.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΑΑΔΕ: 1.271 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ...ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2019 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ 2.2280 ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ+ΞΕΠΛΥΜΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Μηνυτήριες αναφορές σε βάρος 1.271 φοροφυγάδων άσκησαν οι Εφορίες και τα Ελεγκτικά Κέντρα ένα μήνα πριν την εκπνοή του 2019.




Στο «σκαμνί» έστειλε η Εφορία 2.280 φυσικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή 2 δισ. ευρώ


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρόκειται για περιπτώσεις αδικημάτων που σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 273 εκατ. ευρώ, οπότε τα φυσικά πρόσωπα που τα διέπραξαν είναι αδύνατο να αποφύγουν τη δίωξη και την εμπλοκή με τα ποινικά δικαστήρια.

Η φορολογική διοίκηση κινήθηκε αστραπιαία κατά αυτών των φορολογουμένων σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τη φοροδιαφυγή που βρίσκεται να είναι εκτός ελέγχου.

Μάλιστα στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΔΔΕ βρίσκονται καταχωρημένες, από την αρχή του 2019,άλλες 1.009 μηνυτήριες αναφορές που αφορούν σε παραβάσεις 1,717 δισ. ευρώ.

Εάν δηλαδή στο προηγούμενο πλήθος προστεθούν και αυτές τότε οι ποινικές διώξεις, που έχει ασκήσει συνολικά ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών στην διάρκεια του προηγούμενου έτους, φθάνουν τις 2.280.

Το δε μέγεθος της φοροδιαφυγής ανέρχεται σε 1,990 δισ. ευρώ ή 873.00 ευρώ κατά μέσο όρο.

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η κατάληξη των προηγούμενων μηνυτήριων αναφορών δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του 2020 στηρίζεται στην πρόβλεψη για εισπράξεις 570 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη στιγμή που το ΔΝΤ αλλά και άλλοι διεθνείς οργανισμοί υπολογίζουν την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη στην Ελλάδα σε πάνω από 50 δισ. ευρώ.

Το νέο καθεστώς των ηλεκτρονικών αποδείξεων είναι ένα μέτρο που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επίσης και τα ηλεκτρονικά βιβλία, όπου 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν από φέτος να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδουν. Η ψηφιακή εφορία πρόκειται να μπει το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates