.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΥΠΟΙΚ: ΑΓΡΙΟ "ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ" ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ+ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ !!!

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Φορολογητέα ύλη που δεν δηλώνεται εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει στον κλάδο των ακινήτων. Έτσι, εκτός από τις παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της επέκτασης του αντικειμενικού συστήματος σε όλες τις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί οικιστικά και τουριστικά, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί και παρεμβάσεις ελεγκτικού χαρακτήρα, όπως είναι οι διασταυρώσεις.




Συγκεκριμένα, στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι ειδικά στον ΕΝΦΙΑ υπάρχει απόκρυψη φορολογητέας ύλης με τις εξής μορφές:

-απόκρυψη ακινήτων. Έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις απόκρυψης ιδιοκτησιών, κυρίως μεγάλης αξίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή ΕΝΦΙΑ αλλά και των τεκμηρίων διαβίωσης. Η καταγραφή των περιπτώσεων γίνεται όταν ο ιδιοκτήτης δηλώνει την ιδιοκτησία υποχρεωτικά στο πλαίσιο μεταβίβασης της. Για να ολοκληρωθεί μια μεταβίβασης θα πρέπει να εκδοθεί πιστοποιητικό ότι έχει καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ για την προηγούμενη της μεταβίβασης πενταετία

-δήλωση μικρότερης επιφάνειας ιδιοκτησίας από την πραγματική. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις δήλωσης πολύ μικρότερης επιφάνειας από την πραγματική προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή ΕΝΦΙΑ. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας του ακινήτου εφόσον πρόκειται να μεταβιβαστεί

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ: ΜΗΝΙΑΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...
Την ίδια ώρα Πολιτεία+κόμματα κάνουν πως δεν βλέπουν !!!




Μηνιαίες χρεώσεις α λα κινητή τηλεφωνία ετοιμάζουν οι τράπεζες

Πακέτα χρεώσεων αντίστοιχα με το μοντέλο της κινητής τηλεφωνίας για τις διαφορετικές παρεχόμενες υπηρεσίες φαίνεται να ετοιμάζουν οι τράπεζες.

Στην περίπτωση αυτή βέβαια η προς χρέωση υπηρεσία δεν θα αφορά χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα ίντερνετ, αλλά εμβάσματα π.χ., μεταφορές, επιταγές, πληρωμές ΔΕΚΟ κλπ.

Το κόστος των πακέτων θα επιμερίζεται ανά μήνα ή ετησίως.

Ήδη πάντως σύμφωνα με στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως αναφέρε τοdikaiologitika.gr το 70% των συναλλαγών δεν εκτελείται στα γκισέ, ο αριθμός των οποίων μειώνεται συνεχώς, αλλά από εναλλακτικά δίκτυα (web banking, phone banking, εφαρμογές μέσω κινητών κλπ, κέντρα αυτόματων πληρωμών κλπ).

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δέσμευση τραπεζών σε θεσμούς για πλειστηριασμούς «χωρίς όριο αξίας»

Το νέο πτωχευτικό πλαίσιο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, το ζητούμενο της δικαστικής επίσπευσης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη και οι πλειστηριασμοί κυρίως μετά τη λήξη της ισχύος της προστασίας της πρώτης κατοικίας τον προσεχή Μάιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Από την πλευρά της ΕΕΤ, συμμετείχαν η γενική γραμματέας Χαρ. Απαλαγάκη και τα αρμόδια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, οι υπάλληλοι των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών μετέφεραν για μια ακόμη φορά στους Έλληνες συνομιλητές τους την ανάγκη αλλαγών στη λειτουργία της δικαιοσύνης όσον αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις διευθέτησης κόκκινων δανείων που έχουν ενταχθεί στον νέο νόμο Κατσέλη, ωστόσο η υπόθεσή τους δεν έχει εκδικαστεί.

Από την πλευρά των τραπεζών, επισημάνθηκε ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει κάνει μια σειρά από προτάσεις προς το οικονομικό επιτελείο και το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Νέο πτωχευτικό

ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Σημαντικό πυλώνα της ελληνικής και όχι μόνο οικονομίας αποτελούν οι οικογενειακές επιχειρήσεις καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ, πάνω από το 80% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι οικογενειακές ενώ συνεισφέρουν συνολικά στα δύο τρίτα του ΑΕΠ της χώρας και στις θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εθνικών ενώσεων που εκπροσωπούν τις οικογενειακές επιχειρήσεις δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός τους στην Ευρώπη είναιπερίπου 14 εκατ., παρέχουν πάνω από 60 εκατ. θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και παράγουν πάνω από το 70% του ΑΕΠ.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει στo insider.gr ότι «οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι μια σταθερή αξία, που δεν πρέπει να χαθεί, αλλά να υποστηριχθεί». Εξηγεί επίσης ότι «στο άκουσμα του όρου «οικογενειακή επιχείρηση», πολλοί είναι αυτοί που συνειρμικά φέρνουν στο μυαλό τους πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις, με τοπική εμβέλεια και μικρό αριθμό εργαζομένων, προερχόμενων κυρίως από την οικογένεια.

Ωστόσο, με τον όρο αυτό πρέπει να αναφερόμαστε σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, εισηγμένες ή μη, που ανήκουν ή ελέγχονται από τα μέλη μιας οικογένειας και τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας εμπλέκεται στη Διοίκηση ή στο Διοικητικό Συμβούλιό της. Με βάση αυτόν τον ορισμό ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως είναι οικογενειακές».

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΣΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 31 ΜΑΪΟΥ
Μέχρι την 31η Μαΐου έχουν διορία απόσυρσης όσες ταμειακές μηχανές δεν έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ούτως ώστε να αποστέλλουν δεδομένα.


Η απόφαση Γιώργου Πιτσιλή, διοικητή της ΑΑΔΕ, για την απόσυρση αυτών των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου την παύση τους, στο TaxisNet ή στην αρμόδια εφορία, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ+ΜΚΟ !!!

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΧΩΡΑ...
Από Τουρκία μέσω νησιών Αιγαίου+Έβρου στην κεντρική Ελλάδα και από εκεί στη δυτικά για να φύγουν προς Ιταλία !!!


ΚΥΠΡΟΣ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ & ΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΙΣ...ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Το Τμήμα Φορολογίας στην Κύπρο με επιστολές που απέστειλε, καλεί τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες των οποίων οι καταθέσεις ‘’κουρεύτηκαν’’ τον Μάρτη του 2013, να πληρώσουν κανονικά την φορολογία αλλά και επιπλέον πρόστιμο 10%, για τα χρήματα που έχασαν !!!



Τους «κούρεψαν» αλλά τους ζητούν να πληρώσουν κανονικά την φορολογία για αυτά τα λεφτά - Τους έβαλαν και πρόστιμο


Σε μια κίνηση που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις προχώρησε το Τμήμα Φορολογίας που με επιστολές που απέστειλε, καλεί τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες των οποίων οι καταθέσεις ‘’κουρεύτηκαν’’ τον Μάρτη του 2013, να πληρώσουν κανονικά την φορολογία αλλά και επιπλέον πρόστιμο 10%, για τα χρήματα που ‘’κουρεύτηκαν’’. Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο ΑΝΤ1.

Όσες εταιρείες λοιπόν είχαν καταθέσεις σε Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου και δέχτηκαν ‘’κούρεμα’’, καλούνται να πληρώσουν κανονικά την Φορολογία τους για αυτά τα χρήματα αφού όπως υποστηρίζει το Τμήμα Φορολογίας, τα ‘’κουρεμένα’’ χρήματα δεν αποτελούν έξοδο της επιχείρησης που χρησιμοποιείται για σκοπούς κτήσης του εισοδήματος της, ως εκ τούτου δεν μπορούν να ‘’γλιτώσουν’’ από την φορολόγηση.

Ο Έφορος Φορολογίας, Γιάννης Τσαγγάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε κατ’ αρχάς το θέμα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη μέσα στην νομοθεσία. Είναι μια ερμηνεία δική μας, η οποία υπόκειται, φυσιολογικά, σε εξέταση από το Δικαστήριο όποιος προσφύγει. Μπορεί να είμαστε λάθος».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΤΡΟΧΑΙΑ !!!


Το μοναδικό που αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο στην Ελλάδα είναι...η απάτη !!!

ΙΔΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"¨: ΘΑΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ !!!



Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ξεπαγιάζουν στην Ελλάδα της "ανάπτυξης" και της Ευρώπης εν έτει 2020 !!!

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΝΣΚ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την προστασία καταναλωτή επιβάλλονται χωρίς να απαιτείται προηγούμενη δικαστική κρίση !!!



Με γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 13α παρ. 2 του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών, στις περιπτώσεις παράβασης των άρθρων 2 και 8 του νόμου αυτού.

Ειδικότερα, το ερώτημα τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αφορούσε στο εάν η επιβολή διοικητικών κυρώσεων από τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, κατ' εφαρμογή του άρθρου 13α παρ. 2 του ν. 2251/1994,

α) στην περίτπωση παράβασης εκ μέρους προμηθευτών του άρθρου 2 (Γενικοί Όροι Συναλλαγών (ΓΟΣ) – Καταχρηστικοί Γενικοί Όροι) του ως άνω νόμου, τελεί υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης των πολιτικών δικαστηρίων, καθώς και της έκδοσης της προβλεπόμενης στο άρθρο 10 παρ. 21 του ίδιου νόμου υπουργικής απόφασης,

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!




Κλειστή παραμένει η στρόφιγγα της ρευστότητας, με τις τράπεζες να απορρίπτουν ακόμη και αιτήσεις νέων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ερμητικά κλειστή παραμένει η «πόρτα» των τραπεζών για τους νέους επαγγελματίες που προσπαθούν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα την ώρα που η ελληνική οικονομία πασχίζει να ανακάμψει και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο κανόνας στο τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να είναι, δυστυχώς, η απόρριψη των αιτήσεων για χρηματοδότηση, ακόμη και όταν προέρχονται από νέους επιχειρηματίες με έξυπνες ιδέες και λευκό «πιστωτικό μητρώο». Η στρόφιγγα της τραπεζικής χρηματοδότησης δεν ανοίγει ούτε όταν οι υποψήφιοι δανειολήπτες έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση από αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ), εκπληρώνοντας μια σειρά από αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις. Καθώς, όσο βοηθητικά και αν είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, χρειάζεται ένα πρώτο κεφάλαιο κίνησης -και εδώ έγκειται ο ρόλος των τραπεζών.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική, όπως επιβεβαιώνει το παράδειγμα μιας 36χρονης επαγγελματία η οποία δραστηριοποιείται στον Πολιτισμό και, συγκεκριμένα στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μετά από πολυετή ανεργία, η εν λόγω επαγγελματίας -τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του insider.gr καθώς και ο πλήρης φάκελος- εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών» του ΟΑΕΔ το οποίο απευθύνεται σε ανέργους.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η...ΜΠΙΖΝΕΣ BIZA !!!



Θα γίνει της...βίζας με τα ακίνητα και με υπερχρεωμενες επιχειρήσεις !!!

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα επιχειρηματιών από τρίτες χώρες. Με την τροπολογία, που εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», εισάγεται νέος τύπος θεώρησης εισόδου (θεώρηση Διέλευσης από Αερολιμένα (ATV).

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της τροπολογίας, θεσπίζεται το «Έντυπο πρόσκλησης με ανάληψη ευθύνης/φιλοξενίας για τους σκοπούς θεώρησης χορήγησης εισόδου Σένγκεν» ως δικαιολογητικό για την εξέταση αιτημάτων χορήγησης θεώρησης εισόδου για επιχειρηματικό/επαγγελματικό σκοπό, στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τρίτων χωρών δεν μπορούν να πιστοποιήσουν εξ ιδίων τις σχετικές προϋποθέσεις.

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ: ΠΩΣ "ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ" ΣΥΣΤΗΜATΙΚΑ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ !!!



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Λαβράκια φαίνεται ότι βγάζουν οι έλεγχοι στα καύσιμα.

Η αρχή έγινε όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο των ελλειμματικών παραδόσεων σε νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στο Αιγαίο. Η πρακτική των ελλειμματικών παραδόσεων χρονολογείται από πενταετίας και γινόταν όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές κατά σύστημα.

Τα καύσιμα εκτός του ότι παραδίδονταν ελλειμματικά από τα πλοία στις εγκαταστάσεις καυσίμων έβγαιναν ξανά ελλειμματικά κατά τη μηναία απογραφή.

Δηλαδή τα καύσιμα δεν εξαφανίζονταν μόνο μεσοπέλαγα ή με μερικό ξεφόρτωμα σε εκτός νόμιμης διαδρομής του πλοίου στάσεις αλλά και μέσα από τις αποθήκες καυσίμων στα νησιά. Για να κρυφτεί το έλλειμα το κόλπο γινόταν με μεταφορά του κόστους στον καταναλωτή και έτσι τα καύσιμα πέραν των άλλων λογικών παραμέτρων επιβάρυνσης έφταναν στα ύψη για να κρυφτεί και η κλοπή. Σε απλά η αξία παρέμενε ίδια τα λίτρα όμως άλλαζαν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ "ΑΙΜΑ" ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Κοροϊδεύουν τους πάντες και τα πάντα και βγάζουν δισεκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων που φτωχοποιήθηκαν+υπερχρεώθηκαν εξαιτίας των μνημονίων που επιβλήθηκαν στη χώρα για να διασωθούν !!!




Οι ...υπόγειες τραπεζικές χρεώσεις

Και εκτός από τις γνωστές προμήθειες, οι τράπεζες επιβάλλουν υπογείως χρεώσεις με κάθε ευκαιρία. Ο αναγνώστης του «Σin» Π.Κ μάς κατήγγειλε ότι από τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό του στην Alpha Bank, αφαιρέθηκαν τον Οκτώβριο του 2019: 8 ευρώ για το e-bankikg, 0,30 ευρώ για αγορά 12 ευρώ χρόνου ομιλίας από την Vodafone (τηλέφωνο κάρτα) και 5 ευρώ για διαχείριση χρεωστικής κάρτας! Ο αναγνώστης μας, για να καταδείξει τη σημασία της όποιας απρόβλεπτης οικονομικής επιβάρυνσης, επισήμανε ότι είναι μακροχρόνια άνεργος, με προβλήματα υγείας και διαβιώνει με μεγάλη δυσκολία σε νοικιασμένο διαμέρισμα, από τα εισοδήματα του ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης, έχοντας διαθέσιμα πολύ λιγότερα από 270 ευρώ το μήνα.

Επίσης εταιρία μάς κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκαν χρεώσεις 23 και 35 ευρώ από την Eurobank και την Εθνική αντίστοιχα, για ακύρωση ηλεκτρονικής μεταφοράς ποσού, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε. Δηλαδή, η εταιρία υποχρεώθηκε να πληρώσει στις δύο τράπεζες 58 ευρώ, για μια κίνηση ακύρωσης από λογαριασμό της πρώτης σε έναν της δεύτερης χωρίς αποτέλεσμα, αφού η μεταφορά πραγματοποιήθηκε!

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!!



Ξεπαγιάζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας των χαλασμένων κλιματιστικών ή λόγω έλλειψης πετρελαίου

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε ό,τι αφορά στη θέρμανση είναι τραγική. Τα καλοριφέρ είτε είναι χαλασμένα είτε οι μονάδες δεν διαθέτουν πετρέλαιο, με συνέπεια να περνούν βασανιστικά οι ώρες για τους νοσηλευόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά νοσοκομεία οι συγγενείς παίρνουν μαζί τους από το σπίτι μικρές θερμάστρες προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το κρύο είναι ο «Ευαγγελισμός», το ΚΑΤ και το Δρομοκαΐτειο, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ΠΟΕΔΗΝ, και τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην υπόλοιπη χώρα.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα περισσότερα νοσοκομεία φαίνεται ότι έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο και πολλά έχουν συνδεθεί με φυσικό αέριο, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή είναι ασυντήρητα τα κλιματιστικά σώματα ή είναι πολύ παλαιά και δεν αποδίδουν.

Υπάρχουν νοσοκομεία που κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο για οικονομικούς λόγους. Το ανοίγουν λίγες ώρες με αποτέλεσμα να μην έχουν επαρκή θέρμανση.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΚΡΗΞΗ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΠΙ ΝΔ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Έκρηξη των πλειστηριασμών διαπιστώνεται για την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που, μεταξύ άλλων, “ξέχασε” και το προεκλογικό του σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που το πιστοποιούν. Σύμφωνα, με έρευνα από το σύνολο των συμβολαιογράφων της χώρας με τη συνεργασία των συμβολαιογραφικών συλλόγων το 2018 έναντι του 2017, παρατηρείται σημαντική αύξηση 185,7% στους πλειστηριασμούς (3.388 πράξεις το 2018 από 1.186 το 2017).

Ακολουθούν οι καταθέσεις κατασχετηρίων εκθέσεων με αύξηση 54,7% (6.994 πράξεις το 2018 από 4.520 πράξεις το 2017). Στις αγοραπωλησίες ακινήτων παρατηρείται αύξηση 13,9% (79.532 πράξεις το 2018 από 69.826 πράξεις το 2017).

Οι οφειλέτες σε τράπεζες και σε εφορία είδαν με ένα κλικ να χάνουν κατοικίες, επιχειρήσεις, γραφεία, μέχρι ξενοδοχεία μέχρι και αποθήκες.

Τα περισσότερα από τα σπίτια που βγήκαν στο σφυρί αφορούσαν κυρίως πρώτη κατοικία, αρκετά εκ των οποίων μάλιστα, βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, όπως στη Νίκαια και στο Μοσχάτο.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν οκτώ στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών.

ΕΚΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΤ !!!



Γράφει σχετικά το kyroslawoffices.gr:

Σας ενημερώνουμε ότι στις 14/01/2020 εκδικάσθηκαν οι ομαδικές προσφυγές των δανειοληπτών του πρώην Τ.Τ., οι οποίοι φορολογήθηκαν για τις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού σαν να ήταν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Στο ακροατήριο μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τους ισχυρισμούς μας, ότι δηλαδή τα εν λόγω ποσά δεν αποτελούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δεν φορολογούνται βάσει του ν. 2238/1994 και πρέπει να επιστραφούν εντόκως στους φορολογουμένους – δανειολήπτες τα ποσά φόρου που τους παρακρατήθηκαν.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Γράφει στο enikos.gr η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα

Tην 1η Μαΐου 2020 παύει η ισχύς του θεσμικού πλαισίου προστασίας 1ης κατοικίας για όσους έχουν κόκκινα δάνεια καθώς και ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών. Στο διάστημα που εμφιλοχωρεί θα λάβει χώρα ευρεία μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου αφερεγγυότητας σε εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με την σχετική κοινοτική οδηγία της 20ης Ιουνίου 2019. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η σχετική δέσμευση των ελληνικών αρχών στο Εurogroup του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο αρμόδιος Υπουργός πρόσφατα δήλωσε, ότι θα νομοθετηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο για όλους, παρά το γεγονός, ότι η κοινοτική οδηγία δεν περιλαμβάνει δεσμευτικούς κανόνες για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές, και υποδεικνύει μόνο την έναρξη εφαρμογής των διατάξεων περί απαλλαγής από τα χρέη και στους καταναλωτές το συντομότερο δυνατόν.

Έτσι το θεσμικό πλαίσιο θα αφορά φυσικά πρόσωπα με ή χωρίς επιχειρηματική ιδιότητα καθώς και νομικά πρόσωπα και για κάθε είδους δανειακές συμβάσεις, (στεγαστικά , καταναλωτικά, επαγγελματικά, επιχειρηματικά δάνεια) καθώς και χρέη στο δημόσιο και τα ταμεία. Χρέη που δεν δύνανται να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο είναι οι υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις εν ενεργεία ή πρώην εργαζομένων, απαιτήσεις διατροφής που απορρέουν από οικογενειακές σχέσεις, και απαιτήσεις που απορρέουν από αδικοπρακτική ευθύνη του οφειλέτη. Σημειωτέον ότι με τις νέες νομοθετικές διατάξεις θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν θίγονται κεκτημένα δικαιώματα επαγγελματικών συντάξεων.

Βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου οι οφειλέτες, είτε θα ρυθμίζουν τις οφειλές τους, είτε θα απαλλάσσονται από τα χρέη τους αφού προηγηθεί ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, (ακίνητα του οφειλέτη και κινητά, όπως αυτοκίνητο και οικιακό εξοπλισμό, εκτός των ακατάσχετων κ.λ.π) συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που θα οριοθετηθεί. Η ρευστοποίηση λαμβάνει χώρα με εκποίηση δια πλειστηριασμού.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ...TABLETS ΚΑΙ POS !!!


Με tablet, POS αλλά και άλλα «όπλα» της ψηφιακής τεχνολογίας θα εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας με στόχο όχι μόνο την πρόληψη των ατυχημάτων αλλά και την άμεση καταγραφή των παραβάσεων για τους ατίθασους οδηγούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν είναι η αύξηση των εσόδων αλλά ο συνετισμός των οδηγών που δεν λένε να ακολουθήσουν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μάλιστα μέρος των εσόδων που προέρχονται από τις παραβάσεις τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θέλουν να τα διαθέσουν σε καμπάνιες για την οδική ασφάλεια αλλά και παιδεία ώστε τα νέα παιδιά να αποκτήσουν οδηγική παιδεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζουν τα συναρμόδια Υπουργεία όλοι οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα φέρουν μαζί τους αρχικά κάποιο tablet στο οποίο θα καταγράφονται αμέσως οι παραβάσεις των οδηγών χωρίς ωστόσο να τους αφαιρείται το δικαίωμα ένστασης. Μάλιστα με αυτό τον τρόπο οι τροχονόμοι θα μπορούν να καταγράφουν πέραν των παραβάσεων και τα υπόλοιπα περιστατικά που λαμβάνουν υπόψιν τους όπως τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές ή άλλα χειρότερα τροχαία και δεν θα χρειάζεται επιστρέφοντας στο γραφείο να σπαταλούν επιπλέον ώρες εργασίας για να συμπληρώσουν τα έγγραφα που ορίζει η υπηρεσία τους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ: ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ & ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ
Έκρηξη της φτώχειας σε όλη την Ευρώπη !!!



Ιταλία: 7,4 εκατομμύρια νοικοκυριά ζουν με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς

Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτο της Ιταλίας, Istat, επτά εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στην καθοριστική βοήθεια της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς.

Ειδικότερα, για τις οικογένειες αυτές, η σύνταξη των ηλικιωμένων μελών της αποτελεί τα τρία τέταρτα του διαθέσιμου εισοδήματος τους, και στο 22% των περιπτώσεων (δυο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες) είναι η μόνη πηγή οικονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με το Istat, η στήριξη αυτή, επιτρέπει να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ιδίως όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς με μικρά παιδιά.

Συνολικά, στην Ιταλία οι συνταξιούχοι είναι δεκαέξι εκατομμύρια και οι συντάξεις που καταβάλλονται κάθε μήνα, είκοσι τρία εκατομμύρια. Το 36,3% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, το 2018 αντιστοιχούσε στο 16,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΗΠΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΗΝ WALL STREET !!!




Διαχρονικά, έχει διαπιστωθεί ότι οι μεγάλοι πόλεμοι ευνοούν την αμερικανική οικονομία.Βάσει αυτού, οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε έναν επικείμενο πόλεμο με το Ιράν, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι για ακόμη μία φορά το αμερικανικό χρηματιστήριο. 


Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο δείκτης Dow της Wall Street είχε ανέβει κατά 43%. Στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου, που η Ευρώπη ρημάχτηκε, ο δείκτης ανέβηκε κατά 50%. 

Αντίστοιχα, στον πόλεμο της Κορέας το 1950, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο της τάξης του 60%, ενώ μία δεκαπενταετία αργότερα, όταν το Μάρτιο του 1965 ο αμερικανικός στρατός εισέβαλε στο Βιετνάμ, η άνοδος ανήλθε στο 43%. 

Βέβαια, με εξαίρεση δύο ετών, του 1949 και του 1985, η Αμερική βρίσκεται διαρκώς αναμεμιγμένη σε πολεμικές συρράξεις. Για το λόγο αυτό, είναι δύσκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το βαθμό της επιρροής των πολέμων στις χρηματιστηριακές αξίες. 

Η βιομηχανία των όπλων 

ΓΟΥΔΗ 1925: ΟΤΑΝ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Στις 27 Νοεμβρίου 1925, περίπου στις 9 το πρωί, χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες κατευθύνονταν στην περιοχή του Γουδή, στο πλάι των εγκαταστάσεων όπου βρίσκεται το νοσοκομείο «Σωτηρία». Βρέθηκαν εκεί όπου είχε στηθεί η κρεμάλα για να απαγχονιστούν δύο αντισυνταγματάρχες που είχαν καταδικαστεί ως καταχραστές του δημοσίου χρήματος. 

Η αγχόνη είχε στηθεί από την προηγουμένη, σε σχήμα Π, και πάνω της είχαν προσδεθεί τρεις βρόγχοι. Οι μελλοθάνατοι έφτασαν συνοδευόμενοι από τον ιερέα του Αγίου Γεωργίου Καρύτση. Τους περίμεναν στρατιωτικά τμήματα από τα συντάγματα Πεζικού, Ιππικού και Πυροβολικού, που έδρευαν στην περιοχή, ένας 25χρονος εθελοντής δήμιος και ο ιατροδικαστής και πρώην ολυμπιονίκης Ιωάννης Γεωργιάδης. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε κρεμάλα στη χώρα μας, αφού οι εκτελέσεις πραγματοποιούνταν μέχρι τότε με λαιμητόμο ή τυφεκισμό. Για να πραγματοποιηθεί εκτέλεση δι’ απαγχονισμού χρειάστηκε να διαμορφωθεί ειδικό νομικό καθεστώς. 

Πρόθυμος εκτελεστής των επιθυμιών της δικτατορίας Πάγκαλου και πρωταγωνιστής στην υπόθεση υπήρξε ο διευθυντής της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης Κρέων Μπουφίδης.

Από το καλοκαίρι του 1924 και για έναν ολόκληρο χρόνο ο Τύπος αποκάλυπτε τη μία μετά την άλλη διάφορες περιπτώσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος, με πρωταγωνιστές τις περισσότερες φορές αξιωματικούς του ελληνικού Στρατού. Τα δημοσιεύματα προκαλούσαν θύελλα αντιδράσεων, πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό και την πρωτοφανή αστάθεια στην πολιτική ζωή της χώρας. Καταχρήσεις στη διαχείριση υλικού στο Ναύπλιο, στην τέως στρατιά Μικράς Ασίας, στη Χίο, καταχρήσεις στα φάρμακα στη Γενική Αποθήκη Υλικού Πειραιώς, στο Χατζηκυριάκειο Νοσοκομείο κ.α

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΑΝ 75.000 ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2015
Οι βρετανικές αρχές παρέλειψαν να διαβιβάσουν, ως όφειλαν, δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις για καταδίκες ευρωπαίων πολιτών προς τις χώρες καταγωγής τους και στην συνέχεια προσπάθησαν να συγκαλύψουν το πρόβλημα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Guardian !!!




Οι ενοχλητικές αυτές αποκαλύψεις για τα κενά αυτά στην συνεργασία τον τομέα της ασφάλειας έρχονται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο θα κληθεί να διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση τη διαμόρφωση των σχέσεών τους μετά το Brexit, κυρίως στο τομέα της δικαστικής συνεργασίας και των ανταλλαγών πληροφοριών.

To πρόβλημα στο σύστημα πληροφορικής της αστυνομίας εμπόδισε την διαβίβαση 75.000 φακέλων σχετικά με καταδικαστικές αποφάσεις της βρετανικής δικαιοσύνης για πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2015. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 30% των καταδικαστικών αποφάσεων, ορισμένες από τις οποίες αφορούσαν βιασμούς και φόνους.

Από την στιγμή που εντοπίσθηκε το πρόβλημα, οι αρχές προσπάθησαν να το συγκαλύψουν. Η έκθεση, που συντάχθηκε με αντικείμενο μία συνεδρίαση για το ζήτημα τον Μάιο 2019, ανέφερε ότι ο υπουργός Εσωτερικών ήταν «νευρικός» ως προς την ιδέα της κοινοποίησης του ιστορικού των καταδικαστικών αυτών αποφάσεων.

ΑΑΔΕ: ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ THOMAS COOK !!!



Με εγκύκλιο Πιτσιλή, διευκολύνονται οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που είχαν συνάψει συμβόλαια με τη Thomas Cook για τη φορολογική αντιμετώπιση της ζημιάς, που υπέστησαν από την πτώχευση

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε σήμερα εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζεται η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος των επισφαλών απαιτήσεων των τουριστικών επιχειρήσεων από την βρετανική εταιρεία Thomas Cook, λόγω της πτώχευσης της.

ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ...ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ !!!


Οι Τράπεζες δημιουργούν Χρήμα από το Τίποτε 

Του Σπυρίδωνα Λαβδιώτη*

Ας το επαναλάβουμε ακόμη μια φορά, πρέπει να το κάνουμε, γιατί αυτό είναι σωστό: οι εμπορικές τράπεζες δεν δανείζουν τις καταθέσεις των πελατών τους, δεν είναι διαμεσολαβητές μεταξύ αποταμιευτών και δανειοληπτών. Οι καταθέσεις των πελατών δεν δημιουργούν τα δάνεια· τα δάνεια δημιουργούν τις καταθέσεις.

Οι τράπεζες έχουν το μοναδικό προνόμιο της δημιουργίας του χρήματος, του αίματος ζωής της οικονομίας, και το δημιουργούν από το τίποτε, ex nihilo. Δεν είναι χρηματοοικονομικοί διαμεσολαβητές που συλλέγουν υπάρχουσες αποταμιεύσεις και τις κατανέμουν στην οικονομία όπως οι άλλοι μη – τραπεζικοί πιστωτικοί οργανισμοί.

Η εξέχουσα λειτουργία των τραπεζών είναι η παροχή χρηματοδότησης, ήτοι η δημιουργία νέας νομισματικής αγοραστικής δύναμης μέσω της χορήγησης δανείων, για έναν οικονομικό παράγοντα που είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο, ο δανειολήπτης και ο καταθέτης. Αυτή είναι η αλχημεία του τραπεζικού μυστηρίου, η μαγεία της μεταμόρφωσης του δανείου σε περιουσιακό στοιχείο μέσω λογιστικών εγγραφών.

Συγκεκριμένα, οποτεδήποτε μια τράπεζα συνάπτει ένα νέο δάνειο με έναν πελάτη δημιουργεί μια λογιστική εγγραφή του δανείου στο όνομα του πελάτη και την καταχωρεί στην πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού της. Ταυτόχρονα, η τράπεζα δημιουργεί μια νέα και ισόποση λογιστική εγγραφή στο όνομα του ίδιου πελάτη που την ονομάζει κατάθεση και την καταχωρεί στην πλευρά του παθητικού του ισολογισμού της. Δηλαδή, η τράπεζα δημιουργεί την δική της χρηματοδότηση, κατάθεση, με την πίστωση του ποσού του δανείου στο λογαριασμό του δανειολήπτη.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΑΜΟΙΒΗ...ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ !!!




Πρόσθετες αμοιβές στους συμβολαιογράφους θα καταβάλουν όσοι μεταβιβάζουν ακίνητα, μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας η οποία, υποτίθεται, θα ολοκληρώνεται στο γραφείο του συμβολαιογράφου.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμβαλλόμενοι, θα χρειάζεται να περάσουν και από την εφορία.

Αυτά προκύπτουν από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των συμβολαιογράφων, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη διάρκεια της οποίας ζήτησαν εκτός των άλλων να καταργηθούν τα πρόστιμα, που προβλέπονται για τους συμβολαιογράφους, σε περιπτώσεις παραλείψεων των συμβαλλόμενων, αλλά και να προβλεφθεί έξτρα αμοιβή, για τις ηλεκτρονικές μεταβάσεις ακινήτων.

Λόγω των διαφωνιών των συμβολαιογράφων, αλλά και «κενών» στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων, καθυστερεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή τον περασμένο Δεκέμβριο και σε παραγωγική λειτουργία από τον Ιανουάριο.

Πάντως δεν θα είναι και τόσο… ηλεκτρονική, καθώς για παράδειγμα, εάν ο αγοραστής ακινήτου υποστηρίζει πως είναι δικαιούχος απαλλαγής 1ης κατοικίας, θα πρέπει να το αποδεικνύει με δικαιολογητικά που θα προσκομίζει στην εφορία και δεν θα αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο συμβολαιογράφος, ως προς την εγκυρότητά τους.

ΕΤΣΙ ΤΟ NETFLIX ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ TAXWATCH
Με την δαιδαλώδη εταιρική δομή του μεταφέρει εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους !!!



H δημοφιλής αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής και παροχής τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μέσω Internet κατάφερε να “εξαφανίσει” $430 εκατ. από τα κέρδη ύψους $1,2 δις που εμφάνισε το 2018 μεταφέροντας τα σε φορολογικούς παραδείσους.

Πως όμως το Netflix πέτυχε κάτι τέτοιο;

Έχοντας χτίσει μια δαιδαλώδη εταιρική δομή καταφέρνει να γλιτώνει φόρους. Το αξιοσημείωτο είναι πως το πετυχαίνει και στις χώρες των οποίων αποφεύγει τη φορολογία. καθώς εκμεταλλεύεται τις κρατικές ενισχύσεις για κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο ανεξάρτητος βρετανικός οργανισμός, Τaxwatch, σε έκθεσή του δείχνει πως το Netflix είχε το 2018 κέρδη 1,2 δισ. δολάρια παγκοσμίως, από τα οποία τα 430 εκατ. δολάρια μεταφέρθηκαν σε φορολογικούς παραδείσους

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 2.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Χιλιάδες ακίνητα στο σφυρί από τράπεζες και εταιρείες ειδικού σκοπού στο α΄ τρίμηνο 2020

Ακίνητα για όλα τα βαλάντια, από την Κρήτη έως τον Έβρο, συνολικού αριθμού περίπου 2.000 βγαίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου «στο σφυρί» από τράπεζες αλλά και εταιρείες που έχουν αναλάβει δάνεια από τις τράπεζες όπως για παράδειγμα η Intrum Hellas.

Είναι χαρακτηριστικό πως θα πλειστηριαστούν ακίνητα με τιμή πρώτης προσφοράς από μερικά ευρώ έως μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ακινήτων υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ποιοτικά ακίνητα και όπως αναφέρουν πολλά από όσα βγουν θα βρουν εύκολα αγοραστές, ενώ για όσα δεν υπάρχουν προσφορές, υπάρχει η εκτίμηση από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ότι θα υποχωρήσει η τιμή και θα μπορέσουν να το αποκτήσουν αργότερα με χαμηλότερο τίμημα.

Από τους πλειστηριασμούς που θα γίνουν και έχουν αναρτηθεί ξεχωρίζει το ακίνητο της Alfa Wood Πίνδος το οποίο πλειστηριάζει η Τράπεζα Πειραιώς στις 5 Φεβρουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 27 εκατ. ευρώ.

Την ίδια μέρα η Εθνική Τράπεζα θα προσπαθήσει να πουλήσει ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Εύβοια με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,8 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ !!!




Κινέζοι έχουν βάλει στο μάτι τους ελαιώνες της Αργολίδας


Μεγάλες εταιρείες Κινεζικών κατά κύριο λόγο συμφερόντων προσπαθούν να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις ελαιοδένδρων σε Αργολίδα και Λακωνία, εκμεταλλευμένοι την πτώση τη τιμής του ελαιόλαδου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου σε επερώτηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος της ερώτησης για τα προβλήματα με το ελαιόλαδο, είναι να δοθεί μια απάντηση της περιφερειακής αρχής για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχω μια πληροφόρηση από Αργολίδα και Λακωνία ότι έχουν εμφανιστεί μεγάλες εταιρείες ξένων κινεζικών και άλλων συμφερόντων που προσπαθούν εκμεταλλευμένοι την πτώση τη τιμής του ελαιόλαδου και προσπαθούν να αγοράσουν εκτάσεις ελαιοδένδρων. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην εντάξουν και να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους και ο κλήρος να περάσει σε ξένα χέρια».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15.000€ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΔΠΧ ΣΤΗΝ ALLSEAS MARINE S.A
Απόφαση της ελληνικής Αρχής για τον έλεγχο e-mails εργαζομένου από εργοδότη σε εταιρικό server, τη χρήση CCTV και την προσκόμιση παράνομων αποδεικτικών μέσων !!!




Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με αφορμή καταγγελία, διερεύνησε τη νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε διακομιστή (server) της εταιρίας “ALLSEAS MARINE S.A.” καθώς και τη νομιμότητα πρόσβασης και ελέγχου διαγεγραμμένων e-mails ανώτερου στελέχους της διοίκησής της σε βάρος του οποίου υπήρχαν υπόνοιες ότι είχε προβεί σε παράνομες πράξεις σε βάρος των συμφερόντων της.

Η Αρχή διαπίστωσε ότι η εταιρία ως υπεύθυνος επεξεργασίας είχε συμμορφωθεί προς τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) και ότι από τις εσωτερικές πολιτικές και κανονισμούς της προβλεπόταν η απαγόρευση χρήσης των εταιρικών μέσων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δικτύων για ιδιωτικούς σκοπούς καθώς και η δυνατότητα διενέργειας εσωτερικών ελέγχων.

Επομένως, η εταιρία είχε νόμιμο δικαίωμα κατ’ άρ. 5 παρ. 1 και 6 παρ. 1 εδ. στ’ ΓΚΠΔ να διενεργήσει εσωτερικό έλεγχο στα e-mails του εργαζομένου.

Η Αρχή, αντίθετα, διαπίστωσε ότι το κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε παράνομα, επιπλέον δε, το καταγραφέν υλικό που προσκομίσθηκε στην Αρχή κρίθηκε ως παράνομο.

ΔΕΗ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 17% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
Η "ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ" ΔΕΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ & ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ !!!




Με αυξήσεις φωτιά, άνω του 17%, έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους πελάτες της, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι τη διάσωση(;) της επιχείρησης θα πληρώσουν οι καταναλωτές!

Οι καταναλωτές λαμβάνοντας τους πρώτους, φουσκωμένους λογαριασμούς μετά την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, αντιλαμβάνονται ότι το αρχικό κυβερνητικό αφήγημα, για παρεμβάσεις που δεν θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά, καθώς θα αντισταθμιστούν από τη μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% από την προηγούμενη κυβέρνηση και την περικοπή του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων), δεν ισχύει.

Επίσης, αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν ισχύει ούτε η μεταγενέστερη (αρχές Νοεμβρίου) ομολογία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, για μικρή επιβάρυνση ανά νοικοκυριό, την οποία υπολόγισε σε 2,5 ευρώ το μήνα (30 ευρώ τον χρόνο). Οι λογαριασμοί, με τις αυξήσεις του Σεπτεμβρίου, αποδεικνύουν ότι η αληθινή επιβάρυνση είναι πάνω–κάτω τριπλάσια σε ετήσια βάση από τους υπολογισμούς του υπουργού!

ΕΚΤ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα περισσότερα "κόκκινα" δάνεια στην Ευρωζώνη διέθεταν οι ελληνικές τράπεζες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα παρέμεινε στο υψηλότερο ποσοστό (37,4%) μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Ο μέσος όρος των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο ναδίρ, αγγίζοντας το 3,41% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2015. Αρκετά υψηλός διατηρείται ο δείκτης των κόκκινων δανείων και στην Κύπρο αγγίζοντας το 20% και ακολουθούν οι Πορτογαλικές τράπεζες με 10%.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ !!!




Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, πραγματοποίησε το πρωί, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά της ομοσπονδίας.

Αιτία της παρουσίας του εν λόγω κλιμακίου, αποτελούν οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν για οικονομικές ατασθαλίες αλλά και υπερβολικές απολαβές στελεχών.

Οι διοικούντες την ΕΠΟ, χαρακτήρισαν «συνήθη» και «προβλεπόμενο» τον οικονομικό έλεγχο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, έχει ως εξής:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ "ΛΑΘΩΝ", ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ...1937 !!!
Το Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή του γνωστού δικηγόρου αύξησε την εμπορική αξία κατά 30% αναδεικνύοντας την αυθαιρεσία των εκτιμητών.



Κοψοχρονιά βγάζουν τα σπίτια οφειλετών στους πλειστηριασμούς , οι δικαστικοί επιμελητές και οι εκτιμητές ακινήτων προς όφελος του επισπεύδοντος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τράπεζα.

Ο οφειλέτης για να προστατευθεί από την αυθαιρεσία του εκτιμητή ακινήτων και προς αποκατάστασης της αδικίας, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, αναλαμβάνοντας το ανάλογο κόστος της προσφυγή , με σκοπό ο οφειλέτης, να πετύχει δικαστική απόφαση που θα προσδιορίζει υψηλότερη εμπορική αξία για το ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Στις 7 Ιανουαρίου 2020, δημοσιεύτηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία προσδιορίζει νέα εμπορική αξία για ακίνητο, υψηλότερη κατά 30% σε σχέση με αυτή που είχε δώσει ο εκτιμητής ακινήτου.

Η δικαστική απόφαση αφορά την προσφυγή οφειλέτη και συγκεκριμένα του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος ανέκοψε τον αρχικό πλειστηριασμό του ακινήτου επι της οδούς Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, σε μια από τις πιο ακριβές της χώρας.

ο δικαστήριο αναγνώρισε τα επιχειρήματα του οφειλέτη, τα οποία κατατέθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του κ. Σιούφα, ζητώντας να προσδιοριστεί νέα τιμή για το ακίνητο. 

Από τις 441.000 ευρώ που ήταν η αρχική εκτιμώμενη αξία ακινήτου ανήλθε σε 575.000 ευρώ, αυξημένη κατά 30% ενώ η αρχική πρόταση του οφειλέτη ήταν να αποτιμηθεί στις 800.000 ευρώ.

Η "ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ" ΔΕΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ & ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ !!!




«Ζαλίζουν» οι προκλητικές αμοιβές των μεγαλοστελεχών της ΔΕΗ


Δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, «αποζημίωση» 600 ευρώ (όσο ένα μηνιάτικο του «λαουτζίκου»!) ανά συνεδρίαση για τα μέλη της διοίκησης, μπόνους και προνόμια για τα «άριστα» μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ. Τα νούμερα κυριολεκτικά ζαλίζουν. Η κυβέρνηση μαζί τις αυξήσεις στα τιμολόγια (για τους πολλούς) δίνει «ζεστό» χρήμα στους μάνατζερ και τους διευθυντάδες της ΔΕΗ, ώστε να μπορούν να κινούνται στην «αγορά» και να ξεπουλήσουν πιο άνετα, ό,τι δεν έχει ξεπουληθεί.

Αντιγράφουμε αποσπάσματα από το δημοσίευμα της «Εφ. Συν.» (ρεπορτάζ: Χαρά Τζαναβάρα) με τη σημείωση πως, τελικά, οι «άριστοι» της κυβέρνησης, όταν θέλουν να κάνουν αυξήσεις και δώσουν αμοιβές τα καταφέρνουν. Όπως και να το κάνουμε ο «άριστος» στον «άριστο» (της «αγοράς») συμπεριφέρεται… ανάλογα. Άλλο ο «άριστος» (της «αγοράς») και άλλο ο «απλός λαουτζίκος»…

«Με βάση τις διατάξεις του νόμου 4643/2019, που εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης θα λαμβάνει ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ και μπόνους που θα φτάνουν έως τα 100.000 ευρώ, ενώ θα έχει στη διάθεσή του εταιρικό αυτοκίνητο πολλών κυβικών, που αυξήθηκαν με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, με κάλυψη “των συναφών δαπανών” (…) Οι γενναιόδωρες αυξήσεις επεκτείνονται στους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και στα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί από τη νέα διοίκηση και αισίως φτάνουν τα 110 (…) Για άγνωστους λόγους, με διάταξη του 4643/2019, εξαιρέθηκε η ΔΕΗ από την υπουργική απόφαση του 2010 και τα στελέχη της θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού από αυτά που ορίζονται για τον πρωθυπουργό. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης δικαιούται όχημα 1.400 κυβικών και κόστους έως 18.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ !!! ΜΠΟΝΟΥΣ 1.200.000€ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΟΣ !!!



Παράλληλα, η εταιρεία αποφάσισε να μοιράσει κονδύλι 300.000€ σε όσους εργαζομένους αποκτούν παιδιά, αλλά και γι' αυτούς που ήδη έχουν !!!

Μπόνους ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τους εργαζομένους της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Δημήτρης Σαράντης, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την επίτευξη των εταιρικών στόχων.

Παράλληλα, η εταιρεία αποφάσισε να μοιράσει κονδύλι 300.000 ευρώ για τους εργαζομένους που αποκτούν παιδιά, αλλά και γι' αυτούς που ήδη έχουν. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δίνει κάθε χρόνο 400 ευρώ για το πρώτο παιδί, 600 ευρώ για το δεύτερο, 1.000 ευρώ για το τρίτο και 2.000 ευρώ για το τέταρτο.

ΕΝΟΧΟΙ 4 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ !!!

ΕΝΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ...
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδίκασε μία από τις υποθέσεις του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ που έφθασε στο ακροατήριο, κήρυξε την Τετάρτη ένοχους τέσσερις εκ των κατηγορουμένων, διαπιστώνοντας ότι οι πράξεις τελέσθηκαν σε βάρος της περιουσίας του Κέντρου.





Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου ένοχοι είναι οι

-Όλγα Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού

-Νικόλαος Νιαβής (ιδιώτης) για απάτη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία

-Θεόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην ισόβιος διευθυντής) για απάτη κατ' εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 120.000 ευρώ

-Άγγελος Χατζάκης ( πρώην πρόεδρο του Δ.Σ.) για απιστία κατ' εξακολούθηση και ζημιά άνω των 120.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σχετικά με τις ψευδείς βεβαιώσεις, λόγω παραγραφής, σε βάρος της πρώην γραμματέως, Ελένης Λιάκουρα. Κι αυτό γιατί με βάση το νέο ποινικό κώδικα η κατηγορία που αντιμετώπιζε είναι πλέον πλημμέλημα και υπέπεσε σε παραγραφή. .

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ Η ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 24-48 ΔΟΣΕΩΝ !!!



Χάνεται ο Ιανουάριος για τις 24-48 δόσεις

Προσπάθεια να ανοίξει τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα για τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων καταβάλλουν στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του Newmoney.gr, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι η σχετική εγκύκλιος θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και ξεκαθάρισε ότι όσοι μπουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων θα μπορούν να μεταπηδήσουν και στις 24, όταν καταστεί διαθέσιμη η νέα πάγια ρύθμιση. Αντίστοιχα και από τις 24, θα μπορούν να μεταφερθούν στις 48.

Καθώς πολλοί οφειλέτες αρνούνται ακόμα να ενταχθούν στις 12 δόσεις γιατί περιμένουν τις 24 ώστε να πληρώνουν λιγότερα, επιβεβαιώνεται πλέον ότι η νέα ρύθμιση δεν θα είναι έτοιμη μέσα στον Ιανουάριο. Κατά συνέπεια και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους πριν εκπνεύσει ο μήνα. Ο Βεσυρόπουλος τόνισε πως θα υπάρξει άμεσα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά.

Τι αλλάζει για τους επαγγελματίες

Το μείζον ζήτημα των 24-48 δόσεων, ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον υφυπουργό, σε συνάντηση εργασίας που είχε μαζί του αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Γαβαλάκη και τον Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α. Παναγιώτη Παντελή.

Ο SSM ΠΙΕΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




SSM: Ζητάει από τις τράπεζες χρονοδιάγραμμα πώλησης 24.000 ακινήτων


Ξεκινούν προσεχώς οι επαφές των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών με τον SSM με τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών.

Τα βασικά θέματα που θα θέσει στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ο SSM ως εποπτική αρχή είναι

1)Να μειωθούν τα ακίνητα που κατέχουν, ο SSM ζητάει χρονοδιάγραμμα μείωσης των 24.000 ακινήτων που διαθέτουν οι τράπεζες.
2)Σχέδια για το πώς θα βελτιώσουν τα κέρδη τους και θα μειώσουν τα κόστη τους.
3)Πως θα μειωθούν οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Με βάση τραπεζικά στελέχη που μίλησαν στο bankingnews οι τράπεζες λόγω των NPEs και των εξασφαλίσεων που ζητούν αλλά και των πλειστηριασμών που υλοποιούνται έχουν συγκεντρώσει περίπου 24.000 ακίνητα.

ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 450€ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ 20.000.000€ !!!




Με χρηματική ποινή ύψους… 450 ευρώ για οφειλή ασφαλιστικών εισφορών που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ «τιμωρήθηκε» o πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ πρωτόδικα για την ίδια υπόθεσηο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στη συγκεκριμένη πράξη από μη ταπεινά αίτια και του δόθηκε και ένα δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα σε περίπτωση χορήγησης δεύτερου ελαφρυντικού υπάρχει η δυνατότητα της επιβολής μόνο χρηματικής ποινής. Έτσι το δικαστήριο «καταδίκασε» τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ σε 90 ημερήσιες μονάδες χρηματικής ποινής που «μεταφράζεται» σε πρόστιμο ύψους 450 ευρώ!

ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΝΕΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΣΕΡΡΩΝ !!!




«Πρόβα τζενεράλε» πραγματοποιούσαν από προχθές οι εργαζόμενοι στο σταθμό διοδίων του Στρυμονικού Σερρών, στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Όπως αναφέρει το infonews24.gr, όσοι πέρασαν σήμερα από το σημείο, είδαν τις μπάρες κατεβασμένες, αλλά όταν πλησίαζαν με τα οχήματά τους, τους περίμεναν οι εργαζόμενοι στα ειδικά διαμορφωμένα κουβούκλια, οι οποίοι ενημέρωναν τους οδηγούς ότι λειτουργούν δοκιμαστικά, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Να θυμίσουμε πως η τιμή των διοδίων για τον Σταθμό Διοδίων Στρυμονικό, θα ανέρχεται:

ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 15.000 ΚΑΡΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:
ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Σε σταδιακή αντικατάσταση έως και 15.000 πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τις επιπτώσεις της υποκλοπής των στοιχείων πελατών τους που καταγράφηκε σε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Πρόκειται για ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των online πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων. Αν και τα κρούσματα χρεώσεων πελατών για συναλλαγές που ουδέποτε πραγματοποίησαν ήταν πολύ λιγότερα και συγκεκριμένα μερικές δεκάδες περιπτώσεις, οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να λειτουργήσουν προληπτικά και εκτός από την «παρακολούθηση» των εν λόγω καρτών, προχωρούν σταδιακά στην αντικατάστασή τους, ακυρώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες όλες τις κάρτες πελατών τους που είχαν ήδη πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή κατά το παρελθόν στον σχετικό ιστότοπο. Εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες έχουν επωμιστεί και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν, το οποίο δεν επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών. Οπως υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη, το γεγονός ότι έχουν κινηθεί έγκαιρα, ενεργοποιώντας τις μεθόδους ασφαλείας για «περίεργες» συναλλαγές, καθιστά το κόστος αυτό «διαχειρίσιμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ακυρώσει ή προτίθενται να ακυρώσουν σταδιακά και να αντικαταστήσουν με νέες 15.000 περίπου κάρτες, ενώ για το θέμα είναι ενήμερη τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και τα δύο μεγάλα σχήματα πληρωμών, δηλαδή η Visa και η MasterCard, που έχουν ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν πώς έγινε η υποκλοπή.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΕΕ !!! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΜΕΛΩΝ !!!



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα σημαντικό σχέδιο που θα επιτρέψει στις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν καλύτερα το κοινωνικό ντάμπινγκ, το οποίο όμως προσκρούσει στις επιφυλάξεις που εκφράζουν χώρες της ανατολικής και βόρειας Ευρώπης.

Σήμερα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (οι 22 στις 28) έχουν θεσπίσει έναν κατώτατο μισθό, όμως υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο ύψος του: από 286 ευρώ στη Βουλγαρία μέχρι 2.017 ευρώ στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Έξι χώρες δεν έχουν θεσπίσει κατώτατο μισθό (Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Ιταλία και Κύπρος) επειδή λειτουργούν με βάση τις συλλογικές συμβάσεις.

Συνειδητοποιώντας τις δυσκολίες μιας ευρωπαϊκής εναρμόνισης, η Κομισιόν αποφάσισε να συμβουλευτεί τους κοινωνικούς εταίρους προτού να υποβάλει προτάσεις.

«Για να είμαστε σαφείς: δεν πρόκειται ούτε να ορίσουμε έναν ενιαίο κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό, ούτε να υποχρεώσουμε τις χώρες να θεσπίσουν έναν κατώτατο μισθό», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.

Ο στόχος της Επιτροπής είναι να παρουσιάσει ένα «νομικό εργαλείο που θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι κερδίζουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους», πρόσθεσε.

ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!




Ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, γιατί όλοι ήξεραν και ξέρουν ότι η παρέμβαση των δανειστών που εξασφάλισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ από τις πρόθυμες κυβερνήσεις, είχε σαν συμφωνία να υπέρ φορολογηθούν (άδικα) οι πολίτες και να αναγκαστούν να χάσουν τα ακίνητά τους. 

Τα οποία ήρθαν να τα πάρουν τσάμπα τα funds των τραπεζών που δυστυχώς ανήκουν μετοχικά (λόγω 3ης ανακεφαλαιοποίησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) σε επενδυτικά κεφάλαια που στηρίζουν και ακολουθούν πάντα το ΔΝΤ, όταν πάει να βοηθήσει (υποδουλώσει) κάποια χώρα το ΔΝΤ.

Στις 2.239 ανήλθαν οι νέες άδειες διαμονής (χρυσή βίζα) που χορηγήθηκαν το 2019 σε πολίτες τρίτων χωρών που ταυτόχρονα απέκτησαν το δικαίωμα να διαμείνουν έως 5 χρόνια στην Ελλάδα. Οι άδειες αυτές, που είναι περισσότερες κατά +22% σε σχέση με το 2018, δόθηκαν σε αγοραστές ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Το νέο σύστημα που ψηφίστηκε το 2019 και προβλέπει τη χορήγηση άδειας και σε όσους επενδύουν σε τίτλους ή καταθέσεις, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ουσιαστική εφαρμογή, καθώς η έκδοση της σχετικής νομοθεσίας ολοκληρώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS 84 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ...1,6% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε επενδυτικό παράδεισο.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή της επενδυτικής αειφορίας.
Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει το διεθνές κεφάλαιο.
Η Ελλάδα με την μείωση των φορολογικών συντελεστών και των μεταρρυθμίσεων θα γίνει πόλος έλξης για τους ξένους.

Αυτά περίπου υποστηρίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας και στο παρελθόν και σήμερα.
Ποια είναι όμως η αλήθεια στην πράξη;

Ποια μεγάλη επένδυση πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης έως σήμερα που μπορεί να αλλάξει το επενδυτικό τοπίο;

Π.χ. το Ελληνικό ΔΕΝ είναι ξένη επένδυση, είναι εσωτερική επένδυση μιας ελληνικής εταιρίας της Lamda και υποστηρίχθηκε από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τους μετόχους της Lamda.

Για το πώς αντιλαμβάνονται οι ξένοι τις επενδύσεις στην Ελλάδα, το καλύτερο παράδειγμα είναι τα προβληματικά δάνεια.

Οι ελληνικές τράπεζες, οι θεσμικές αρχές, η κυβέρνηση βλέπουν την λύση στις εταιρίες διαχείρισης, που όλες είναι ξένες – όλως τυχαίως – λες και ότι τα ελληνικά τραπεζικά στελέχη δεν μπορούν να κάνουν την ίδια ή καλύτερη δουλειά με τα funds.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προγραμματίσει

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ & ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΕΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ 50% ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ;;;



Τι μεταδίδει το thepressproject.gr :

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων, Jacques Vandenschrik, καταγγέλλει ότι η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει κατά 50% το κονδύλι που διαθέτει για τους άπορους πολίτες την περίοδο 2021 – 2027, ώστε να «ισοφαρίσει» την «τρύπα» 1,1 τρισεκατομμυρίου που εκτιμάται ότι θα προκληθεί στα ταμεία της Ένωσης από την αποχώρηση της Βρετανίας.

Όπως δήλωσε ο Vandenschrik, η Ομοσπονδία κατάφερε το 2018 να διανείμει 781.000 τόνους τροφίμων και να σιτίσει περίπου 9,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Τόνισε ότι περίπου 33,1 εκατομμύρια πολίτες στην ΕΕ είναι άποροι και αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, που θα επιδεινωθούν με τα σχέδια της ΕΕ.

«Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της αστάθειας στις ζωές των ανθρώπων. Αν οι πολίτες και τα παιδιά τους είναι πεινασμένα θα έχουν συγκεκριμένο πλάνο και αυτό δεν είναι καλό για την κοινωνία μας. Δεν μπορούμε να προοδεύσουμε αφήνοντας στο περιθώριο τους άπορους ανθρώπους. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τρέχων κοινοτικός προϋπολογισμός περιέχει κονδύλια προς τις χώρες-μέλη προκειμένου αυτές να παράσχουν στους πιο φτωχούς Ευρωπαίους πολίτες τροφή, ένδυση, υπόδηση και άλλες βασικές ανάγκες. Σύμφωνα με την πρόταση της νέας ηγεσίας της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό 2021-27, αυτά τα κονδύλια καταργούνται και θα ζητηθεί από τις χώρες-μέλη να δαπανούν ένα μίνιμουμ ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ ετησίως γι’ αυτούς τους πολίτες.

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ !!!




Εθνική Αρχή Διαφάνειας για καπνιστικές λέσχες: «Θα αφαιρεθούν άδειες καταστημάτων» !!!


Αυστηρή προειδοποίηση για την προσπάθεια δημιουργίας “Καπνιστικών Λεσχών” απευθύνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. “Θα αφαιρεθούν άδειες λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος”, αναφέρει η Αρχή.

Σκληρή απάντηση στην απόπειρα δημιουργίας “Καπνιστικών Λεσχών” με σκοπό την καταστρατήγηση του αντικαπνιστικού νόμου, δίνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι κάθε απόπειρα καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου του αντικαπνιστικού νόμου, θα επισύρει έως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Διοικητής της Αρχής, Άγγελος Μπίνης:

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑ...ΣΕ ΚΟΜΜΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΙΑ ;;;
Μοναδική προϋπόθεση είναι οι δωρεές να υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των 100 ευρώ, αλλά να μην υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος του φορολογούμενου !!!




Δωρεά σε κόμμα ή πολιτικό ;;; Μείωση 20% στο φόρο εισοδήματος !!!



Αυξημένα κίνητρα να χρηματοδοτήσουν πολιτικά κόμματα, βουλευτές και ευρωβουλευτές στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν έχουν πλέον οι φορολογούμενοι. Γιατί; Διότι με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο το ποσοστό μείωσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς αυξήθηκε από το 10% στο 20%.

Μοναδική προϋπόθεση είναι οι δωρεές να υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των 100 ευρώ, αλλά να μην υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος του φορολογούμενου.

Παράδειγμα
SSL Certificates