.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ !!!

 


Σε διάγγελμα του το βράδυ της Πέμπτης, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε μία ντουζίνα Ρώσων ολιγαρχών στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων λατά της εισβολής του Vladimir Putin στην Ουκρανία. Η ρωσική ελίτ που στοχοποιήθηκε από το νέο γύρο κυρώσεων προέρχονται είτε από εξέχουσες οικογένειες κοντά στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο είτε από ισχυρούς ηγέτες στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, ανέφερε η κυβέρνηση.

Θα υπόκεινται πλέον σε «κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι αποκομμένοι από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. «Αυτές οι κυρώσεις περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πλουτίσει σε βάρος του ρωσικού κράτους και έχουν τοποθετήσει τα μέλη των οικογενειών τους σε κάποιες από τις υψηλότερες θέσεις εξουσίας στη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Περιλαμβάνει επίσης οικονομικά μεγέθη που βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας και είναι υπεύθυνα για την παροχή των απαραίτητων πόρων για την υποστήριξη της εισβολής του Putin στην Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, ο ίδιος ο Putin δεν έχει ακόμη στοχοποιηθεί με μεμονωμένες κυρώσεις, κάτι που πάντως ο Biden λέει ότι παραμένει «στο τραπέζι».

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι σαφές εάν οι μεμονωμένες κυρώσεις εναντίον του ίδιου του Putin θα είχαν σημαντικό αντίκτυπο, επειδή ο πλούτος του Ρώσου ηγέτη παραμένει ένα πλήρες αίνιγμα και δεν μπορεί να στοχοποιηθεί από την νομοθεσία των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος φημολογείται ότι έχει προσωπική περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, γεγονός που τον καθιστά πιθανότατα τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ. Το Forbes πρόσφατα τον χαρακτήρισε «το πιο άπιαστο αίνιγμα στο κυνήγι πλούτου». Δείτε μία πρώτη λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες που κατονόμασε ο Biuden για τις μεμονωμένες κυρώσεις:





Sergei Borisovich Ivanov και ο γιος του, Sergei Sergeevich Ivanov


Sergei Borisovich Ivanov και ο γιος του, Sergei Sergeevich Ivanov

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών κατονομάζει τους Ivanov ως μία οικογένεια πολύ «κοντά στον Putin». «Οι ελίτ κοντά στον Πούτιν συνεχίζουν να αξιοποιούν την εγγύτητά τους με τον Ρώσο Πρόεδρο για να λεηλατούν το ρωσικό κράτος, να πλουτίζουν και τα μέλη των οικογενειών τους να καταλαμβάνουν μερικές από τις υψηλότερες θέσεις εξουσίας στη χώρα σε βάρος του ρωσικού λαού», αναφέρεται στη δήλωση.

Ο Sergei B. Ivanov είναι ο Ειδικός Προεδρικός Αντιπρόσωπος της Ρωσίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία και τις Μεταφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Putin και προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως Αρχηγός του Επιτελείου του Προεδρικού Εκτελεστικού Γραφείου, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. Είναι επίσης μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Sergei Borisovich Ivanov ήταν κοντά στον Putin πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον Ρώσο ηγέτη, εργαζόμενος ως αναπληρωτής του όταν εκείνος ηγήθηκε της FSB, της υπηρεσίας ασφαλείας της σοβιετικής KGB. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Putin το 1999, ο πρεσβύτερος Ivanov υπηρέτησε σε διάφορα κυβερνητικά πόστα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας.

Ο γιος του, Sergei Sergeevich Ivanov, είναι ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξόρυξης διαμαντιών Alrosa και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprombank. Ενώ ο πρεσβύτερος Ivanov έχει γίνει στο παρελθόν στόχος των κυρώσεων των ΗΠΑ, ο τελευταίος γύρος τον επαναπροσδιορίζει και προσθέτει στη λίστα τον γιο του.





Nikolai Platonovich Patrushev και ο γιος του, Andrey Patrushev

Nikolai Platonovich Patrushev και ο γιος του, Andrey Patrushev

Ο Nikolai Patrushev είναι Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και φέρεται να είναι επί μακρόν στενός συνεργάτης του Putin. Τον διαδέχτηκε ως διευθυντής της ρωσικής FSB, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας από το 1999 έως το 2008. Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών κατατάσσει την οικογένεια Patrushev ως ακόμα μία «κοντά στον Putin» και αναφέρει: «Πολλά από αυτά τα άτομα πιστεύεται ότι συμμετέχουν ή επωφελούνται από την κλεπτοκρατία του ρωσικού καθεστώτος, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους».

Ο γιος του Patrushev, Andrey Patrushev, υπηρέτησε σε ηγετικούς ρόλους στη Gazprom Neft και εργάζεται στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. Έχει γεννηθεί το 1981 στο Leningrad, σύμφωνα με βιογραφικό της Gazprom και από το 2013 έως το 2015 ήταν Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Dobycha Shelf Yuzhno-Sakhalinsk LLC. Εργάστηκε επίσης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος για την Ανάπτυξη Υπεράκτιων Έργων της Gazprom Neft PJSC.



Igor Ivanovich Sechin

Igor Ivanovich Sechin και ο γιος του, Ivan Igorevich Sechin

Ο Igor Sechin είναι Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneft, μιας από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο. Ήταν πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2008 έως το 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες είναι στενός σύμμαχος του Putin. Ο ίδιος έχει δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο από το 1994, όταν ο Putin ήταν πρώτος αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης και ο Sechin επικεφαλής του επιτελείου του. Από τότε, ο Sechin ακολουθεί τον Putin σε όλη του την καριέρα, υπηρετώντας σε διάφορους ρόλους στη ρωσική κυβέρνηση.

Ο γιος του Ivan Sechin γεννήθηκε το 1989 και αποφοίτησε από τη σχολή επιχειρήσεων Lomonosov στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ο Ivan Sechin πιστεύεται ότι συνεργάζεται στενά με τον πατέρα του στη Rosneft, όπου φέρεται να είναι αναπληρωτής επικεφαλής τμήματος.


Andrey Sergeyevich Puchkov


Yuriy Alekseyevich Soloviev

Andrey Sergeyevich Puchkov, Yuriy Alekseyevich Soloviev και η σύζυγος του Galina Olegovna Ulyutina

Ο Puchkov και ο Soloviev είναι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της VTB Bank που συνεργάζονται στενά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VTB Bank Andrei Kostin, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις στο παρελθόν. Ο Puchkov έχει επίσης άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα πέρα ​​από την VTB, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών ακινήτων με έδρα τη Μόσχα, Limited Liability Company Atlant S και Limited Liability Company Inspira Invest A.

Η σύζυγος του Soloviev, Galina Olegovna Ulyutina, είχε προηγουμένως εμπλακεί σε ένα σχέδιο «χρυσού διαβατηρίου», σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.



Alexander Aleksandrovich Vedyakhin

Alexander Aleksandrovich Vedyakhin

Το Υπουργείο Οικονομικών κατονομάζει τον Vedyakhin ως «ελίτ του χρηματοπιστωτικού τομέα». «Ανώτατα στελέχη σε κρατικές τράπεζες, όπως οι ελίτ που συνδέονται με το Κρεμλίνο, εκμεταλλεύονται τη γειτνίασή τους με τη ρωσική δύναμη για να προωθήσουν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους διατηρώντας παράλληλα ένα υπερβολικό βιοτικό επίπεδο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο Vedyakhin είναι Πρώτος Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Sberbank. Γεννήθηκε το 1977 στο Volograd και την τελευταία δεκαετία έχει ολοκληρώσει προχωρημένα μαθήματα στο Stanford και στο ΜΙΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates