.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!

ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΣ 500.000€, ΕΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΟΛΙΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑΝΤΙ 370.000€...
Δεν έχει ήδη μια τεράστια ανεκμετάλλευτη ακίνητη περιουσία ο Δήμος ;;; Προς τι η αγορά ενός διαμερίσματος έναντι 500.000€ ;;;




Όσο για την Intercontinental International, η πώληση του ακινήτου απέφερε κεφαλαιακά κέρδη 130.000€...


ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ: Η TESLA ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Σε μια επιχειρηματική κίνηση η οποία αναμένεται να έχει τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία προχώρησε ο αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων, έρευνας και τεχνολογίας TESLA του Elon Musk. Η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας τηςTesla Greece. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr η νέα εταιρία μόλις χθες εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ. Για την ακρίβεια η Tesla Greece ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.). Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D). Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην ΑΘΗΝΑ. Σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια.

Οι άνθρωποι της Tesla πριν αποφασίσουν να ιδρύσουν εταιρία στην Ελλάδα έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως οι Έλληνες σύμβουλοι της εταιρίας κινήθηκαν με ταχύτητα και έπεισαν την πολυεθνική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία του HUB. Γνώστης της υπόθεσης ήταν από την αρχή και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.


ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: 1.200.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
Τι προβλέπει το αναθεωρημένο τεχνικό μνημόνιο.




Καταδίκη σε «οικονομικό θάνατο» επιφυλλάσσει το τεχνικό μνημόνιο και ο ετήσιος προγραμματισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 60% των οφειλετών του δημοσίου που έχουν συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμα χρεη προς το δημόσιο ύψους άνω των μόλις 500 ευρώ. Το αναθεωρημένο κείμενο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup της Δευτέρας, προβλέπει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 –σε χρόνο μεταγενέστερο του τέλους του 3ου μνημονίου- η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να έχει μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και 1,2-1,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Για τους περισσότερους εξ’ αυτών, το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού θα ισοδυναμεί και με οικονομική ασφυξία καθώς βάσει του ισχύοντος πλαισίου, ο επικεφαλής του δικαστικού τμήματος της Δ.Ο.Υ δεν επιτρέπεται να προχωρήσει ούτε σε μερικό ξεμπλοκάρισμα αν δεν διασφαλίσει ότι έχει αποπληρωθεί το 70% του ληξιπρόθεσμου χρέους. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των οφειλετών που έχει συσσωρεύσει χρέη άνω των 500 ευρώ (σ.σ τα 500 ευρώ είναι το όριο πάνω από το οποίο η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε λήψη αναγκαστικών μέτρων) έχει ξεπεράσει τα 1,75 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου 4,2 εκατομμυρίων πολιτών που χρωστούν στην εφορία. Ωστόσο, μέσα στο 2018 ο αριθμός αναμένεται να σπάσει και το όριο των δύο εκατομμυρίων κάτι που σημαίνει ότι το τέλος της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, θα μας βρει με τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν θα μπορούν να κάνουν συναλλαγή μέσω τράπεζας.


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ COLPO GROSSO ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Οι προειδοποιήσεις της Ντανιέλ Νουί προς τις τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα στους πλειστηριασμούς ακινήτων και να περιορίσουν την αύξηση των προβλέψεων μέσω διαγραφών στα χαρτοφυλάκια τους φαίνεται ότι πιάνουν τόπο. Μόνο που ο κίνδυνος σημαντικής απομείωσης των αξιών του στοκ ακινήτων οδηγεί τα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών σε άλλες πιο περίπλοκες διαδικασίες και τα βάζει στον…πειρασμό να αντιμετωπίσουν ακόμη και το ενδεχόμενο εισόδου στην βραχυχρόνια ενοικίαση τους.

Το «εφεύρημα» συνίσταται στο εξής: Καθώς οι τράπεζες υποχρεούνται από τον SSM σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων -μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να υπερβούν τους 10.000- και προ του κινδύνου της πίεσης των τιμών τους σε μια εποχή που καταγράφονται τα πρώτα θετικά σημάδια αναγέννησης της κτηματαγοράς η λύση που βρέθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί ως Σολομώντεια:

Οι τράπεζες αναλαμβάνουν να παίξουν και τους δύο ρόλους και του πωλητή και του αγοραστή. Από την μια θα πωλούν μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καλά ακίνητα και από την άλλη θα σπεύδουν να τα αγοράσουν σε τιμές που δεν θα ζημιώνουν τα χαρτοφυλάκια τους. Με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και των προοπτικών ανάκαμψης της , εκτιμούν ότι σε ένα-δύο χρόνια τα ακίνητα αυτά θα έχουν πολλαπλάσια αξία, θα τα πωλήσουν επομένως εγγράφοντας και αξιόλογο κέρδος.


ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΛΕΤΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ABLV
Η λετονική τράπεζα ABLV έχει χρεοκοπήσει ήδη ή οδεύει σε χρεοκοπία και θα εκκαθαριστεί, διότι η διάσωσή της δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον, ανακοίνωσαν σήμερα το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με χωριστά δελτία Τύπου που δημοσιοποίησαν.




Η ABLV, η οποία κατηγορείται για μεγάλης κλίμακας νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τις αρχές των ΗΠΑ, κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες να καταρτίσει ένα σχέδιο για να επιβιώσει τις τελευταίες ημέρες αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι πελάτες της τράπηκαν σε φυγή και η διοίκησή της δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή κεφάλαια, παρά τις έκτακτες χορηγήσεις ρευστότητας από τη λετονική κεντρική τράπεζα.

Η Λετονία, κράτος μέλος της ευρωζώνης, χώρα που γειτονεύει με τη Ρωσία, έχει μπει στο μικροσκόπιο το τελευταίο διάστημα καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες πως αποτελεί κανάλι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Ρωσία, την Ουκρανία, ακόμα και τη Βόρεια Κορέα.

Η ABLV, η τρίτη μεγαλύτερη λετονική τράπεζα, που ανήκει σε ιδιώτες, παρασύρθηκε στο επίκεντρο μιας θύελλας καθώς οι αμερικανικές αρχές την έχουν κατηγορήσει για συγκάλυψη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δωροδοκίες αξιωματούχων κι ακόμη και συνέργεια στην παραβίαση των κυρώσεων οι οποίες επιβάλλονται στη Βόρεια Κορέα.


ΑΑΔΕ: ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ !!!

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
Παραβατικότητα 60-70% στα καρναβάλια της χώρας έδειξαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το τριήμερο της Αποκριάς.




Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Πάτρας πραγματοποίησε 102 ελέγχους στο διάστημα αυτό, με τις επιχειρήσεις – παραβάτες να ανέρχονται στις 66 (ποσοστό παραβατικότητας 64,7%).

Προχώρησε σε 2 αναστολές λειτουργίας καθώς και σε μία κατάσχεση παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού.


ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ FUNDS-ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ 18.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ FUNDS
Αντιθέτως στην Ελλάδα για κάποιους κυβερνώντες είναι «φυσιολογικό» να τα αρπάζουν τα κοράκια σε εξευτελιστικές τιμές και «μη φυσιολογικό» να μπορεί να το εξαγοράσει ο ίδιος ο δανειολήπτης....

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Δέκα χρόνια μετά την κρίση στην αγορά ακινήτων στην Ιρλανδία, ελλοχεύει σήμερα ο κίνδυνος πολιτικής κρίσης. Το κόμμα Φιάνα Φέιλ, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας, απειλεί ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση, αν αυτή προχωρήσει στη μαζική πώληση 18.000 δανείων σε επιθετικά ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία, τα οποία ονομάζονται «ταμεία-γύπες». Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας του Λίο Βάραντκαρ εξαρτάται από την υποστήριξη του κόμματος Φιάνα Φέιλ για να παραμείνει στην εξουσία. Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες της χώρας υφίστανται ισχυρές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσουν τα επίπεδα των κόκκινων δανείων τους.

Ο Μάικλ Μάγκραθ, εκπρόσωπος Τύπου του Φιάνα Φέιλ, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι «αν τα δάνεια καταλήξουν σε ταμεία-γύπες, τα οποία δεν υπάγονται σε ρυθμιστικό πλαίσιο και ανάλογο έλεγχο, δεν θα μπορέσουμε να τους ζητήσουμε ευθύνες για τις πράξεις τους». Προσέθεσε, επίσης, ότι το κόμμα του θεωρεί απαράδεκτο ότι 18.000 στεγαστικά δάνεια θα καταλήξουν εκεί, εξ ου και υπέβαλε σχετικό νομοσχέδιο για να τεθούν υπό έλεγχο τα «ταμεία - γύπες». Αφορμή δόθηκε με την ανακοίνωση ότι η κρατική τράπεζα Permanent TSB Group Holdings σχεδιάζει να πουλήσει 18.000 δάνεια, εκ των οποίων 14.000 είναι στεγαστικά. Σύμφωνα με την τράπεζα, πολλοί δανειολήπτες δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ για χρόνια. Η αναλογία των κόκκινων δανείων επί του συνόλου των δανείων φθάνει το σχεδόν 28%, ποσοστό πενταπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.


Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ & ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΙΝΗΤΗ & ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ !!!
Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας κα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 5 ΕΤΩΝ ΣΕ 58ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕ ΕΠΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΩΣ ΤΟ 2012
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.




Η αλήθεια ήρθε στο φως στην Πάτρα και ο 58χρονος βρέθηκε στο εδώλιο. Έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του από το 2002 έως το 2012…

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ένας 58χρονος, ο οποίος για δέκα χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του.


Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΕΔΩΣΕ ΑΥΞΗΣΗ...ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!

14,6% ΑΥΞΗΘΗΚΕ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ, ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ
Οι ακαθάριστες ετήσιες αποδοχές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έφτασαν πέρσι τα 396.900 ευρώ, αυξήθηκαν δηλαδή κατά περίπου 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο οργανισμός.




Ο μισθός του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο έφτασε τα 340.200 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, έλαβαν από 283.488 ευρώ το καθένα.

Τον ίδιο μισθό, δηλαδή 283.488 ευρώ, έλαβε και επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας Ντανιέλ Νουί.


ΣΚΑΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ HANDELSBLATT
Εμπλεκόμενοι μεσιτική η οποία είναι θυγατρική γερμανικής κρατικής τράπεζας αλλά ακόμη και ο Υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας !!!




Πιθανό σκάνδαλο ξεπλύματος ρωσικού μαύρου χρήματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα ενδεχομένως εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας και μελλοντικού πρωθυπουργού του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ αποκαλύπτουν με έρευνά τους η εφημερίδα Handelsblatt και η εκπομπή "Monitor" του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, το 2013 πωλήθηκαν 32.000 διαμερίσματα ιδιοκτησίας της μεσιτικής GBW, θυγατρικής της τράπεζας της Βαυαρίας (Bayerische Landesbank), η οποία ανήκει κατά 94% στην κυβέρνηση του κρατιδίου, σε κονσόρτσιουμ επενδυτών υπό την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Patrizia Immobilien AG. Όταν, την εποχή της αγοραπωλησίας, ερωτήθηκε σχετικά με το ποιοι ήταν οι αγοραστές, ο κ. Σέντερ δήλωσε ότι η Patrizia είναι "μια βαυαρική εταιρεία με πολύ σοβαρούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτών, εκ των οποίων πολλοί γιατροί και δικηγόροι".

Το 2016 όμως η τοπική τηλεόραση αποκάλυψε ότι πίσω από την συμφωνία κρυβόταν ένα περίπλοκο δίκτυο εταιρειών, μεταξύ των οποίων και ένας βασικός μέτοχος - επενδυτικό ταμείο εγγεγραμμένο στο Λουξεμβούργο, όπου τηρείται εμπιστευτικότητα σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των μετόχων.


ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !!!

ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕΣΩ AIRBNB
Οι Κινέζοι βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Golden Visa και ακολουθούν οι Ρώσοι.



Στα …χέρια των Κινέζων πέφτουν ακίνητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Πρόσφατα αγόρασαν επταόροφη πολυκατοικία στο Κουκάκι και στην Κυψέλη υποχρεώνοντας τους ενοικιαστές σε αναζήτηση κατοικίας. 


Το τίμημα για την πολυκατοικία στο Κουκάκι ανήλθε στα 800.000 ευρώ με αποτέλεσμα το κόστος ανά τετραγωνικό να διαμορφωθεί στα 800 ευρώ το τ.μ..
Στην Κυψέλη το τίμημα ήταν χαμηλότερο κατά 30%. 

Η παρουσία των Κινέζων σε ακίνητα του κέντρου της Αθήνας συνδέεται όπως λένε μεσίτες με την εταιρεία Αirbnb. 

Η αυξημένη ζήτηση για ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας έχει δημιουργήσει μία νέα αγορά η οποία διαμορφώνεται κυρίως από μεσιτικά γραφεία τα οποία δίνουν «μάχη» να αγοράσουν κοψοχρονιά ένα αυτοτελές ακίνητο με 7 και 8 διαμερίσματα. Στη συνέχεια τα ανακαινίζουν και περιμένουν τον πελάτη από την Κίνα. 



ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ & E-MAIL ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ !!!

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥ «ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΙ» ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ...ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Κινητό, σταθερό και… e-mail των φορολογούμενων θα πολιορκηθούν από την εφορία !!!




Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει… θα είναι η εφορία !!!

Η εφορία αρχίζει να χρησιμοποιεί μεθόδους εισπρακτικών εταιριών και θα τηλεφωνεί σε σπίτια και κινητά οφειλετών με σκοπό να εισπράξει τις οφειλές των φορολογουμένων.
Θα ζητάει να μάθει ώρα και ημέρα που ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα οφειλόμενα. Θα του υπενθυμίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πρόστιμα ή ακόμη και την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης».

Τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης θα πάρουν φέτος φωτιά.
Τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις προγραμματίζουν να κάνουν φέτος οι εφοριακοί με στόχο τη συμμόρφωση των φορολογούμενων στις υποχρεώσεις τους.

Η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης ξεκινάει τα τηλεφωνήματα σε όσους έχουν ακόμη και μικρά χρέη μέχρι και 500 ευρώ. Στο στόχαστρο μπαίνουν άτομα που είτε δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, είτε δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων.
Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θέλει να προκύψουν νέα χρέη μέσα στο έτος τα οποία θα προστεθούν στην τεράστια δεξαμενή των 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και έτσι ξεκινά την τακτική των τηλεφωνημάτων.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;;; ΕΩΣ 81% ΦΘΑΝΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;;
Σοκ για τις επιχειρήσεις αποτελεί η πραγματική φορολογική επιβάρυνση καθώς το ελληνικό δημόσιο υφαρπάζει με κάθε τρόπο έως και το 81% των προς διανομή κερδών.




Από 35% που ανέρχονταν το 2000, οι φορολογικές επιβαρύνσεις αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στο 44% το 2014 για να εκτοξευθούν σήμερα στο 81%. Και παρά το γεγονός αυτό το ελληνικό δημόσιο δεν καταφέρνει να έχει χρήματα στα ταμεία του δεδομένου ότι η υπερφορολόγηση οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο, τις καθιστά ζημιογόνες και ανήμπορες να επενδύσουν.

Το χειρότερο είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα τους στις διεθνείς αγορές. Μία τακτική που η Ελλάδα την πληρώνει πολύ ακριβά τα τελευταία χρόνια αφού έχουμε φθάσει να μας απειλούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μην δώσουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εάν δεν μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.

Η όποια ανάπτυξη της οικονομίας βασίζεται στο 81% των φόρων που πληρώνουν οι επιχειρήσεις αλλά και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Μία κρατικοδίαιτη ανάπτυξη βασισμένοι σχεδόν αποκλειστικά στους φόρους και τις εισφορές αλλά και όσα καταφέρνει από μόνος τους ο τουρισμός καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μια κίνηση στο διεθνές περιβάλλον προς αυτή την κατεύθυνση παρά μόνο να επιβάλλει στις ξενοδοχειακές μονάδες τέλος διαμονής.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ...ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

ΜΟΥΓΚΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους την Πέμπτη και διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Ισπανίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων για να υπερασπιστούν τις συντάξεις τους αξιώνοντας «αξιοπρεπή» εισοδήματα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.




«Οπλισμένοι» με σφυρίχτρες κι έχοντας κρεμάσει στα ρούχα τους μια καφέ κορδέλα, σύμβολο των κινητοποιήσεών τους, οι διαδηλωτές ζήτησαν από τη συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους σε ετήσια βάση, στο επίπεδο του πληθωρισμού.

Οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν αύξηση 1,2% το 2017, όμως η κυβέρνηση έχει αναπροσαρμόσει τις συντάξεις κατά 0,25% τον χρόνο από το 2016.

«Αυτή η αύξηση κατά 0,25% είναι ντροπή» δήλωσε ο Χοσέ Μαρία Ελιάς, ένας πρώην σερβιτόρος ηλικίας 66 ετών που δηλώνει ότι παίρνει σύνταξη 950 ευρώ τον μήνα και ο οποίος έκανε δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο, μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο. Μαζί του, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της ισπανικής βουλής.
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Σεβίλη και τη Γρενάδα.

«Όλοι οι διεφθαρμένοι να επιστρέψουν όσα έκλεψαν και να τα βάλουν πίσω στο ταμείο για τους συνταξιούχους» είπε ο Ελιάς.

ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΑ 200.000.000 ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ !!!

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Πιστεύεις ακόμη στα δάκρυα ενός πρώην προέδρου του ΣτΕ & πρώην πρωθυπουργού - έστω και υπηρεσιακού - όταν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που χάριζε αβασάνιστα 200.000.000 ευρώ στον Μπόμπολα με τις διαιτησίες της ΕΡΓΟΣΕ ;;;

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΑΝΣΕΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΘΕΙ !!!

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
6.000 ευρώ είναι το πρόστιμο για το συντηρητή και 1.500 ευρώ για το διαχειριστή της πολυκατοικίας !!!




Βροχή ''πέφτουν '' το τελευταίο διάστημα τα ιδιαιτέρως υψηλά πρόστιμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, σε διαχειριστές και συντηρητές ανελκυστήρων για τη μη διενέργεια επιθεωρήσεων. Οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να αποφύγουν το κόστος της επιθεώρησης και περιορίζονται μόνο στη δαπάνη της συντήρησης, ωστόσο η νομοθεσία απαγορεύει την οποιαδήποτε παρέμβαση στους ανελκυστήρες αν δεν έχει προηγηθεί η επιθεώρηση.

Η αδυναμία των ιδιοκτητών για επιθεωρήσεις του ασανσέρ, που συνδέεται με την ασφάλεια τους, είναι ένα ακόμα ενδεικτικό στοιχείο της οικονομικής πίεσης που νιώθουν χιλιάδες νοικοκυριά. Όμως, πέρα από το σημαντικό θέμα της ασφάλειας, τα πρόστιμα είναι ''τσουχτερά'' ήτοι 6.000 ευρώ στο συντηρητή και 1.500 ευρώ στο διαχειριστή. Ο εντοπισμός είναι εύκολος καθώς από τα αρχεία που τηρούνται διαπιστώνεται αμέσως αν έχει γίνει και πότε επιθεώρηση του ανελκυστήρα σε οποιαδήποτε πολυκατοικία.


ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!


COSMOTE & VODAFONE ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΕΤΤ !!!

ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΦΕΞΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/cosmote-vodafone-wind-eett.html




Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα αυξήσουν τις χρεώσεις τους. Τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone με ανακοινώσεις τους σημειώνουν ότι προχωρούν σε ανατιμήσεις των τιμολογίων τους τον Μάρτιο. Πρόκειται για τις ανατιμήσεις τις οποίες «απέσυραν» λίγες εβδομάδες πριν, μετά τη σχετική σύσταση του πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρη Τσαμάκη.

Ωστόσο, αυτό ήταν πρόσκαιρο και έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Η Cosmote αναφέρει ότι τα νέα τιμολόγιά της θα ισχύσουν από 1ης Απριλίου 2018 και η Vodafone από 27 Μαρτίου 2018. Για τη Wind δεν τίθεται θέμα αυξήσεων των τιμολογίων, δεδομένου ότι η εταιρεία επέβαλε αυξήσεις τον Νοέμβριο του 2017 και πριν από την εφαρμογή του νέου κανονισμού αδειών της κινητής τηλεφωνίας.



ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 300 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVARTIS !!!

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Θα «τιμωρηθούν» όπως αυτοί που τα άρπαξαν από την DePuy, προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο Δημόσιο αλλά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ;;;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:



Μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, είναι η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα. Σε πρώτο στάδιο η ζημιά υπολογιζόταν περί τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που ως επί το πλείστον αφορά κυρίως τη ζημία του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο στην εξέλιξη της έρευνας των εισαγγελέων διαφθοράς το ποσό έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται και η λίστα με τους γιατρούς του δημοσίου αλλά και τους ιδιώτες οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν από την Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας εντοπίστηκε νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 έως 5.000 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.


ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ: ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

ΠΕΡΙΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ
Πληθαίνουν επικίνδυνα τα περιστατικά οργής και απόγνωσης από πολίτες...




Πανικός ξέσπασε το πρωί στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δ.Ε.Η. στο Κιλκίς, όταν ένας 70χρονος που είχε καταληφθεί από αμόκ προσπάθησε βάλει φωτιά και να κάψει ζωντανούς τους υπαλλήλους, επειδή είχε γίνει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του λόγω οφειλών!

ΑΑΔΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΦΑΡΙ 180.000 ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΕΣΟΔΩΝ 3,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :


ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ !!!


ΧΡΥΣΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ BUSINESS: ΚΕΡΔΗ 154.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ... ΠΡΟΕΔΡΟ !!!

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πήρε όσες ψήφους ήθελε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας !!!



Και να που εκτός από την αργόμισθη πεθερά, τώρα θα διερευνηθεί η δυσώδης υπόθεση των εμβολίων, καθώς και όλες οι εντολές που έδινε σαν Υπουργός Υγείας ο «ατσαλάκωτος» Δ. Αβραμόπουλος» είπε μεταξύ άλλων ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων είπε:

Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα δεν απέφυγε να σχολιάσει την απουσία του «αυτοπροταθέντος υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας» Δημήτρη Αβραμόπουλου λέγοντας:

«Θα επαναλάβω αυτολεξεί όσα εκείνος είπε μετά την συνειδησιακά επιβεβλημένη παραίτηση μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας “άνευ σημασίας”, είπε: «Πράγματι “άνευ σημασίας” η παρουσία ή απουσία του από την Βουλή. Και τούτο γιατί τώρα θα αθωωθεί ή θα καταδικαστεί, όχι από όσα άγευστα και κενά περιεχομένου λόγια μας πει, αλλά από τα έργα του και τις αποφάσεις του που κόστισαν δισεκατομμύρια ευρώ στην δόλια πατρίδα. Και ασφαλώς δεν περιορίζομαι στον διορισμό και την αργομισθία της πεθεράς του στο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», αλλά στα 16 εκ. εμβόλια για την γρίπη…. Που φαίνεται πως επιτέλους φτάνει η ώρα να απολογηθεί στον φυσικό του δικαστή.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΒΟΜΒΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΙΟΝΗ: ΟΥΤΕ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛ !!!

ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_257.html



Έρχονται εισαγγελικές διώξεις για δάνεια προς ΜΜΕ και Κόμματα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr προερχόμενες από ανώτατες δικαστικές πηγές, ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι προτάσεις των εισαγγελέων που διερευνούν τις τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων για δάνεια που δόθηκαν στο παρελθόν από το τραπεζικό σύστημα προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί, αξιοποιώντας το υλικό που προέκυψε από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και προχωρώντας στην συλλογή και άλλων στοιχείων, με την βοήθεια των διωκτικών αρχών του Κράτους αλλά και ειδικών επιστημόνων – πραγματογνωμόνων, έχουν διαμορφώσει συνολική εικόνα που τους επιτρέπει να καταλήξουν σε κατηγορητήριο.

PROMOT ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ...ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

4 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ
Από τους τζίρους άνω των 100.000.000€ στις καλές εποχές...στους πλειστηριασμούς !!!




Όσο θεαματική ήταν η άνοδος της Promot Λαϊνόπουλος, όταν ανέλαβαν τον όμιλο ο Μανώλης και η Όλγα Λαϊνοπούλου, μετά τον θάνατο του πατέρα τους Γιάννη άλλο τόσο καταιγιστική ήταν και η πτώση. Είναι κοινό μυστικό στην πιάτσα των αυτοκινητάδων ότι τα αδέρφια Μανώλης και Όλγα Λαϊνοπούλου, έκαναν μία σπάταλη ζωή και πολλά επιχειρηματικά λάθη. Το μεγαλύτερο πλήγμα για τους Λαϊνόπουλους πάντως, στο οποίο συμφωνούν όλα τα στελέχη της αγοράς, ήταν το διαζύγιο που πήρε η Mercedes Benz από τον όμιλο Λαϊνόπουλου, αφαιρώντας το δικαίωμα της εμπορίας αυτοκινήτων Mercedes και Smart και αφήνοντας μόνο το service.

Τώρα, όμως έχουν έρθει τα δύσκολα για την οικογένεια Λαϊνόπουλου, καθώς τέσσερα από τα ακίνητα της άλλοτε κραταιάς εταιρείας αυτοκίνητων βγαίνουν στο σφυρί. Συγκεκριμένα, σήμερα είναι προγραμματισμένος ο e- πλειστηριασμός για τα ακίνητα στη Γλυφάδα (κτίριο με τρία υπόγεια και ισόγειο εκθεσιακό χώρο), με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή (συνολικά και για τα τέσσερα ακίνητα) 1,3 εκατ ευρώ.

Η «χρυσή» εποχή


ΣΕΒ: ΖΗΜΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 85 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
Ζημιές-μαμούθ ύψους 85 δισ. ευρώ εμφάνισαν σωρευτικά στα χρόνια της κρίσης (2008-2015) οι ελληνικές επιχειρήσεις.




Τα στοιχεία προκύπτουν από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των εταιρειών – πλην των χρηματοπιστωτικών – τους οποίους και συγκέντρωσε ο ΣΕΒ.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 και τις πρώτες ενδείξεις για το 2016 που δείχνουν συνέχιση αυτής της τάσης, αλλά παραμένουν σχεδόν στο ήμισυ της προ κρίσης περιόδου, ενώ οι ζημιές έχουν περιοριστεί αισθητά.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !!!

ΕΦΟΣΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ-ΕΓΚΥΟ ΤΑ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ» ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
Με σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι επιτρέπεται η απόλυση εγκύων εργαζομένων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων.




Όπως αναφέρει το ΔΕΕ, στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης οφείλει να γνωστοποιήσει στην έγκυο εργαζομένη τους λόγους που δικαιολογούν την απόλυση καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια που καθορίστηκαν για την επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν.


Ιστορικό


Στις 9 Ιανουαρίου 2013, η ισπανική εταιρία Bankia άρχισε διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ενόψει ομαδικών απολύσεων. Στις 8 Φεβρουαρίου 2013, η διαπραγματευτική ομάδα κατέληξε σε συμφωνία με την οποία καθορίστηκαν τα κριτήρια επιλογής των προς απόλυση εργαζομένων καθώς και τα κριτήρια σχετικά με την προτεραιότητα όσον αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση.

Στις 13 Νοεμβρίου 2013, η Bankia κοινοποίησε σε έγκυο εργαζομένη έγγραφο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας κατ’ εφαρμογήν της συμφωνίας της διαπραγματευτικής ομάδας. Στο έγγραφο καταγγελίας αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση της επαρχίας όπου αυτή εργαζόταν ήταν επιβεβλημένη σημαντική προσαρμογή του προσωπικού και ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης που διενεργήθηκε στην επιχείρηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η βαθμολογία της ήταν μεταξύ των χαμηλότερων στην εν λόγω επαρχία.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ COCO-MAT !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_28.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_374.html




Πώς ένα υπέρογκο δάνειο που βρίσκεται σε αθέτηση από το 2015 διευθετείται με ευνοϊκούς όρους το 2018. Η «ειδική σχέση» με τον όμιλο Λογοθέτη !!!

Με ευνοϊκούς όρους για την COCO-MAT σπεύδει να αναχρηματοδοτήσει η Τράπεζα Πειραιώς το υπέρογκο δάνειο που είχε χορηγήσει το 2014, για την εξαγορά του 50% της εταιρείας από τον όμιλο Λογοθέτη, το οποίο έπαψε να εξυπηρετείται από το 2015, ενώ η τράπεζα προχώρησε μόλις πρόσφατα σε δικαστικά μέτρα για αναγκαστική είσπραξη.

Η ανακοπή της COCO-MAT κατά της διαταγής πληρωμής που εξέδωσε εις βάρος της η τράπεζα για 6 εκατ. ευρώ του καθυστερούμενου δανείου, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ με τους τόκους, συζητήθηκε χθες και αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Όμως, η τράπεζα δεν επιδιώκει, ακόμη και αν απορριφθεί η αίτηση ανακοπής, να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ρευστοποιώντας εξασφαλίσεις του δανείου -ακίνητα, εξοπλισμός, εμπορικό σήμα της εταιρείας.

Αντίθετα, στόχος της είναι να προχωρήσει σε μια ευνοϊκή για την COCO-MATαναχρηματοδότηση του δανείου με ένα νέο, μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και με χαμηλότερο επιτόκιο, το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα η επιχείρηση.



ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ROCHE ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Η ROCHE ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ TAMIFLU...ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 16.000.000 ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Όπως καταγγέλλει ο Υπ.Υγείας τα στελέχη της Roche του είπαν ότι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και τις τιμολογήσεις φαρμάκων, η ελβετική εταιρεία θεωρεί "μη συμφέρουσα" την παρουσία της στην Ελλάδα και θα αποχωρήσει.




Υπόθεση ωμού εκβιασμού από την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche - στην οποία η Novartis έχει συμμετοχή 30%- απεκάλυψε με λεπτομέρειες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Ξανθός είπε ότι πριν από ενάμιση χρόνο επισκέφθηκαν τον ίδιο και τον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εκπρόσωποι της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας.


SSM: ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ
Δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα λέει η ΕΚΤ !!!




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπεραμύνθηκε σήμερα του εποπτικού της έργου, αναφέροντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της η αποκάλυψη φαινομένων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ακόμη και από τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από αυτή.

Η ΕΚΤ δέχεται πυρά για τους χειρισμούς της στην περίπτωση της λετονικής τράπεζας ABVL, η οποία κατηγορείται από αρχές των ΗΠΑ για εμπλοκή της σε μεγάλης κλίμακας ξέπλυμα χρήματος για Ρώσους πελάτες της.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 20% ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τέσσερις επενδυτές περνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης από την Πειραιώς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων με εξασφαλίσεις. ονομαστικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ (project AMOEBA).

Χθες το πρωί, η UBS ως σύμβουλος πώλησης ενημέρωσε τους επενδυτές που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές για τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, «διαβατήριο» για τον επόμενο γύρο πήραν 4 επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Davidson Kempner, η ΒΑΙΝ και η Apollo.

Το ύψος των προσφορών κινείται πέριξ του 20% της ονομαστικής αξίας των δανείων, εντός του εύρους, δηλαδή, που ανέμενε η τράπεζα και ο σύμβουλος, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην αγορά πριν την κατάθεση των ενδεικτικών προσφορών. Ο δεύτερος γύρος προβλέπεται να ξεκινήσει μεταξύ 10-15 Μαρτίου.



ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ !!!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Σχέδιο περιορισμού των εφοριών σε όλη την επικράτεια επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ βάσει του οποίου 13 μεγάλες Δ.Ο.Υ. του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Πάτρας πρόκειται να καταργηθούν και να συγχωνευτούν από 12 ήδη υφιστάμενες, ενώ άλλες 9 Δ.Ο.Υ. στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συγχωνευθούν για να προκύψουν 4 νέες ενιαίες υπηρεσίες.




Συνολικά από τις 34 Δ.Ο.Υ. που περιλαμβάνονται στο σχέδιο θα προκύψουν 16 νέες, μεγαλύτερες οι οποίες θα εξυπηρετούν πολύ μεγαλύτερες περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των Δ.Ο.Υ. στην επικράτεια της χώρας θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί κατά 289 άτομα από 1.957 σε 1.668. Από την εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα προκύψει εξοικονόμηση δαπανών για την καταβολή μισθωμάτων ύψους 185.000 μηνιαίως ή 2,22 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει:


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ή ΕΝΟΙΚΙΟ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ MARC
Ενώ σχεδόν ένας στους δύο δήλωσε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι του !!!




Έρευνα Marc για την Αττική: Ένα στα δύο νοικοκυριά δυσκολεύεται να εξοφλήσει το ρεύμα και το ενοίκιο

Σε πλήρη απορύθμιση έχει οδηγηθεί η αγορά εργασίας τον τελευταίο χρόνο όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Μarc ΑΕ που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της περιφέρειας Αττικής και παρουσιάστηκε χθες από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και τον πρόεδρο του ΕΚΑ κ. Γ. Μυλωνά. 

Παράλληλα το ένα στα δύο νοικοκυριά το
υ εξεταζόμενου πληθυσμού ανέφεραν πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, κοινοχρήστων ή ενοικίου. 

Το μέσο που χρησιμοποιούν κατά πλειοψηφία οι κάτοικοι της Αττικής για τις μετακινήσεις τους είναι το λεωφορείο ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ένας στους τρεις ανέργους δεν εγκαταλείπει την άνεσή του και κυκλοφορεί με το ΙΧ του.


Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΤΗΣ PSP ;;;

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΟΥ ΔΑΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
Στη γωνία περιμένουν οι Κινέζοι για το Ελευθέριος Βενιζέλος...αλλά μήπως ο πραγματικός «ενδιαφερόμενος» είναι οι Γερμανοί της Fraport ;;;




Στον αέρα η επέκταση της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος»!: Καθόλου καλά δεν πήγε το χθεσινό ραντεβού του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφου και του διευθύνοντος συμβούλου Ριχάρδου Λαμπίρη με στελέχη της διαβόητης DG Comp., της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το ραντεβού προέκυψε πως η Κομισιόν δεν πρόκειται να εγκρίνει, στην παρούσα μορφή, την πολυδιαφημισμένη 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) με το ελληνικό δημόσιο. Η ΔΑΑ, που ελέγχεται από την καναδική PSP, είχε υποβάλλει προσφορά 483,7 εκατ. ευρώ τον περασμένο Μάιο και από τότε η συμφωνία παράτασης μέχρι το 2046 ξεψαχνίζεται από τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Τα στελέχη της DG Comp. είπαν ξεκάθαρα χθες στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πως δύσκολα θα εγκριθεί αυτή η συμφωνία η οποία σύμφωνα με διάφορους χειροκροτητές εκείνης της εποχής «έφτανε τα δύο δισ. ευρώ»! Και προσπάθησαν τόσο σκληρά στην PSP να πείσουν κυβέρνηση και πολίτες για τα δισεκατομμύρια που θα βγάζαμε από τη συμφωνία. Τώρα πρέπει να πείσουν και τη DG Comp!



ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Εκ του σύνεγγυς παρακολουθούν οι "θεσμοί" την εξέλιξη των πλειστηριασμών που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται από χθες αποκλειστικά με ηλεκτρονική μορφή. 

Το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της διαδικασίας επικεντρώνεται όχι μόνο στην αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών που θα διενεργούνται εφεξής σε τακτική ροή, αλλά κυρίως στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας των εμπλεκομένων στη διαδικασία.

Και αυτό διότι πέραν της προστασίας που παρέχεται στους συμβολαιογράφους, ζήτημα προστασίας θα ανακύψει για τους δικαστικούς επιμελητές και για την απόδοση ακινήτων στους νέους ιδιοκτήτες που θα αναδειχθούν από τους πλειστηριασμούς.

Ο αριθμός των πλειστηριασμών είναι ακόμη πολύ μικρός - για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 56 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί -, ωστόσο αναμένεται σύντομα σημαντική αύξησή τους. Η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα συμβαδίσει με τη διενέργειά τους και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας (κάτι που θα γίνει με πρωτοβουλία του επισπεύδοντα) και με την αύξηση στην πιστοποίηση των συμβολαιογράφων.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΕΣΟΔΑ 3,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100.000 ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ» ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...
Αναλυτικά τι προβλέπουν οι στόχοι της ΑΑΔΕ.




Μπαράζ φοροελέγχων ξεκινά η ΑΑΔΕ με στόχο να βεβαιωθούν τουλάχιστον 3,2 δισ. ευρώ ως το τέλος της χρονιάς όπως αναφέρεται στο σχέδιο του κ. Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα των στόχων προβλέπονται :

- η υλοποίηση Εφαρμογής Υποβολής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Διαμονής, και η υλοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, μέχρι 31/03/2018.

- η Εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών σε ποσοστό 100% ως προς το πλήθος και το ποσό (για όλα τα φορολογικά αντικείμενα), ώστε στις 31/08/2018 να μην υφίστανται εκκρεμείς επιστροφές άνω των 90 ημερών.


Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΑΑΔΕ: ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ
Στην παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με την έκδοση καταλογιστικών πράξεων φόρων ή προστίμων σε βάρος φορολογούμενων οι οποίοι έχουν κηρύξει πτώχευση για φορολογικές παραβάσεις προχωρά με εγκύκλιο η ΑΑΔΕ.




Όπως ορίζει η εγκύκλιος ο Πτωχευτικός Κώδικας προβλέπει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά οφειλέτη που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης. Ειδικότερα, ορίζεται ότι από την κήρυξη της πτώχευσης αναστέλλονται αυτοδικαίως όλα τα ατομικά καταδιωκτικά μέτρα των πιστωτών κατά του οφειλέτη προς ικανοποίηση ή εκπλήρωση πτωχευτικών απαιτήσεών τους μεταξύ δε αυτών περιλαμβάνεται και η έκδοση πράξεων διοικητικής ή φορολογικής φύσεως.




ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΣΧΕΔΙΑ» !!!

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
Τι λέει σε ανακοίνωση της η «Σχεδία».




Η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα είναι βασικός κανόνας. Όμως το χειρότερο όλων, είναι ότι μερικές φορές ένα νόμος που θεσπίζεται για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, όταν εφαρμόζεται κάθετα και δεν μπορούν να προβλεφθούν κάποιες εξαιρέσεις, να προκαλούνται ακόμα πιο τραγελαφικές καταστάσεις.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του περιοδικού «Σχεδία». Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με σκοπό και στόχο να βοηθήσει άστεγους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που πουλώντας αυτό το περιοδικό στην τιμή των 3 ευρώ εξασφάλιζαν για τον εαυτό τους 1,5 ευρώ για τα προς το ζην. Και όλα αυτά με απόδειξη. Άλλωστε ποιος από εμάς δεν έχει τύχει να αγοράσει το συγκεκριμένο περιοδικό και να «εισπράξει» αυτό το χαμόγελο του πωλητή, για την συμβολική πράξη αλληλεγγύης μας.

Πλέον όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε έλλειψη πωλητών της σχεδίας για να διανείμουν το περιοδικό και η απορία ήταν εύλογη, μέχρι που η απάντησε δόθηκε από το ίδιο το περιοδικό.


9 ΣΤΟΥΣ 10 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 3.000 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 250
Απροθυμία να εμπλακούν δηλώνει η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων.




Μόλις το 8% των συμβολαιογράφων έχει πιστοποιηθεί και είναι σε θέση να διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι οκτώ Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι στην Ελλάδα δεν διαθέτουν ακόμη το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό για να προχωρήσει τις διαδικασίες καθώς οι συμβολαιογράφοι δηλώνουν απροθυμία να αναλάβουν αυτές διαδικασίες. 

Παράδειγμα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ξάνθης παρότι έχει 110 μέλη μόλις δύο συμβολαιογράφοι έχουν λάβει πιστοποίηση συμμετοχής. 
Μικρό είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής και από τους υπόλοιπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας. 

Σύμφωνα με συμβολαιογράφο της επαρχίας, οι πλειστηριασμοί ήταν μια διαδικασία που δεν ήθελαν να την αναλάβουν καθώς η κύρια ενασχόληση τους ήταν επικεντρωμένη στα υπόλοιπα καθήκοντα όπως ήταν οι μεταβιβάσεις.



ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!

ΤΟΝ ΜΑΪΟ Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ
Μέσω της νέας δημοπρασίας θα βγουν στο σφυρί 49 ακίνητα από όλη την Ελλάδα.




Στην τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στις 20 και 21 Μαρτίου 2018 μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστοτόπου. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στις τρεις δημοπρασίες που έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο του 2017, εγκρίθηκαν προς πώληση 84 ακίνητα με συνολικό αντίτιμο €13,4 εκατ. ενώ ελήφθησαν προσφορές από περισσότερους από 200 συμμετέχοντες.

Μέσω της νέας δημοπρασίας θα διατεθούν 49 ακίνητα από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές περιοχές κ.ά.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΥΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ !!!

170 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΑ ΦΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Τι προβλέπει ο σχεδιασμός της αστυνομίας.




Πρώτη επίσημη σήμερα αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μαζί τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της αστυνομίας για τη διαφύλαξη της διαδικασίας και της προστασίας των συμβολαιογράφων από τυχόν επεισόδια με ισχυρή παρουσία στα γραφεία απ' όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί.

Το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ προβλέπει αστυνομικούς από την τάξη αλλά και από την ασφάλεια με πολιτικά, μόνιμη ένστολη αστυνομική παρουσία έξω απ' τα συμβολαιογραφικά γραφεία και αύξηση περιπολιών της ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές που εδρεύουν, με εντολή όμως για ήπια διαχείριση των συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό σχεδιασμό, το κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο θα επιτηρείται από 6 αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, ουσιαστικά από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ συνολικά για αυτό τον σκοπό θα διατεθούν περίπου 170 «κρυφοί» αστυνομικοί.



800.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 !!!

ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Ενώ 1.500.000 οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία την τελευταία 8ετία !!!




Περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων τα κινούν παράνομα χωρίς να έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία την τελευταία 8ετία σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ζητήσει να γραφτεί η διάταξη που αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από πέρυσι δηλαδή πριν τον Ιούνιο. Μάλιστα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσπαθούν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας να ισχύσουν πριν το Πάσχα ωστόσο θα πρέπει την συγκεκριμένη διάταξη να την εγκρίνουν οι δανειστές.


ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ !!!

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
Σε προσωρινή αργία τέθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας Ίλμαρ Ρίμσεβιτς ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματίστηκε, την ίδια ώρα που το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας κλονίζεται από τις καταγγελίες ότι μια κορυφαία τράπεζα εμπλέκεται σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.




Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Λετονίας Μάρις Κουτσίνσκις αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι ο Ρίμσεβιτς τέθηκε σε αργία καθώς η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς ερευνά τον ισχυρισμό ότι ζήτησε να δωροδοκηθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο κεντρικός τραπεζίτης, που συνελήφθη και ανακρίθηκε το Σαββατοκύριακο, κατήγγειλε μια "εκστρατεία σπίλωσης" εναντίον του διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε χρήματα.


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ;;;

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Σύµφωνα µε πρόσφατο ΦΕΚ ενέκριναν τη σχετική πίστωση για την περαιτέρω επιµόρφωση των φρουρών σε θέµατα αυτοάµυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, σκοποβολής, προστασίας επισήµων και εξουδετέρωσης εκρηκτικών µηχανισµών.




Ταχύρρυθµο πρόγραµµα εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών που υπηρετούν στη Βουλή αποφάσισε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, προφανώς επειδή... βλέπει µπροστά.

Σύµφωνα µε πρόσφατο ΦΕΚ, ο κ. Βούτσης µε τον Ν. Τόσκα, ως αρµόδιο υπουργό ∆ηµόσιας Τάξης, ενέκριναν τη σχετική πίστωση για την περαιτέρω επιµόρφωση των 68 φρουρών σε θέµατα αυτοάµυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, σκοποβολής, προστασίας επισήµων και εξουδετέρωσης εκρηκτικών µηχανισµών.


ΠΡΟΣΤΙΜΑ 243 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ AKOMA ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΑΜΟΥΘ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 243 δισ. δολ. έχουν επιβληθεί στις τράπεζες παγκοσμίως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με έκθεση της Keefe, Bruyette and Woods.




Πρόστιμα συνολικού ύψους 243 δισ. δολ. έχουν επιβληθεί στις τράπεζες παγκοσμίως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε στις 20/2/2018 η Keefe, Bruyette and Woods (KBW).

Όπως αναφέρει το «Marketwatch», τα περισσότερα από αυτά τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί για παραπλάνηση επενδυτών σχετικά με την υποκείμενη ποιότητα των ενυπόθηκων τιτλοποιημένων δανείων κατά τη διάρκεια της «φούσκας» των ακινήτων.
Σύμφωνα με την KBW, στην Bank of America επιβλήθηκαν τα περισσότερα πρόστιμα, ύψους 76 δισ. δολ. 

Ακολουθεί η JPMorgan Chase, με πρόστιμα σχεδόν 44 δισ. δολ., ενώ 13 μεγάλες τράπεζες αντιστοιχούν στο 93% του συνόλου.



ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΦΡΟΥΖΗΣ !!!


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εισαγγελία ΑΠ: «Εγκρίναμε πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών (υπ΄ αριθμ. 3/2018), με την οποία τα εν λόγω πρόσωπα χαρακτηρίσθηκαν ως "μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος"».




Με ανακοίνωσή του, μέσα από το επίσημο site, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, Δημήτριος Παπαγεωργίου και «με αφορμή τεθέντα ερωτήματα και δημόσιες δηλώσεις» διευκρίνισε τα εξής για τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis:

ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ
Όπως μεταδίδει το capital.gr το κούρεμα θα προσδιορίζεται με βάση τη συνολική περιουσία του οφειλέτη και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και στο εναπομείναν ποσό της οφειλής θα ρυθμίζονται το ύψος της δόσης και η διάρκεια αποπληρωμής.



Επιχείρηση "εκκαθάρισης" των "κόκκινων" δανείων που βρίσκονται στην "ομπρέλα" του νόμου Κατσέλη, ξεκινούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, στα σκαριά βρίσκεται διατραπεζικό project αποσυμφόρησης των περιπτώσεων οφειλετών που είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία "κοινού μετώπου" των τραπεζών έναντι των οφειλετών που υπάγονται στο νόμο, στους οποίους οι τράπεζες θα απευθυνθούν με ενιαίες αντιπροτάσεις για την παραίτησή τους από αυτόν.

Ειδικότερα, το προσεχές διάστημα οι τράπεζες θα απευθυνθούν στους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη, προσφέροντάς τους ρυθμίσεις των δανείων τους με "κούρεμα" αντίστοιχο αυτού που θα λάμβαναν από το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της αίτησής τους. Το "κούρεμα" θα προσδιορίζεται με βάση τη συνολική περιουσία του οφειλέτη και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και στο εναπομείναν ποσό της οφειλής θα ρυθμίζονται το ύψος της δόσης και η διάρκεια αποπληρωμής.


ΝΤΡΑΓΚΙ: ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ντράγκι: Θέλω περισσότερους πλειστηριασμούς - Τσακαλώτος: Πόσους και πόσα λεφτά την ημέρα;

Το επεισόδιο που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Eurogroup της Δευτέρας σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις Βρυξέλλες μετά τη σύναξη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Δημοσιογράφος του Politico ρώτησε αν οι κύριοι Τσακαλώτος και Ντράγκι βγήκαν από το δωμάτιο που συνεδρίαζε το Eurogroup για να συζητήσουν κατ' ιδίαν τη διαφωνία τους για το θέμα των πλειστηριασμών.

Η πληροφορία ότι υπήρξε έντονη ανταλλαγή απόψεων (στα όρια του επεισοδίου) για το θέμα των πλειστηριασμών ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και τον Μάριο Ντράγκι. Μάλιστα


SSL Certificates