.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΑ 270.000.000€ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021 !!!

 



Εκτοξεύθηκε το 2021 το επιπλέον κόστος που επιβαρύνονται οι καταναλωτές από ρευματοκλοπές. Ένα φαινόμενο που επιδεινώνεται αντί να περιστέλλεται, συνιστώντας επί της ουσίας μία αιμάσσουσα πληγή του εγχώριου ηλεκτρικού συστήματος.

Δεν οφείλεται μόνο στην αδυναμία πληρωμής του ρεύματος από, ενδεχομένως, ευάλωτους καταναλωτές που καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις πρακτικές. Αυτό θεωρείται η κορυφή του παγόβουνου. Η γιγάντωση και εγκαθίδρυση των ρευματοκλοπών έχει να κάνει, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, με οργανωμένη και συστηματική παροχή «υπηρεσίας διευκόλυνσης», για την αποφυγή χρέωσης της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας.

Και υπάρχουν πολλοί που απολαμβάνουν αυτή την «υπηρεσία». Έτσι, όμως, οι ρευματοκλοπές κοινωνικοποιούνται, δηλαδή, ως ενέργεια που δεν μπορεί να μετρηθεί και να αποδοθεί, καταλήγει να τη φεσώνονται οι καταναλωτές της χαμηλής και μέσης τάσης, με άλλα λόγια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που είναι συνεπείς. Σε μια συγκυρία, μάλιστα, που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσθεώρητες τιμές του ρεύματος και το δυσβάστακτο κόστος που συνεπάγονται, καλούνται να σηκώσουν και ένα ακόμη οικονομικό βάρος που προέρχεται από ένα δομικό πρόβλημα της αγοράς. Για το 2021, αυτό το επιπλέον κόστος υπολογίζεται σε 270 εκατ. ευρώ.


Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στις μη τεχνικές απώλειες του Συστήματος, που αφορούν στις ρευματοκλοπές. 

 

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2120983/reymatoklopes-extra-kostos-270-ekat-stis-plates-ka.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates