.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ROCHE ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Η ROCHE ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ TAMIFLU...ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 16.000.000 ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Όπως καταγγέλλει ο Υπ.Υγείας τα στελέχη της Roche του είπαν ότι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και τις τιμολογήσεις φαρμάκων, η ελβετική εταιρεία θεωρεί "μη συμφέρουσα" την παρουσία της στην Ελλάδα και θα αποχωρήσει.




Υπόθεση ωμού εκβιασμού από την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche - στην οποία η Novartis έχει συμμετοχή 30%- απεκάλυψε με λεπτομέρειες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Ξανθός είπε ότι πριν από ενάμιση χρόνο επισκέφθηκαν τον ίδιο και τον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εκπρόσωποι της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας.


Τα στελέχη της Roche είπαν ότι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και τις τιμολογήσεις φαρμάκων, η ελβετική εταιρεία θεωρεί "μη συμφέρουσα" την παρουσία της στην Ελλάδα και θα αποχωρήσει.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι θα αποσύρει σκευάσματα της και δεν θα κυκλοφορήσει νέα στην ελληνική αγορά. Δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις απειλές της, απέσυρε ειδικό αντικαρκινικό φάρμακο.

"Δεν υποκύψαμε στην απειλή και αντιδράσαμε", είπε ο κ. Ξανθός. "Τονίσαμε ότι η παροχή καινοτόμων φαρμάκων στους ασθενείς, δεν είναι θέμα εμπορικής πολιτικής μιάς εταιρείας, αλλά πολιτικό και κοινωνικό. Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο και την Κομισιόν. Θέσαμε το θέμα στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ. Αναγκάσαμε την ελβετική πολυεθνική να υποχωρήσει και να εγκαταλείψει τις απειλές της", είπε ο κ. Ξανθός


πηγη: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates