.

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

 

SELF TESTS-SWISS MED: DOCUMENTO & ΜΠΑΜ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!

Το αποκαλύψαμε την Μεγάλη Τρίτη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 

https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/swiss-med.html

Και πριν ακόμη σημάνει η Ανάσταση, Documento και ΜΠΑΜ, με αναλυτικά ρεπορτάζ, δημοσιεύουν ολόκληρο το ιστορικό και την προσφυγή της Swiss Med, από την οποία επιβεβαιώνεται το πραγματικό σκάνδαλο που αποκαλύψαμε, που δεν είναι άλλο από το γεγονός, ότι, ενώ σήμερα υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα 3.000.000 self tests στις αποθήκες της εταιρείας, η ΓΓΠΠ δεν τα παραλαμβάνει, επιδεινώνοντας έτσι το υγειονομικό πρόβλημα που προκαλεί η έλλειψη δωρεάν self tests στα φαρμακεία. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΑΚΕΡ ΜΕ SMS ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Μέσω sms πείθουν ανυποψίαστους πολίτες να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking

Όλο και πιο συχνά χτυπούν οι επιτήδειοι χάκερ που στέλνουν SMS σε ανυποψίαστους πολίτες και τους πείθουν ότι πρέπει να αλλάξουν κωδικούς e-banking γιατί δήθεν η κάρτα τους έχει μπλοκαριστεί. Μάλιστα, επίσυνάπτουν ένα link στο οποίο ζητούν να καταχωρηθούν οι νέοι κωδικοί.

Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων και τους αδειάζουν. Τελευταίο τους θύμα ήταν μια γυναίκα στα Ιωάννινα από τον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας μετέφεραν σε άλλον 1.000 ευρώ. Στα SMS που δημοσιεύει το ipeirotika.gr, φαίνονται η πλαστή ιστοσελίδα τράπεζας και ο σύνδεσμος που παραθέτουν οι απατεώνες, οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΩΝ !!!

 



«Δεύτερη ευκαιρία» για επιδότηση των τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης: Αν και η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων έληγε την Παρασκευή 7 Μαΐου δόθηκε παράταση για σχεδόν έναν μήνα. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία να εξασφαλίσουν ως «δώρο» και να εισπράξουν από το κράτος του τόκους που πλήρωσαν για τα δάνειά τους το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στη δράση «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 (Β κύκλος)» μετατέθηκε για την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, αντί για Παρασκευή 7 Μαΐου.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ» - ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ !!!

 



Ιδιαίτερα προσεκτικές στη συνεργασία τους με «ολλανδικές» εταιρείες του διαδικτύου πρέπει να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις, όπως επισημαίνει σε ενημερωτικά έγγραφά του προς τα επιμελητήρια το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη.

Οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούν στην εξαπάτηση ως προς την υποτιθέμενη πώληση κυρίως μηχανημάτων από ανύπαρκτες στην πραγματικότητα εταιρείες, οι οποίες παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου. Έχουν δε κοινά χαρακτηριστικά και στοιχεία, γεγονός που πιθανόν καταδεικνύει την εμπλοκή των ίδιων προσώπων σε αυτές.

Πώς εξαπατούν τις ελληνικές επιχειρήσεις

Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδες του διαδικτύου εμφανίζονται διάφορες «ολλανδικές» εταιρείες, οι οποίες οικειοποιούνται τα δεδομένα καθ' όλα νομίμων ολλανδικών εταιρειών, όπως διευθύνσεις ή ακόμη και στοιχεία της εγγραφής των τελευταίων στο Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επωνυμία των ανύπαρκτων εταιρειών είναι παραπλήσια με αυτή των νομίμων εταιρειών.

ΠΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS-SERVICERS ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που μπορεί να ταρακουνήσει τους servicers, να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα ακόμη και στα funds που αγόρασαν κόκκινα δάνεια, να δημιουργήσει θέματα στις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη που επαναξιολογούνται ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει νομικό εμπόδιο στα hive down των τραπεζών πέτυχε οφειλέτης φυσικό πρόσωπο.

Την απόφαση αυτήν πέτυχε έναν φυσικό πρόσωπο στην Πορτογαλία.

Η απόφαση αυτή προβλέπει πως αν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ασκήσει διαδικασία επί της ουσίας κατά της μεταβατικής τράπεζας τούτο αντιβαίνει στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής ‘Eνωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτήν, «η άνευ προϋποθέσεων αναγνώριση ενός μέτρου εξυγίανσης πιστωτικού ιδρύματος με αναδρομική ισχύ αντιβαίνει στο δίκαιο της Ένωσης, αν συνεπάγεται ότι ο πελάτης δεν μπορεί πλέον να κινήσει ένδικη διαδικασία επί της ουσίας κατά της «μεταβατικής τράπεζας» στην οποία είχε προηγουμένως μεταβιβαστεί το επίμαχο στοιχείο του παθητικού».

Δηλαδή, όταν τα δάνεια μεταβιβάζονται, ο πελάτης θα πρέπει να μπορεί να ασκήσει ένδικα μέσα εκεί όπου μεταβιβάστηκαν. Σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν τουλάχιστον στη χώρα μας, ο πελάτης ειδοποιείται για τη μεταβίβαση και μπορεί εάν επιθυμεί να εκδηλώσει την αντίθεσή του.

Το ιστορικό της απόφασης:

Το 2008, η V.R., φυσικό πρόσωπο, συνήψε σύμβαση με την Banco Espirito Santo, Sucursal en España (BES Ισπανίας), το ισπανικό υποκατάστημα της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo ( BES), με την οποία απέκτησε προνομιούχες μετοχές ισλανδικού πιστωτικού ιδρύματος.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ !!!

 



Tις έντονες ανησυχίες της εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), σχετικά με την επανεκκίνηση του Τουρισμού, μέσω επιστολής της στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. 

Η ΠΟΞ αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα γνωστοί οι όροι λειτουργίας του κλάδου, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Ακολουθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων:

Κύριοι Υπουργοί,

«Βρισκόμαστε 15 ημέρες περίπου πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού και δεν βλέπουμε πώς ακριβώς θα μπορέσουν τα μέλη μας να επαναλειτουργήσουν, ούτε γνωρίζουμε με ποιους όρους αυτό θα συμβεί.

Η ρευστότητα των επιχειρήσεων μας έχει φτάσει στο κόκκινο. Εδώ και ένα χρόνο τα μοναδικά έσοδα μας προέρχονται επί της ουσίας από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. Μάλιστα τα περισσότερα μέλη μας δεν έλαβαν κάποια ενίσχυση μετά από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Πρόκειται για ποσά που δόθηκαν για να καλύψουν υποχρεώσεις του 2020 και σε αυτές εξαντλήθηκαν.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL !!!!

 



«Υπάλληλος ΚΕΠ μού ζήτησε να πάρω τηλέφωνο μπροστά του για να κλείσω ραντεβού»


Μία απίστευτη ιστορία ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας με πρωταγωνιστή υπάλληλο ΚΕΠ κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Η ανάρτηση της Αγλαΐας Σφήκα στο προφίλ της στο Facebook περιγράφει την προσπάθειά της να εκδώσει γνήσιο υπογραφής σε ΚΕΠ, μία απόπειρα, όμως, που καταλήγει σε τραγέλαφο.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει, αρχικά έκλεισε τηλεφωνικά ραντεβού για τις 10 Μαΐου. Ωστόσο βρέθηκε, επειδή είναι κοντά στην εργασία της, έξω από αυτό και βλέποντας πως είναι άδειο από κόσμο επιχείρησε να εξυπηρετηθεί. Ωστόσο μπαίνοντας ήρθε αντιμέτωπη με την κατά γράμμα τήρηση των οδηγιών από τον υπάλληλο του ΚΕΠ.

«Πάω μέσα, λέω σε έναν κύριο, μπορείτε να με εξυπηρετήσετε» περιγράφει για να λάβει την απάντηση πως πρέπει να έχει ραντεβού για να εξυπηρετηθεί. Η ίδια προσπαθώντας να δώσει μία λύση πρότεινε να κλειστεί επί τόπου ένα. «Πρέπει να μπείτε και να κλείσετε online» απάντησε ο υπάλληλος.

«Αφού είμαι εδώ μπροστά σας θα μπορούσα να σας έχω πάρει τηλέφωνο» είπε η κυρία Σφήκα με τον υπάλληλο του ΚΕΠ να της προτείνει τότε να… πάρει τηλέφωνο.

Η συνέχεια του διαλόγου εξηγεί και τους λόγους που έγινε η συγκεκριμένη ανάρτηση viral σε λίγες μόνον ώρες.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ, H «MISS ATTICA STORES» - ΓΓ ΤΗΣ ΕΕΤ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΕΙ 10.000€/ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ & ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

«MISS ATTICA STORES» ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ MONONEWS...ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΜΙΣΘΟ ΥΨΟΥΣ 10.000€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ !!!
Όσο τι έχει πει κατά καιρούς η κυρία Απαλαγάκη...μπορείτε να τα θυμηθείτε μερικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/banking-forum.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_14.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/blog-post_680.html



Γράφει λοιπόν το mononews.gr :


Η αντίδραση της «Miss Attica stores» Χαρούλας

Προφανώς και μπράβο τους στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών διαβάζουν τον wiseman.

Διάβασαν λοιπόν το παρασκήνιο που γράψαμε για την Viva και τις αντιδράσεις των στελεχών της και η αντίδραση της Ένωσης ήταν άμεση…

Η αντίδραση προήλθε από την «miss Attica» Χαρούλα Απαλαγάκη που κατέχει την θέση της Γενικής Γραμματέως της Ένωσης.

«Miss Attica», καθώς μέχρι και πέρυσι που την έβρισκες που την έχανες;

Μέσα στα Attica stores στο Σύνταγμα να ψωνίζει με μανία.

Άλλωστε όταν έχει μισθό 10.000 ευρώ/μήνα κάπου πρέπει να ξοδευτούν…

ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ...ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

 



Μπαίνει με 30% στην Attica Bank το Δημόσιο, σε ρόλο "ναυαγοσώστη”


Ενώ η Τρ. Πειραιώς αποκρατικοποιήθηκε μέσω της ΑΜΚ, η Attica Bank ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή: Το κράτος γίνεται βασικός της μέτοχος και αποκτά μεγάλη συμμετοχή (της τάξεως του 30%), κατ' εφαρμογή του “νόμου Χαρδούβελη”, ο οποίος προβλέπει υποχρεωτική μετοχοποίηση απαιτήσεων από αναβαλλόμενο φόρο, εάν κάποια τράπεζα εμφανίζει ζημίες.

Η προοπτική περαιτέρω κρατικοποίησης της ήδη υπό κρατικό έλεγχο τράπεζας και η ανάδειξη των προβλημάτων της (μεγάλες ζημίες από τιτλοποιήσεις, εξανέμιση των ιδίων κεφαλίων της), προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις στην αγορά. Η μετοχή της έχανε 14,7%, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη διαπραγμάτευση της, ώσπου να δοθούν πληροφορίες από τη διοίκηση της τράπεζας, προς επαρκή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Η Attica Bank ανήκε ήδη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ελεγχόμενη μετοχικά (77,6%) από δύο ασφαλιστικά Ταμεία. Με την υποχρεωτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί τώρα, υπολογίζεται ότι το ποσοστό των Ταμείων θα μειωθεί σε 56%, η συνολική άμεση και έμμεση συμμετοχή του Δημοσίου θα υπερβεί το 86%, ενώ η συμμετοχή ιδιωτών μετόχων θα περιορισθεί στο 13%.

Η ενεργοποίηση των διατάξεων του “νόμου Χαρδούβελη” και η ΑΜΚ υπέρ του Δημοσίου κατέστησαν επιβεβλημένες, μετά την επίσημη γνωστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας στη χρήση 2020 και των στοιχείων για την κεφαλαιακή της επάρκεια, μετά τις μεγάλες ζημίες από τιτλοποιήσεις.

ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΔΕΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ !!!

 


ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 583/2021 ΤΟΥ A’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ) !!!

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ (ΝΟΜΟΣ 4387/2016, ΑΡΘΡΟ 35 παρ. 4).

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ 13ο ΚΑΙ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ!!

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ!!

ΕΤΣΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΚΤΟΝΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΔΙΣ (90 ΔΙΣ) ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΑ “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”.

ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, «ΟΠΛΟ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Πώς θα γίνουν οι διασταυρώσεις των καταχωρήσεων σε κτηματολόγιο με τα στοιχεία που είναι δηλωμένα στο έντυπο Ε9


Εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων από για τον εντοπισμό φορολογουμένων που δήλωσαν ανακριβώς τα στοιχεία των κατοικιών, των λοιπών κτισμάτων, των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων τους στο Ε9 με προφανή σκοπό να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ από αυτόν που αναλογεί στην ακίνητη περιουσία τους αναμένεται να διενεργήσουν εντός των προσεχών μηνών οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διασταύρωσης των στοιχείων των δηλώσεων Ε9, με τα δεδομένα των δηλώσεων του Κτηματολογίου. Επίσης θα αξιοποιηθούν και τα στοιχεία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (των εντύπων Ε1) όπου όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεώνονται να αναγράφουν αναλυτικά στοιχεία για τις κατοικίες που χρησιμοποιούν είτε τις ιδιόκτητες είτε τις ενοικιαζόμενες είτε τις δωρεάν παραχωρηθείσες.

Όπως αποκαλύπτεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2021, δρομολογείται η διαλειτουργικότητα του Κτηματολογίου με τα στοιχεία ακίνητης περιουσίας (Ε9).

ESRB: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Προειδοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Ρίσκου ότι το τέλος των προγραμμάτων στήριξης θα οδηγήσει σε αύξηση των πτωχεύσεων


Η ευρωζώνη κινδυνεύει με «τσουνάμι» χρεοκοπιών καθώς θα λήγουν τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω Covid, προειδοποιούν οι ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Ρίσκου (European Systemic Risk Board-ESRB), του οποίου προεδρεύει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, σε έκθεσή του αναφέρει πως οι εταιρείες μπορεί να δυσκολευτούν πολύ να παραμείνουν φερέγγυες όσο περισσότερο εξαρτώνται από την έκτακτη οικονομική στήριξη. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει συσσώρευση χρέους, αυξάνοντας τον κίνδυνο για κύμα χρεοκοπιών.

Σύμφωνα με το ESRB, οι εταιρείες του μπλοκ έχουν αιτηθεί επιχορηγήσεις, αναβολή φόρου και δάνεια ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Στο χειρότερο σενάριο, οι αναβληθείσες χρεοκοπίες θα υλοποιηθούν ξαφνικά και θα πυροδοτήσουν μια υφεσιακή δυναμική, προκαλώντας δυνητικά περαιτέρω χρεοκοπίες. Ο τρέχων χαμηλός ρυθμός χρεοκοπιών θα ήταν παρόμοιος με τη θάλασσα που υποχωρεί πριν από ένα τσουνάμι».

ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ALPHA BANK ΣΤΟΝ ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ;;;


 

Αποκάλυψη: Πώς ο Φουρθιώτης κατάφερε να μένει τζάμπα σε βίλα στον Διόνυσο κατασχεμένη από την Alpha Bank


Του Νίκου Καρούτζου - bankingnews.gr

Φωτογραφιζόταν στη βίλα του σε ώρες χαλάρωσης στο Διόνυσο.
Και ουδείς μπορούσε να αντιληφθεί αν η βίλα ήταν ιδιόκτητη ή με ενοίκιο καθώς όλοι έλεγαν ότι ήταν δική του χωρίς ποτέ να το διαψεύσει αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσει.
Έτσι έμεινε στο κοινό η εικόνα του ιδιοκτήτη η οποία είναι το ίδιο πλαστή με την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που είχε αποσταλεί στα Υπουργεία προκειμένου ο κ. Φουρθιώτης να λάβει διαπίστευση ως δημοσιογράφος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ακίνητο ανήκει στην Alpha Bank μετά από πλειστηριασμό λόγω χρεών του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Και το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή της μετά από πλειστηριασμό λόγω χρεών που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η κρίση του κορωνοϊού και η κυβέρνηση επιβάλλει την απαγόρευση όλων των σχετικών «αναγκαστικών μέτρων».

Έχει τρόπο

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 02/05/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Από το militaire.gr


Η ετήσια έκθεση της πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελευθερία των ΜΜΕ την οποία υπογράφουν 14 διεθνείς οργανισμοί για την ελευθερία του Τύπου, δεν είναι διόλου ευχάριστη για την Ελλάδα. Η χώρα συγκρίνεται σ΄ αυτό το τομέα με την Τουρκία και την Πολωνία, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της.

Στην έκθεση 74 σελίδων με τίτλο: «Wanted! Real action for media freedom in Europe», γίνεται αναφορά στις “λίστες Πέτσα”.

Στην ενότητα με τίτλο «Επιδράσεις της Covid-19 και μέτρα των lockdown στην ελευθερία του Τύπου», αναφέρεται ότι «τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικρίνουν την κυβέρνηση, αποκλείστηκαν από ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης 20 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά που θεωρούνταν «αντιπολιτευτικά» έλαβαν δυσανάλογα χαμηλότερα επίπεδα διαφημιστικών εσόδων από την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη δημόσια υγεία σε σύγκριση με πιο φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρόλο που πολλά είχαν μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα».

Γίνεται ειδική αναφορά στην εφημερίδα Documento και επισημαίνεται: «Οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν κρατική χρηματοδότηση για τα μέσα ενημέρωσης για να τιμωρήσουν τα μέσα που ασκούν κριτική και να ανταμείψουν φιλικά. Στην Τουρκία, ανεξάρτητες εφημερίδες όπως η Evrensel και η BirGün αντιμετώπισαν απαγορεύσεις κρατικής διαφήμισης το 2020. Στην Πολωνία, η διανομή διαφημίσεων κρατικών εταιρειών έχει αποδειχθεί ότι δεν αντιστοιχεί στη λογική της αγοράς, με τα μέσα που ασκούν κριτική να λαμβάνουν δυσανάλογα χαμηλά ποσά. Σε αυτό προστίθενται και οι σοβαρές αποκλίσεις στην κατανομή των κρατικών διαφημιστικών εσόδων που σχετίζονται με το Covid-19 · η καθημερινή Gazeta Wyborcza, που κάνει κριτική στην τρέχουσα κυβέρνηση, εξαιρέθηκε από κυβερνητικές ανακοινώσεις υγείας στο κοινό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να προβεί σε μία επίσημη καταγγελία που ισχυρίζεται ότι η κατανομή κρατικής διαφήμισης από την Ουγγαρία, η οποία ξεχωρίζει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση…τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση κυβέρνηση αποκλείστηκαν ή παραμελήθηκαν από το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης € 20 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19».

Κατάχρηση του ποινικού δικαίου και επιθέσεις

ΓΙΑΤΙ Η VIVA «ΤΑ ΠΗΡΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Μαχαίρια βγήκαν στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με τη VIVA Wallet να κατηγορεί την Ένωση ότι χωρίζει τα μέλη της σε δύο ταχύτητες. Αιτία η παρουσίαση του project eGov-KYC του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, δηλαδή της παροχής με ηλεκτρονικό τρόπο των στοιχείων (εκκαθαριστικά, ταυτότητες, βεβαιώσεις εργασίας κ.λπ.) που προσκομίζουν οι πελάτες στις τράπεζες. 

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ οργάνωσε στις 23 Απριλίου παρουσίαση της υπηρεσίας eGov-KYC. Τα στελέχη της VIVA «τα πήραν στο κρανίο» όταν διαπίστωσαν ότι η παρουσίαση απευθυνόταν στις «μικρές» τράπεζες, αφού οι συστημικές τράπεζες είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό και συμμετείχαν στο έργο από την έναρξη υλοποίησής του, 15 μήνες πριν. Τα στελέχη της VIVA –σύμφωνα με πηγή της εταιρίας- «άστραψαν και βρόντηξαν», κατηγορώντας την Ένωση ότι λειτουργεί ως «Ένωση Συστημικών Τραπεζών», αλλά και για υιοθέτηση λογικής «δύο ταχυτήτων». 

Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΝΤΟΥΜΠΑΪ !!!

 



Οι κάτοικοι προσφεύγουν στο ΣτΕ για τη Μαρίνα

Την ώρα που πληθαίνουν τα πληρωμένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «success story» για το έργο της Mαρίνας Βουλιαγμένης, οι κριτικές φωνές προς το συγκεκριμένο φαραωνικό πρότζεκτ αρχίζουν πλέον να φτάνουν και σε mainstream media.

Τέτοιο, πιο αντικειμενικό ρεπορτάζ δημοσίευσε η iefimerida.gr, ιστότοπος ειδήσεων μεγάλης εμβέλειας, με τίτλο «Η Βουλιαγμένη δεν είναι… Ντουμπάι».

Κάτι αρχίζει να αλλάζει και το ilovevouliagmeni.gr είναι λιγότερο μόνο στον αγώνα που δίνει υπέρ των κατοίκων. Σ’αυτό βέβαια συνετέλεσαν πρωτίστως οι ίδιοι οι κάτοικοι. Ουδείς μπορεί να αγνοήσει μια καλά τεκμηριωμένη προσφυγή στο ΣτΕ.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ του iefimerida.gr:

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πρότζεκτ, που προβλέπει ουσιαστικά τη μετατροπή του μικρού, σήμερα, όρμου σε ένα «λιμάνι» που θα υποδέχεται mega yacths και ελικόπτερα, θα δώσει πνοή, έσοδα και κυρίως… αίγλη στην περιοχή.

Αλλοι, κυρίως από την πλευρά των κατοίκων, ισχυρίζονται ότι η παρέμβαση που θα γίνει στο θαλάσσιο μέτωπο είναι σκανδαλωδών διαστάσεων και πώς θα διαταραχθεί το περιβάλλον, η ζωή των ανθρώπων που μένουν στα πέριξ, αλλά και των Αθηναίων που σπεύδουν για ανάσες στις πλαζ της Βουλιαγμένης.

Υπάρχει όμως και ένα σημείο στο οποίο συμφωνούν τα δυο μέρη: Οτι η Βουλιαγμένη σήμερα είναι σχεδόν παρατημένη. Τι όμως πραγματικά θα γίνει στη Βουλιαγμένη;
Τι προβλέπει τελικά το σχέδιο για τη μαρίνα Βουλιαγμένης

Τα σχέδια για τη Βουλιαγμένη έχουν πάρει το «πράσινο φως» των αρμόδιων Αρχών και υπηρεσιών. Οπως προκύπτει, η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης θα μπορεί να υποδέχεται έως 60 σκάφη αναψυχής, μεταξύ αυτών super και mega yachts, ενώ θα υπάρχει και μια «τιμητική» θέση για θαλαμηγό άνω των 70 μέτρων.

Το «μενού», ωστόσο, περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα σε έκταση σχεδόν 1.000 τ.μ., ελικοδρόμιο και πολλές ακόμη παρεμβάσεις. Μεταξύ αυτών, είναι και ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης 300 οχημάτων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για υδατοδρόμιο.

Το έργο θα «τρέξει» το σχήμα της Jermyn Street -κυρίως αραβικών συμφερόντων που έχουν ήδη εμπλοκή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα, ενώ θα υλοποιηθεί από την ΤΕΚΑΛ Α.Ε. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Γιατί απειλείται η Βουλιαγμένη από το έργο

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ...ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΔΡΑΚΟ, ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΝ...
Τα λουκέτα και τα κανόνια θα πέφτουν βροχή σύντομα, η ανεργία θα εκτοξευθεί και ο Νέος Πτωχευτικός θα αποτελέσει(αν δεν αλλάξει κάτι) την ταφόπλακα του αύριο αυτής της χώρας !!!



Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα στη βαθιά κρίση της πανδημίας και αγωνιούν για το μέλλον τους μετά την επανεκκίνηση και την «αποσωλήνωση» από τον κρατικό μηχανισμό στήριξης, η κυβέρνηση βάζει τέλος στη συζήτηση για κούρεμα των κορονοχρεών.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις σήμερα (29/4) στον ΣΚΑΪ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, ο οποίος απέκλεισε το κούρεμα οφειλών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την ενίσχυση των πληττόμενων, ανάλογα με το μέγεθος του πλήγματος που έχουν δεχθεί.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν εξετάζεται το κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία, ο Θ. Σκυλακάκης ότι η κυβέρνηση εξετάζει προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων – ανθρώπων με βάση το πλήγμα που έχουν υποστεί, όχι των σωρευμένων χρεών τους. «Γιατί όταν βάζουμε ως κριτήριο τα χρέη εμπλέκεται εκεί και η έννοια του στρατηγικού κακοπληρωτή, όπου κάποιοι αποφεύγουν να πληρώσουν περιμένοντας κούρεμα», πρόσθεσε. «Πρόκειται τόσο για χαμηλότοκα δάνεια, όσο και για ενισχύσεις. Αλλά τα χρήματα δεν δίδονται από κάποιο «μαγικό σακούλι», δίδονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους σε μεταγενέστερο χρόνο οπότε πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στον τρόπου που δαπανώνται» ανέφερε.

Επίσης, ο αν. υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν αναμένονται φοροαπαλλαγές στο επόμενο διάστημα, ενώ τι θα συμβεί από το 2023 και μετά είναι συνάρτηση της αντίδρασης της οικονομίας και των μακροοικονομικών/δημοσιονομικών στόχων των επόμενων ετών. «Εμείς σήμερα θα παρουσιάσουμε το σχέδιο σταθερότητας που υποβάλουμε στις 30 Απριλίου στην Κομισιόν, φαίνεται ότι υπάρχει μικρός δημοσιονομικός χώρος για μετά το 2023 αλλά δεν έχει οριοθετηθεί γιατί δεν ξέρουμε τους στόχους» σημείωσε.

Μία στις τρείς επιχειρήσεις δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα χρέη

ΠΟΙΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΑΠΤΟΗΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτή η αλητεία ;;;




Απτόητες συνεχίζουν οι εισπρακτικές εταιρίες τις ενοχλήσεις στους οφειλέτες, ακόμα και τις γιορτινές ημέρες. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε για το θέμα η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, και η κ. Ιωάννα, δανειολήπτρια που καταγγέλει ότι οι πρακτικές των εισπρακτικών την έχουν οδηγήσει σε πλήρη αποκλεισμό.

«Οι εισπρακτικές δεν έχουν σταματήσει, συνεχίζουν τις τηλεφωνικές πιέσεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ενώ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειολήπτες για ρυθμίσεις, οι εταιρίες διαχείρισης καταγγέλλουν τις συμβάσεις, ή καταθέτουν μια αίτηση για διαταγή πληρωμής και ο δανειολήπτης προσπαθεί δικαστικά να προστατευθεί. Μετά από ένα χρόνο πανδημίας οι οφειλέτες δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, και πρέπει να σταματήσει αυτό», είπε η κ. Νούκα.

«Κάποια στιγμή υπήρχε ένα βίντεο που είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο από τα γραφεία των εισπρακτικών εταιριών, με τις πρακτικές που εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους. Έφταναν σε σημείο να λένε σε δανειολήπτες ότι αν δεν πληρώσουν τη δόση ή το δάνειο θα πάνε φυλακή. Αυτά τα πράγματα είναι ασόβαρα. Την ώρα που παίρνουν τηλέφωνο υπάρχει επόπτης που γυρνάει πάνω από το κεφάλι τους, και ανά τακτά διαστήματα μιλούν και με τον προϊστάμενο που τους δοκιμάζει», εξήγησε η ίδια.

«Με έχουν εξαναγκάσει σε πλήρη αποκλεισμό»

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ !!! ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΛΛΑΣ - ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΕΠΑΥΣΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΦΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΓΚΛΗΣΗ
Φυσικά για όλα τα τραπεζικά σκάνδαλα οι τραπεζίτες ευγνωμονούν την ΝΔ που τους χάρισε την ασυλία...άλλωστε έπρεπε να καθαρίσει και τις δικές της υποθέσεις θαλασσοδανείων...εν ολίγοις δούναι και λαβείν...
Θυμηθείτε την υπόθεση με τα ακίνητα:


Όπως μεταδίδει το newmoney.gr

" Mε απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί για την υπόθεση αγοράς πέντε ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς το έτος 2006. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε δηλώσει εγγράφως ότι δεν είχε υποστεί οποιαδήποτε ζημία από τη συναλλαγή αυτή και γι’ αυτό δεν έκανε έγκληση για συνέχιση της ποινικής διαδικασίας. H δίωξη επομένως έπαυσε για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σύνολό τους. "

Και εις άλλα με υγεία λοιπόν, στην υγεία των κορόιδων Ελλήνων που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να πληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζικών σκανδάλων...

ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ: ΕΠΕΣAN ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ !!!

 


Ο στόχος του Βλάντιμιρ Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια, να μειώσει την έκθεση της Ρωσίας στο δολάριο των ΗΠΑ, έφτασε σε έναν σημαντικό “σταθμό”, καθώς το μερίδιο των ρωσικών εξαγωγών που πληρώνονται σε δολάριο έπεσε κάτω από το 50% για πρώτη φορά.

Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης χρήσης του δολαρίου έρχεται από το εμπόριο της Ρωσίας με την Κίνα, το οποίο κατά πάνω από τα τρία τέταρτά του διεξάγεται πλέον σε ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κέρδισε το δ’ τρίμηνο του 2020 άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων στο σύνολο των ρωσικών εξαγωγών, φθάνοντας το 36%.

Πολλαπλοί “γύροι” κυρώσεων και η μόνιμη απειλή περισσότερων έχουν οδηγήσει τη Ρωσία να ψάξει και να ανακαλύψει τρόπους να “στεγανοποιήσει” την οικονομία της έναντι της βούλησης των ΗΠΑ. Η ρωσική κεντρική τράπεζα έχει μειώσει εξάλλου την έκθεσή της σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, επιλέγοντας να κινηθεί προς τα ευρώ και τον χρυσό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...ΚΟΛΑΣΗ !!!

 


Καλωσήρθατε στην- κατά Σκέρτσο-σημερινή ελληνική κόλαση με τον Φουρθιώτη στα κάγκελα και τα πανάκριβα self tests στην αγορά !!!


Του Γιάννη Ντάσκα,
ntaskaspress.gr


Καλό Πάσχα στην ελληνική…Κόλαση!

Δεν είναι η κανονικότητα με την οποία ως σύνθημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κερδίσει της εκλογές.

” Η πραγματικότητα είναι το αντίθετο του παραδείσου εκεί έξω στην ελληνική κοινωνία

Δεν είναι λόγια η συμπεράσματα δικά μας.Ετσι ακριβώς το είπε ο υπουργός δίπλα στον Πρωθυπουργό Σκέρτσος στην κρατική τηλεόραση το πρωί της 27ης Απριλίου 2021!

Σε αυτή την κόλαση λοιπόν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση Κυριάκου δεν παρέλαβε κόλαση και δεν μπόρεσε η καημένη να την μετατρέψει σε παράδεισο γιατί “θέλει δουλειά πολλή”.

Ο Φουρθιώτης δεν είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ.Είναι πουλέν αυτής της κυβέρνησης.Είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση από όσο δείχνει ως τώρα και εν όψει πιο θεαματικών εξελίξεων στο άμεσο μέλλον παρέλκει να αναφερθούμε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.Αλλίμονο αν αυτό το άτομο είχε καταφέρει τέτοιο κόλπο.

Αυτό που πρέπει κανείς να παρατηρήσει κανείς είναι η βιλάρα-σπιταρώνα στο…Διόνυσο και τα αστυνομικά φρούρια μπροστά της.Μπορείτε να πάτε σε δείτε που διαμένουν και διέμεναν δεκαετίες κολοσσοί της δημοσιογραφίας.Αναφερόμαστε σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις.

Ούτε πρέπει να παρασυρθεί κανείς από το ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα ,το οποίο αν δεν είχαμε περάσει απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ και τη δημοσιογραφία και δεν ξέραμε τη βίλα με τις κάμερες ασφαλείας στην Πεντέλη θα τρέχαμε να δώσουμε κάτι από το υστέρημά μας για να μην κινείται ο υπέργηρος(για 40 χρόνια παρουσιαστής…) Γιώργος Παπαδάκης, στον οποίο αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας λέγοντας “και εσείς με το μηχανάκι κινείστε και ξέρετε”.

Μας θύμησε τον Αδωνη που έλεγε στις τηλεοράσεις ειρωνικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει να πάρει το αυτοκίνητο του Αδωνη για να κινείται,αφού δηλώνει φτωχός και ύστερα ξεσπούσε(ο Αδωνης)σε ειρωνικά γέλια.

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι ακριβώς ο μπογιατζής που ξυπνάει το πρωί και επειδή δεν έχει αυτοκίνητο με βενζίνη παίρνει το μηχανάκι που κινείται με λαδάκι…

ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΛΗ Η ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

 


ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟΚΤΑ Η ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ
Οι εντολές των δανειστών είναι ξεκάθαρες...προχωρήστε άμεσα σε μαζικούς πλειστηριασμούς !!!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΕΛΕΟΣ !!! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!! ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ....ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ...ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ
Τώρα την «καραμέλα» την έχει πάρει 2 χρόνια η ΝΔ...και το δούλεμα προς τους δανειολήπτες καλά κρατεί !!!


Μεταδίδει σχετικά το enikos.gr

Νέα ρύθμιση για τις οχλήσεις που δέχονται οι καταναλωτές από εισπρακτικέςεταιρείες ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο MEGA. "Υπάρχουν δύο επιπέδων πεδία δράσης. Το ένα το καλύπτουμε πλήρως εμείς και αφορά στις εισπρακτικές εταιρείες που είναι στον κατάλογο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, και υπάρχουν και οι δικηγορικές εταιρίες, που παράγουν εφάμιλλο έργο και δεν εναπόκεινται στο πεδίο ελέγχου μας. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούν επιχειρήσεις που από πίσω βρίσκονται δικηγορικά γραφεία που εκτελούν το ρόλο της εισπρακτικής εταιρείας. Εκεί δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε. Υπάρχει θέμα θεσμικής προσέγγισης του ζητήματος. Είμαστε μπροστά στην ανάδειξη του κενού και νομίζω πως και το υπουργείο Δικαιοσύνης πλέον είναι ώριμο για να παρέμβει. Για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή πρέπει είτε να δημιουργήσουμε νέο πλαίσιο στο οποίο να περιλαμβάνονται και οι δικηγορικές εταιρίες που παράγουν ίδιο έργο με τις εισπρακτικές, ή αυτός που παραγγέλνει από τις εταιρείες να παράξουν την υπηρεσία της όχλησης, να είναι αυτός που θα τεθεί στο πεδίο του ελέγχου μας" τόνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!

 



Ο κίνδυνος για μια νέα γενιά κόκκινων δανείων από την πανδημία είναι σοβαρός και δεν προέρχεται μόνο από τα δάνεια που πέρασαν σε αναστολή και επανέρχονται τώρα σε κανονική εξυπηρέτηση, αλλά και από τη σταδιακή απόσυρση των κρατικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, που θα φέρει σε δυσχερή θέση πολλές επιχειρήσεις. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος απέδωσε στον φόβο για τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια την απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν νέα δάνεια.

Ο κ. Στουρνάρας, που έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα σε μια αντιπαράθεση με τις διοικήσεις των τραπεζών, αλλά και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Ζαββό, καθώς η ΤτΕ προβλέπει νέα κόκκινα δάνεια έως 10 δισ., ενώ οι τράπεζες και το υπ. Οικονομικών κάνουν λόγο για λιγότερα από 5 δισ., επιμένει στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του, όπως φάνηκε από την τοποθέτησή του, πριν από λίγες ημέρες, σε συζήτηση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων με θέμα «Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Οικονομική Διάσταση».

Κληθείς να εξηγήσει γιατί οι τράπεζες, ενώ έχουν λάβει ρευστότητα πάνω από 40 δισ. ευρώ το 2020 από την ΕΚΤ με αρνητικό επιτόκιο, δεν αυξάνουν σημαντικά τις χορηγήσεις δανείων, ο διοικητής της ΤτΕ αναγνώρισε ότι φθάνει μεν χρηματοδότηση στην οικονομία, «αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό».

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK ;;; ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014 !!!

 



Κέρδη 908 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) ανακοίνωσε η Deutsche Bank την Τετάρτη για το πρώτο τρίμηνο, που ήταν και τα μεγαλύτερα από το 2014, με ώθηση από την ισχυρή επίδοση του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη 642,95 εκατ. ευρώ, ενώ κινήθηκε ισχυρά ανοδικά από τα 51 εκατ. ευρώ που είχε το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Η γερμανική τράπεζα είχε έσοδα 7,2 δισ. ευρώ από 6,35 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι προβλέψεις δανείων ήταν 69 εκατ. -χαμηλότερα κατά 86% από τα 506 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 29/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :

ΡΩΣΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 12.000.000$ ΣΤΗΝ APPLE !!!

 


H ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλλε πρόστιμο στην αμερικανική εταιρεία Apple πρόστιμο 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από τη ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας «Kaspersky Lab» μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FAS. H Apple ανακοίνωσε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλλει έφεση με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ: ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ !!!

 



Συνεχίζεται και για τον μήνα Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα.

Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΔ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

 


Παγώνει και το αυτόν τον μήνα η πληρωμή δόσεων ρυθμίσεων για τις κλειστές επιχειρήσεις. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δόσης Απριλίου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα για τις επιχειρήσεις που έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20-3-2020 από τους αναγραφόμενους στο σχετικό πίνακα, ή ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20-3-2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας. Οι ΚΑΔ παρουσιάζονται στο σχετικό πίνακα.

Η εν λόγω δόση Απριλίου καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της τελευταίας δόσης του προγράμματος της υφιστάμενης ρύθμισης τμηματικής καταβολής. Από την εφαρμογή της απόφασης 1096/2021 εξαιρούνται: α) οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 14 ν. 4270/2014, β) τα εκτός αυτής νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), γ) τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος, ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημοσίου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, δ) οι εκτός αυτής δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί του Κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/2005, ανεξαρτήτως εάν έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του και ε) οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο Κεφάλαιο Β’ του αμέσως παραπάνω νόμου.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΛΚΟΥ !!!

 



Οι νέες τεχνολογίες αλλά και η αλλαγή των συνθηκών και του τρόπου ζωής καθιστούν απαραίτητη την αντικατάσταση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου χαλκού που έχει κατασκευαστεί από τον OΤΕ και καλύπτει σήμερα το σύνολο της χώρας, με δίκτυα νέας γενιάς.

Ήδη σε πολλές περιοχές η οπτική ίνα εγκαθίσταται, προσφέροντας σημαντικά αυξημένες ταχύτητες στους χρήστες του internet ενώ σταδιακά θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση όλου του δικτύου χαλκού.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ξεκίνησε επίσημα χθες τη σχετική διαβούλευση, το πρώτο βήμα για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Η κατάργηση του δικτύου του χαλκού προβλέπεται στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο οποίος πρόσφατα μεταφέρθηκε στην εθνική νομοθεσία με το νόμο 4727/2020 για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση.

ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ !!!

 


Του Νίκου Καραχάλιου,
από το slpress.gr


Τα τελευταία χρόνια όταν σε καλούν από τα ενοχλητικά call centers των funds, μάλλον δεν είναι για καλό να συμφωνήσεις οτιδήποτε τηλεφωνικά. Καλύτερα να πας στην τράπεζα. Στη δική μου περίπτωση η επιλογή της αυτοπρόσωπης παρουσίας με διέψευσε. Η συζήτηση ήταν για την επαναδιαπραγμάτευση ενός καταναλωτικού δανείου (οφειλές από κάρτες 20 ετών. Πληρώνω-πληρώνω και μόνο οι τόκοι φεύγουν).

Ας έρθουμε στα “ψιλά γράμματα”, που μπορεί να καταλάβει η καθεμιά και ο καθένας μας. Ιδού μια απλούστατη τραπεζική υπηρεσία, που ισοδυναμεί με νομότυπη “ληστεία”: Θέλησα σήμερα να κάνω κατάθεση, να “γεμίσω” μια Prepaid Card (προπληρωμένη κάρτα).Τρία πρακτικά εμπόδια: α) δεν γίνεται σε ΑΤΜ από τα εξωτερικά της τράπεζας, β) πρέπει να περιμένεις στην ουρά για να εισέλθεις στο κατάστημα και γ) να πας στο ειδικό ΑΤΜ και όχι στο ταμείο. Το αστείο είναι ότι το μηχάνημα ονομάζεται Easy Pay (εύκολη πληρωμή). Αφού ξεπερνιούνται τα μηχανικά εμπόδια έρχεται ο λογαριασμός. Ποιος λογαριασμός, θα απορήσετε εύλογα αφού έκανα κατάθεση. Και όμως; Υπάρχει προμήθεια! Λογικό θα πείτε. Κάπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί.

Το θέμα δεν είναι η κοστολόγηση της υπηρεσίας. Είναι το ύψος της. Για μια δουλειά που γίνεται σε 3 λεπτά από ένα ΑΤΜ 1%, δηλαδή 4,5€ για 450€ κατάθεση! «Δηλαδή για κάθε κατάθεση στο ταμείο πόσο θα έπρεπε να πληρώνουμε;» ρώτησα απορημένος τον υποδιευθυντή. Κούνησε το κεφάλι του και απέφυγε να απαντήσει, παρά μόνο με ένα γενικόλογο και ένοχο: «Αυτό είναι το μέλλον κύριε». Δεν είμαι λουδίτης. Δεν έχω τίποτα με την τεχνολογική εξέλιξη. Αλλά το έμπειρο και στην πλειονότητά του καταρτισμένο προσωπικό που οδηγείται αθρόα σε εθελούσιες, πού θα απασχοληθεί; Το λειτουργικό κόστος αυξάνεται ή μειώνεται; Ή μήπως αυξάνεται για τους πελάτες και μειώνεται για τους τραπεζίτες;

ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΛ ;;; ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ DG COMP ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

 



Την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν προκαλέσει οι διατάξεις με τα κίνητρα για συγχωνεύσεις, εξαγορές και συνεργασίες μεταξύ των εταιριών που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο της Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Ε. έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση ότι πρόκειται για κίνητρα που δεν εξασφαλίζουν ισότιμους και δίκαιους όρους ανταγωνισμού για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλιακών ή ολιγοπωλιακών καθεστώτων.

Πρόκειται για ενστάσεις οι οποίες διατυπώνονται στο «παρά ένα» της αποστολής του Εθνικού Σχεδίου στην Κομισιόν, αφού κατατίθεται σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυκαλάκη.

Έτσι μέχρι αργά χθες το βράδυ η ελληνική πλευρά βρισκόταν σε εκτεταμένες διαβουλεύσεις με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια και να προχωρήσει ο έλεγχος στο κομμάτι των έργων.

Περισσότερα από 170 έργα και μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στην τελική λίστα που θα παραλάβουν σήμερα οι Βρυξέλλες και τα οποία πρόκειται να εξεταστούν «ένα προς ένα» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν πριν δοθεί η οριστική έγκριση.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ATTICA BANK !!!

 


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα 27/4 το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε την τιτλοποίηση «Ωμέγα», η οποία περιλαμβάνει τις απαιτήσεις της υφιστάμενης τιτλοποίησης με την αρχική ονομασία «Artemis» καθώς και σχεδόν το σύνολο των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ’ της Τράπεζας κατά την 31.12.2020.

Με τη συναλλαγή «Ωμέγα» ολοκληρώνεται ο κύκλος διαδοχικών τιτλοποιήσεων της Attica Bank που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 συνολικού ύψους περί τα 3 δισ. ευρώ.

ΚΥΠΡΟΣ: OTAN H CIA ΕΔΙΝΕ 500.000 ΛΙΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ !!!

 


Σχέδιο εξόντωσης του Μακαρίου με εμπλοκή της CIA είχε αποκαλύψει ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, που έφυγε στις 26/4 από τη ζωή πλήρης ημερών. Ο Λυσσαρίδη υπήρξε ιστορική προσωπικότητα του αντιαποικιακού αγώνα της Κύπρου και προσωπικός γιατρός και φίλος του Αρχιεπισκόπου και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αποκάλυψη έγινε στην ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας “Πολίτης” και ο “γιατρός” είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθεί μόνο μετά τον θάνατο του.

Μάλιστα ο Λυσσαρίδης αποκαλύπτει πως η CIA είχε αποπειραθεί να εξαγοράσει και τον ίδιο προκειμένου να εγκαταλείψει και να «τελειώσει» τον Μακάριο, του οποίου υπήρξε πιστός μέχρι τέλους και τον υπερασπίστηκε τις τραγικές μέρες του πραξικοπήματος από την ελληνική χούντα και την ΕΟΚΑ Β. Η εφημερίδα “Πολίτης” δημοσιοποίησε την αποκάλυψη του “γιατρού”, μετά θάνατον, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει Είχε ζητήσει να μην δημοσιεύσουμε τότε όσα μας είπε.Ο Βάσος Λυσσαρίδης είχε αναφερθεί για απόπειρα προσέγγισης του από τους Αμερικανούς, οι οποίοι όπως υποστήριξε του είχαν προσφέρει χρήματα για να κάνει δικό του κόμμα, ενώ υπονοεί πως εμμέσως του σύστησαν να σκοτώσει τον Μακάριο, ο οποίος τον εμπιστεύονταν απόλυτα. Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της αποκάλυψης Λυσσαρίδη, όπως ακριβώς την δημοσίευσε η εφημερίδα.

«Δεν θα κάνεις τίποτα»

«Οι Αμερικανοί με πλησίασαν για να με κάνουν Πρόεδρο από το 1961… Το 1961, με τον Μακάριο. Με κάλεσε κάποιος της CIA -ονομάζονται πολιτικοί σύμβουλοι της αμερικανικής πρεσβείας- και άρχισε να μου μιλάει για σοσιαλισμό. Από πότε η Αμερική είναι σοσιαλιστική; Δεν είχα κόμμα ακόμα. Λέω, πού με ξέρει αυτός; Απεδείχθη ότι με ήξερε από κει ώς εκεί. Μου λέει, “εμείς είμαστε εναντίον του κομουνισμού αλλά ξέρουμε ότι μόνο ο σοσιαλισμός είναι αντίβαρο”. Ήταν η εποχή του Μπραντ δεν θυμάμαι. Μου λέει “εδώ δεν υπάρχει σοσιαλιστικό κόμμα. Εμείς θα σου δώσουμε 500 χιλιάδες λίρες για να δημιουργήσεις ένα σοσιαλιστικό κόμμα και να βγάλεις εφημερίδα”. Εγώ σιωπώ και αυτός νομίζει πως είναι λίγα και μου λέει “πρώτη δόση οι 500 χιλιάδες λίρες”. Εγώ πάλι σιωπώ και σου λέει “θέλει κάτι άλλο αυτός”. Συνεχίζει “γιατί να μην είσαι εσύ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας;”. Σου λέει ‘δεν είναι των λεφτών, είναι της φιλοδοξίας. “Πώς εσύ ανέχεσαι έναν ιερωμένο να είναι Πρόεδρος;”. Ε, δεν βάσταξα πια. Του λέω, “αυτός ο ιερωμένος είναι πελάτης μου, η υγεία του είναι στα χέρια μου και αφού αποφάσισα να γίνω Πρόεδρος, όχι με δημοκρατικές μεθόδους αλλά με τα λεφτά σας και την επιρροή σας, τι εύκολο για μένα είναι να τελειώνουμε”… “Ω με παρεξήγησες” μου είπε και εγώ έφυγα χωρίς να τελειώσω το φαγητό μου.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

ARCHEGOS CAPITAL MANAGEMENT: ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΡΕΙ(ΞΑΝΑ) ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Του Αλέξανδρου Κασιματη,
από το protothema.gr


Το 2008 η διεθνής οικονομία βυθίστηκε από μια χρηματοοικονομική κρίση την οποία προκάλεσαν τα στοιχήματα που έπαιρναν οι αμερικάνικες -και όχι μόνον- τράπεζες πάνω σε ενυπόθηκα δάνεια ακινήτων. Αρχικά κατέρρευσε η Baer Sterns και ακολούθησε η Lehman Brothers δημιουργώντας χάος στις αγορές. Υποτίθεται ότι οι επόπτες –δηλαδή κεντρικές τράπεζες και Κυβερνήσεις- κινητοποιήθηκαν κι έγιναν κατάλληλες αλλαγές και προσαρμογές στη νομοθεσία ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτη και τελικά εκτός ορίων η μόχλευση των τραπεζών στις αγορές.

Μετά από 12 χρόνια αποδεικνύεται ότι το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό και το απέδειξε εμπράκτως ο Μπίλ Χουάνγκ και η εταιρία του Archegos Capital Management. O Χουάνγκ to 2012 έκλεισε άρον άρον τα Tiger Asia Management και Tiger Asia Partners μετά από εξωδικαστική συμφωνία με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λόγω κατηγοριών εναντίον του για απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς και insider trading πληρώνοντας πρόστιμο 44 εκατ.

Στη συνέχεια άνοιξε ένα family office, ουσιαστικά μια ιδιωτική επενδυτική εταιρία και συνέχισε την ίδια δουλειά. Μέχρι που στα τέλη του περασμένου Μαρτίου το αμερικανικό χρηματιστήριο ταρακουνήθηκε για τα καλά όταν άλλαξαν χέρια πακέτα μετοχών που ανήκαν στην εταιρία του Χουάνγκ. Ήταν προφανώς αναγκαστικές πωλήσεις για να καλυφθούν τα ανοίγματα που είχε η Archegos στις τράπεζες. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παρουσίαζαν δηλώσεις τραπεζιτών που έκαναν λόγο για την μεγαλύτερη απώλεια προσωπικού πλούτου στην ιστορία και άλλα τέτοια ανάλογα.

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ: ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ !!!

 



του Βαγγέλη Γεωργίου, info-war.gr

Αφού κούρασε το ακροατήριό του με μαθήματα ελληνικής ιστορίας, ανακοίνωσε ότι η περήφανη Ελλάς αποχωρεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η εξήγηση σε αράδες: «Τα περί δημοκρατίας δεν είναι το μόνον καθήκον του Συμβουλίου της Ευρώπης και πάντων όλων προέχει η ενότητα και η συνεργασία», είπε στους δημοσιογράφους. Αυτός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της 21ης Απριλίου, Παναγιώτης Πιπινέλης, που σε εκείνο τον «αποχαιρετιστήριο» λόγο της 13ης Δεκεμβρίου 1969 εξήρε τον… Κωνσταντίνο Καραμανλή! Γιατί όχι; Ο άνθρωπος που θα έβαζε την Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, είχε χαρακτηρίσει τη Χούντα «ωφέλιμη επανάσταση». Μια «επανάσταση» που ευρωπαϊστές και κράτη της ΕΟΚ αγκάλιασαν, όπως φαίνεται μέσα από τα Ιστορικά Αρχεία της Διπλωματικής Υπηρεσίας, τον «Ελεύθερο Κόσμο» και το Αρχείο Καραμανλή.

Το δικτατορικό καθεστώς στην Αθήνα είχε αρχίσει να εκνευρίζεται πολύ με κάποιους επίμονους στο Συμβούλιο της Ευρώπης να ψάχνουν όλο και περισσότερο υποθέσεις περί βασανιστηρίων και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για την ιστορία, το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν ένας από τους αμέτρητους οργανισμούς – όπως ήταν και η ΕΟΚ/ΕΕ – που δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι μεταπολεμικά, για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή συνοχή ενόψει και της σοβιετικής απειλής.

Όταν, όμως, κάποιες σκανδιναβικές χώρες είδαν ότι η Χούντα αδυνατούσε να ανταποκριθεί σε ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κίνησαν διαδικασίες εκτοπισμού της Ελλάδα από το Συμβούλιο. «Αντί να εργάζονται για να ενισχύσουν την ενότητα της Ευρώπης, οι χώρες αυτές εξαπολύουν θρησκευτικό πόλεμο εν ονόματι μιας δημοκρατικής ορθοδοξίας», έλεγε θυμωμένα ο Πιπινέλης. Για εκείνους που «ανακάλυπταν» δήθεν βασανιστήρια από τη Χούντα, ο Πιπινέλης ισχυριζόταν ότι «επέδειξαν εμπάθεια και μικρότητα. Έκαναν δημαγωγία και όχι έρευνα» (Ελεύθερος Κόσμος, 14/12/1969). Έτσι, στις 13 Δεκεμβρίου 1969 η Ελλάδα αποχώρησε πρώτη από το Συμβούλιο για να προλάβει τα χειρότερα.

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΦΟΡΟ-ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΜΚ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΑΔΕ ΜΕ AIRBNB, BOOKING & VRBO !!!

 



Από το euro2day.gr

Ως αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου διαλόγου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τις Airbnb, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia, σχετικά με τη συμμόρφωση κατά τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης που τηρείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας περιέχει λεπτομερείς όρους συνεργασίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και κάθε ψηφιακής πλατφόρμας και στοχεύει στην καθιέρωση μιας σαφούς, απλής, διαφανούς και αποτελεσματικής διαδικασίας λειτουργίας/συμμόρφωσης. Στόχος της ΑΑΔΕ με το πρωτόκολλο αυτό είναι να εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη μεταξύ του κ. Γιώργου Πιτσιλή, Διοικητή της ΑΑΔΕ, εκ μέρους της ΑΑΔΕ και τριών κορυφαίων πλατφορμών διαμοιρασμού, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

• Οι πλατφόρμες θα παρέχουν στους αντίστοιχους ιστοτόπους τους ένα διακριτό και σαφώς ορισμένο πεδίο, προκειμένου ο Ιδιοκτήτης/Διαχειριστής Ακινήτων να καταχωρεί τον προβλεπόμενο αριθμό καταχώρισης ακινήτου ή την αιτιολογημένη εξαίρεσή του, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

ΤΟ COLPO GROSSO ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΩΣ ΜΕ 380.000.000€ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 71 ΔΙΣ !!!

 


«Πάρ’ τα όλα» για Πόλσον στην Τράπεζα Πειραιώς


Τις πρώτες μέρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Πειραιώς ορισμένοι από τους μικρομετόχους της τράπεζας, οι οποίοι έγραφαν στα σχόλια του Capital και του Euro2day, παρατήρησαν ότι το ληστρικό σχέδιο ΑΜΚ της Πειραιώς φέρει τη σφραγίδα ενός «λύκου της Γουόλ Στριτ».

Οι εύστοχοι αυτοί μέτοχοι σήμερα επαληθεύονται, όχι όμως επειδή κάποια φιλοκυβερνητικά οικονομικά media, που δεν έγραψαν ποτέ λέξη για τις ζημίες που επέβαλε το σχέδιο δημιουργικής λογιστικής της ΑΜΚ της Πειραιώς στο δημόσιο και στους μικρομετόχους, άρχισαν τώρα να ανακαλύπτουν στα άρθρα τους το νέο αφεντικό της τράπεζας Τζον Πόλσον ως «λύκο της Γουόλ Στριτ».

Δικαιώνονται επειδή με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Πειραιώς που έγινε την Παρασκευή έχουμε μια συνολικότερη εικόνα της όλης συναλλαγής, από την οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι κάποια από τα «περίεργα» και «πρωτοφανή» χαρακτηριστικά της, τα οποία εξέπληξαν όταν υιοθετήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και τη διοίκηση Μεγάλου, υιοθετήθηκαν για το χατίρι του Πόλσον που θέλει να βγάλει τα «σπασμένα» από τις παλιές του ζημίες στην Πειραιώς.

Πολλά «περίεργα» και «πρωτοφανή»

Ποια είναι όμως τα «περίεργα» και «πρωτοφανή» στοιχεία της ΑΜΚ της Πειραιώς για τα οποία γίνεται λόγος;

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΨΕΜΑΤΑ ;;;

 


ΦΟΡΟ-ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Από το mononews.gr

Με ειδικό τρόπο θα φορολογούνται τα εισοδήματα όποιου αποφασίσει να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με νέα απόφαση που συνυπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ένα φυσικό πρόσωπο που μεταφέρει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα υπάγεται σε φορολόγηση, εφόσον:

α) δεν ήταν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδος τα προηγούμενα πέντε από τα έξι έτη πριν από τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας του στην Ελλάδα,

β) μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία από κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή από κράτος με το οποίο είναι σε ισχύ συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα
της φορολογίας με την Ελλάδα,

γ) παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης, που ασκείται είτε σε ημεδαπό νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα είτε σε μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπής επιχείρησης στην Ελλάδα και

δ) δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον για μια διετία.

Για τα πρόσωπα που υπάγονται στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς παρέχεται απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 50% του ετήσιου εισοδήματός τους από μισθωτή εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν στην Ελλάδα. Η υπαγωγή στο καθεστώς αυτό διαρκεί για 7 φορολογικά έτη χωρίς δυνατότητα παράτασης.

Η διαδικασία

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ !!!

 



Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για το μήνα Μάιο, ως προς τα ενοίκια και τις αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Πρόκειται για δύο πολύ κρίσιμες παράμετρους για τη ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των εργαζομένων από ενδεχόμενες απολύσεις.

Όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει πολύ σύντομα για τα μέτρα που θα ισχύουν το Μάιο.

Τα σενάρια που παίζουν είναι τα εξής:

Κούρεμα ενοικίων

- Σενάριο 1

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο για την επαγγελματική στέγη, δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον Απρίλιο.

Οι κλειστές και σοβαρά πληττόμενες επιχειρήσεις θα έχουν απαλλαγή από το ενοίκιο και οι εμμισθωτές θα λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 60% ή 80% του μισθώματος (νομικά και φυσικά πρόσωπα αντίστοιχα).
SSL Certificates