.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 13/06/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΝ...
Και φυσικά δεν είναι μόνο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που τα έλεγε αυτά...θυμηθείτε και τι έλεγαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης :
Φυσικά πρόκειται για στελέχη της σημερινής κυβέρνησης-κόμματος που έδωσαν ξανά ασυλία στους τραπεζίτες και σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο που στηλίτευαν τότε !!!



Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά το 2014 με ένα ομολογουμένως άρτιο βίντεο ενημέρωνε για την μεγάλη απάτη κατά του Έλληνα φορολογούμενου και το οργανωμένο έγκλημα των δανείων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Το 2014, ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ τότε σε μια έκλαμψη ειλικρίνειας “ανέβασε” βίντεο στο YouTube καλώντας τον κόσμος να «σπάσει το νόμο της σιωπής», την ομερτά δηλαδή σχετικά μα τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η ειρωνεία είναι πως όταν έφτιαχνε το 2014 αυτό το βίντεο ούτε που θα μπορούσε να φανταστεί πως τώρα θα είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων, στην κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που έσπασε κάθε ρεκόρ κακοδιαχείρισης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας αποδώσει μάλιστα στον ευατό τους το προσωνύμιο του “νοικοκύρη”.

Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει ως πρόεδρος τη Νέα Δημοκρατία με 214 εκατ. χρέος σε τράπεζες και παρουσιάζει, με πανηγυρικό τρόπο, συγκεκριμένο, λεπτομερές σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος. Πέντε χρόνια μετά, το χρέος του κυβερνώντος κόμματος, έχει αυξηθεί ραγδαία κατά 129 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, τα χρέη της ΝΔ φτάνουν στο δυσθεώρητο ύψος των 342 εκατομμυρίων ευρώ και ο “νοικοκύρης” Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε και επισήμως ο πρόεδρος που έχει χρεώσει περισσότερο από οποιονδήποτε στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο του Θεόδωρου Σκυλακάκη που προφανώς θα θέλει να ξεχάσει:

ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

 



Ας είναι καλά η Λαγκάρντ και το PEPP...

Είναι στη φύση των πολιτικών να πανηγυρίζουν. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με διεθνείς, ας πούμε, επιτυχίες όπως η έκδοση του 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να δηλώνει ότι η έκδοση επιβεβαιώνει ότι «η χώρα κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και επιστρέφει, σταδιακά, στην πλήρη κανονικότητα».

Το πρόβλημα με τον παραπάνω πανηγυρισμό είναι διπλό. Διότι το ευρύ κοινό ελάχιστα το απασχολεί αν βγήκε ομόλογο, ποιο ήταν το επιτόκιο και το spread μεταξύ ελληνικού - γερμανικού 10ετούς, η ποιότητα των επενδυτών και τα άλλα ωραία που αναφέρει ο κύριος υπουργός. Οπότε προς τι οι μεγαλοστομίες;

 Σε ό,τι αφορά το πιο ειδικό κοινό που παρακολουθεί τα των ομολόγων και αγορών, διαβάζοντας τη δήλωση Σταϊκούρα, δύσκολα θα συγκρατήσει ένα ειρωνικό χαμόγελο, διότι η πολύ καλή πορεία του ομολόγου οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία εξαιτίας της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Αν, χτυπάμε ξύλο, η ΕΚΤ έβαζε ένα απότομο τέλος στις αγορές ομολόγων, αυτά που θα βλέπαμε στη στιγμή δεν θα ήταν καθόλου όμορφα.

ΠΑΡΤΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!! ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr



Σε «πονοκέφαλο» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά εξελίσσεται η πίεση που ασκεί το «ράλι» στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών και η άνοδος του μεταφορικού κόστους. Ένα «ράλι» που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς έχει περάσει ήδη το κατώφλι της χώρας, επηρεάζοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που εκτείνεται από τα τρόφιμα και τα καταναλωτικά είδη μέχρι τα οικοδομικά υλικά και τις ζωοτροφές.

Το φαινόμενο εκτιμάται πως θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, κάνοντας ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στην ελληνική αγορά καθώς παραγωγοί και προμηθευτές δηλώνουν ανήμποροι να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι πρώτες σημαντικές ανατιμήσεις αναμένεται να γίνουν ορατές το επόμενο διάστημα στα ράφια των σούπερ μάρκετ –εάν δεν έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους- σε προϊόντα όπως το χοιρινό κρέας (+17%), στα όσπρια (+8%), στα έλαια (όλων των ειδών πάνω από +5%), στα είδη βρεφικής φροντίδας (πάνω από +6%), στη ζάχαρη, τα βρεφικά γάλατα, στα εισαγόμενα τυριά και στα αρωματικά χώρου ενώ μεγάλες αυξήσεις τιμών καταγράφονται και στα οικοδομικά υλικά (το σίδηρο +30%), αλλά και στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές (20% και 40% αντίστοιχα).

Μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού και την αναστάτωση που προκάλεσε στην αλυσίδα παραγωγής ξεκίνησε να παρατηρείται ένα ανοδικό κύμα στο κόστος των πρώτων υλών, το οποίο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε τρόφιμα και άλλα είδη. Ενδεικτικά, ο δείκτης FAO – Food Price Index (FFPI), από 91 μονάδες τον Μάιο του 2020, ανήλθε σε 127,1 μονάδες τον Μάιο του 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 39,6% και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Το θέμα παρακολουθεί στενά η κυβέρνηση, με αρμόδιες πηγές να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε ήδη πρόστιμα για υπερβολικό κέρδος σε βασικά καταναλωτικά αγαθά σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα στην αγορά να μην σπεύσει να εκμεταλλευθεί τη διεθνή συγκυρία.

«Σε εφαρμογή της διατάξεώς για το υπερβολικό κέρδος εν μέσω πανδημίας υπέγραψα πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που η Δ.Ι.Μ.Ε.Α. εντόπισε να παρανομούν. Εν μέσω των Διεθνών Ανατιμήσεων θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα προς όλους να μην σπεύσουν να εκμεταλλευθούν την συγκυρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300.000.000€ ΣΕ FRAPORT ΚΑΙ AVI ALLIANCE(PSP) ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ...
Κατάλαβες πως γίνονται οι μπίζνες στο Ελλάντα ;;;
Κι αυτό το έγκλημα ψηνόταν από πέρσι... Διαβάστε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/07/fraport-psp.html



Διαβάστε τι μεταδίδει το ot.gr :


Στήριξη 307,9 εκατ. ευρώ σε Fraport Greece και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Αποζημίωση 177,9 εκατ. ευρώ δια του συμψηφισμού πληρωτέων αμοιβών προς το ΤΑΙΠΕΔ για τη Fraport Greece και οικονομική ενίσχυση 130 εκατ. ευρώ για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) από το ελληνικό Δημόσιο προβλέπει το σχέδιο οικονομικής αποκατάστασης για τα παραχωρημένα αεροδρόμια της χώρας. Το πλήγμα της πανδημίας ήταν βαρύτατο για τις αερομεταφορές παγκοσμίως και τα περιοριστικά μέτρα που αναγκάστηκαν να λάβουν οι κυβερνήσεις καθήλωσαν αεροσκάφη και επιβάτες, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Ως συνέπεια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport Greece απώλεσαν την περασμένη χρονιά το 71,4% της επιβατικής κίνησης σχέση με το 2019, ενώ για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτώση έφτασε στο 68,4%. Όπως επισημαίνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την οικονομική αποκατάσταση των παραχωρησιούχων των αεροδρομίων της χώρας, που κατατέθηκε εχθές το απόγευμα στη Βουλή, τα αεροδρόμια αποτελούν στρατηγικές υποδομές για τη χώρα. Η εύρυθμη λειτουργία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαλή διαβίωση στις περιοχές που εξυπηρετούν, ενώ αποτελούν και «πύλες» για τον ελληνικό τουρισμό.

Συμψηφισμός οφειλών προς το ΤΑΙΠΕΔ τουλάχιστον ως το 2021

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ...ΦΩΤΙΑ !!!

 


Του Λεωνίδα Στεργίου - capital.gr

Έντονο ενδιαφέρον για να λάβουν άδεια για μικροχρηματοδοτήσεις έχει ήδη εκδηλωθεί από δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πληρωμών και πιστώσεων. Όμως, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο των πιστώσεων. Ο νόμος για τις μικροπιστώσεις, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή Τράπεζα, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών κλάδων που θέλουν να προσφέρουν ευκολίες στους πελάτες τους, όπως για παράδειγμα από ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εταιρείες e-learning, συμβουλευτικές εταιρείες κλπ.

Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκουν την ευκαιρία να βοηθήσουν τον πελάτη να βρει την αναγκαία ρευστότητα ώστε να αγοράσει την υπηρεσία τους. Για παράδειγμα, ένας εταιρικός πελάτης, μια μικρή επιχείρηση, μπορεί να γίνει συνδρομητής κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Η τελευταία μπορεί να του χορηγήσει μικροπίστωση έναντι ενός επιτοκίου γύρω στο 6-8% προκειμένου ο πελάτης να πληρώνει το λογαριασμό τηλεφωνίας. Το ίδιο μπορεί να γίνει σε ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, φοροτεχνικά γραφεία, εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, διαφημιστικές, κά, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε αρκετές χώρες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ένα άλλο μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει μπορεί να προβλέπει τη σταδιακή αποπληρωμή του δανείου μέσα από τον τζίρο μιας επιχείρησης. Για παράδειγμα, μία εταιρεία συστημάτων πληρωμών μπορεί να πάρει άδεια για μικροπιστώσεις και να παρακρατεί ένα ποσοστό από τις συναλλαγές από τις πωλήσεις στο POS.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΣΤΙΝΓΚ ΣΕ...ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΡΝΟ !!!

 



700% αυξήθηκαν οι αιτήσεις για κάστινγκ σε ταινίες πορνό στην Ελλάδα


Θυμάστε τον χαμό που είχε γίνει πέρσι με κάστινγκ της εταιρείας παραγωγής sugarbabes.tv στο Περιστέρι με 1000 περίπου άτομα; Ε, φέτος τα πράγματα ήταν ακόμα πιο ανεβασμένα σε συμμετοχή.

Στο δεύτερο κάλεσμα της εταιρείας, οι αιτήσεις ξεπέρασαν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τις 6.851, ενώ η πρώτη φάση της διαδικασίας έχει ολοκληρωθεί.

Η G7 ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΦΟΡΟ 15% ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ !!!

 


Στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου που διεξάγεται στη Βρετανία συμφωνήθηκε να υιοθετηθεί η πρόταση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα ελάχιστος φορολογικός συντελεστής τουλάχιστον 15% για τις επιχειρήσεις, ενημέρωσε μέσω Twitter χθες Παρασκευή ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρότεινε τον Μάιο να εφαρμοστεί ελάχιστος φορολογικός συντελεστής τουλάχιστον 15% για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να τερματιστεί η κούρσα προς τον πάτο σε διάφορες χώρες με στόχο την προσέλκυση εταιρειών.

«Η Αμερική συσπειρώνει τον κόσμο ώστε να κάνει τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί ώστε να μπορούμε να επενδύσουμε στη μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Σάλιβαν σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Σκοπός της κίνησης των επτά μεγάλων οικονομιών είναι να αποθαρρύνουν τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα κέρδη και τα φορολογητέα έσοδά τους στις χώρες με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ανεξαρτήτως του πού γίνονται οι πωλήσεις τους.

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!! Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2010 Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ !!!

 



Η μείωση της απασχόλησης, του μέσου μισθού αλλά και της αγοραστικής δύναμης ήταν ο άμεσος αντίκτυπος της πανδημίας στους Έλληνες εργαζόμενους, συρρίκνωση που τους κατατάσσει στους πολίτες της ΕΕ που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Αντίθετα, όπως αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές στις ώρες εργασίας πλησιάζοντας περισσότερο του Βαλκάνιους και την Τουρκία παρά το μέσο όρο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα η διάρκεια της τυπικής εβδομαδιαίας εργασίας στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ και η τρίτη υψηλότερη αν συνυπολογίσουμε την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων που εργάζονται με παρατεταμένο ωράριο, δηλαδή από 49 ώρες και άνω, μετά την Τουρκία, και το υψηλότερο ποσοστό μισθωτών στην ΕΕ που εργάζονται Σάββατο και Κυριακή. Επίσης η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο ο μέσος μισθός μειώθηκε σε σχέση με το 2010, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε περαιτέρω επιδείνωσή του.

Τα μόνα μεγέθη που ενισχύθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ ήταν οι καταθέσεις των νοικοκυριών, κάτι εύλογο αφού είχε σχεδόν σταματήσει η κατανάλωση και ο κύκλος εργασιών του κλάδου των κατασκευών που φαίνονται να επανέρχονται σε ανοδική πορεία μετά από 10 χρόνια.

Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν την ανάγκη αύξησης του όγκου και του ποσοστού απασχόλησης μπορεί μέσω εκτεταμένων δημοσιονομικών παρεμβάσεων που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα, αφού ο επιχειρηματικός τομέας δεν φαίνεται να μπορεί από μόνος του να δημιουργήσει τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή το ΙΝΕ ΓΣΕΕ προτείνει τη θεσμοθέτηση του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» με πολύ σημαντικές θετικές μακροοικονομικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές συνέπειες.

Επιπλέον η έκθεση προτείνει τη θέσπιση κατώτατου μισθού αξιοπρεπούς διαβίωσης και χαρακτηρίζει σημαντική την προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων σχετικά με τα νόμιμα και τα ανώτατα όρια του χρόνου εργασίας, την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας. «Η καθυστέρηση όσον αφορά την πλήρη ανάκαμψη της απασχόλησης και των εισοδημάτων -σημειώνει η έκθεση- θα επιβραδύνει τη δυναμική που θαεπιφέρει η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα βασικά σημεία της Έκθεσης είναι τα εξής:

FT: ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 60% ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ NESTLE !!!

 


Εσωτερική παρουσίαση της Nestle αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον το 60% των προϊόντων δεν πληρούν «αναγνωρισμένο όριο υγείας» στο σύστημα της Αυστραλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα με το Reuters, η αποκάλυψη κινητοποίησε την εταιρεία που εξετάζει νέα στρατηγική.

Η Nestle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα έχει αναγνωρίσει ότι περισσότερο από το 60 τοις εκατό των βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών της δεν πληρούν ένα «αναγνωρισμένο όριο υγείας» και ότι «ορισμένες από τις κατηγορίες προϊόντων δεν θα είναι ποτέ «υγιεινές».

Οι FT επισημαίνουν πως μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών φέτος, λέει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé από έσοδα, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

ΙΣΟΒΙΑ+26 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ !!!

 



Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας ο 46χρονος δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι, πέρσι τον Ιούλιο, στη ΔΟΥ Κοζάνης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του, ύστερα από μακρά νοσηλεία, ένας εφοριακός και άλλες δύο συναδέλφισσές του τραυματίστηκαν, η μία εκ των οποίων σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος, που κατά την απολογία του εμφανίστηκε αμετανόητος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του χωρίς να του αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση. Μετά την εκφώνηση της ετυμηγορίας αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα, κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα, επιστρέφοντας στις φυλακές.

«Αν η Εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα Δικαστήρια» είπε, αφήνοντας άφωνους δικαστές και ένορκους, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του έβαλλε κατά του ελληνικού κράτους, των θεσμών του, της αστυνομίας, κ.ά. Συμβουλευόμενος κατά διαστήματα σημειώσεις που κρατούσε στα χέρια του, είπε ότι προέβη στην πράξη, όταν έμαθε για τον θάνατο ενός 26χρονου ακτιβιστή στο Βόλο.

Στο μεταξύ, συγκλόνισαν οι καταθέσεις των θυμάτων του 45χρονου με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, με την ακροαματική διαδικασία, στο δικαστήριο της Φλώρινας.

ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!!

 


ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΔΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΕΝΕ !!!

 


Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΕΦΚΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ 5ΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ !!!

 


«Το πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των πολιτών δυστυχώς είναι εξίσου σημαντικό με το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» o eκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

«Οι καταγγελίες που έχουμε είναι πάρα πολλές. Είμαστε πρώτοι σε κατηγορίες για ελλιπή εξυπηρέτηση στον Συνήγορο του Πολίτη. Δεν τιμά κανέναν αυτή η κατάσταση και πρέπει να αλλάξει. Η πανδημία συνέβαλε στο να επιδεινωθεί το πρόβλημα (σ.σ. της μη εξυπηρέτησης). Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός κλήσεων που δέχονται καθημερινά τα υποκαταστήματα. Στον ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και του χαλασμένου και του κατεβασμένου τηλεφώνου» συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας την δημιουργία μια νέας τηλεφωνικής γραμμής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, δημιουργείται ένα νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρου για όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Εργασίας. «Ο πενταψήφιος αριθμός θα είναι δωρεάν, θα εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ ημερησίως θα εξυπηρετεί έως 30.000 κλήσεις».

«Εντός του καλοκαιριού θα είναι έτοιμος ο πενταψήφιος. Είναι προτεραιότητα να τεθεί σε λειτουργία, μαζί με το θέμα της μείωσης των εκκρεμών συντάξεων» τόνισε, ενώ όπως διευκρίνισε, ο υπάλληλος αν μπορεί θα λύνει την ώρα της κλήσης το πρόβλημα του πολίτη. «Αλλιώς θα ψάχνει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος θα παίρνει ο ίδιος υπάλληλος τον πολίτη και θα του απαντά».

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ "ΠΑΓΩΣΑΝ" ΕΛΕΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος για τις επιπτώσεις της επιλογής της κυβέρνησης να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου εξαιτίας της πανδημίας. Τέσσερις χιλιάδες ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία που «πάγωσαν», με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή.

Ο Ν. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε μεν σε μια ουσιαστική φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα μας με πολλή μεγάλη μείωση των εισαγωγών, των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχουμε ξεφύγει. «Το τρίτο κύμα ήταν χειρότερο από το δεύτερο. Εμείς ακόμα στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το τρίτο κύμα γιατί έχουμε 4.000 ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής για άλλα χειρουργεία. Μερικοί από αυτούς έχουν πεθάνει» υπογράμμισε.

«Σε κάποιους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Κάποιοι βρήκαν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα, δηλαδή ναι μεν έχουμε μία αποσυμφόρηση από την πανδημία αλλά όμως τα προβλήματα βλέπετε είναι πολύ μεγαλύτερα απ' ό,τι υπολογίζετε όλοι σας» τόνισε.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ !!!

 


Μέση αύξηση 8% σε 13.808 ζώνες, όπου εφαρμόζεται πλέον το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με τον Χρ. Σταϊκούρα να διαβεβαιώνει πως οι αυξήσεις αυτές δεν συνεπάγονται αυτόματη αύξηση του ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλοντας μείωση συντελεστών του φόρου. Οι νέες αντικειμενικές δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (δείτε στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό).

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Χρ. Τριαντόπουλος, στο 55% των ζωνών έρχονται μέσες αυξήσεις 19,5%, στο 21% η μέση μείωση φτάνει το 14,7%, ενώ για το 24% των ζωνών οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες.

Σε 133 ζώνες οι οποίες επεκτείνονται, η μέση αύξηση είναι 41%, ενώ στο 40% των 3.478 νέων εντάξεων, η μέση αύξηση είναι 26%.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2022, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι όποιες μεταβολές δεν θα φέρουν αύξηση του φόρου, καθώς σχεδιάζονται αλλαγές συντελεστών. Ανέφερε ότι θα επιβαρυνθούν περιοχές που υποφορολογούνταν τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ζώνης στη Μύκονο, όπου η τιμή ήταν 1.200 ευρώ και αυξάνεται τώρα κατά 200%.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: TA FUNDS ΗΡΘΑΝ ΝΑ "ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 




Fund «εξοντώνει» συνταξιούχο οφειλέτη


Από το sofokleousin.gr


Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες οφειλετών για ασφυκτικές πιέσεις από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων «κόκκινων» δανείων (funds), που συχνά οδηγούν τον δανειολήπτη σε εξοντωτικές ρυθμίσεις.

Το φαινόμενο του bullying, που έχει αναδείξει το «Σin», παίρνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς τα funds διαχειρίζονται μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων, μέσω τιτλοποιήσεων από τις τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα δάνεια που κατέχουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) ή servicers, στα τέλη του 2020 άγγιξαν τα 39 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν νομικοί στο «Σin», πρόκειται για τα πρώτα δείγματα συμπεριφοράς με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, που είτε επιδιώκουν να εισπράξουν ό,τι μπορούν, για να καλύψουν γρήγορα το χαμηλό κόστος εξαγοράς των δανείων από τις τράπεζες, είτε εξωθούν τους δανειολήπτες σε εξοντωτικές, μη ρεαλιστικές ρυθμίσεις, που δεν εξασφαλίζουν ούτε τις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης.

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;;;; Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 118 ΧΡΟΝΙΑ !!!

 


Συνεδριάζει ένα συμβούλιο εποπτείας 14 μελών για να κλείσει ένα κατάστημα 24 εργαζομένων....

Προβληματισμό και αναταραχή προκάλεσε στους Έλληνες επιχειρηματίες του Λονδίνου, ιδιαίτερα στην εφοπλιστική κοινότητα, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας και η πράξη 172 (8-6-2021) του διοικητή της κ. Παύλου Μυλωνά με την οποία συστάθηκε 14μελές Συμβούλιο Εποπτείας Καταστήματος Λονδίνου προκειμένου να διακοπούν οι δραστηριότητες του.

Η Εθνική Τράπεζα με μια απόφαση της, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, βάζει λουκέτο σ ένα κατάστημα στο City του Λονδίνου που διαθέτει δραστηριότητα και έγραψε ιστορία 118 χρόνων ( απο το 1903 )!!

Τα ερωτηματικά, όμως, που δημιουργούνται απο την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου είναι πολλαπλά.

Πρώτον, η απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους και πελάτες της θυγατρικής στο Λονδίνο.

Αντιθέτως, η διακοπή των εργασιών αποφασίστηκε εκ των άνωθεν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μάθουν την απόφαση απο την πράξη της διοίκησης -με την οποία συστάθηκε το Συμβούλιο Εποπτείας του καταστήματος- οι δε πελάτες αγνοήθηκαν απο την Τράπεζα παντελώς αν και αποτελούν χρόνιοι συνεργάτες της στο ναυτιλιακό τομέα.

Επίσης, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το κατάστημα Λονδίνου διαθέτει 24 άτομα, ωστόσο για να διακοπούν οι εργασίες θα συνεδριάζει μια επιτροπή με 14 άτομα με γραμματέα τον κ. Γ. Γρηγορόπουλο στέλεχος της Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων.

Μια μονάδα, όμως, που είχε ιστορία 100 χρόνων και πλέον είχε δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο αποτύπωμα απο το κατάστημα ενω οι τοπικές εποπτικές αρχές σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Υπήρχαν και ποια αιτήματα από BOE και FCA;

Ειδιδκότερα, η απόφαση αναφέρει ότι, το Συμβούλιο Εποπτείας “συνεργάζεται και λαμβάνει ( πέραν λοιπών εκπροσώπων και εκπροσωπευτικών οργάνων της Τράπεζας) αποφάσεις όσον αφορά τις σχέσεις με τις τοπικές Εποπτικές, Ελεγκτικές και Φορολογικές Αρχές”.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Ο ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ...ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!

 



Από το efsyn.gr


Μπόνους έως 15% συν δύο μηνιαίους μισθούς επί ετήσιων αποδοχών ύψους 128.000 ευρώ ζητά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, τη στιγμή που η εταιρεία έχει πάψει να στέλνει λογαριασμούς και απειλείται με ζημιογόνες χρήσεις, λόγω των ποσών που θα δώσει για την παροχή ακατέργαστου νερού αναδρομικά στο Δημόσιο και στο ΣΔΙΤ του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου.

Τα μπόνους έρχονται να προκαλέσουν νέα αναστάτωση στην εταιρεία που είναι αρμόδια για την ύδρευση και την αποχέτευση της πρωτεύουσας, καθώς προστίθενται στο αρνητικό κλίμα προηγούμενων αποφάσεων της διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, η διοίκηση Σαχίνη δέχθηκε ομαδικά πυρά από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις για την εισήγησή της που περιέγραφε ρητά απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.». Ακολούθησε δημοσίευμά μας για την αδυναμία της εταιρείας να στέλνει λογαριασμούς ώστε να έχει έσοδα, την ίδια στιγμή που το 2020 ετοιμάζεται να κλείσει με ζημίες μετά από συνεχόμενη κερδοφορία 21 ετών.

ΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ BITCOIN ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟΥ ΤΟ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ» !!!

 



«Όχι επίσημο νόμισμα το bitcoin»: Τελεσίγραφο ΔΝΤ στο Ελ Σαλβαδόρ


ριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των υποστηρικτών του bitcoin για την πρώτη στην ιστορία υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος ως επίσημου νομίσματος μιας χώρας, του Ελ Σαλβαδόρ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρενέβη με ένα διπλωματικό, αλλά αρκούντως αυστηρό μήνυμα - τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο της λατινοαμερικανικής χώρας, ενώ έστειλε αμέσως αποστολή στελεχών για να συναντήσει τον πρόεδρο Ναγίμπ Μπουκέλε και να συζητηθεί ο νέος νόμος για το bitcoin.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, γνωστός στην Ελλάδα από την εποχή που το ΔΝΤ επόπτευε την εφαρμογή των μνημονίων, παρότι διατήρησε το διπλωματικό του ύφος, άφησε σαφώς εννοηθεί ότι δεν είναι αποδεκτή από το Ταμείο η υιοθέτηση του bitcoin ως επίσημου νομίσματος στη «δολαριοποιημένη» οικονομία του Ελ Σαλβαδόρ (επίσημο νόμισμα της χώρας ήταν ως τώρα το δολάριο, δίπλα στο οποίο ο πρόεδρος Μπουκέλε θέλει να καθιερωθεί και το bitcoin).

«Η υιοθέτηση του bitcoin ως επίσημου νομίσματος εγείρει έναν αριθμό μακροοικονομικών, χρηματοπιστωτικών, και νομικών ζητημάτων που θα απαιτήσουν πολύ προσεκτική ανάλυση», τόνισε ο Ράις στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενώ υπογράμμισε ότι το Ταμείο παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του με τις αρχές της χώρας. Ο Ράις προανήγγειλε μάλιστα άμεσες επαφές στελεχών του Ταμείου με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που πρέπει να εγκριθεί, για να λάβει η χώρα δάνειο 1 δισ. δολ. από το Ταμείο.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE !!!

 


Την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, απήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, για την ολιγωρία να λάβει δραστικά μέτρα προστασίας των μετόχων της εταιρίας Folli Follie τον Μάιο του 2018, οπότε ήρθε στην δημοσιότητα έκθεση που αμφισβητούσε την ευρωστία που παρουσίαζε ο Όμιλος. Παράλληλα, αποδίδει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος στον επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στον διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας.

Με κλητήριο θέσπισμα που εκδόθηκε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά , οι τρεις κατηγορούμενοι καλούνται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση που ερεύνησε ο εισαγγελικός λειτουργός σε δύο φάσεις. Η υπόθεση αποτελεί σκέλος της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά από καταγγελίες αλλά και μήνυση επενδυτών του Ομίλου, οι οποίοι καταλόγιζαν αδράνεια των εποπτικών αρχών στον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας τόσο πριν όσο και αμέσως μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων για την πραγματική οικονομική θέσης της Folli Follie. Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από τις εισαγγελικές Αρχές, καθώς κρίθηκε πως δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να καταδεικνύουν παράλειψη ελέγχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

 



Να μη συμμετέχει στους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσουν την αποχή των δικηγόρων-μελών τους από διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια των προέδρων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ολομέλεια, από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε την έντονη διαφωνία της στις ρυθμίσεις του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, διότι δεν εξασφαλίζουν τη λυσιτελή προστασία των ευάλωτων οφειλετών, και δη της πρώτης κατοικίας τους, στο πλαίσιο της διευθέτησης των οφειλών τους και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

Με την εφαρμογή του Πτωχευτικού νόμου επίκεινται στο επόμενο χρονικό διάστημα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις, αλλά κυρίως, δεν έχει συσταθεί «Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» και η σχετική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι σήμερα «αδειανό πουκάμισο».

ΠΟΙΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ;;; ΞΕΣΠΙΤΩΘΗΚΕ 63ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ Η 5ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ;;;
Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και άγριο πλιάτσικο !!!



Αποκαλυπτήρια του ψεύδους

Παρά το υποτιθέμενο «πάγωμά» τους μέχρι το τέλος του μηνός, που γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, χθες ξεσπιτώθηκε 63χρονος άνεργος με την πενταμελή οικογένειά του. «Πρωτοφανή κοροϊδία» αποκαλεί την εξέλιξη το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί. Καμιά ενημέρωση περί «παγώματος» δεν έχουν τράπεζες, διαχειριστές δανείων και συμβολαιογράφοι.

Την περασμένη Παρασκευή, σε ένα «ντροπαλό» ενημερωτικό σημείωμα που δεν ονομάστηκε «ανακοίνωση», το υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωνε ότι ήλθε σε συμφωνία με τις τράπεζες να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε στο μεταξύ να δρομολογηθεί η σύσταση του φορέα απόκτησης και επανεκμίσθωσης κύριας κατοικίας, για να αποφευχθεί το ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών που έχουν χρέη που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα μεταβατικό «διάλειμμα» για την πλήρη εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Νόμου, που διθυραμβικά προβλήθηκε από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ ως «σωτηρία» και «ευκαιρία» των υπερχρεωμένων.

Ακόμη και αυτό το ελάχιστο χρονικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών που άφησε να διαρρεύσει η κυβέρνηση και αναπαρήγαγαν ως βεβαιότητα όλα τα ΜΜΕ αποδεικνύεται ένα τεράστιο ψέμα.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

 



"Δεν επιτρέπεται να προβλεφθεί οποιαδήποτε προθεσμία παραγραφής για την άσκηση αγωγής από καταναλωτή με σκοπό τη διαπίστωση του καταχρηστικού χαρακτήρα ρήτρας περιλαμβανόμενης σε τέτοια σύμβαση"


Με τη δημοσιευθείσα στις 10-06-2021 απόφασή του, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αποφάνθηκε ότι σε καταναλωτή που συνήψε δάνειο συνομολογηθέν σε ξένο νόμισμα και ο οποίος αγνοεί τον καταχρηστικό χαρακτήρα ρήτρας δανειακής σύμβασης δεν μπορεί να αντιταχθεί προθεσμία όσον αφορά την επιστροφή των ποσών που καταβλήθηκαν βάσει της επίμαχης ρήτρας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΔΕΕ, η πληροφόρηση που παρέχει ο δανειστής στον καταναλωτή σχετικά με την ύπαρξη του συναλλαγματικού κινδύνου δεν πληροί την απαίτηση διαφάνειας αν στηρίζεται στην υπόθεση ότι η ισοτιμία μεταξύ του λογιστικού νομίσματος και του νομίσματος πληρωμής θα παραμείνει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης.
Ιστορικό της υπόθεσης

Το 2008 και το 2009, διάφοροι καταναλωτές συνήψαν με την τράπεζα BNP Paribas Personal Finance συμβάσεις ενυπόθηκου δανείου συνομολογηθέντος σε ελβετικά φράγκα (CHF) και επιστρεπτέου σε ευρώ για να χρηματοδοτήσουν την αγορά ακινήτων ή μεριδίων εταιριών ακινήτων. Λόγω των χαρακτηριστικών των δανείων αυτών, η σύναψή τους συνεπαγόταν συναλλαγματικό κίνδυνο συνδεόμενο με τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας του ευρώ προς το CHF. Μολονότι δεν γινόταν καμία ρητή μνεία του κινδύνου αυτού στις συμβάσεις δανείου, εξ αυτών προέκυπτε εμμέσως ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος ήταν εγγενής στις συμβάσεις και βάρυνε τον καταναλωτή.

Κατόπιν δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι καταναλωτές με την καταβολή των μηνιαίων δόσεων, κινήθηκαν ένδικες διαδικασίες ενώπιον, αντιστοίχως, του πρωτοδικείου Lagny-sur-Marne (Γαλλία) και του πολυμελούς πρωτοδικείου Παρισιού (Γαλλία). Τα δικαστήρια αυτά κλήθηκαν να εξετάσουν αν οι ρήτρες των επίμαχων δανειακών συμβάσεων, οι οποίες εξέθεσαν τους καταναλωτές σε απεριόριστο κίνδυνο, πρέπει, υπό το πρίσμα της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ [οδηγία για τις καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις που συνάπτονται με καταναλωτές], να θεωρηθούν καταχρηστικές και, ως εκ τούτου, μη δεσμευτικές για τους δανειολήπτες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρωτοδικείο Lagny-sur-Marne και το πολυμελές πρωτοδικείο Παρισιού υπέβαλαν στο Δικαστήριο σειρά προδικαστικών ερωτημάτων σχετικών με την ερμηνεία της οδηγίας.

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ξεκινούν από τις τράπεζες οι πακετιές στα ακίνητα. Η Εurobank πριν λίγες ημέρες έλαβε μη δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για ένα χαρτοφυλάκιο real estate με την επωνυμία Petra. Πρόκειται για περίπου 150 ακίνητα, κυρίως εμπορικά -κάποια από αυτά μισθωμένα- που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για μικρά ακίνητα και για αυτό η αξία του χαρτοφυλακίου είναι στα 38 εκατ. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον με την τράπεζα να δέχεται πέντε μη δεσμευτικές προσφορές, αλλά το σημαντικό είναι ότι μειώθηκαν τα discounts. 

Εκεί που το 2019 οι προσφορές ήταν στο -40%, τώρα κινούνται στο -20%. Με τη συγκεκριμένη συναλλαγή ουσιαστικά ξεκινούν από τις τράπεζες οι προσπάθειες να πουληθούν σε πακέτα τα ακίνητα που έχουν συγκεντρώσει από τους πλειστηριασμούς.

Η ΕΚΤ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ PEPP !!!

 


Σε μια κίνηση που ανέμεναν αγορές και επενδυτές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, το επιτόκιο επαναχρηματοδότησης μένει στο 0%, το επιτόκιο δανεισμού παραμένει στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων διατηρείται στο -0,50%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να διενεργεί καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP), το συνολικό ποσό του οποίου ανέρχεται σε 1,85 τρισ. ευρώ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρις ότου το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει λήξει.

ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ AIRBNB: ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΡΟΣΤΙΜΟ !!!

 


Ως ιδιοκτήτης ακινήτου στην Ελλάδα έχετε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε (μισθώσετε) το ακίνητο σας σε καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω ανάρτησης σε ψηφιακές πλατφόρμες. Στην περίπτωση αυτή έχετε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τονίζει πως έχετε τις εξής βασικές φορολογικές υποχρεώσεις:

- Να δηλώσετε τα στοιχεία της μίσθωσης
- Να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής για να αποκτήσετε Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α)
- Να αναρτήσετε τον Α.Μ.Α. σε κάθε ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μισθώνετε βραχυχρόνια το ακίνητό σας
- Να υποβάλετε ηλεκτρονικά Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής για κάθε βραχυχρόνια μίσθωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού μέσω της εφαρμογής για την Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων∙
- Να οριστικοποιείτε την εικόνα του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής μέχρι 28/02 κάθε έτους, προκειμένου να προσδιοριστεί ανά δικαιούχο εισοδήματος το φορολογητέο εισόδημα που δημιουργήθηκε το προηγούμενο έτος.
- Να δηλώνετε τα εισοδήματα που αποκτάτε από τη μίσθωση του ακινήτου σας
- Να συμπληρώσετε την Αναλυτική Κατάσταση για τα μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας (έντυπο Ε2)
- Να υποβάλλετε τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (έντυπο Ε1).

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν θα δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων της ΑΑΔΕ και δεν θα αποκτήσουν ΑΜΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου που ξεκινά από 5.000 ευρώ και μπορεί να φθάσει τις 20.000 ευρώ.

Η BOOKING ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000.000€ !!!

 



Η φορολογική αστυνομία της Ιταλίας πιστεύει ότι η Booking.com έχει διαπράξει φοροδιαφυγή, αποκρύπτοντας ΦΠΑ ύψους 153 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τις ενοικιάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος, που μίλησαν στο Reuters την Πέμπτη.

Η αστυνομία της Γένοβας δήλωσε ότι "αποκάλυψε μια μαζική φοροδιαφυγή άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ σε μη καταβληθέντα ΦΠΑ από το 2013 έως το 2019 από ένα πολυεθνικό διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο που εδρεύει στην Ολλανδία", χωρίς να αναφέρει το όνομα της εταιρείας.

Η αστυνομία είπε ότι ο φορολογικός έλεγχός τους διενεργήθηκε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας υπό την ηγεσία εισαγγελέων στη βορειοδυτική παράκτια πόλη.

Εκπρόσωπος της Booking.com στην Ολλανδία είπε ότι δεν είχε άμεσο σχόλιο, όταν ρωτήθηκε από το Reuters.

Η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της Ομάδας των Επτά πλούσιων χωρών (G7) να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από πολυεθνικές εταιρείες διαδικτύου και να μειώσουν τα κίνητρα που αυτές έχουν ώστε να μεταφέρουν κέρδη σε offshore φορολογικούς παραδείσους.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !!!

 


Την αντίθεσή της εκφράζει η Ένωση Δικαστών και ΕισαγγελέωνΚατά του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας ότι «κανονικοποιεί την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και ανατρέπει την ουσία του προοδευτικού για την εποχή συνδικαλιστικού νόμου του 1982.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που εισήχθη στη Βουλή φαίνεται να κανονικοποιεί την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και να ανατρέπει την ουσία του προοδευτικού για την εποχή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82. Κυρίως όμως κλονίζει τη Συνταγματική ισορροπία ανάμεσα στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και στην υποχρέωση του Κράτους να μεριμνά για την «ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου πληθυσμού» και να διασφαλίζει την ανεμπόδιστη άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ιδιαίτερα το δικαίωμα στην απεργία (άρθρα 22 και 23 Σ).

Στα βασικά του σημεία το νομοσχέδιο:

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

 



Την διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισαν από κοινού το ΥΠΕΝ και το ΥΠΟΙΚ.

Με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που συνυπέγραψαν Σταϊκούρας, Σκυλακάκης, Βεσυρόπουλος και Σκρέκας, δικαίωμα υποβολής σχετικής αίτησης έχουν πλέον οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31/12/2020 και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των αιτήσεών τους.

Η αρχική ΚΥΑ εκχωρούσε δικαίωμα υποβολής αίτησης στους αποσυνδεδεμένους μέχρι 30/4/2020.

Με την προαναφερθείσα τροποποίηση, προκαλείται συνολική δαπάνη ύψους σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί από το ΥΠΕΝ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, για τα 2.580.356 ευρώ υπάρχουν εγγεγραμμένες διαθέσιμες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΝ για το 2021, ενώ τα 3.367.450 ευρώ θα καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ειδικού Λογαριασμού των Ευάλωτων του ΔΕΔΔΗΕ για φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσύνδεση θα πρέπει να αφορά την παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου, ενώ παραμένουν σε ισχύ και τα αρχικώς ορισθέντα εισοδηματικά κριτήρια.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ !!! Η SOCIETE GENERALE ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ !!!



«Ακόμη και αν η δημοσιονομική εξυγίανση το 2022 αποδειχθεί τελικά μικρότερη από ό,τι προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις, φαίνεται δύσκολο να σκεφτούμε ένα σενάριο όπου το δημόσιο έλλειμμα θα παραμένει πολύ υψηλό (πολύ πάνω από το 5%) για τα επόμενα πέντε χρόνια», εξηγεί η Société Générale Cross Asset Research.

Ειδικά για τη χώρα μας, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες. Υποθέτοντας ότι η ανάπτυξη επιστρέφει στον μέσο όρο του 2000-2019, η Ελλάδα χρειάζεται πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (της τάξης του 2% του ΑΕΠ) μόνο για να μειώσει το χρέος της στα προ κορωνοϊού επίπεδα σε βάθος 15ετίας, δηλαδή έως το 2035, ενώ αν ο στόχος είναι να μειωθεί το χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ έως το 2040, η Ελλάδα θα χρειαστεί πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 7% του ΑΕΠ.

Η Γερμανία και η Αυστρία μπορούν να εμφανίσουν πρωτογενή πλεονάσματα μικρότερα από εκείνα που είχαν στο διάστημα 2010-2019 και πάλι να αντιμετωπίσουν τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στην πανδημία, σε βάθος 15ετίας, ενώ η Ιρλανδία είναι στην καλύτερη θέση από όλες τις χώρες αναφοράς της SG.

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 


Δεν υπάρχει έρευνα η οποία να μην καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα: Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δηλώνει απογοητευμένη από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση της πανδημίας τόσο η ΕΕ όσο και οι εθνικές κυβερνήσεις.

Αυτό συνάγεται από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το ίδιο και από τη δημοσκόπηση που διενήργησε το European Council of Foreign Relations σε 12 κράτη-μέλη, τον Απρίλιο και τον Μάιο, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά χθες το πρωί. Σύμφωνα με αυτήν, μάλιστα, στις μισές από τις παραπάνω χώρες η πλειοψηφία των πολιτών έχει πλέον λιγότερο εμπιστοσύνη στην ΕΕ.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι θεσμοί της ΕΕ έχασαν τη ευκαιρία να αποδείξου την αξία τους στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 (…) Υπάρχει μια εμφανής απογοήτευση αναφορικά με τις επιδόσεις των σημερινών θεσμών στη διαχείριση της κρίσης. Η αρνητική διάθεση ξεπερνά τους κλασικούς αντι-ΕΕ ψηφοφόρους και εμφανίζεται πλέον σαφώς εντός του κορμού των κοινωνιών», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έρευνας.

Και οι Γερμανοί της γυρίζουν την πλάτη

Το πιο ανησυχητικό είναι πως οι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουν μόνο ότι η διαχείριση της κρίσης ήταν καταστροφική, αλλά θεωρούν ότι το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα», με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα, είναι «χρεοκοπημένο». Την άποψη αυτή έχουν, συγκεκριμένα, το 62% των Γάλλων, το 57% των Ιταλών, το 52% των Ισπανών, καθώς και το 55% των Γερμανών – με το σχετικό ποσοστό στη μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ να έχει αυξηθεί κατά 11 μονάδες σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο!

Η εικόνα είναι ακόμη χειρότερη όσον αφορά στις εθνικές κυβερνήσεις. Για του λόγου το αληθές, το 80% των Ιταλών και των Ισπανών, τα δύο τρίτα των Γάλλων και ποσοστά της τάξης του 50-60% στις περισσότερες χώρες θεωρούν πως και το δικό τους πολιτικό σύστημα είναι «χρεοκοπημένο».

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ !!!

 



Εάν οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν είχαν πειστεί έως σήμερα ότι πρέπει να προσλάβουν ειδικό κυβερνοασφαλείας, η ομολογία της Colonial Pipeline ότι αναγκάστηκε να πληρώσει λύτρα 4,4 εκατ. δολαρίων στους χάκερς που επιτέθηκαν στον αγωγό της, μάλλον είναι αρκετή για να τις κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Η ειρωνεία είναι ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση αυτή, η Colonial είχε δημοσιεύσει αγγελία για την πρόσληψη ειδικού κυβερνοασφάλειας.

Σε κάθε περίπτωση, μία σειρά από κυβερνοεπιθέσεις τον τελευταίο χρόνο φέρνουν το επιχειρείν μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα.

«Είναι ένας πόλεμος για τα ταλέντα. Υπάρχει έλλειψη στην προσφορά και αυξημένη ζήτηση», εξηγεί στο CNN ο Μπράιαν Όρμι, διευθυντής της GuidePoint Security.

Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αποτελεί μία τάση που μετρά τουλάχιστον μία δεκαετία ζωής.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν σήμερα 879.000 επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας στην αγορά εργασίας και άλλες 359.000 κενές θέσεις στον χώρο αυτό, όπως δείχνει μελέτη του 2020 της (ISC)2.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ !!!

 



Για την σύνοδο G7 και τα θέματα της ατζέντας της συνόδου κορυφής ΕΕ – ΗΠΑ, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, συζήτησαν σήμερα οι ευρωβουλευτές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον επίτροπο Βάλντις Ντομπρόβσκις και την υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Άνα Πάουλα Ζακαρίας, οι ευρωβουλευτές εξήραν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι χώρες της G7 σχετικά με έναν παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή φορολογίας εταιρειών ύψους 15%.

Αρκετοί ευρωβουλευτές μίλησαν για μια «ιστορική στιγμή» στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου των φορολογικών παραδείσων. Άλλοι επέκριναν την ΕΕ για έλλειψη φιλοδοξίας, ζητώντας υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. Ορισμένοι προειδοποίησαν ότι η «συμφωνία απέχει πολύ από το να επιτευχθεί» και ότι δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί εάν όλες οι χώρες της ΕΕ θα την αποδεχθούν.

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν επίσης την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19 και την ανάκαμψη από την πανδημία, καθώς και για συνεργασία όσον αφορά την προστασία του κλίματος. Επέμειναν επίσης ότι πρέπει να προωθηθεί η βιοποικιλότητα και να οικοδομηθεί ένας πιο δημοκρατικός κόσμος.

ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

 


Ανοίγει και άλλο η «ομπρέλα» της έκτακτης «κορωνορύθμιση» οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας από φυσικά και νομικά πρόσωπα προς Δήμους. Η ρύθμιση που δίνει της δυνατότητα 100 δόσεων και διαγραφή 50% έως 100% των προσαυξήσεων, παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 ενώ δίνεται η δυνατότητα ένταξης και των οφειλών που θα βεβαιωθούν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα τους που πρόεκυψαν από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, κλήσεις κλπ).

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή:

Εντάσσονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οφειλές που πρόκειται να βεβαιωθούν μέχρι 30.6.2021 (κατά τα ισχύοντα, η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 28.2.2021).

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: EUROBANK ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1,1 ΔΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ;;;

 



Ή ακόμα χειρότερα, θα τα σκάσουν χοντρά για αγορά γραφείων ;;; Κατάλαβες ή όχι ακόμα πως γίνονται οι επενδύσεις στο Ελλάντα ;;;

Τι μεταδίδει το 1voice.gr :

«Γείτονες» θα γίνουν Eurobank και Πειραιώς, αν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο χρηματοπιστωτικών ομίλων με την Lamda Development για την εγκατάσταση των κεντρικών γραφείων τους στο Ελληνικό.

Αυτό, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, συμβαίνει παντού στον κόσμο, όπου μεγάλοι οργανισμοί εγκαθιστούν τα κεντρικά γραφεία τους σε χώρους με δομές σύγχρονης πόλης. Για το Ελληνικό υπάρχουν δύο επιπλέον λόγοι: Η νέα επένδυση θα βρίσκεται στο κέντρο της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» με όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα για το κύρος μιας τράπεζας.

Ο δεύτερος έχει σχέση με το ότι οι δύο τράπεζες είναι -και θα συνεχίσουν να είναι- πολύ κοντά στο συγκεκριμένο έργο, καθώς έχουν συμφωνήσει με τη Lamda κοινοπρακτικό δάνειο ύψους έως 1,16 δισ. ευρώ (περιλαμβανομένου κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού, ύψους έως 205 εκατ., για την κάλυψη δαπανών ΦΠΑ του έργου) η εκταμίευση του οποίου θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των έργων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΣΟΝ !!!

 



Κατά της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank προτίθεται να ψηφίσει, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ελληνικής τράπεζας, η Paulson & Co., όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου Dow Jones.

Σημειώνεται ότι η Paulson & Co. είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με ποσοστό που αγγίζει το 7%, με καλά πληροφορημένη πηγή να υποστηρίζει στο Dow Jones ότι αντιτίθεται στην ΑΜΚ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Τζον Πόλσον, ο οποίος είναι ένας από τους πιο μακροχρόνιους επενδυτές σε ελληνικές τράπεζες, θεωρεί ότι η Alpha Bank δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, ενώ φέρεται ότι διαφωνεί και με τη δομή της αύξησης κεφαλαίου.

Ανάλογη στάση τηρεί και η εταιρεία παροχής συμβουλών προς μετόχους Institutional Shareholder Services (ISS). Η ISS τάσσεται κατά της ΑΜΚ, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με μεγάλο discount σε σύγκριση με τη λογιστική αξία (book value), ενώ όσοι νυν μέτοχοι δεν θελήσουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ θα υποστούν αραίωση (dilution) της συμμετοχής τους.

Η ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

 


Τα τεράστια ποσά κρατικής στήριξης, που ανήλθαν στα 24,8 δισ. ευρώ, βρίσκονται πίσω από το «αποταμιευτικό θαύμα» της πανδημίας, όπου οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 24 δισ. ευρώ.


Του Γιάννη Παπαδογιάννη - businessdaily.gr


Τράπεζες και κυβέρνηση υπογραμμίζουν συχνά – πυκνά τη σημαντική αύξηση των καταθέσεων μετά την πανδημία και την καθοριστική συμβολή που μπορούν να έχουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο μια πιο προσεκτική εξέταση της κατάστασης δημιουργεί αρκετές εστίες προβληματισμού για το κατά πόσο η αύξηση των καταθέσεων αποτελεί πραγματικά αύξηση αποταμίευσης.

Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη ξεχωρίζουνι την αύξηση των καταθέσεων ως έναν από τους βασικούς λόγους αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της χώρας. Όπως επισημαίνουν, «η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων κατά πάνω από 24 δισ. από τις αρχές του 2020 αντιστοιχεί στο 14% του ΑΕΠ. Οι υπερβάλλουσες τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών στην Ελλάδα (σε σύγκριση με αυτές που θα ήταν χωρίς την πανδημία) είναι οι δεύτερες υψηλότερες, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, μετά αυτές των ΗΠΑ. Κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στην οικονομία».

Σημειώνεται ότι η αύξηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από το τέλος του 2019 μέχρι σήμερα (Απρίλιος '21) φτάνει τα 24 δισ. ευρώ με τις επιχειρηματικές καταθέσεις να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση, έχοντας ενισχυθεί κατά 8,6 δισ. (+36,86%), ενώ κατά +100% ενισχύονται οι καταθέσεις των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κατά +56% οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Ηπιότερη είναι η εικόνα στους ιδιώτες, με αύξηση +11,41% του υπολοίπου καταθέσεων.

Η πορεία των καταθέσεων από το τέλος του 2019 μέχρι σήμερα

ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ «ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ» Η ΑΜΚ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


Το συνεχιζόμενο αδιέξοδο των ελληνικών τραπεζών δείχνουν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τους. Οι τράπεζες επιβιώνουν χάρις στον κρατικό κορβανά τον οποίον απομυζούν.

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για τον τίτλο ΑΤ1 της Τράπεζας Πειραιώς, με το τελικό κουπόνι να διαμορφώνεται στο 8,75% ενώ το αρχικό pricing είχε διαμορφωθεί στο 9-9,25%. Το ποσό άντλησης διαμορφώθηκε στα 600 εκατ. ευρώ, έναντι 300 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα €2,25 δισ. από περίπου 200 επενδυτές. Πηγές της αγοράς είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι μπορεί τελικά το πόσο της άντλησης να κινηθεί ακόμα και προς τα 600 εκατ. ευρώ.

Σε σχετική της έκθεση χθες η Autonomous Research είχε εκτιμήσει πως αν και το αρχικό επιτόκιο θα κινηθεί στην περιοχή του 9%, το τελικό μπορεί να κινηθεί στο 8-8,5% και τελικά διαμορφώθηκε λίγο υψηλότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η έκδοση αυτού του τύπου ομολόγου είναι η πρώτη για ελληνική τράπεζα, και εντάσσεται στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και στο πρόγραμμα ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs και UBS Investment Bank καθώς και Joint Bookrunners μαζί με τις Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley.

Το ΑΤ1 είναι τύπου PNC5.5, δηλαδή perpetual (χωρίς ημερομηνία λήξης) με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο 5,5 ετών, ενώ αξιολογείται με Ca από τη Moody’s και CCC- από την S&P.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον της Γερμανίας, ερευνώντας κατά πόσο ένα γερμανικό δικαστήριο παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ, αμφισβητώντας τις αγορές ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, που είχαν ήδη εγκριθεί από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.

Η Κομισιόν, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, έστειλε επιστολή στη Γερμανία με την οποία ενημερώνει το Βερολίνο ότι διερευνά εάν η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου είχε παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Μια τέτοια επιστολή είναι το πρώτο στάδιο σε μια διαδικασία που μπορεί εν τελεί να οδηγήσει την Κομισιόν να ζητάει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την επιβολή ποινών.

Την Τρίτη εξάλλου, το Reuters επικαλούνταν πηγές της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου τον Μάιο του 2020 πυροδότησε ανησυχίες για τη συμβατότητα του με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ...
Ας πλήρωναν λοιπόν κάποιους φόρους αντί να τα καταστρέψουν...για να πληρώνουν διαμερίσματα σε στελέχη τους ή για πολυτελή αυτοκίνητα μπορούν ;;;



Τι μεταδίδει το protothema.gr :


Μια δυσσάρεστη αλλά και σοβαρή αφορμή να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την τύχη των βιβλίων που ξεμένουν στις αποθήκες των εκδοτικών οίκων, είτε γιατί δεν πουλήθηκαν ή επειδή μια επιχείρηση έβαλε λουκέτο, αποτελεί η κατάσχεση και πολτοποίηση χιλιάδων βιβλίων των εκδόσεων «Γαβριηλίδης» από τις πιστώτριες τράπεζες. Το όλο θέμα δημοσιοποιήθηκε στα social media από συγγραφείς των οποίων τα βιβλία καταστράφηκαν χωρίς να έχουν ενημερωθεί από κανέναν και προκάλεσε, δικαίως, πλήθως αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων. Η σημερινή παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη υπέρ της εξέρευσης μιας κατάλληλης λύσης για αντίστοιχες περιπτώσεις αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα. Πόσο εύκολο είναι όμως να γίνει κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το απόθεμα προϊόντων μιας εταιρείας που βρίσκεται υπό διάλυση πρέπει να καταστραφεί αλλιώς πληρώνει πρόστιμο ή επιπλέον φόρο η εταιρεία. Επίσης απαγορεύεται ρητώς να δωρίσει ή έστω να πετάξει τα καταστρεπτέα. Συντάσσεται μάλιστα και πιστοποιητικό καταστροφής που κοινοποιείται στον έφορο. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους η επιλογή της πολτοποίησης γίνεται όχι μόνον από τους πιστωτές αλλά και από τους ίδιους τους εκδότες, κάποιες φορές, που οδηγούνται στην καταστροφή των αδιάθετων αντιτύπων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης» ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο με τον θάνατο της «ψυχής» του, του Σάμη Γαρβιηλίδη από καρκίνο. Η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης ήταν πολύ κακή τα τελευταία χρόνια, μια εικόνα που αποκαλύφθηκε σε όλο της το μέγεθος, μετά τον θάνατο του εκδότη. Γι΄ αυτό εξάλλου και οι κληρονόμοι που είχε ορίσει στην διαθήκη του αποποιήθηκαν την κληρονομιά η οποία συνοδευόταν από σωρεία χρεών.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η συνήθης που επιβάλλεται από το νόμο γι΄ αυτές τις περιπτώσεις. Οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν σε κατάσχεση και καταστροφή των βιβλίων καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να φορολογηθούν γι΄ αυτά ενώ δεν θα δικαιούνταν να τα πουλήσουν ή να τα δωρίσουν. Κάπως έτσι τα βιβλία πήραν, δυστυχώς, το δρόμο της πολτοποίησης. Ανάμεσά τους έργα σπουδαίων συγγραφέων και ποιητών όπως ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Θοδωρής Καλλιφατίδης, ο Αργύρης Χιόνης αλλά και ο Μπέκετ και ο Μποντλέρ και ο Ρεμπό.

Οι αντιδράσεις

Το θέμα πρωταγωνίστησε τις τελευταίες δύο μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς επίσημους φορείς, συγγραφείς, πολιτικούς αλλά και απλούς αναγνώστες να εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους αλλά και τις έντονες αντιδράσεις τους.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΑ !!!

 


Του Γ.Χ. Παπαγεωργίου


Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπάιντεν προαναγγέλλει τις μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες στη μεταπολεμική περίοδο για επενδύσεις και κοινωνικές πολιτικές. Για να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες αυτές, που ανέρχονται σε 8,2 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, σχεδιάζεται αύξηση της φορολογίας στα υψηλότερα εισοδήματα και δανεισμός που θα εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος της χώρας σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι ΗΠΑ, καθώς διαφαίνονται το τέλος της πανδημίας και η έξοδος από την οικονομική κρίση, αντί να πατήσουν φρένο, πατάνε γκάζι για να περάσουν την οικονομία σε άλλη «πίστα».

Στην Ευρώπη, αφού μετά κόπων και βασάνων εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για το Ταμείο Ανάκαμψης, σχεδόν έναν χρόνο μετά τις πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν πέρυσι, η Κομισιόν είναι πλέον έτοιμη να εκδώσει ομόλογα για να δανειστεί τα ποσά με τα οποία θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις και άλλες δράσεις συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ.
Είναι ασφαλώς πρόοδος το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι χώρες της Ε.Ε. δανείζονται από κοινού για κονδύλια τα οποία θα διαμοιραστούν στις χώρες-μέλη, αλλά είναι φανερό ότι οι πόροι που κινητοποιούνται δεν επαρκούν για ένα μεγάλο άλμα, ούτε συγκρίνονται με εκείνους των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ποσοτικό, είναι βαθιά πολιτικό.

Η ίδρυση του Ταμείου Ανάκαμψης χαιρετίστηκε ως ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ένωσης, μια πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε κοινό προϋπολογισμό και ενιαία οικονομική πολιτική για τις χώρες της Ε.Ε., με μεταφορές πόρων από τις πλουσιότερες χώρες στις φτωχότερες.

Οι υποστηρικτές της δημοσιονομικής ένωσης προτείνουν ήδη τη μετατροπή του Ταμείου Ανάκαμψης σε έναν μόνιμο μηχανισμό, αλλά οι χώρες του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. επέμεναν ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι ότι ο θεσμός αυτός θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Καθώς μάλιστα γίνεται φανερό ότι οι αμερικανικές πρωτοβουλίες «αλλάζουν τον άνεμο» παγκοσμίως, τα «γεράκια» της Ευρώπης εμφανίζονται στο προσκήνιο και αρχίζουν να επισείουν τους κινδύνους του υψηλού χρέους, της δημοσιονομικής χαλάρωσης και του πληθωρισμού.

ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΖΑΠΛΟΥΤΟΥΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

 


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ 10ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ...ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ !!!

 



Καθημερινές πλέον είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων που κάνουν λόγο για εργοδότες στην Κρήτη που – χωρίς να έχει καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο – ζητούν και, κάποιες φορές, επιβάλλουν 10ωρη καθημερινή εργασία για έξι ημέρες.

«Κάποιοι εργοδότες, ειδικά στα τουριστικά επαγγέλματα αλλά και τον επισιτισμό έχουν ξεκινήσει να επιβάλλουν την 10ωρη εργασία στους εργαζόμενους. Επίσης σε κλάδους όπως τα ξενοδοχεία ενώ υπάρχουν συμβάσεις με υποχρεωτικότητα παρ’ όλα αυτά κάποιοι ξεσαλώσει ζητώντας 10ωρα, 6ήμερη εργασία χωρίς να δίνουν τα ρεπό», επισημαίνει μιλώντας για το ζήτημα στο cretapost, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς που προσθέτει πως «πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο για κάποιους εργοδότες το 10ωρο να το κάνουν 12ωρο και το 6ήμερο να το κάνουν 7ήμερο. Είναι πολύ σοβαρή αυτή η κατάσταση γι’ αυτό και αντιδρούμε με όσα μέσα διαθέτουμε».

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πως οι εργοδότες, ακόμα και με τον υπάρχοντα εργατικό νόμο, δεν πλήρωναν τις υπερωρίες.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ !!!

 


Να καταργηθεί η υποχρεωτική φυλάκιση , δηλαδή η πραγματική έκτιση του 1/10 ποινών από 3-5 χρόνια, που προβλέπεται στο άρθρο 105Α του ισχύοντος από το 2019, νέου ποινικού κώδικα, προτείνει η Επιτροπή παρακολούθησης του νέου ΠΚ υπό τον διαπρεπή καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη που συστάθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ουσιαστικά η Επιτροπή “κόβει” την (υποχρεωτική) φυλάκιση για τα πλημμελήματα διαβλέποντας την επί του πρακτέου μη εφαρμογής της, αφού είναι κοινός τόπος στα δικαστήρια πως οι δικαστές για να μην στείλουν στις φυλακές έναν πλημμεληματικό παραβάτη, “απέφευγαν” τις περισσότερες φορές να επιβάλλουν ποινές από 3-5 χρόνια. Κι αυτό γιατί το σχετικό άρθρο 105Α ανέφερε πως “..ο καταδικαζόμενος σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει συνολικά τα πέντε έτη, μπορεί να δηλώσει προς το δικαστήριο ότι επιθυμεί να μετατραπεί το υπόλοιπο της ποινής του έως τον χρόνο της υπό όρο απόλυσης, κατά το επόμενο άρθρο, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, αφού θα έχει εκτίσει πραγματικά το ένα δέκατο αυτής”.

Με την αλλαγή θα μπορεί ολόκληρη η ποινή να μετατρέπεται σε κοινωφελή εργασία, καταργώντας ουσιαστικά το 1/10 της υποχρεωτικής έκτισης, εκτός κι αν ο δικαστής με ειδική αιτιολογία θεωρήσει πως η ποινή πρέπει να εκτιθεί. Η εκτίμηση είναι πως πρακτικά υπήρχε δυστοκία και προβληματισμός από τους δικαστές να διατάξουν φυλάκιση για τέτοιες πλημμεληματικές ποινές και επιλέχθηκε το θέμα να λυθεί νομοθετικά.

Αυστηρότερη η αναστολή
SSL Certificates