.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ, ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ & Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ !!!

 



Του Κωνσταντίνου Μαριολή - liberal.gr


Μεγαλώνει ο «στρατός» των μικροεπενδυτών που μέσα από το Reddit προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο στις αγορές. Xθες η κοινότητα #WallStreetBets ξεπέρασε τα 6,2 εκατομμύρια μέλη. Στην πρώτη μάχη της κοινότητας με τους θεσμικούς οι πρώτοι κερδίζουν καθώς εκτιμάται ότι οι θεσμικοί «σορτάκηδες» έχουν χάσει μέχρι στιγμής περίπου 20 δισ. δολάρια. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η έκβαση του πολέμου. Ενός πολέμου που μετά τα χρηματιστήρια εξαπλώνεται και σε άλλες αγορές.

Σε μία άλλη… γωνιά, λοιπόν, του Reddit, οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων μαζί με απλούς τζογαδόρους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δίψα για εύκολο χρήμα και την απληστία των ανθρώπων για να εκτοξεύσουν την αξία ενός κρυπτονομίσματος που μοιάζει με ανέκδοτο. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να παρακαλούν τον Ίλον Μασκ να αγοράσει και το δικό τους «στοίχημα». Ο διάσημος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX μοιάζει με σωτήρα στα μάτια των απανταχού μικροεπενδυτών που θέλουν να κάνουν viral το επόμενο χρηματιστηριακό τους bet.

Βέβαια, για να γίνει αυτό έβαλε το χεράκι του και ο ίδιος ο Μασκ αφού ενώ έπαιξε ρόλο στην εκτόξευση της Gamestop χθες έστειλε σε άνοδο 20% το Bitcoin και πλέον όλοι περιμένουν το επόμενό του χτύπημα.

Η δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα με το #WallStreetBets κάνει όλο και περισσότερους να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους «επαναστάτες». Μέσα σε λίγες ώρες το #WallStreetBets πρόσθεσε 2 εκατομμύρια μέλη.

Στο μεταξύ, σε ένα άλλο εικονικό «στρατηγείο» του Reddit έχουν μαζευτεί πάνω από 250.000 επενδυτές με στόχο να φτάσουν την τιμή του Dogecoin στο 1 δολάριο, από τα 0,04 δολάρια που ήταν χθες. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μασκ είχε ανεβάσει μία φωτογραφία με έναν σκύλο στο εξώφυλλο του περιοδικού «DOGUE» και όλοι κατάλαβαν ότι είναι υπονοούμενο για το Dogecoin. Αποτέλεσμα ήταν το Dogecoin να γράψει κέρδη 800%.




Το κείμενο που ακολουθεί είναι η ανάρτηση ενός επενδυτή στο Reddit και στην κοινότητα #SatoshiStreetBets, η οποία έχει πάρει το όνομά της από τον Σατόσι, τον μυστηριώδη δημιουργό του bitcoin. Στην ανάρτηση αυτή «κρύβονται» πολλές από τις πτυχές της όλης υπόθεσης καθώς δεν είναι μόνο οι γνώστες των αγορών που προσπαθούν να κερδίσουν τους επαγγελματίες σε μία κίνηση επενδυτικού ακτιβισμού, αλλά και τζογαδόροι, οικογενειάρχες που επενδύουν όλες τους τις οικονομίες στο βωμό του εύκολου χρήματος και απελπισμένοι που νομίζουν ότι ξαφνικά συμμετέχουν σε κάτι που έχει μεγαλύτερη δύναμη από το «σύστημα».

Δείτε με προσοχή τι λέει:

«Σε διάστημα 3 ωρών επένδυσα 100.000 δολάρια και το ποσό υποχώρησε στα 70.000 δολάρια, ενώ τώρα έχει ανέβει στα 93.000 δολάρια. Είμαι πρώην τζογαδόρος και σήμερα νέος πατέρας. Είναι πολύ αγχωτικές αυτά τα πάνω κάτω και το ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ. Δεν είναι άπληστος αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή μου και αξίζω να δω το dogecoin να φτάνει στο 1 δολάριο. Χρειαζόμαστε άτομα σαν τον Ίλον Μασκ και μεγάλους επενδυτές να μας βοηθήσουν και να επενδύσουν και αυτοί στο dogecoin. Όλοι θα πρέπει να ζητήσουν από τον Μασκ στο twitter να επενδύσει στο dogecoin για να το πάμε στο φεγγάρι! Αν η επένδυση μου των 100.000 δολαρίων γίνει 1 εκατομμύριο, υπόσχομαι ότι όποιος κάνει «upvote» (κάτι σαν το Like στο facebook) αυτή την ανάρτηση θα λάβει από μένα 500 δολάρια σε dogecoin! Θα ρωτήσω τον καθένα σας ξεχωριστά το wallet address για να σας στείλω τα 500 δολάρια!»

Ένας πρώην τζογαδόρος και σήμερα νέος πατέρας που πιστεύει ότι δεν είναι άπληστος αλλά παίζει τις οικονομίες του σε κάτι που δεν έχει αξία και ταυτόχρονα θέλει η επένδυσή του να 10πλασιαστεί. Όχι για κάποιο λόγο αλλά… έτσι, γιατί θα το αποφασίσει η κοινότητα #SatoshiStreetbets.

Μία επένδυση μάλιστα σε ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε για χαβαλέ και έχει σήμα το γνωστό meme του διαδικτύου Doge. Το γεγονός ότι υπόσχεται 500 δολάρια (σε Dogecoin βέβαια και όχι σε φυσικό χρήμα) στον καθένα που θα στηρίξει την ανάρτησή του δείχνει ότι σε αυτές τις διαδικτυακές παρέες πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν πολύ εύκολα να παρακινήσουν και τους υπόλοιπους. Ο «επενδυτής» δεν μιλάει ούτε για την αξία του Dogecoin, ούτε για τις προοπτικές του. Απλά ελπίζει να συμβεί κάτι αντίστοιχο με την Gamestop και να βγάλει εύκολα και γρήγορα 900.000 δολάρια.

Αν μπορείτε κι εσείς να προσεγγίσετε τον Ίλον Μασκ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και τον πείσετε να αναφερθεί απλώς σε κάτι στο οποίο έχετε στοιχηματίσει, υπάρχει πιθανότητα να γίνετε πλούσιοι.

Στο twitter γίνεται… κόλαση. Στον λογαριασμό του Μασκ μπαίνει ο… κάθε πικραμένος και του ζητάει βοήθεια. Όχι οικονομική αλλά μία συμβουλή για την επόμενη «Gamestop». Η απελπισία σε όλο της το μεγαλείο. Ένας χρήστης μάλιστα γράφει: «Λόγω προβλημάτων υγείας έφυγα από το ναυτικό. Εξαιτίας της κατάστασης δανείστηκα χρήματα και τα επένδυσα στα κρυπτονομίσματα για να φροντίσω τη γυναίκα και το 4 μηνών παιδί μου. Έχασα 20.000 δολάρια από την απειρία μου. Είναι χρήματα που δεν θα μπορέσω να αποπληρώσω. Θέλω βοήθεια».

Την ίδια ώρα, πολλά τρολ εκμεταλλεύονται την κατάσταση και τάζουν 50, 100 ή και 500 δολάρια σε όποιον κάνει retweet, αρκεί να εκτιναχθεί η τιμή του Dogecoin και οι περισσότεροι επιμένουν «αγοράστε κ. Μασκ και λίγο από τη δική μας επένδυση».



https://www.liberal.gr/apopsi/poia-kainourgia-puli-tis-frenitidas-tha-anoixei-o-elon-mask/352889

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates