.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ 1.000.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

Να εισπράξει άμεσα ρευστό θέλει η κυβέρνηση από τη ρύθμιση-εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, η οποία έχει προθεσμία υπαγωγής μέχρι τις 27 Μαρτίου !!!




Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, περίπου 1 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου με παλαιά χρέη θα κληθούν να καταβάλουν εφάπαξ, το αργότερο μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή, ένα μέρος ή ακόμη και το σύνολο της βασικής οφειλής τους, με «αντάλλαγμα» τη διαγραφή αντίστοιχου ποσοστού ή ακόμη και του συνόλου των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων.

Από το υπουργείο οικονομικών τονίζουν ότι ξεκινάει η άμεση αποστολή ειδοποιητηρίων προς 1 εκατομμύριο φορολογουμένους, οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εδώ και πολλούς μήνες κι έχουν συσσωρεύσει σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Με τα ειδοποιητήρια, οι εν λόγω οφειλέτες θα καλούνται να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση-εξπρές, η οποία προβλέπει ότι εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ ένα ποσοστό ή το σύνολο της αρχικής ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο, οι προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόστιμα που έχουν συσσωρευτεί θα περικοπούν άμεσα κατά το ίδιο ποσοστό ή στο σύνολό τους, κατά περίπτωση.

Παράδειγμα

Φορολογούμενος χρωστά 3.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.600 ευρώ είναι η αρχική οφειλή και τα υπόλοιπα 1.400 ευρώ είναι οι προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόστιμα, θα κληθεί, μέχρι τις 27 Μαρτίου να διαλέξει είτε να πληρώσει όλο το ποσό των 1.600 ευρώ και να γλιτώσει όλα τα πρόστιμα ή να πληρώσει ένα μέρος γλιτώνοντας ανάλογα πρόστιμα.

Αν πληρώσει τα 800 από τα 1.600 ευρώ της αρχικής οφειλής, δηλαδή το 50% του αρχικού χρέους, θα γλιτώσει κι από το 50% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων.

ΠΗΓΗ
newsbeast
http://www.escapemedia.gr/media/i-eforia-stelnei-ravasakia-se-1-ekat-ofeiletes/
SSL Certificates