφέρουν πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη Motor Oil, η αξία της Volterra είναι καθοριστική στο πλαίσιο της στρατηγικής της καθώς θα ενισχύσει την παρουσία της στις ΑΠΕ και στην προμήθεια θα τη φέρει από την 4η στην τρίτη θέση μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων. Η NRG του ομίλου Motor Oil, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαθέτει μερίδιο αγοράς 4,39% και βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των εναλλακτικών προμηθευτών. Αποκτώντας τη Volterra (με μερίδιο 1,87% τον Ιανουάριο) θα βρεθεί στην 3η θέση. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσει και την παρουσία της στις ΑΠΕ, αφού η Volterra διαθέτει 70 MW αιολικά, 2,7 MW φωτοβολταϊκά και ξεκινάνε 36 MW.

ΣΟΚ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΕΔΟΝ 400.000 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΩΣ "ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ" !!!

 


Δέκα μήνες περιθώριο (έως το τέλος του χρόνου) έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 111 περιοχές της χώρας όπου ήδη λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία, μεταξύ των οποίων 23 περιοχές στην Αττική, προκειμένου να διορθώσουν τις ανακριβείς πρώτες εγγραφές και να σώσουν τα ακίνητά τους. Στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, από τα 7.090.110 δικαιώματα (ιδιοκτησίες), τα 389.836 (ποσοστό 5,50%) είναι «άγνωστου ιδιοκτήτη».

Αν δεν το κάνουν, χάνουν οριστικά κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό δικαίωμα, και μετά οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, αλλά μόνο για διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο, εκτός κι αν το δικαστήριο προκρίνει αντί της αποζημίωσης τη λύση της επανάκτησης. Στο μεταξύ, κατά τις ίδιες πηγές, στο Δημόσιο ήδη «περιήλθαν» 14.484 ακίνητα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «άγνωστου ιδιοκτήτη».

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε 36 περιοχές σε όλη τη χώρα, στις οποίες οι κτηματολογικές εγγραφές οριστικοποιήθηκαν το 2018 και συνεπώς δεν υφίστανται πλέον προθεσμία διόρθωσης. Τα συνολικά δικαιώματα που καταγράφηκαν στις περιοχές αυτές ανέρχονται στα 199.013 με το 7,28% (δηλαδή 14.484) να χαρακτηρίζονται «άγνωστου ιδιοκτήτη». Πλήρης εικόνα όσον αφορά σε ποιον ανήκουν αυτά τα ακίνητα δεν υπάρχει. Η εκτίμηση ωστόσο είναι πως οκτώ στα δέκα ανήκουν ήδη στο Δημόσιο.


Σε μια εικονική αποθήκη

ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό σύστημα Eispraxis που θα διευκολύνει τους ελεγκτές να εντοπίσουν και να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία από οφειλέτες.

Το Eispraxis θα «σκανάρει» το οικονομικό προφίλ κάθε οφειλέτη και θα προχωρά άμεσα σε εξονυχιστικούς ελέγχους, μέσω μάλιστα νέων «έξυπνων» ελεγκτικών μεθόδων, με τη χρήση ακόμα και της τεχνητής νοημοσύνης. Εφόσον οι οφειλέτες δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους τότε το σύστημα θα περνάει στο στάδιο των κατασχέσεων. Δηλαδή, θα παρέχει πληροφορίες για το τι μπορεί να κατάσχει η εφορία έναντι των χρεών.

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση των θεσμών για την 13η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας το εν λόγω σύστημα δεν έχει παραδοθεί στο σύνολό του από τον ανάδοχο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η λειτουργία του αναμένεται πλέον να ξεκινήσει έως τον Σεπτέμβριο του 2022 (αντί του Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη). Μόλις ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό δίκτυο της εφορίας, 1.100 στελέχη της ΑΑΔΕ θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία των φορολογούμενων με τις οφειλές και τις δυνατότητες είσπραξης από τα εισοδήματα που διαθέτουν.

Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα τρίτων φορέων (Εθνικό Ληξιαρχείο/Δημοτολόγιο, Εθνικό Κτηματολόγιο, Δικαστικές Αρχές, Γενικό Εμπορικό Μητρώο -ΓΕΜΗ, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφοι, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) των οποίων οι πληροφορίες κρίνονται απαραίτητες για να σχηματιστεί μιας πλήρης εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη και να οργανωθεί αποτελεσματικότερα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΧ !!!

 


Θραύση κάνουν στην αγορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και οι απάτες με θύματα τόσο το δημόσιο, όσο και τους υποψήφιους αγοραστές. Τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι είναι πολλά, αλλά 1 στις 3 πωλήσεις που ελέγχθηκαν από την ΑΑΔΕ αποκάλυψαν απάτη αποφυγής πληρωμής του ΦΠΑ.

Όπως αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Σύνδεσμος των Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν σωρεία κρουσμάτων φοροδιαφυγής σε πολύ υψηλό ποσοστό εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το 2021, στο εννιάμηνο 1/4 – 31/12, τα ελληνικά τελωνεία ζήτησαν στοιχεία από τις τελωνειακές αρχές των χωρών για εκατοντάδες αυτοκίνητα που εισήχθησαν από αυτές. Και αποκαλύφθηκε ότι σε ποσοστό 34,2% δεν είχε ο οφειλόμενος ΦΠΑ.

Το μέσο πρόστιμο που καταλογίστηκε ανά όχημα στις περιπτώσεις αυτές ήταν 6.011 ευρώ. Για κακή τύχη όμως των αγοραστών, όταν αποκαλυφθούν τελωνειακές παραβάσεις, τα οφειλόμενα πρόστιμα βαρύνουν το όχημα και, ως εκ τούτου, το νέο ιδιοκτήτη τους.

ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΣΕ 6 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ !!!

 



Ποινές κάθειρξης από έξι μέχρι οκτώ χρόνια στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έξι άτομα, που καταδικάστηκαν επειδή έκλεψαν από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού 300.000 λίτρα πετρελαίου, ποσότητες που διακινήθηκαν στη συνέχεια λαθραία στην αγορά.

Ανάμεσα σ' αυτούς που κρίθηκαν ένοχοι είναι κι ένας πρώην υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες. Παράλληλα, αναζητείται ακόμη ένας κατηγορούμενος, που φυγοδικεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου προέρχονταν από αγωγούς, που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ η αξία τους αποτιμήθηκε σε 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, από τη μετέπειτα λαθροδιακίνηση προέκυψε ότι, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασαν τις 166.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ότι, διέπραξαν πέντε κλοπές και επτά απόπειρες, κατά το διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014.

Σημαντικός ρόλος αποδίδεται σε πρώην υπαξιωματικό, που καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη και είναι αυτός, που το κρίσιμο χρονικό διάστημα υπηρετούσε στην 3η ΔΑΚΑ, η οποία εδρεύει στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης και είναι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των αγωγών πετρελαίου του Στρατού και των φρεατίων τους.

ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!!

 



Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όποιος θέλει να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο είναι ο χρόνος παράδοσης. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μπορεί να παραγγείλεις σήμερα ένα νέο όχημα και να το παραλάβεις ακόμα και ένα χρόνο μετά…

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς όλα τα εργοστάσια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις παραγωγές εξαιτίας της υψηλής ζήτησης αλλά και της έλλειψης ημιαγωγών. Το πρόβλημα αφορά σχεδόν σε όλα τα μοντέλα αλλά και τις μάρκες.

Τα δημοφιλή μοντέλα είναι αυτά που έχουν και τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις γεγονός που δημιουργεί τεράστια θέματα στις αντιπροσωπείες, τις εισαγωγικές εταιρείες αλλά και στους πελάτες.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Γ.ΒΛΑΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ !!!

 


«Γαλάζιος» βουλευτής καταγγέλλει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών!


Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος,κατήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις πρακτικές εταιριών κινητής τηλεφωνίας και εισπρακτικών εταιριών.

Είναι η δεύτερη ημέρα κοινοβουλευτικής ανταρσίας από βουλευτές της ΝΔ, ενώ έχει σημασία ότι στηρίχθηκε και από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη.

Ο κ.Βλάχος μετέφερε την προσωπική του εμπειρία λέγοντας πως όπως διαπίστωσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία είχε συμβόλαιο έδωσε τον λογαριασμό του σε εισπρακτική χωρίς να τον ενημερώσει.

«Να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αυτές τις σελίδες με τα ψιλά γράμματα δεν τις διαβάζουν ούτε οι δικηγόροι! Αποτέλεσμα των ψιλών γραμμάτων είναι να με πάρει εισπρακτική εταιρεία για οφειλή. Η εταιρεία κινητής δε με ενόχλησε ποτέ και η εισπρακτική με το γνωστό ύφος έτσι με αντιμετώπισε, όταν επικαλέστηκα βουλευτική ατέλεια για τις συνδέσεις μου και κατάλαβε ότι δεν μιλάει με άνθρωπο που θα μπορούσε να τον στριμώξει», κατήγγειλε ο Γ, Βλάχος στον πρόεδρο της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και πρόσθεσε: «η επικοινωνία τελείωσε με το “αφήστε με να το δω…”. Γιατί να το δει καλύτερα για μένα και όχι για τον οποιονδήποτε πολίτη;

Είπα θα το δημοσιοποιήσω για τους συμπολίτες μου που δεν έχουν φωνή. Πρέπει να μπει μια τελεία και παύλα. Υπογράφουμε μια συμφωνία για μια σύνδεση τηλεφώνου, τι χρειάζονται 10 σελίδες; Δεν πλήρωσες το τηλέφωνο, σου κόβουν το τηλέφωνο, τόσο απλά! Γιατί πρέπει να είναι “δεμένος” ο καταναλωτής;


«Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να τελειώσει!».

Ο SSM ΚΑΝΕΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



«Φύλο και φτερό» κάνει ο SSM όλο το πελατολόγιο των ελληνικών τραπεζών αναζητώντας «ύποπτους» λογαριασμούς κυρίως από Ρώσους — φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο καθεστώς Πούτιν. Στόχος είναι οι τράπεζες να προετοιμαστούν, ώστε σε περίπτωση που επιβληθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να δράσουν άμεσα και ακαριαία.

Σήμα έλαβαν πριν από μία βδομάδα οι ελληνικές τράπεζες από τον Ευρωπαίο επόπτη τον Andrea Enria του SSM (Single Supervisory Mechanism) για να προχωρήσουν στην πλήρη χαρτογράφηση της έκθεσης που έχουν σε Ουκρανία και Ρωσία.

Ο ελεγκτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ζητεί να ενημερωθεί πόσα δάνεια έχουν χορηγήσει, αν διατηρούν λογαριασμούς σε ρωσικές και ουκρανικές τράπεζες και το ύψος αυτών των λογαριασμών.

Και αυτό γίνεται καθώς ο επόπτης επιχειρεί να χαρτογραφήσει και να μετρήσει την έκθεση των τραπεζών απέναντι στον ρωσικό και ουκρανικό κίνδυνο.

«Έχει έρθει οδηγία από τον SSM, μας ζήτησε να ενημερώσουμε για το πόσα υπόλοιπα έχουμε σε Ουκρανικές τράπεζες, και πόσα υπόλοιπα έχουμε σε Ρωσικές τράπεζες», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr Έλληνας τραπεζίτης και συνεχίζει:

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ ROCKET DELIVERY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!




Σκάνδαλο εξαπάτησης μικροπενδυτών μέσω call centers «σκιά» πάνω από το φιάσκο της …Rocket


Μόλις στις αρχές του μήνα ο κ. Νίκος Χατζηδάκης, ο επικεφαλής της Rocket Delivery στην Ελλάδα προανήγγειλε την είσοδο της νέας πλατφόρμας delivery στην αγορά των σούπερ μάρκετ.

Σε ένα περίπου οκτάμηνο από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη χώρα μας η θυγατρική της ουκρανικής startup είχε μία εκθετική ανάπτυξη συγκεντρώνοντας γύρω της αρκετά καταστήματα που ήταν δυσαρεστημένα απ’ τις υπέρογκες χρεώσεις των εδραιωμένων του χώρου, αλλά και διανομείς με πιο απολαβές ανταγωνιστικότερες των υπολοίπων πλατφορμών. Η Rocket που στο μεταξύ είχε φθάσει να απασχολεί 100 άτομα (σσ οι περίπου 70 διανομείς) επεκτεινόταν στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Όλως τυχαίως την ίδια μέρα των εξαγγελιών στην Ελλάδα, μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Κίεβο, γινόταν γνωστό πως η «μητρική» ουκρανική εταιρεία, προχωρούσε σε μαζικές απολύσεις και περικοπές σε απολαβές προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε…

Οι διαβεβαιώσεις της μητρικής ότι το συμμάζεμα θα γινόταν μόνο στην ουκρανική εταιρεία και δεν θα επηρέαζε τις δραστηριότητες που μόλις είχαν αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες σε σειρά ευρωπαϊκών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας διαψεύστηκαν μόλις μέσα σε 20 μέρες! Από χθες η Rocket Delivery, όπως είχε μετονομαστεί πέρυσι η «Raketa» (σσ πύραυλος στα ρωσικά και ουκρανικά) ώστε να αποκτήσει ένα πιο δυτικό προφίλ ανακοίνωσε ότι ελλείψει κεφαλαίων τερματίζει τη λειτουργία της στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών που μόλις είχε επεκταθεί (Ελλάδα, Κύπρος, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουγγαρία). Στόχος της πλέον να συγκεντρώσει όποια αποθέματα και δυνάμεις και να σώσει την δραστηριότητα της στη –δοκιμαζόμενη σήμερα – Ουκρανία, ελπίζοντας παράλληλα αργότερα σε ένα restart.

«Με λύπη ανακοινώνουμε το τερματισμό των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Το brand ‘Rocket’ δημιουργήθηκε από μια εξαιρετική ομάδα, η οποία κατάφερε να φτιάξει μία από τις 7 κορυφαίες εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στον τομέα της παράδοσης φαγητού στην Ευρώπη και έχτισε ποιοτικές σχέσεις με συνεργάτες, ταχυμεταφορείς και πελάτες», ανέφεραν σε ένα κοινό μήνυμα τους οι συνιδρυτές της εταιρείας Oleksii Yukhymchuk και Stanislav Dmytryk (κεντρ. φωτ.). «Δημιουργήσαμε μια ουκρανική επιχείρηση, η οποία ήταν επιτυχημένη όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις αγορές της ΕΕ, και αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να αναπτύξουμε σπουδαία έργα. Σήμερα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε σε λειτουργία την επιχείρηση μας στην Ουκρανία και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε», πρόσθεσαν.

Αγωνία για συνεργάτες και εργαζόμενους

ΔΕΙΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!

 



Οι τιμές καυσίμων κίνησης έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και οι Έλληνες οδηγοί, ιδιώτες και επαγγελματίες, γεμίζουν με το σταγονόμετρο για να εκτελέσουν οριακά και επιλεκτικά τα δρομολόγια και τις μετακινήσεις τους. Οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων έχουν προσεγγίσει τα δύο ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σε πολλά νησιά τα έχουν ξεπεράσει. Βασική αιτία των αυξομειώσεων στις τιμές, όπως είναι γνωστό, είναι η αύξηση της διεθνούς τιμής του Brent ενώ ο βασικός λόγος των υψηλών διαχρονικά τιμών στην Ελλάδα είναι οι φόροι, οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις.

Η πορεία της λιανικής τιμής της αμόλυβδης και του diesel κίνησης καθορίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος από την πορεία της διεθνούς τιμής του Brent, η μέση τιμή του οποίου τον Φεβρουάριο του 2021, διαμορφωνόταν στα 62 δολάρια το βαρέλι. Έναν χρόνο μετά, και συγκεκριμένα χθες, Τρίτη, η τιμή - κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα - έφθασε να «φλερτάρει» με τα 98 δολάρια το βαρέλι ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 100 δολάρια εάν συνεχιστούν οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Όμως, όπως είναι γνωστό, η τελική τιμή στην αντλία επηρεάζεται μόνο στο 40% από την τιμή του Brent (και άλλους παράγοντες όπως είναι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου δεδομένου ότι η χώρα μας εισάγει πετρέλαιο) καθώς, στην Ελλάδα, το 60% περίπου αφορά σε φόρους και δασμούς. Συγκεκριμένα, οι φόροι, οι δασμοί και οι επιβαρύνσεις αντιπροσωπεύουν το 58%-60% της τελικής τιμής, το 38% αφορά στην τιμή του διυλιστηρίου και το υπόλοιπο ποσοστό αφορά στα περιθώρια που έχουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, οι διανομείς και οι πρατηριούχοι.

Έτσι, αν εξαιρεθούν κάποια φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα περιθώρια συμπίεσης των τιμών από την πλευρά των επιχειρήσεων εμπορίας πετρελαιοειδών και τα πρατήρια καυσίμων, είναι περιορισμένα και επομένως η αγορά βρίσκεται ουσιαστικά «με τα χέρια δεμένα».

Μιλώντας με παραδείγματα

Όπως εξηγεί παράγοντας της αγοράς μιλώντας στο Insider.gr, «ο ΕΦΚ αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» στις τιμές. Ο ΕΦΚ στη βενζίνη είναι 700 ευρώ ανά κυβικό μέτρο ή 0,7 ευρώ το λίτρο, στο diesel κίνησης είναι 410 ευρώ και, τελικά, μαζί με τα υπόλοιπα τέλη (για ΡΑΕ, εισφορές, επιβαρύνσεις) και τον ΦΠΑ μπορεί να ξεπεράσει το 1 ευρώ. Αν για παράδειγμα, η τιμή της βενζίνης είναι 1,857 ευρώ το λίτρο, τα 1,075 ευρώ αφορούν σε φόρους και δασμούς, τα 0,727 ευρώ είναι η τιμή του διυλιστηρίου και τα 0,055 ευρώ είναι το μεικτό περιθώριο κέρδους για α)την εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών, β)τη διανομή/μεταφορά, γ)τον πρατηριούχο. Και παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια για τις εταιρείες είναι πού περιορισμένα, προσπαθούν και πάλι να συγκρατήσουν όσο μπορούν τις τιμές». Πάγιο αίτημα της αγοράς και προτεινόμενη λύση για να μειωθεί η τιμή αντλίας, παραμένει η μείωση του ΕΦΚ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει εισακουστεί.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ !!!

 



Ακριβώς πριν από 155 χρόνια, στις 17 Φεβρουαρίου 1867, ο Βίκτωρ Ουγκώ καλούσε τους Eυρωπαίους να υποστηρίξουν την εξέγερση των Κρητικών κατά των Τούρκων κατακτητών με τα εξής λόγια: «Γιατί η Κρήτη εξεγείρεται; Επειδή ο μεν θεός την έχει τον πιο ωραίο τόπο του κόσμου, οι δε Τούρκοι τον πιο εξαθλιωμένο». Σήμερα, βρισκόμαστε εμπρός σε ένα άλλο ερώτημα: γιατί η σημερινή ελληνική κοινωνία δεν εξεγείρεται;Διαβάζοντας τα εξωφρενικά που συνέβησαν σε οίκο ευγηρίας της Κρήτης, με τους υπαλλήλους να ταπεινώνουν, χλευάζουν, κακομεταχειρίζονται και κλέβουν ακόμα και το φαγητό από τους ανήμπορους να αντιδράσουν υπερήλικες τρόφιμους, χωρίς να εξεγείρεται σχεδόν κανείς από όσους γνώριζαν την κατάσταση εκ των έσω, αναρωτιόμαστε αν θα ήταν δυνατόν κάποιος πριν 155 χρόνια να φανταστεί χειρότερη ηθική εξαθλίωση απ’ αυτήν. Γίνεται άραγε μια κοινότητα ανθρώπων να κατέβει πιο χαμηλά; Μάλλον ναι!

