.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΛΚΟΥ !!!

 



Οι νέες τεχνολογίες αλλά και η αλλαγή των συνθηκών και του τρόπου ζωής καθιστούν απαραίτητη την αντικατάσταση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου χαλκού που έχει κατασκευαστεί από τον OΤΕ και καλύπτει σήμερα το σύνολο της χώρας, με δίκτυα νέας γενιάς.

Ήδη σε πολλές περιοχές η οπτική ίνα εγκαθίσταται, προσφέροντας σημαντικά αυξημένες ταχύτητες στους χρήστες του internet ενώ σταδιακά θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση όλου του δικτύου χαλκού.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ξεκίνησε επίσημα χθες τη σχετική διαβούλευση, το πρώτο βήμα για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Η κατάργηση του δικτύου του χαλκού προβλέπεται στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο οποίος πρόσφατα μεταφέρθηκε στην εθνική νομοθεσία με το νόμο 4727/2020 για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση.

Το θέμα τίθεται σε διαβούλευση καθώς από την αλλαγή θα προκύψει και υποχρεωτική αναβάθμιση των γραμμών των συνδρομητών, μια και οι παλιές τους γραμμές θα καταργηθούν.

Όλη αυτή η διαδικασία εκτός από την επένδυση του OΤΕ θα επιφέρει και επιπλέον χρεώσεις στους άλλους παρόχους και θα πρέπει μέσα από τον διάλογο να αποφασιστεί ποιος θα επωμιστεί το σχετικό κόστος και αν θα υπάρξουν εκπτώσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates