.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ & ΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΙΣ...ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Το Τμήμα Φορολογίας στην Κύπρο με επιστολές που απέστειλε, καλεί τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες των οποίων οι καταθέσεις ‘’κουρεύτηκαν’’ τον Μάρτη του 2013, να πληρώσουν κανονικά την φορολογία αλλά και επιπλέον πρόστιμο 10%, για τα χρήματα που έχασαν !!!



Τους «κούρεψαν» αλλά τους ζητούν να πληρώσουν κανονικά την φορολογία για αυτά τα λεφτά - Τους έβαλαν και πρόστιμο


Σε μια κίνηση που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις προχώρησε το Τμήμα Φορολογίας που με επιστολές που απέστειλε, καλεί τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες των οποίων οι καταθέσεις ‘’κουρεύτηκαν’’ τον Μάρτη του 2013, να πληρώσουν κανονικά την φορολογία αλλά και επιπλέον πρόστιμο 10%, για τα χρήματα που ‘’κουρεύτηκαν’’. Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο ΑΝΤ1.

Όσες εταιρείες λοιπόν είχαν καταθέσεις σε Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου και δέχτηκαν ‘’κούρεμα’’, καλούνται να πληρώσουν κανονικά την Φορολογία τους για αυτά τα χρήματα αφού όπως υποστηρίζει το Τμήμα Φορολογίας, τα ‘’κουρεμένα’’ χρήματα δεν αποτελούν έξοδο της επιχείρησης που χρησιμοποιείται για σκοπούς κτήσης του εισοδήματος της, ως εκ τούτου δεν μπορούν να ‘’γλιτώσουν’’ από την φορολόγηση.

Ο Έφορος Φορολογίας, Γιάννης Τσαγγάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε κατ’ αρχάς το θέμα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη μέσα στην νομοθεσία. Είναι μια ερμηνεία δική μας, η οποία υπόκειται, φυσιολογικά, σε εξέταση από το Δικαστήριο όποιος προσφύγει. Μπορεί να είμαστε λάθος».

Προέτρεψε τους επιχειρηματίες που επηρεάζονται να να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και στο Διοικητικό Δικαστήριο αφού ξεκαθάρισε ότι τυχόν ένσταση προς το Τμήμα Φορολογίας δεν έχουν καμία τύχη.

Εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ που μίλησαν για το θέμα στον ΑΝΤ1, ανέφεραν ότι θα πρέπει να βρεθεί η λύση ούτως ώστε οι συγκεκριμένες εταιρείες να μην πληρώσουν αυτά τα χρήματα και να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates