.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΩΝ SPRIDER STORES: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ !!!



Του Άρη Σπίνου


Ας θυμηθούμε τα γεγονότα!!Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Λακαφώσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης. Απήγγειλε επίσης κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό σε τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην προσχεδιασμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πυρκαγιά.

Η καταστροφική πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί από τον Τύπο σε «κουκουλοφόρους ταραξίες» που είχαν προκαλέσει επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου. Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό ανέφεραν ότι οι «κουκουλοφόροι» αφού χτύπησαν και έδεσαν τον φύλακα του χώρου -που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο- προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με κυριότερες και πλέον κρίσιμες για την καταστροφή, αυτές στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τις ηλεκτρογεννήτριες και το σύστημα πυρανίχνευσης.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΙΚΕ !!!



Όπισθεν ολοταχώς κάνει, όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ότι αφορά την αρχική της πρόθεση να επιβάλει ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους εταίρους και όχι μόνο στον διαχειριστή των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών (ΙΚΕ), όπως είχε αποκαλύψει το «mononews». 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επιχειρηματιών, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διάψευση σύμφωνα με την οποία δεν εξετάζεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να διαγραφεί τελικά η σχετική διάταξη που είχε αρχικά ενταχθεί στο ασφαλιστικό νομοσχεδίο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Ιανουαρίου. Η διάταξη προέβλεπε ότι τις ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές υποχρεούται να καταβάλλουν «οι υγειονομικοί που αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση, οι δικηγόροι που βρίσκονται σε αναστολή άσκησης δικηγορίας, οι διαχειριστές των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), ο μοναδικός εταίρος Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, ε) οι εταίροι των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών ( ΙΚΕ), οι οποίοι υπάγονται υποχρεωτικά από 1-1-2020 στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και ο χρόνος ασφάλισης τους θεωρείται ως χρόνος ασφάλισης του πρώην ΟΑΕΕ ή, του πρώην ΤΣΜΕΔΕ ή του πρώην ΤΣΑΥ αναλόγως αν η ΙΚΕ έχει αντικείμενο βιοτεχνικό και εμπορικό ή αντικείμενο τεχνικό ή υγειονομικό αντιστοίχως».

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ: ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 2013 ΜΟΥ ΡΙΞΑΤΕ ΦΟΡΟ 2.700€ ;;;



Κύριε υπουργέ των Οικονομικών άνευ διδασκάλου, είμαι συνταξιούχος των 700 ευρώ. Επειδή πήρα τα αναδρομικά το 2013 μου ρίχνεις φόρο 2700; 


Μα καλά, από πού μας έρχεσαι; Μήπως από κανένα πριγκιπάτο; Γιατί όταν εγώ ζούσα για δυο χρόνια με τέσσερα..κατοστάρικα, εσύ πού ήσουν κρυμμένος; Θέλεις να μας πεις πως όταν παίρνω έναντι είμαι κάτω από το όριο του φόρου, ενώ αν πάρω τα αναδρομικά, που πάλι μου οφείλει το κράτος, περνάω το όριο και πρέπει να καταβάλω τον ανάλογο φόρο. Και περιμένεις μετά από αυτό, το κόμμα σου θα ξανάρθει στα πράγματα.Αλλά όταν καταφθάνει η αγία οικογένεια, θυμάται το παρελθόν της και αμολιέται. 

Στις επόμενες εκλογές να δούμε πόσους ψήφους θα βρείτε μέσα στις κάλπες. Άκου να μου κλέβει η Νέα Δημοκρατία πάλι άλλες τέσσερις συντάξεις. Θέλει ντε και καλά να με στείλει στα συσσίτια της ενορίας. Δεν θα της κάνω το χατήρι...Θέλετε να ακουμπήσετε και την λεία, δεν σας φτάνουν τα πλεονάσματα.

ΤΟ WLTP ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ !!!



Το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 αναμένεται να αποκλείσει αρκετά μοντέλα από το Κέντρο της Αθήνας.

Το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα που θα τεθεί σε ισχύ στην Ελλάδα την 1η Μαρτίου του 2020 αναμένεται πέραν όλων των άλλων να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα και το παρωχημένο σύστημα του Δακτυλίου στην Αθήνα. Ειδικότερα σήμερα στον Δακτύλιο κυκλοφορούν ελεύθερα όσα αυτοκίνητα εκπέμπουν κάτω από 140 γραμμάρια CO2 ενώ τα πιο ρυπογόνα οχήματα κυκλοφορούν υπό το καθεστώς των μονών ζυγών.

Η εφαρμογή του νέου τρόπου μέτρησης των εκπομπών CO2 θα αυξήσει κατά τουλάχιστον 20% τις μέσες εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τα οχήματα που σήμερα εκπέμπουν 120 γραμμάρια CO2 και οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στον Δακτύλιο καθημερινά κινδυνεύουν από την 1η Μαρτίου να κυκλοφορούν υπό το καθεστώς των μονών-ζυγών.

Επίσης ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την ενεργοποίηση του WLTP αφορά στην παλαιότητα των οχημάτων καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι μετρήσεις θα αφορούν τα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από το 2016 όποτε και υπάρχουν τα δεδομένα μέτρησης σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP και μετά ή μόνο όσα έχουν 1η Άδεια Κυκλοφορία μετά την 1η Μαρτίου του 2020. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά μοντέλα που οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονταν πέριξ των 125 έως και 139 γραμμαρίων CO2 είναι πολύ πιθανό από την 1η Μαρτίου να κινούνται στον Δακτύλιο υπό το καθεστώς των μονών-ζυγών.

Δακτύλιος με ηλικία 40 ετών!


ΗΠΑ: ΤΑ ΤΑΞΙ ΡΟΜΠΟΤ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 100.000 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ !!!



Πάνω από 100.000 δρομολόγια έχουν πραγματοποιηθεί σε τα Ταξί-ρομπότ της Waymo στις ΗΠΑ. 

Τώρα, τα οχήματα με συστήματα αυτόματης οδήγησης της επεκτείνει την υπηρεσία σε χρήστες iPhone. Στην πρώτη επέτειο του πιλοτικού προγράμματος της εταιρείας στο Chandler της Αριζόνα, η Waymo δήλωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει μια εφαρμογή iOS για την υπηρεσία των Ταξί-ρομπότ της για iPhones. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης νέες λεπτομέρειες της υπηρεσίας, η οποία ήταν αργή να προσφέρει πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς «οδηγούς-ανθρώπους ασφαλείας» πίσω από το τιμόνι οι οποίοι θα αναλάμβαναν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η Waymo, η οποία ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία ως εταιρεία της Google, δήλωσε ότι η υπηρεσία της έχει 1.500 χρήστες μηνιαίως και έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων δρομολογίων από τον Ιανουάριο. Από τα τέλη του καλοκαιριού, η Waymo έχει επιταχύνει μια επιλογή που ονομάζει «μόνο αναβάτη» η οποία αφορά σε δρομολόγιο χωρίς την ύπαρξη ανθρώπων-οδηγών ασφαλείας σε μια δοκιμαστική ομάδα μερικών εκατοντάδων επιβατών. Παρόλο που οι άνθρωποι αυτοί δεν πλήρωναν για τις μετακινήσεις του αρχικά, τώρα πληρώνουν τιμές που είναι ανταγωνιστικές με τις υπηρεσίες Uber και Lyft, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Waymo.

Οι περισσότερες διαδρομές με την Waymo πραγματοποιούνται αργά το απόγευμα και το βράδυ, με τους μετακινούμενους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για κάθε δραστηριότητα, από το να φτάσουν στη δουλειά τους ή για τις προσωπικές τους συναντήσεις επισημαίνει ο Dan Chu, επικεφαλής του προϊόντος της εταιρείας. Η υπηρεσία επεκτείνεται και θα προσθέσει περισσότερους χρήστες που θα συμμετάσχουν σε μια λίστα αναμονής οι οποίοι χρησιμοποιούν τη νέα εφαρμογή iOS. Η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα Android από την άνοιξη.

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ: ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!




ΑΑΔΕ: 2 στους 3 πιάνονται να φοροδιαφεύγουν


Πάνω από 30.000 «ζωντανές» υποθέσεις φοροδιαφυγής βάζει στόχο να φέρει στο φως φέτος η ΑΑΔΕ. Ο κίνδυνος παραγραφής με την παρέλευση 5ετίας αλλά και η (εκλογική) χαλάρωση των φορολογουμένων που διαπιστώθηκε το 2019, κινητοποιούν με μεγαλύτερη ένταση τον φοροελεγκτικό μηχανισμό, Με εντολή Πιτσιλή προγραμματίζονται για φέτος 45.990 έλεγχοι της εφορίας, αλλά οι 3 στις 4 θα αφορούν «φρέσκες» υποθέσεις της τελευταίας 3ετίας ή 5ετίας το πολύ.

Αιχμή του δόρατος θεωρείται πλέον η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), που έχει στα χέρια της ήδη την λίστα των υπόπτων, με εντολή να «τρέξει» τουλάχιστον 620 έλεγχους-έρευνες και 17.720 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης.

Η εφορία δεν ψάχνει πια «στα τυφλά» αλλά στοχευμένα με βάση δείκτες και ανάλυση κινδύνου. Και έτσι πλέον εντοπίζει φοροδιαφυγή στις 2 τουλάχιστον από τις 3 υποθέσεις που ελέγχει η ΥΕΔΔΕ. Για το 2019, είχε στόχο 16.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, στο ενδεκαμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019, είχε φτάσει ήδη στους 19.650 μερικούς και ίσως αγγίξει τελικά τις 22.000 (40% περισσότερες)!

Σημασία έχει όμως ότι πάνω από 60% των ελέγχων αποκάλυψαν τη μεσαία φοροδιαφυγή ύψους 162 εκατ. ευρώ από 12.200 επιχειρήσεις. Αναλογεί μέση απόκρυψη 13.300 ευρώ, αλλά μετά από αυτούς τους μερικούς ελέγχους ακολουθεί πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα φορολογικά αντικείμενα για διαπιστωμένους φοροφυγάδες, αλλά και τους συναλλασσομένους με αυτούς -εφόσον υποκρύπτονται κυκλώματα κλπ.

Την λίστα των ελέγχων συμπληρώνουν επίσης:

ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΣΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!


Τι γράφει το iskra.gr :

Νέα πολιτική δίκη κατά Λαφαζάνη και συναγωνιστών του για πλειστηριασμούς, Τετάρτη-8/1

Δεν πρόλαβε να μπει ο καινούργιος χρόνος και το καθεστώς των τραπεζών και των υπαλλήλων τους κάνει ποδαρικό με μια νέα στημένη πολιτική δίκη, την Τετάρτη 8/1 στη Σχολή Ευελπίδων, στις 9 π.μ, κτίριο 12, Αίθουσα 4, κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Αντώνη Μαυρομμάτη και των Λεωνίδα Παπαδόπουλου και Ηλία Παπαδόπουλου, χαλκευμένη από το αμαρτωλό τμήμα της “δήθεν Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών.

Μετά τη δίκη κατά του Παν. Λαφαζάνη που προκλήθηκε από μήνυση κερδοσκοπικού fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας (!) για παρεμπόδιση πλειστηριασμού, η οποία σκοπίμως, λόγω συνεννοημένης απουσίας όλων των μαρτύρων κατηγορίας, ανεβλήθη για τις 20/6/2020, ακολούθησε τώρα νέο κλητήριο θέσπισμα κατά του Παν. Λαφαζάνη προκειμένου να δικαστεί στις 8/1/2020 από το τριμελές πλημμελειοδικείο για άλλες υποθέσεις κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τους συναγωνιστές του Παπαδόπουλο Λεωνίδα, Παπαδόπουλο Ηλία (“ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”) και τον Μαυρομμάτη Αντώνη κατηγορούνται παντελώς ανυπόστατα ότι παραβίασαν το μισό Ποινικό Κώδικα και ειδικότερα 21 συνολικά άρθρα του.

Οι κατηγορίες κατά Λαφαζάνη, Παπαδόπουλων Λεωνίδα και Ηλία και Μαυρομμάτη εκπορεύονται από το αμαρτωλό εμφυλιακού τύπου τμήμα της Γενικής Ασφάλειας που φέρει το χουντικής έμπνευσης όνομα: “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος“. Το αμαρτωλό αυτό Τμήμα πολιτικών διώξεων θεσπίστηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη και αναβαθμίστηκε θεσμικά με νομοθετική πρωτοβουλία και εκσυγχρονίστηκε με νέες αντιδημοκρατικές αρμοδιότητες και σχετικό εξοπλισμό για παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίζει να διατηρείται εν πλήρη λειτουργία και επί κυβέρνησης Ν.Δ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ !!!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΣΟΚ: ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ & ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!



Πάρτε χάπια και διαβάστε τι γράφει η σελίδα Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου στο facebook:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙΟΡΚΟΙ! 


Ο Ανδρέας δεν τα συγχωρούσε αυτά-ούτε και εμείς! Ανάλογα και χειρότερα; έκανε και η ΝΔ αλλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μικρό κόμμα που πήρε μίζες απο την Ζήμενς; Πάντως όταν κυβέρνησε άχνα δεν έβγαλε εναντίον της!

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι τρανή απόδειξη του ήθους των διαχειριστών του!
Δεν παραδίδεται στην δικαιοσύνη το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποφασίστηκε σε μυστική διαπραγμάτευση ΓΑΠ-Βενιζέλου το καλοκαίρι του 2014.

Απίστευτες σπατάλες αποκαλύπτονται στο πόρισμα που συνέταξαν για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 2004 ως το 2010 πέντε ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών.

Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται ακόμα 14,5 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία υπήρχαν το 2007 στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ και αγνοούνται.

Από τα ποσά αυτά, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου, 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου, ενώ δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», που ήταν συνεργάτης του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.


Επίσης 53,5 εκατ. ευρώ στο οποίο ανέρχονται οι δαπάνες προς ταξιδιωτικό πρακτορείο για αποστολές στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη , να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μέσα σε ένα μόνο χρόνο!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΙΕΚ ΞΥΝΗ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΒΟΛΩΝ & ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Η ΔΙΚΗ !!!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΦΟΥ Η ΣΩΡΕΙΑ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ  ΣΥΝΕΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ...
Στις 8 Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, μετά από σωρεία αναβολών, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η υπόθεση Ξυνή.



Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Σοφοκλής Ξυνής, η σύζυγός του και η κόρη τους, η οποίοι αν η δίκη διεξαχθεί, τελικώς, θα δικαστούν με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ από την 1-7-2019.

Με βάση τις διατάξεις του νέου Π.Κ. για τα οικονομικά εγκλήματα που τελούνται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου δεν ισχύουν πλέον οι επιβαρυντικές περιστάσεις του ν. 1.608/50 περί καταχραστών του δημοσίου που προέβλεπαν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε όσους κρίνονταν ένοχοι.

Για την ουσία της υπόθεσης Ξυνή και το πως μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό το dimokratianews.gr αναφέρει τα εξής:

Το σίριαλ της δίκης του Σοφοκλή Ξυνή, της συζύγου του και της κόρης τους επανέρχεται στις αίθουσες του Εφετείου Αθηνών στις 8 Ιανουαρίου, με σκοπό να διαλευκανθεί μια υπόθεση που έχει έντονη την οσμή σκανδάλου.

Πρόκειται για τη δίκη των Σοφοκλή Ξυνή, Αθηνάς Ξυνή και Αικατερίνης Ξυνή, των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι θα δικαστούν ως υπαίτιοι κατάρτισης πλαστών εγγράφων, με σκοπό το προσωπικό όφελος και ως ύποπτοι διάπραξης πλαστογραφιών εις βάρος του Δημοσίου.

Η υπόθεση πρώτη φορά προσδιορίστηκε το 2017 και έως σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να εκδικαστεί, λόγω μιας σειράς αναβολών και εξαιρέσεων δικαστών. Η τελευταία πράξη του σίριαλ Ξυνή είχε προσδιοριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου 2019, αλλά και αυτή τη φορά από την πλευρά των κατηγορουμένων ζητήθηκε να απομακρυνθεί ο μοναδικός «αντίπαλος» που είχε απομείνει στη δίκη και είναι ο ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η πιθανή απομάκρυνση του ΕΦΚΑ από την ακροαματική διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ -τότε ΙΚΑ-, που είχε υποβάλει τη μήνυση, να μην μπορεί να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του περί κατάρτισης βεβαιώσεων μη οφειλής - ασφαλιστικής ενημερότητας. Το κρίσιμο ερώτημα, λοιπόν, είναι αν στη δίκη στις 8 Ιανουαρίου θα εμφανιστούν οι εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ, ως οφείλουν.

Είχε προηγηθεί μια σειρά από αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης, ύστερα από αιτήματα των κατηγορουμένων, οι οποίες το καλοκαίρι κορυφώθηκαν με την εξαίρεση όλης της σύνθεσης του δικαστηρίου και του εισαγγελέα της έδρας. Αρχικά, μάλιστα, αυτή η αίτηση εξαίρεσης φαίνεται ότι απορρίφθηκε, αλλά στη συνέχεια ζητήθηκε εκ νέου και έγινε δεκτή, προεδρεύοντος της σύνθεσης του δικαστηρίου του εφέτη Νικολάου Ποταμιάνου.

Η δικαστική διαμάχη για την οικογένεια Ξυνή άρχισε μετά το πόρισμα της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, το οποίο είναι κόλαφος για την οικογένεια. Σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους. Το αδίκημα στο οποίο υπάρχουν ενδείξεις είναι εκείνο της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά του Δημοσίου, τελεσθείσας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, από το οποίο αδίκημα ο φερόμενος δράστης επιδίωξε προσωπικό όφελος ή ζημιά του Δημοσίου που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΠΑΤΣΙΦΙΚΟ & Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ !!!





Τον Απρίλιο του 1847 η ελληνική κυβέρνηση αναμένει, μετά βαΐων και κλάδων, τον Γερμανοεβραίο τραπεζίτη Τζέημς Μάγιερ Ρότσιλντ της γνωστής οικογενείας.

Η χορήγηση ενός δανείου από την τράπεζά του στο Παρίσι ήταν απολύτως απαραίτητη.
Το πρόβλημα ήταν ότι η επίσκεψη έπεφτε τη Μεγάλη Εβδομάδα που σύμφωνα με το έθιμο τη Μεγάλη Παρασκευή έκαιγαν τον Ιούδα.

Το θέαμα δεν θα ήταν καλό για έναν Εβραίο που τον είχαμε και ανάγκη και το κάψιμο απαγορεύθηκε με διάταγμα!

Η δυσαρέσκεια που προκλήθηκε μεταξύ των Αθηναίων ήταν πολύ μεγάλη.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ & ΟΙ "ΜΙΚΡΕΣ"...ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ !!!



Τι γράφει το greeklignite.blogspot.com:

Βιαστήκαμε να γιορτάσουμε την αλλαγή της χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000 και τώρα αλλάζουμε δεκαετία την Πρωτοχρονιά του 2020, όχι την Πρωτοχρονιά του 2021, όπως βάσει αριθμητικής θα έπρεπε. Η δεκαετία που ξεκινά θα είναι η δεκαετία που η δήθεν "φιλελεύθερη" ΕΕ θα μας εξαναγκάσει με χίλιους τρόπους να στραφούμε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Φυσικά σύντομα θα ξεκινήσει απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μια πλύση εγκεφάλου για το πόσο καλά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο φθηνή είναι η χρήση τους, πόσο απλή η κατασκευή τους, πόσο καλό κάνουν στον πλανήτη, μέχρι βεβαίως την απομάκρυνση απ' το ταμείο.

Ωστόσο τ' αυτοκίνητα δεν είναι ούτε υπολογιστές ούτε κινητά τηλέφωνα, χρειάζονται μεγάλη ισχύ, καθώς έχουν να μεταφέρουν πολλές εκατοντάδες κιλά απόβαρο κι ωφέλιμο φορτίο κι έχουν να υπερνικήσουν τριβές, τόσο απ' το δρόμο όσο κι απ' τον αέρα.

Εκείνο που δεν πρόκειται να σας πουν από πριν είναι οι μικρές τεχνικές λεπτομέρειες της φόρτισης, καθώς η τεχνολογία των μπαταριών είναι εξαιρετικά ανώριμη, δεν έχει αλλάξει για δεκαετίες. Στην επάνω εικόνα βλέπετε το καρτελάκι του μοναδικού φορτιστή αυτοκινήτων που είχα δει το καλοκαίρι στη Λεωφόρο Αντράσυ της Βουδαπέστης, την κατ' εξοχήν Λεωφόρο των πλουσίων, με παραταγμένες τις διάφορες πρεσβείες. Το βελάκι μας δείχνει πως πρόκειται για φορτιστή εναλλασσομένου ρεύματος, με ισχύ 22kW. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτά τα 22kW; Μπορούμε να τα έχουμε στο σπίτι μας, για να φορτίζουμε το καμάρι μας, το νέο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Η απάντηση είναι "βεβαίως ναι, μπορείτε να έχετε τέτοιο φορτιστή στο σπίτι σας", αλλά μόνο αν είστε κάτι σαν τη ...Γιάννα Αγγελοπούλου και το σπίτι σας τροφοδοτείται με μέση τάση. Αν το σπίτι σας συνδέεται στη χαμηλή τάση, η ΔΕΗ -παλαιότερα- και πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ σας δίνουν ισχύ μέχρι 8KVA (μέχρι 8kW): τη "Συμφωνημένη Ισχύ" που έχετε μπορείτε να δείτε στη 2η σελίδα του λογαριασμού της ΔΕΗ, στο πλαίσιο πάνω αριστερά. Τα 8KVA δεν φθάνουν ούτε για να χαϊδέψουν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου σας, αφήστε που απ' τα 8kVA χρειάζεστε κατά προτεραιότητα φωτισμό, ψυγείο, πλυντήριο, λοιπές ηλεκτρικές συσκευές. Θα χρειαστείτε νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, νέο διάγραμμα ηλεκτρολόγου και νέο συμβόλαιο με τον πάροχο! Όσο για το ΔΕΔΔΗΕ; Να δούμε πώς θα τα καταφέρει να ενισχύσει τις γραμμές του για να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα.

ΝΑ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ 7-10% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ !!!


Οι ακτοπλόοι μιλούν για επιβάρυνση περίπου 25% στα καύσιμά τους

Προβληματισμό και συζητήσεις στις διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών έχει προκαλέσει η νέα επιβάρυνση στο κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων, μειωμένη περιεκτικότητας σε θείο (σσ. από το 3,5% στο 0,5%) από 01/01/2020, κατά εφαρμογή σχετικού κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ. Σύμφωνα με τους ακτοπλόους, η επιβάρυνση αυτή αγγίζει περίπου το 25%.

Στόχος του νέου Κανονισμού του ΙΜΟ είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η προστασία της ανθρώπινης υγείας μέσω της χρήσης, από όλα τα πλοία, του συγκεκριμένου τύπου καυσίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες στα περισσότερα πλοία τους ήδη χρησιμοποιούν το νέο καύσιμο πριν από τη νέα χρονιά, δεν αποκλείουν μία πιθανή αύξηση της τιμής τού ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από 7 έως 10% το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, παράγοντες του κλάδου τόνιζαν -από την άλλη πλευρά- ότι οι ακτοπλοϊκές δεν θα μπορούσαν να μετακυλήσουν και όλο το κόστος από την επιβάρυνση του νέου καυσίμου στον επιβάτη ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο που η κίνηση είναι μειωμένη. Ως εκ τούτου μία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, κατά περίπτωση, από τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μπορεί να κριθεί αναγκαία από τις διοικήσεις των εταιρειών προκειμένου να περιορισθεί η ζημιά, από τη χρήση του νέου καυσίμου.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΕ ΜΟΛΙΣ 4 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 52 ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Η κοροϊδία με το νέο πλαίσιο συνεχίζεται...



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Υλοποιήθηκαν, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης, με σκοπό τη διάσωση της πρώτης κατοικίας.

Οι πρώτες καταβολές επιδότησης διενεργήθηκαν προς τέσσερις πολίτες, που ρύθμισαν με ευνοϊκό τρόπο τις οφειλές τους με τις τράπεζες, στο πλαίσιο του Ν. 4605/2019.

Το ποσοστό επιδότησης της μηνιαίας δόσης του δανείου ανέρχεται σε 40-50% αντίστοιχα.
Έτσι, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ηλεκτρονική διαδικασία πληρωμής της κρατικής επιδότησης, με σκοπό τη διάσωση της 1ης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Το Υπουργείο Οικονομικών προβαίνει το τελευταίο διάστημα σε συντονισμένες ενέργειες, τόσο για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, όσο και την εφαρμογή του στην πράξη, ώστε έμπρακτα να σ
τηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν οικονομική αδυναμία.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδοτήσεις αυτές ψηφίστηκαν με διατάξεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποτέ δεν πληρώθηκαν μέχρι σήμερα.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: 1 ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ !!!

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΑΑΔΕ
Στα 105 δις ευρώ έχουν εκτοξευθεί τα συνολικά ληξιπρόθεσμα, με τους οφειλέτες να έχουν ξεπεράσει 4.200.000 !!!

Τον Νοέμβριο έγιναν 9.379 κατασχέσεις, ενώ με τον νέο χρόνο ακολουθεί τσουνάμι !!!




Στα 105,4 δισεκατομμύρια ευρώ μειώθηκε το ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών, ενώ έγιναν νέες κατασχέσεις σε 9.379 φορολογούμενους το Νοέμβριο.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ το Tax Administration Monitor Νοεμβρίου 2019, για τα στοιχεία του οποίου διευκρινίζονται τα εξής:


  • Συνολικό Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: € 105.426.637.203,36 (μείωση κατά 0,53% σε σχέση με Οκτώβριο 2019)
  • Ανεπίδεκτα είσπραξης: € 20.154.287.915 (*για το 2019 , είμαστε στο 53,3% του στόχου) – Αναμένονται σήμερα ή αύριο ανεπίδεκτα από την ΕΜΕΙΣ( Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης)
  • Ρυθμιζόμενο ποσό: € 6.496.468.774,89
  • Υπόλοιπο σε αναστολή: € 1.077.328.179
  • Πραγματικό Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: € 85.272.349.288,36
  • Πλήθος οφειλετών : 4.239.724 (αύξηση κατά 0,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2019) => την αντίστοιχη περίοδο το 2018 ο συνολικός αριθμός οφειλετών ανερχόταν στους 4.200.472

Παλαιό Ληξιπρόθεσμο:

ΑΑΔΕ: 1.271 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ...ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2019 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ 2.2280 ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ+ΞΕΠΛΥΜΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Μηνυτήριες αναφορές σε βάρος 1.271 φοροφυγάδων άσκησαν οι Εφορίες και τα Ελεγκτικά Κέντρα ένα μήνα πριν την εκπνοή του 2019.




Στο «σκαμνί» έστειλε η Εφορία 2.280 φυσικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή 2 δισ. ευρώ


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρόκειται για περιπτώσεις αδικημάτων που σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 273 εκατ. ευρώ, οπότε τα φυσικά πρόσωπα που τα διέπραξαν είναι αδύνατο να αποφύγουν τη δίωξη και την εμπλοκή με τα ποινικά δικαστήρια.

Η φορολογική διοίκηση κινήθηκε αστραπιαία κατά αυτών των φορολογουμένων σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τη φοροδιαφυγή που βρίσκεται να είναι εκτός ελέγχου.

Μάλιστα στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΔΔΕ βρίσκονται καταχωρημένες, από την αρχή του 2019,άλλες 1.009 μηνυτήριες αναφορές που αφορούν σε παραβάσεις 1,717 δισ. ευρώ.

ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ !!!


ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Δεκάδες επιχειρήσεις πιάστηκαν στο δόκανο της Οικονομικής Αστυνομίας για φορολογικές και εργασιακές παραβάσεις !!!




Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν το χρονικό διάστημα από 23 έως 30 Δεκεμβρίου 2019, ελέγχους σε επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

Στην Αττική:

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FACEBOOK ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΛΙΘΙΕ !!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΛΗΣ !!!
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μας έκανε ποδαρικό για το νέο χρόνο ο ζαβός από την Χαλκίδα, που έχει τρελάνει στις μηνύσεις και τις αναφορές τους Εισαγγελείς και τους Δικαστές που τον παρέπεμψαν στα ακροατήρια και τον καταδίκασαν, σε συνέχεια των μηνύσεων που καταθέσαμε εναντίον του. Και, επειδή, σε λίγες ημέρες ξαναδικάζεται, επιμένει να πιστεύει ότι θα γλυτώσει, πουλώντας, όπως πάντα, τρέλα.......
Δεν είναι facebook τα Δικαστήρια ..... ηλίθιε !!!


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ & ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ 2 ΦΙΑΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ !!!

Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΜΟΛΙΣ 433 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΟΛΙΣ 1.869 ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΑΑΔΕ+ΚΕΑΟ(ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ)...ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ 302 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ(157 ΠΡΟΣ ΑΑΔΕ+144 ΠΡΟΣ ΚΕΑΟ+1 ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ)...
Όσο για το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια-της δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας, μετά εξαμήνου ολοκληρώθηκαν μόλις 112 ρυθμίσεις !!!
Πίσω και από τα 2 αυτά μέγα-φιάσκο κρύβονται οι τράπεζες, υπό την πλήρη ανοχή της πολιτείας !!!




Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις πρώτες 125 εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών (από 3/8/2017 έως 27/12/2019), τις 98 εβδομάδες για τη ρύθμιση οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών (από 5/2/2018 έως 27/12/2019) και τις 78 εβδομάδες για τη ρύθμιση οφειλών αγροτών (από 27/6/2018 έως 27/12/2019):

- 41.952 αριθμούν οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη διαδικασία, εκ των οποίων 10.276 πέρασαν επιτυχώς την επιδεξιότητα και 3.218 αιτήσεις υποβλήθηκαν συνολικά, εκ των οποίων 855 αφορούν διμερή διαπραγμάτευση και 2.363 διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές.

Από το σύνολο των επιχειρήσεων 1.715 έχουν λάβει βεβαίωση πληρότητας και 583 έχουν ξεκινήσει διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές, ενώ 433 επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία και ρύθμισαν τα χρέη τους.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ !!!



Αν δεν ήταν για το μεροκάματο, στα μπουζούκια, την Πρωτοχρονιά, δεν θα πήγαιναν ούτε οι τραγουδιστές.....

Ο Νίκος Συρίγος γράφει γιατί το πρώτο τραπέζι πίστα είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς....

Οι Έλληνες έχουμε μια τάση να θέλουμε να τα ζήσουμε όλα σε ένα βράδυ. Ή σε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Ή σε μια εκδρομή. Είναι κάποιες φορές, που τη ζωή μας, τις στιγμές μας τις πιέζουμε τόσο μέχρι να… σκάσουν. Σαν να μας έχουν κλεισμένους, φυλακισμένους κάπου και να μας απελευθερώνουν για μια νύχτα, μια βουτιά, μια μέρα. Την πρώτη φορά το παρατήρησε και μου το’πε ένας σοφός φίλος από τη Σύρο: «Δεν πάω στις παραλίες που πάτε οι Αθηναίοι. Εσείς τη θάλασσα τη βιάζετε. Θέλετε σε μια βουτιά να τα κάνετε όλα», μου είχε πει. Έτσι είναι και τα μπουζούκια την Πρωτοχρονιά. Σαν τις παραλίες το καλοκαίρι. Δεκαπενταύγουστος. Χειρότερο δεν έχεις.

Μην σου τύχει. Μου έτυχε μια φορά. Κι είπα «Ποτέ ξανά». Όσοι πάνε στα μπουζούκια, είτε για να, είτε αφού έχουν αλλάξει χρόνο, πάνε σαν τους Ινδιάνους. Αλαλάζοντας. Και θέλουν να τα κάνουν όλα. Να πιούνε πολύ, να τραγουδήσουν, λάθος, να φωνάξουν πολύ, να βγάλουν πολλές selfie με ΟΛΟΥΣ τους τραγουδιστές, να χορέψουν πάρα πολύ πάνω στην πίστα, στο τραπέζι, στην καρέκλα, στον τραγουδιστή! Να κάνουν οι ίδιοι τους τραγουδιστές. Να χαϊδέψουν, να φιλήσουν, να ζουμπήξουν τον τραγουδιστή.


Το κυριότερο όμως; Να πουλήσουν μούρη για όλο τον υπόλοιπο χρόνο! 

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ !!!



Κάθε ρεκόρ έσπασε φέτος ο καθιερωμένος «Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» στην καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑΣ, που ξεπέρασε για πρώτη φορά το ποσό των 3.850.000 ευρώ. Παράλληλα, οι προσφορές σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς της Καλαμάτας έφτασαν τις 600.000 ευρώ.

Όπως γράφει το tharrosnews.gr, στην καθιερωμένη γιορτή των εργαζομένων με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε τους νικητές. Ο μεγάλος πρωτοχρονιάτικος λαχνός αντιστοιχούσε σε 10.000 ευρώ και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο υπάλληλος της εταιρείας στην Καλαμάτα, Αντώνης Λυμπερόπουλος. Άλλοι 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ έκαστος.

Για τον αντικαπνιστικό νόμο

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ;;;



Εντός του 2020 οι οριστικές αποφάσεις


Τον ερχόμενο Μάιο, μετά την ετυμηγορία της Eurostat αναφορικά με το ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος, τις πρώτες ενδείξεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και μια πρώτη εικόνα για τα τυχόν νέα δημοσιονομικά περιθώρια του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις για τον «λογαριασμό» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.


«Οι φορολογούμενοι θα δουν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2020» ξεκαθαρίζει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η μείωση αυτή να αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι το επόμενο έτος. Δηλαδή να ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2019. Όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και όλα θα εξαρτηθούν από τον δημοσιονομικό χώρο. Στην περίπτωση, για παράδειγμα, που η κυβέρνηση εξοικονομήσει 250 εκατ. ευρώ το 2020 δεν αποκλείεται να διατεθούν προκειμένου να μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης κατά 10% στα εισοδήματα του 2019 και 10% στα εισοδήματα του 2020.

Τρία εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση

ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% !!!


Μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, τόκους και προσαυξήσεις, στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα εντάσσονται και τα πρόσθετα τέλη, τα οποία μάλιστα θα «κουρεύονται» κατά 50%.

Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίες δημιουργήθηκαν έως και την 31η /12/2018. Μαζί με την βασική οφειλή, εντάσσονται οι οποιεσδήποτε προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόσθετα τέλη.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!! ΠΟΙΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΡΥΒΕΙ !!!



Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα εξακολουθούν, και μετά την υπαγωγή τους στη ρύθμιση αυτή, να είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις

Μικρές και μεγάλες παγίδες για τους οφειλέτες της Εφορίας κρύβει η νέα πάγια ρύθμιση που τίθεται από φέτος σε ισχύ.

Η νέα ρύθμιση μπορεί να προβλέπει διπλάσιες μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών, σε 24 δόσεις ή σε 48 για έκτακτες οφειλές, πλην όμως έχει πολύ ακριβότερο επιτόκιο 6,5% και δεν ξεμπλοκάρει δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα εξακολουθούν, και μετά την υπαγωγή τους στη ρύθμιση αυτή, να είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, ακόμη δε και σε δεσμεύσεις χρηματικών ποσών που προέρχονται από πωλήσεις ακινήτων τους.

Επίσης, προκειμένου να καθοριστούν ο αριθμός και τα ποσά των μηνιαίων δόσεων που δικαιούται κάθε οφειλέτης-φυσικό πρόσωπο για να ρυθμίσει κάποιο έκτακτο χρέος του (π.χ. οφειλή από φόρο κληρονομιάς ή από πρόστιμο φορολογικού ελέγχου ή από πρόστιμο για αυθαίρετη δόμηση ή για παράβαση του ΚΟΚ κ.λπ.) θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό πραγματικό δηλωθέν εισόδημά του. Ενδεχομένως σε αυτή την περίπτωση ο οφειλέτης να μη φτάνει τον μέγιστο αριθμό των μηνιαίων δόσεων που θα ήθελε για δική του διευκόλυνση.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΕΓΑ ΚΑΝΟΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 350.000.000€
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/350000000.html



Στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής εταιρείας «Χαλυβουργική», αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες, μετά την αποχώρηση του συνόλου των εργαζομένων και της διοίκησης, που ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι απεγκλωβίζονται πλέον από την προβληματική εταιρεία,η οποία εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια δεν παράγει τίποτα ενώ οι υψικάμινοί της ήταν ήδη σβηστές από το 2013.

Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κατέβαλε 6 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και κλείνοντας έτσι, ένα μεγάλο κεφάλαιο που τα τελευταία 6 χρόνια του κόστιζε ακριβά.

Επίσης, έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την αίτηση υπαγωγής της βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή την πτώχευση ή την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό προς εξόφληση των οφειλών στις τράπεζες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ-ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ E-BANKING !!!

E-MAIL ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 5 ΕΥΡΩ ΕΛΑΒΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως :««Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμία νέα επιπλέον χρέωση».



Τράπεζα Πειραιώς: "Προμήθεια εγγραφής" αξίας 5 ευρώ με ασαφή αιτιολογια πλήρωσαν θέλοντας και μη πρωί πρωί Πρωτοχρονιάς χιλιάδες χρήστες του e-banking της Τράπεζας Πειραιώς (winbank.gr).

Η Τράπεζα Πειραιώς για την "προμήθεια εγγραφής" 5 ευρώ χρέωσε αυτόματα όσους έχουν e-banking και στη συνέχεια τους ενημέρωσε με σχετικό E-mail απλά για τη χρέωση χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (αρκετά δύσκολο λόγω της ημέρας) το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας έσπασε καθώς χιλιάδες συνδρομητές πελάτες προσπαθούσαν να μάθουν περί τίνος πρόκειται, με τον αυτόματο τηλεφωνητή να αδυνατεί να ανταποκριθεί ενώ και η εξυπηρέτηση πελατών λόγω της των αδειών ήταν ελλιπής.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Η ΝΕΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ 6ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ !!!



Αντιθέτως στην Ελλάδα πιο πιθανό είναι να επιβληθεί 12ωρο...

Τι μεταδίδει το dikaiologitika.gr :


Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν έχει αλλάξει την εικόνα ολόκληρη την πολιτική εικόνα της χώρας της, καθώς οι ριζοασπαστικές της απόψεις φαίνεται πως έχουν ενθουσιάσει τους πολίτες.

Το νεαρό της ηλικίας της οδήγησαν τον πεντακομματικό κεντροαριστερό συνασπισμό του οποίου ηγείται στην εξουσία, με τους Φινλανδούς να της εμπιστεύονται με ενθουσιασμό την τύχη της χώρας. Ετσι πλέον μπορεί να εφαρμόσει όσα είχε εξαγγείλει προ των εκλογών.

Επαναστατικό είναι το πρόγραμμα της Σάνα Μαρίν και για τα εργασιακά, αφού η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου θέλει να θεσπίσει εξάωρη εργασία ημερησίως επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Οπως δηλώνει η ίδια, πάντοτε την απασχολούσε η ποιότητα ζωής των Φινλανδών, κάτι που συναρτάται από τις ώρες εργασίας τους. Ως εκ τούτου, ζητά λιγότερες και πιο δημιουργικές εργατοώρες και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους πολίτες.

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά» υποστηρίζει η Σάνα Μαρίν.

Η ΤΟΥΡΚΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΜΜΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Οι “φούσκες” του Ερντογάν και ο νεοραγιαδισμός…
του Κώστα Στούπα

Κατά το ρεπορτάζ του απόλυτα ελεγχόμενου τουρκικού τύπου που αναπαρήγαγε χωρίς καμιά αξιολόγηση και κριτική επεξεργασία το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: “Σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι η τουρκική οικονομία έχει σημαντικές δυνατότητες, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπιασε την Παρασκευή το τιμόνι και οδήγησε το TOGG, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία (παράγεται από την τουρκική κοινοπραξία Turkey’s Automobile Initiative Group).

Σύμφωνα με αναφορές της τουρκικής Προεδρίας, το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διαχειρίζεται η τουρκική κοινοπραξία TOGG ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και αναμένεται να στηριχθεί από το τουρκικό κράτος, με φοροαπαλλαγές, ενώ η πρώτη μονάδα παραγωγής τους θα κατασκευαστεί σύντομα στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας.


Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ !!!




Τι μεταδίδει το dikaiologitika.gr :

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το Υπουργείο Οικονομικών παρατείνει κατά τέσσερις μήνες, το υφιστάμενο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων εταίρων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 24/12 η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄212/24-12-19), με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών παρατείνει κατά τέσσερις μήνες, το υφιστάμενο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων εταίρων και ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή μέχρι και 30 Απρίλιου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με τη διάταξη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πλαίσιο ρύθμισης έπαυε να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

ΤΖΟΓΟΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ !!!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ
Είναι νόμιμα μόνο τα παιχνίδια στα οποία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις !!!


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.




Μείωση του όγκου και της αξίας των συναλλαγών με κάρτες δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, δημιουργώντας προβληματισμό για το "χτίσιμο" του αφορολόγητου με αύξηση των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος.

Την ώρα που ο αριθμός των καρτών πληρωμών αυξάνεται θεαματικά, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με αυτές γίνονται λιγότερες τόσο αριθμητικά, όσο και σε αξία. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΤτΕ για το α΄ εξάμηνο 2019, οι κάρτες σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά 4%, ενώ οι συναλλαγές και η αναλογούσα αξία που πραγματοποιήθηκαν με αυτές μειώθηκε κατά 16%.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία παρουσίασε αύξηση κατά 539 χιλιάδες (+4%), σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2018 και ανήλθε σε 17,7 εκατ. κάρτες. Η αύξηση προήλθε από την έκδοση νέων χρεωστικών καρτών, καθώς εκδόθηκαν επιπλέον 540 χιλιάδες κάρτες (+4%), και τη μείωση αντίστοιχα των πιστωτικών καρτών συγκριτικά με το β΄ εξάμηνο 2018. Στις επιμέρους κατηγορίες καρτών, στο τέλος του α΄ εξαμήνου 2019 καταγράφηκε σταθερό ποσοστό συμμετοχής των χρεωστικών καρτών (84%) και των πιστωτικών καρτών (16%) επί του συνόλου των καρτών πληρωμών, αντίστοιχο με το προηγούμενο εξάμηνο.

Οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

BANK OF AMERICA: Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2020 ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!



Την άποψη ότι μία από τις τάσεις που θα επικρατήσει στη δεκαετία του 2020 θα είναι το τέλος της παγκοσμιοποίησης, ιδιαίτερα σε χώρες στις οποίες το εν λόγω φαινόμενο έχει προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και ανισότητες, εκφράζει η Bank of America.

Οι αναλυτές του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου σε report τους αναφορικά με τις τάσεις που θα επικρατήσουν τη νέα 10ετία που ξεκινά σε λίγες ημέρες, εκτιμούν ότι «η παγκοσμιοποίηση όπως τη γνωρίσαμε στο διάστημα 1981 – 2016 φθάνει στο τέλος της».

Η αλλαγή αυτή θα λάβει χώρα εξαιτίας του ότι «υπάρχει διευρυμένη κατανόηση ότι λόγω της παγκοσμιοποίησης υπήρξαν χαμηλότερες τιμές πληθωρισμού, αλλά και χαμηλότερη ανάπτυξη, αβεβαιότητες στην απασχόληση και κοινωνική αναταραχή».

ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Ή ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ !!!



Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) από τον υτπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων (ΥΑ 133829/23-12-2019/ΦΕΚ 4789/Β/24-12-2019) και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. 134020/23.12.2019/ΦΕΚ 4767/Β/24-12-2019) μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών, για τον καθορισμό του Διεθνούς Ελεγκτικού Προτύπου, βάσει του οποίου θα διενεργούνται οι έλεγχοι για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες.

Οι συγκεκριμένες Υπουργικές Αποφάσεις, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΤΕ, εκδίδονται σε εφαρμογή του Επενδυτικού Νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» (Ν. 4635/2019) και έχουν πεδίο εφαρμογής όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί σε όλα τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, ενώ αναλογικά εφαρμόζονται και στα επενδυτικά σχέδια των Νόμων 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!! ΜΟΛΙΣ 112 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αν δεν είχε δοθεί παράταση, θα είχε σχεδόν ολοκληρωθεί το πλαίσιο της δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας με μόλις 112 αιτήσεις, εκ των οποίων μόνο οι μισές με επιδότηση από το δημόσιο !!!

Τι στοιχεία μεταδίδει το enikos.gr :

Ολοκληρώθηκε η 26η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά από 1/7/2019 μέχρι 27/12/2019:

- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 57.956 χρήστες.

- Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 38.563 χρήστες.

ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" ΚΟΝΟΜΑΓΕ ΑΠΟ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ" ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ !!!




Ένας μεγάλος χρηματοδότης το αντιεμβολιαστικού κινήματος, έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας δήθεν φυσικά, εναλλακτικά προϊόντα

Το «Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Εμβολιασμούς» είναι η μεγαλύτερη αντιεμβολιαστική ομάδα στις ΗΠΑ και διατυμπανίζει τακτικά πως χρηματοδοτείται κυρίως από μικρές δωρεές προβληματισμένων γονιών.

Όμως την τελευταία δεκαετία, ένας και μόνο δωρητής συνεισέφερε 2,9 εκατομμύρια δολάρια στο αυτοαποκαλούμενο «κέντρο πληροφόρησης», καλύπτοντας το 40% του προϋπολογισμού του οργανισμού, σύμφωνα την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος που έχει στη διάθεσή της η Washington Post.

Ο «μέγας ευεργέτης» ακούει στο όνομα Τζόσεφ Μέρκολα, είναι οστεοπαθολόγος (σ.σ όχι γιατρός αλλά χειροπράκτης) και, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, έχει βγάλει μια περιουσία πουλώντας «φυσικά και εναλλακτικά» σκευάσματα, τα οποία προωθεί και διαφημίζει ως την εναλλακτική λύση στα εμβόλια.

Τα τελευταία χρόνια, το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Εμβολιασμούς αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» του αντιεμβολιαστικού κινήματος, πείθοντας γονείς να καθυστερήσουν ή και να ματαιώσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους για ασθένειες όπως η ιλαρά, ενώ τα κρούσματα σημείωσαν ρεκόρ 25ετίας, φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας (1.200 ασθενείς σε όλες τις ΗΠΑ).

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!


Μια συζήτηση του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιώργο Καραμπελιά από το Άρδην τ. 19-20 Απρίλιος – Ιούνιος 1999
[Η συζήτηση που ακολουθεί καταδεικνύει πως ο Μικρούτσικος υπήρξε ένας άνθρωπος με βαθύτερο πολιτικό αισθητήριο. Την αναδημοσιεύουμε σήμερα όχι μόνο σαν ένα οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη αλλά και γιατί αν σκάψει κάνεις πίσω από αυτή τη συνέντευξη θα  μεταφερθεί σε μία κομβική στιγμή της νεώτερης ιστορία μας. Ήταν μία στιγμή όπου ένα τμήμα της αριστερής διανόησης που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν έξω από κόμματα και κάτω από την επίδραση των κινητοποιήσεων ενάντια στην παράδοση Οτσαλάν και τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία έδειχνε τάσεις μιας ριζοσπαστικοποίησης προσανατολισμένης σε πατριωτική κατεύθυνση.

ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΩΝ !!!




Τι αναφέρει η διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας


Τη διαγραφή ξεχασμένων, αλλά και νέων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου του Ε.Φ.Κ.Α. από ληξιπρόθεσμες οφειλές πολύ μικρού ύψους, οι οποίες απλά επιβαρύνουν τον εισπρακτικό μηχανισμό του ΚΕΑΟ, χωρίς να εισπράττονται.

Η διάταξη περιέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με θέμα «ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, με τη συγκεκριμένη διάταξη καθιερώνεται μια πάγια διαδικασία διαγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα υλοποιείται κάθε χρόνο από την Κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με στόχο την εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Ε.Φ.Κ.Α.» από ληξιπρόθεσμες οφειλές πολύ μικρού ύψους.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, το κόστος της είσπραξης των ιδιαιτέρως χαμηλού ύψους οφειλών αφενός προκαλεί δυσανάλογο διοικητικό βάρος και αφετέρου υπερβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις το οφειλόμενο ποσό.

Ειδικότερα, προβλέπεται η διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών έως την 31η Ιανουαρίου του επόμενου ημερολογιακού έτος από την πάροδο 20 χρόνων από το έτος βεβαίωσης, εφόσον:

ΥΠΟΙΚ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 15/1/2020 ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!




Παράταση έως 15 Ιανουαρίου- μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά είχε διαρρεύσει - έδωσε τελικά το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2020 και την κατάθεση πινακίδων.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο αναφέρει τα εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο»

ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΟΛΙΣ 3.300.000€ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η FRIESLAND ΤΗ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ !!!

Η ΙΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 6.000.000€...
Τελικά ότι επί σειρά ετών είχε στήσει καρτέλ, καταστρατηγώντας κάθε βασικό άρθρο περί ανταγωνισμού, της κόστισε μόλις 3.300.000€ !!! Ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που την τσάκωναν...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:




Τι μεταδίδει το capital.gr :


Βαρύ πρόστιμο, ύψους 3.304.110 ευρώ, στην ελληνική θυγατρική της FrieslandCampina επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην απόφασή της, η ανεξάρτητη αρχή διαπιστώνει ότι η FrieslandCampina Hellas καθόριζε τις τιμές μεταπώλησης των προϊόντων της και επέβαλε ρήτρα μη ανταγωνισμού σε διανομείς της.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή την πρακτική την εφάρμοζε για τουλάχιστον 18 χρόνια. Βέβαια, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για να προσβάλλει το πρόστιμο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρει τα εξής:

ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ !!!



Διευκρινίσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις διαγραφής βεβαιωμένων αλλά μη εισπραχθέντων ποσών τέλους επιτηδεύματος, καθώς επίσης και για τις προϋποθέσεις επιστροφής καταβληθέντων ποσών τέλους επιτηδεύματος οικονομικών ετών 2012 και εφεξής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν κάνει εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών παρέχονται με εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής εργασιών, εφόσον η ημερομηνία διακοπής είναι προγενέστερη της 1ης-1-2014, ημερομηνία έναρξης ισχύος του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τυχόν καταβληθέντα τέλη επιτηδεύματος που αφορούν τη χρονική περίοδο μετά την ημερομηνία διακοπής επιστρέφονται στον αιτούντα φορολογούμενο μόνο εφόσον δεν έχει παρέλθει τριετία από την ημερομηνία καταβολής του (διατάξεις Δημοσίου Λογιστικού). Σε περίπτωση τμηματικής καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, η τριετία εξετάζεται και υπολογίζεται ξεχωριστά με βάση την ημερομηνία καταβολής του κάθε επιμέρους ποσού. Αν η ημερομηνία διακοπής είναι η 1η-1-2014 ή μεταγενέστερη, τότε τα τυχόν καταβληθέντα τέλη επιτηδεύματος επιστρέφονται για κάθε χρήση για την οποία δεν έχει εκπνεύσει η πενταετής προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για έκδοση πράξεως προσδιορισμού φόρου.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που, εκ παραδρομής, δεν έχουν γίνει αποδεκτά αιτήματα διαγραφής τέλους επιτηδεύματος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου σχετικό αίτημα στις ΔΟΥ.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της διευκρινιστικής εγκυκλίου για το τέλος επιτηδεύματος (της υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου ΔΕΑΦ 1178832 ΕΞ 2019) έχει ως εξής:

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!! 15.000 ΤΟ ΠΡΩΤΟ 4ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019 !!!


Πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ανοίγει το δρόμο και για άλλες

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οδεύουν οι αποποιήσεις κληρονομιάς καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από 71 Ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα, μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2019 ο αριθμός τους ανήλθε σε 15.000. Την ώρα που οι αριθμοί από τα Ειρηνοδικεία της χώρας δείχνουν πως οι αποποιήσεις κληρονομιάς συνεχίζουν να χτυπούν κόκκινο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr γνωμοδότησε πως η αποποίηση κληρονομιάς που έγινε από κληρονόμο μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από το θάνατο του κληρονομούμενου δεν την καθιστά άνευ ετέρου εκπρόθεσμη και τον αποποιηθέντα κληρονόμο πλασματικό κληρονόμο.

Η γνωμοδότηση αυτή δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα έκρηξη στους αριθμούς των αποποιήσεων που τα χρόνια της κρίσης είναι τεράστιοι.

Συγκεκριμένα οι αποποιήσεις κληρονομιάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από 71 Ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα, μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2019 ανήλθαν σε 15.000

Αύξηση 413%

ΠΩΣ ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...
Τα απανωτά λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων έχουν αφήσει χιλιάδες κατοίκους της επαρχίας στη μοίρα τους !!!




Είσαι ηλικιωμένος ή νέος αγρότης που έχει ξεμείνει στην ελληνική επαρχία, όχι στην ευημερούσα Κρήτη ή Ρόδο αλλά στα ορεινά της Αχαΐας. Ακούς για πολλά χρόνια πως απανωτές κυβερνήσεις «στηρίζουν την περιφέρεια» (μέχρι και «περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια» έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση).

Ανησυχείς όταν βλέπεις να κλείνει το ένα από τα δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην κωμόπολη της Κλειτορίας, το μοναδικό σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, και μαθαίνεις πως θα λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα για κάποιο διάστημα.

Ανησυχείς ακόμα περισσότερο όταν το συγκεκριμένο υποκατάστημα κλείνει οριστικά (μένει μόνο το ATM) και μαθαίνεις πως και το υποκατάστημα της άλλης τράπεζας στην Κλειτορία θα κλείσει και θα λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα. Μετά μαθαίνεις πως με το ίδιο μοντέλο θα λειτουργεί και το υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στο Λεβίδι (40 χιλιόμετρα μακριά σου) που εξυπηρετούσε κάποιους αγρότες, εμπόρους, κ.ά. στην ευρύτερη περιοχή!

ALPHA BANK: ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ 2020 ΜΕ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 12 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Alpha Bank: Ποδαρικό με εκκίνηση του project Galaxy
Ποδαρικό στη νέα χρονιά, με εκκίνηση του σπονδυλωτού διαγωνισμού τιτλοποίησης καταγγελμένων, κυρίως, δανείων, ύψους ως 12 δισ. ευρώ και ανάθεσης διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures- NPEs) θα κάνει η Alpha Bank.

Τράπεζα και σύμβουλοι (Deutsche Bank, PwC, Alantra) έχουν ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας θα αποσταλούν περίπου στα μέσα Ιανουαρίου, ώστε ο διαγωνισμός να ξεκινήσει στα τέλη του ίδιου μήνα. Στόχος παραμένει η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ως το τέλος Ιουνίου 2020.

Συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται από το σύνολο σχεδόν των «παικτών» που διαθέτουν «πλατφόρμες» ή τεχνογνωσία servicing και δεν έχουν εξασφαλίσει κρίσιμη μάζα υπό διαχείριση απαιτήσεων στην εγχώρια αγορά. PIMCO, Lone Star, Bain, Elliott, Centerbridge, αυτόνομα ή σε συμπράξεις καθώς και private equity funds, που έχουν ως τώρα προσεγγίσει μόνο ακροθιγώς την εγχώρια αγορά, όπως η Cerberus, αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται στους κατ’ αρχήν ενδιαφερόμενους.

Η αγορά δεν αποκλείει την εμφάνιση και της doValue του ομίλου Fortress, παρ’ ότι υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Eurobank, εξασφαλίζοντας κρίσιμη μάζα (28 δισ. ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική μητρική του ομίλου δέχεται εισηγήσεις να συμμετάσχει στη διεκδίκηση της Cepal, αναλαμβάνοντας, μέσω αυτής, τη δεκαετή διαχείριση των NPEs της Alpha Βank καθώς και τα χαρτοφυλάκια τρίτων, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία.

Άλλωστε, η πώληση του 80% της Cepal, «προικισμένης» με υπό διαχείριση απαιτήσεις 27 δισ. ευρώ, αποτελεί την τελευταία… χρυσή βίζα για τους servicers, που επιδιώκουν να επενδύσουν δυναμικά στην δευτερογενή αγορά δανείων, που αποτελεί αυτή τη στιγμή την πλέον υποσχόμενη πανευρωπαϊκά, λόγω του μεγάλου ακόμη αποθέματος NPEs (71 δισ. στις 30/9/2019) και της δέσμευσης των συστημικών τραπεζών να τα μειώσουν κατά περίπου 50 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

ΤΟ "ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΟ" ΠΟΥ "ΓΕΝΝΑΕΙ" ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Μετά την κατάργηση του κανόνα του χρυσού, (α) οι τράπεζες δεν λειτουργούν με ένα μοντέλο πολλαπλασιαστή χρημάτων, χορηγώντας δάνεια σε κάποιο πολλαπλάσιο των καταθέσεων τους, (β) τα χρήματα δημιουργούνται με την πίστη, είτε πρόκειται για πίστη σε συνεχώς αυξανόμενες τιμές των παγίων, είτε για οποιαδήποτε άλλη επένδυση και (γ) τα χρήματα δεν έχουν κάποια έμφυτη αξία, αλλά είναι απλά ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ ενός δανειστή και ενός δανειολήπτη. 

Ως εκ τούτου, όλοι αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει «λεφτόδεντρο» είναι στην ουσία ανόητοι ή έχουν απλά πλήρη άγνοια – αφού τα χρήματα προέρχονται πράγματι από ένα τέτοιο δέντρο (μεταφορικά φυσικά), οπότε το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος το κατέχει ή ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς δημιουργούνται τα χρήματα – ενώ ακόμη και αυτοί που έχουν ακούσει ότι, δημιουργούνται από τις εμπορικές τράπεζες μέσω της παροχής δανείων, δεν το πιστεύουν. Ακόμη δε και στη Μ. Βρετανία, η οποία είναι η πρώτη που ίδρυσε μία κεντρική τράπεζα, τεκμηριώθηκε από μία έρευνα ότι, το 85% των βουλευτών δεν το γνώριζε – ενώ το 70% πιστεύει πως μόνο η κυβέρνηση έχει την εξουσία να δημιουργήσει νέα χρήματα.

Το γεγονός αυτό είναι ασφαλώς ανησυχητικό, αφού όλα τα θέματα που απασχολούν μία κοινωνία, από το ασφαλιστικό σύστημα έως τη στέγαση έχουν σχέση με τη δημιουργία χρημάτων – οπότε αυτοί που κάνουν τις εκάστοτε επιλογές ψηφίζοντας τους νόμους, οι βουλευτές, είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν.

Υπάρχουν βέβαια διάφοροι τρόποι, με τους οποίους περιορίζεται η ικανότητα των τραπεζών να δημιουργούν χρήματα από το πουθενά, όπως οι εγγυήσεις στην κεντρική τράπεζα (μόλις 1% στην ΕΚΤ), η κεφαλαιακή επάρκεια, οι μεταξύ τους συναλλαγές κλπ. – οπότε ασφαλώς δεν είναι απεριόριστη η δυνατότητα τους. Όλα αυτά επεξηγούνται με λεπτομέρειες τόσο από την Τράπεζα της Αγγλίας , η οποία παραδέχθηκε πρώτη τη δημιουργία χρημάτων από το πουθενά, όσο και από τη γερμανική κεντρική τράπεζα, οπότε δεν υπάρχει λόγος επανάληψης – ενώ έχουμε επίσης αναφερθεί στο θέμα, σε πολλές αναλύσεις μας.

Εν πρώτοις λοιπόν θέλουμε να σημειώσουμε ότι, το 97% των χρημάτων σήμερα, παρά τα θηριώδη QE των κεντρικών τραπεζών, δημιουργείται πλέον από τις εμπορικές τράπεζες, με την παροχή δανείων – ενώ το 27% του τραπεζικού δανεισμού οδηγείται σε άλλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, το 50% σε στεγαστικά δάνεια (κυρίως για υφιστάμενα ακίνητα), το 8% σε πιστώσεις υψηλού κινδύνου όπως είναι οι υπεραναλήψεις των πιστωτικών καρτών και μόλις το 15% σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της παραγωγικής οικονομίας.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ !!!



Με την υπ' αριθμ. 1519/2019 απόφασή του ο Άρειος Πάγος (Τμήμα Z Ποινικό) αναίρεσε καταδικαστική απόφαση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, κάνοντας δεκτό λόγο αναίρεσης περί εφαρμογής του επιεικέστερου νόμου που ίσχυσε μετά τη δημοσίευση της προσβαλλόμενης απόφασης (άρθρο 511 Κ.Π.Δ.).

Ειδικότερα, το Δικαστήριο εφάρμοσε αυτεπαγγέλτως ως επιεικέστερη τη διάταξη του άρθρου 469 του Ποινικού Κώδικα και κήρυξε αθώο τον Διευθύνοντα σύμβουλο Ανώνυμη Εταιρείας για τη μη καταβολή χρεών της στο Δημόσιο.

Απόσπασμα της απόφασης
Με βάση τις παραδοχές της πληττόμενης απόφασης, ο χρόνος τέλεσης της ένδικης αξιόποινης πράξης, της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που, σύμφωνα με τα εκτεθέντα στην προηγηθείσα νομική σκέψη, διαπράττεται εφάπαξ, είναι η 1-10-2011.

ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Κύριε Ντομπρόβσκις τα κόκκινα δάνεια αντιμετωπίζονται με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας – Όχι με funds, κατασχέσεις, κρατικές εγγυήσεις, πτωχεύσεις, αδικίες

Ο “Ηρακλής” δεν αρκεί από μόνος του για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο όγκο των “κόκκινων “δανείων στην Ελλάδα τονίζει από τη διευρυμένη θέση του ως εκτελεστικού αντιπροέδρου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Βάλντις Ντομπρόβσκις στην εφημερίδα “TΑ ΝΕΑ”.

Αναφέρεται και στο νέο πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας λέγοντας, “ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες βελτιώσεις που έγιναν θα επιταχύνουν και θα αυξήσουν τον όγκο των ολοκληρωμένων αιτήσεων που θα υποβληθούν ενόψει της πρότασης για την αναδιάρθρωση του πλαισίου”.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του κ. Ντομπρόβσκις:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ !!!



Έντονες αντιδράσεις προκαλεί απόφαση Εφετείου, το οποίο επέβαλε ποινή μόλις 15 μηνών και μάλιστα με αναστολή σε 47χρονο, ο οποίος βίασε (χρησιμοποιώντας σκουπόξυλο) έναν 18χρονο για να τον τιμωρήσει που έβγαινε με την κόρη του.

Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 10 μηνών. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή του μειώθηκε στους 15 μήνες με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης των όσων κατηγορείται ότι έκανε σε βάρος του νεαρού ο πατέρας. Το Δικαστήριο εξέτασε μεταξύ άλλων τον νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 47χρονος, αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο.

Υποστηρίζοντας πως επειδή η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό στην πλημμεληματική κατηγορία της παράνομης βίας και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ FUNDS-ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!! ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

SSL Certificates