.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚO ΚΟΡΩΝΟ-ΤΕΣΤ: ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ....ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!



Κίνα: Επικρίσεις για το πρωκτικό τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες εξωτερικού


Η Κίνα καταφεύγει όλο και περισσότερο στα πρωκτικά διαγνωστικά τεστ Covid-19 για να ελέγχει πρόσωπα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, καθώς η μέθοδος είναι περισσότερο αξιόπιστη, αν και επικρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χώρα κατάφερε από την άνοιξη του 2020 να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιδημία χάρη σε αυστηρούς περιορισμούς: από τον Μάιο έχουν καταγραφεί μόνο δύο θάνατοι. Όμως μικρές εντοπισμένες εστίες έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εστίες αυτές έκαναν τις υγειονομικές αρχές να πραγματοποιήσουν μαζικά και γρήγορα διαγνωστικά τεστ PCR σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Τα δείγματα λαμβάνονται γενικά από το επίχρισμα στη μύτη ή τον φάρυγγα.

Σύμφωνα πάντως με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το 2021 έχει μετατραπεί ήδη σε μια φρικτή χρονιά για τους κατοίκους συνοικιών του Πεκίνου, στις οποίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα νοσούντες: όλοι τους υποβλήθηκαν σε πρωκτικό διαγνωστικό τεστ με ειδική μπατονέτα.

Το μέτρο αυτό επιβάλλεται επίσης σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "FRONTIER" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε χθες (29/1) στο υπουργείο Οικονομικών αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ΕΤΕ με την κωδική ονομασία «Frontier», προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 3,31 δις. ευρώ.

Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο σε σειρά πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής».

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ, ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ & Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ !!!

 



Του Κωνσταντίνου Μαριολή - liberal.gr


Μεγαλώνει ο «στρατός» των μικροεπενδυτών που μέσα από το Reddit προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο στις αγορές. Xθες η κοινότητα #WallStreetBets ξεπέρασε τα 6,2 εκατομμύρια μέλη. Στην πρώτη μάχη της κοινότητας με τους θεσμικούς οι πρώτοι κερδίζουν καθώς εκτιμάται ότι οι θεσμικοί «σορτάκηδες» έχουν χάσει μέχρι στιγμής περίπου 20 δισ. δολάρια. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η έκβαση του πολέμου. Ενός πολέμου που μετά τα χρηματιστήρια εξαπλώνεται και σε άλλες αγορές.

Σε μία άλλη… γωνιά, λοιπόν, του Reddit, οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων μαζί με απλούς τζογαδόρους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δίψα για εύκολο χρήμα και την απληστία των ανθρώπων για να εκτοξεύσουν την αξία ενός κρυπτονομίσματος που μοιάζει με ανέκδοτο. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να παρακαλούν τον Ίλον Μασκ να αγοράσει και το δικό τους «στοίχημα». Ο διάσημος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX μοιάζει με σωτήρα στα μάτια των απανταχού μικροεπενδυτών που θέλουν να κάνουν viral το επόμενο χρηματιστηριακό τους bet.

Βέβαια, για να γίνει αυτό έβαλε το χεράκι του και ο ίδιος ο Μασκ αφού ενώ έπαιξε ρόλο στην εκτόξευση της Gamestop χθες έστειλε σε άνοδο 20% το Bitcoin και πλέον όλοι περιμένουν το επόμενό του χτύπημα.

Η δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα με το #WallStreetBets κάνει όλο και περισσότερους να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους «επαναστάτες». Μέσα σε λίγες ώρες το #WallStreetBets πρόσθεσε 2 εκατομμύρια μέλη.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ STRESS TESTS: ΤΙ ΕΙΔΕ Η EBA !!!

 


Τι μεταδίδει το protothema.gr :


Tην καλύτερη θέση της ελληνικής οικονομίας πιστοποιεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) με την ανακοίνωση της έναρξης της άσκησης προσομοίωσης των τραπεζών σε ακραίες καταστάσεις (stress tests).

Στο δυσμενές σενάριο οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% στην τριετία 2021 -23, ενώ την ίδια περίοδο κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη οι άλλες τράπεζες θα κληθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον ύφεσης καθώς το ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα μειωθεί σωρευτικά στην Ε.Ε κατά 3,6%. Τα αποτελέσματα της άσκησης θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority) για τις 50 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα είναι λεπτομερής από την ΕΒΑ, για τις ελληνικές και τις υπόλοιπες μικρότερες τράπεζες το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θα το καθορίσει ο επόπτης , εν προκειμένω ο SSM.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ανακοίνωσε η ΕΒΑ στο σενάριο βάσης το ΑΕΠ της χώρας το 2021 θα αυξηθεί κατά 4,2%, το 2022 κατά 4,8% και κατά 3,7% το 2023. Οι τιμές των οικιστικών ακινήτων μετά από μία μείωση πέρυσι κατά 1,5%, θα ανακάμψουν φέτος κατά 5,1% και κατά 4,3% το 2022. Για τα εμπορικά ακίνητα προβλέπεται σταθερή αύξηση των τιμών τους κατά 0,3% κάθε χρόνο στην τριετία. Η ανεργία τέλος από 16,6 % το 2020 προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει στο 15,6% φέτος και στο 14,3% το 2022.

Το δυσμενές σενάριο στηρίζεται στις προβλέψεις που έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (European Systemic Risk Board (ESRB)). Σύμφωνα με αυτές το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε πέρυσι κατά 1,8% και για φέτος προβλέπεται να ανακάμψει με ρυθμό 2,5% ενώ για το 2023 προβλέπεται ο ρυθμός του να διαμορφωθεί στο 0,7% μόλις. Αντίστοιχα για την Ευρωζώνη προβλέπονται για την τριετία ρυθμοί (-1,5%, -1,9% , -0,2%). Η ανεργία από 20,2% το 2020 θα αυξηθεί στο 21,6% φέτος και στο 21,9% το 2022. Οι τιμές των ακινήτων θα μειωθούν σωρευτικά στην τριετία κατά 9,2%.

ΚΙΝΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: "ΒΙΑΙΗ" ΑΠΟΣΥΡΣΗ 12 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ !!!

 



Ανησυχία στις κινεζικές χρηματοπιστωτικές αγορές έχει προκαλέσει η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBOC) να αποσύρει κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα, προειδοποιώντας ότι δημιουργεί "φούσκα" στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Η PBOC απέσυρε 12 δισ. δολάρια μέσω πράξεων ανοικτής αγοράς την Τρίτη. Η απόφαση είναι μάλλον ασυνήθιστη, ειδικά λίγες εβδομάδες πριν την κινεζική πρωτοχρονιά, η οποία το 2021 "πέφτει" στα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς οι πολίτες συνήθως χρειάζονται μεγαλύτερη ρευστότητα για τα ταξίδια των εορτών και τις αγορές δώρων. Έρχεται επίσης σε αντίθεση με τα όσα ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα, όταν και διέψευδαν ότι θα υπάρξει σύσφιγξη στο πεδίο της ρευστότητας πριν τις γιορτές, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Μολονότι η απόσυρση κεφαλαίων νωρίτερα σήμερα δεν είναι μεγάλου όγκου σε σχέση με την κινεζική οικονομία, αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι το Πεκίνο αρχίζει να ανησυχεί από το πόσο η φτηνή και "ατελείωτη" ρευστότητα οδηγεί τις αγορές σε ανοδικό "ξεχείλωμα" άνευ ορίων. Ο σύμβουλος της PBOC, Ma Jun, ανέφερε σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι ο κίνδυνος για φούσκες σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία - τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στην αγορά ακινήτων - παραμένει εάν η Κίνα δεν εστιάσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη διαχείριση του πληθωρισμού.

