.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΟΚ !!! ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !!! ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !!!

Διαβάζουμε σήμερα στο http://www.tribune.gr/:
Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία: Πάνοπλοι αστυνομικοί πετάνε οικογένειες στο δρόμο !!!



Το φωνάζουμε τόσο καιρό: 
ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ !!!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η FM VOICE ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΤΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜAΡΑ !!!

Ο φάκελος Τράγκα και η κουνιάδα του Γκίκα Χαρδούβελη !!!


Εφορία Κηφισιάς. Η εφορία των βορείων προαστίων. Η εφορία της ομάδας των καλαματιανών Σαμαροφυλάκων. Η εφορία στην οποία δεκάδες φάκελοι... επωνύμων αφαιρέθηκαν από τους ελεγκτές. Η εφορία που η κουνιάδα του Χαρδούβελη είναι Επόπτρια.


Γράφει : Νίκος Μανεσιώτης
Μετά τους 40 φακέλους που εξαφανίστηκαν από τις υπηρεσίες της κ. Σαββαϊδου, ηFMVoice.gr αποκαλύπτει τους... γαλάζιους καλικάντζαρους της εφορίας Κηφισιάς. Αποκαλύπτει τα έργα μιας ομάδας σκληροπυρηνικών Σαμαρικών, στελεχών της Ν.Δ. και της ΔΑΚΕ Εφοριακών, κατά τον ενάμιση χρόνο της κυβέρνησης Σαμαρά. Ενάμιση χρόνο... καλικαντζάρευαν τους ελέγχους χώνοντας βαθειά στα ερμάρια τους φακέλους που έκαιγαν τους "πυλώνες του εθνικού κορμού" και τους κολλητούς του "συστήματος Αντώνη Σαμαρά".

Χαρακτηριστική μεταξύ άλλων η περίπτωση "φάκελος Τράγκας". 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! FM VOICE : Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΣΑΛΛΑ !!!


Μη χάσετε την Πέμπτη 19/3 το επετειακό φύλλο της F&M Voice (#53) με ένα πρώτο θέμα που θα «ταρακουνήσει» πολλούς. Η F&M Voice γιορτάζει ένα χρόνο κυκλοφορίας και αποκαλύπτει τον «Άγνωστο Πόλεμο» μεταξύ Βαρδή Βαρδινογιάννη και Μιχάλη Σάλλα.
Στο νέο φύλλο της Finance & Markets Voice, διαβάστε επίσης:

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

GREXIT : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "PLAN B" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Αν μιλάμε για φιλική έξοδο από το ευρώ, με παραμονή στην ΕΕ, κατόπιν τροποποίησης της Συνθήκης της Λισσαβώνας, αυτό είναι το μόνο αποδεκτό, ρεαλιστικό σενάριο επιστροφής σε πραγματικό εθνικό νόμισμα, που να εξασφαλίζει τη δημοσιονομική και νομισματική κυριαρχία της εθνικής μας οικονομίας !!!


The Grexit Proposal




  • Με την Τράπεζα της Ελλάδος να είναι υπό δημόσιο μετοχικό έλεγχο κατά τουλάχιστον 50%+1, για να είναι πραγματικά της "Ελλάδος" και όχι αγνώστων ιδιωτών μετόχων.
  • Με το χρήμα να μην εκδίδεται πλέον από ιδιώτες, αναγκαστικά ως αντίκρυσμα, αντάλλαγμα και προϊόν χρέους.
  • Με τη μόχλευση του χρήματος να ελέγχεται αποκλειστικά από την ΤτΕ και να λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος της εθνικής μας οικονομίας, χρηματοδοτώντας μόνο την ανάπτυξη, τις νέες παραγωγικές επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές και την πραγματική οικονομία.
  • Με την αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας να οδηγεί στην πραγματική, βιώσιμη ανάπτυξη, αντί να διογκώνει τη φούσκα της αναγκαστικής υπερχρέωσης του δημοσίου, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
  • Με τη μείωση του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού, να οδηγεί αυτόματα σε φορολογικές ελαφρύνσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων και σε δημόσιες επενδύσεις κοινής ωφελείας, οδηγώντας έτσι την εθνική μας οικονομία από τον φαύλο κύκλο της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, σε σπιράλ αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης και ευημερίας των Πολιτών. 
  • Με τις εμπορικές τράπεζες να επιστρέφουν στον πραγματικό τους ρόλο, διαμεσολαβώντας στην αγορά και την πώληση νομισματοποιημένου μόνο χρήματος, μεταξύ αποταμιευτών, επενδυτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Με αυτό το νομισματικό μοντέλο, το εθνικό νόμισμα μπορεί να είναι ακόμη και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩ, με ισοτιμία 1/1 έναντι του ευρώ της ΕΚΤ και σχεδόν απαλλαγμένο από τον συναλλαγματικό κίνδυνο των υποτιμήσεων και των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ - όπως άλλωστε δεν ήταν ποτέ εθνικό νόμισμα η δραχμή - και δεν διασφαλίζει τη δημοσιονομική και νομισματική κυριαρχία της εθνικής μας οικονομίας !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ : ON LINE ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!

Διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών !!!

files

Διασύνδεση των ταμειακών μηχανών εμπορικών επιχειρήσεων με την ΓΓΠΣ δρομολογεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Μέσα στους επόμενους 5 μήνες, 300.000 ταμειακές μηχανές εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων εστίασης, καθώς και 200.000 επαγγελματιών, προβλέπεται να διασυνδεθούν με την ΓΓΠΣ με απλή χρήση ενός σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι, o υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η διασύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί, βασιζόμενη στις υπάρχουσες υποδομές.Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων υπολογιστικών συστημάτων δηλώνουν πως οι εν λόγω υποδομές είναι έτοιμες και ο κεντρικός server είναι σε θέση να επεξεργαστεί τα φορολογικά στοιχεία από 800.000 ΑΦΜ απλά μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

Η συμπλήρωση 20 νέων κωδικών που θα αφορούν το περιουσιολόγιο αναβάλλει για μετά το Πάσχα την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014 !!!




Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών παρά το γεγονός ότι ο νόμος επιβάλλει την έναρξη της προθεσμίας κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων από την 1 μέχρι και τις 30 Απριλίου κάθε έτους φέτος η διαδικασία θα καθυστερήσει κάποιες μέρες.

Το ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να συμπληρώσει το βασικό έντυπο της δήλωσης Ε1 με 20 νέους κωδικούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί στην λεπτομέρεια τους θα αφορούν την συμπλήρωση στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι στην νέα δήλωση θα υπάρχουν ειδικοί κωδικοί όπου θα πρέπει να δηλώνονται:

-Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό

-Μερίσματα από το εξωτερικό

-Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων

-Εισοδήματα από δικαιώματα

-Δαπάνες απόκτησης περιουσίας

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ 1.000.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

Να εισπράξει άμεσα ρευστό θέλει η κυβέρνηση από τη ρύθμιση-εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, η οποία έχει προθεσμία υπαγωγής μέχρι τις 27 Μαρτίου !!!




Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, περίπου 1 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου με παλαιά χρέη θα κληθούν να καταβάλουν εφάπαξ, το αργότερο μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή, ένα μέρος ή ακόμη και το σύνολο της βασικής οφειλής τους, με «αντάλλαγμα» τη διαγραφή αντίστοιχου ποσοστού ή ακόμη και του συνόλου των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων.

Από το υπουργείο οικονομικών τονίζουν ότι ξεκινάει η άμεση αποστολή ειδοποιητηρίων προς 1 εκατομμύριο φορολογουμένους, οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εδώ και πολλούς μήνες κι έχουν συσσωρεύσει σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Με τα ειδοποιητήρια, οι εν λόγω οφειλέτες θα καλούνται να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση-εξπρές, η οποία προβλέπει ότι εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ ένα ποσοστό ή το σύνολο της αρχικής ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο, οι προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόστιμα που έχουν συσσωρευτεί θα περικοπούν άμεσα κατά το ίδιο ποσοστό ή στο σύνολό τους, κατά περίπτωση.

Παράδειγμα

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ !!!

Η Deutsche Bank καταρρέει στις ΗΠΑ και ελέγχεται για παρανομίες !!!
Δάσκαλε που δίδασκες !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για deutsche bank USA

Η “αμερικανική” Deutsche Bank απέτυχε παταγωδώς να περάσει τα “τέστ αντοχής” της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ,τα οποία έδειξαν ότι κινείται στο “κόκκινο” και θα είναι αδύνατον να αντέξει ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση. Η οποία είναι πάρα πολύ πιθανή με την πολιτική που επιμένει να ασκεί το Βερολίνο!

Η γερμανική τράπεζα δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης λένε οι αμερικανοί. Αλλά αυτό είναι ίσως το μικρότερό της πρόβλημα. Η Deutsche Bank έχει “στριμωχτεί” από τους αμερικανούς σε μία σειρά νομικών θεμάτων που για άλλη μια φορά προκαλουν ερωτήματα για την επιμονη των Γερμανών να κουνάνε δάχτυλο σ΄ όλους τους άλλους.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Τρέμουν τις αγωγές των δανειοληπτών και τις αποζημιώσεις !!!


Οι τράπεζες εξετάζουν ακόμη και haircut στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο !!!
Θα καλύψουν την συναλλαγματική ζημία !!!

Την μεγαλύτερη έκθεση σε ελβετικό νόμισμα έχει η Eurobank που φθάνει τα 5,8 δισεκ. ευρώ
Οι τράπεζες εξετάζουν ακόμη και haircut στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.
Θα καλύψουν την συναλλαγματική ζημία
Με βάση ρεπορτάζ και στις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες είναι στρατηγική απόφαση των τραπεζών να διευκολύνουν τους δανειολήπτες τροποποιώντας όρους, μειώνοντας τις δόσεις και γενικώς υπάρχει διάθεση από τις τράπεζες να εξετάσουν λύσεις με τους δανειολήπτες.
Οι τράπεζες είχαν σχεδιάσει ένα αρκετά ρηξικέλευθο πλάνο αναδιάρθρωσης δανείων το οποίο στρατηγικά θα διευκόλυνε τους δανειολήπτες σε φράγκα και αυτό περιλαμβάνει και haircut στο στεγαστικό δάνειο.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες είναι ξεκάθαρο ότι οι τράπεζες έχουν διάθεση και πρόθεση να υιοθετήσουν λύσεις καινοτόμες και σίγουρα επωφελείς για τους δανειολήπτες αλλά όχι ακόμη καθώς οι τράπεζες δεν είναι έτοιμες και δεν έχουν φθάσει σε λογικά επίπεδα κερδοφορίας ώστε να υιοθετήσουν ριζικές λύσεις.
Πάντως οι τράπεζες έχουν κατανοήσει ότι η επιβάρυνση από το 1 ευρώ προς 1,5 ελβετικά φράγκα σε σχέση με την τρέχουσα ισοτιμία πρέπει να διορθωθεί καθώς το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στον δανειολήπτη. 

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 3 !!!

Οι νέες διατάξεις για τον ελάχιστο δείκτη ρευστών διαθεσίμων,  θα οδηγήσουν τις τράπεζες να αναζητήσουν ρευστότητα από την εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων, τα οποία έτσι θα αναγκαστούν να τα κουρέψουν πριν την εκδίκαση της Ομαδικής Αγωγής του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html



Έρχεται αυστηρότερος δείκτης ρευστότητας και στις ελληνικές τράπεζες !!!

Καταργείται το 20% !!!

Το προφίλ ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται στα επίπεδα του Ιουλίου του 2013.
Ένας νόες άκρως επιβαρυντικός παράγοντας θα πλήξει….και τις ελληνικές τράπεζες το επόμενο διάστημα και θα αφορά τον δείκτη ρευστότητας.
Ουσιαστικά αλλάζει ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας που σήμερα είναι 20%.
Την τρέχουσα περίοδο μια τράπεζα υποχρεούται να διαθέτει ρευστότητα που αντιστοιχεί στο 20% των ρευστών διαθεσίμων της.
Για να το θέσουμε απλά μια τράπεζα σε διάστημα 30 ημερών θα πρέπει να διαθέτει ρευστότητα ίση με το 20% των καταθέσεων της.
Π.χ. αν διαθέτει 30 δισεκ. καταθέσεις θα πρέπει να έχει ρευστότητα 6 δισεκ. άμεσα διαθέσιμη.
Το καθεστώς αυτό λόγω Βασιλείας ΙΙΙ αλλάζει και ο δείκτης ρευστότητας σε ορισμένες κατηγορίες θα φθάνει κλιμακούμενος έως το 100% που σημαίνει απλά ότι οι τράπεζες θα υποχρεούνται να διαθέτουν περισσότερη πλεονάζουσα ρευστότητα ως μηχανισμό ασφαλείας.
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις ο νέος δείκτης ρευστότητας θα είναι κλιμακωτός και θα ξεκινάει κατά μέσο όρο από το 30%...και σε ορισμένες υποκατηγορίες θα φθάνει έως το 100%.

Εκτός στόχος η εξάρτηση από το ευρωσύστημα 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Η ΕΚΤ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ;;;







ΠΡΟΣΟΧΗ :
Και η νέα ρύθμιση αφορά την ΚΥΡΙΑ κατοικία, ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, και έχει ισχύ μέχρι 31/12/2015 !!!


Αυτή είναι η νέα ρύθμιση για την προστασία από τους πλειστηριασμούς !!!

Προστασία από τον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 θα έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τρεις βασικές προϋποθέσεις, κρίνονται «συνεργάσιμοι» και υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση, η οποία εκτός απροόπτου θα κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει στην κατοχή του το Euro2day.gr, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι την κατάθεση του στη Βουλή, η προστασία από τους πλειστηριασμούς αφορά την κύρια ή μοναδική κατοικία του δανειολήπτη η αξία του ακινήτου του οποίου δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ και εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

* Το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό τους εισόδημα όπως διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης είναι μικρότερο ή ίσο των 50.000 ευρώ.

* Η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους είναι μικρότερη ή ίση των 500.000 ευρώ και εξ αυτής το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την 31η Δεκεμβρίου του 2014 δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, εξαιρουμένων περιοδικών παροχών από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα.

Τα κριτήρια αυτά προσαυξάνονται κατά 20% στην περίπτωση οικογενειών με τρία ή και περισσότερα τέκνα, άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όσους βαρύνονται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

Σε αυτή την περίπτωση η αντικειμενική αξία του ακινήτου φθάνει έως 360.000 ευρώ, το εισόδημα έως 60.000 ευρώ, η συνολική ακίνητη περιουσία έως 600.000 ευρώ και οι καταθέσεις έως 36.000 ευρώ.

Το ύψος της καταβολής για την προστασία από τους πλειστηριασμούς :


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑΙΠΕΔ !!! ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !!!

Νάντια Βαλαβάνη : Τέλος το ΤΑΙΠΕΔ !!!
Τα λεφτά του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας θα χρηματοδοτούν την κοινωνική πολιτική !!!



Την κατάργηση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και την ίδρυση ενός νέου Φορέα ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, η οποία ενέκρινε (με την θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) τον διορισμό του Αστέριου (Στέργιου) Πιτσιόρλα ως προέδρου και του Αντώνιου Λεούση, ως διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ. Παρών δήλωσε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όχι ψήφισε η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Με τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, για την ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, προβλέπεται η διάλυση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και η απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο ΤΑΙΠΕΔ.
Μετά την απορρόφηση αυτή, δημιουργείται ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που στόχο έχει την αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. 

Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις του νέου αυτού Ταμείου θα προσδιοριστούν με την κατάθεση ξεχωριστού σχεδίου νόμου.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ WWF ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!! ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ;;;

Η WWF είναι υπέρ του λιγνίτη στη Γερμανία και υπέρ των ΑΠΕ στην Ελλάδα !!!
Στόχος, ο ελληνικός λιγνίτης να περάσει σε γερμανικά χέρια, για να έχει φτηνό ρεύμα η Γερμανία και, ταυτόχρονα, ακριβό ρεύμα η Ελλάδα, αφού θα συνεχίσει να αγοράζει γερμανική τεχνολογία ΑΠΕ και να κάνει εισαγωγές ακριβού ρεύματος από ΑΠΕ !!! 




Η WWF είναι μία κατευθυνόμενη Μ.Κ.Ο. 

Με το πρόσχημα της αγάπης για τα αρκουδάκια και λοιπά χνουδωτά και τρυφερά πλάσματα, έχει μαζέψει ένα έτοιμο ακροατήριο εύπιστων ηλιθίων που αυτοϊκανοποιούνται με την ιδέα ότι θα σώσουν τον πλανήτη υπογράφοντας αρλούμπες. 
Και ...υπογράφουν. Τζάμπα είναι. 

Η WWF και οι "ακτιβιστές" της δεν έχουν σχέση ούτε με ενέργεια, ούτε με ηλεκτροπαραγωγή, ούτε καν με αρκουδάκια. Είναι σύγχρονο προπαγανδιστικό εργαλείο. Δεν έχει σχέση ούτε με οικολογία, ούτε με καλοσύνες. Είναι καθαρά πληρωμένο, κατευθυνόμενο και οργανωμένο μάρκετινγκ. 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΟΚ !!! ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ !!!

Συγκλονιστική αποκάλυψη του δικηγόρου Γιάννη Κυριακόπουλου, από το φάκελο της SIEMENS στην υπόθεση που εκδικάζεται την 24/03/2015 στο ΣτΕ, για την ακύρωση του συμβιβασμού με το Ελληνικό Δημόσιο !!!




Στη σελίδα 5, σημ. 12 &13 του κατηγορητηρίου κατά της SIEMENS από την Αμερικανική Δικαιοσύνη, (District Court of COLUMBIA), διαβάζουμε άναυδοι ότι κατά τη γερμανική φορολογική νομοθεσία, η SIEMENS απολάμβανε επίσημα φοροαπαλλαγές για τις μίζες που μοίραζε σε όλο τον πλανήτη (άρα και στην Ελλάδα) μέχρι το 1999, ημερομηνία κατά την οποία σταμάτησε να λογιστικοποιεί τις μίζες στα βιβλία της, λόγω της εισαγωγής της στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο !!! 

Αποτέλεσμα εικόνας για SIEMENS

  
During the pre- 1999 period, the fist period, bribery at Siemens was largely unregulated. German law did not prohibit foreign bribery and allowed taxdeductions for bribes paid in foreign countries. Siemens was not yet listed on the NYSE and therefore was not subject to U.S. regulation. Undeterred by foreign laws that prohibited bribery, Siemens put several payment mechanisms in place, including the use of cash and off-books accounts, to make payments as necessary to win business.

13. The term Niitzliche Aufwendungen («NAY’)or »useful expenditures» was acommonly used tax law term and was commonly listed on Siemens’ cost calculation sheets to denote payments to third parties, including illicit payments to foreign officials.

Ερωτάται η Γερμανική Κυβέρνηση : 

ΑΠ 2037/2014 !!! ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Καταχρηστικός ο όρος που επιτρέπει στην τράπεζα να καθορίζει τον συμβατικό τόκο στην τμηματική εξόφληση με καταβολές δόσεων (Άρειος Πάγος) !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΑΠ 2037/2014: Καταχρηστικός ο όρος που επιτρέπει στην τράπεζα να καθορίζει τον συμβατικό τόκο στην τμηματική εξόφληση με καταβολές δόσεων: «...Μέχρι τον Ιανουάριο του 1987 τα τραπεζικά επιτόκια τόσο ως προς το ανώτατο όσο και ως προς το κατώτατο ύψος τους υπάγονταν σε αυστηρό διοικητικό προσδιορισμό από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και οι τράπεζες δεν είχαν το δικαίωμα να ορίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα επιτόκια, αλλά σύμφωνα και με ρητή διάταξη του άρθρου 6 του ν.δ/τος 548/48 τα οριζόμενα αυτά επιτόκια ήσαν υποχρεωτικά και για τις τράπεζες και για τους δανειζόμενους.β. Με την υπ' αριθμό 1087/29.6.87 ΠΔ/ΤΕ άρχισε η μερική απελευθέρωση του τρόπου καθορισμού των τραπεζικών επιτοκίων στις βραχυπρόθεσμες αρχικά χορηγήσεις και καθορίσθηκε για πρώτη φορά με την εν λόγω Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μόνο το ελάχιστο όριο των επιτοκίων αυτών (τραπεζικών). Η πράξη αυτή τροποποιήθηκε με διάφορες άλλες, που καθόρισαν το ελάχιστο (τραπεζικό) επιτόκιο σε διάφορες μορφές χορηγήσεων, καθώς και το επιτόκιο υπερημερίας [1088/29.6.87, 1108/21.7.87, 1143/87, 1183/87, 1574/89, 1715/90, 1969/91, 2007/91, 1976/91, 2091/92]. γ. Στη συνέχεια με την υπ' αριθμό 2326/94 ΠΔ/ΤΕ καταργήθηκαν και τα ελάχιστα όρια όλων σχεδόν των "τραπεζικών" επιτοκίων χορηγήσεων, ενώ με την υπ' αριθμό 2393/96 ΠΔ/ΤΕ καθορίσθηκε "πλαφόν" προς τα άνω μόνο για το επιτόκιο υπερημερίας, το οποίο δεν μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο του 2,5% του συμφωνηθέντος (συμβατικού) επιτοκίου. Με προηγούμενη πράξη του (1574/89) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε ορίσει, ότι το επιτόκιο υπερημερίας για τις χορηγήσεις σε δραχμές του πιστωτικού ιδρύματος δεν έπρεπε να υπολείπεται κατά κατώτατο όριο του προβλεπόμενου ελαχίστου ορίου του επιτοκίου των δανείων που χορηγούνται για κεφάλαια κίνησης προσαυξημένο κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες. δ. Τέλος στην υπ' αριθμό 2286/28.1.94 ΠΔ/ΤΕ σχετικά με την καταναλωτική πίστη, τη χορήγηση δανείων σε φυσικά πρόσωπα για την κάλυψη προσωπικών αναγκών καθώς και για τις αγορές μέσω πιστωτικών καρτών κ.τ.λ., πλην των άλλων, ως προς το ύψος των επιτοκίων ορίζονται τα εξής: "... Με την προϋπόθεση της τήρησης του ενώπιον συνολικού κατ' άτομο ορίου των δρχ. οκτώ εκατομμυρίων και των ειδικότερων ορίων των παρ. β. και γ., το επιτόκιο, η διάρκεια και οι λοιποί όροι της χρηματοδότησης καθορίζονται από τη δανείστρια τράπεζα με την επιφύλαξη των διατάξεων περί ελάχιστων ορίων επιτοκίων χορηγήσεων που εκάστοτε ισχύουν". 

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

Έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας στη Βουλή !!!
Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος των ελληνικών στεγαστικών δανείων, τα οποία βρίσκονται σε ελβετικό φράγκο, εξετάζει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ήδη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης εκδίκασε αγωγή δανειολήπτη που είχε συνάψει στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο, κατά τράπεζας.
Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκρινε άκυρο και καταχρηστικό συμβατικό όρο σύμφωνα με τον οποίο «…εφόσον το δάνειο ή οποιοδήποτε τμήμα του αυτού έχει χορηγηθεί σε συνάλλαγμα, ο οφειλέτης υποχρεούται να τις εκπληρώσει εντεύθεν υποχρεώσεις του προς την Τράπεζα… είτε σε ευρώ με βάση την τρέχουσα τιμή πώλησης του νομίσματος χορήγησης την ημέρα καταβολής», ενώ σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης οι καταβολές που πραγματοποιεί ο ενάγων προς εκπλήρωση των υποχρεώσεων του από τη δανειακή σύμβαση πρέπει να υπολογίζονται, μετά την ακύρωση, ως καταχρηστικού, του ανωτέρου όρου, από την Τράπεζα με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία των δύο νομισμάτων που ίσχυε κατά την ημέρα εκταμίευσης του δανείου».
Αντίστοιχες πρωτόδικες αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα Μονομελή Πρωτοδικεία Ρόδου και Λαμίας, σύμφωνα με τις οποίες έγινε δεκτή η αίτηση δανειοληπτών ελβετικού φράγκου και διατάσσεται η τράπεζα να ανέχεται την καταβολή των δόσεων με ισοτιμία την αρχική ή μικρότερη. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - ΠΑΝΓΑΙΑ !!!

Διερευνά η Δικαιοσύνη την Πανγαία, Πρωτόπαππα Τουρκολιά και Χριστοδούλου !!! 
Τι υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικη τραπεζα logo


Η υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα του bankingnews.gr ενώ κλήθηκε για να καταθέσει και ο δημοσιογράφος Πέτρος Λεωτσάκος.
Διερευνώνται για την υπόθεση της Πανγαία ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου της Εθνικής Τράπεζας.
Ωστόσο πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά τρόπο σαφή ότι η υππόθεση δεν είναι σημερινή αλλά αφορά το 2014 όπου η δικαιοσύνη διερευνούσε την υπόθεση αλλά δεν είναι σαφές αν η έρευνα συνεχίζεται ή έχει καταλήξει στο αρχείο.
Η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τριανταφύλλου διερευνούσε :

ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΟΥΤ@ΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ !!!

Επικαλούνται βίζιτες για να δικαιολογήσουν τα παστωμένα !!!


Του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
Άλλοι τουλάχιστον 100 μεγαλογιατροί όλων των ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, έμποροι Ι.Χ, ανώτατα στελέχη εταιρειών αλλά και του Δημοσίου άρχισαν να λαμβάνουν, τις τελευταίες ημέρες, κλήσεις απο το ΣΔΟΕπροκειμένου να καταθέσουν για τις μεγάλες διαφορές οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, προκύπτουν αναφορικά με τα ποσά που δήλωσαν ως εισόδημα στην εφορία την δεκαετία 2000-2010 και
απο την άλλη τα μυθώδη ποσά των καταθέσεων τους που διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν σε ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για ένα μέρος από τους
3.500 μεγαλοκαταθέτες της Λίστας Νικολούδη οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί απο το ΣΔΟΕ ως δυνάμει φοροφυγάδες και όλοι τους ελέγχονται για αναιτιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Έπρεπε να είχε συγκροτηθεί από την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης, για να ισχυροποιηθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/02/blog-post_64.html


Αποτέλεσμα εικόνας για DEBT CANCEL

Αύριο Τρίτη, παρουσιάζεται στον Τύπο η πρωτοβουλία συγκρότησης της Επιτροπήςγια τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους. Η συγκρότηση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 150 του κοινοβουλίου, στην οποία θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Eric Toussaint ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

Όπως έχει δηλώσει η Πρόεδρος της Βουλής, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους να αποτελέσει πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της κοινωνίας, του λαού και συνολικά, των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών.

+78% ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ !!!

Στα 41,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στην ελληνική αγορά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία !!!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και 15,2 εκατ. ευρώ από τις απλήρωτες συναλλαγματικές στο δίμηνο, ανεβάζοντας τα φέσια στην αγορά στα 56,8 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, τον Φεβρουάριο του 2015, οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν σε αξία τα 26,6 εκατ. ευρώ (1.203 τεμάχια), εμφανίζοντας αύξηση 78%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και πτώση 45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

GAME OVER ΓΙΑ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2014 !!!

ΥΠΟΙΚ : Mικρότερο κατά 2,2 Δις ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 !!!
Τελείωσε ο μύθος του πρωτογενούς πλεονάσματος του Μνημονίου !!!
Πως μπορεί να υπήρξε ποτέ πρωτογενές πλεόνασμα όταν τα ανείσπρακτα έσοδα του δημοσίου, από 35 Δις το 2010, έφτασαν τα 75 Δις το 2015 ;;;


ΥΠΟΙΚ: Mικρότερο κατά 2,2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014

"Μαύρη τρύπα" 2,2 δισ. ευρώ προέκυψε το 2014, καθώς τοπρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης περιορίσθηκε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο 0,3% του ΑΕΠ έναντι του στόχου 1,5% του ΑΕΠ.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 25.000 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

Κυβερνητικό σχέδιο για τη ρευστότητα : Θα δημιουργηθεί Ταμείο που θα δίνει μικροδάνεια μέχρι 25.000 ευρώ, διαμέσου της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό που υπάρχει για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, με προτεραιότητα των ιδιωτών και στη συνεχεία των επιχειρηματιών.

Ρευστότητα στην αγορά με τη μέθοδο των μικροδανείων μέχρι 25.000 ευρώ, διαμέσου της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης στη γενική συνέλευση των εμπόρων, και το γνωστοποίησε με σημερινή της ανακοίνωση η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα, σημειώνεται ακόμη, ότι ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό που υπάρχει για τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων, με προτεραιότητα των ιδιωτών και στη συνεχεία των επιχειρηματιών, για την επαναφορά - επί του παρόντος - στον προηγούμενο νόμο και λειτουργία της αγοράς μέχρι 7 Κυριακές τον χρόνο, στην έναρξη διαλόγου με την ΕΣΕΕ για τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας της Αγοράς και στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος των "Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου" (ΑΚΕ).

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

Πρωτοφανής ηλιθιότητα, παρουσιάζεται στην Κύπρο ως μέγα επίτευγμα !!!
Κύπριος δανειολήπτης παρέδωσε το κλειδί του σπιτιού του στην τράπεζα για να τον αφήσουν λέει επιτέλους ήσυχο !!!



Και μάλιστα αυτό έγινε παρουσία ενώσεως δανειοληπτών, που κρατούσε και πανώ "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" !!!

Αφελής δανειολήπτης έφτασε γύρω στις 9:00 το πρωί έξω απο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Πολεμίδια, κοντά στον κυκλικό κόμβο Ορφανίδη, υπό τη συνοδεία του Βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη και άλλων δανειοληπτών, μπήκε μέσα για να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του.

Αρνούνται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση δανείου για την κατοικία του, αφού η δόση του εκτοξεύθηκε από 350 σε 900 ευρώ, λόγω καταχρηστικών και παράνομων ρητρών του δανείου του σε Ελβετικό φράγκο.

Ο 35χρονος Νίκος Χατζηγιάννης, θέλοντας να αποφύγει άλλη ταλαιπωρία, η οποία θα προκύψει με την εφαρμογή της νομοθεσίας των εκποιήσεων, πολίτης μετέβη το πρωί στην Τράπεζα Κύπρου με τα κλειδιά του σπιτιού του στο χέρι.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΖΟΛΑ & ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

«Ηταν γνωστό πως η παραγωγή της Ιζόλα εδίδετο επί πιστώσει, με δόσεις, εν τούτοις ένα πρωί μάς είπαν ότι δεν προεξοφλούν κανένα γραμμάτιο. Το έκαναν για να μας κλείσουν. Ηταν εσκεμμένο. Η Εθνική Τράπεζα ήταν ο εκτελεστής. Ποιος της έδωσε την εντολή ας το πει η ίδια. Αυτή έχει την ευθύνη» .......... έλεγε ο κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ της ΙΖΟΛΑ σε συνέντεξή του το 1998 !!!


ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΛΕΦΤΑ !!!
Με έχουν καταστρέψει 
οι τράπεζες !!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/1998 

Ο κ. Γεώργιος Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916. Ο πατέρας του ήταν αυτοδημιούργητος βιομήχανος, γεννημένος στη Θήβα. Τελείωσε το Γυμνάσιο στο σχολείο του Μακρή και το 1932 μπήκε στην ΑΣΟΕΕ. Συγχρόνως εργαζόταν στην πατρική επιχείρηση. Το 1937 η οικογένεια Δράκου αγοράζει τα μερίδια των συνεταίρων της στην Ιζόλα και κ. Δράκος αρχίζει να ασχολείται με τον βιομηχανικό τομέα. Το 1951 παρουσιάζουν την πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα. Από τον Οκτώβριο του 1975 και για 12 ολόκληρα χρόνια προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να αποφύγει την καταστροφή τής Ιζόλα που εν τω μεταξύ είχε μεταβληθεί σε όμιλο εταιρειών. Είναι παντρεμένος 60 χρόνια με τη γυναίκα του την Ελλη και απέκτησαν ένα γιο και μία κόρη.

SSL Certificates