Τον ίδιο αποτροπιασμό δημιουργεί και η είδηση της βασανιστικής θανάτωσης ενός 7χρονου αγοριού από τον φίλο της μητέρας, ενώ η ίδια έπαιζε στο άλλο δωμάτιο βιντεοπαιχνίδια! O δήμιος, μαλιστα, υποχρέωσε το παιδί, πριν το σκοτώσει, σε πολύωρη ορθοστασία και ύστερα το τσιμέντωσε στο μπαλκόνι για χρόνια, ενώ όταν η “οικογένεια” μετακόμισε, κουβαλούσε τα λείψανα σε εργαλειοθήκη! Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο να σκεφτούμε ότι η συλλογική εξοικείωση με την φρίκη συμβαδίζει πλέον αναφανδόν με την πιο νοσηρή εξαθλίωση τμημάτων του πληθυσμού, που δυστυχώς σταδιακά διευρύνονται. Ίσως δεν υπάρχουν χειρότερες μορφές εξαθλίωσης. Και γι’ αυτές “δεν ευθύνονται οι Τούρκοι”…Επιπλέον, με την εν ψυχρώ δολοφονία του Άλκη από μια λούμπεν συμμορία, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και “ερμηνεύτηκε ψύχραιμα” σαν τυφλή οπαδική βία, έχουμε την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά ούτε με τα κοινωνικά αντανακλαστικά των στενών συγγενών των θυμάτων. Πράγματι, υπό την ιδεολογική κάλυψη της προσχηματικής πολιτικής ορθότητας, που απαγορεύει κάθε “εκδήλωση εχθροπάθειας”, πολλοί δήλωσαν ότι εκστασιάστηκαν από την ψύχραιμη αντιμετώπιση του φονικού από την οικογένεια του θύματος. Τόσο ψύχραιμη θα λέγαμε που –στα λόγια τουλάχιστον– αγγίζουν μορφή συναισθηματικής αποστασιοποίησης των πενθούντων οικείων από την βασανιστική ανάμνηση των δραματικών συνθηκών που χωρίς κανέναν απολύτως λόγο οδήγησαν το παιδί τους στον τάφο.

Πρόοδος ή όχι

ΜΜΕ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !!!


Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ "ΘΕΟ" !!!

 



«Φωτιές ανάβει» σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τις κινήσεις του στην Ουκρανία:

Στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός και όλα τα σενάρια για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι στο τραπέζι και υπό εξέταση.

Αντίκτυπο όμως θα υπάρξει και στο «πορτοφόλι» κάθε νοικοκυριού, καθώς η ενεργειακή ακρίβεια εκτιμάται πως θα διαρκέσει ως το 2023, με το φυσικό αέριο σχεδόν 200% υψηλότερα! «Στενεύουν» και τα περιθώρια για παροχές!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με τα «τύμπανα» πολέμου στο μέτωπο της Ουκρανίας να ηχούν πια δυνατά, μετά και τις αποφάσεις του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ελλάδα «ζυγίζει» τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και σε επίπεδο ενεργειακής επάρκειας.

Ποια είναι τα σενάρια για την ενεργειακή επάρκεια της χώρα μας

Όλες οι αρμόδιες αρχές είναι σε συναγερμό: Ήδη έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από σενάρια που βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την διάρκεια ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης, αλλά και την πιθανή διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι η χώρα μας καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με ρωσικό αέριο σε ποσοστό της τάξης του 40 με 45%.

Σύμφωνα με τα σενάρια που έχει δουλέψει η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων και είχαν παρουσιαστεί σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ακραίες επιπτώσεις θα πρέπει η Μόσχα να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου του αγωγού TurkStream. Εξέλιξη πάντως που επί του παρόντος μοιάζει απίθανη. Μέσω του συγκεκριμένου αγωγού το αέριο της Gazprom φτάνει στο εθνικό σύστημα της Βουλγαρίας και από εκεί «προωθείται» στο δικό μας δίκτυο μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η χώρα μας εάν διακοπεί ροή του ρωσικού αερίου, καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες τόσο από τον αποθηκευτικό χώρο LNG (σ.σ.: υγροποιημένου αερίου) στη Ρεβυθούσα όσο και από τον αγωγό TAP που μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

Ήδη η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει κινηθεί για τη δέσμευση και άλλων φορτίων LNG.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) ανακοίνωσε επισήμως πλέον την έναρξης λειτουργίας της πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ο κόμβος αυτός, με το όνομα EuReCA, όχι μόνο θα εντοπίζει εγκαίρως και θα ελέγχει ύποπτες συναλλαγές, αλλά ελέγχει και την αποτελεσματικότητα των τραπεζών και αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την καταστολή του ξεπλύματος χρήματος. Συγκεκριμένα, όλοι οι συνδεδεμένοι οργανισμοί, στην πραγματικότητα πρέπει να αναφέρουν τα πάντα και όλες τις πληροφορίες εντοπισμού κάθε περίπτωσης που αποτελεί:

α) ένδειξη ξεπλύματος.

β) πιθανή ένδειξη για ξέπλυμα.

γ) αδυναμία ενός συστήματος που εντοπίστηκε από τον EuReCA ή από κάποιον άλλον οργανισμό ή αρχή σχετικά με τη συμμόρφωση και τον έλεγχο του ξεπλύματος χρήματος.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ ΜΜΕ !!!



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ !!!

 



Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που είτε προσπαθούν να ενταθούν στο «νέο εξοικονομώ», είτε απλά θέλουν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους, ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι η πολεοδομία έχει χάσει το φάκελό τους!

Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της «πλατφόρμας» οι περισσότερες πολεοδομίες της χώρας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μετατρέψουν τα αρχεία του σε ηλεκτρονική μορφή με αποτέλεσμα τα στοιχεία των ακινήτων να παραμένουν σε χάρτινους φακέλους κιτρινισμένους, πολλές φορές… «φαγωμένους» ή κατεστραμμένους από διάφορες πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ. Δεν λείπουν δε και οι περιπτώσεις όπου απλά ο φάκελος χάθηκε!

Οι πολεοδομίες από την πλευρά τους επικαλούνται λόγους μετακόμισης, έλλειψης προσωπικού, ότι κατά λάθος οι φάκελοι πήγαν στην ανακύκλωση κτλ.

Η ουσία είναι ότι μόνο λίγοι δήμοι της χώρας έχουν καταφέρει να ψηφιοποιήσουν τους φακέλους ακινήτων. Εκεί, η διαδικασία προχωράει ομαλά. Εάν όμως ο φάκελος έχει χαθεί τότε ξεκινάει μια απίστευτη ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα σε αυτήν την περίπτωση:

1) να μην μπορούμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα “εξοικονομώ”
2) να μην μπορούν να δώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου
3) να μην μπορούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο

Και πριν καλά καλά συνέλθουν οι ιδιοκτήτες από το πρώτο σοκ… έρχεται το δεύτερο: Θα πρέπει να γίνει ανασύσταση φακέλου από….το δημόσιο (!) και αν αυτό δεν καταστεί αδύνατο ο πολίτης θα πρέπει να πληρώσει ένα μηχανικό για νέα αποτύπωση του ακίνητου!
SSL Certificates