ALPHA BANK: ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Της Νένας Μαλλιάρα - insider.gr 


Η λήξη των προσωρινών μέτρων στήριξης, για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Η σημασία των μηχανισμών επανακατάρτισης (reskilling), καθώς και της βελτίωσης των δεξιοτήτων και των προσόντων των εργαζομένων (upskilling) είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον.

Ο σχεδιασμός της πολιτικής στήριξης της απασχόλησης στη μετά την πανδημική κρίση περίοδο οφείλει να εξασφαλίζει την ομαλή κατάργηση των προσωρινών μέτρων, επισημαίνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο, το οποίο εστιάζει στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank, η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, τον Μάρτιο 2020 προκάλεσε έντονες πιέσεις στις αγορές εργασίας των χωρών της ΕΕ-27.

Τον Οκτώβριο 2020, το ποσοστό της ανεργίας παρουσιάζεται αυξημένο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2019, στην πλειονότητα των χωρών της ΕΕ-27, με εξαίρεση την Ιταλία όπου το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σχεδόν σταθερό. Κατά μέσο όρο, στην ΕΕ-27 η αύξηση ανήλθε σε 1,1 εκατοστιαία μονάδα.

ΕΞΑΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ !!! ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΛΙΤΡΑ !!!

 


Ο ΕΦΚ έχει εκτοξεύσει το λαθρεμπόριο στο τσίπουρο και όχι μόνο !!!


Σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) , σημειώθηκε από ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορευόταν και διακινούσε λαθραία αλκοολούχα ποτά - τσίπουρο, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν, στις 22/1/2021, έλεγχοι και έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στα Μέγαρα Αττικής, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση των λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ "ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ" ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ !!!

 



Της Αλεξάνδρας Γκίτση - capital.gr

Η Κωνσταντίνα (51 ετών) μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, μαθητών του γυμνασίου, εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των συνεδρίων - εκθέσεων. Λόγω της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισης της νόσου που έχουν επιβληθεί, βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας από τον περασμένο Μάρτιο και καλείται να ζήσει με τα 534 ευρώ μηνιαίο επίδομα που της καταβάλει το κράτος.

Το θετικό (;) στην περίπτωση της, είναι ότι δεν έχει έξοδα ενοικίου ούτε και έξοδα π.χ. για τσιγάρα. Ακόμη όμως και χωρίς τις δαπάνες του ενοικίου και των καπνικών προϊόντων, η πράξη δεν βγαίνει. Ο μηνιαίος λογαριασμός του σούπερ μάρκετ, -πρόκειται για ανελαστική δαπάνη-, φθάνει τα 400 ευρώ. Ανελαστική είναι και η δαπάνη για τη ΔΕΗ, το μηνιαίο κόστος υπολογίζεται στα 90 ευρώ, 40 ευρώ πληρώνει μηνιαίως για το κινητό, το σταθερό και το internet και 300 ευρώ για τα φροντιστήρια των παιδιών (Αγγλικά, Γαλλικά, Μαθηματικά). Δηλαδή κάθε μήνα μπαίνει μέσα 296 ευρώ, τουλάχιστον. Και λέμε τουλάχιστον, γιατί υπάρχουν και τα έκτακτα έξοδα ενός νοικοκυριού. Πώς τα βγάζει όμως πέρα; Στα μηνιαία έξοδα του νοικοκυριού της "τσοντάρει” η διατροφή που δίνει ο εν διαστάσει σύζυγος της και η σύνταξη των γονιών της. Η σύνταξη παραμένει, όχι μόνο για την Κατερίνα αλλά και για πάνω από 4 στα 10 (44,3%) νοικοκυριά η βασική πηγή εισοδήματος (πηγή: έρευνα ΓΣΕΒΕΕ).

Η κρίση διευρύνει τις οικονομικές ανισότητες

Η Κωνσταντίνα όμως δεν είναι η μοναδική που στηρίζεται π.χ. στη σύνταξη των γονιών, ούτε η μόνη της οποίας έχει μειωθεί αισθητά το εισόδημα. Κοντά στα 4 στα 10 νοικοκυριά (ποσοστό 37,5%) ανέφεραν, σε έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την ΜARC σε πανελλαδικό δείγμα 804 νοικοκυριών, το χρονικά διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου, μείωση του εισοδήματός η οποία μεοσταθμικά άγγιξε πέρυσι το 34,71%, έναντι ποσοστού μόλις 8,1% που ανέφερε πως το εισόδημα του αυξήθηκε, με τον μέσο όρο της αύξησης να αγγίζει το 16,94%.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κατάφεραν με τα μνημόνια και το επακόλουθο Brain Drain να δημιουργήσουν μια πολύ βαθιά "πληγή" στο αύριο αυτής της χώρας.




Γερνάει η Ευρώπη και βέβαια η Ελλάδα αναφέρει η Κομισιόν, κτυπώντας «καμπανάκι» για την επόμενη μέρα της οικονομίας και της κοινωνίας.Αυτό στο πλαίσιο παρουσίασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πράσινης βίβλου που θα δώσει το έναυσμα για ευρεία πολιτική συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνεπάγεται η γήρανση της κοινωνίας στην Ευρώπη.

Μάλιστα η Κομισιόν καλεί το κοινό να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει 12 εβδομάδες.

Όπως αναφέρεται κατά τις προσεχείς δεκαετίες, ο αριθμός των ηλικιωμένων στην ΕΕ θα αυξηθεί. Σήμερα, το 20 % του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών και έως το 2070 το ποσοστό αυτό προβλέπεται να ανέλθει σε 30 %. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό των ατόμων άνω των 80 ετών αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί, φθάνοντας έως το 2070 το 13 %. Ομοίως, ο αριθμός των ατόμων που θα χρειαστούν ενδεχομένως μακροχρόνια φροντίδα αναμένεται να αυξηθεί από 19,5 εκατ. το 2016 σε 23,6 εκατ. το 2030 και 30,5 εκατ. το 2050 (ΕΕ-27).

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ FUNDS-ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ Η ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


"ΞΥΠΝΑ" ΕΛΛΗΝΑ...ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΑΔΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ !!!!

 



Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΕΣΘΟΝΙΑ: ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2024 Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΩΣ 40.000€ !!!

 



Η Εσθονία επεκτείνει την απαλλαγή από το ΦΠΑ για φορολογούμενους με ετήσιο κύκλο εργασιών τις 40.000 EUR μέχρι το 2024


Σύμφωνα με το άρθρο 287 σημείο 8 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ, η Εσθονία μπορεί να απαλλάσσει από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (στο εξής: ΦΠΑ) τους υποκείμενους στον φόρο των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει το ισόποσο των 16 000 EUR σε εθνικό νόμισμα, με βάση τον συντελεστή μετατροπής που ίσχυε κατά την ημερομηνία προσχώρησής της.

Με την εκτελεστική απόφαση(ΕΕ) 2017/563 του Συμβουλίου 24 , επιτράπηκε στην Εσθονία να εφαρμόσει ειδικό μέτρο παρέκκλισης από το άρθρο 287 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ (στο εξής: μέτρο παρέκκλισης) για απαλλαγή από τον ΦΠΑ των υποκείμενων στον φόρο με ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει το ποσό των 40 000 EUR. Επετράπη στην Εσθονία να εφαρμόσει το μέτρο παρέκκλισης από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 ή έως την έναρξη ισχύος οδηγίας για την τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 281 έως 294 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ εάν η ημερομηνία αυτή είναι προγενέστερη.

ΟΛΟΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!

 


Τι μεταδίδει το dikografies.blogspot.com :


Ωδυνεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν, η Δικαιοσύνη!

Αυτό, κατά την προσφιλή αρχαιοελληνική ρήση σημαίνει ότι, "κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι" και αναφέρεται στην περίπτωση, όπου κάποιος καταβάλλει ή παριστάνει ότι, καταβάλλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχει όμως μικρό έως μηδενικό αποτέλεσμα .

Φράση - γάντι, στην υπόθεση των 28 κατηγορουμένων, για τη Συμμορία του Ποδοσφαίρου, όπου η, επί οκτώ χρόνια, προσπάθεια της Δικαιοσύνης, κατέληξε σε φιάσκο!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ομόφωνα έκρινε αθώους τους 28 κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, που δικάζονταν, για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Το δρόμο της απαλλαγής των κατηγορουμένων είχε ανοίξει ο Εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος στην πρόταση του, για τους «8» της «Συμμορίας», είχε κάνει λόγο για αθώωση λόγω παραγραφής, αφήνοντας αιχμές, για ύπαρξη Συμμορίας στο ποδόσφαιρο, η οποία έληξε το τέλος του 2012. 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ !!!

 



Του Προκόπη Παυλόπουλου


«Με την απόφασή του της 5ης Μαΐου 2020, «Weiss», το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας (ΟΣΔΓ), μέσ’ από την έμμεση πλην σαφή αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουσιαστικά αμφισβήτησε και τον ίδιο τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την στήριξη και την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης. Και τούτο διότι το ΟΣΔΓ, με την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου που υιοθέτησε, επιχειρεί -ακολουθώντας στην πραγματικότητα την γενικότερη πολιτική της Γερμανικής Κυβέρνησης εν προκειμένω- να περιορίσει την ΕΚΤ σ’ ένα στενό πεδίο αμιγούς νομισματικής πολιτικής, χωρίς καμία δυνατότητα επέμβασης στην οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης. Ακόμη δε και σ’ εκείνη που είναι αρρήκτως συνδεδεμένη με την νομισματική πολιτική εντός αυτής.

Υπό τα δεδομένα αυτά είναι προφανές ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί, ως πραγματική Κεντρική Τράπεζα, εντός της Ευρωζώνης. Πέραν δε τούτου η όλη πολιτική της Γερμανίας αναδεικνύει το «παράδοξο» της Ευρωζώνης, η οποία έτσι εξελίσσεται -όσο εξελίσσεται- μόνο κατά το νομισματικό της σκέλος. Όμως μια τέτοια, οιονεί «στεγανή», διάκριση μεταξύ νομισματικής και οικονομικής πολιτικής -πρωτόγνωρη άλλωστε στον χώρο της Οικονομίας της Αγοράς και του εν γένει καπιταλιστικού συστήματος- καθιστά από άκρως δυσχερή ως εντελώς αδύνατη την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον προορισμό της. Συνακόλουθα δε απομειώνει την συμβολή της ολοκλήρωσης αυτής στην όλη Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΑΛΛΑΣ, ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ 18 ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 



Τι αποκαλύπτει το documentonews.gr :


Σε δίκη παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης (πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς) και ακόμη 18 πρόσωπα αναφορικά με τις αγοραπωλησίες ακινήτων μέσω εταιρειών που ανήκαν στον πρώην ισχυρό άνδρα της Πειραιώς και μέλη της οικογένειάς του, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Τράπεζα με περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ.

Η παραπομπή τους με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση της ΝΔ , που στην προσπάθεια της να απαλλάξει από τις ποινικές τους ευθύνες φίλους μεγαλοτραπεζίτες αλλά και κομματικά στελέχη ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ για θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων, νομοθέτησε την αμνήστευση τους. Καθώς έφερε τον νόμο 4367/2019 σύμφωνα με τον οποίο για να διωχτούν ποινικά για απιστία οι τραπεζίτες θα πρέπει πρώτα η Τράπεζα να καταθέσει έγκληση εντός τεσσάρων μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς δεν κατέθεσε την έγκληση, ωστόσο οι δικαστές προχώρησαν κανονικά, καθώς όπως επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα για Σάλλα ,Πανταλάκη και λοιπούς "με το υπ αριθμόν 3683 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο νόμος 4367/2019 κρίθηκε αντισυνταγματικός".

Πιο αναλυτικά με το υπ’ αριθμόν 147/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 20 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ο πρώην αρχιτραπεζίτης και τιμονιέρης της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης, καθώς επίσης και ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Τράπεζας για τα κακουργήματα (αποδίδονται κατά περίσταση) της απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση της άμεσης συνέργειας σε απιστίας αλλά και της απλής συνέργειας σε απιστία κατ εξακολούθηση.

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων που ζημίωσαν την Τράπεζα

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 15.000€ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK !!!

 


Στις αρχές του χρόνου, μία γυναίκα παρατήρησε πως ένας οδηγός πάρκαρε το όχημα του σε ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ. Αφού του ζήτησε να το μετακινήσει ευγενικά καθώς δεν προοριζόταν για αυτόν η θέση, εκείνος δεν ενέδωσε και η γυναίκα τον φωτογράφισε και ανέβασε την φωτογραφία του στο προφίλ της στο Facebook.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο οδηγός έκανε μήνυση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά και το δικαστήριο ζήτησε τη διαγραφή της φωτογραφίας και επέβαλλε αποζημίωση 15.000 ευρώ υπέρ του οδηγού, για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019.

Η ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η "ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ" !!!

 




Του Γ. Χ. Παπαγεωργίου

Με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, αλλά είναι βέβαιο ότι το διαρκώς διογκούμενο ιδιωτικό χρέος αποτελεί νάρκη στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, η οποία απειλεί να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης. Οι Αρχές έθεσαν ένα όριο εννέα μηνών στην αναστολή των τραπεζικών υποχρεώσεων για τους πληττόμενους από την πανδημία, η οποία τώρα εκπνέει και τα δάνεια πρέπει να πληρωθούν. Ομως η πανδημία δεν έληξε, αντιθέτως η κατάσταση παραμένει το ίδιο ή περισσότερο ασφυκτική για την πλειονότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η κυβέρνηση έδωσε αρχικά αναστολή στην πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες για όσους επλήγησαν από το πρώτο κύμα, αλλά στη συνέχεια οι πληρωμές τρέχουν κανονικά, εάν εξαιρέσουμε κάποιες επιμέρους διευκολύνσεις για οφειλές από ΦΠΑ και κάποιες ρυθμίσεις στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ενδεικτικό της αντιφατικότητας είναι, για παράδειγμα, ότι από τη μια η κυβέρνηση «χαρίζει» -και ορθά- το μεγαλύτερο μέρος του ενοικίου στις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω πανδημίας, αλλά την ίδια στιγμή απαιτεί από τους φορολογούμενους που χάνουν το αντίστοιχο εισόδημα να πληρώνουν κανονικά την εφορία και τις τράπεζες.

ΓΑΛΛΙΑ-GDPR: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150.000€ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ !!!

 



Προσωπικά δεδομένα: Πρόστιμο 225.000 σε εταιρεία ηλεκτρονικών αγορών και στην εταιρεία που υποστήριζε την ιστοσελίδα


Πρόστιμο 150.000 ευρώ σε εταιρεία ηλεκτρονικών αγορών και 75.000 ευρώ στην εταιρεία που είχε αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας της επέβαλε η εποπτική αρχή για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Γαλλίας (CNIL).

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβίαση της υποχρέωσης ασφάλειας σύμφωνα με το άρθρο 32 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομέων (ΓΚΠΔ), καθώς υπεύθυνος και εκτελών την επεξεργασίας δεν έλαβαν ικανοποιητικά μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις τύπου "credential stuffing" στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η CNIL δέχθηκε δεκάδες καταγγελίες για παραβιάσεις δεδομένων σε μία ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν καθημερινά εκατομμύρια συναλλαγές.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Παγώνει» η εξόφληση δόσεων που έπρεπε να καταβάλουν έως το τέλος του μήνα χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή: Τις λεπτομέρειες της διαδικασίας τις καθορίζει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, που ουσιαστικά μεταφέρει για το τέλος της εκάστοτε ρυθμισμένης οφειλής τη δόση του Ιανουαρίου.

Εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν την δόση μηνός Ιανουαρίου για ρύθμιση 12-24- 100 ή 120 δόσεων που τυχόν εξυπηρετούν: Όπως αναφέρει η απόφαση «Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./ Ελεγκτικά Κέντρα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 από τους αναγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, ο οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20/03/2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/03/2020, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή ανά την επικράτεια είτε λόγω απαγόρευσης της λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής, είτε λόγω της εφαρμογής του μέτρου της περ. α' της υποπαρ. 2Α του ενδέκατου άρθρου της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68). Η εν λόγω δόση Ιανουαρίου καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της τελευταίας δόσης του προγράμματος της υφιστάμενης ρύθμισης τμηματικής καταβολής».

Ποιοι εργαζόμενοι εξαιρούνται

ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΑ HEDGE FUNDS ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ...ΦΟΥΣΚΑ !!!


 Σε μεγένθυση:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!

 




Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :


Τράπεζες: Δεν ξαναπαίρνει δάνειο όποιος μπήκε στον Τειρεσία


Η έννοια της δεύτερης ευκαιρίας δανειοδότησης έχει διαγραφεί από τις ελληνικές τράπεζες, για όσους μπήκαν στον Τειρεσία, ακόμα και αν είναι πλέον «καθαροί» έχοντας εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις τους και έχουν τα εχέγγυα χορήγησης νέου δανείου.

Και αυτό συμβαίνει ενώ σε συνθήκες κρίσης επιχειρήσεις και νοικοκυριά ασφυκτιούν και οι τράπεζες έχουν ισχυρά διαθέσιμα για νέες χορηγήσεις.

Ενδεικτική, του αποκλεισμού των δανειοληπτών, που καταχωρίστηκαν στο Τειρεσία, από νέα δανειοδότηση, αν και δεν έχουν πλέον οφειλές, είναι η πρόσφατη περίπτωση αναγνώστη του «Σin», την οποία παρουσιάζουμε:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ ;;;

 


Νέα σενάρια για τα τεκμήρια διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2020 επεξεργάζεται εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", ένα από τα σενάρια προβλέπει την απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα η απενεργοποίηση των τεκμηρίων θα αφορά σε εργαζομένους οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας το 2020, επαγγελματίες των οποίων το 2020 ο τζίρος τους μειώθηκε σημαντικά καθώς και ατομικές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ,το μέτρο αυτό θεωρείται αναγκαίο καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που υπέστησαν το 2020 μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματα τους λόγω της πανδημίας και των δύο lockdowns, να μην μπορούν να καλύψουν τα τεκμήρια και να κληθούν να πληρώσουν φόρους για πλασματικά εισοδήματα.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ....

 


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 29/01/2021

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
Εκείνοι νομοθέτησαν το νέο ΚΠολΔ, τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς, τον Κώδικα Δεοντολογίας ΤτΕ, τον Συνεργάσιμο Δανειολήπτη & τους Στρατηγικούς Κακοπληρωτές, τα Funds, τις Εταιρείες Διαχείρισης & τις χαριστικές πωλήσεις Κόκκινων Δανείων, την απαγόρευση της πώλησης των κόκκινων δανείων στους δανειολήπτες, τις Ηλεκτρονικές Πλατφόρμες 1ης Κατοικίας & Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών που χαρίζουν τις περιουσίες των δανειοληπτών στις τράπεζες, την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη, την κατάργηση της Προστασίας της 1ης Κατοικίας την 31/12/2019, κλπ ... κλπ ....



Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς α΄κατοικίας


Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη (νόμος 3869/2010)και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί, κινδυνεύουν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ευθύνη τους να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και να οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς, με σαφή μεθόδευση της κυβέρνησης, κατ’ απαίτηση των τραπεζών", υπογραμμίζει, σε δήλωση της, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, σημειώνει: "Η κυβέρνηση έδωσε μια ασφυκτική προθεσμία στους πολίτες να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις σε πλατφόρμα με σειρά δικαιολογητικών, που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν εν μέσω λοκ-ντάουν, πράγμα αντικειμενικά αδύνατο. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε 3 ημέρες η προθεσμία λήγει, και από τους 40.000 ανθρώπους έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: ΑΥΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ EUROGROUP ΤΟΥ 2019 !!!

 




Γράφει ο Δημήτρης Αλβανός,
δικηγόρος

Το eurogroup Δεκεμβρίου 2019 αποφάσισε αυτά, για να μην έχουμε αυταπάτες , λόγω κοβιντ απλά πήραμε μία παράταση


10ΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ: ΒΟΥΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ...ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

 



Αφού το PEPP της ΕΚΤ που καθιστά τα Ελληνικά Ομόλογα επιλέξιμα, παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια...τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Οπότε καλό θα ήταν εκεί στο ΥΠΟΙΚ να αφήσουν στην άκρη τις θριαμβολογίες...

Τι μεταδίδει το protothema.gr:

«Σάρωσε» το χρήμα στην αγορά των ομολόγων το νέο 10ετές που εκδόθηκε χθες. Ένδεκα χρόνια τώρα, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε αντλήσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ «με τη μία» από την αγορά ομολόγων. Και ποτέ στα χρονικά δεν είχαν προσφέρει οι αγορές 29 δισ. ευρώ «ζεστό χρήμα».

Με αυτά τα δεδομένα –και δια πάν ενδεχόμενο λόγω πανδημίας- το υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε κατά 75% τον αρχικό στόχο για άντληση 2 δισ. ευρώ… Το «τερμάτισε» όταν είδε ότι του προσφέρεται το χαμηλότερο επιτόκιο στα χρονικά!

Η προσφορά υπερκάλυψε σχεδόν 9 φορές την τελική έκδοση (ή 14 φορές τον αρχικό στόχο) και για επιτόκιο μόλις 0,75% (κουπόνι). Το τελικό κόστος (απόδοση) έφτασε στο 0,807% που είναι το καλύτερο όλων των εποχών και για οποιαδήποτε διάρκεια ομολόγου.

ΝΕΟΣ ΚΟΚ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ, ΤΑ ΦΙΛΙΑ & ΟΙ...ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!

 


Ένα πραγματικά χρήσιμο βιβλίο με τίτλο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Νομοθεσία Αυτοκινήτων το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε κάθε περιπολικό της Τροχαίας έφθασε στην 44η έκδοσή του με συγγραφέα τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ κ. Λάζαρο Λαμπρακάκη. Στο βιβλίο βρίσκεται αποκωδικοποιημένος ολόκληρος ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) περιλαμβάνοντας όλα τα διοικητικά πρόστιμα, τους βαθμούς ποινής ανά παράβαση αλλά και τις περιπτώσεις ακινητοποίησης.

Τα πρόστιμα ξεκινούν αλφαβητικά και η πρώτη κλήση αφορά στην Αγκαλιά! Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναγράφει το βιβλίο η παρατεταμένη αγκαλιά και τα φιλιά ή οι καυγάδες κατά την οδήγηση προκαλούν την απόσπαση προσοχής του οδηγού με αποτέλεσμα να προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ και 3 βαθμοί στο point system! Άρθρο 12.

Για την οδήγηση οχήματος για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες με επιπλέον 9 πόντους ποινής. 
Άρθρο 12.

Η τέλεση αγώνων χωρίς άδεια σε δημόσιους δρόμους με αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα ή ζωήλατα οχήματα προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον διοργανωτή και απαγόρευση διοργάνωσης αγώνων για 5 έτη. Άρθρο 49

Η μη συμμόρφωση προς το σήμα στάσης το οποίο δόθηκε από αστυνομικό με στολή ή η μη επίδειξη των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματός του, παρόλο που του ζητήθηκαν από αστυνομικό με στολή ή να συμπεριφέρεται με έργα ή λόγια υβριστικά ή απειλητικά προς τον εκτελούντα υπηρεσία αστυνομικό της Τροχαίας ή εμποδίζει το έργο κατά τη βεβαίωση παράβασης του ΚΟΚ δεν προβλέπει κάποιο διοικητικό πρόστιμο (Μη αξιόποινο) ωστόσο ο αστυνομικός μπορεί να προχωρήσει σε προσαγωγή για αναγνώριση στοιχείων ενώ επίσης το Δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει την αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας. Άρθρα 45 & 46.

SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΠΑΠ !!!

 


Ζητούν άμεση επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων τους


Με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, κ.κ. Γ. Γεραπετρίτη, Χ. Σταικούρα, Ά. Γεωργιάδη, η ΠΟΕΠΠΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.) ζητά την άμεση επανέναρξη της λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εκπέμπουν σήμα “SOS”, τονίζοντας ότι έπειτα από δύο lockdown, τα καταστήματά τους έχουν παραμείνει ήδη κλειστά για περισσότερους από πέντε μήνες. 

«Όλο αυτό το διάστημα, τα εισοδήματα μας είναι μηδενικά και τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ με τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτά, έχουν φτάσει στο σημείο να ανησυχούν για την επιβίωση τους», αναφέρει η επιστολή των πρακτόρων ΟΠΑΠ, ενώ προσθέτει «ήδη αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, κάθε μέρα που παραμένουν κλειστά τα πρακτορεία μας».

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΠΠΠ:

«Εδώ και έναν χρόνο, η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, οι πράκτορες ΟΠΑΠ σταθήκαμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια πρόληψης και περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, ακολουθώντας τα πλέον αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Πλέον, έπειτα από δύο lockdown, τα καταστήματα μας έχουν μείνει κλειστά για περισσότερους από πέντε μήνες. Όλο αυτό το διάστημα, τα εισοδήματα μας είναι μηδενικά και τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ με τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτά, έχουν φτάσει στο σημείο να ανησυχούν για την επιβίωση τους.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


Παγωμένοι θα μείνουν ως τις 15 Μαρτίου οι πλειστηριασμοί και γενικότερα η δυνατότητα χρήσης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μετά τη συμφωνία που επήλθε για το θέμα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί αποδέχθηκαν την προσέγγιση της κυβέρνησης για την ανάγκη παράτασης της απαγόρευσης, συμφωνώντας σε δίμηνη διάρκειά της.

Η συμφωνία προβλέπει μερική επανεκκίνηση πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από τις 16 Μαρτίου. Η προστασία θα διατηρηθεί μόνο για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία και για περιορισμένο διάστημα (σ.σ. ως τον Ιούνιο του 2021).

ΠΑΓΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΦΟΡΟ-ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ 2020 !!!

 


ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !!! ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

 



Διαβάστε και εδώ:
"ΒΡΩΜΑΕΙ" ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2020 ΜΕ ΤΟ...2010 !!!


ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!!

 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΝΟΙΚΙΑ 3 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ + ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ !!!

 



Ποιοι δικαιούνται μείωση 100%, ποιοι 40% και ποιοι πληρώνουν κανονικά τα ενοίκια τους


Μηδενικό ενοίκιο θα καταβάλουν αυτόν και τον επόμενο μήνα οι ενοικιαστές στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στα γυμναστήρια, στον τουρισμό, στις μεταφορές, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, στα βιβλιοπωλεία δηλαδή στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Επιπλέον βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας μείωση ενοικίου κατά 40% διακινούνται και οι επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «πληττόμενες» όπως επίσης και οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καθεστώς αναστολή σύμβασης. Όλοι οι υπόλοιποι ενοικιαστές υποχρεούνται να καταβάλουν στο ακέραιο το ενοίκιο τους.

Οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητά τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα λάβουν από τον χρηματικη αποζημίωση ίση με το 80% του συμφωνημένου μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, Επιπλέον, στα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές θα καταβληθεί αποζημίωση από το κράτος ίση με το 60% του μηνιαίου μισθώματος τόσο για το μήνα Ιανουάριο όσο και για το μήνα Φεβρουάριο.

Ας δούμε τι ισχύει ανά περιπτώσεις για το πρώτο δίμηνο του έτους:

ΠΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ !!!

 



Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αποτρέπονται νέες αυθαιρεσίες, διασφαλίζεται η περιουσία των πολιτών, μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι επενδύσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας παύει την προαιρετική-πιλοτική της λειτουργία και τίθεται εν ισχύ ως υποχρεωτική, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

«Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι μια κορυφαία μεταρρύθμιση που είχα προετοιμάσει από το 2015, όταν ήμουν αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που τώρα ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογράφω την οριστική ενεργοποίησή της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, «μέσω της κορυφαίας μεταρρύθμισης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας, η χώρα μας αλλάζει σελίδα όσον αφορά στην αποτύπωση του κτιριακού αποθέματος. Ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας του ΤΕΕ, γίνεται πράξη η καταγραφή όλων των κτιρίων -παλαιών και νέων, δημόσιων και ιδιωτικών- με όρους διαφάνειας σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα καθημερινής παρακολούθησης και ενημέρωσης». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς ο ίδιος είχε προετοιμάσει την εν λόγω μεταρρύθμιση από το 2015, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ και σήμερα υπέγραψε την οριστική ενεργοποίησή της.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/01/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ !!!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ & ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΜΠΕΝΙ ΣΤΑΪΝΜΕΤΖ !!! ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:
- https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2018/12/offshore.html
- https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2017/04/22.html
- https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2019/07/250000000.html
Διαβάστε εδώ πως το κουκούλωσαν μέσω της ασυλίας που τους δόθηκε:





Ενοχος για διαφθορά, πλαστογραφία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθησιν κρίθηκε από ελβετικό δικαστήριο ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και έμπορος διαμαντιών, Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος καταδικάστηκε και σε πέντε χρόνια φυλάκιση και καλείται να καταβάλει υψηλότατο πρόστιμο. 

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, πρόκειται για ετυμηγορία-ορόσημο σε μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στον κόσμο των εξορύξεων διεθνώς.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε δύο εβδομάδες και η απόφαση του δικαστηρίου συνιστά ένα καίριο πλήγμα για τον έμπορο διαμαντιών, ο οποίος είχε αποδυθεί σε έναν αγώνα να εντοπίσει τα πλουσιότερα μη εκμεταλλευθέντα κοιτάσματα σιδηρομεταλλευμάτων στον κόσμο. Κι αυτή του η πρωτοβουλία τον έθεσε στο επίκεντρο μιας διαμάχης, η οποία απασχόλησε τις διεθνείς αρχές και έγινε η αιτία εκτεταμένων ερευνών. Ο Μπένι Στάινμετζ δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση, η οποία προβλέπει και πρόστιμο της τάξεως των 50 εκατ. ελβετικών φράγκων (56,48 εκατομμύρια δολάρια). «Είναι μεγάλη αδικία», είπε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο της Γενεύης.

ΑΝΝΑ ΚΟΡΣΑΝΟΥ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

 




Της Άννα Κορσάνου
Δικηγόρος - Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Μπορεί να μην έχει γίνει κατανοητό από κάποιους δανειολήπτες αλλά τα περισσότερα από τα δάνεια που πριν χρόνια είχαν αναλάβει από κάποια Τράπεζα, πλέον δεν ανήκουν στην Τράπεζα αλλά σε εταιρείες του εξωτερικού. Οι τιτλοποιήσεις των δανείων έχουν γίνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, (ίσως όλοι αυτοί οι οικονομικοί όροι να μην οικείοι στο μυαλό των δανειοληπτών για αυτό και στο παρόν άρθρο θα τα εξηγήσουμε με απλά λόγια), πλέον τα δάνεια έχουν μεταβιβαστεί σε ξένες εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν αναθέσει τη διαχείριση των δανείων σε servicers, δηλαδή σε εταιρείες διαχείρισης δανείων. Η πώληση των δανείων των Ελλήνων έγινε νομίμως καθώς στις συμβάσεις δανείων που υπέγραψαν υπήρχε σχετικός όρος και νόμιμο δικαίωμα του τραπεζικού ιδρύματος, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν όλοι οι όροι της αρχικής σύμβασης. Βέβαια τα δάνεια δεν είναι μόνο νούμερα, είναι άνθρωποι, είναι οικογένειες, είναι περιουσίες ανθρώπων για αυτό και το θέμα είναι τόσο σοβαρό. Δεν έγινε μόνο μεταβίβαση δανείων έγινε μεταβίβαση της οικονομικής ζωής χιλιάδων δανειοληπτών.


Ο δανειολήπτης μπορεί να νοιώθει ότι έχει επαφή με την τράπεζα από την οποία κάποτε πήρε το δάνειο, μπορεί να νοιώθει ότι χρωστά ακόμα εκεί, καθώς εκεί προσφεύγει για να πληρώσει τη δόση του δανείου, ή με κάποιον υπάλληλο του καταστήματος θα συνομιλήσει, εν τούτοις πλέον οι υπάλληλοι των καταστημάτων λειτουργούν σαν ενδιάμεσα πρόσωπα, απλά εξυπηρετούν δηλαδή, ανάμεσα στους δανειολήπτες και τις εταιρείες διαχείρισης των δανείων που ουσιαστικά διαπραγματεύονται και χειρίζονται τα δάνεια. Ήδη δανειολήπτες έχουν λάβει έγγραφα ενημερωτικά για τη μεταβίβαση των δανείων τους και την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης του δανείου τους. Ήδη υπάλληλοι των εταιρειών διαχείρισης τηλεφωνούν άμεσα και κατευθείαν στους δανειολήπτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προτείνοντας ρυθμίσεις δανείων.

Ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης είναι ο νόμος 4354/2015. Αδειοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος και υπόκεινται θεωρητικά τουλάχιστον σε κανονισμούς και νόμους όπως τον Κώδικα Δεοντολογίας. Σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 5 του νόμου 4354/2015, οι εταιρείες διαχείρισης δεν δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά υποχρεούνται να συμμορφώνονται με το νόμο 3758/2009 δηλαδή το νόμο για τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, (απλά για να γίνει κατανοητό για τις εισπρακτικές εταιρείες, όπως ονομάζονταν παλαιότερα), δηλαδή όχι συνεχή τηλεφωνήματα στους δανειολήπτες, όχι ψυχολογική πίεση, όχι προσβλητική συμπεριφορά (βλέπε άρθρο 5 νόμου 3758/2009). Στην πραγματικότητα αυτοί οι όροι δεν τηρούνται πάντα, καθώς υπάρχουν δανειολήπτες που παραπονούνται για τέτοιου είδους συμπεριφορές για παράδειγμα υπάρχουν καθημερινά τηλεφωνήματα, αντί για ένα κάθε δεύτερη μέρα. 

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5: ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΟΠΗΚΑΝ !!!

 




του Τάσου Δασόπουλου - capital.gr

Εστίαση, μπαρ, λιανικό εμπόριο, τουρισμός, αγρότες, αθλητισμός, πολιτισμός, ταξί, είναι οι κλάδοι οι οποίοι είχαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από το δεύτερο lock down της οικονομίας είναι οι τυχεροί που ενισχύονται περισσότερο από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Με βάση την πρώτη αποτίμηση του κύκλου μια στις δύο αιτήσεις που κατατέθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 απορρίφθηκαν. Από τις συνολικά 732968 αιτήσεις έγιναν δεκτές 361.888 και 371.080 απορρίφθηκαν γιατί δεν εκπλήρωναν τα κριτήρια της προκήρυξης.

Συγκεκριμένα, από τις αιτήσεις που κόπηκαν, η συμμετοχή ήταν τεράστια καθώς το 50% του ποσού της ενίσχυσης, όπως και στο τέταρτο κύκλο ήταν μη επιστεπτέο και υπήρχε ελάχιστη ενίσχυση 1000 ευρώ.

262.484 επιχειρήσεις παρουσιάζουν αύξηση τζίρου την εν λόγω περίοδο,

94.259 παρουσιάζουν πτώση τζίρου μικρότερη του 20%,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ: "ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ" ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ" !!!

 


Γιάννης Σιάτρας

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ; Ούτε απ' έξω να μην περνάτε!

Αν πραγματικά θέλετε να δοκιμάσετε την αντοχή των νεύρων σας, κάντε την επόμενη αγορά σας από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ!

Είναι μακράν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εταιρία από την οποία έχω ψωνίσει.

Αγόρασα (μάλλον παρήγγειλα και πλήρωσα) υπολογιστή στις 7/1/2021. Στις 8/1/2021 είχαν τσεπώσει το παραδάκι. Σήμερα, 25/1/2021, 18 μέρες αργότερα, πασχίζω να πληροφορηθώ αν και πότε θα έρθει.

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία (το πέρασμα από το τηλεφωνικό τους κέντρο και η αναμονή, είναι ακόμη μία δοκιμασία των νεύρων), αφού διαμαρτυρήθηκα για το χάλι τους στην υπάλληλο, αυτή ανταποκρίθηκε: "Και γιατί τα λέτε σε μένα; Από μένα παραγγείλατε τον υπολογιστή;"

Προσπάθησα να βρω το τηλέφωνο της διοίκησης, αλλά στάθηκε αδύνατο. Έγραψα μήνυμα για να επικοινωνήσει κάποιος της διοίκησης μαζί μου, αλλά με έχουν γραμμένο. Μάλιστα -αυτό σήμερα είναι αδιανόητο- όταν στέλνεις μήνυμα από το μηχανισμό επικοινωνίας που έχουν στήσει στο site τους, δε σου έρχεται αντίγραφο του μηνύματός σου.

"ΒΡΩΜΑΕΙ" ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2020 ΜΕ ΤΟ...2010 !!!

 


Του Διονύση Χιόνη


Συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από την επίσημη επιβολή των μνημονίων και φαίνεται ότι μια καινούργια κρίση ξεκινάει με πολλές ομοιότητες με την προηγούμενη. Όπως τότε έτσι και τώρα προηγείται της κρίσης η εποχή της αμεριμνησίας. Η βεβαιότητα δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι περιορισμένο και στο τέλος η Ευρώπη «…δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει».Το 2010 και το 2020 το εξωτερικό χρέος και η εξυπηρέτησή του αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα αλλά ουδείς ασχολείται. Η αναδιάρθρωση του χρέους αποκλείεται με σθένος καθ’ όλη την διάρκεια του 2010 αλλά και του 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και τις παραμονές της αναδιάρθρωσης (Φεβρουάριος 2012), οι υπεύθυνοι ξόρκιζαν την αναδιάρθρωση, η οποία αφορούσε μόνο υπανάπτυκτες χώρες. Για τους υποστηρικτές της αναδιάρθρωσης έχουν διατυπωθεί βαριές κατηγορίες που δεν θέλω να επαναλάβω.

Την άνοιξη του 2020 ενέσκηψε η πανδημία και προκάλεσε την περιστασιακή κρίση. Στην αρχή προσπαθήσαμε να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους ότι πρόκειται περί ενός παροδικού φαινομένου και σύντομα θα έρθει η εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας. Σιγά-σιγά αντιλαμβανόμαστε ότι η περιστασιακή κρίση τείνει να μεταβληθεί σε κρίση δεκαετίας, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στην ελληνική οικονομία.
Όπως τότε έτσι και τώρα υπάρχει ένα κοινό σημείο: η αδυναμία συνειδητοποίησης του προβλήματος. Όπως τότε έτσι και σήμερα επαφιόμαστε σε υποσχέσεις για γρήγορη επάνοδο στις αγορές και ποταμούς επενδύσεων οι οποίες το 2011, αποδείχθηκαν φρούδες. Όπως τότε, έτσι και τώρα στηριζόμαστε σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις.

Ακολουθεί το 2011 όπου το κλίμα αισιοδοξίας των πρώτων μηνών δίνει την θέση του στον προβληματισμό. Αντί για την επαναφορά στις αγορές το πρόβλημα μεγεθύνεται και στα μέσα του 2011 αντιλαμβανόμαστε, τόσο εμείς όσο και οι δανειστές ότι η ήπια αναδιάρθρωση (Ιούλιος 2011, σχέδιο Σόιμπλε) και η ήπια δημοσιονομική προσαρμογή δεν αρκούν.

Ανώμαλη προσγείωση το 2021

ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΤΑΝΚΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ !!!

 



Εντολή κατάσχεσης 2.000.000 βαρελιών αργού πετρελαίου τα οποία φορτώθηκαν στο τάνκερ «Αχιλλέας» (Achilleas), ιδιοκτησίας της εταιρείας Capital Ship Management Corp., του Βαγγέλη Μαρινάκη, εκδόθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η κυβέρνηση των Η.Π.Α., θεώρησε πως το συγκεκριμένο φορτίο προέρχεται από το Ιράν. Η κίνηση αυτή, χαρακτηρίζεται μάλιστα από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, ως «η πιο πρόσφατη προσπάθεια να μπλοκάρει η Ουάσινγκτον την εξαγωγή ενέργειας από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».

Μάλιστα, μετά την έκδοση κατάσχεσης, το τάνκερ «Αχιλλέας», το οποίο είχε τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και κατευθύνεται προς τις Η.Π.Α.

Το αμερικανικό πρακτορείο, αναφέρει πως προσέγγισε ανθρώπους με γνώση του θέματος, τους οποίους πάντως δεν κατονομάζει, καθώς όπως υποστηρίζει δεν διαθέτουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της υπόθεσης.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΣΤΙΜA ΣE NOVARTIS KAI ROCHE !!!

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΜΙΖΕΣ ΚΤΛ....
Φυσικά, στην Ελληνική Μπανανία ούτε ποτέ έπεσαν πρόστιμα και κυρώσεις στις εταιρείες που μοίραζαν διαχρονικά μίζες αφειδώς, αλλά ούτε ποτέ τιμωρήθηκαν πραγματικά οι μιζαδόροι !!! Γιατί άλλωστε ;;; Τα κορόιδα χρεώνονται και πληρώνουν....



Τι αποκαλύπτει ο lobbystas.gr :


Το συμβούλιο ανταγωνισμού της Τουρκίας δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμα στις τουρκικές μονάδες φαρμακευτικών εταιρειών Novartis και Roche επειδή προσπάθησαν να διαδώσουν ένα πιο ακριβό φάρμακο που χρησιμοποιείται για οφθαλμικές παθήσεις σε σχέση με ένα φθηνότερο.

Η Novartis επιβλήθηκε πρόστιμο 165,46 εκατομμύρια TL (22,35 εκατομμύρια $), ενώ η Roche πρόστιμο 112,97 εκατομμύρια TL, δήλωσε το Συμβούλιο Ανταγωνισμού (RK)

Λέγεται ότι οι δύο εταιρείες παραβίασαν τους κανόνες ανταγωνισμού προωθώντας τη χρήση του Lucentis, ενός φαρμάκου πιο ακριβού από το Altuzan, και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων.

"ΤΡΥΠΑ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000.000€ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Τι μεταδίδει σχετικά το newsauto.gr :


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη διαγραφή οφειλών πέραν της πενταετίας τα οποία αφορούν σε απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας κυριολεκτικά έχει προβληματίσει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς μπορεί να προκαλέσουν ένα τεράστιο έλλειμμα στον κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 300 εκατ. ευρώ και βέβαια να δημιουργήσουν ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω» που αυτή τη φορά θα αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως η απόφαση του ΣτΕ αφορά μια μεμονωμένη περίπτωση όχι επιβατικών αυτοκινήτων αλλά δημοτικών οχημάτων και μάλιστα επαγγελματικών τα οποία έχουν αλλάξει χρήση οπότε και θα είναι πολύ δύσκολο να ισχύει και για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης.

Για αυτό τον λόγο μόλις λάβουν την απόφαση αμέσως θα σπεύσουν να την προωθήσουν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ώστε να αποκωδικοποιηθεί και να μην υπάρξουν παρερμηνείες και κάποιοι ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν τα Τέλη Κυκλοφορίας να ελπίζουν σε… διαγραφή χρεών πέραν της πενταετίας.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ !!!

 



Κατά παρέκκλιση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος τα κράτη της Ευρωζώνης μπορούν να επιτρέπουν στις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης τους να μην αποδέχονται πληρωμές οφειλών σε μετρητά, αποφαίνεται με απόφαση του με μείζονα σύνθεση το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με σημαντική απόφαση της μείζονος σύνθεσης του ΔΕΕ, τα κράτη-μέλη με νόμισμα το ευρώ μπορούν να υποχρεώνουν την Δημόσια Διοίκηση τους να δέχεται πληρωμές σε μετρητά ή να εισάγει, για λόγο δημοσίου συμφέροντος και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, παρέκκλιση από την υποχρέωση αυτή.

Το Δικαστήριο κλήθηκε να απαντήσει σε προδικαστικό ερώτημα που του απηύθυνε το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν δύο Γερμανοί πολίτες όταν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Έσσης αρνήθηκε να πληρώσουν σε μετρητά τα ραδιοτηλεοπτικά τέλη, ζητώντας την ακύρωση των ειδοποιήσεων πληρωμής.

Το γερμανικό δικαστήριο, θεωρώντας ότι η άρνηση του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού αντιβαίνει την διάταξη του ομοσπονδιακού δικαίου που ορίζει πως τα μετρητά (τραπεζογραμμάτια σε ευρώ) αποτελούν νόμιμο μέσο πληρωμής χωρίς περιορισμούς ζήτησε από το ΔΕΕ να διευκρινίσει αν η εν λόγω διάταξη του Ομοσπονδιακού Δικαίου συνάδει με την αποκλειστική αρμοδιότητα που διαθέτει η Ένωση στον τομέα της νομισματικής πολιτικής για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ.

Το δικαστήριο αυτό ζήτησε επίσης να διευκρινιστεί αν η ιδιότητα των τραπεζογραμματίων σε ευρώ ως νομίμου χρήματος συνεπάγεται ότι απαγορεύεται στους δημόσιους φορείς των κρατών μελών να αποκλείουν τη δυνατότητα εκπλήρωσης σε μετρητά μιας χρηματικής υποχρέωσης που επιβάλλεται από δημόσια αρχή

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΣΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΡΘΙΕΣ..
Και φυσικά μετά από τα μνημόνια, τα οποία φορτώθηκαν οι Έλληνες πολίτες για να τις διασώσουν !!! Αλλά όταν "χορεύεις" σχεδόν όλον τον πολιτικό κόσμο της χώρας και αυτός σου μοιράζει απλόχερα ασυλίες...ό,τι γουστάρεις κάνεις !!!




Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr :


Προκλητικές αυξήσεις για τα golden boys της Eurobank


Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ 


Πάρτι αμοιβών των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, την ώρα που η οικονομία και οι επιχειρήσεις πνίγονται στον κορωνοϊό και μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, γίνεται στην Eurobank όπου ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίωνας Καραβίας, πήρε αύξηση μισθού το 2021 κατά 27,4%.

Έτσι, ο ετήσιος μισθός του θα διαμορφωθεί σε 382.000 ευρώ και το κόστος της τράπεζας με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα φτάσει στα 425.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς πέρα από τον μισθό λαμβάνει άλλες παροχές όπως εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό τηλέφωνο και λοιπές αποζημιώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πολιτική Αποδοχών της Τράπεζας… δεν θεωρούνται αμοιβές! Κατά συνέπεια, ο λογαριασμός για την τράπεζα είναι άγνωστο που φτάνει.


Αμοιβές

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...
Έχουν ήδη αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις για απολογία στα πρώτα τραπεζικά στελέχη ενώ σύντομα αναμένονται κλήσεις και στους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...




Του Χρήστου Κυμπιζή από την Κυριακάτικη Kontranews


«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει και να φαίνεται έντιμη» λέει -ελαφρώς παραλλαγμένο- το γνωστό ρητό. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση …ούτε η γυναίκα του, αλλά ούτε και ο ίδιος ο Καίσαρας φαίνεται να είναι έντιμος. Γιατί είναι τουλάχιστον ανέντιμο να παίρνεις την πρώτη κατοικία κάποιου που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο του και την ίδια ώρα να προσφέρεις ασυλία στο ίδιο σου το κόμμα.

Τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Ελιά, ΔΗ.ΣΥ, ΚΙΝ.ΑΛ ή όπως αλλιώς θα λέγεται στο μέλλον) είναι και τεράστια και απλήρωτα. Πριν μερικούς μήνες, η Κυριακάτικη Kontranews είχε δημοσιεύσει τα ολοένα αυξανόμενα χρέη της ΝΔ, παρά τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αφενός θα έβαζε φρένο στα έξοδα και αφετέρου θα υλοποιούσε ένα σχέδιο για την αποπληρωμή τους.

Χρέη που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στα λεγόμενα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τις εποχές του γαλαζοπράσινου δικομματισμού.

Θα δώσουν εξηγήσεις
SSL Certificates